دانلود مقاله لامپ ها و روشنایی

Word 6 MB 30943 25
مشخص نشده مشخص نشده الکترونیک - برق - مخابرات
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چندین سال از از اختراع اولین لامپ به دست تماس ادیسون می گذرد در این مدت که از عمر لامپ می گذرد این اختراع بشری سیر تکاملی یافته است و دچار تحول گشته است امروزه فقط نور لامپ مورد توجه کارخانجات سازنده لامپ نیست بلکه بیشتر سعی می کنند تا علاوه بر نور لامپ به موارد مانند عمر لامپ مصرف کم انرژی ، تولید کمتر حرارت ، سازگاری با محیط زیست و...

    توجه کنند در مطالب زیر مروری خلاصه وار به چند نوع لامپ داریم .

     

    لامپ های رشته ای

    لامپهای رشته ای همان لامپهایی هستند که دهها سال قبل مورد استفاده قرار می گرفت و اولین نسل لامپهای مصرفی مردم بود .

    نور لامپهای رشته ای گرم و یکنواخت است و شباهت زیادی به نور طبیعی دارد .

    به دست آوردن میزان نور متفاوت به تغییر ولتاژ برق امکان پذیر بود .

    حباب لامپهای رشته ای در اندازه و شکلهای متفاوت تولید می شود .

    حبابهای سفید رنگ علاوه بر ملایم کردن نور ، در زمان مطالعه مانع ناراحتی چشم می شود ، و حبابهای رنگین در مورد متنوعی از جشنها و نور پردازی حیاط گرفته تا استفاده از تاریکخانه چاپ عکس و چراغ خواب مورد استفاده قرار می گیرد .

    از آنجایی که رشته نازک درون لامپ بخصوص در انواع کم نورتر آن بسادگی گسیخته می شود ، لامپهای رشته ای ضد لرزش انتخاب مناسبتری برای مکانهایی است که لامپ در معرض تکان می باشد .

    از مضرات استفاده از لامپ های رشته ای می توان به مصرف بالای برق ، تولید گرمای زیاد ، و عمر کوتاه آن اشاره کرد .


     

     

    لامپ فلورسنت

    نور لامپهای فلورسنت به اندازه لامپهای رشته ای خالص نیست اما نور حقیقی محسوب می‌شود .

    لامپهای فلورسنت مزیتهای بیشتری نسبت به لامپهای رشته ای دارند عمر طولانی تر مصرف کمتر برق تولید کردن گرمای کمتری اما از نظر قیمت از لامپهای رشته ای قیمت بالا تری دارند .

    عمر طولانی این لامپها باعث گردیده تا علت خوبی برای نصب کردن در مکانهایی باشد که دسترسی به آنها مشکل باشد .

    این لامپها علاوه بر اشکال استوانه ای و حلقه ای به شکل لامپهای پیچی نیز ساخته شده اند که استفاده آنها را در هر شرایطی امکان پذیر می کند .

    لامپ هالوژن

    این لامپها از تازه ترین انواع لامپ است و با نور سفید و مواج خود رنگهای موجود در اتاق را تقویت می کند .

    در حال حاضر قیمت این لامپها به نسبت زمان تولید در اوایل دهه نود بسیار کمتر شده است و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد

    این لامپها طوری طراحی شده اند که عمر طولانی تری داشته باشند .

    اما وجود متغیر هایی چون چربی دست  ( هنگام بستن لامپ ) و چربیهای معلق موجود در هوا و ذرات گرد و غبار ممکن است عمر آنها را به طور در خور توجهی کاهش دهد .

    برای طولانی کردن عمر لامپهای هالوژن ، هنگام خارج کردن لامپ نو از بسته و نصب آن از دستکش استفاده کنید و از لمس آنها با دست خوداری کنید .در ضمن در هنگام تمیز کردن لامپ سعی کنید از گردگیر هایی با جنس پر استفاده کنید و نگامی این عمل را انجام می‌دهید که لامپ خاموش و کاملا سرد شده باشد .

      لامپ زینان

    لامپ زینان برای نور پردازی مناسب است زیرا دارای نوری سفید و خالص می باشد در واقع نوعی از لامپهای هالوژن است اما کمتر داغ می شود و انرژی کمتری مصرف می کند .

    موارد مصرفی لامپهای زینان بیشتر در چراغ اتومبیل و نورفکنها است این نوع لامپها با حجم کم بازدهی نور زیادی دارند در سالهای اخیر شر کتهای سازنده اتومبیل از این نوع لامپ در تولید چراغ های جلو خودرو استفاده می کنند

     

     

    لامپ های لوله ای

    لامپهای لوله ای به شکل شمعهای بلند است و برای نور پردازی تابلو و همچنین روشن کردن ورقهای نت موسیقی نوازندگان به کار می رود .

      لامپهای شمعی

    این لامپها با شکل ساده شده شعله شمع ساخته می شود و معمولا از نوع التهابی است و به سبب شکل خاص در چلچراغها و زیر پوششهای کوچک و روی پایه های فانتزی به کار می‌رود .

    لامپهای شمعی در دو شکل کلی سفید و شفاف تولید می شود و بدون پوشش یا آباژور هم به کار می رود .

    لامپهای انعکاس یا جیوه ای

    این لامپها با داشتن لایه ای از جیوه در یک طرف ، برای استفاده در چراغهای سقفی دیواری مناسب است و در جهت خاصی نور افشانی می کند .

    از لامپهای جیوه ای بیشتر برای نور پردازی در آتولیه های عکاسی استفاده می کنند جیوه روی لامپ این امکان را به نور پردازان می دهد که نور را هدایت شده به محل مورد نظر بتابانند .

      لامپهای کریپتون

    لامپ کریپتون از لامپهای معمولی بسیار پر نور تر است و معمولا در فلش دوربینهای عکاسی استفاده می شود .

    نور سفید این لامپ ها به عکاسان کمک فراوانی می کند.

     

    لامپ هالوژن

    لامپ هالوژن (( Halogen Lamp از انواع لامپ های روشنایی محسوب می شود.لامپ های معمولی و متداول از یک فیلامان تنگستنتعبیه شده در داخل و یک محفظه شیشه ای ‌(حباب )که خالی از  هر گونه گاز و یا پر شده با یکی از گازهای بی اثر و یا مخلوطی از گازها مانند نیتروژن ، آرگون و کریپتون می باشد تشکیل یافته است.هنگامی که انرژی الکتریکی در فیلامان جریان پیدا می کند فیلامان به اندازه کافی (بالای 2000 درجه سانتیگراد) گرم شده و بدین طریق تولید روشنایی می کند ویا به عبارت دیگر فیلامان گداخته شده و تولید نور می کند.

    تنگستن موجود در فیلامان هنگام عبور جریان الکتریکی در اثر حرارت ایجاد شده به حالت بخار درآمده و روی قسمت داخلی حباب متراکم و به تدریج لکه ی سیاهی را بر روی آن ایجاد می کند که این فرایند سیاه شدن تا زمانی که لامپ را از حیز انتفاع خارج گرداند ادامه می یابد.

    برا یحل این مشکل و ایجاد یک سری مزیت های دیگر لامپ های هالوژن با اندکی تغییر در ساختار معمولی تولید گردید.در این نوع لامپ ها برا ی ساخت حباب از کوارتز مذاب استفاده می شود و داخل آن با همان گازهای بی اثر که در لامپ های معمولی به کار می رود پر می گردد با این تفاوت که با مقدار کمی گاز هالوژن که معمولا کم تر از یک درصد ماده هالوژنه برم می باشد ترکیب می شود .

    این ماده هالوژنه که معمولا کم تر از یک درصد ماده هالوژنه با تنگستن وارد واکنش شده تولید تنگستن هالید می نماید که در هنگام برخورد با فیلامان به علت حرارت فوق العاده زیاد فیلامان باعث تجزیه هالید شده و بار دیگر تنگستن ازاد می گردد واین فرایند که به سیکل تنگستن-هالوژن مرسوم است باعث ایجاد نور و روشنایی در این نوع لامپ ها می گردد.

    برای عملکرد مناسب و منظم این سیکل باید سطح حباب خیلی داغ گردد یعنی باید همواره حرارتی بالای 250 درجه سانتیگراد داشته باشد زیرا کمبود حرارت باعث عدم امکان پذیری تبخیر هالوژن و یا کمبود هالوژن تبخیر شده برای ترکیب با تنگستن می گردد لذا برای اجتناب از ایجاد این معضل لازم است که حباب های این نوع از لامپ ها  کوچک تر از لامپ های معمولی و از جنس کوارتز مذاب و یا یک شیشه با مقاومت حرارتی بالا مانند آلومینیسیلیکات ساخته شود.این کوچک شدن حباب نیز به نوبه خود باعث امکان پذیری افزایش ضخامت حباب و هم چنین تزریق گاز با فشار بیش تر از حد معمول می گردد.

    به علاوه کوچک بودن اندازه حباب این امکان را ایجاد می نماید که در اغلب موارد بتوان از گازهای ارزان تری مانند کریپتون یا زنون در مقایسه با گاز آرگون استفاده کرد که به علت فرسایش کم تر ماده توسط آن گازها عمر لامپ نیز افزایش می یابد.

    حباب لامپ های هالوژن که سفیدتر و شفاف تر از حباب لامپ های معمولی می باشد انرژی کم تری را در مقایسه با آن ها مصرف می نماید(با توجه به مقدار وات مساوی) به علاوه عمر لامپ های هالوژن (4-2 هزار ساعت ) به مراتب بیش تر از عمر مفیدلامپ های معمولی (1500-750 ساعت ) بوده هر چند که از قیمت بیش تری برخوردار می باشد.

    بیش ترین لامپ های هالوژن تولیدی در محدوده ی مصرف انرژی 2000-20 واتی تولید می گردد که البته نوع ولتاژ پایین آن در محدوده ی 15-4 وات تولید می شود.

    لامپ های هالوژن به منظور روشنایی بیشتر در خودروها و منازل استفاده می شود.

    این لامپ ها مانند سایر لامپ های روشنایی با استفاده از یک رشته تنگستن در محیط پرشده از گاز تولید نور می کنند.

    مهمترین تفاوت های لامپ های هالوژن با سایر لامپ ها این است که در لامپ های هالوژن، یکی از عناصر هالوژن(ید، برم و...) را به صورت بخار وارد لامپ می‌کنند ( علاوه برگازهای معمول درون لامپ ها، از بخار هالوژن نیز استفاده می شود) که البته حرارت و فشار گاز درون لامپ های هالوژن از دیگر لامپ ها به مراتب بیشتر است.

    فشار بالای گاز درون لامپ هالوژن فرآیند تبخیر تنگستن را به تاخیر انداخته و باعث می شود تنگستن در درجه حرارت بالا فعالیت کند.

    چنین فرآیندی منجر به بالا رفتن کارایی لامپ می‌شود.

    برای ایجاد مقاومت و مقابله با این فشار و حرارت بالا، حباب از کوارتز مذاب یا شیشه سخت مقاوم در برابر حرارت ساخته می شود.

    اما اگر قرار است از این نوع لامپ استفاده کنید، نکات ایمنی زیر را حتما به خاطر بسپارید.

    به دلیل اینکه گاز در لامپ هالوژن با فشار بالا پر می شود، هنگام نصب این لامپ ها حتما از عینک استفاده شود، چرا که امکان شکستن و پخش تکه های شیشه به اطراف وجود دارد.

    برای جلوگیری از باردار شدن لامپ توصیه می شود به هیچ وجه به شیشه لامپ هالوژن، حتی در حالت خاموش، دست نزده و در صورت تماس قبل از اتصال با پنبه آغشته به الکل پاک شود.

    تنها لامپ های دارای نشان معتبر (از نمایندگی رسمی) خریداری شود.

    حتما به بدنه استیل لامپ هالوژن خودرو و اتصالات جوشی آن توجه شود و از مصرف لامپ های غیر استاندارد جدا پرهیز شود، چرا که دارای اشعه UV بوده و برای سلامتی زیان آور هستند.

    لامپ های هالوژن به منظور روشنایی بیشتر در خودروها و منازل استفاده می شود.

    حتما به بدنه استیل لامپ هالوژن خودرو و اتصالات جوشی آن توجه شود و از مصرف لامپ های غیر استاندارد جدا پرهیز شود، چرا که دارای اشعه UV بوده و برای سلامتی زیان آور هستند.

    ویژگی لامپ هالوژن مهمترین تفاوت های لامپ های هالوژن با سایر لامپ ها این است که در لامپ های هالوژن، یکی از عناصر هالوژن(ید، برم و...) را به صورت بخار وارد لامپ می کنند ( علاوه برگازهای معمول درون لامپ ها، از بخار هالوژن نیز استفاده می شود) که البته حرارت و فشار گاز درون لامپ های هالوژن از دیگر لامپ ها به مراتب بیشتر است لامپ های هالوژن به منظور روشنایی بیشتر در خودروها و منازل استفاده می شود.

    حتما به بدنه استیل لامپ هالوژن خودرو و اتصالات جوشی آن توجه شود و از مصرف لامپ های غیر استاندارد جدا پرهیز شود، چرا که دارای اشعه UV بوده و برای سلامتی زیان آور هستند لامپ های کم مصرف لامپ های هالوژن یکی دیگر از انواع لامپ های تابشی هستند که با افزایش ناچیزی در طول عمر لامپ؛ قابل مقایسه با لامپ های تابشی استاندارد می باشد.

    علیرغم رنگ نور مناسب لامپ های هالوژن؛ بخاطر گرمای تولیدی زیاد آن استفاده کنندگان به مصرف انواع مدل های جدید لامپ های فلورسنت کم مصرف تشویق شده اند، لامپ های HID مزایای بیشتری نسبت به لامپ های فلورسنت کم مصرف همچون کنترل نوری بهتر؛ خروجی بیشتر وحساسیت کمتری برای استارت زدن و ایجاد حرارت کمتر دارند با این وجود؛ زمان بیشتری طول می کشد تا آنها برای روشن شدن، گرم و آماده شوند و زمان طولانی تری برای روشن شدن مجدد بعد از خاموش شدن لازم دارند ودارای معایبی چون اندیس ارائه رنگ کمتر و سوسوزدن در فرکانس 120هرتزنیز می باشند.

    لامپ های فلور سنت کم مصرف برای عمل کرد در رنج حرارتی خاصی طراحی شده اند.

    حرارت در زیر این رنج سبب تولید خروجی کمتری می شود.

    اغلب این لامپ ها برای استفاده در داخل ساختمان می باشند، اما هیچ مدلی برای استفاده محیط بیرون وجود ندارد.

    رنج حرارتی لامپ های فلورسنت کم مصرف بر روی بسته بندی آنها حک شده است.

    لامپ های فلورسنت کم مصرف برای نصب خارجی باید در تجهیزات برقی بسته قرار گیرد.

    لامپ های فلورسنت همچنین شامل یک مقدار میکروسکوپی جیوه هستند لذا برای جلوگیری از تماس با جیوه در موقع خرد شدن لامپ باید از یک محافظ استفاده شود.

    استفاده از لامپ های فلورسنت کم مصرف در خانه بر کیفیت توان به طور محسوس اثر نمی‌گذارد، اما استفاده از آنها در تعداد زیاد می تواند اثر گذار باشد.

    به همین علت سازندگان به دنبال تولیداتی با مجموع تحریف هارمونیکی (THD) پایین تر( زیر 30% )و ضریب قدرت بیشتر از 9/0 هستند.

    کارخانه های لامپ های فلور سنت کم مصرف اغلب اظهار می کنند که محصولات آنها دارای ضریب قدزت بالای 9/0 است .

    اهمیت طیف کامل روشنائی استفاده غلط از نور مصنوعی می تواند دانش آموزان را در مدرسه زود رنج سازد، سبب کاهش تولید کارگران کارخانه شود، وکارمندان اداری را تنبل ومستعد اشتباه سازد.

    مطالعات دانشمندان نشان می دهد که نرسیدن نور کافی می تواند درجذب کلسیم در بدن مداخله و به شکننده شدن استخوان ها کمک کند.

    نوری که بعضی از دانشمندان درباره آن بررسی کرده اند یک نور با طیف کامل است که از خورشید یالامپ های فلورسنت طیف کامل و یا لامپ های طیف بالا می رسد.

    لامپ های هالوژن وتابشی نرمال به همان اندازه لامپ های فلورسنت به وفور طول موج زرد ونارنجی تولید می‌کنند که تشعشع تولید شده بوسیله این نور برای چشم بسیار محرک است.

    دسته بندی طیف نوری کامل بر اساس دو عامل است یکی اندیس ارائه رنگ (CRI) است که برای تعیین کیفیت رنگ منبع روشنائی در یک حرارت رنگی داده شده مورد استفاده قرار می گیرد وسهم هر رنگی را که در نور است انتخاب می کند و دیگری نرخ گرمای کلوین یا دما همبستگی رنگ (CCT) است که معیاری برای اندازه گرمائی است که آن لامپ آشکار می کند.

    نور خارجی طبیعی دارای اندیس ارائه رنگ 100 و نرخ حرارتی 7500 درجه کلوین است اگرچه هیچ قانون جامعی وجود ندارد، اما نرخ حرارتی 5000 درجه کلوین و اندیس ارائه رنگ 90 (یا بیشتر) برای طیف کامل مطرح شده است.

    بدین ترتیب رنگ فلور سنت سفیدخنک دارای اندیس ارائه رنگ 68 است، رنگ فلورسنت سفید گرم دارای اندیس ارائه رنگ 56 می باشد و لامپ های تابشی دارای اندیس ارائه رنگ 40می باشند درحالیکه اغلب لامپ های فلورسنت کم مصرف در رنج 82 الی 88 می باشند.

    تولیدات لامپ های فلورسنت کم مصرف (CCT) در رنج 2700 الی 6000 کلوین در مقایسه با 2700 الی 000 کلوین برای سایر لامپ های تابشی دارند.

    در نور طبیعی یا طیف کامل، افزایش تولید و دقت بیشتری وجود دارد و دانش آموزان و کارمندان به مراتب خطای کمتری دارند.

    زمانی که شرکت کنترل داده های کانزاس سیتی امکان استفاده از طیف کامل نور را مجدداً طراحی کرد، از کاهش خطای کامپیوتر به وسیله کارمندانی که اطلاعات را وارد می کردند ذخیره مالی 235000 دلار در سال را تجربه کرد.

    همچنین باتوجه به گزارش مطالعات بار خانگی شهرستان ساری متوسط مصرف روشنائی خانگی در یک نمونه آماری در جدول 4 آمده است.

    جدول 4 :میزان متوسط مصرف انرژی در یک نمونه آماری مزایای اقتصادی یک مزیت بزرگ استفاده از لامپ های فلورسنت کم مصرف، کاهش هزینه است.

    در جدول3 نتایج یک بررسی در کشور آمریکا نشان داده شده است.

    در این بررسی مدت استفاده ازروشنائی 6 ساعت در روز وهزینه برق10سنت برای هرکیلو وات ساعت می باشد بر اساس گزارش شرکت سهامی برق منطقه ای مازندران خالص فروش برق در سال 1381 در استان مازندران وگلستان معادل 4240 گیگا وات ساعت بوده است که از این مقدار 2097 گیگا وات ساعت آن مصارف خانگی، 455 گیگا وات ساعت آن مصارف عمومی، 376 گیگا وات ساعت آن مصارف تجاری، 207 گیگا وات ساعت آن مصارف روشنائی معابر وباقی آن در مصارف کشاورزی وصنعت ومعدن بوده است.

    که می توان متوسط مصرف روشنائی در سال را 95/22 درصد برق مصرفی خانگی در نظر گرفت.

    همچنین در بخش تجاری و عمومی نیز 36 درصد مصرف برق را مصارف روشنائی تشکیل می دهند.

    بنابراین متوسط مصرف روشنائی برق خانگی 3/481 گیگا وات ساعت، تجاری وعمومی 16/299 گیگا وات ساعت، ومعابر 207 گیگا وات ساعت خواهد بود.

    با توجه به جدول 5 مربوط به گزارش مطالعات بار خانگی شهرستان ساری، 93/91 درصد مصارف چراغ های روشنائی در بخش خانگی را لامپ های رشته ای تشکیل می دهند.

    اما در تجاری وعمومی 92 درصد مصرف روشنائی، چراغ های فلورسنت می باشند ودر بخش روشنائی معابر 100 درصد چراغ ها از نوع لامپ های غیر فلورسنت (رشته ای هالوژن و .

    .

    ) می باشند.

    بنابراین میزان متوسط برق مصرفی لامپ های رشته ای برابر 39/673 گیگاوات ساعت است.

    جدول 5 : درصدمصارف چراغ های روشنایی دربخش خانگی که با توجه به متوسط هزینه تمام شده انرژی (281 ریال بر کیلو وات ساعت ) و نرخ متوسط فروش انرژی(112 ریال بر کیلو وات ساعت ) درسال 81 میزان هزینه تحصیلی به دولت 91/113802 میلیون ریال خواهد بود.

    حال با فرض اینکه به طور متوسط هر لامپ 6 ساعت در شبانه روز روشن باشد وباتوجه به جدول 5 تعداد لامپ های رشته ای وهزینه خرید آنها در جدول 6 ارائه شده است.

    جدول 6 : تعیین تعداد لامپ هاوهزینه خرید آنها با توجه به طول عمر لامپ های رشته ای مشترک ناچار است در سال دو عدد لامپ مصرف کند.

    بنابراین پولی که مشترکین برای لامپ رشته ای در مجموع می پردازد معادل 2/14666 میلیون ریال در سال خواهد بود و هزینه انرژی مصرفی آنها معادل 68/75419 میلیون ریال می شود، لذا کل هزینه لامپ های رشته ای تحمیلی به مشترکین در یک سال 88/90085 میلیون ریال می باشد.حال اگر با توجه به فراوانی لامپ کم مصرف 18وات، لامپ های زیر 100 وات را با یک عدد لامپ کم مصرف 18 وات و لامپ های 100 وات و بالاتر را با دو عدد لامپ 18 وات جایگزین کنیم، نیاز به 5330833 عدد لامپ 18 وات خواهیم داشت.

    در زمان تهیه این مقاله قیمت لامپ کم مصرف 18 وات با بالاست 33000 ریال، بدون بالاست 22000 ریال و قیمت صادراتی آن 5/3 دلارمی باشد.

    بنابراین هزینه خرید این تعداد لامپ و بالاست 90/175917 میلیون ریال خواهد شد.

    و هزینه انرژی مصرفی آنها با فرض اینکه هر لامپ به طور متوسط 6 ساعت در شبانه روز روشن باشد 84/23535 میلیون ریال می شود .

    لذا کل هزینه لامپ هایی کم مصرف تحمیلی به مشترک در یک سال 33/199453 میلیون ریال می باشد.

    بنابر این در صورت تعویض کلیه لامپ ها مشترکین مجموعأ به میزان 45/109367 میلیون ریال متضرر می گردند.

    در عوض دولت با توجه به کاهش مصرف انرژی و کاهش یارانه پرداختی، به میزان 25/78289 میلیون ریال سود خواهد برد .

    یعنی به ازای جایگزینی هر لامپ کم مصرف 18 وات، دولت 14686 ریال سود می برد.

    بنابراین اگر از این سود یک ساله صرفنظر کنیم و آنرا به صورت کاهش قیمت لامپ در اختیار مشترک قرار دهیم، می توانیم هر عدد لامپ کم مصرف 18 وات را به قیمت تقریبی 18000ریال در اختیار مشترک قرار دهیم.

    حال اگر عمر متوسط این لامپ را 6500 ساعت فرض کنیم، مشترک تا سه سال نیاز به تعویض این لامپ ها نخواهد داشت و فقط هزینه انرژی مصرفی را خواهد پرداخت.

    در صورتی که اگر از لامپ های رشته ای استفاده کند 6 بار مجبور به تعویض آنها خواهد بود.

    بنابراین در صورت استفاده از لامپ های رشته ای مجموع هزینه مشترکین با احتساب 10 درصد ضریب بهره سالیانه به میزان 26/298184 میلیون ریال و در صورت استفاده از لامپ 18 وات کم مصرف با قیمت 33000 ریال، 79/290763 میلیون ریال خواهد شد.

    که ملا حظه می شود مشترکین در مجموع به میزان 47/7420 میلیون ریال سود خواهند برد و سودی که نصب دولت می شود، برابر با 42/259137 میلیون ریال است.

    که این میزان از کل هزینه خرید لامپ ها که در پایان سه سال معادل 16/212860میلیون ریال می باشد، بیشتر است معایب شماری از مبارزان علیه سردرد میگرن در انگلستان می‌گویند، لامپ‌های کم مصرف می‌توانند موجب بروز سردردهای میگرنی شوند.

    به گزارش پایگاه اینترنتی بی.بی.سی، "انجمن اقدام علیه میگرن" اعلام می‌کند که اعضای این انجمن به آنها گزارش داده‌اند که استفاده از لامپ‌های فلوروسنت موجب بروز حملات میگرنی آنها شده است.

    قرار است دولت انگلیس در تلاش برای کاهش انتشار دی‌اکسید کربن ظرف چهار سال آینده، از فروش لامپ‌های معمولی در چهار سال آینده جلوگیری کند.

    پیش از این، موسسات خیریه بیماری صرع در انگلیس ابراز نگرانی کرده بودند که ممکن است خطر حمله صرع، در صورت قرار گرفتن بیماران در معرض تابش نور لامپ‌های کم مصرف افزایش یابد.

    "کارن منینگ" سخنگوی انجمن اقدام علیه میگرن گفت، از دولت می‌خواهیم که از ممنوعیت کامل فروش لامپ‌های معمولی خودداری کند و امکان دهد که گروهی بتوانند لامپ‌های معمولی را همچنان خریداری کنند.

    برخی لامپ‌ها از فناوری مشابه نورهای نوار فلورسنت استفاده می‌کنند و برخی از مردم شکایت کرده‌اند که سردرد آنها می‌تواند ناشی از "سو سو زدن" نور این لامپ‌ها باشد.

    لامپ‌های کم مصرف تقریبا یک چهارم انرژی لامپ‌های معمولی را مصرف می‌کنند و در ماه سپتامبر "هیلاری بن" وزیر محیط زیست انگلیس گفت که بر اساس یک توافق بعمل آمده با فروشندگان لوازم الکتریکی، تا دسامبر سال با این وجود منینگ گفت که این اقدام می‌تواند برای برخی از مبتلایان به میگرن مضر باشد.

    وی گفت، بیش از شش میلیون نفر در انگلیس به نوعی حمله میگرن مبتلا هستند.

    وی افزود: این لامپ‌ها باعث شده است که میگرن برخی از اعضای انجمن ما تشدید شود که می‌تواند یا به دلیل سوسو زدن نور این لامپ‌ها و یا نور کم آنها باشد که باعث خستگی چشم می‌شوند.

    با این وجود انجمن محصولات روشنایی که نماینده سازندگان لامپ است اعلام کرده‌است که نوع پیشرفته و جدید لامپ‌های کم مصرف فاقد مشکل سو سو زدن نور است لامپ فلورسنت کم مصرف27واتلامپ تابشی 100واتقیمت لامپ14 دلار5/0 دلارطول عمر لامپ5/1642 روز(5/4سال)167 روزهزینه مصرف انرژی سالیانه91/5 دلار90/21 دلارجایگزینی لامپ در هر 5/4 سالــــــ10هزینه کلی60/40 دلار55/103 دلارذخیره جایگزینی لامپ95/62 دلارــــــ مصرف تابستان (وات ساعت)مصرف زمستان (وات ساعت)روشـــــــنائی20062361مصرف کـــل16/1106656/7962 نوع لامپدرصد فراوانیمیانگین مصرفدرصد مصرف20وات رشته ای1/372/1672/040وات رشته ای1/1961/23389/960وات رشته ای7/914197/5100وات رشته ای8/5507/141177/59150وات رشته ای5/148/616/2200وات وبا لا تر7/356/30698/1220وات فلورسنت6/038/731/040وات فلورسنت3/634/1796/720وات فلورسنت گرد2/085/316/0 مصرف برق در یک سال (گیگا وات ساعت )تعداد لامپهزینه خرید لامپ (میلیون ریال)لامپ20وات46536/379118472/316لامپ40وات60057/47543386544/2173لامپ60وات73361/2821867329/940لامپ100وات67301/287131357537/564لامپ150 وات وبالاتر9/30593125352/5587مجموع کل-30860052/14666

معمولی‌ترین لامپهای رشته دار لامپهای معمولی می‌باشند که در منازل مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوع دیگری از لامپهای رشته‌ای می‌باشد که به لامپهای منعکس کننده معروف می‌باشند که شار را در جهت معینی افزایش می‌دهند. نوع سوم این لامپها لامپهای هالوژنی می‌باشد. در لامپهای هالوژنی برای جلوگیری از تبخیر سطحی تنگستن مقدار کمی از یکی از گازهای هالوژن مثل ید یا برم را به داخل لامپ اضافه ...

منابع نور در جهان پيرامون ما به دو نوع طبيعي و غيرطبيعي تقسيم‌بندي مي‌شوند، منابع نور طبيعي شامل خورشيد، ماه و ستارگان است و منابع غيرطبيعي شامل منابعي که با سوخت فسيلي و منابعي که با سوخت الکتريکي کار مي‌کنند، مي‌شود. بحث ما روي همين منابع اخير است

معمولي‌ترين لامپهاي رشته دار لامپهاي معمولي مي‌باشند که در منازل مورد استفاده قرار مي‌گيرد. نوع ديگري از لامپهاي رشته‌اي مي‌باشد که به لامپهاي منعکس کننده معروف مي‌باشند که شار را در جهت معيني افزايش مي‌دهند. نوع سوم اين لامپها لامپهاي هالوژني مي‌با

هنگام خرید لامپ توجه داشته باشیم که لامپ‎های رشته‎ای معمولی بیش از 3 برابر لامپ‎های فلورسنت معمولی مهتابی و حدود 5 برابر لامپ‎های کم‎مصرف برق مصرف می‎کنند. عمر لامپ‎های رشته‎ای نیز که حدود 1000 ساعت است، بسیار کمتر از لامپ‎های مهتابی و یا لامپ‎های کم‎مصرف می‎باشد. بطور کلی لامپ‎های مهتابی وکم‎مصرف برای کار یا مطالعه مناسب‎تر از لامپ‎های معمولی هستند و در خانه می‎توان ترکیبی از ...

در دنياي الکترونيک، لامپ ها انواع بسيار گوناگوني دارند و در شکل ها، اندازه ها و ولتاژ هاي گوناگوني ساخته مي شوند. متداول ترين نوع لامپ ها لامپ معمولي است که از يک فنر که به پايه هاي نگه دارنده اش وصل است و در درون حباب شيشه اي قرار دارد تشکيل شده اس

سهم روشنايي از کل مصرف الکتريسته خصوصاً در زمان اوج مصرف چشمگير است به عنوان مثال در ايران حدود?? درصد از کل انرژي مصرفي و حدود?? تا ?? درصد از مصرف پيک صرف تأمين روشنايي مي‎شود. در دو دهه اخير پس از ظهور لامپ‎هاي کم‎مصرف تعداد زيادي از

-در معماری ایرانی برای انتخاب جهت مناسب اقلیمی قرارگیری خانه از چه شکلی استفاده می نمودند الف-چهارضلعی ب-پنج ضلعی ج-شش ضلعی د-هشت ضلعی 2-مهمترین عامل در طراحی اتاق های یک هتل مجهز چه می باشد. الف-استفاده از پلان های تیپ وتکراری ب-ایجاد و دید مناسب از درون اتاق ها به بیرون ج-استفاده از دیوارهای خیس مشترک بین سرویس ها د-توجه به استقلال صوتی بین اتاق ها 3-مناسب ترین مکان برای طراحی ...

هدف از تأسيسات روشنايي ايجاد شرايط خوب ديدن و فراهم کردن محيطي ايمن و راحت با روشنايي مناسب مي باشد . که مهمترين پارامترها در اين مهم شدت روشنايي کافي ، جلوگيري از انعکاسات ناخواسته ، هماهنگي درخشندگي اطراف با درخشندگي محيط وهمچنين جلوگيري از خيرگ

شدت نور، قوت نور ساطع شده از منابع نور را به دست مي دهد. شدت نور منابع معمولي در زواياي مختلف متفاوت است در ابتدا که شمع براي روشنايي مورد قرار مي گرفت شدت نور يک شمع استاندارد در صفحه افق به عنوان واحد شدت نور مورد استفاده قرارگرفت که با K مشخص مي

محاسبات روشنایی با استفاده از نرم افزار calculux انجام شده است. جهت cabling از کابلهای مخصوص البرز برای روشنایی که بر اساس اسنداردهای V.D.D 0250 و BS 6004 ساخته شده اند استفاده می شود. کلیه لامپ های استفاده شده برای محوطه indoor از لامپهای فلورسنت با شماره TLS 335w He با ولتاژ نامی 230 و توان نامی 40w و یا از لامپ های بخار جیوه با شماره MASTER LINE olus 20w 24D با ولتاژ نامی 12v ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول