دانلود مقاله - روش تحقیق بررسی چگونگی مدیریت و تاثیر آن بر عملکرد کارکنان

Word 512 KB 31030 130
مشخص نشده مشخص نشده روش تحقیق
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • فصل اول:

     کلیات تحقیق

    مقدمه:

    مولفه های جز دستمزد وجود دارند که نیروی کار برتر را حفظ می کند عاملی دیگری جزء بهای نازل کالا نیز وجود دارند که مشتریان خود را حفظ می نمایند همچنین در توسعه و اقتصاد کشور به جزء ثروت و منابع موجود در آن عوامل وجود دارند که پیشرفت را تضمین می کند.

    چه بسا کشورهایی که با در دست داشتن معادن، منابع مختلف از جمله کشور های با درآمد کم و اقتصاد ضعیف تک محصولی به شمار می روند و کشورهای که با فقر منابع طبیعی دارای اقتصادی کار آمد و تاثیر گذار می باشند و البته فاکتور اصلی و مهم دیگری به نام مدیریت نیز به کمک می آید.

    مدیریتی، یک مدیریت صحیح محسوب می شود که یک مدیریت موثر می باشد.

    مدیریت موثر جزء منابع اصلی توسعه ملتها شده است و مهمترین منابع لازم برای توسعه ملتها است.

    اعمال مدیریت توسط مدیر در موفقیعت یک سازمان نقش بسزایی دارد هر چه سازمان پیچیده تر باشد نقش مدیریت دشوار تر خواهد شد.

    مدیریت یعنی تصمیم گیری در زمان مناسب با افراد مناسب در جای که فعالیت در آن جریان دارد.

    مدیران موثر، رهبران موثری هستند که با اعمال مدیریت اصلی و کار آمد خود می تواند نقش به سزایی در جامعه از طریق مشارکت در صنایع و ارائه خدمت مطلوب ایفاء نمایند و مدیران موثر و موفق مدیرانی هستند که ملبس به جامعه علم و تجربه باشند دیگر زمان آن که مدیر در یک برج بلند و لوکس بنشیند و از راه دور کنترل و دستور دهد سپری گردیده است حال زمان آن فرا رسیده است.

    که مردان و زنان سخت کوش و مستعد و اثر بخش با ایجاد انگیزه و تقویت حس همکاری و جلب مشارکت و روابط هم سطح زمام امور را در دست گرفته و مدیریت سازمانهای وسیع و گسترده پیچیده کنونی را به عهده گیرند چرا که بدو مشارکت همگانی و بکار گیری کلیه عوامل و امکانات راه رسیدن به موفقعیت بس دشوار و خطیر است.

    مدیریت را می توان متشکل از علم و هنر دانست به طور که بخشی از دانش مدیریت را می توان از طریق آموزش فرا گرفت و بخش دیگر را ضمن کار باید آموخت و در واقع بخشی را که با آموزش فرا گرفته می شود علم مدیریت و دیگر بخش را که موجب به کار بستن اندوخته در شرایط گوناگون می شود هنر مدیریت می نمایند.

    فرایند مدیریت متشکل از 5 عنصر به نام های برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت، کنترل، کارگزینی می باشد.

    که در بخشه های مختلف جامعه از جمله دولتی، صنعتی، بازرگانی و آموزش فعالیت می کند.

    افراد به منظور تامین زندگی مادی و معنوی خود همه فعالیتهای اقتصادی در اقتصادبازار را انجام می دهند این امر طبیعتا هنگامی که فالیت اقتصادی در جهت الگو و نظم تشکیلاتی باشد نیز صحت دارد خواه آنها خودشان گاه درگیر فعالیت اقتصادی شوند خواه عمدتا ویژگی اقتصادی داشته باشند و خواه تنها فعالیت اقتصادی را نظم دهند، عجیب این که این امر اغلب به حساب نمی آید و نفعی که در به حداکثر رساندن درآمدها در اقتصاد بازار وجود دارد قدرت محرک کلیه فعالیتهای اقتصادی است زیرا هر فعالیتی که نیازمند کالاها و خدماتی باشد اما به عنوان کالاهای آزاد در اختیار عاملان نباشد مستلزم این است که جهت کسب و درآمدهای آتی کنترلی بر روی آنها باشد.

    قبل از قرن هفدهم علم و فلسفه با یک دیگر در قلمرو معارف بشری مورد تحقیق واقعی می شوند و مرز مشخص میان آن دو وجود نداشت.

    تا آن که در دوران رنسانس فرهنگ اومانسم زمینه های شناخت مسائل اجتماعی را از طریق عقل و تجربه به وجود آورد این روند در خلال قرن 17 آنچنان شتاب یافت که باعث شد در ابتدای قرن18 زمزمه ی استقلال و جدایی علوم اجتماعی از فلسفه آغاز شود و پدیده استقلال انفکاک علوم اجتماعی از فلسفه نیز به طور طبیعی این اندیشه را نمودار ساخت که پدیده اجتماعی ویژگی های منظمی دارند و قانون حاکم بر رفتار اجتماعی همانند قانون مندی حاکم بر جهان ماده و طبیعت است در مورد اقتصاد هم اندیشمندان اقتصاد معتقد بودند که فعالیتهای انسان در تولید توزیع و مصرف تابع قوانین طبیعی است که باید آنها را شناخت تا آن که بتوان و روابط علمی بین پدیده های اقتصادی را تبین کرد.

    فرضیه های تحقیق:

    1- رابط معنا داری بین مشارکت کارکنان و افزایش عملکرد آنها وجود دارد.

    2- رابطه معنا داری بین به کارگیری آموزش در سازمان و افزایش کارآیی کارکنان وجود د ارد.

    3- رابطه معنا داری بین به کار گیری پرداخت حقوق و مزایا متناسب با عملکرد کارکنان سازمان وجود دارد.

    4- رابطه معنا داری بین بکار گیری رهبری و افزایش کارآیی عملکرد کارکنان وجود دارد.

    5- رابطه معنا داری بین انگیزش و افزایش عملکرد کارمندان وجود دارد.

    هدف تحقیق:

    تعهد سازمانی عامل بسیار مهمی برای درک و فهم رفتار سازمانی و پیش بینی کننده خوبی برای تمایل به باقی ماندن در شغل می باشد تعهد و پایبندی مانند رضایت شغلی، دو نگرش کلی نزدیک به هم و در ارتباط با هم می باشند که به رفتارهای مهمی در سازمان می انجامد بسیاری از این رفتارها در جهت افزایش بهبود سازمانی بوده و باعث پیشرفت و ترقی سازمان می شوند.

    نظم در کار، مشارکت در امور مختلف سازمان، پذیرش مسئولیت، عدم ترک کار و عدم غیبت از جمله عوامل و پیامدهای مثبت تعهد بالا می باشد که این پیامدها در جهت بهبود و پیشرفت سازمان نقش اساسی دارند.

    چرا که کارمندانی که رفتارهای فوق را بروز دهند مدت زمان طولانی در سازمان می مانند و همچنین تلاش بیشتری را در راه موفقیت سازمان
    می نماید.

    همچنین تعهد سازمانی علاوه بر اثرات بالقوه و جدی که بر عملکرد سازمان دارد می تواند پیشگویی کننده مهمی برای اثر بخشی و کارایی سازمان باشد.

    لذا نادیده گرفتن آن برای سازمان زیانبار بوده و هزینه های زیادی را نیز به دنبال خواهد داشت.

    به صورت مشخص چنانچه میزان تعهد سازمانی کارکنان از سطح بالایی برخوردار باشد می تواند آثار و تبعات ذیل را برای موسسه به دنبال داشته باشد.

    و به بیان دیگر می توان این موارد را به عنوان ویژگی های افراد و کارکنان متهد نیز بر شمرد:

    1- پذیرش و قبول ارزش ها و  اهداف موسسه از سوی کارکنان

    2- علاقه و تمایل شدید کارکنان به ماندگاری در سازمان ها

    3- به کارگیری حداکثر تلاش و توان در جهت انجام وظایف سازمانی.

    همچنین شواهد و مدارک معتبری وجود دارد که حاکی از تایید تعهد سازمانی بر جنبه های مختلف رفتار کاری کارکنان می باشد که از جمله می توان به موارد مشروح زیر اشاره کرد.

    اولاً احساس متعهد و وفاداری افراد به سازمان باعث می شود نرخ ترک خدمت و غیبت در سازمان کاهش یابد و با به حداقل ممکن برسد.

    ثانیاً افرادی که از تعهد سازمانی بالایی برخوردار هستند، کمتر به فکر یافتن فرصت ها و موقعیت های شغلی جدید در دیگر سازمان ها می باشد.

    ثالثاً تعهد سازمانی دارای تأثیر مستقیم در میزان تلاش و عملکرد کارکنان دارد و افرادی که از تعهد سازمانی بالایی برخورار هستند حداکثر مساعی و تلاش خود را در جهت انجام هر چه بهتر وظایف سازمانی به کار خواهند برد.

    ضرورت تحقیق

    امروزه ایران از لحظ زمانی در موقعیتی قرار دارد که تمایل و تلاش خود را به سوی صنعتی شدن معطوف کرده است اما وجود ابرقدرت های مخالف و تحریم های آنها از یک طرف و ضعف مدیریتی که امروزه در کشور وجود دارد از طرف دیگر مانع پیشرفت کشور شده است.

    وقتی پا به یک سازمان می گذاریم مشاهداتی را می کنیم که سخت نشان دهنده ضعف مدیریتی آن است.

    کاغذ بازی که در سازمان وجود دارد و باعث می شود گاهی برای یک کار کوچک روزها معطل آن بود و یا عملکرد ضعیف کارکنان زمانی که از
    بخش نامه ها اطلاعات ضعیفی دارند و بارها دیده شده که کارمندان در مورد یک موضوع مشخص درباره انجام کار ارباب رجوع دیدگاه های متفاوتی داشته باشند و اصلاً از یک فکر واحد برخوردار نیستند حتی زمانی که از دید بالاتری به مدیریت ضعیف کشور نگاه می کنیم مشاهده می کنیم درآمد نفتی کشور نمی تواند در مسیر درستی برای پیشرفت کشور قرار گیرند حتی این درآمد خود باعث عقب ماندگی کشور ما شده است زیرا خیلی راحت تصمیم گیری های ضعیف مدیریت را پوشش می دهد و از نمایان شدن ان جلوگیری می کند.

    ضرورت مدیریت را می توان در فرمایشات حضرت علی (ع) و امام رضا نیز به روشنی مشاهده کرد.

    حضرت علی (ع) می فرماید: بدون امیر مردم به جان یکدیگر خواهند افتاد.

    امام رضا همچنین در لزوم رهبری می فرمایند:

    1- بقا و حیات هر ملتی بستگی به وجود حکومت و زمامدار دارد.

    2- حفظ اصول و فروع دین و مکتب بستگی به وجود رهبر و مدیر دارد.

    3- جهت اجرای قوانین و جلوگیری از تجاوزات مردم نسبت به یکدیگر بنا به دلایل بالا و بسیاری از دلایل دیگر ضرورت این تحقیق مشخص می شود.

    محدودیت ها و مشکلات تحقیق

    در جریان این تحقیق البته مشکلات و موانعی وجود داشت که به شرح زیر بیان
    می شود:

    1- کمبود منابع به طوری که کتابخانه ها تا یک حدی مجاز به تحویل کتاب بوده اند.

    2- شرایط سخت پخش پرسشناسه ها در سازمان ها بطوری که خیلی افراد از همکاری سر باز می زدند.

    3- وقت بسیار کمی که برای این تحقیق وجود داشت.

    تعریف واژه ها و اصطلاحات:

    هماهنگی (Coordinqting): یعنی تطبیق وظایف مشاغل مختلف سازمان به منظور محقق ساختن اهداف سازمان.

    سازماندهی (Organizing): یعنی تعیین حد و مرز اختیارات که طبق آن وظایف از هم تفکیک می شوند و در عین حال بین وظایفی که اجرای آنها برای تحقق هدف معینی لازم است، ارتباط هماهنگی برقرار می نماید.

    برنامه ریزی: شامل پیش بینی عملیات اساسی و تعیین طرق اجرایی آن به منظور تامین هدف سازمان می باشد.

    انگیزش: حالتی درونی است که سطح، جهت و تداوم فعالیت انسان برای انجام کار را تحت تاثیر قرار می دهد.

    بودجه: تنظیم بودجه یعنی ارائه برنامه‌ های سازمان در قالب اعداد و ارقام پولی و مالی.

     کنترل عملیات: روش هایی هستند که در امور تدارکات، بازاریابی، حسابداری و نظایر آن به کار می رود و عملیات مرتبط با تولید را در دوره های عملیاتی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بررسی می کند.

    مدیریت مشارکتی: در این سیستم مرئوسین می تواند مسایل مربوط به کار را آزادانه با مدیر در میان بگذارند و مدیر به جای موضع گیری در قبال ورود مرئوس به صحنه تصمیم گیری از او حمایت و پشتیبانی می نمایند. 

    مدیریت مشارکتی: در این سیستم مرئوسین می تواند مسایل مربوط به کار را آزادانه با مدیر در میان بگذارند و مدیر به جای موضع گیری در قبال ورود مرئوس به صحنه تصمیم گیری از او حمایت و پشتیبانی می نمایند.

    فصل دوم: ادبیات موضوع تاریخچه موضوع مدیریت در دوران باستان انسان با انگیزه های گوناگون که همگی ناشی از اجتماعی بودن انسان و تمایل به زندگی با دیگران بوده جوامع متعددی ایجاد و برای اداره آن چاره اندیشی کرده است.

    که روابط انسان ها خانواده را به عنوان اولین هسته سازمان اجتماعی بر اساس تمایلات فطری برای زندگی مشترک به وجود آورد.

    به تدریج مقررات ضروری مانند رهبری، تقسیم کار، مسئولیت مشترک و ...

    در درون خانواده به وجود و از نسلی به نسل دیگر منتقل شد.

    چنانکه سومری ها نوعی سیستم پدرشاهی توسعه یافته داشتند و کشاورزی و صنعت با معابد و زیر نظر روحانیون بود و در دست نوشته های مصری آمده است که هیچ حرفه و شغلی نیست که مدیری نداشته باشد و در یونان اولین نظریه های دولت و حکومت شکل گرفت.

    در ایران دستورات زرتشت مبنای سازماندهی حکومت های ایران شد.

    همچنین در چین مدیریت و حکومت یک ودیعه الهی محسوب می شد و با صیغه آسمانی و الهی در هم آمیخته بود.

    شبکه منظم یرای ارتباط، انتخاب فرمانروایی از سوی حکومت نیز در چین شکل گرفت.

    و اما بعد از این دوران در روم باستان با عناوینی همچون مدیر سر شماری و ارزیابی مالیات ها، مدیر امور دام ها، سرپرستی وظایف مدیر نیروی دریایی بر می خوریم که امروزه هم رایج است.

    در عصر تاریک یا همان قرون وسطی با پیدایش دین مسیحیت به تدریج کلیسا بر دولت تسلط یافت اورینگس اعتقاد داشت شخص باید مطیع دولت باشد اگر با شرع هماهنگ بود اما اگر بر خلاف آن بود باید شرع را قبول و دولت را نادیده گرفت.

    کشیشی به نام جان نظریه ارگانیسم اجتماعی را دارد و جامعه را به اعضای بدن تشبیه کرد طوری که روحانیون روح ان، مجلس سنا قلب آن، مردم عادی معده و حکام ولایت چشم و گوش آن بودند.

    در همین زمان توماس آگونیاس با در هم آمیختن نظرات ارسطو، روافیان و سیسرو اصولی را عرضه کرد که دولت را مسئول اجرای قانون می دانست و به دنبال آن کلیسا ها قدرتمند شده و در عصر تاریک افرادی چون ماکیاول، لاماکلی، فرانسین دیمارکو، برادرن سورانزو توماس مور، ژان بودن و ...

    در مورد حکومت و مدیریت نظریاتی داده اند اما نکته این است که پیدایش مدیریت به یک قوم یا ملت خاص تعلق ندارد.

    در زمان پیدایش اسلام مدیریت اسلامی مطرح شد که از آن جمله مدیریت امیر مومنان علی (ع) است که امروزه نیز مورد توجه و تجزیه و تحلیل فراوانی است.

    رسالت عهده ایشان مبارزه ایدئولوژیک، مبارزه سیاسی، مبارزه اجتماعی در دوران حکومت بود همچنین امام صادق می فرماید خداوند بالاتر و بلند مرتبه تر از آن است که زمین را بدون امام عادل بگذارد.

    در عصر رنسانس بر اثر جنگ های صلیبی قدرت مطلقه کلیسا ها کاهش پیدا نمود و نظام های متمرکز ملی جایگزین آن شد.

    و ارتش های بزرگی به وجود آمد که در درجه اول اهمیت قرار داشت و نیازهای آن بود که باعث توسعه گردید.

    بتدریج سازمان های اداری بزرگ بوجود آمد.

    و سرانجام این انقلاب صنعتی بود که دنیا را وارد مرحله ای دیگر از مدیریت نمود.

    ماکس‌وبر اولین کسی بود که در زمینه مسائل سازمانی از دیدگاه تاریخی به امر جامعه شناسی سازمان ها پرداخت.

    تیلور پدر مدیریت علمی است.

    ادوارد مینگ پور مدیریت کیفیت جامع است.

    تعریف مدیریت: مدیریت فراگردبه کارگیری موثر و کارآمد منابع مادی و انسانی بر مبنای یک نظام ارزشی پذیرفته شده است که از طریق برنامه ریزی سازماندهی بسبج منابع و امکانات، هدایت و کنترل عملیات برای دستیابی به اهداف تعیین شده صورت می پذیرد.

    به گفته مگیسنون، موسلی و پیتری مدیریت کار کردن با منابع انسانی، مالی و فیزیکی است جهت دست یابی به اهداف سازمان توسط برنامه ریزی، سازماندهی رهبر و کنترل عملیات.

    اهمیت مدیریت:.

    بعضی ها معتقدند که کارکنان قادرند وظایف مدیریت را نیز انجام و به واحد مدیریت جدا و مستقل نیازی ندارند اما هنوز در طول تاریخ نمادی را نمی توان یافت که بدون داشتن سلسله مراتب مدیریت، پایدار مانده باشد در واقع مدیریت عضو اصلی حیات بخش هر جامعه است.

    هارلود کونتز مدیریت را مهمترین زمینه فعالیت انسانی میداند.

    در واقع وظیفه دست یابی سازمان به اهداف و ایجاد محیطی امن برای کارکنان و هدایت و رهبری به عهده مدیران است.

    مدیر و مدیریت موفق و موثر: مدیر کسی است که مسئولیت عملکردیک یا چند نفر در سازمان را به عهده می گیرد.

    در واقع مدیران و کارکنان منابع مهم و ارزنده ایی هستند که با دیگر منابع سازمان از جمله اطلاعات فن آوری مواد خام و ...

    دست به تولید کالا و خدمات ودر مفهوم گسترده تر در کارایی اقتصاد نقش مهمی را ایفا می کنند.

    مدیریت موفق و موثر مدیریتی است که به کسب هدفهای سازمانی یا چیزی پیش از آن می انجامد و بتواند بهتر از یک مدیر موفق که حداقل نتیجه قابل قبول را کسب می کند ایفای نقش کند و از 80تا90 درصد توانایی های افراد را به کار گیرد.

    مدیریت موثر متسلزم داشتن تواناییهای فنی، انسانی، ادراکی، طراحی و توان حل مسئله است و برای او داشتن توانایی های ذاتی و اکتسابی معینی ضرورت دارد.

    منابع قدرت تولید به دو دسته تقسیم می شود: 1- قدرتی که از منصب و مقام مدیر ناشی می شود.

    2- و منابعی که از توان شخصی مدیر نشأت می گیرد و اما اگر بخواهیم میزان موفثیت مدیر را بصورت فرمولی بنویسم می شود که ( میزان تطابق تواناییها مهارتها، نگرشهاو انگیزه های افراد با شغل آنان+ نحوه ارزیابی مقام های ما فوق و میزان همکاری کارکنان+ فرصتها و محدودیت های پیش بینی شده= میزان موفقیت مدیر) سطوح مدیریت: با گسترده تر و پیچیده تر شدن سازمان ها سلسله مراتبی از سرپرستان و زیردستان و مدیران به وجود می آیند که معمولا در سه سطح مدیریتی دیده می شود: 1- سطح عملیاتی 2- سطح میانی 3 - مدیران رده بالا(عالی) که از سطح پایین هر چه سطح بالاتر هرم پیش می رویم از تعداد افراد هر سطح کاهش می یابد و تعداد مدیران افزایش می یابند یعنی بیشتر افراد در سطح پایین سازمان هستند.

    مدیران سطح پایین افراد پر مشغله ای هستند و برنامه های عملیاتی کوتاه مدت واحد را تنظیم می کند.

    و اغلب وقتشان را با زیردستان سپری می کنند آنها با مسائل آنی سرو کاردارند و در حلقه واسطه مدیران میانی می باشد که به نظارت مدیریت عملیاتی و گزارش به مدیریت عالی است.

    آنها سیاست ها و دستورات صادره توسط مدیران رده عالی را تفسیر و وقتشان را صرف تحلیل داده ها برای آماده کردن اطلات جهت تصمیم گیری می کنند این مدیران فعالیت علمی کم و فعالیت فکری بیشتر و کسل کننده تری هستند و برنامه ریزی های میان مدت می کند.

    و اما مدیران سطح عالی که مسئول تمام سازمان هستند مدیران مرکزی نیز نامیده می شوند.

    مدیر کل رئیس هیات مدیره، پرزیدنت از جمله آنها می باشد وظایف مدیران این رده حمایت تمام سازمان و بقای سازمان را برای کارکنان، سهامداران و ...

    تامین نماید.

    مهارتها ی مدیریتی:.

    مهارت یک فن است و داشتن توانایی انتقال علم به عمل است تمام مدیران نیازمند داشتن تکنیک (فن) برقراری روابط انسانی، ادراک و تشخیص لغزشها، و مهارتهای سیاسی می باشند.

    مهارتهای گوناگون به شرح زیر می باشد.

    مهارتهای فنی: معمولا شامل استفاده کردن از علم و تکنیکهای موثر انجام کار است این یک عمل ویژه و تجربی است که در ارتباط با مشکلات و فعالیتهای روزانه مورد استفاده قرار می گیرد این مهارت در سطح مدیران رده پایین بسیار الزامی است.

    و هر چه به سطح بالاتر می رویم اصل مهارت اهمیتش کمتر می شود.

    مهارتهای انسانی: توانای کار با دیگران است که شامل درک متقابل، صبر اعتماد و در گیری واقعی در روابط میان فردی است افراد با مهارتهای انسانی و جلب مشارکت دیگران مدیران موفق هستند و هر چه به سوی تجارت چند ملیتی و جهانی تر پیش می رویم نیاز این مهارت بیشتر حفظ می شود.

    مهارت ادراکی: که این مهارت توانایی دیدن سازمان به صورت کل است و در سطوح بالای مدیریت اهمیت دارد.

    یعنی فرد باید پیچیدگی سازمان نقش هر واحد سازمانی را در موفقیت تمامی سازمان درک نماید.

    مهارت ارتباطی: که جزء مهمی از مهارتهای میان فردی است و پایه تمام مهارت های دیگر است.

    و در تمام سطوح مدیریت الزامی است.

    ارتباطات خوب بنیان مدیریت ژرف است مهارت های چهار گانه ارتباطی (نوشتن، خواندن، گوش کردن و ارتباط غیر کلامی).

    اجزاء مهم رهبری موفق هستند.

    مهارت های سیاسی: مهارت های دیپلو ماسی مهارت بسیار پیچیده ای است که توانایی دستیابی به قدرت و اختیارات و استفاده از آن بدون داشتن ترس از دادن آن اطلاق می شود که متسلزم بر قراری ارتباط تاثیر گذار بر افراد و برخورداری درست و ماهرانه از ارتباطات به نفع خویش می باشد.

    این مهارت برای مدیران میانی بسیار حائز اهمیت است.

    نقش های مدیریتی:: در اواخر ساله های1960 مینز برگی10 نقش مدیریتی را در ارتباط با افراد و روابط میان فردی آنان ارائه نموده که به3 گروه مراوده ای، اطلاعاتی و تصمیم گیری طبقه بندی کرد.

    الف.

    نقش های مراوده ای: مدیران80درصد وقت خود را با دیگران در تماس می باشد که این تماس ها شامل 3 نقش مراوردهای می باشد 1- نماینده تشریفاتی که به عنوان سمبل و یا نماینده سازمان عمل می کند که شامل شرکت در محافل سخنرانی امضای اسناد قانونی و ...

    دارای اهمیت است.

    2- رهبر:که بازدید مجموعه خود ارتباط برقرار کرده و با ایجاد انگیزه رشد آنان را فراهم می آورد.

    3- رابط که در این نقش مدیر اطلاعات مورد نیاز را از طریق شرکت ارتباطات فراهم می آورد.

    ب: نقش های اطلاعاتی: مدیر به عنوان یک پدیده منابع اطلاعاتی سازمان محسوب می شود.

    و نقش های زیر را ایفا می کند.

    1- مراقبت: که مدیر اطلاعات خارجی و داخلی موثر بر سازمان را کسب با بر گزاری جلسات محیط داخلی و خارجی را کنکاش و مراقبت نماید.

    2- توزیع کنند ه اطلاعات: که در این بخش مدیران اطلاعات واقعی و با ارزش خود را به مجموعه خود منعکس و منتقل می سازند.

    3- سخنگو: که مدیر اطللاعاتی را راجع به عملکرد برنامه های شرکت در اختیار مراجع خارج از سازمان می گذراند.

    ج: نقش های تصمیم گیری: که مدیر باید تصمیم گیری کند و مشکلات سازمان را حل نماید که چهار نقش مهم را ایفا کند.

    1- کار آفرینی: در این نقش مدیر طراحی مجدد شغل توسط تغییرات تکنولوژی و درک نظامات جدید مدیریتی صورت می پذیرد.

    2- حل مشکلات: که مدیر در کشمکش با کارمندان می بایستی این نقش را بر عهده داشته باشند.

    3- تحقیق منابع: که مدیر با اختصاص دادن بودجه کافی به برنامه و پروژهای سازمان ، نیروی انسانی و تجهیزات و تبلیغات ایفای نقش می کند و منابع کمیاب سازمان را بررسی می کند.

    4- مذاکره: که طی آن مدیر با مدیران زیرمجموعه خارج از سازمان و ...

    نقش مهمی در فروش و قیمت ایفا می کنند.

    مدیریت مشارکتی: مشارکت معانی مختلفی در فرهنگ لغت دارد که از آن جمله به معنای شرکت دادن و شرکت انبازی آمده است.

    در علوم اجتماعی به معنای شرکت فعالانه انسانها در تمامی ابعاد زندگی است.

    مدیریت شمارکتی عبارت از دخالت و ورود کارکنان مختلف سازمان در رده های مختلف بر حسب ضرورت در فرایند تبین مشکل، تجزیه و تحلیل موفقیت و اتخاذ تصمیمات در هر سطحی به شکل های گوناگون و ادغام و یکی کردن تصمیمات برای بدست آوردن نتیجه.

    البته تاثیر اصلی این نوع مدیریت بر همکاری و مشارکت علاقه مندانه و داوطلبان عموم افراداست و می خواهد از ایده ها، نظرات و ابتکارات آنها در حل مشکلات و مسائل سازمانی استفاده کند لذا اساس فرایند این مدیریت بربنیان تقسیم اختیارات و کارکنان استوار است.

    فلسفه مدیریت مشارکتی: انسان ها خواهان بر ابری با یکدیگرند و دوست دارند که با آنها برخورد محترمانه شود.

    و در جامعه همواره به چیزهایی که متعلق به آنها است حمایت می کنند.

    انسانها دوست دارند همواره از ایده های آنها و نظراتی که دارند برای بهبود استفاده شوند که تمامی آنها در یک سازمان با مدیریت مشارکتی حل می شود از طرفی مشارکت آنها به بهبود نیروی انسانی کمک می کند و این امکان را می دهد که از بهترین تصمیم یکی با داشتن نظرات بیشتر انتخاب شود.

    و همواره بهبود در روابط انسانی بین مدیریت و کارکنان سازمان را شاهد باشیم.

    امروزه نیاز به اطلاعات جامع در تصمیم گیری مدیریت نقش اساسی دارد که می توان با مشارکت به آن دست پیدا کرد.

    پیش نیازهای نظام مشارکت: برای آنکه مدیریت مشارکتی کارایی و اثر بخش خود را حفظ کند بستگی به عوامل دارد که می بایستی از ابتدا وجود داشته باشد.

    1- اعتقاد مدیریت ارشد و پشتیبانی جدی از مراحل اجرای نظام مدیریت مشارکتی 2- اعتقاد کارکنان به بهبود موثر 3- داشتن زمان کافی برای آمادگی مشارکت 4- تعریف مشارکت برای کارکنان 5- هزینه این نوع مدیریت باید کمتر از سود آن باشد 6- نهادینه کردن فرهنگ مشارکت 7- همه باید شنونده بودن را بیاموزند 8- قدردانی از کارکنان بابت مشارکت 9- توانایی کارکنان برای کار روی موضوع 10- مطلوبیت شرایط فیزیکی و محیط کار 11- نظام ارزش یابی کارکنان درست عمل کند 12- حس خود باوری و اعتماد به نفس احیاء شود 13- روشن و مشخص بودن هدف سازمان برای کارکنان 14- مشخص بودن وظایف 15- پشتیبان عملکرد خوب و موثرکارکنان 16- مشارکت در تصمیم گیری باید اندک اندک صورت گیرد 17- اعمال سبک های آمرانه گروهی از سوی مدیران 18- کسب آگاهی از فواید مشارکت و انگیزهای قوی برای ورود فعالیت از جانب کارکنان 19- قابل فهم بودن برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت نمودار مدیریت مشارکتی مزایای حاصل از مدیریت مشارکتی: در جریان مشارکت فرد احساس روحی و روانی خوبی به دلیل احساس مسئولیت پیدا می کند و وی در تقسیم گیری های شرکت، خود را مسئول می داند که این خود باعث رضایت شغلی می شود.

    این جریان، افراد را در زندگی فردی خود اجتماعی بار می آورد و یک کانال ارتباطی با مدیران محسوب می شود.

    ضمنا مشارکت در درک و فهم بهتر اهداف و اثر بخشی آن و کسب اطلاعات کمک می کند.

    موارد زیر در نتیجه مشارکت می باشد.

    کاهش در مورد تخلف از قوانین ایمنی، کاهش در میزان سوانح و حوادث، کاهش در میزان وقت تلف شده، کاهش در هزینه ها، ایجاد جاذبه و انگیزش برای همکاری بروز خلاقیتها، ایجاد روحیه گروهی، همسو شدن اهداف کارکنان، استفاده از دانش کارکنان، بهتر شدن مدیریت ارتباطات، خود باوری و اعتماد به نفس، گسترش روحیه خود مدیریتی و کیفیت کالاها و ...ضمنا مقاوت در برابر نو آوری کاهش می یابد و تصمیمات غیر قابل اجراء و غیر علمی گوفته نمی شود.

    محدودیت های مدیریت مشارکتی: امروزه سازمان ها و تکنولوژی آنچان پیچیده شده اند که نیازبه نقش های تخصصی بیش از گذاشته است و برای مدیریت مشارکتی باید همه متخصص نباشند که عملا امکان پذیر نیست.

    ممکن است افراد پیشنهاداتی بدهند که شایسته آن باشد بنابراین نظر آنهارد می شود که این خود باعث می شود فرد نسبت به سازمان سرد شود آنها بی میل خواهند شد.

    حتی بسیاری از افراد نمی خواههند خود را با مشارکت به زحمت بیاندارند.

    از طرفی سر پرستاران، مشارکت سنتی را تهدیدی برای خود می داند.

    که همه مشکلات و محدودیت های مدیریت مشارکتی است اما موارد زیر نیز قابل فکر کردن است.

    - اگر در یک شرکت دچار تغییرات و تحولات سریع بشویم فرصت و زمان کافی برای تصمیم گیری مشارکت وجود نخواهد داشت.

    - اگر مسئولان از فلسفه و اهداف مدیریت مشارکتی شناخت کافی نداشته باشد.

    - اگر کلیه کارکنان شرکت آموزش کافی ندیده باشد.

    - اگر کارکنان به مدیریت مشارکتی باور نداشته باشد.

    - اگر توقعات صرفا مالی از اجرای مدیریت مشارکتی داشته باشد.

    - اگر کارکنان نسبت به سازمان احساس عدم تعلق و وابستگی نداشته باشند.

    - عدم احساس کار گروهی خیلی در این مورد خطرناک است.

    - فرهنگ آن ایجاد نشده باشد.

    - مشارکت کارکنان در اتخاذ خط مشی در شرکت های بزرگ امکان پذیر نمی باشد.

    - اگر دیدگاه کارکنان کوتاه مدت باشد ممکن است مخالفت تصمیماتی باشد که منابع شرکت را در بلند مدت تامین کنند.

    انواع برنامه های مدیریت مشارکتی: برنامه های مشارکتی مجموعه ای از فعالیت های است که در زمینه خاصی از مشارکت تمرکز می گردند.

    حل به تشریح هر یک از این برنامه ها می پردازیم.

    1- نظام پیشنهادها: یکی از مفید ترین راهکارهای مدیریتی مشارکتی است که در آن کلیه کارکنان این امکان را می بایند تا با ارائه نظریات و پیشنهادهای خود گامی در جهت ارتقاء عملکرد سازمان بردارند.

    پیشنهادها از لحاظ نوع آنها به دو گروه تقسیم می شوند: الف: پیشنهادهای غیر قابل بررسی که ممکن است تکراری باشد و یا راه حل را مطرح نکرده باشد.

    و یا درو از دسترس و خارج از خط مشی و سیاست سازمان باشد.

    ب: پیشنهادهای قابل بررسی که ممکن است کیفی باشد مانند طرح های ایمنی، خدماتی و یاکمی باشد مانند کاهش ضایعات استفاده بهینه از مواد اولیه.

    پیشنهادها این امکان را به کارکنان می دهند تا در بعضی از زمینه ها به همفکری و مشارکت و ارائه پیشنهادها بپردازند زمینه هائی هم چون.

    - افزایش بهره وری - بهبود در روش های تولید.

    - تقلیل در هزینه های تولید و اداری - کاهش عملیات اداری و نامه نگاری های دست و پاگیر - بهبود در استفاده و نگهداری تجهیزات - بهبود کار فردی و گروهی - ارائه خدمات بهتر به ارباب رجوع - افزایش میزان تولید - بهبود آزمایش و نیروی انسانی - وجدان کاری،صرفه جویی، احساس مسئولیت و ....

    مراحل پیاده سازی نظام پیشنهادها: 1- مطالعه امکان پذیری اجرای نظام پیشنهادها.

    2- ایجاد زمینه های لازم جهت اجرای نظام پیشنهادها.

    3- طراحی نظام پیشنهادها.

    4- اعلام عمومی آئین نامه و نظام پیشنهاد ها توسط رئیس سازمان.

    5- اجرای نظام پیشنهادها.

    6- بازنگری نظام پیشنهادها.

    7- استمرار نظام پیشنهادها.

    ضمن این که درباره ساختار تشکیلاتی تمام پیشنهادها می توان گفت که مسئول نظام پیشنهادها مدیر ارشد سازمان می باشدکه هدایت رهبری، تصویب آئین نامه ها، صدور احکام پشتیبانی از نظام تصویب نهایی پاداش پیشنهاد، شرکت فعال در جلسات تشویق وقدردانی از ارکان را دارد و گرداننده اصلی نظام پیشنهادها در سازمان کمیته اجرائی نظام پیشنهاد است که از بین مدیران و سرپرستان انتخاب می شود.

    که دارای وظایف هم چون رسیدگی به اعتراضات، نظارت بر حسن اجرای پیشنهاد، همکاری با مجری تمام و ارزیابی برنامه های تشویقی و ...

    را بر عهده دارد.

    و دبیر اجرایی نظام پیشنهادها که از بین اعضای کمیته اجرای انتخاب می شوند گروههای کارشناسی نیز وجود دارند که به تهیه گزارش عملکرد و ارائه آن به دبیر اجرائی نظام می پردازند.

    و از دیگر ساختارها می توان دبیرخانه نظام پیشنهادها را نام برد که جوابگوی مراجعان هستند.

    اما نظام پیشنهاد گیری می تواند از کارکنان باشد به صورت فردی و یا می تواند به صورت گروهی از کارکنان باشد.

    و حتی نظام پیشنهاد گری از مشتریان، پیمانکاران و خانواده کار کنان باشد.

    2-نظام مدیریت کیفیت جامع: سازمان تجارت جهانی چنین کیفیت را تعریف می کند.

    (کیفیت یعنی مجموعه حالت ها و خصوصیات یک محصول و یا خدمت که دارای توانایی بر آورده کردن نیازهای آشکار و پنهان مشتری است.) مدیریت کیفیت جامع فنی است برای مشارکت تک تک کارمندان در امور مربوط به سازمان در این نوع مدیریت مقیاس عملکردها را مشتریان تعریف می کنند نه سرپرستان.

    ریچاردجی.

    شون برگر می گویند: «مدیریت کیفیت جامع، یک نظام مدیریت استاندارد که از طریق کاهش دائمی هزینه ها در پی افزایش مستمر رضایت مشتری می باشد.» از دیدگاه فیگن بام چنین تعریف می شود « کنترل کیفیت جامع، به هم پیوستن کوشش هادر یک سیستم کارا برای ایجاد کیفیت، نگهداری و بهبود کیفیت به وسیله گروههای مختلف در یک سازمان است این سیستم باید موجب شود که تولید و خدمات در اقتصادی ترین سطح نگهداشته شده تا رضایت کامل مشتری فراهم آید.

    ارکان مدیریت کیفیت جامع: در شکل فوق ارکان این نوع مدیریت ترسیم شده است.

    مشتریان: عاملی است که ما را راغب به تولید می کند یعنی کسی که پیدا شده و بهایی برای کار ما می پردازد.

    حال حیاتی است که بدانیم مشتریان ما چه کسانی هستند و چرا مشتری شده اند و چگونه راضی می شوند.

    بی ثباتی: همه چیز در حال تغییر است و دو چیز همانند را نمی توان یافت.

    بی ثباتی یک واقعیت و دشمن کیفعیت است.

¾ مدیریت منابع انسانی وظایف و مسئولیتهای دولتها در قبال جامعه, غالباً به وسیله سازمانهای دولتی, صنعتی و بازرگانی موجود در جوامع صورت می‌پذیرد و منابع انسانی, عوامل مهمی برای تحقق اهداف این سازمانها به شمار می‌روند‌. در حقیقت این نیروهای انسانی هستند که سازمانهای یادشده در بالا را به هدفهایشان می‌رسانند و زمانی که سازمانها به هدفهای خود ‌رسیدند, در واقع جامعه و سرانجام دولتها را ...

مقدمه : مديريت و رهبري از ارکان هر سازمان و جامعه است . نياز به مديريت و رهبري در همه زمينه‌هاي فعاليت اجتماعي امري محسوب و حياتي است و شايد بتوان گفت که يکي از مهمترين فعاليتها در زندگي اجتماعي بشر امروز ، مديريت است . در عصر حاضر به کمک اين ف

اثر بخشی و اهداف سازمان ‏یکی از مباحث مدیریتی که ممکن است برای عموم مدیران هم جالب باشد و هم کاربردی بحث «اثربخشی و کارایی» سازمان است. بدیهی است مدیران متعهد و مسئول مایل اند بدانند که سازمانشان در چه وضعیتی قرار دارد و برای دستیابی به اهداف سازمانی باید چه معیارهایی را برای سنجش عملکرد واحد یا سازمان خود درنظر داشته باشند. ‏اثربخشی مبحثی است که حدود پنجاه سال پیش پیتر دراگر، ...

رهکارهای تسهیل در ظهور خلاقیت و نوآوری -یورش فکری -سنتز کردن گروه های کاری ( سینکتیکس SYNECTICS ) -سوالات ایده برانگیز -راه کار دلفی -گروه اسمی نامنظم -ایینه مورینو -ارتباط اجباری -تجزیه و تحلیل مورفولوژیک -گروه تخیلی -الگو برداری از طبیعت -تفکر موازی تغییرات بنیادی در سالهای اخیر در سطح مدیریت در جهان 1-ذهنیت و نگرش بشر در خصوص پدیده مدیریت و رهبریت در سازمانها تغییر یافته. ...

چکیده : این پژوهش به منظور "اولویت بندی عوامل موثر بر افزایش بهره وری نیروی انسانی شرکت برق منطقه ای کرمان " انجام گردیده است . تعداد کارکنان رسمی وقراردادی شرکت برق منطقه ای کرمان دراین تحقیق 464 نفر می باشد که پس از قرار گرفتن درفرمول کوکران 169 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده اند ونمونه گیری بصورت تصادفی طبقه ای انجام شد عوامل سازمانی ، فنی ، فردی واخلاقی بعنوان عوامل موثر ...

مقدمه به زبان ساده « کارآفرینی» همان ، فرآیند تاسیس یک کسب وکار ( شرکت) بر مبنای یک فکر و ایده ی نو است . یک یا گروهی از افراد که به آنها « کارآفرین» می گوییم، فرصتی نوین را کشف، یا خلق میکنند . و برپایه ی آن ، شرکت یا موسسه ای خصوصی بنیان نهاده ، به قول معروف ، دل را به دریا زده ، وارد عرصه ی بازار ورقابت می شوند. کار آفرینی نیازمند وجود فرهنگ خاصی است . هر فردی ، تواناییوتمایل ...

به خواست خداوند متعال، همزمان با شروع کار دولت نهم، بخشنامه بودجه سال 1385 کل کشور ابلاغ می‌گردد. تهیه لایحه بودجه سال 1385 کشور با پشتوانه عملکردها و دستاوردهای برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و همچنین با توجه به افق‌های برخاسته از چشم‌انداز 20 ساله و برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و در قالب برنامه‌های کلان دولت - ارائه شده به مجلس محترم شورای ...

چکیده: مدیریت اسلامی باید با جهت گیریهای دینی همراه باشد. جهت گیریهای دینی در مدیریت اسلامی نقشی اساسی دارد، مدیر اسلامی در چارچوب جهت گیریهای دینی و اسلامی می تواند به امور و فعالیتهای خود رسیدگی کند. در مدیریت اسلامی جهت گیریهای دینی مدیر است که در چارچوب این جهت گیریهای دینی و اسلامی می تواند مجموعه امور، کارها و اقدامات مدیریتی خود را ساماندهی کند. مدیریت اسلامی را مانند ...

مدیریت آموزش و پرورش مدیریت آموزشی با پیدایی و تحول نظامهای نوین آموزش و پرورش پدید آمد. آموزش و پرورش سنتی به دلیل سادگی و محدویت، به مدیریت، به مفهومم امروز، نیازی نداشت. در قرن حاضر، با توسعه آموزش عمومی، تأسیس مدارس و سازمانهای آموزشی بزرگ و متعدد، گوناگون شدن بر نامه های آموزشی، پیچیده تر شدن امر آموزش و پرورش و تخصصی شدن آن، اهمیت و ضرورت سازماندهی و مدیریت فعالیتهای ...

در بخش دولتی ایران مقدمه با پیشرفت روز افزون بشر رابطه بین دولتها و ملتها پیوسته در حال دگرگونی و تعریف مجدد است . انسان امروز تمایل دارد در جامعه ای زندگی کند که در آن دولت حضوری نامحسوس تر ، کار آمدتر و پاسخگوتر داشته باشد . دولتی که قادر باشد با برنامه ریزی های بلند مدت و کوتاه مدت ، افق های امیدوار کننده ای را پیش روی مردم و شهروندان به عنوان برگزینندگان خود بگستراند . ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول