جوbarley
جو برای هزاران سال غذای اصلی بسیاری از مردم جهان بوده است. گلادیاتورهای رومی جو را به دلیل انرژی زایی زیادش مصرف میکردند. جوماده غذایی شفابخش نام دارد و در مبارزه با سرطان ، تنظیم کلسترول و درمان یبوست موثر است.
ترکیبات ضد سرطان
جو دارای ترکیبات شیمیایی با نام Protease inhibitors (مهار کننده آنزیم تجزیه کننده پروتئین) پروتوآزاینهبیور است. این ترکیب عوامل تولید سرطان در روده را متوقف کرده و از ایجاد تومورها جلوگیری می کند.
کنترل کننده کلسترول
جو دارای ترکیباتی است که در وهله اول از تولید کلسترول LDL(چربی مضر) در کبد جلوگیری می کند. این اقدام ،یعنی عدم تولید کلسترول LDL باعث می شود که احتمال ابتلا به بیماری های قلبی کاهش پیدا کند.
درمان یبوست
تحقیقات دانشمندان ایالت مونتانای آمریکا نشان میدهد که جو در تنظیم و کاهش دردهای شکمی و درمان یبوست موثر است.
چه مقدار جو مصرف کنیم؟
بر اساس تحقیقات اگر فردی روزی 3 بار جو مصرف کند،بعد از 6 هفته 15 درصد از کلسترول خونش کاهش پیدا می کند. جو را در طبخ غذا و یا به عنوان نان جو استفاده کنید.
گوجه فرنگیTOMATO
گوجه فرنگی گیاهی است با نام علمی LYCOPERSICOM ESCULENTUM از خانواده سیب زمینی (SOLANACEAE) که به نام عمومی TOMATO در جهان مشهور است.
نام مترادف SOLANUM LYCOPERSICUM و در زبان های فرانسوی و آلمانی TOMATE، انگلیسی TOMATO و عربی طماطم گفته می شود. میوه این گیاه که قسمت اصلی آن است به صورت خام یا پخته در سالاد، انواع سس ها، سوپ و انواع موادغذایی به طور وسیع در جهان مورد استفاده قرار می گیرد. اکثراً گوجه فرنگی را در زمانی که به رنگ قرمز است استفاده می کنند و کمتر از میوه سبز آن استفاده می شود. مهمترین ترکیبات گوجه فرنگی شامل حدود 90 درصد و یا کمی بیشتر آب می باشد و بقیه درصد آن، را پرتئین، چربی، قندهای مختلف از جمله گلوکز و فروکتوز، ویتامین های A، C و K،تیامین ، ریبوفلاوین، پانتوتنیک اسید، اسید فولیک، ویتامین E، اسید آمینه های ضروری، املاح معدنی از جمله کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منزیوم، مس، منگنز، کبالت، روی و راسنیک می باشد و به تازگی وجود ید نیز در گوجه فرنگی گزارش شده است.
کلسیم Mg1000
موجب تولید دندان و استخوان های قوی می شود. نقش مهمی در انتقال پالس های عصبی دارد . در لخته شدن خون، در انقباض صحیح ماهیچه ها و در نتیجه کمک به ضربان قلب منظم و دقیق نیز نقش دارد.
10 تا 50% در (گیاه تاج خروس) Amaranth، پنیر چدار Cheddar، ماست، کلم چینی ،لوبیای سفید ، دانه های کنجد، پنیر سوئیسی، روغن سویا، وغیره.
5% تا 10% در بادام، ماهی قزل آلا
آهن
ضروری برای ساخت و شکل گیری هموگلوبین و انتقال اکسیژن از ریه به تک تک سلولهای بدن، مورد استفاده میوگلوبین (درست مانند هموگلوبین که ترکیبی برای حمل و آزاد شدن اکسیژن است). که کار حمل اکسیژن را در ماهیچه ها و عضلات و ذخیره آن در عضلات بر عهده دارد، مورد استفاده انواع مختلف آنزیم ها برای تولید انرژی
50% تا 100% درانواع صدف، روغن سویا
10%تا 50% در لوبیای قرمز، عدس، جگر، صدف دو کفه ای، صدف خوراکی، قارچ صدفی، دانه های کاج، دانه های کدو تنبل، دانه های کنجد، استیک،گندم، میگو
5% تا 10% در (کنگر فرنگی یا آرتیشو)artichokes، لوبیا سبز و پسته.
تاثیر مرکبات بر داروهای پایین آورنده چربی خون
مصرف مرکبات هنگام استفاده از داروهای پایین آورنده چربی خون باعث متوقف شدن اثر دارو می گردد.
اگر شما برای پایین آوردن چربی خون از داروهای Lovastatin و Simvastatin استفاده می کنید، توجه داشته باشید که در طول درمان از خوردن مرکبات خودداری کنید. استفاده متناوب از مرکبات یا آب آن می تواند تاثیرات متوقف شدن سنتز کلسترول را افزایش دهد. بخصوص اثرات نادر و غیر منتظره مانند ضعف عضلات و دردهای عضلانی. البته نوشیدن یک لیوان آب مرکبات در بعضی اوقات ضرر چندانی ندارد.
شیر به عنوان دارو
در اغلب نوشته های باستانی و در طب قدیم از شیر به عنوان دارو در درمان بعضی بیماری ها یاد شده است. امروزه نیز این عقیده وجود دارد که شیر بهترین غذا برای بیماران می باشد. به علت سهل الهضم بودن این ماده آن را همواره در رژیم تغذیه ای بیماران قرار داده و مصرف شیر در برنامه غذایی روزانه اکثر افراد جامعه توصیه می شود.
شیر به عنوان منبع کلسیم
کلسیم یکی از مهم ترین ترکیبات معدنی مغذی می باشد و باید از طریق غذا وارد بدن انسان شود. کلسیم نقشی اساسی در استحکام استخوان ها و سلامت دندان ها دارد. از دیگر فواید کلسیم می توان به نقش آن در انقباض ماهیچه ها، لخته شدن خون، انتقال پیام های عصبی نام برد. هر لیوان شیر (250 میلی لیتر) حدود 315 میلی گرم کلسیم دارد که 30 درصد کلسیم روزانه مورد نیاز انسان را تأمین می کند. بنابراین مصرف روزانه سه لیوان شیر می تواند نیاز بدن به کلسیم را کاملاً مرتفع سازد. جذب کلسیم در بدن به عواملی خاص بستگی دارد برای مثال تعادل کلسیم با فسفر اهمیت زیادی در جذب کلسیم دارد، به این دلیل مصرف قرص های کلسیم به دلیل داشتن کلسیم غیر بیولوژیک از جذب مناسبی برخوردار نمی باشند. در حالیکه کلسیم در شیر به صورت بیولوژیک (حیاتی) موجود بوده و همراه با دیگر عوامل مؤثر در جذب،ویتامین D بهتر جذب می شود.
کودکان و زنان شیرده به کلسیم بیشتری نیاز دارند. اغلب سالخوردگان از پوکی استخوان رنج می برند. در سنین بالا به علت تغییرات فیزیولوژیک هورمون های بدن، جذب کلسیم دچار اختلال می شود. تحقیقات نشان داده شده است این گونه افراد، کلسیم شیر را بهتر جذب می کنند.
cayenne
فلفل اگر مدتی روی بوته بماند، رنگش قرمز خواهد شد، حتی نارنجی - ارغوانی یا قهوه ای خواهد شد. فلفل قرمز یکی از پر مصرف ترین و نوع زرد کم مصرف ترین فلفلهاست. هرچه فلفل، رسیده تر شود. طعم آن شیرین تر می شود. ویتامین های مهمی چون C و A دارد.
حاوی مقدار فراوانی بتاکاروتن است. روند پیری را کند می کند، مانع از بروز سرطان می شود به فعالیت ریه ها کمک می کند و برای درمان بیماری دیابت، مفید است.
Romaine
این ماده غذایی بویژه حاوی ویتامین C است که ضد اسکوربوت است. کاهو ارزش غذایی چندان ندارد، اما از لحاظ درمانی فوق العاده است مملو از نمکهای معدنی است که خاصیت قلیایی دارند. بنابراین، سبب تصفیه خون می شود به حفظ هوشیاری مغز و سلامت بدن کمک می کند. برگهای بیرونی کاهو ارزش خوراکی بسیار دارند. این برگها بیشتر در معرض نور آفتاب قرار می گیرند و نسبت به برگهای داخلی که فشرده ترند ویتامین بیشتری دارند. هرچه کاهو سبزتر باشد ویتامین بیشتری دارد.
کاهو محتوی چند ماده مهم و شفابخش است. برای بدن مفید است. به مغز، دستگاه عصبی و ریه ها کمک می کند. آب کاهو، خنک و شادابی بخش است. میزان فراوانی منیزیم در آب آن وجود دارد که سبب تقویت بافت عضلانی، اعصاب و مغز می شود. آب کاهو جنبه درمانی دارد. بهتر است، برگهای سبز تیره آن مصرف شوند. برگهای داخلی یا مغز کاهو که روشن تر و سفیدترند را مصرف نکنید. برگهای سبز محتوی کلروفیل و مواد مغذی هستند در حالی که مغز کاهو این مواد را ندارد.
کاهو مملو از سلولز است که حجم مواد داخل روده و حرکات روده را افزایش می دهد، بنابراین، در درمان یبوست بسیار مفید است.
کاهو در درمان بی خوابی مؤثر است. چرا که ماده خواب آوری به نام لکتوکاریوم دارد که سه درصد یا کمتر کربوهیدرات دارد. پس ماده غذایی مناسب برای درمان دیابت است. افراد دیابتی می توانند به راحتی از آن استفاده کنند. کاهو میزان قابل توجهی آهن دارد و بنابراین هموگلوبین ساز است.
برای درمان کم خونی مفید است، میزان آهن قابل جذب از این طریق بسیار بیشتر از جذب آهن غیر آلی است