دانلود تحقیق کاربرد بارهنگ در طب سنتی و افق‌ های آینده

Word 77 KB 31449 16
مشخص نشده مشخص نشده بهداشت - تغذیه
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده با گسترش روز افزون تکنولوژی در دنیای امروز و پیشرفت همه جانبه‌ی زندگی بشری آنچه که بیش از همه به چشم می‌خورد و بیش از همه فقدان آن جای خود را در زندگی امروز یشری خالی و یا دست کم کمرنگ می‌بیند آرامش و آسایش است.

    بروز انواعی از بیماریها و سرطان از جمله مواردی است که همگام با دنیای امروز و همگام با پیشرفتهای بشری رو به گسترش است.

    و هر روز گریبان گیر عده بی‌شماری از انسانها می‌شود و حتی آنان را به کام مرگ می‌کشد.

    بر این اساس لزوم برنامه ریزی و بررسی و تحقیق برای مبارزه و جلوگیری از گسترش بیماریها احساس می‌شود.

    در این رابطه آنچه مهم به نظر می‌رسد این است که به طور اصولی و قابل قبول راهکارهای به کار رفته در این رابطه از طریق درمانهای سنتی و درمانگرهای سنتی آنچنان که شایسته است نه تنها مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد بلکه در حال فراموشی است.

    یکی از روشهای درمانی مورد نظر طب سنتی با استفاده از گیاهان دارویی است.

    با این حال گیاهان دارویی جایگاه مشخصی و مفیدی در بین جامعه ندارند.

    لذا در این تحقیق به معرفی وتعیین جایگاه آن می‌پردازیم.

    گیاه بارهنگ یکی از گیاهانی است که کاربرد فراوانی در طب سنتی دارد.

    این گیاه دائمی و علفی است.

    این گیاه بومی اروپا است ولی در تمام نقاط دنیا یافت می‌شود.

    به خاکهای شنی و اقلیم خشک سازگار است.

    همچنین دارای تر کیبات بسیار فراوانی است که در انواع مختلفی از بیماریها کاربرد دارد.

    از جمله این ترکیبات می‌توان به آکوبین و کاتالپول اشاره کرد.

    از اثرات بسیار مثبت ترکیبات این گیاه می‌توان به تسکین درد، ضد عفونی کنندگی، تحریک سیستم ایمنی و جلوگیری از تکثیر سلولهای سرطانی اشاره کرد.

    به خاطر ویژگیهای خاصی که این گیاه دارد امروزه درپهنه وسیعی از مناطق مختلف دنیا کشت و پرورش داده می‌شود و سود سرشاری هم نصیب پررش دهندگان خود می‌کند به امید اینکه این گیاه جایگاه اساسی خود را در بین جامعه بیابد.

    خصوصیات گیاه شناسی با رهنگ با نام علمی plantago متعلق به تیره Plantag inacoge و نام محلی plantain که گونه‌های بسیاری از آن شناسایی شده‌اند با گزارشی در حدود 200 گونه در سطح جهان در تحقیقات پزشکی بیشتر از 2 گونه P.iancpiatea و P.major نام برده می‌شود.

    از این دو بیشتر از همه بر روی P.majer کار شده و گاهی هم از P.lanceolata نام برده شده اما هر دو اثرات مشابهی دارند.

    در دهه گذشته بیشتر توجهات معطوف به گونه P.lanceolata بود.

    و فقط این دو گونه اند که توجه زیادی بر کشت و پرورش آنها شده است.

    در دوره اخیر در اروپای شرق روسیه فرانسه اسپانیا و ایالات متحده هم بر روی آن توجه شد.

    گیاهی یک ساله و علفی به ندرت دارای اعضای کم و بیش چوبی شده می‌باشد.

    بومی اروپا ولی در نقاط مختلف دنیا در منا طق معتدلی وجود دارد یک علف معمولی و مرتعی در نیوزیلند و مناطق ساحلی جنوب استرالیا به شمار می‌رود.

    عموما در چرا گاهها کنار جاده ها محل‌های دور افتاده بستر رود خانه ها یافت می‌شود اگر چه که ظاهری دارد که به خشکی ماسه سازگار است ولی اگر به جای مناسب انتقال داده شود رشد چوبی دارد.

    در بین آنها انواعی که متعلق به جنس plantago دارند و از آنها کم و بیش استفاده‌های در مانی به عمل می‌آید، به دو صورت کاملا متما یز از یکدیگر دیده می‌شوند مانند آنکه گونهای متعلق به محیط‌های مرطوب عموما برگ‌های پهن و گسترده بر روی زمین ولی انواع متلق به نواحی گرم و خشک بر گهای با بریدگی‌های عمیق یا منقسم و واقع در طول ساقه دارند.

    گلهای آن منظم مرکب از قطعات 4 تایی، نر، ماده یا دارای یکی از اجزای اصلی گل (پرچم یا مادگی)، پلی گام، به رنگ‌های مختلف و مجتمع به صورت سنبله‌های فشرده یا استوانه ای شکل است در هر گل آنها 4 کاسبرگ پایا، 4 گلبرگ پیوسته به هم یا 4 پرچم (بندرت1 یا 2) دیده می‌شود.

    مادگی آنها از 2پرچم (بندرت یک برچه) تشکیل می‌یابد که مجموعه تخمدانی 2 جانه یا یک خانه ومحتوای یک تا تعداد زیادی تخمک نیمه واژگون با تمکن محوری، بوجود می‌آورند.

    در بعضی از این گیاهان نیز، پیدایش جدار‌های فرعی در داخل تخمدان، سبب ازدیاد خانه‌های آن می‌شود.

    تیپ رویش به صورت گیاه وحشی است.

    ریشه‌ها: منشعب- نازک- سفید مایل به خاکستری ساقه گل دهنده: در p.lanceolata ایستاده – شیار دار بی برگ – بلند تر از 50 سانتیمتر ولی در p.major ساقه کوتاهتر ولی گلها طویلتر (10-5) گلها: در p.laceolata گلها در سنبله‌های به طول 5/2 سانتیمتر که مخروطی با استوانه ای شکل هستند، خیلی به هم فشرده (شبیه شاتون – بیبو- با پیچ و تاب خامه گل سفید و با پرچم بلند گلها در خلال تابستانی ظاهر می‌شوند در P.major گلها بلند تر از 10-5 سانتیمتر هستند با دانه‌های سیاه رنگ گلها در اواخر پاییز ظاهر می‌شوند.

    دانه ها: در P.laceolata دانه ها 1 میلیمتر طول دارند و قهوهای سیاه و بیضی شکل هستند.

    در (P.major) دانه ها کوچکتر، گردو قهوهای هستند.

    پراکنش یکی از مهمترین گونه‌های بارهنگ گونه‌های P.major l بود که در اطراف تهران، ری، کرج، رشت، گرگان: کتول، مازندران، کندوان2600c 30000 متری، آذر بایجان: تبریز، سراب، ارومیه، کردستان، لاهیجان، کرمانشاه، لرستان: بیشه، خرم آباد، همدان، بروجرد، کرمان: کوه لاله زار، شیراز، خراسان: بجنورد، تربت بام، کاشان: قمصر، اسفهان، بلوچستان و بطور کلی غالب نواحی ایران مخصوصا محل رویش، رطوبت کافی داشته باشد و گونه دوم P.laceolata l در منطقه وسیعی از نواحی ایران مانند گرگان: رباط قزاق، مازندران: بابلسر، نوشهر کندوان، دره چالوس، گیلان: بندر انزلی، عمارلو، داماش: رشت، لاهیجان، فارس: جهرو، شیراز، کرمان: بم، کوه جوبار، بلوچستان: بین زاهدان و خاش، سیستان: زابل، خراسان: بین قوچان لطف آباد (دکتر دریا دل-احمد ماهوان)، تربت جام، بین بجنورد و تپه مراوه، اطراف تهران، کرج، تبریز، اردبیل، خوی، ارومیه، تفرش، ملایر، خرم آباد، لرستان، نواحی مرطوب صالح آبادی، نیرد خاستو مسجد سلیمان میروید.

    قسمت‌های مورد استفاده به روش سنتی تمام قسمتهای گیاه مورد استفاده است ولی برگها بیشترین بخشهایی هستند که به طور معمول مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    برگها در اواخر بهار و تابستان برداست می‌شوند.

    زمانی جمع آوری گلها بستگی به آب و هوا دارد و ریشه ها در بهار و پائیز، از دانه‌های مذکور در رفع پیوسته‌های مقاوم، نزله‌های مزمن، دیسانتری، اسهال‌های ساده، در مان بیماری‌های مختلف ناشی از التهاب کلیه و مثانه و همچنین در خون آمدن از ریه استفاده به عمل می‌آید.

    تاریخچه طب سنتی برگها- دانه ها – ریشه ها به میزان زیادی حامل موسیلاژ و با فرهنگ تاریخچه علمی از در مانهای سنتی مخصوصا در جراحات سنگین و عفونت‌های پوستی در شگل‌های مختلف، ناراحتیهای تنفسی، سوء هاضمه، نارسی‌های جنسی، گردش خون، ضد سرطان، کاهش درد و ضد عفونی کننده است.

    خصوصا برای اسهال تمام مشکلات معده و روده ای شستوشوی چشم- خونریزی داخلی – هموراژی(خونریزی بعد از زایمان) مشکلات تنفسی و ریوی مانند سرفه و برونشیت بسیار سود مند است.

    این گیاه رابطه خوبی با کودکان دارد و اغلب به عنوان یک در مانگر عالی برای عارضه سرفه و اسهال درکودکان است.سقراط وجالینوس از این گیاه هم استفاده‌های داخلی می‌کردند وهم خارجی.

    کول پیر از دانه‌های گیاه علیه عارصه ورم – صصرع زردی و سل استفاده می‌کرد.

    در مانهای عربی و فارسی هم برای عوارض اسهال خونی و مشکلات معده و روده ای وجود دارد.

    در نیوزیلند از جوشانده برگها برای التیام زخم به کار می‌رفت و اندامهای هودی برای جراحت بکار می‌رفت و اندامهای پایین تری برای کمک به اندامهای داخلی به کار می‌رفت.

    جوشانده یرگها برای در مان سوختگی و تاولهای سطحی به کار گرفته می‌شد و در استعمال داخلی به عنوان محرک رحم به کار می‌رفت.

    جوشانده برگهای بارهنگ به همراه puha و شبدر و مخلوط آن با مقداری نمک و خوردن آن در حفظ جنین در رحم کمک فراوانی می‌کند.

    عصاره ساییده شده – دم کرده و جوشانده برگها برای بریدگیها و دملها مؤثر و حتی وقتی که عفونی هستند هم موثر است.

    برای ترکها و خشکی لبها هم مورد استفاده مورد قرار می‌گیرد.

    عصاره برگ‌های ساییده شده برای دمل و جوش موثر است.

    جوشانده گیاه و مایع بخور شده آن برای بواسیر منوثر واقع می‌شود.

    در منطقه‌ها و اینگونه P.

    major برای جراحات پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    برگ‌ها برای خلاصی از نیش تورم لثه است.

    همچنین در دستور نامه‌های دارویی فیلیپینی از آن در رفع تورم لثه و جراحات پوستی عنوان شده است (Brooker et al., 1987).

    بهداست پوست: مقداری برگ تازه بارهنگ را به مدت 5 دقیقه در شیر بجوشانید وسپس مایع حاصل را پس از صاف و سرد شدن بر روی پوست اثر دهید و به ملایمت بمالید با این علم نه تنها پوست صورت نرم و شاداب می‌شود بلکه نارا حتی ناشی از تاثیر گرما و اشعه خورشید بر روی پوست نیز از بین می‌رود.

    برگ تازه ولی شده بارهنگ اگر در محل خارش و تحریکات پوستی و یا محل سوختگی سبک اثر داده شود در در رفع ناراحتی‌های مذکور اثر مفید ظاهر می‌کند.

    ضمنا باعث می‌شود که پوست صورت اگر مناخذ باز پیدا کرده باشد آنرا به حالت طبیعی برگرداند.

    تحقیقات کلینیکال عموماً تمرکز بر روی تولید پماد برای جراحت پوستی، داروهای ضدالتهاب، آنتی اکسیدان، آنتی بیوتیک و تحریک سیستم ایمنی است و شامل: گلیکوزیدهای ایریدونید، فنل، موسیلاژ، موثر بر فعالیت‌های ضدالتهابی و برگ‌ها به طور سنتی برای اثرات نرم کننده آن و خلاصی از خارش و زخم نیش حشرات در عوارض پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    همچنین بارهنگ سرشار از موسیلاژ است.

    بنابراین هم تسکین دهنده و تجدید موکوس لایه‌های مخاطی و پوست است.

    بنابراین برای موارد بسیاری موثر واقع می‌شود.

    سرفه، آسم، برونشیت، جوش، اسهال، بواسیر، التهاب مثانه، مقوی و محرک کبد و تب‌بر.

    ویتامین‌ها و مواد معدنی: ویتامین‌ها شامل A، C و K و مقدار زیادی کلسیم، منیزیم، سدیم، فسفر، روی، مس و کبالت است.

    در نوشته‌های قدیمی و همچنین در تجربیات بدست آمده به اثرات دفع کرم انگل روده این گیاه اشاره شده در تغییر بودن کیفیت پشم گوسفندان نسبت به استفاده آن ذکر شد.

    مواد شیمیایی آن شامل ترکیبات ضدباکتریایی، ضدالتهابی و ضدسرطانی است.

    استفاده‌های داخلی: تمام گیاه دارای ترکیبات موسیلاژی که اثرات تسکین دهنده و شفابخشی بر عوارض پوستی و غشاهای مخاطی‌دار و برگ‌های P.

    major دارای ترکیباتی هستند که قویاً بر کاهش چربی، تری گلیسرید، کلسترول و لیپوپروتئین در خون موثر هستند.

    عصاره این گیاه شامل تاثیرات ضدالتهابی، تقویت دیواره مویرگی در حالی که ماده پلانتاگلوسید در برگ‌ها دارای خاصیت ضدزخم معده است.

    استعمال خارجی: برای انواع جراحت‌ها حتی خارش ناشی از گزش و نیش حشرات ابزار بسیار مناسبی برای بهبود عوارض پوستی مثل پسوریازیس، ترک پوست و جوشهای چرکی است.

    یک پماد بسیار عالی از برگ‌های بارهنگ ساخته می‌شود که در ترکیب با پودر فلفل قرمز آن را به محل بمالید و با پارچه‌ای تمیز ببندید و هر 4 ساعت تعویض کنید.

    بواسیر (پماد)، راش‌های بزرگ (پماد)، ورم و التهاب (چشم‌شویِی)، سوختگی ناشی از آفتاب (اسانس ‌ـ پماد) تورم لثه و التهاب و عفونت دهانی (دهان‌شویی).

    نحوه تهیه و دوز مصرفی دوز مصرفی شکل دارویی را می‌توان از هر دو صورت خشک و گیاه تازه بدست آورد.

    دم کرده سنتی – جوشانده – پماد که امروزه از آن استفاده می‌شود.

    از گیاه خشک تنتور بارهنگ mg50 از گیاه را آسیاب کنید و آن را در ظرفی حاوی mli250 ( مخلوط آب و الکل بریزید) (الکل25%) که حاوی نسبت یک پنجم است که گیاه و قسمت 5 بخش دیگر حاوی مخلوط آب و الکل است و به مدت 6-2 هفته آنرا در محلی قرار دهید تا مواد گیاه و آب محلول شود و ماده حاصله را در شیشه ای تیره رنگ به دور از نور قرار دهید که درجه حرارت هم پایین باشد البته برخیها در این حالت آن را صاف می‌کنند.

    از گیاه تازه یک مشت برگ تازه که عصاره آن خارج شده به همراه هویج یا سایر گیاهان.

    شربت بارهنگ گیاه و عصاره برگها را به میزان مساوی که به مدت 20 دقیقه جوشانده اید در یک ظرف بریزید و در آن را محکم کنید که یک درمانگر عالی برای سرفه کودکان است.

    چای بارهنگ برگهای تازه و خشک شده آن می‌تواند به عنوان چای بصورت دم کرده مورد استفاده قرار گیرد و برای درست کردن چای یک یا دو برگ تازه را یا tsp 1 خشک شده برگها را در یک فنجان آب جوش بریزید.

    دستورالعملهای سنتی اغلب برای برگهای تازه است که به مدت چند دقیقه جوشانده شده باشد.

    و دو ساعت در کناری بگذارید قبل از اینکه بنوشید.

    تنتور گیاه تازه بارهنگ Mg100 خرد شده برگهای تازه را در mli230 الکل 25% بریزید گیاه خشک را باید در آب خیس کنید روغن بارهنگ بعد از اینکه شبنم صبحگاهی تمام شد و از بین رفت به آنها اجازه بدهید که یک روز در سایه بماند.

    گیاه را خرد کرده و آنها را داخل یک ظرف بریزید و در آنرا ببندید و روغن داخل آن بریزید یا روغن زیتون در آن بریزید.

    و تحت فشار ملایم قرار دهید در آن را محکم ببندید و با کاغذ تیره آن را بپوشانید و در آفتاب به مدت 2-6 هفته قرار دهید.

    در نهایت آنرا بفشارید 3-2 روز مانده تا ته نشین شود در نتیجه روغن صاف و سبز تیره بدست می‌آید.

    پماد بارهنگ ظرف کوچکی را در تابه قرار داده و مقداری آب داخل آن بریزید.

    اجازهبدهید که با حرارت ملایم به جوش آید در ظرف tsp1 موم و milt 30 روغن بارهنگ داخل آن بریزید و با یک قاشق آنرا خوب هم بزنید و مطمئن شوید که تمام موم آب شده باشد از روی حرارت بردارید و بگذارید یا سرد شود.

    چه مقدار باید مصرف کنیم؟

    یک پنجم تنتور را برای ml6-12 برای مصرف روزانه روغن و پماد به صورت موضعی بمالید چای 1-3 فنجان روزانه دم کرده 3-1 فنجان عصاره: به مقدار نیاز توجه: برای استفاده مناسب است.

    نتیجه‌گیری کلی: میزان متناسبی از تحقیقات پزشکی – داروشناسی- کشاورزی در دهه گذشته بر روی گیاه P.lanceolata P.major به دنبال موارد زیر صورت گرفته است.

    محتوی Acubin، محتوی Catalpol اثرات ترمیم زخم، اثرات ضد التهابی بر روی عفونت‌های تنفسی تحریک سیستم ایمنی- حفاظت Hepato اثرات حساسیت زایی دانه‌های گرده.

    Acubin هر دو گیاه P.lanceolata، P.major حاوی گلیکوزید و منو ترپن( ایریدوئید) هستند که به آن اکوبین گویند.

    مدارک علمی متعددی در مورد این عضو خانواده منوکربنها نوشته شده است که ویژگیهای اثرات آنرا به این شکل بیان می‌کنند.

    مسکن، بی حس کننده، ضدعفونی، ضد ویروس – ضد باکتری – ضد سم- ضد حساسیت – ضد التهاب- ضد روماتیسم- ضد تومور سرطانی- ضد سرطانی- مانع تکثیر سلول سرطانی مدر- خلط آور- کاهش فشار خون- همچنین اثرات قوی بر روی کبد دارد( موش صحرایی و موش معمولی) هم آکوبین و هم ساپونین همالیتیک از یرگهای بارهنگ بر روی باکتری استافیلوکوک اورئوس موثر است در یک مطالعه هم از اثرات ضد ویروس هپاتیت‌ها در شرایط این ویترو نام برده شد.

    Catalpol کاتاپول عملکردهای بسیار زیادی از جمله محرک‌های قشری فوق کلیوی که افزایش دهنده هورمونهای جنسی هستند که تولید هورمون آندروژن را افزایش می‌دهد.

    دارای ویژگیهای ضد التهابی و اثرات شفابخشی زخمها است.

    Reference Adler, L.

    S., J.

    Schmitt, and M.

    D.

    Bowers.

    1995.

    Genetic variation in defensive chemistry in Plantago lanceolata (Plantaginaceae) and its effect on the specialist herbivore Junonia coenia (Nymphalidae).

    Oecologia.

    101: 75–85.

    Bowers, M.

    D., and N.

    E.

    Stamp.

    1992.

    Chemical variation within and between individuals of Plantago lanceolata (Plantaginaceae).

    J.

    Chem.

    Ecol.

    18: 985–995.

    1993.

    Effects of plant age, genotype, and herbivory on Plantago performance and chemistry.

    Ecology.

    74: 1778–1791.

    D., S.

    K.

    Collinge, S.

    Gamble, and J.

    Schmitt.

    Effects of genotype, habitat, and seasonal variation on iridoid glycoside content of Plantago lanceolata (Plantaginaceae) and the implications for insect herbivores.

    91: 201–207.

    Darrow, K., and M.

    1997.

    Phenological and population variation in iridoid glycosides of Plantago lanceolata (Plantaginaceae).

    Biochem.

    S var.

    sphaerostachya Mert.

    & Koch Taxono yst.

    25: 1–11.

    Darrow, K.

    1999.

    Effects of herbivory damage and nutrient level on induction of iridoid glycosides in Plantago lanceolata.

    25: 1427–1440.

    Duff, R.

    B., J.

    S.

    Bacon, C.

    M.

    Mundie, V.

    C.

    Farmer, J.

    Russell, and A.

    R.

    Forrester.

    1965.

    Catalpol and methylcatalpol: naturally occurring glycosides in Plantago and Buddleia species.

    96: 1–5.

    [PubMed Citation] Tarle, D., Petricic, J.

    and Kupinic, M.

    Antibiotic effects of aucubin, saponins and extract of Plantain leaf – herbe or folium Plantago lanceolata.

    Farm.

    Glas.

    37: 351– 54, 1981.

    (Ca 1982, 96: 40797) sited in Brooker et al, 1987.

    Wien Med Wochenschr 1999; 149(8-10): 211-6 Plantain (Plantago lanceolata L.: anti-inflammatory action in upper respiratory tract infections] Wegener T, Kraft K.

    Plantago lanceolata mic Serial No.: 538928

  • فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

     

    Adler, L. S., J. Schmitt, and M. D. Bowers. 1995. Genetic variation in defensive chemistry in Plantago lanceolata (Plantaginaceae) and its effect on the specialist herbivore Junonia coenia (Nymphalidae). Oecologia. 101: 75–85.

    Bowers, M. D., and N. E. Stamp. 1992. Chemical variation within and between individuals of Plantago lanceolata (Plantaginaceae). J. Chem. Ecol. 18: 985–995.

    Bowers, M. D. 1993. Effects of plant age, genotype, and herbivory on Plantago performance and chemistry. Ecology. 74: 1778–1791.

    Bowers, M. D., S. K. Collinge, S. E. Gamble, and J. Schmitt. 1992. Effects of genotype, habitat, and seasonal variation on iridoid glycoside content of Plantago lanceolata (Plantaginaceae) and the implications for insect herbivores. Oecologia. 91: 201–207.

    Darrow, K., and M. D. Bowers. 1997. Phenological and population variation in iridoid glycosides of Plantago lanceolata (Plantaginaceae). Biochem. S

     var. sphaerostachya  Mert. & Koch Taxono yst. Ecol. 25: 1–11.

    Darrow, K. 1999. Effects of herbivory damage and nutrient level on induction of iridoid glycosides in Plantago lanceolata. J. Chem. Ecol. 25: 1427–1440.

    Duff, R. B., J. S. D. Bacon, C. M. Mundie, V. C. Farmer, J. D. Russell, and A. R. Forrester. 1965. Catalpol and methylcatalpol: naturally occurring glycosides in Plantago and Buddleia species. Biochem. J. 96: 1–5. [PubMed Citation]

    Tarle, D., Petricic, J. and Kupinic, M. Antibiotic effects of aucubin, saponins and extract of Plantain leaf – herbe or folium Plantago lanceolata. Farm. Glas. 37: 351– 54, 1981. (Ca 1982, 96: 40797) sited in Brooker et al, 1987.

    Wien Med Wochenschr 1999; 149(8-10): 211-6 Plantain (Plantago lanceolata L.: anti-inflammatory action in upper respiratory tract infections] Wegener T, Kraft K.

1. دانشجوی کارشناسی رشته گیاهپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان 2. مدرس گروه کشاورزی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان چکیده با گسترش روز افزون تکنولوژی در دنیای امروز و پیشرفت همه جانبه‌ی زندگی بشری آنچه که بیش از همه به چشم می‌خورد و بیش از همه فقدان آن جای خود را در زندگی امروز یشری خالی و یا دست کم کمرنگ می‌بیند آرامش و آسایش است. بروز انواعی از ...

بررسی تولید و مراحل فنولوژی گیاه دارویی سرخارگل به عنوان مادّه اوّلیه تولید داروهای تقویت کننده سیستم دفاعی منبع : گیاهان دارویی- کلمات کلیدی : سرخارگل، گل ستاره ای، عملکرد پیکر رویشی، عصاره خشک. چکیده مقاله سرخارگل (Echinacea purpurea ) گیاهی است علفی، چندساله متعلّق به تیره گل ستاره ایها (Asteraceae ) . سرخارگل یکی از مهمترین گیاهان دارویی در صنایع داروسازی بیشتر کشورهای توسعه ...

مقدمه از دیرباز، در کشور ایران گیاهان دارویی را شناخته و از آن جهتِ درمان بیماریها سود می جسته اند، حکیمان و طبیبان بزرگ کشور که شهرتشان عالمگیر بوده و تا همین اواخر کتب علمی ایشان در دانشگاههای خارج از کشور تدریس می شده است، بهترین داروهای خود را از گیاهان تهیه و تأمین می کرده اند. متأسفانه، هجوم فرآورده های شیمیایی کم کم استفاده از این فرآورده های خاموش طبیعت که مؤثرترین و ...

مسایل اختلاف نظرهای قابل توجه و نیز بحث‌های داغ زیادی در رابطه با عوارضی کوتاه و بلندمدت درد در اوایل نوزادی وجود دارد. تا سالهای اخیر، نوزادان جهت انجام بسیاری پروسه‌ها و حتی بعضی اعمال جراحی کوچک هیچگونه تسکین دردی دریافت نمی‌کردند. چنین برخوردهایی تا حدی به خاطر ترسی ناشی از خطرات و عوارض کاربردی داروهای مسکن درد در نوزادان توجیه می‌شده است. بعلاوه، چنین ایده پر طرفداری نیز ...

این جانداران بدنی چرم‌گون دارند و بیشتر در کف دریاها زندگی می‌کنند. نامگذاری این جانوران بخاطر شکل خیارمانندشان است. خیار دریایی حیوان خزنده‌ای است که به آهستگی به روی گلسنگ‌ها یا صخره‌ها می‌‌خزد و تکه‌های غذا را از محیط اطراف جمع کرده و مصرف می‌کند دستهای او مایع چسبنده‌ای ترشح می‌کند که جمع آوری غذا از روی زمین را برای او آسان می‌کند پاهای ردیفی قرمز روشن و مجموعه دستهای تغذیه ...

بررسی توزیع ولتاژ و شار حرارتی در قرص‌های Zno در برق‌ گیر های فشار قوی با کمک روش عناصر محدود : هر تجهیز در سیستم فشار قوی برای ولتاژ معینی ساخته می‌شود ولی درطول کار، اضافه ولتاژهایی پیش می‌آیند که ممکن است برای دستگاه خطرناک باشند. به منظور جلوگیری از خطر اضافه ولتاژها باید از طرفی مقدار اضافه ولتاژ را تا حد ممکن پایین آورد و از طرف دیگر استقامت عایقی تجهیز را بیشتر از سطح ...

فصلي جديد در عرصه اطلاع رساني ليزر پزشکي با توجه به اقبال روز افزون پزشکان و فيزيوتراپيست هاي کشور به شيوه جديد درمان با ليزر و نيز روي آوردن اين عزيزان به شيوه هاي جديد جستجوي اطلاعات و ارتباط با همکاران ، سايت ليزردرماني تصميم دارد بکمک شما همکا

پيشگفتار : اين يک حقيقت مهم است که دور نگه داشتن گوساله هاي جوان براي يک شروع خوب داراي مزاياي بعدي مي باشد . اين حالت فراهم آوردن هر موقعيتي براي گوساله در هشت هفته اول زندگيش بوسيله سازگاري با رويه هاي مديريت صوتي و ارائه جاي اسکان حالتي مناس

مقدمه: بارشد و گسترش روزافزون تکنولوژي اين سوال براي مديران مطرح است که چگونه امکان دارد سازماني با وجود محدوديت‌هاي گوناگون از حقوق و دستمزد گرفته تا تجهيزات و تکنولوژي پيشرفته، در عرصه رقابت بين‌المللي ثبات خود را حفظ نمايد و همچنان به جلو گا

کلمه ليزر از حروف اول عبارت Light Amplification by Sitmulated Emission of Radiation تشکيل شده است . امروزه علم استفاده از ليزرهاي کم توان بسيار گسترده شده و به نام ليزر درماني يا Low Level Laser Therapy (LLLT) شناخته مي‌شود . تاثير ليزرهاي کم توان

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول