قطعه بارز: Buzzer این قطعه وظیفه پخش و نواخت آهنگها و اصوات را درگوش برعهده دارد.
بارزها از نظر شکل ظاهر ی2 پایه و 4 پایه دیده میشود.
که در این گوشی از بارز 2 پایه استفاده شده است که یک پایه آن (پایه ورودی) مثبت و یک پایه آن (پایه خروجی) منفی میباشند.
معیاراندازه گیری پخش کنندگی صدا باواحد poly phonic اندازه گیری می شود.
ویبراتور (لرزاننده)Vibrator ویبراتور یک نوع alarm (هشدار) بوده که به کمک لرزش کاربر را آگاه می سازد.
ویبراتور از یک موتور Dc و دو پایه و یک محور تشکیل می شوند که در صورت تعویض قطبیت پایه های ویبراتور جهت چرخش بالعکس می شود.
کپسول دهنی Micro phone وظیفه دهنی تبدیل انرژی صوتی به انرژی الکتریکی می باشد که این عمل برای تجزیه وتحلیل بیشتر در گوشی صورت می پذیرد.
تمامی دهنی های موبایل از جنس خازن می باشند.
کپسول گوشی یا اسکیپر Ear phone یا speaker وظیفه کپسول گوشی تبدیل انرژی الکریکی به صوتی می باشد.
کپسول گوشی از یک سیم پیچ آهن ربا و یک پرده دیافراگم تشکیل می شد.
البته در گوشی های جدید در بعضی از مدلها کپسول گوشی و بارز در یک قطعه دیده میشوند که هر دوعمل را انجام می دهند که به این قطعه بازر اسپیکر می گویند.
(IRDA) اینفوارد Infrared IRDA یک پورت ارتباطی بوده که از طریق آن می توان اطلاعاتی از قبیل عکس ، آهنگ ، شماره تلفن و..
را به گوشی منتقل و یا از گوشی دریافت نمود اینفوارد به کمک اشعه مادون قرمز اطلاعات را منتقل می کندو میتواند با گوشی اینفرارددار ویا کامپیوتر فاکس و پرینتر که دارای این پورت می باشندارتباط برقرار کند.
Ic ها در دونوع شیشه ای ومعمولی دیده می شوند که در دو حالت مختلف به بورد موبایل متصل می شوند.
اولین Ic ، آی سی cpu است: (central processor unit) (واحد پردازش مرکزی) در گوشی های Nokia به cpu MAD2 یا UPP گفته می شود.
Cpu به منزله مغز برای دستگاه می باشد وتمامی نظارت ها و پردازش وکنترل در cpu انجام می پذیرد.
این Ic یکی از مهمترین Ic های گوشی می باشد که هر گونه خرابی در آن باعث نکردن دستگاه و یا کنکردن یک یا چند قطعه به صورت صحیح میشود.
دومین Ic: Memory یا Ic flash این Ic نقش حافظه را در گوشی برعهده دارد و در سه نوع حافظه زیر در گوش موجود می باشد: PROM یا EEPROM 3) Rom 2) Ram1) حافظه RAM: این حافظه وظیفه نگهداری اطلاعات موقت را در گوشی بر عهده دارد مانند 10 تماس رسیده 10تماس گرفته شده و یا پیغام های نوشتاری حافظه Rom : حافظه Rom وظیفه نگهداری اطلاعات اصلی وثابت را در گوشی بر عهده دارد از قبیل برنامه روشن شدن گوشی( تمامی گوشی ها در هر نوبت روشن شدن یک سری مراحل ثابت راسپری می کنند) که این اطلاعات و مراحل قابل تغییر نمی باشد ویا اطلاعات منوها که قابل کم و یا زیاد کردن نمی باشد.
حافظه E2PROM: وظیفه این حافظه نگهداری اطلاعاتی از قبیل قفل های نرم افزاری ویا شماره سریال گوشی و یک سری اطلاعات شبکه ای در داخل این Ic ذخیره می شود این Ic درزمانی که به صورت جداگانه دیده می شود یک Ic 8 پایه می باشد که هم به صورت (BGY) BGA , SMD دیده می شود.
این اطلاعات قابل پاک کردن و دوباره نویسی می باشد.
این Ic با شماره های 24 یا 25 شروع شده است.
سومین Ic: Ic power نقش قلب گوشی دارد و ولتاژ دریافتی را به همه قستمهای می رساند.
Ic power در نوکیا ccont (سی کنت) نامیده میشود.
وظیفه این Ic توزیع ولتاژ به تمامی قسمتهای گوشی و تامین ولتاژ قطعات گوشی می باشد.
این Ic در قسمت پردازش گوشی دیده میشود در این گوشی یک Ic که معمولا از cpu بزرگتر است به نام UEM نقش این Ic را بر عهده دارد.
چهارمین IC : IC charge در نوکیا -- وظیفه Ic شارژ کنترل ونظارت بر نحوه شارژ شدن باطری می باشد.
این Ic وظیفه خود را در دو حالت خاموش وروشن گوشی انجام میدهد یعنی در حالت خاموش نیز می توان باطری را شارژ نمود این Ic در قسمت پردازش گوشی دیده می شود و ارتباط نزدیکی با (Ic power) دارد.
این Ic در داخل UEM قرار گرفته است.
UEM: Ic power +Ic charge پنجمین Ic: Radio frequency signal processor (تجزیه کننده فرکانس سیگنال های رادیویی ) IcRf یا Ic If در نوکیا هگر (Hagar) نام دارد.
Ic Rf وظیفه تجزیه وتحلیل سیگنالها در گوشی را دارد.
این Ic وظیفه مدولاسیون یا دمدولاسیون گفته می باشد.
مدولاسیون سیگنال RF الکتریکی Mic صوتی دمدولاسیون سیگنال RF الکتریکی SP صوتی ششمین Ic: Ic Audio در نوکیا coBBA (کبا) نامیده می شود.
وظیفه این Ic تبدیل انرژی الکتریکی به Data و بالعکس می باشد.
این Ic مستقیما دهنی واسپیکر را کنترل کرده و هر گونه خرابی در این IC می تواند باعث عدم دریافت و ارسال صدا در گوشی گردد.
سیگنال RF Audio Mic سیگنال RF Aadiio SP این IC ، در این گوشی با Ic charge , Ic power ادغام شده و تشکیل یک Ic به نام UEM را می دهد.
هفتمین IC: Ic Pll: (Phase Locked Loop) (synthesizer) وظیفه این Ic در زمانی که کاربر از یک سلول به سلول دیگر می رود فرکانس جدیدی به آن اختصاص داده میشودکه توسط PLL شناسایی وبر روی فرکانس جدید قفل می شود.
یعنی زمانی که کاربر می ایستد و یا در اصطلاح hand off می شود گوشی بر روی فرکانس ثابت می ماند که در اصطلاح قفل می کند که این عمل به کمک Pll انجام می پذیرد کریستال اصلی Main crystal وظیفه کریستال اصلی راه اندازی گوشی می باشد یعنی کریستال اصلی راه انداز اصلی درگوشی بوده و یک نوع نوسان گر بوده که در قسمت آنت دهی نیز نقش دارد.
و در فرکانس 26MHZ کار می کند.
کریستال ساعت: time Crystal وظیفه کریستال ساعت کنترل ونظارت بر نحوه کار ساعت در گوشی می باشد.
این قطعه بر روی فرکانس 32.768KHZ نوسان می کند.
سوئیچ آنتن: Switch ANT وطیفه این قطعه دریافت وارسال سیگنال به کمک یک آنتن می باشد یعنی گوش برای دریافت و ارسال نیاز به آنت های جداگانه دارد که با قراردادن یک قطعه به نام swich Ant از یک آنتن در هر دو مسیر استفاده می شود.
Pf یا PA : Radio Frequency Power Amplifier وظیفه این قطعه افزایش توان سیگنال های خروجی در گوشی می باشد یعنی درزمانی که گوشی در حال ارسال می باشد باید این قطعه توان سیگنال خروجی ما را در حد سیگنال دریافتی برساند تا گوشی دکل مخابراتی شناسایی شده و بتواند دریافت وارسالی متناسب داشته باشد.
این قطعه فقط در قسمت ارسال نقش دارد و هیچ گونه ارتباطی به دریافت آنتن ندارد.
در گوشی هایی که دارای 2 باند باشند(یعنی هر دو باند DCS,GSM را داشته باشند) DF باید برروی هر دو باندفعال باشد.
پیش تقویت کننده ها:Pre Amp پیش تقویت کننده ها قبل از تقویت کننده های اصلی قرار دارند مانند تقویت کننده های قبل از PF.
Back up وظیفه باطری Back up نگهداری اطلاعات موقت از قبیل ساعت و تاریخ در گوشی نبود باطری اصلی می باشد.