دانلود تحقیق اعتیاد

Word 114 KB 31469 19
مشخص نشده مشخص نشده علوم اجتماعی - جامعه شناسی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه : در ابتدای این مبحث لازم است که یک تعریف دقیق وروشنی از اعتیاد بعمل آوریم : تعریف کامل اعتیاد به مواد مخدر که مورد قبول جهانیان است در سال 1950 توسط کمیته متخصصان تشخیص مواد اعتیاد آور وابسته به سازمان کمسیون بهداشت جهانی، ارائه شد.

    دراین تعریف ، اعتیاد به مواد مخدر ، مسمومیت حاد یا مزمنی است که حال شخص یا اجتماع مضر است وزائیده مصرف دارویی طبیعی یاصنعتی به شمارمیرود وخصوصیات این حالت عبارتنداز: - تمنا ونیاز به استعمال دارو وبه دست آوردن آن به هر طریق ممکن - علاقه شدید یا گرایش به ازدیاد میزان مصرف دارو که به فزون طلبی مشهور است - وابستگی روانی یا جسمی به آثار دارو های اعتیاد آور به گونه ای که وقتی دارو به معتاد نرسد اثرات روانی وجسمی دروی ظاهر می شود.

    دراینجا ما به بررسی عوامل زیر می پردازیم : 1- نقش خانوداه در رویکرد به اعتیاد 2- نقش محیط آموزشی در رویکرد به اعتیاد 3- نقش مدرسه در رویکرد به اعتیاد 4- اردوهای کار راهی برای کاهش بحران اعتیاد 5- کنترل عرضه یا کاهش تقاضا 6- نمودهای ظاهری اعتیاد تاریخچه : انسان تریاک و ترکیبات تریاکی را از آغاز تاریخ استعمال می‌کرده است مردمی که در اروپا می‌زیستند از 4000 سال پیش به کشت تریاک آشنا بودند و از آثاری که از تاریخ تمدن سومریها باقی مانده است چنین برمی‌آید که آنها نه تنها این ماده مخدر را استعمال می‌کردند بلکه نامی که برآن نهاده بودند هنوز هم شایع است(گیاه شادی‌بخش).

    نوشته‌های باستانی چنین نشان می‌دهد که ترکیبات تریاک در تمام دوره‌های تاریخ بابل‌- ‌مصر‌-‌یونان‌- روم استعمال می‌شده است و حتی در نوشته‌های هومر هم از آن نام برده شده است تا قبل از سال 1903 تریاک و کوکائین به صورت خام و اصلی مورد استفاده قرار می‌گرفت‌.

    تریاک را می‌کشیدند یا به صورت تنطور می‌خوردند.

    در آغاز قرن نوزدهم سرتورنر serturner برای اولین بار الکالوئید فعال تریاک را که همان مرفین است از ماده خام جدا کرد و در مدت 30 سال بعد کدئین، نارکوتین، پاپاورین جدا گردید.

    در سال 1914 در آمریکا قانونی گذاشته شد که طبق این قانون از خرید و فروش و استعمال این دارو جلوگیری می‌کرد ولی متأسفانه برای درمان معتادان در این قانون چاره‌ای پیش‌بینی نشده بود.

    در آمریکا دو بیمارستان بزرگ دولتی مرکزی بنام لگزینگتون و فورت‌ورس وجود دارد که به درمان معتادان می‌پردازد و بررسی در این زمینه در این بیمارستانها انجام می‌گیرد و آمار بهبود یافتگان که از طرف این دو بیمارستان منتشر شده بسیار ناامید کننده است زیرا 90% معتادان پس از درمان دوباره بعد از چندی به استعمال ماده مخدر می‌پردازند.

    اعتیاد چیست؟معتاد کیست؟

    اعتیاد به عادت کردن خو گرفتن،خو گر شدن و خود را وقف عادتی نکوهیده کردن معنی کرده اند.به عبارت دیگر ابتلا ی اسارت آمیز به ماده مخدر که از نظر جسمی یا اجتماعی زیان آور شمرده شود اعتیاد نام دارد.اصلاح اعتیاد به سهولت قابل تعریف نیست اما عواقب آن به صورتهای مختلف نظیر کم شدن تحمل و وابستگی بدنی هویدا می شود.

    در طب جدید به جای کلمه اعتیاد وابستگی به دارو به کار می رود که دارای همان مفهوم ولی دقیق تر و صحیح تر است.

    مفهوم در این کلمه آن است که انسان بر اثر کاربرد نوعی ماده شیمیایی از نظر جسمی و روانی به آن وابستگی پیدا می کند.

    به طوری که بر اثر دستیابی و مصرف دارو، احساس آرامش و لذت به او دست می دهد در حالی که در صورت نرسیدن داروبه خماری،دردهای جسمانی و احساس ناراحتی دچار می شود.

    سازمان بهداشت جهانی ماده مخدر را اینگونه تعریف می کنند هر ماده ای که پس از وارد شدن به درونارگانیسم بتواند بر یک یا چند عملکرد تاثیر بگذارد،ماده مخدر است.

    این تعریف مصرف کنندگان مواد مخدر را افرادی غیر طبیعی و منحرف می دانند و بر اساس آن مخدرهای غیر قانونی مانند هروئین،وال.اس.دی را دربر می گیرد.

    در سال 1950 سازمان ملل متحد تعریف زیر را برای اعتیاد به مواد مخدر ارایه کرد.اعتیاد به ماده مخدر عبارت است از مسمومیت تدریجی یا حادی که به علت استعمال مداوم یک دارو اعم از طبیعی یا ترکیبی ایجاد می شد و به حال شخص و اجتماع زیان آور باشد.

    معتاد کسی است که در اثر مصرف مکدر و مداوم، متکی به مواد و یا دارو باشد.

    یا به عبارت دیگر قربانی هر نوع وابستگی دارو یا روانی به مواد مخدر معتاد شنا خته می شود.

    از نظر آسیب شناسی هر دارویی که پس از مصرف تغییراتی را در انسان به وجود آورد.

    که از نظر اجتماعی قابل قبول و پذیرش نباشد و اجتماع نسبت به آن حساسیت یا واکنش نشان دهد آن دارو مخدر است و کسی که چنین موادی را مصرف می کند معتاد شناخته می شود.

    بنابر این معتاد به کسی گفته می شود که در نتیجه استعمال متمادی دارو در بدن حالت مقاومت اکتسابی ایجاد می شود به شیوه ای که استعمال مکدر آن موجب کاسته شدن تدریجی اثرهای دارو به بدن وی می شود.

    اختلا فات روانی و فیزیکی موسوم به سندرم محرومیت« عوارض و تظاهرات جسمانی و روانی در موقع نرسیدن مواد مخدر به بدن » ایجاد می شود.

    شخصیت معتاد: شخصیت فرد به ساختا ر روانی او بستگی دارد.

    شخصیت با توجه به برخی عوامل ساختاری ثابت که با پایان بحران بلوغ برای همیشه شکل می گیرد تغییر نمی کند.

    بین شخصیت و اعتیاد رابطه ای متقابل وجود دارد.

    یعنی فرد به علت وضع خاص شخصیت و نیاز ها و شکست ها ناتوانی در برخورد با مسائل و ناکامی در زندگی، نداشتن ثبات عاطفی و ناملایمات دیگر وبه اعتیاد روی می آورد و اعتیاد نیز به نوبه خود موجب از بین رفتن انسجام روانی و هیجانی فرد می شود.

    بدین ترتیب بین اعتیاد و شخصیت دور باطلی است که مبارزه با آن مستلزم تغییر شرایط بیرونی و درونی، یعنی ایجاد اراده و روحیه ای قوی و آسیب ناپذیر است و بالاخره بدلیل فساد بافت های مغزی که از مصرف مواد مخدر بوجود می آید شخص کنترل حرکات خود را از دست داده آمادگی آسیب رسانی به خود و دیگران را پیدا می کند.

    از این رو، به موازات افزایش معتادان، سرقتها و انحرافات اجتماعی و اخلاقی نیز روز افزون می شود.

    بسیاری از محققان مسائل مربوط به اعتیاد « حتی برخی از افراد عادی» بر این باورند که ساختار شخصیت برخی افراد براای پذیرش اعتیاد مساعد تر از دیگران است.

    اینان می پندارند که زمینه مساعد ذهنی افراد برای پذیرش اعتیاد مزبور شرط اولیه برای ابتلا است و بدین ترتیب مسئله را بیش از حد ساده می کنند تنها مزیت این کار آن است که به قضیه ظاهری روشن و آشکار می دهد.

    شناخت شخصیت و ویژگیهای رفتاری معتادان به منظور مبارزه با اعتیاد و.

    نیز پیش گیری و درمان آن از اهمیت ویژه ای بر خو ردار است، اعتیاد اگر گونه هایی در خلفق و خوی معتاد به وجود می آورد که از احوال ظاهریش می توان به آنها پی برد.

    به طور معمول خود معتاد اعتراف می کند که معتاد است و نیاز به ماده مخدر دارد با این حال،برخی تغییرات روانی و اجتماعی و خلق و خوی او می تواند ما را در شنا خت معتاد یاری دهد.

    معتاد دارای ظاهری ظریف، فر توت و پژمرده، رنگ چهره تیره و کدر، دندانهای پوسیده و زرد رنگ است.

    تنگ بودن مر دمک چشم احتمال اعتیاد را می رساند، ولی نشانه ای قطعی نیست.

    وجود دوره های بی قراری، ترک پذیری، عبانیت و اضطراب که تقریبا به طور ناگهانی جای خود را به سر خوشی و رضایت آشکار و آرامش می دهد.

    بالا رفتن هزینه های شخص و درخواست مکرر پول از والدین و دیگران.

    تغییر ساعتهای خواب، دیر خوابیدن در شب و دیر بیدار شدن در صبح.

    بی توجهی به ظاهر خود و داشتن موهای ژولیده و لباسهای کثیف و افزایش رفت و آمدهای ظاهرا بی مقصد و مشکوک.

    خواب آلوده و افسرده بودن همراه با شادابی بسیار زود گذر.

    ماندن بیش از حد در توالت.

    پر گویی و یاوه گویی،دروغ گویی و دادن وعده های بی اساس.

    استعمال داروهای ویژه اعصاب یا نیرو بخش و خواب آور پیدا شدن وسایل مشکوک استعمال مواد مخدر در محیط زندگی معتاد.

    بی توجهی، بی علاقگی و بی تفاوتی نسبت به کار و گریزان بودن از انجام کارهای بدنی، بویژه ورزش.

    نقش خانواده در اعتیاد اولین واحد اجتماعی که کودک در ان شچم می گشاید و به رشد شخصیتی می رسد خانواده است مهم ترنی و اصیل ترین نماد در ساخت شخصیت کودک در خانواده است که اخلاق و راه زندگی را یاد میگیرد کودک در خانواده است که نه گفتن به تعارفات نادرست همسالان یاد می گیرد خانواده سالم و محیط آرام و زیبا و رفتار و منش کودک تاثیر بسزایی دارد و محیط ناسالم منشاء بسیاری از رفتارها و خلاف کاریها است .

    از نظر نایت در رفتار والدین به این نتیجه می رسند که کودکان مورد محبت و توجه افرادی از طرف مادر و پدر در بزرگسالی معتاد به الکل می شوند زیرا افرادی خودخواه رشد یافته لذت طلب ، کم تحمل و متکی بار می آیند.

    اعتیاد یک بیماری زیست شناختی روان شناختی و اجتماعی است عوامل متعددی در اعتیاد و سومصرف مواد مخدر موثر هستند این عامل در تعامل با یکدیگر منجر به شروع مصرف و سپس اعتیاد می شوند عوامل موثر برفرد ، محیط و عوامل اجتماعی عوامل درهم بافته ای هستند که بریکدیگر تاثیر می گذارند درک تمامی علل و عوامل زمینه ای موجب می شود تا روند پیشگیری ، شناسایی ، درمان و پیگری بطور هدفمنتر طرح ریزی شوند.

    نقش پزشکان اعتیاد پدیده ای است با ابعاد مختلف و پیچیده بعد پزشکی تنها یکی از وجوه اختلال را نشان می دهد مسائل مشخصی ، زمینه اختلالات شخصیت وابسته و ضد اجتماعی و گسترده ای از صفات شخصیتی ناسازگار و انعطاف پذیر معمولاً وجود دارد در پس زمینه اعتیاد همچنین به طیفی از اختلالات روانی از افسردگی گرفته تا اضطراب برمی خوریم که برپیچیدگی در همان و ضرورت توجه طبی می افزاید و افزون براینها اعتیاد غالیاً ثمره یک خانواده آشفته و نابسامانی های عمیق ر ساختار محیطی است که معتاد در آن زندگی م یکند حلقه دوستان ، اقدام نزدیک و محله و...

    خانواده های منفعل جامعه شناسانی که برمطالعه تغییرات شرایط زندگی اجتماعی ـ اقتصادی معاصر پرداخته اند براین باورند که تحول ساختار خانواده به سمت خانواده مشهور به همه سالارهای پیش می رود خانواده هم سالار خانوادی است که درآن پدرو مادر مفقاً به حل مشکلات خانوادگی می پردازند بدون اینکه هیچ یک از آنها بخواهند بردیگری تسلط یابد در این خانواده تقسیم کار بدون هیچ گونه پیش داوری انجام می شود و وظایف یکی از دو نفر مکمل وظایف آن دیگری است در خانواده های هم سالار از نوع فعال .زن و سوم عملاً مسئولیتهای مختلف خود را با دیگران تقسیم می کنند و در خانواده های از نوع منفعل زن و شوهر برای اجتناب از حل مشکلات و فرار از مسئولیت ها با یکدیگر توافق کنند روشن است که در خانواده منفعل نا مناسب ترین شرایط برای الگو برداریهای مورد نیاز کودک یا نوجوان بروزمی کند و مانع تحول مطلوب بافت شخصیتی می شود چنین خانواده هایی اجباراً به راه حلهای خارجی و سحر آمیز وابسته می شوند و توی آلودگی قبلی برای انواع مختلف وابستگی در کودکی که در این محیط پرورش یافته است به وجود می آید نخستین برخورد با یک دوست وابسته به دارو می تواند به احتمال زیاد جرقه ای برای آغاز وابستگی دارویی باشد که درآن تجربه های بالینی نیز به دفعات زیاد با چندین مواردی برخورد خواهد شود بخشی از خطر مصرف مواد مخدر در میزان آگاهی ما از چیزی نهفته است که استفاده می کنیم نوجوان به هنگام خرید مواد مخدر از دلالا ن خیابان ی به هیچ عنوان اطلاع دقیقی از مواد خریداری شده و یا میزان خالصی یا ناخالصی آن ندارند .پس این هشداری است به خریداران مئله دیگر تأثیر این گونه مواد به رفتارهای شخصی بویژه در هنگام رانندگی آنها به نوعی با مواد مخدر یا الکل سروکار دارند عامل مرگ و میر بسیاری از نوجوانان و جوانان تلقی میشود.

    تشخیص معتاد : ما به طور معمولی خود معتاد اعتراف می کند که معتاد است و نیاز به ماده مخدر دارد با این حال برخی تغییرات روانی و اجتماعی و خلق و خوی او می توان ما را در شناخت معتاد یاری دهد .

    معتاد دارای ظاهری ضعیف ، فرتوت و پژمرده و نگ ، چهره تیره و کدر ، دندانهای پوسیده و زرد رنگ است تنگ بودن مردمک چشم ، احتمال اعتیاد را می رساند ولی نشانه قطعی نیست .

    وجود دوره های بی قراری ، تحریک پذیری ، عصبانیت و اضطراب که تقریباً به طور ناگهانی جای خود را به سرخوش و رضایت آشکار و آرامش می دهد .

    تمایل به کناره گیری از بستگان بویژه والدین ، برادر ، خواهر و اشتیاق به افزایش معاشرت با دوستان مشکوک و جدید .

    تغییر ساعت خواب ، دیر خوابیدن در شب و دیر بیدار شدن در صبح بالا رفتن هزینه شخصی و در خواست مکرر پول از والدین و دیگران بستن در اتاق به روی خود برای مدت طولانی تا اینکه تغییرات احوالش بردیگران معلوم نشود .

    بی توجهی به ظاهر خود و داشتن موهای ژولیده و لباسهای کثیف و افزایش رفت و آمدهای ظاهراً بی مقصد و مشکوک .

    خواب آلوده و افسرده بودن همراه با شادابی بسیار زودگذر ماندن در توالت بیش از حد پرگویی و یاوه گو شدن ، دروغگویی و دادن وعده های بی اساس استعمال داروهای ویژه اعصاب و یا نیروبخش و خواب آور و پیدا شدن وسایل مشکوک استعمال مواد مخدر در محیط زندگی معتاد بی توجهی بی علاقگی و بی تفاوتی نسبت به کار و گریزان بودن از انجام کارهای بدنی بویژه ورزش مراحل ابتدایی اعتیاد: تغییراتی که در اثر اعتیاد بوجود می آید و برای مردم عادی قابل درک است بیشتر تغییرات جسمی و ظاهری است هدف از شناسایی در مراحل اولیه شناخت حرکات و تغییرات نامحسوس و غیر قابل لمس است این تغییرات در مراحل ابتدایی از دید افراد عادی و حتی اطرافیان نزدیکی مخفی می ماند مگر اینگه به صورتی نشاند و یا اثری مشکوک در معرض دید قرار گیرد.

    فردی که مواد مخدر مصرف نماید مانند گناهکاری است یکباره ررفتار تغییر می کند علی رغم تلاش بسیاری که مصرف کننده مواد مخدر در ابتدای کار دارد تا خود را عادی جلوه دهد شتابزدگی و اشفتگی موجب تغییر رفتار وی می گردد او به هر شکل در یک یا چند مورد اششتباه می کند و چنانچه خانواده وی ( قبل به این مسائل توجه داشته باشند امکان وجود مساله ای به ذهن آنها را می یابد و مشکوک می گردند شخص معتاد از اغلب ارزشهای والای انسانی خود تهی گشته دیگر نمی تواند تابع قوانین الهی باشد زیرا وجودی اسن که اراده ندارد و ماده مخدر در او اثرات نامطلوب خود را به جای گذارده و او را در سراشیبی نابودی قرار داده است علاوه براین تجربه نشان داده است که مسئله اعتیاد در بستر ناآگاهی ها و بی ایمانی گسترش و عمق بیشتری می یابد و جوامعی که چنین هستند شامل تعداد معتادان بیشتری می باشند بنابراین اولین و مهم ترین قدم در راه مبارزه با اعتیاد افزایش ایمان و عقیده اسلامی افراد جامعه و بالا بردنسطح فرهنگ و شناخت آن نسبت به مسئولیت ها و تعهدات ایشان می باشد.

    متأسفانه کشور و ملت ما در خط مقدم جبهه نبرد مواد مخدر و درمحاصره تولیدکنندگان عمده ان می باشد و در مسیر انتقال آن براروپا ، آمریکا و آسیای میانه و قفقاز قرار گرفته است ملت ایران بدین ترتیب با الهام از وظایف الهی انان که برعهده دارد بیشترین بهاء را به منشور ملل متحد و مقوله نامه های مربوط به مواد مخدر داده و با فداکاری جانانه و با از دست دادن بهترین و شجاع ترین فرزندانش با آن در ستیز بوده و هست و لکن همه تلاشهایی که توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر و با همکاریهای نیروهای جان برکف نظامی و انتظامی انجام شده است مشکل همچنان باقی است و عزم بیشتری را می طلبد و نیازمند کار بیشتر علی الخصوص کار فرهنگی می باشد در این راستا اطلاع رسانی سبب رشد و آگاهی نیروهای جوان این کشور خواهد شد و باید اذهان داشت هر کس در این وادی دامن همت برکمر زده و قدمی بردارد نه تنها در مقابل خداوند متعال همه جور است بلکه در مقابل ملت ایران و خانواده هایی که جهان دارند نیز سرافراز خواهد بود.

    انواع اعتیاد: با توجه به تعریف اعتیاد که در بالا به آن اشاره شد، انواع اعتیاد را می توان به دو گره تقسیم کرد : 1- اعتیاد مجاز : به وابستگی و تداوم در مصرف موادی که به عنوان دارو شناخته می شود و به طور طبیعی یا مصنوعی که به عنوان دارو مجاز شناخته می شود و به طور معمول شامل بسیاری از مواد دارویی بویژه آرام بخشها و خواب آورها می شود.

    این مواد مخدررا با تجویز پزشک یا اغلب خود سرانه مصرف می کنند.

    اعتیاد مجاز به نوبه خودبه دو دسته تقسیم می شود : اعتیاد به مواد مخدر طبیعی و مصنوعی که به عنوان دارو شناخته می شود.

    اعتیاد به موادی مانند تنباکو، سیگار و نظایر آن که تنها از دیدگاه روانی عادت آور است و تداوم مصرف را ایجاد می کنند.

    2- اعتیاد به مواد غیر مجاز: به وابستگئ فردی به مصرف همیشگی مواد مخدر و بهره گیری از عوامل که بنا بر قوانین کشوری یا بین المللی «شرعی و مدنی» غیر مجاز شناخته می شود، اعتیاد غیر مجاز می گویند.

    این امر نتیجه ناپسند بودن مظاهر اعتیاد از دیدگاه پزشکی، بهداشتی، روانی و اجتماعی غیر مجاز تلقی می شود.

    عوارض اعتیاد: ویژگیهای شخصیتی معتادان را که در واقع از عوارض ناشی می شود، می تواند به شرح زیر طبقه بندی کنند.

    عوارض جسمی : اگر مصرف روزانه معتاد متوقف شود.

    و از 10 تا12 ساعت تجاوز کند به عوارض جسمی و ناراحتیهای عصبی، اضطراب، بی قراری، عطسه، ریزش مکرر آب از بینی و چشم، ناراحتی عضلانی، فشار شدید در ستون فقرات، دل درد و دل پیچه، بی اشتهایی، استفراق مکرر، لاغری و کم شدن وزن می شود.

    اگر به چنین فردی دربین دو یا سه روز مواد مخدر نرسد، اعتیادش از بین می رود، زیرا نرسیدن مواد مخدر به بدن او، عارضه دارد و لی مرگ و میر ندارد، مشروط برآنکه پس از ترک اعتیاد به مواد مخدر دسترسی نداشته باشد.

    در بین باورهای مردم در استفاده از مواد مخدر بویژه تریاک و مشقات آن به باورهای غلطی چون « تریاک از 50 سال به بالا نه تنها ضرری ندارد، بلکه مفید هم هست تریاک برای کاهش فشار خون لازم است و بهترین دارو برای نوزادان است » شایع شده است که نگاهی به آثار زیان آور تریاک و مواد مخدر، بطلان این باورها را اثبات می کنند.

    عوارض روانی: معتاد فاقد تعادل روانی است و لا اباگری،توجه نکردن به اصول و مقررات جامعه، تسلیم شدن در برابر پیشا مدها،ضعف اراده بی توجهی به مسئولیت هایی فردی و اجتماعی، از خصوصیات رفتاری معتاد است.

    معتاد ان از لحاظ عاطفی نابالغ، عصیان گر، بی قرار و دارای احساسات خصومت زا هستند.همچنین اینان افرادی مضطرب هستند که احساس بی کفایتی و تنهایی می کنند.

    با توجه به این واکنش ها است که می توان تمایلات رولانی نژندی و روان رنجوری را در آنها تشخیس داد.

    اصل اتکای روانی مقدم بر تا ثیر اعتیاد بر جسم است.

    زیرا شخص معتاد پیش از آنکه تعادل جسمانی خود را از دست بدهد، تعادل روانی خود را تا رسیدن به دارو از دست می دهد.

    غالب معتادان بویژه آنهایی که به مصرف موادی چون هشیش، ال.اس.دی و کوکائین و الکل مبتلا هستند، به بیماری روانی نیزی دچار می شوند.

    تریاک و مشقات آن: تریاک و مشقات آن دندانها را کثیف و آسیب پذیر می کند، مخاط دندان را ملتهب می سازد و موجب نقصان ترشحات غدد بزاقی می شود.

    ورود مرفین یا هروئین به بدن، کار دستگاه عصبی را در سطوح مختلف تغییر می دهد و در صورت تداوم، آن را به بد کاری مزمن و دایمی سوق می دهد.

    مواد عفونی باعث تنبل شدن کبد می شود.

    راه ریختن صفرا به روده را منقبض و تنگ می کند و چون ترشحات پانگراس به خوبی در روده ها نمی ریزد یرقان ایجاد می شود و این اثرات منجر به تکرار ادراراز یکسو واشکال در رفع ادرار یا ادرار توام با درد از سوی می شود.

    استعمال مواد مخدر سبب کم یا متوقف شدن میل جنسی می شود.

    زنان معتاد خیلی زود نازا می شوند ودر زما ن بارداری با احتمال سقط جنین مواجح خواهند بود.

    مواد مخدر، تارهای صوتی حنجره را تحریک می کند و به التهاب مزمن می انجامد و در نتیجه آهنگ صوتی معتاد غیر طبیعی می شود، بعلاوه گاه بیماری بر نشیت مزمن و آسم را در پی داشته، ریه ها به محیط سازگاری برای بروز سل تبدیل می شود.

    چنانکه دود تریاک ریه را پر کرده، باعث شود که اکسیژ لازم به خون نرسد، تنگی نفس و دوران سر گیجگی ایجاد می شود.

    ترازوی سنجش مزایا و مضرات سیگار: دلایل سیگار کشیدن خود را در کفه چپ ترازو بنویسید هر چه قدر که می توانید آن را واضح بیان کنید در کفه راست ترازو و نیز دلایل خود را برای ترک سیگار را به طورمشخص بیان کنید.

    اکنون دوکفه ترازو را با هم مقایسه کنید، اگر دلایل شما برای ترک سیگار سنگین تر از دلایل ادامه دادن آن بود، آماده اید که مرحله ترک سیگار را آغاز کنید؟

    اگر ترازوی شما نسبتا در حالت تعادل بود، میبایست تمایل و تعهد خود را به روند ترک سیگار را از تو مورد ارزیابی قرار دهید همان طور که همراه مطالب کتاب نوشته شده پیش می رویم دلایل برای ترک سیگار در کفه راست بیافزایید نگران نباشید اگر ترازو واژگون گردد.

    ترازوی سنجش مزایا و مضرات سیگار خطر هوای آلوده برای معتادان : دانشمندانی که در مرکز تحقیقات علمی اتمسفر دانشگاه آلبانی در آمریکا به کار تحقیق اشتغال دارند متوجه شدند که هنگامی که هوای آلوده از راه منطقه گرم و روشن سیگار،عبور می کند، عناصری که در داخل آن موجود استف تحت تاثیر حرارت سیگار تبخیر می شوند در نتیجه به آسانی از موانعی نظیر فیلتر سیگار گذشته، به طرف ریه ها سرازیر می شوند.

    بنابراین نه تنها ریه های معتادین بوسیله بخارهای گرم و نیکوتین سیگار در معرض خطر قرار دارند، بلکه بوسیله مواد موجود در هوای آلوده که از منطقه گرم سیگار می گذرند نیز بمباران می شوند !.

    رئیس موسسه مذکور می گوید :« در این موسسه، هیچ یک از دانشمندان معتاد نیستند و احتمالا 90درصد اشخاصی که در این موسسه کار می کنند، نیز سیگار نمی کشند ».

    محققان دیگر مطالعات تاز ه ا ی درباره آمار روز افزون بیماریهای تنفسی و تلفات ناشی از آن ؛ در میان کارگران معادن ذغال سنگ و اورانیوم و کارخانه هایش پنبه نسوز، آغاز کرده انددر این محیطها کار گران در معرض هوای کاملا آلوده و غلیزی قرار دارند و طی سالهایی که به کار اشتغال دارند، بیماریهای تنفسی در میان آنان به صورت مخاطرات حرفه ای در آمده است.

    در عین حال ملاحضه کرده اند که؛ کارگرانی که به سیگار معتاد نیستند خیلی به ندرت دچار این نوع بیماریها شده اند.

    تشخیص برای رسیدن به یک تشخیص صحیح لازم است آزمایش طبی و روانی دقیقی از بیمار به عمل آید باید به پرسشهای زیر پاسخ داده شود.

    چگونه معتاد به ماده مخدر معرفی گردیده است؟

    چه نوع داروئی مصرف می‌کند و چه اندازه مصرف می‌کند؟

    باید دانست که بعضی از معتادان چندین ماده مخدر به کار می‌برند ولی از یکی نام می‌برند و موضوع مهم آن است که چه عاملی عادت آنها را تقویت می‌کند و چه احتیاجی را ارضاء می‌کند، وضعیت شخصیتی بیمار چگونه است آیا تغییرات شخصیتی شدیدی پس از ایجاد اعتیاد در بیمار شده است؟

    آیا اختلالات هوشی یا جنون حاصل شده است؟

    و مهمتر از همه برای پزشک معالجه کننده انگیزه بیمار برای درمان است زیرا بدون انگیزه قوی برای درمان، می‌توان گفت رهایی از اعتیاد غیر ممکن است.

    ارزیابی یک معتاد هرگز کامل نخواهد بود مگر اینکه عوامل تقویت کننده اجتماعی و فرهنگی مورد مطالعه قرار گیرد.

    باید دانست چه عواملی در محیط اجتماعی معتاد وجود دارد که اعتیاد را تشویق یا مهار می‌کند.

    اصول کلی پیشگیری و درمان اعتیادها مسائل زیر تا حدود زیادی در مورد تمام اعتیادها صادق است.البته درمان بخصوص هر یک از اعتیادها باید به طور جداگانه مورد مطالعه قرار گیرد.

    درمان اعتیاد یکی از مسائل پیچیده ومشکل درمانی است که روانپزشک با آن روبرو است.

    جدا کردن و دور نگهداشتن معتاد از ماده‌ای که مصرف می‌کند البته اولین قدم محسوب می‌شود.

    و اگر بتوان او را بدین طریق به محیط زندگی‌اش بازگرداند کاری بسیار مهم انجام گرفته است.

    می‌توان درمان اعتیاد را به سه قسمت مختلف تقسیم کرد: 1- درمان شخصیت معتاد 2- درمان اعتیاد 3- درمان نتایج اعتیاد که عبارتند از بیماریهای بدنی و جنون و اشکال مختلف رفتار ضد اجتماعی معتادان.

    امروزه بیشتر روان‌پزشکان به اهمیت مسائل اجتماعی اصرار می‌ورزند بدین جهت سعی می‌کنند این بیماران را به وسیله گروه درمانی معالجه کنند و می‌کوشند در محیطی که بیماران زیست می‌کنند تغییراتی به وجود آورند.

    بیشتر معتادان دوباره به مصرف داروی مخدر می‌پردازند برای اینکه توجهی به مسائل اجتماعی و محیطی که بیمار در آن زندگی می‌کند نمی‌شود.

    البته بدون کمک‌های اجتماعی طبقات مختلف مردم این نوع کارها غیرممکن است.

    شاید بهترین راه پیشگیری، کنترل شدید تولید و فروش این مواد مخدر باشد بعلاوه به همراه مسئله مهم‌تر که عبارت از تربیت کردن و آموزش دادن مردم است.

    درمان تمام معتادان به ترکیبات مرفین بایستی معالجه شوند به جز معتادان طبی که به بیماری مزمنی دچار شده‌اند و رنج و درد شدیدی تخمل می‌کنند و در مراحل آخر بیماری خود بسر می‌برند.

    عملا ممکن است که معتاد را برای مدت زیادی از دارو دور نگاه داشت هر چند ممکن است که معتاد دوباره به مصرف داروی مخدر بپردازد.

    امروزه درمان در میان بیمارانیکه بطور داوطلب و با انگیزه قوی دنبال بهبود یافتن خود می‌روند خیلی بهتر است.

    متخصصان امر معتقدند که اقدام اول درمانی بایستی در یک بیمارستان انجام شود و باید تحت نظارت دقیق طبیب متخصص انجام گیرد.

    بیمارانی که انگیزه قوی برای درمان ندارند معمولا حتی در بیمارستان برای دسترسی به مواد مخدر وسیله پیدا می‌کنند.

    برای مرحله اول درمان روشهای زیر پیشنهاد شده است: 1- قطع یکباره ماده مخدر 2- قطع تدریجی داروی مخدر 3- جانشین کردن مرفین یا هروئین با داروهای دیگری که بعد از قطع آنها علائم مختصری ظاهر می‌گردد.

    قبل از درمان باید بیمار به طور دقیق مورد معاینه طبی قرار گیرد تا اگر خطراتی وجود دارد پیش‌بینی شود.

    در امریکا شیوه‌ای برای ترک دادن به کار می‌برند عبارت است از شروع درمان با مقداری از داروی مخدر که بیمار ادعا می‌کند که مصرف می‌کرده است ولی البته نباید از 120 میلی گرم تجاوز کند سپس با روش جانشین کردن و قطع تدریجی بیمار را معالجه می‌کنند.

    بدین ترتیب که متادون (Methadon) را جانشین مرفین می‌کنند و برای هر 3 میلی گرم مرفین 1 میلی‌گرم متادون به بیمار می‌دهند و بدین طریق پس از 3 تا 7 روز دیگر بیمار مرفین یا هروئین مصرف نمی‌کند بدون اینکه علائم شدید عدم مصرف ماده مخدر در او ظاهر شده باشد.

    باید تذکر داد که داروهای گروه فنوتیازین به تخفیف علائم ناشی از استعمال ماده مخدر کمک می‌کند.

    پزشک معالج باید آگاه باشد که گاه علائم شدیدی پس از قطع داروی مخدر بخصوص بادمرول(Demerol) نظیر شوک وازوموتور و تشنج حاصل می‌شود.

    مشکل‌ترین قسمت درمان پس از ترک دارو، روان درمانی و نوسازی بیماران است، در آمریکا بیشتر روان پزشکان مرددند که این بیماران را قبول کنند یا نه.

    مهمترین قسمت درمان بیماری که اعتیاد خود را ترک کرده است و تحت روان درمانی است عبارت از نوسازی بیمار و سازگار کردن او با محیط اجتماعی‌اش می‌باشد که باید با همکاری روانپزشک و مددکار اجتماعی انجام شود بدون شک فهم و درک واقعیات اجتماعی و فرهنگی که بیمار در آن زیست می‌کند بسیار مهم است و مددکار اجتماعی و روانپزشک باید از این عوامل آگاه باشند و با در نظر گرفتن این واقعیات باید شراطی را باید به وجود آورند که بیمار بتواند به خوبی با آنها ارتباط برقرار کند و مسائل ناراحت کننده زندگی خود را در میان بگذارد.

    نتیجه گیری دانش تجربی و نظری قابل ملاحظه ای در ارتباط با رویکردهای پیشگیری نخستین و دومین در طی سالهای اخیر بدست آمده است .

    موضوعی که در کسب این معلومات نقش اساسی داشته پیشرفتهای مهمی است که در فهم ما از مسائل روش شناختی مربوطه اندازه گیری درجه شیر و بازده روشهای مختلف پیشگیری ، خواه روشهایی که به تنهایی به کار می روند و خواه روشهایی که همراه با روشهای دیگر استفاده می شوند ، حاصل شده است .

    علاوه بر این پیشرفتهای حاصل در شناخت عوامل خطر مرتبط با تقاضای غیر مجاز برای مواد ، بخصوص عوامل مرتبط با شروع مصرف مواد نقش بسیار مهمی در پدید آمدن این پایه علمی بازی کرده است ولی معلومات را درباره عوامل مرتبط با فرایند ادامه مصرف تفننی ، شروع وابستگی و مداومت در مصرف هنوز به اندازه کافی پیشرفت کرده است .

    فرایند ترکیب اطلاعات موجود درباره پیشگیری نخستین و دومین از اهمیت و فایده ترکیب این رویکرد با رویکردهای پیشگیری سومین حکایت می کند ، زیرا سه روش پیشگیری هم از لحاظ اصولی وهم در عمل بر یک محور با طیف استوارند .

    بسیاری از کشورها و دیگر جوامع و متعادل اتخاذ کرده اند که جنبه های خاصی از پیشگیری نخستین ، دومین و سومین را مورد تأکید قرار می دهد در بسیاری از حیطه های عمل و اجرا بخصوص در رابطه با کسب اعتماد جمعیت هدف متمرکز ساختن منابع روی گروههایی که بیش از همه احتیاج دارند ارتباط تنگاتنگ و متقابلاً تقویت کننده سه رویکرد به پیشگیری کاملاً آشکار است .

    گزارش حاضر نشان می دهد که علی رغم تنوع موجود در مسائل مورد بررسی و روشهای بکار رفته در اجرا و ارزش یابی سالهای اخیر شاهد پیشرفتهای زیادی در ضم و دانش ما در زمینه رویکرد پیشگیری نخستین و دومین بوده است.

    مجموع نتایج مختلط و نیز یک دستی که از این مطالعات حاصل شده و تفاوتهایی را بین رویکردهای مختلف هم از لحاظ تاثیر بازده و هم از حیث عملی و مقرون به صرفه بودن نشان می دهند با توجه به دامنه و تنوع روشهای و رویکردهای مورد استفاده غیر منتظره نمی باشد .

    با همه این اوصاف امروزه اعتیاد به مواد مخدر و انواع داروها به صورت یک مشکل جهانی و فراگیر در آمده است .

    آمار منتشره از ساز سازمان بین الملل و بهداشت جهانی و یونسکو حاکی از آن است که مصرف این مواد در سطح بالایی است تفاوت در بین گروههای سنی و الگوی معرفی آنها است .

  • فهرست:

    مقدمه : 1

    تاریخچه : 1

    اعتیاد چیست؟معتاد کیست؟. 2

    شخصیت معتاد: 4

    نقش خانواده در اعتیاد. 5

    نقش پزشکان. 6

    خانواده های منفعل. 6

    تشخیص معتاد : 7

    مراحل ابتدایی اعتیاد: 8

    انواع اعتیاد: 10

    عوارض اعتیاد: 10

    عوارض روانی: 11

    تریاک و مشقات آن: 12

    ترازوی سنجش مزایا و مضرات سیگار: 12

    ترازوی سنجش مزایا و مضرات سیگار 13

    خطر هوای آلوده برای معتادان : 13

    تشخیص... 14

    اصول کلی پیشگیری و درمان اعتیادها 15

    درمان. 16

    نتیجه گیری. 17

     

    منبع:

    ندارد.

اعتياد و مواد مخدر اعتياد يک بيماري رواني، اجتماعي و اقتصادي است که از مصرف غيرطبيعي و غيرمجاز برخي مواد مانند الکل، ترياک و حشيش ناشي مي‌شود و باعث وابستگي رواني يا فيزيولوژيک فرد مبتلا (معتاد) به اين مواد مي‌شود و در عملکرد جسمي، رواني و اجتماع

اعتياد يک بيماري رواني، اجتماعي و اقتصادي است که از مصرف غيرطبيعي و غيرمجاز برخي مواد مانند الکل، ترياک و حشيش ناشي مي‌شود و باعث وابستگي رواني يا فيزيولوژيک فرد مبتلا (معتاد) به اين مواد مي‌شود و در عملکرد جسمي، رواني و اجتماعي وي تاثيرات نامطلوب ب

مقدمه گرایش به مواد تحریک کننده و تسکین دهنده در تمامی طول تاریخ و در بین جوامع مختلف وجود داشته است در جوامع امروز مصرف مواد مخدر به مثابه یکی از غم انگیزترین تراژدیها ابعاد زیستی، روانی و اجتماعی، زندگی بسیاری از انسانها را متأثر می سازد. این معضل دیرین دامنگیر اکثریت قریب به اتفاق کشورها است و تقریباً در کلیه جوامع به طور روز افزون قربانی می گیرد، آمارهای منتشره توسط سازمان ...

مقدمه یکی از بلاهای خانمان سوز که آفتی بر پیکر جوامع بشری است مسئله مواد مخدر واعتیاد می باشد که قدرت تفکر، خلاقیت، توان وکوشش وسازندگی را از انسان ها گرفته و بنیان خانواده واعتقاد و باورهای دینی آنها ها را در معرض نابودی و از هم پاشیدگی قرار داده است ومتاسفانه روز به روز رو به گسترش است[1]. امروزه مسئله اعتیاد به مواد و داروها چه به مواد مجاز و غیرمجاز، بصورت یک مشکل جهانی و ...

اعتیاد چیست؟ اعتیاد را به عادت کردن خود گرفتن، خوگر شدن، و خود را وقف عادتی نکوهیده کردن معنی کرده اند. به عبارت دیگر، ابتلای اسارات آمیز به ماده مخدر که از نظر جسمی یا اجتماعی زیان آور شمرده شود اعتیاد نام دارد. اصطلاح اعتیاد به سهولت قابل تعریف نیست، اما عواقب آن به صورتهای مختلف نظیر کم شدن تحمل و وابستگی بدنی هویدا می شود. در طب جدید به جای کلمه اعتیاد، وابستگی به دارو به ...

اعتیاد چیست؟ اعتیاد یک «بیمارى اجتماعی» است که عوارض جسمى و روانى دارد و تا زمانى که به علل گرایش «بیمار» توجه نشود، درمان جسمى و روانى فقط براى مدتى نتیجه‏ بخش خواهد بود و فرد معتاد دوباره گرفتار « مواد اعتیاد آور» می‏ گردد.اعتیاد به موادمخدر یکى از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى است که عوارض ناشى از آن تهدیدى جدى براى جامعه بشرى محسوب شده و موجب رکود اجتماعى در ...

چکیده: مطابق اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یکی از وظایف حکومت ودولت ایجاد محیط مساعدبرای رشد فضایل اخلاقی وتقوی ومبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی می باشد( بنداصل سوم ) بدون شک یکی ازمهمترین مظاهرفساد و تباهی واز جمله علل گسترش آنها در جامعه اعتیاد به مواد مخدر و شیوع آن در جامعه است.ایجادمحیط سالم و بدور از انحرافات وقتی میسر است که جوانان یک جامعه به صورت پویا، فعال ...

مقدمه اعتیاد به مواد مخدر، به عنوان نابسامانی اجتماعی، پدیده ای است که بدان ‹‹ بلای هستی سوز›› نام نهاده اند؛ زیرا ویرانگری های حاصل از آن زمینه ساز سقوط بسیاری ازارزش ها و هنجار های فرهنگی واخلاقی می گرددوسلامت جامعه رابه مخاطره می اندازدهرسال این بلای خانمان برانداز، قربانیان بی شماری را به آغوش سرد خاک می نشاند. اعتیاد به مواد مخدر تقریباً پدیده نوظهوری است که ازعمر آن شاید ...

چکيده پژوهش حاضر به منظور بررسي سبک هاي حل مساله و شيوه هاي مقابل افراد وابسته به مواد مخدر و مقايسه آن با افراد غير معتاد انجام شده است. در اين مطالعه 240 نفر مورد ارزيابي قرار گرفتند. آ زمودينها شامل دو گروه افراد وابسته به مواد مخدر(120

مقدمه باید توجه داشت که بهره‌مندی کودکان و نوجوانان از کانون خانوادگی با فضایی سرشار از صمیمیت، محبت و عطوفت، و بنای روابط بین دو همسر با فرزندان برپایه اخلاق و معنویت و اتخاذ شیوه‌های مبتنی بر معنویت دینی وعقلی در تربیت آنان از ضروریات اولیه در رشد و بالندگی شخصیتی و معنوی فرزند در خانواده است. سلامت و سعادت جامعه به سعادت و پویایی نظام خانواده وابسته است و سلامت و تعادل و ...

کرک (Crack) که گاهی راک (Rock) نیز نامیده میشود، ماده ای محرک است که از تصفیه کوکائین به دست می آید و به اشکال مختلف تدخین (استنشاق دود) میشود. اما کراکی که در ایران رایج است از مشتقات هروئین است و در صورتی که بصورت علمی تولید شود از تصفیه هروئین به دست می آید . کراک ماده‌ای بی‌بو است، مصرف آن راحت است و با یک فندک در هر جایی که باشی می‌توانی مصرف کنی؛ درست برخلاف مصرف تریاک و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول