دانلود تحقیق جمعیت شناسی

Word 609 KB 31487 40
مشخص نشده مشخص نشده علوم اجتماعی - جامعه شناسی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مطالعه علمی و تجزیه و تحلیل آماری – ترکیب و حرکات زمانی و مکانی جمعیت های انسانی – بررسی روابط سیاسی جمعیتی با عوامل زیستی بیولوژیک اقتصادی و اجتماعی است .

    تعریف سازمان ملل متحد از جمعیت شناسی: بررسی کمی (اندازه،ساختار،تغییروتحول و خصوصیات مشترک) وکیفی(حرکات زمانی ومکانی وارتباط متقابل بین پدیده های جمعیتی) اهداف جمعیت شناسی شناخت ساختار وحالات جمعیت توصیف گذشته بررسی روند های جمعیت ورابطه آن با جنبه های مختلف سازمان اجتماعی همان منطقه پیش بینی آینده جمعیت جمعی از افراد انسانی که در یک محدوده جغرافیایی به طور مستمر به شکل خانواده و خانوار زندگی میکنند .

    انواع جمعیت مقیم واقعی کل اندیشه های جمعیت طرفداران افزایش موالید مخالفان ا فزایش موالید طرفداران ثبات جمعیت طرفداران تناسب جمعیت موارد مهم در بررسی جمعیت اندازه جمعیت توزیع جمعیت باروری ومرگ ومیر مهاجرت نیروهای فعال در جامعه انواع مطالعه جمعیت سرشماری یک ابزار مهم برای توسعه اقتصادی است و هر برنامه ریزی که بدون مطالعه جمعیت شناسی باشد موفقیت چندانی ندارد.

    حرکات جمعیت زمان دوبرابر شدن جمعیت مدت زمان لازم برای دو برابرشدن جمعیت سرعت رشد جمعیت *زمان دو برابر شدن جمعیت در کشورهای با رشد سریع استفاده میشود.

    زمان نصف شدن جمعیت در کشورهای با رشد جمعیت صفر یا منفی استفاده می شود.

    ترکیب سنی جمعیت: مهم در برنامه ریزی های دولت، تفاوت هرم سنی جمعیت در کشورهای مختلف ، در کشورهای توسعه یافته هرم سنی متعادل می باشد ولی در کشورهای در حال توسعه هرم سنی جمعیت نا متعادل است.

    ترکیب جنسی جمعیت نسبت جنسی بهم خوردن ترکیب جنسی:اختلاف در موالید، اختلاف میزان مرگ و میر، مهاجرت توزیع جغرافیایی جمعیت میزان شهر نشینی و روستا نشینی عوامل مؤثر بر حرکات جمعیت 1- باروری وموالید 2- مرگ ومیر 3- مهاجرت 4- ازدواج وطلاق عوامل مؤثر بر باروری شرایط محیطی شرایط اقتصادی شرایط اجتماعی سیاستگزاری های کشوری شرایط اجتماعی :همگانی بودن ازدواج مدت زندگی مشترک سن ازدواج کلاس اجتماعی اقتصادی مذهب سنن جامعه عوامل مؤثر برمرگ ومیر ژنتیک نژاد جنس تغذیه سبک زندگی تاثیرات مهاجرت بر جامعه مهاجر فرست ،کاهش نیروی کار و ....

    برجامعه مهاجر پذیر ،افزایش نیروی کار و ....

    شاخص های جمعیتی معیارهایی برای قابل مقایسه وبررسی ساختن اطلاعات آماری در جامعه انواع شاخصها میزان:صورت کسر بخشی از مخرج کسر است،زمان وضریب دارد نسبت:صورت ومخرج لزوما به هم مربوط نیستند شاخصها زاد وولد مرگ ومیروبیماری مهاجرت شاخص های زاد و ولد میزان خام تولد میزان باروری عمومی میزان رشدطبیعی میزان رشدکلی میزان بارداری نسبت کودک به زن میزان سقط جنین نسبت سقط جنین شاخصهای مرگ ومیر میزان مرگ ومیر خام میزان مرگ ومیر اختصاصی میزان مرگ ومیر شیرخواران میزان مرگ ومیر زنان باردار امید به زندگی ( تعداد سالهائی که انتظار می رود یک نوزاد تازه متولد شده عمر کند ) شاخصهای مهاجرت میزان مهاجرت خالص میزان مهاجرپذیری میزان مهاجرفرستی شاخص های اشتغال نسبت خالص وناخالص سرباری نسبت تکفل نرخ فعالیت عمومی واختصاصی مشکلات ناشی از افزایش جمعیت اثر بر منابع تامین غذا اثر بر خانواروبهداشت آن اثر بر آموزش و پرورش اثر بر وضعیت مسکن اثر بر میزان اشتغال اثر بر شهر نشینی اثر بر توسعه اقتصادی اثر بر توزیع سنی جمعیت اثر بر منابع طبیعی اثر بر میزان منابع آب شاخص های توسعه یافتگی درآمد سرانه سواد وموقعیت های آموزشی نسبت جمعیت شهرنشین نرخ رشد جمعیت ارتباطات تسهیلات بهداشتی* میزان مصرف انرژی موقعیت وجایگاه زنان در اجتماع چرخه جمعیت شناسی مرحله اول : بالا بودن موالید ومرگ و میر ، جمعیت ثابت مرحله دوم : زاد و ولد بالا و مرگ و میر کم، افزایش اولیه جمعیت مرحله سوم : موالید و مرگ و میر کم ولی باز هم جمعیت افزایش میابد،افزایش ثانویه جمعیت مرحله چهارم : موالید و مرگ و میر کم جمعیت ثابت مرحله پنجم : موالید و مرگ و میر کم ولی مرگ و میر بیشتر از موالید است، کاهش جمعیت *ایران در مرحله سوم چرخه جمعیت قرار دارد تنظیم خانواده تعریف: تصمیم گیری اندیشمندانه، داوطلبانه،ومسئولانه زوجین در زمینه ارتقاءسلامت خانواده نتایج حاصل از تنظیم خانواده کاهش مرگ و میر کودکان کاهش مرگ و میر مادران تشخیص زودرس سرطانها کاهش میزان سقط جنین تعداد فرزندان زمان زایمان هماهنگی با برنامه های کشوری تعلیم وتربیت ارتقاء سلامت بهبود شرایط اقتصادی مفهوم سلامتی Health سلامتی تعاریف گوناگونی دارد که قدیمی ترین تعریف آن عبارت است از بیمار نبودن از نگاه اکولوژیک، سلامتی، تعادی پویا بین انسان و محیط زیست است.

    سلامتی، یک فرآیند تطبیق و یک حالت نسبی است.

    فردای جامعه با افرادی شکل می گیرد که کارآ و سالم ، برای توسعه اقتصادی-اجتماعی باشند.

    تعریف سازمان بهداشت جهانی(WHO) از سلامتی تعریفی که از همه بیشتر پذیزفته شده است، تعریف WHO در سال 1948 می باشد که به شرح ذیل است: «سلامتی عبارت است از رفاه کامل جسمی، روانی، اجتماعی و نه فقط فقدان علیلی یا بیماری.» در سالهای اخیر، توانایی داشتن «یک زندگی مثمر از نظر اقتصادی و اجتماعی» به آن اضافه شده است.

    تعریف Rene Dobbous از سلامتی «سلامتی عبارت است از تطابق کارآ و مستمر با محیط زیست به منظور به دست آوردن بهترین عملکرد.» تعریف عملیاتی سلامتی باید توجه داشت که طبق تعریف WHO، سلامتی را نمی توان مستقیما اندازه گیری کرد.

    لذا، این تعریف عملیاتی نیست.

    در یک مفهوم وسیع، سلامتی عبارت است از حالت یا کیفیتی از بدن انسان که بیان کننده عملکرد خوب بدن در وضعیت ژنتیک و زیست محیطی معین باشد.

    در یک مفهوم فشرده تر که برای اندازه گیری مفید تر است، سلامتی عبارت است از: نبودن شواهد آشکار بیماری ; کار کردن چند اندام بدن به اندازه کافی و در ارتباط یکدیگر که نشانه نوعی تعادل یا پایداری بدن است.

    افق جدید در سلامتی در سالهای اخیر، افق تازه ای از سلامتی به وجود آمده است که آن را می توان به شرح زیر بیان کرد: سلامتی، یک حق اساسی انسان است و دارای ابعاد مختلف می باشد.

    سلامتی، جوهر یک زندگی مثمر است و نه نتیجه افزایش هزینه مراقبتهای پزشکی.

    سلامتی، یک موضوع بین بخشی است.

    سلامتی، بخش تلفیق یافته توسعه و پیشرفت است.

    سلامتی در مرکز مفهوم کیفیت زندگی قرار دارد.

    سلامتی، جزء مسئولیتهای فردی، کشوری و بین المللی است.

    سلامتی و حفظ آن، یک سرمایه گذاری عمده اجتماعی است.

    سلامتی، یک هدف اجتماعی جهانی است.

    ابعاد سلامتی بعد جسمی (Physical wellness) : سلامت جسمی به معنای حفظ بدن در شرایط خوب از طریق تغذیه مناسب ، ورزش منظم ، پرهیز از عادتهای مضر و آگاهی از تصمیمات اساسی در باره سلامتی است.

    نشانه های سلامت جسمانی در یک فرد عبارتند از: ورزش منظم و انتخاب برنامه غذائی متعادل؛ سهیم بودن در رفتار جنسی ایمن؛ انتخاب آگاهانه در مورد مراقبت پزشکی و استفاده از دارو؛ تداوم یک سبک زندگی مثبت و همراه با ارتقای سلامتی تداوم یک سبک زندگی مثبت و همراه با ارتقای سلامتی.

    Emotional wellness سلامت روانی به معنای درک احساسات و شناخت فرد از چگونگی سازگاری با مشکلات در زندگی و چگونگی مقاومت در برابر استرس است.

    نشانه های سلامت روان در یک فرد عبارتند از: داشتن یک حس سازگاری با خود و دیگران؛ تشخیص عواطف و احساسات و بیان مناسب آنها؛ تلاش برای یافتن نیازهای روانی؛ به عهده گرفتن مسئولیت رفتار خود.

    بعد روانی سلامت روانی به معنای درک احساسات و شناخت فرد از چگونگی سازگاری با مشکلات در زندگی و چگونگی مقاومت در برابر استرس است.

    بعد اجتماعی (Social wellness): سلامت اجتماعی به معنای توانایی فرد در انجام نقش اجتماعی مورد انتظار به طور موثر، براحتی و بدون آسیب به دیگران است.

    نشانه های سلامت اجتماعی در یک فرد عبارت است از: توسعه روابط مثبت با افرادی که به آنها علاقه مند است و آنها را دوست دارد؛ توسعه روابط با دوستان؛ لذت بردن از بودن با دیگران؛ ارتباط موثر با دیگران که ممکن است متفاوت باشند.

    بعد روحی (Spiritual wellness): سلامت روحی به معنای برقراری تعادل و هماهنگی بین خود و دیگران است.

    نشانه های سلامت روحی در یک فرد عبارتند از: ایجاد عقاید و ارزشهای شخصی و آزمودن آنها به تدریج و متناسب با هنجارهای جامعه؛ جستجوی مفاهیمی که به روشن کردن هدف زندگی کمک می کند؛ داشتن درک واضحی از مفاهیم درست و غلط؛ درک وجود یک قدرت لایزال برای زندگی.

    بعد هوشی (Intellectual wellness): سلامت هوشی به معنای داشتن یک ذهن باز برای عقیده ها و مفاهیم جدید است.

    برقراری ارتباط موثر در صحبت کردن و نوشتن؛ نگاه کردن به یک مسئله از چند بعد؛ توجه به مسایل کلی در کنار هم؛ مهارت استفاده بهینه از زمان.

    بعد شغلی (Occupational wellness): سلامت شغلی به معنای لذت بردن فرد از کار خود است که برای کسب معاش و کمک به جامعه انجام می دهد.

    نشانه های سلامت شغلی در یک فرد عبارتند از: داشتن یک حس به انجام رساندن کار خود؛ برقراری تعادل بین کار و جنبه های دیگر زندگی؛ راضی و خشنود بودن از خلق کردن و ابداع؛ رقابت سالم در کار.

    ابعاد دیگر: برای سلامت، چند بعد دیگر هم پیشنهاد شده است که عبارتند از بعد فلسفی، بعد فرهنگی، بعد اقتصادی – اجتماعی و بعد زیست محیطی.

    عوامل تعیین کننده سلامتی وراثت محیط زیست: به دو گروه درونی و بیرونی تقسیم می شود.

    گروه درونی شامل بافتها، اندامها، دستگاهها و عملکرد هماهنگ دستگاههاست.

    گروه بیرونی شامل محیط اطراف انسان است.

    سبک زندگی: سلامتی، مستلزم ارتقای سبک زندگی بهداشتی است.

    وضعیت اقتصادی – اجتماعی: مهمترین عوامل تعیین کننده وضعیت اقتصادی – اجتماعی عبارتند از سطح آموزش، سطح اشتغال، وضعیت اقتصادی و نظام سیاسی کشور.

    طیف سلامتی و بیماری طیف سلامتی و بیماری را می توان به ترتیب زیر بیان کرد: سلامتی کامل: افرادی که در این درج قرار دارند از سلامتی کامل روحی برخوردار می باشند، فعالیت های خوبی دارند، عبادات را به موقع انجام می دهند و علاوه بر اینها به انجام برنامه های فوق برنامه نیز عادت دارند.

    سلامتی عالی افراد در این درج کارها را با شوق و شادی انجام میدهند تفریح و سرگرمی دارند و عادات را به موقع انجام می دهند.

    سلامتی خوب: افراد کارهای روزانه را انجام می دهند و کمتر به ورزش و تفریح می پردازند ولی در انجام کارهای روزانه مشکلی ندارند و تفریح کمتر دارند.

    سلامتی متوسط: افراد کارهای روزانه را انجام می دهند و زودتر خسته می شوند تفریح وسرگرمی در برنامه آنها وجودندارد در صورتی که افراد آموزش ببینند و به مسائل بهداشتی، جسمی و روحی آگاهی پیدا کنند می توانند به درج سلامتی خوب برسند.

    سلامتی کم: افراد از این به بعد بیمار هستند و نمی توان آنها را سالم انگاشت.

    حداقل سلامتی مرگ دستگاه تناسلی بخشهای دستگاه تناسلی زنان ساختمانهای داخلی ساختمانهای خارجی دستگاه تناسلی خارجی مونس پوبیس مجرای واژن پرده بکارت پرینه غدد اسکن وبارتولن دستگاه تناسلی داخلی واژن:5/7تا10cm رحم:5/7.

    5.

    5/1 تخمدان ها:3.

    5/1.

    1 رحم گلابی شکل است بین مثانه ورکتوم قرارگرفته است از جسم رحم وگردن رحم ولوله ها تشکیل شده است ایستموس محل اتصال سرویکس (دهانه رحم) وbody (جسم رحم)است وضعیت رحم لایه های رحمی: پریمتر(لایه خارجی)،میومتر(لایه عضلانی)،آندومتر(لایه داخلی) لوله های رحمی حدود 10 cmطول دارند شامل: داخل جداری ایسم یاتنگه آمپول اینفاندیبولوم فیمبریا .....ovarian fimberia تخمدان درپایین وپشت لوله های رحمی قرار گرفته اند واژن جدار واژن روی هم خوابیده است به شکلH در بالا به سرویکس (دهانه رحم) ودر پایین به پرده بکارت ختم میشود هایمن(پرده بکارت) فیزیولوژی دستگاه تناسلی زنان هیپوتالاموس:تولیدGNRH در پاسخ به سیگنالهای خارجی و داخلی هیپوفیز:تولیدFSH,LH تخمدان:تخمک گذاری وترشح استروژن وپروژسترون رحم:تغییرات آندومتر اعمال استروژنها تغییر اندامهای جنسی وشروع بلوغ تلارک (رشد پستانها) رشد قدی در دوره بلوغ ورشد استخوانها اثر برعضلات رسوب چربی ویژه اندام های زنان توزیع مو پوست تجمع آب اثرات پروژسترون تغییرات رحم برای لانه گزینی وبقای حاملگی تغییرات لوله جهت تغذیه زایگوت رشد نهایی پستانها کاتابولیسم پروتئین ها و...

    افزایش اندک در درجه حرارت بدن تنظیم خانواده تعریف: تصمیم گیری اندیشمندانه، داوطلبانه،ومسئولانه زوجین در زمینه ارتقاءسلامت خانواده افراد واجد شرایط تنظیم خانواده زوجینی که زن درسنین باروری باشند.چه فرزند داشته باشند ویانه احتمال بارداری احتمال باردار شدن در هر سیکل بدون پیشگیری این احتمال بعد از یک سال ، بدون پیشگیری برابر با 90-80% می باشد.

    میزان حفاظت زوجین درصد زوجهای واجد شرایط که ازروشهای پیشگیری ازبارداری استفاده وبطور مؤثر از حاملگی جلوگیری میکنند.

    فعالیت های مربوط به تنظیم خانواده فاصله گذاری مناسب ومحدود کردن موالید مشاوره در مورد سترون سازی آموزش نگهداری از فرزند آموزش درباره روابط جنسی غربالگری بیماری های دستگاه تولید مثل مشاوره ژنتیک معاینه ومشاوره پیش از ازدواج انجام آزمونهای مربوط به بارداری مشاوره ازدواج آماده سازی زن وشوهر برای زایمان وتولد بویژه اولین فرزند آموزش اقتصاد خانواده واصول تغذیه ارائه خدمات مربوط به فرزند خواندگی مفهوم تنظیم خانواده امروزه به برنامه بهزیستی خانواده تغییر کرده است، هدف از این برنامه بهبود کیفیت زندگی است نتایج حاصل از تنظیم خانواده کاهش مرگ ومیر کودکان کاهش مرگ ومیرمادران تشخیص زودرس سرطانها کاهش میزان سقط جنین پیشگیری از حاملگی های پرخطر پیشگیری از سوءتغذیه مادران وکودکان کاهش شیوع بیماریهای ژنتیک و...

    تنظیم تعداد فرزندان تنظیم زمان زایمان وفاصله ی آنها هماهنگی با برنامه های کشوری تعلیم وتربیت ارتقاء سلامت ارتقاء سطح بهداشت روان بهبود شرایط اقتصادی موارد مشاوره ژنتیک شیوع زیاد یک یا چند بیماری ژنتیک در خانواده زن یاشوهر ازدواج فامیلی سن مادر وقوع اختلال در فرزندان قبلی ابتلاء یکی از زوجین به بیماری ژنتیکی سابقه سقط های مکرر کمتر از 12-8 هفته پاپ اسمیر تست غربالگری کانسر سرویکس چگونگی انجام پاپ اسمیر 1.

    نمونه در سلولهای ریخته شده در دهانه رحم گرفته میشود 2.

    دراین افراد باید با فواصل کمتر صورت گیرد فعالیت جنسی یا اولین حاملگی در سنین پایین مولتی پاریتی (کسانی که چندین زایمان داشته اند) مولتی پارتنر (کسانی که چندین شریک جنسی دارند یا داشته اند) وضعیت اجتماعی اقتصادی پایین عوامل افزایش خطر کانسر سرویکس کسانی که رفتار پر خطر جنسی دارند نژاد آلودگی به STDs عفونت های مکرر وضعف سیستم ایمنی عوامل مربوط به همسر مصرف OCPوسیگار والکل کمبود B9,A,C ژنتیک شرایط انجام پاپ اسمیر خودداری از مقاربت 24 ساعت قبل عدم استعمال داروهای واژینال از یک هفته قبل عدم استفاده از دوش واژینال از 48ساعت قبل انجام ندادن معاینه دودستی نداشتن خونریزی یا لکه بینی از 24 ساعت پیش کانسر پستان شایع ترین کانسر درمیان زنان در کشورهای غربی شایعتر از کشورهای دیگر می باشد.

    عوامل مؤثردر ایجادکانسر پستان جنس:99-1 سن:متوسط آن 50 سالگی است (85%....

    70 سالگی=10*) مولتی پاریتی (چند زا) سن اولین زایمان عوامل هورمونی (افزایش استروژن باعث افزایش خطر ابتلا) استرس های مزمن چاقی سابقه خانوادگی وفردی سابقه کانسر رحم وتخمدان عوامل محیطی روشهای تشخیص کانسر پستان ماموگرافی معاینه پستان معاینه پستان توسط خود فرد BREAST SELF EXAMINATION روشهای پیشگیری از بارداری روشهای طبیعی روشهای طبی روشهای مکانیکی روشهای عقیم سازی (دائمی) روشهای طبیعی نزدیکی منقطع دوره ی مطمئن:تقویم دمای پایه موکوس سرویکس شیردهی نزدیکی منقطع معایب ناتمام ماندن عمل نزدیکی میزان شکست عملی آن بسیار بالا است عوارض روانی جسمانی برای سنین جوانی واواخر دوره باروری مناسب نیست تقویم ثبت طول دوره های پریود 12-6 ماه کم کردن 18 از کوتاه ترین و11 از طولانی ترین دوره دمای پایه حرارت بدن به فاصله کوتاهی بعد از تخمک گذاری 2/.تا4/.

    بالا میرود دوره ناباروری از 3روز بعد از بالا رفتن درجه حرارت شروع می شود روشهای طبی پیشگیری از بارداری انواع قرص ها یک مرحله ای) منو فازیک) دو مرحله ای) بی فازیک) سه مرحله ای) تری فازیک) مینی پیل (شیردهی) قرص های منوفازیک تعریف: ترکیبی از استروژن وپروژسترون با مقدار ثابت LD دوز پایین- low-dosz کمتر از 50 میکروگرم Eeاستروژن HD دوز بالا اثربالا،برگشت آسان،اعتمادبالا،تحمل خوب فواید مصرف قرصها افزایش تراکم استخوان کاهش خونریزی قاعدگی وکم خونی کاهش حاملگی خارج رحم بهبود دیسمنوره(درد زمان قاعدگی) کاهش آندومتریوز(بافت داخل رحم در قسمتهایی نظیرتخمدان) کاهش PMS (سندرم قبل از قاعدگی) کاهش سرطان آندومتر(رحم) وتخمدان کاهش بیماری خوش خیم پستان بهبود آکنه (جوشهای مشکی روی پوست) بهبود هیرسوتیسم (پر مویی) بهبود آرتریت روماتوئید(التهاب مفاصل) کاهش سالپنژیت (التهاب لوله رحم) اثر محافظتی بر زخم روده و بیماری تیروئید حفاظت در برابر آرترواسکلروز(تصلب شرایین) کاهش فیبروئید(تومور خوش خیم رحم) رحم وکیست تخمدان کاهش نیاز به سقط القایی تداخل دارویی 1- استامینوفن 2- آسپرین 3-کورتیکواستروئیدها 4- دیازپام 5- آمینوفیلین تداخل داروها با اثر قرص آنتی بیوتیکها داروهای ضد سل داروهای ضد تشنج درصورت استفراغ واسهال موارد منع مصرف سرطان مشکوک یاشناخته شده پستان خونریزی رحمی باعلت ناشناخته حاملگی فشارخون کنترل نشده سیگاری هیپر کلسترومی (بالا بودن چربی خون) دیابت حاملگی میگرن(سردرد عروقی) هیپرتانسیون(بالا بودن فشار خون) جراحی تشنج پرولاپس میترال هپاتیت (زردی) بیماری کیسه صفرا کم خونی سایکل سل (داسی شکل) قرصهای بی فازیک میزان استروژن ثابت و فقط پروژسترون تغییر میکند قرصهای تری فازیک میزان استروژن وپروژسترون هردو متغیر است مزایا (کاهش عوارض) معایب (سردرگمی،اقزایش خونریزی،کاهش اثر) قرص های جلوگیری دوران شیردهی مینی پیل یا POPS قرصهای پیش گیری مخصوص دوران شیردهی در 4 تا 6 ماه اول میباشد.

    حاوی نیم میلی گرم لاینسترول است .

    مزایای POP 1 – بدون استروژن 2 – کاهش خونریزی و دیسمنوره(درد قاعدگی) 3 – بازگشت سریع 4 – بهترین انتخاب زنان شیرده و بالای 40 سال است موارد منع مصرفPOP بارداری مشکوک کارسینوم (سرطان) پستان خونریزی تومور خوش خیم یا بد خیم کبد بیماری حاد کبد ، نارسایی ،‌یرقان بیماری شدید شریانی اگر نمی تواند قرص را سر ساعت مصرف کند سابقه EP (حاملگی خارج رحم) عوارض جانبی بی نظمی قاعدگی کاهش تست های تیروکسین بدتر شدن آکنه افزایش کیست های تخمدان سردرد حساسیت پستان نحوه مصرف 1- سر ساعت معین هر روز خورده شود 2 – بلافاصله بعد از پایان هر بسته ، بسته بعدی شروع شود 3 – بهتر است از روز اول قاعدگی شروع شود وگرنه تا هفت روز از روش دیگر مثلا کاندوم استفاده شود 4 – در صورت فراموشی قبل از 3 ساعت مصرف کنند 5 – در صورت فراموشی بیش از 3 ساعت قرص فراموش شده را مصرف و تا 48h از یک روش کمکی استفاده کند 6 – در صورت فراموشی 2 عدد و بیشتر قرص را قطع کند 7 – بروز اسهال و استفراغ طی 3 ساعت قرص را تگرار کند 8 – شروع بعد از زایمان بین 3 تا 6 هفته بعد می باشد 9 – شروع قرص بلافاصله بعد از سقط 10 – مصرف همزمان داروی ضد تشنج – ضد انعقاد – خواب آور – مسهل – ریفامپین باعث کاهش اثر قرص اداره عوارض جانبی خونریزی و لکه بینی: رد بارداری، بررسی امکان استفاده از ocp، کاندوم درد شدید شکمی: بررسی کیست ، EP (حاملگی خارج رحمی) ، PID (بیماری التهابی لگن) سردرد شدید یا اختلال بینایی: قرص بلافاصله قطع میشود.

    آمپولهای تزریقی حاوی دپومدروکسی پروژسترون استات ( DMPA) روشهای تزریقی ترکیبی کوتاه اثر مکانیزم اثر مهار اوولاسیون (تخمک گذاری) افزایش غلظت موکوس (ترشحات دهانه رحم) تغییر سرعت انتقال تخمک از لوله نامساعد کردن آندومتر(لایه داخل رحم) برای لانه گزینی فواید روش سالم موثر بخصوص در زنان شیرده نبودن عوارض جانبی استروژن آسان مناسب برای شیردهی پیگیری کم نکته آمپول برای کسانی مناسب است که به مدت طولانی تری مایل به پیشگیری هستند .

    سابقه ترومبوز وریدی دارند آنمی دارند لاغر و مولتی پار هستند در اواخر دوره باروری هستند عقب مانده ذهنی میباشند موارد منع مصرف حاملگی یا تصمیم برای حاملگی کانسر پستان (سرطان پستان) و کلیه دستگاه تناسلی بیماری قلبی و عروقی اختلال عمل کبد اختلال انعقادی هیپرتانسیون و میگرن AUB (خونریزی نا مرتب رحمی) دیابت یا دیابت حاملگی سابقه خارش شدید بخصوص در حاملگی تاریخچه خانوادگی استئوپروز (پوکی استخوان) عوارض جانبی اختلال قاعدگی تاخیر در برگشت قدرت باروری افزایش وزن سردرد درد پستان ها - شکم – معده – قفسه سینه کاهش میل جنسی یرقان آکنه - ریزش مو – هیرسوتیسم – گالاکتوره (خروج شیر از پستان) استئوپروز(پوکی استخوان) نحوه مصرف اولین تزریق در 5 روز اول قاعدگی سپس هر 12 هفته یک بار بصورت عضلانی عمیق شیردهی : 6 هفته عدم شیردهی : 1 تا 4 هفته سقط بلافاصله تا 7 روز 1 تا 5 روز بعد از قطع OCP (قرص پیشگیری) نورپلانت 6 کپسول زیر جلدی که هر کدامmg 36 کریستال خشک لوونورژسترول دارد.

    سال اول 80 میکرو گرم وسال سوم 30 میکرو گرم لوو روزانه ازاد میکند.

    شکست سالانه کمتر 1%و میزان حاملگی برای 5 سال3.7%.

    سطح لوو در نورپلانت خیلی کمتر از مینی پیل وocp.

    مکانیسم H24بعدگذاشتن فعال میشود.

    70%سیکل بدون تخمک گذاری میدهد.

    موکوس سرویکس را ضخیم میکند.

    تغییر در سطح اندومترمیدهد.

    مزایا ازاستروژن ازاد است.

    قابل برگشت است.

    کاهشcrampودردقاعدگی ومهاردردتخمک گذاری(متیل اشمرز).

    کاهش سرطان اندومترو تخمدان.

    کاهش خطرPID (التهاب لگن) میزان قطع ان در سال اول کمترازقرص وای.یو.دی طولانی اثر بودن عدم وابستگی به نزدیکی عدم تاثیر روی شیردهی عدم تاثیر روی متابولیسم چربی،قندو پروتیین.

    عوارض تغییرات قاعدگی(خونریزی بی نظم/خونریزی طولانی/لکه بینی/امنوره.

    سردرد(دلیل شایع قطع وسیله) تهوع/گیجی/افسردگی/حساسیت زیاد(خارش).اکنه.

    افزایش شیوع بای لترال سرطان سینه(سرطان دو طرفه پستان) بدست اوردن واز دست دادن وزن(تغییراشتها).

    اسکار/هیپرپیگمانتاسیون (تغییر رنگ در محل گذاشتن) درصورت شکست حاملگیEP (حاملگی خارج رحم) عفونت وکوفتگی در محل گذاشتن و برداشتن.

    الرژی به ماده ضدعفونی یا دارو بیحسی موضعی.

    نکته 1/3 استفاده کنندگان ممکن است فولیکولهای دایمی داشته باشند درنتیجه کیست فولیکولی ساده شایع است وممکن است بهcm 7- 5برسد اما خودبه خودازبین میرود موارد منع مصرف قاعدگی نا منظم وطولانی مدت خونریزی نا شناخته رحمی تاریخچه حمله قلبی میگرن بیماری حاد کبدی حاملگی تاریخچه سرطان سینه مصرف کنندگان فنی تویین وکاربامازپین (داروهای ضد صرع) داروهایی که خونریزی طولانی مدت میدهندمثل اسپیرین/کومارین/هپارین انتی بیوتیکها (تتراسایکلین/ریفامپین) افراد سیگاری وبالای 45 سال دیابت تاریخچه الرژی فردی که اکنه داشته وبا قرص خوراکی بدتر میشود آموزش درک واضح از گذاشتن وبرداشتن فرایند داشته باشد.

    اگاهی کافی از عوارض بخصوص تغییرات سیکل قاعدگی.

    محل گذاشتن وسیله خشک وتمییز برای چند روز بعد عمل.

    گزارش نشانه های عفونت در محل(چرک ودرد)وعلایمی چون سردرد شدیدو تکرار شونده.

    سردردمیگرنی.

    تاخیر قاعدگی.

    درد پایین شکم.

    درد در طول نزدیکی.

    خونریزی.

    ترشح ناخوشایند واژینال.

    تاری دید.

    تب ولرز.

    تکنیک گذاشتن و برداشتن 5 تا 10دقیقه طول میکشد.

    زیر پوست فوقان بازو.

    در طول قاعدگی یا خونریزی گذاشته میشود.

    برداشتن ان 20 دقیقه طول میکشد.

    موقع برداشتن به مریض باید اجازه داد تاعمل رادیده وهمه کپسولهای برداشته شده را شمرده واین باید گزارش شود.

    اگر برداشتن یک کپسول خیلی طولانی شودتوصیه شده ماه بعدبیاید برای تلاش مجدد تا کوفتگی و ورم هم ناپدید گردد.

    معایب هزینه با لاتر از قرص وایودی.

    عفونت وکوفتگی در محل گذاشتن وبرداشتن.

    اسکار/تیره شدن پوست الرژی به مایع تمیز کننده یا داروی بی حسی.

    در صورت شکست 5/1 حاملگیEP (حاملگی خارج رحمی)میشود.

    روشهای مکانیکی پیشگیری از بارداری کاندوم دیافراگم کلاهک اسفنج اسپرم کش دستگاه داخل رحم کاندوم یکی از روشهای موقت پیشگیری از بارداری میباشد.

    ضریب شکست 12% مزایا عوارض جانبی کم پیشگیری علیه بیماری های مقاربتی کاهش شیوع سرطان سرویکس (دهانه رحم) سهولت استفاده استفاده در موارد درمانی ارزان قیمت برای استفاده احتیاج به کادر پزشکی و آموزش دیدن نیست و بطور شخصی میتواند استفاده ود در این روش مردان نیز نقش مستقیم دارند انواع کاندوم کاندوم مردانه کاندوم زنانه : کاندوم بیکینی bikini condom کاندوم انتخابی زنانه W choice C کاندوم واقعی reality C موارد استفاده دیگر کاندوم 1 – پیشگیری از بیماری مقاربتی و ایدز 2 – کاهش خطر نازایی و سرطان سرویکس 3 – اثر درمانی در مردان – ناتوانی جنسی و سرد مزاجی 4 – کاهش آسیب به واژن در زمان نزدیکی 5 – اثر درمانی در نازایی 6 – اثر درمانی در آلرژی عوارض 1 – حساسیت به لاتکس 2 – ضریب شکست بالا 3 – عدم تداوم در روش 4 – احتیاج به وقفه در عمل جنسی نکات منفی آلودگی پس از استفاده احتمال پارگی حساسیت به مواد اسپرم کش و لوبریکانت نکته های استفاده 1 – قبل از نزدیکی استفاده شود.

    2 – دور از حرارت - نور و رطوبت نگهداری شود 3 – از مواد روغنی همزمان با آن استفاده نشود 4 – اطمینان از عدم پارگی و تاریخ مصرف 5 – فضای خالی حفظ شود 6 – استفاده از روشهای اورژانسی در صورت شک به شکست دیافراگم تعریف : وسیله پلاستیکی گنبدی شکل با اندازه های مختلف ضریب شکست 5 تا 8 درصد محل جاگذاری داخل واژن و روی سرویکس (دهانه رحم) مدت استفاده تا 6 ساعت پس از نزدیکی فواید دیافراگم و مواد اسپرمیسید نقش حفاظتی در مقابل بیماری های مقاربتی دارد حفاظت در برابر سرطان سرویکس و بیماری های التهابی سرویکس عوارض 1 – آلرژی 2 – ترشح زیاد و بد بو 3 – شوک توکسیک 4 – عفونت مکرر ادرار 5 – جراحت واژن 6 – در صورت عدم رعایت بهداشت نگهداری ، واژینیت مونیلیایی نکته های مثبت در استفاده از دیافراگم 1 – کم خطر 2 – در صورت استفاده صحیح کارایی بالا دارد 3 – هردو مکانیسم باریر(محافظتی)و اسپرمیسید(اسپرم کش) را دارد 4 – افزایش اطلاع از آناتومی ژنیتال (دستگاه تناسلی) 5 – قطع نزدیکی لازم نیست نکته های منفی 1 – احتیاج به پزشک و فرد آموزش دیده دارد 2 – فرهنگ در استفاده موثر است 3 – قابل رویت است 4 – بین نزدیکی ممکن است جابجا شود 5 – گران قیمت است موارد منع استعمال 1 – عفونت ادراری یا تناسلی 2 – خونریزی های ناشناخته 3 – حساسیت کلاهک دهانه رحم 1 – از دیافراگم کوچکتر و از جنس لاتکس است 2 – محل جاگذاری روی دهانه رحم است نکات مثبت 1 – کم خطر 2 – در صورت استفاده صحیح کارایی بالا دارد 3 – هردو مکانیسم باریرو اسپرمیسید را دارد 4 – افزایش اطلاع از آناتومی ژنیتال 5 – قطع نزدیکی لازم نیست 6 – در انواع پرولاپس استفاده می شود 7 – ارزانتر از دیافراگم 8 – احتمال عفونت ادراری در مثانه کمتر است نکات منفی 1 – احتیاج به پزشک و فرد آموزش دیده دارد 2 – فرهنگ در استفاده موثر است 3 – جاگذاری طولانی 4 – بین نزدیکی ممکن است جابجا شود 5 – گران قیمت است 6 – ایجاد التهاب – زخم و ....

    سرویکس 7 – عدم محافظت در برابر بیماری ایدز IUD وسایل داخل رحمی تعریف یکی از متد های مؤثر وقابل برگشت پیشگیری است.

    وسیله پیشگیری از جنس فلز یا پلاستیک مکانیسم عملکرد جلوگیری از لقاح مکانیزم اولیه ان است: حرکات لولهای را کاهش میدهد غلظت موکوس سرویکال را افزایش میدهد اندومتر(لایه داخلی رحم) رابرای جایگزینی نامناسب میسازد مس موجود در IUDاسپرم را تخریب میکند مکانیزم اولیه ان ایجاد سقط نمیباشد اثرات نوع پروژسترونی از طریق موضعی واثر بر بلوغ اندومتر وغلظت موکوس میباشدو بر روی عملکرد تخمدان اثری ندارد.

    سرعت انتقال تخمک از لوله های رحمی را افزایش میدهد مزایای IUD میتواند در هر زمانی در طول قاعدگی جایگذاری شود.

    ممکن است بلافاصله بعد از تولد بچه یا سقط جاگذاری شود روشی با قابلیت بر گشت سریع است.

    چون در هور مونهای قاعدگی تداخلی ایجاد نمی کند روش خوبی برای سیگاریها ی قهار ویا زنان بالای 35 سال مبتلا به فشار خون میباشد یا در زنان با سابقه ای از بیماری عروقی یا دیابت نوع پروژسترونی: خونریزی قاعدگی را کم میکند دیسمنوره اولیه را کاهش می دهد بروز نسبتا پایین PID (التهاب لگن) معایب IUD دربرابر ایدز و عفونت محافظت ایجاد نمیکند موارد استفاده ازIUD حداقل یک بارداری افرادی که نیاز دارند وسیله پیشگیری از بارداری طولانی اثر وبدون استفاده روزانه داشته باشند.

    در دوران شیردهی در زمان منع مصرف روشهای هورمونی در حوالی یائسگی موارد منع مصرف: PIDیا سابقه آن (بیماری التهاب لگن) تاریخچه ای از EP/STDs ( EP حاملگی خارج رحمی و STD بیماری منتقل شونده جنسی) خونریزی تشخیص داده نشده بد شکلیهای رحمی بیماری دریچه ای قلب هر نوع مشکلات پزشکی که فرد را مستعد عفونت کند مثل لوکومیا(سرطان خون)” یا سندرم نقص ایمنی اکتسابی و معتادان تزریقی حاملگی یا شک به آن بدخیمی شناخته شده یا مشکوک رحمی یا سرویکس اعم از مواردی که درمان نشده یا پاپ اسمیر غیرطبیعی اندومتریت (عفونت رحم) پس از زایمان یا سقط عفونی در طی 3 ماه گذشته نولی پار بودن (کسی که زایمان نداشته) قاعدگیهای سنگین ودردناک اختلالات انعقادی –آنمی (کم خونی) فقرآهن نکته در روزهای اول ازسایرروشها نیز استفاده کند عادت ماهیانه طبق سیکل قبل انجام میشود اما با حجم کمی بیشتر از قبل حاملگی نابه جا هنوز هم ممکن است که ایجاد شود برای محافظت در برابر STD STD) بیماری منتقل شونده جنسی)باید از کاندوم استفاده کند IUD ممکن است که خودبه خود دفع شود پس برای جلوگیری از حاملگیهای نا خواسته باید نخ IUD را ماهانه چک کند تا 24 ساعت از مقاربت بپرهیزد در روزهای اول جاگذاری IUD از سایر روشهای جلوگیری از حاملگی استفاده کند 3ماه طول میکشد که با IUD وفق پیدا کند تاریخ ویزیت بعدی یک ماه بعد از گذاشتن اگر موارد فوق نرمال بود ویزیت سالیانه میشود.

    اطلاعات زیررا هم علاوه بر موارد فوق به او بدهید: ممکن است درد یا لکه بینی برای یک یا چند روز اول پس از جاگذاری داشته باشید در صورت درد هر 3تا 4 ساعت از یک انالژزیک (ضد درد) استفاده کنید عوارض خونریزی شایعترین عارضه درد عفونت دفع حاملگی PID (التهاب لگن) سوراخ شدن رحم زمان جاگذاری IUD 1- بهترین زمان در دوران قاعدگی است 2- روش اورژانسی (تا 5 روز پس از مورد مشکوک) 3- 8-6 هفته پس از زایمان 4- سقط کمتر از 12 هفته بلافاصله 5- سقط بیشتر از 12هفته مثل زایمان توبکتومی بستن ومسدود کردن لوله های رحمی در زنان زمان مناسب در هرزمان از سیکل قاعدگی در صورت مطمئن بودن از رد حاملگی بلافاصله بعد از زایمان هنگام کورتاژ همزمان با عمل لگنی نکات انجام توبکتومی یا بلافاصله بعدC/S یا به طور فاصله ای اغلب(24-12).

    این عمل کنتراسپتیو(پیشگیری) فوری ایجاد میکندمگر انکه تخمک گذاری 48 ساعت قبل جراحی اتفاق افتاده باشدو99.9%موثر است.

    بعد عمل سطوح تستوسترون/FSH /LH/استروژن در حدنرمال است.

    این عمل با کولدوسکوپی یا کولپوتومی هم انجام میشود اما شیوع ابسه های لگنی (PID ) وخونریزی بالاتراست.

    مزایای توبکتومی روشی بسیار مطمئن ومؤثر است جراحی آن ساده آسان وسریع است برروابط جنسی اثری ندارد نیاز به مراقبت واستفاده از وسیله ندارد بستن لوله با کاهش سرطان تخمدان همراه است بلافاصله بعد از عمل در پیشگیری از بارداری مؤثر است موثر بودن توبکتومی بستگی دارد به مهارت جراح.

    مشخصه بیمار(سن و شیردهی.) متد عمل.

    بیشتر حاملگیهای مربوط به حاملگی قبل از عمل بوده در نتیجه بعضی از کلینیکها به طور روتین کورتاژ رحمی قبل عمل انجام میدهند.

    حاملگی خارج رحمی به دنبال توبکتومی بیشتر اتفاق میفتد به فاصله 3 سال یا بیشتر بعد عقیمی.

    نسبت حاملگی خارج رحمی در چهارمین تا دهمین سال بعد استرلیزه 3 برابر 3 سال اول است.

    تقریبا 3/1 حاملگیها بعد توبکتومی حاملگی خارج رحمی هستند.

    خطر EP(حاملگی خارج رحمی)در خانمهایی که عقیم شدند کمتر از انهایی است که عقیم نشدند.

    پزشک شما ممکن است یک تست حاملگی در حول و حوش زمان عمل انجام بدهد اما باز هر قاعدگی بینظم یا نشانه حاملگی را بعد عمل توبکتومی باید گزارش شود.

    کاندیدهای ایده ال برای توبکتومی خانمهای بالای 35 سال وچند زا هستند.

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

چکیده هدف: این طرح با هدف تعیین تفاوت بین تیپ A و B از نظر میزان افسردگی انجام گرفت. روش: مطالعه حاضر با روش علی – مقلیسه ای و به صورت مقطعی در مهر ماه 1386 انجام شد.داده های این مطالعه از 276 نفر که با روش نمونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب شده بودند جمع آوری شد.و این پاسخگویان به سؤالات پرسشنامه (SD G)و (SABAT)پاسخ دادند. نتایج: نتایج تفاوت معنا داری را بین تیپA و B از نظر میزان ...

مقدمه علم پزشکی علاوه بر معاینات و تجویز داروها و اعمال جراحی که در مورد بیماری‌های مختلف انجام می‌دهد، از ورزش نیز به عنوان وسیله‌ای در جهت بهبود و سلامتی بیماران بهره می‌برد. بعضی از پزشکان در مواردی مثل کم‌خوابی ، کم کردن وزن و ضعف‌های عضلانی مثل کمردرد، کسب هماهنگی‌های عصبی و عضلانی در بعضی از انواع فلج ، توان‌بخشی ، نداشتن اشتها ، داشتن اضطراب یا هیجانات روحی ، بی‌قراری‌ها ...

چکیده تحقیق: بعضی از افراد درانتخاب شغل تسلیم حوادث می‌شوند و برخی بدون نقشه و فکر تحت تأثیر اعضای فامیل، شغلی راانتخاب می‌کنند که با خصوصیات فردی آنها منطبق نیست برخی از مردم نیز تحت تأثیر ارزشهای اجتماعی بدون درنظر گرفتن خصوصیات روانی و طرح نقشه خاص شغل خود را انتخاب می‌کنند. بطور کلی هدف از این پژوهش مقایسه و برسی رغبتها و گرایشات شغلی بین دانش‌آموزان دبیرستانی عادی و ناشنوا ...

مقدمه انسان در زندگی روزمره خود با استرس ها و فشار های متعدد ی روبرو است. دوران نوجوانی که ا ز آن به نام دوره بحران طوفان و استرس تا دوره زایش دوباره یاد کرده اند یکی از حوادث پراسترس زندگی هر فردی است. نوجوان در این دوره از طرفی با گذر از دوره کودکی به بزرگسالی با تغییرات وسیع جسمانی و رشد شناختی مواجه بوده و از طرف دیگر با مسائلی همچون رشد هویت، دستیابی به استقلال از خانواده ...

کلید واژه ها : پیشرفت تحصیلی، رغبت، هدایت تحصیلی ، سلامت جسمانی , سلامت روانی , دانش آموز مقدمه : یکی از برنامه های راهنمایی و مشاوره در مدرسه، هدایت تحصیلی است. هدایت تحصیلی یک جریان منظم است، که هدف خاصی را دنبال می کند و ابتدا و انتهای مشخصی ندارد. از طریق هدایت تحصیلی به فرد کمک می شود تا خود را بشناسد، با خصوصیات رشته های مختلف و نیازهای جامعه آشنا گردد، رشته مناسبی را ...

تنظیم خانواده آنچه که از تنظیم خانواده به اذهان عمومی متبادر می‌شود, کنترل و ایجاد محدودیت در زایش است. رشد جمعیت در دهه‌های گذشته, برخورداری از امکانات بهداشتی و غیره, جوامع و سازمانهای مختلف را به توجیه و ترویج این امر وا داشته است. لیکن حقیقت تلخی که اخیراً گریبان‌گیر بسیاری از کشورهای توسعه یافته گردیده, تقلیل و سیر معکوسی است که در زاد و ولد جوامع صورت می‌پذیرد و عواقبی که ...

مطالعات بسیاری تایید کرده اند که لمس با محبت می تواند درد را تسکین، غم و اندوه را تخفیف و سلامتی را توسعه بخشیده و رشد و تکامل سالم و فرزند شاد را برای انسان ها و جانوران به ارمغان آورد. (روبرتا، 1379، ص2) ماهیت یا اصل ماساژ یک لمس با توجه و محبت آمیز است، خواه در یک خانواده، بین دوستان یا در یک محیط درمانی باشد، بخش سازمان یافته ای از هنرهای شفا دهنده است. ماساژ هم چنین مردم را ...

برخورداری از خدمات بهداشتی و درمانی ، یکی از حقوق مسلم فردی و اجتماعی است و تامین سلامت جسم و روان هم ابزاری برای تکامل انسان است و هم از دید گاه اقتصادی اهمیت دارد باتوجه به این مهم این مجموعه در سه بخش تدوین شده است: 1- سیاستها و کلیات بهداشت عمومی 2- بهداشت فردی 3- بهداشت محیط برخورداری از خدمات بهداشتی و درمانی بهداشت عمومی عبارتست از علم و فن پیشگیری از بیماریها، افزایش طول ...

از آنجایى که کشت و تجارت توتون و تنباکو از منابع مهم درآمد تعدادى از کشورها است تولیدکنندگان سیگار تبلیغات شدیدى در مورد سیگارهاى جدید با فیلترهاى مناسب مى‌نمایند که باعث گردیده مصرف دخانیات از اواسط قرن بیستم به بعد شدیداً رو‌ به فزونى بگذارد. در نتیجه تحقیقات اپیدمیولوژیکى که در ۲۰ سال اخیر در زمینه سیگار و اثرات سوء آن بر سلامتى به‌عمل آمده، خطرات آن بیش از پیش به ثبوت رسیده ...

مأموریت، فلسفه، اهداف و حرکهای مدیریت: فراگیری اهداف و فعالیتها تعریف کردن بیانیه هدف و مأمریت مربوط به خدمات پرستاری استفاده از یک دسته از استانداردها برای ارزیابی کردن اظهار هدف یا مأموریت برای علل پرستاری نوشتن بیانیه هدف یا مأمریت برای عمل پرستاری، شناختن دیدگاه و ارزشها برای بیان کردن به مشتری ها تعریف کردم فلسفه برای عمل پرستاری شرح اهداف مربوط به خدمات پرستاری تعریف طرحها ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول