قانون رسیدگی به تخلفات ومجازات فروشندگان لباسهایی که استفاده ازآنها درملاء عام خلاف شرع است ویا عفت عمومی را جریحه دارمی کند و...
▪ ماده۱
کسانی که عالماً لباسها و نشانههایی که علامت مشخصه گروههای ضداسلام یا انقلاباست تولید کنند یا وارد کنند و یا بفروشند و یا در ملاء عام و انظار عمومی از آنها استفاده نمایند مجرم شناخته میشوند والبسه واشیاء مذکوردرحکم قاچاق محسوب میشود .
تبصره نشانههای مذهبی اقلیتهای دینی رسمی برای پیروان این ادیان از شمول این قانون مستثنیاست .
▪ ماده۲
مجازات تعزیری تولید کنندگان داخلی و واردکنندگان و فروشندگان و استفاده کنندگان البسه و نشانهای مذکوردر ماده ۱ به شرح زیر خواهد بود :
۱) تذکر وارشاد.
۲) توبیخ وسرزنش.
۳) تهدید
۴) تعطیل محل کسب به مدت سه ماه تا شش ماه درمورد فروشنده وجریمه نقدی از ۵۰۰ هزار ریال تا یک میلیون ریال درمورد وارد کننده وتولید کننده و۱۰ تا ۲۰ ضربه شلاق یا جریمه نقدی از۲۰تا۲۰۰ هزار ریال درمورد استفاده کننده.
۵) لغو پروانه کسب در مورد فروشنده و ۲۰ تا ۴۰ضربه شلاق یا جریمه نقدی از ۲۰ تا ۲۰۰ هزارریال درمورد استفاده کننده.
دادگاه با توجه به شرایط وحالات مجرم دفعات و زمان ومکان وقوع جرم و دیگر مقتضیات ، مجرم را به یکی ازمجازاتهای مذکور محکوم مینماید .
تبصره
دادگاه ، تولید کننده را ملزم به تعطیل خط تولید مخصوص و انطباق آن با ضوابط اسلامی مینماید .
تبصره ۲
در صورتی که مجرم کارمند دولت باشد علاوه بریکی ازمجازاتهای فوق به یکی ازمجازاتهای زیرمحکوم میشود :
۱) انفصال موقت تا دوسال.
۲) اخراج وانفصال ازخدمات دولتی.
۳) محرومیت استخدام به مدت پنج سال درکلیه وزارتخانهها و شرکتها و نهادها و ارگانهای دولتی و عمومی
▪ ماده ۳
دستفروشانی که به توزیع و فروش البسه ونشانهای موضوع ماده ۱ میپردازند مجرم شناخته میشوند و برای باراول کالاهایی که دراختیاردارند ضبط و طبق بند الف ماده ۲ عمل میشود، در صورت تکرار جرم بار اول دویست و پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال و دفعات بعد پانصدهزار تا یک میلیون ریال جریمه خواهند شد .
▪ ماده ۴
کسانی که در انظارعمومی وضع پوشیدن لباس وآرایش آنان خلاف شرع و یا موجب ترویج فساد و یا هتک عفت عمومی باشد ، توقیف و خارج از نوبت دردادگاه صالح محاکمه و حسب مورد به یکی ازمجازاتهای مذکوردرماده ۲ محکوم میگردند .
▪ ماده ۵
فیلم وعکس و پوستر و چیزهایی که شبیه آنها هستند موضوع ماده ۱۰۴ قانون مجازاتاسلامی معدوم خواهد شد .
تبصره ۱
وسائل ضبط وتکثیرنوار ( ویدئو وسائل تکثیر نوار و... ) پس از پاک کردن صدا وتصاویر مبتذل به عنوان جریمه ضبط میشود و توسط دادستان در اختیار دولت قرار میگیرد تا مطابق آئیننامهای که به تصویب هیأت دولت میرسد دراختیار مراکز علمی و آموزشی و فرهنگی قرارگیرد .
تبصره ۲
اشیاء موضوع این ماده که مصارف علمی وآموزشی دارند ، در صورتی که توسط سازمانهای علمی وآموزشی رسمی کشور وارد یا تهیه شوند و مورد استفاده قرار گیرند ، از حکم این ماده مستثنی هستند .
▪ ماده ۶
در کلیه مواردی که به موجب این قانون تخلفات توسط شرکتها یا سازمانها و یا بنگاههایی صورت گرفته است که دارای شخصیت حقوقی میباشند مدیرعامل یا مدیر مسئول شخصیت حقوقی مجرم محسوب میشود و به حبس از ۱ سال تا ۳ سال محکوم میشود .
در مورد مؤسسات دولتی مدیرعامل یا مدیرمسئول علاوه برحبس ازخدمت نیز منفصل میشود .
تبصره
در صورتی که چند نفر مشترکاً شرکت یا سازمان و یا بنگاه و نظیر اینها را اداره نمایند ، هریک از آنها به مجازات فوق محکوم میگردد .
▪ ماده ۷
رسیدگی به جرایم موضوع این قانون در صلاحیت دادگاههای انقلاب اسلامی است .
▪ ماده ۸
آئین نامه اجرایی این قانون با پیشنهاد شورای عالی قضایی به تصویب هیأت دولت خواهدرسید .
قانون فوق مشتمل برهشت ماده وشش تبصره در جلسه روز پنجشنبه بیست و هشتم اسفند ماه یکهزار و سیصد و شصت و پنج با حضورشورای محترم نگهبان به تصویب رسید .