دانلود تحقیق حقوق زن

Word 46 KB 31611 15
مشخص نشده مشخص نشده حقوق - فقه
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بخش اول مقدمات مقدمه: تشکیل خانواده به وسیله زن و مرد با هدف تأمین نیازهای طبیعی و دستیابی به خواسته هایی صورت می گیرد که تحقق آن مشروط به وجود روابط سالم، احترام متقابل و برخورداری عادلانه ی همسران از ثمرات پیوند زناشویی است.

    در صورتی که تعدل در حقوق و تکالیف زن و مرد نسبت به یکدیگر برقرار باشد و طرفین آن را بپذیرند، شیرینی زندگی مشترک در کنار تلخی ها و ناکامی های آن، تداوم این همزیستی را تضمین می کند.

    اما همیشه این گونه نیست و همسران ممکن است خواسته یا ناخواسته شرایط قابل تحمل را به گونه ای تغییر دهند که نتیجه آن مورد پذیرش یکی یا هر دو نفر نباشد و کم کم خشونت در محیط خانواده یا اشکال گوناگون خود را نشان می دهد و در واقع زنان هستند که قربانی این نوع خشونت می شوند و البته به دنبال آن فرزندان خانواده.

    خشونت علیه زنان در بسیاری از جوامع دیده می شود اما اغلب ناشناخته مانده و به عنوان یکی از امور خشونت علیه زنان از تمامی کشورها و جوامع اقتصادی گزارش شده و بر اساس مدارک موجود، آثار حاصل از آن بسیار گسترده و دورتر از باورهای قبلی در این خصوص است.

    خشونت، استقلال زنان را از بین می برد و از قدرت آنان به عنوان فرد و عضوی از جماعه می کاهد .

    براساس مدارک، تجربه خشونت توسط زنان، علاوه بر تأثیر مستقیم بر تندرستی آنان،‌ آثار مستقیمی بر خانواده ها و جوامع قربانیان دارد.

    خشونت علیه زنان از دشواری های بزرگ سلامت و حقوق انسانی است.

    طبق آمار در میان زنانی که در سنین باروری هستند، وسعت مرگ و ناتوانی حاصل از خشونت علیه زنان باز مرگ و ناتوانی حاصل از سرطان ها برابر بوده و از بیماری های ناشی از سوانح رانندگی و مالاریا بیشتر است.

    هنوز از خشونت به عنوان ابزاری برای تداوم و تقویت فرمان برداری زنان از مردان، استفاده می شود.

    خشونت علیه زنان در محیط خانواده در نسلی به نسل دیگر منتقل می شود.

    پسران شاهد خشونت علیه مادرانشان، در دوران بزرگسالی برای حل اختلاف های خود بیش از سایر پسران به خشونت روی می آورند.

    دختران شاهد خشونت علیه مادرانشان نسبت به سایر دختران با احتمال بیشتری قربانی خشونت شوهرانشان می شوند.

    2.خلاصه در این تحقیق کوشش شده تاعلاوه بر تعریف خشونت عوامل مستعد کننده و زمینه سایر خشونت خانوادگی علیه زنان و دلایل توجه به موضوع خشونت علیه زنان مورد بررسی قرار گیرد.

    بر اساس فرضیه، نتایج و پیشنهادات تحقیق می توان عوامل حمایتی را برای مقابله با این نوع خشونت ها در نظر گرفت که در صورت انجام رساندن آنها شاید از انتقال خشونت خانوادگی علیه زنان از نسلی به نسل دیگر جلوگیری کرد.

    بخش دوم کلیات 1-بیان مسئله: عوامل مؤثر برای جلوگیری از رفتارهای خشونت آمیز علیه زنان در محیط خانواده کدامند؟

    2-علت انتخاب موضوع خانواده یک نهاد مقدس است که می بایستی بر پایه ی تعالیم مکتب حیات بخش اسلام ایجاد گردد و دو ستون اصلی آن یعنی زن و شوهر باید در ایجاد هرچه بیشتر سلوک بین خود کوشش کنند.

    برای تحقق این هدف باید عواملی را که بر سر راه آن قرار دارد یکی یکی مورد بررسی و پژوهش قرار داد و برای حل مسائل موجود در آن ها راه حل ها و پیشنهاداتی را ارائه نمود.

    و به دنبال پاسخی برای این سئوال بود که چرا بعضی از این عوامل که یکی از آن ها خشونت خانوادگی علیه زنان است، سالیان سال ادامه پیدا کرده و هیچ راه حل اساسی برای جلوگیری از این سوء رفتارها علیه زنان در محیط خانواده به کار گرفته نشده و قانونگذار همچنان دست روی دست گذاشته و هیچ نقشی را در این میان به عهده نمی گیرد.

    بخش سوم روش اجرایی پژوهش 1-روش بررسی روش بررسی در این تحقیق از طریق مطالعات نظری کتابخانه ای و نیز روزنامه و مجلات صورت گرفته که البته همراه با مطالعات تجربی نیز بوده است.

    در قسمت مطالعات تجربی از طریق مصاحبه با زنانی که مورد این گونه خشونت قرار گرفته اند اطلاعاتی جمع آوری شد که از آن ها نیز برای تکمیل نوشته ها استفاده شد.

    2-فرضیه های اهم همان گونه که از مقدمه ی تحقیق و علت انتخاب موضوع خشونت خانوادگی علیه زنان مستفاد می شود فرضیه اهم در این پژوهش وجود ارتباط بین خشونت خانوادگی علیه زنان و مسائل موجود در خانواده و اجتماع از قبیل فقر، تبعیض بین زن و مرد، خود برتر بینی مردان و عدم توجه قانونگذار به حقوق زنان و...

    است.

    بعبارت دیگر چنین فرض شده است که مشکلات خانوادگی زمینه ساز خشونت هایی هستند که بر علیه زنان صورت می گیرد.

    که با حمایت قانونگذار و احترام به حقوق زنان و دست برداشتن مردان از تعصبات بی مورد و ...

    بر علیه زنان کاسته شود.

    3-محدودیتهای این تحقیق محدودیت های این تحقیق بیشتر در قسمت جمع آوری اطلاعات بوده است.

    بدین معنی که اطلاعات جمع آوری شده فقط از طریق یک سری نوشته ها و یا درد دل کردن بعضی از خانم ها صورت گرفته که آن هم بسیار محدود بوده و به عنوان برای رفتن به دادگاه خانواده که بهترین مکان برای بدست آوردن اطلاعات در این زمینه می باشد با مشکل روبرو شدم و شاید بتوان گفت با وجود خواندن روزنامه ها و مجلات باز هم اطلاعات کافی برای تحقیق جمع آوری نشد.

    بخش چهارم مطالعه منابع زمانی که صحبت از خشونت می شود، همیشه این تصور در ذهن پدید می آید که خشونت به صورت آبشاری از قویتر به ضعیف تر و ضعیف ترین در جریان است و در واقع خشونت را می توان این طور تعریف کرد: خشونت استفاده عمدی از نیرو یا قدرت فیزیکی با تهدید یا تمایل- بر روی خود یا دیگری یا بر یک گروه یا جامعه است که می تواند بدون آسیب یا همراه با احتمال ایجاد جراحت، مرگ، آسیب روحی روانی، اختلال رشد یا محرومیت گوناگون باشد.

    خشونت انواع گوناگون دارد که یکی از آن ها همان خشونتی است که علیه زنان صورت می گیرد.

    تعریف و مصادیق خشونت علیه زنان اگرچه در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه با توجه به تمایزات فرهنگ ها و قوانین متفاوت است اما ماهیت و نفس رفتار خشونت آمیز با زنان و آسیب پذیری جامعه تا حد زیادی در همه ی جوامع مشابه است.

    پژوهش و آمارهای سازمان های رسمی نشان می دهد که بیشترین خشونت علیه زناندر خانه و از سوی اعضای خانواده به ویژه همسران رخ می دهد اما در بسیاری از موارد قربانیان خشونت(زنان) این پدیده را به عنوان یک مسئله خصوصی درون خانواده تلقی می کنند حال آن که این نگرش عملا به حمایت از گسترش چنین ناهنجاری هایی منجر می شود.

    کارشناسان بروز خشونت و افزایش آن را در محیط خانواده ناشی از تعصبات خانوادگی، حس خود برتر بینی از مردان، اعتیاد به مواد مخدر، فاشارهای اقتصادی، مشکلات روانی و روحی می دانند.

    خشونت علیه زنان در کانون خانواده آثار و تبعات بسیار زیادی مانند از هم گسیختگی خانواده، طلاق و رویکرد دختران به زندگی مجردی را در پی دارد.

    پژوهش های صورت گرفته حاکی از آن است که قتل هایی که در محیط خانواده صورت می گیرد بیشتر قربانیانش زنان و کودکان هستند از سوی دیگر زنان در جامعه نیز قربانی برخی بی عدالتی ها مانند نداشتن حقوق برابر و رفتار نامناسب در محیط کار و...

    هستند.

    همان طور که می دانیم 80 درصد طلاق ها از سوی خانم درخواست می شود که می توان علت اصلی آن را روابط نامتعادلی دانست که بین زن و مرد وجود دارد.

    به گفته مدیر کل دفتر امور آسیب های اجتماعی معضلاتی چون همسر آزاری، همسر مجدد، بیکاری، اعتیاد و مشکلات اقتصادی مهمترین عوامل طلاق در کشور ما هستند.

    ما در بسیاری از روزنامه ها و یا گزارش های تلویزیونی خوانده ایم و دیده ایم که در گوشه و کنار کشورمان در بعضی از شهرها و روستاها هنوز نسبت به زن همان دیدی را دارند که مردان در دوران جاهلیت نسبت به زن داشته اند.

    به عنوان مثال در یک گزارش دردناک از سیستان در مورد محرومیت زنان آمده: هنوز بسیاری از دختران به دلیل محدودیت های خانوادگی اجازه ی تحصیل بیش از کلاس پنجم را ندارند.

    در همین دیار زنانی هم هستند که به خاطر استفاده از روش های پیشگیری از بارداری، حکمی چون ممنوعیت تدفین در قبرستان مسلمانان برایشان صادر می شود.

    زنانی که گاه از داشتن شناسنامه نیز محروم هستند و به همین دلیل خود و فرزندانشان از تحصیل، فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی محروم شده و با مشکلات حقوقی مواجه می شوند.

    مجموعه ی این شرایط در سیستان که در برخی موارد تا حد خشونت فیزیکی، شکنجه و حبس زنان نیز پیش می رود، آن را به خودکشی وادار می کند.

    با وجود این مسائل ما پی می بریم که بعضی مواقع تعصبات خشک و بی مورد در خانواده باعث می شود که دختران از ادامه ی تحصیل محروم شوند و یا آن قدر نسبت به آنان اعمال محدودیت می شود که آنان ترجیح می دهند از خانه و خانواده دل بریده و به مقصدی نامعلوم متواری گردند و به دنبال سرنوشتی مبهم و زندگی ذلت بار روانه کوچه و خیابان و شهرهای دیگر شوند.

    و یا زنی که در خانه حق هیچ گونه کاری غیر از پخت و پز و انجام امور منزل را ندارد و از تصمیم گیری نیز محروم است و حتی حق بیرون رفتن از خانه را نیز ندارد چه طور می تواند فرزندی صالح را تربیت کند وقتی که از لحاظ روحی و روانی به حدی رسیده که مرگ را به زندگی ترجیح می دهد چه طور می توان از او انتظار داشت که به شوهر خود احترام بگذارد و کانون خانواده را حفظ کند و در استحکام آن بکوشد.

    وقتی داستان واقعی زندگی یک دختر فراری را از نظر می گذرانیم و هنگامی که به صحبت های غم انگیز این دختر که در ابتدای کلام به این مطلب اشاره می کند که:« در سن 20 سالگی فکر می کردند چند فرزند دارم» .

    در ادامه علت فرارش را این گونه تعریف می کند که: «در خانواده ما همه تلاش می کنند تا از گرسنگی نمیرند و هیچ وقت غیر از مزرعه معنا ندارند و برای همین وقتی کلاس پنجم ابتدائی را تمام کردم پدرم دیگر نگذاشت من درس بخوانم و از آن پس بود که در مزرعه مشغول به کار شدم.

    کار مزرعه بسیار سخت و طاقت فرسا بود من روزها در مزرعه کار می کردم و شب ها هم کارهای خانه را انجام می دادم.

    بدتر از همه ی این ها رفتار ناشایست برادرها و پدرم بود.

    آن ها مرا کتک می زدند تا بیشتر کار کنم.

    در روستا همه دلشان برای من می سوخت.

    به ناچار موضوع را در یک روز با پدرم در میان گذاشتم و گفتم دیگر طاقتم تمام شده اما پدرم که مرد عصبانی است با چوب به جانم افتاد و تا می توانست مرا کتک زد.

    بعد پدرم موضوع را به برادرهایم گفت و آن ها نیز هر کدام به نوعی با روش های خودشان مرا تنبیه کردند.

    و مدت یک هفته بود که من هر روز از اعضای خانواده ام کتک می خوردم دیگر طاقتم تمام شده و از خانه فرار کردم.» وقتی یا این مسائل روبرو می شویم میبینیم که دختران و زنان جامعه ما در بعضی از خانواده ها فقط به چشم کنیز دیده می شوند که حقوق آنان زیر پا گذاشته می شود.

    ما باید ببینیم که چگونه می توان این مشکلات را حل کرد و راه حل های اساسی در این زمینه کدامند.

    شاید یکی از روش ها و راه حل ها گنجاندن قوانینی برای تساوی حقوق زن و مرد و عدم تأثیر جنسیت در دارا شدن حقوق و اعمال آن باشد.

    ولی باید به این مسئله توجه داشت که وقتی در جامعه ای تعرض زبانی و متأسفانه حتی یدی، به خانم ها مجاز باشد و پسران ببینند که پدران و برادران بزرگشان با خواهران و مادران آن ها چگونه رفتار می کنند تنها گنجاندن ضوابط قانونی خاص در متون رسمی نمی تواند ساختار فکری افرادی را که با پدران و برادران بزرگ خود ی سال ها همانند‌سازی کرده اند و تعرض به خانم ها را مجاز می شمارند تغییر دهد.

    بنابراین بحث احترام به خانم ها و رعایت حقوق ایشان باید از کودکی به افراد تعلیم شود و در ذهن ایشان جایگزین و نهادینه شود.

    بخش پنجم نتایج و پیشنهادات می توانیم چند نمونه از عوامل مستعد کننده و زمینه ساز خشونت علیه زنان در محیط خانوادگی را نام ببریم، که این عوامل گاهش به تنهایی ولی اغلب به طور مرتبط با یکدیکر عمل می کنند که شامل مواردی نظیر مسایل زیر می باشند: فقر، تبعیض، بی عدالتی، نداشتن قدرت و اختیار، افسردگی، مصرف داروهای مخدر و الکل، فشارهای اجتماعی و ...

    در مقابل آن می توانیم از عوامل حمایتی در برابر خشونت نام ببریم، آموزش مثبت، مؤثر و کافی(متکی بر تشویق و ارزیابی درست وضعیت، حل بحران ها، روش های مسالمت آمیز حل نزاع) و نیز ایجاد مجیط فیزیکی عادی از اعتیاد، خشونت و...

    و شتید بتوان گفت برای جلوگیری از این گونه از خشونت ها که از جانب خانواده بر علیه زنان صورت می گیرد قانون گذار بیشترین سهم و وظیفه را باید در اختیار بگیرد و راهکارهای قانونی و عملی را پیش پای دختران و زنان قرار دهد.

    بخش ششم ضمائم 1-فهرست منابع 1-مجله داد انتشارات کانون داد 2-هفته نامه دوستان شماره 181 17/3/82 3-هفته نامه ماهان شماره1073 20/3/82 4-روزنامه ایران شماره23900 29/11/81 5-روزنامه همشری شماره2935 1/10/81 6-کتاب خشونت علیه زنان تألبف مهرانگیز کار

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    -مجله داد                                    انتشارات کانون داد

    2-هفته نامه دوستان                       شماره 181  17/3/82

    3-هفته نامه ماهان                         شماره1073 20/3/82

    4-روزنامه ایران                            شماره23900   29/11/81

    5-روزنامه همشری                        شماره2935    1/10/81

    6-کتاب خشونت علیه زنان              تألبف مهرانگیز کار

     

کلمات کلیدی: حقوق - حقوق زن - خانواده

طلاق در اصل رها کردن از روي پيمان و قراردارد است ورها کردن از قيد زوجيت نيز طلاق ناميده شده است. و در اصطلاح شريعت، همان مفهوم عرفي رايج ميان عقلاء را مي رساند که شارع مقدس با شرايط خاصّي امضا کرده وبه معناي گشودن پيوند زناشويي با واژه مخصوص يا اشار

طلاق در اصل رها کردن از روی پیمان و قراردارد است ورها کردن از قید زوجیت نیز طلاق نامیده شده است. و در اصطلاح شریعت، همان مفهوم عرفی رایج میان عقلاء را می رساند که شارع مقدس با شرایط خاصّی امضا کرده وبه معنای گشودن پیوند زناشویی با واژه مخصوص یا اشاره و نوشته ای که جایگزین آن باشد، چه پیوند زناشویی بلافاصله گشوده شود و چه بعد از گذشت زمان معین. و در اصطلاح حقوق نیز طلاق عبارتست ...

انقلاب صنعتي را به واقع مي توان يکي از رخدادهاي مهم تاريخ حيات بشر بحساب اورد از آن بابت که کمتر رويدادي را در جهان ميتوان ذکر کرد که تا بدين حد در جوانب ابعاد حيات انسان اثر گذارده باشد. شيوه زندگي و اصولاً طرز فکرها در رابطه با آن دگرگون گرديد،

نقد و بررسي روابط مالي زن و شوهر در حقوق ايران مقدمه: خانواده هسته مرکزي اجتماع است و نخستين اجتماعي است که شخص در آن گام مي نهد و آداب زندگي و اصول و رسوم اجتماعي و تعاون و از خود گذشتگي را در آن فرا مي گيرد و کانوني براي حمايت از انسان است.

قانون حمايت خانواده ماده 1 : به کليه اختلافات مدني ناشي از امر زناشويي و دعاوي خانوادگي و امور مربوط به صغار از قبيل نصب و عزل قيم و ضم و امين در دادگاههاي شهرستان و در نقاطي که دادگاه شهرستان نباشد در دادگاه بخش رسيدگي مي شود رسيدگي به

بي‌شک يافته‌هاي علمي دانش فراواني از چگونگي تحولات زندگي انسان‌ها از گذشته دور را تاکنون عرضه داشته‌اند. کاوش‌هاي علمي و تاريخي و مدارک و مستندات به دست آمده، جملگي نمايانگر آنند که انسان‌ها به تدريج و در فرايند زمان، از يکسو با پيچيده‌شدن ذهن و اند

بخش اول: نگاهی آماری به وضعیت زنان در جامعه میزان مشارکت زنان در فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی، یکی از شاخصهای مهم توسعه انسانی در هر جامعه­ای است. این شاخص توسعه در ایران بسیار پایین است. با آنکه زنان ایران از دوران پیش از انقلاب 57 تاکنون برای حضور فعال در عرصه­های مختلف تلاش کرده­اند، ولی هنوز بر سر راه فعالیت آنها موانع فرهنگی و سیاسی جدی وجود دارد. بر مبنای باورهای سنتی، زن ...

نقد و بررسی روابط مالی زن و شوهر در حقوق ایران مقدمه: خانواده هسته مرکزی اجتماع است و نخستین اجتماعی است که شخص در آن گام می نهد و آداب زندگی و اصول و رسوم اجتماعی و تعاون و از خود گذشتگی را در آن فرا می گیرد و کانونی برای حمایت از انسان است[1]. همین که نکاح به درستی واقع شده حقوق و تکالیفی برای زن و شوهر ایجاد می‌شود که حقوقدانان از آن به آثار نکاح تعبیر می کنند. بعضی از علماء ...

اسلام، زن را مانند مرد برخوردار از روح کامل انسانى و اراده و اختيار مى‏داند و او را در مسير تکامل که هدف خلقت است مى‏بيند و هر دو را در يک رديف قرار داده و با خطاب يا ايّها النّاس و يا ايّها الّذين آمنوا مخاطب ساخته است. قرآن با اين خطابش زن را که د

چکیده: نوشتار حاضر از ضرورت زندگى اجتماعى و طرح مساله ساماندهى و سازماندهى مناسب، که وجود نهادهاى اجتماعى و سیاسى را مى‏طلبد، آغاز مى‏گردد و پس از آن به تعریف تحلیلى سیاست پرداخته، به نوعى چشم انداز سیاست دینى نزدیک مى‏شود . سپس نقش زنان و مردان را در هرم سه وجهى قدرت سیاسى مورد بحث قرار داده، آنگاه به دیدگاههاى مختلف تاریخى، علمى و فرهنگى در مورد زنان و روبرداشتى سیاسى از آن و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول