چکیده
معرفی تکنیکهای مورد استفاده در پروژه
در این پروژه و در فاز اول اطلاعات بیشتر به روش مصاحبه و مشاهده مستقیم و جمع آوری اسناد و مدارک و همچنین پرسشهایی که از میان user های سیستم جمع آوری می شود انجام میگیرد . سپس با توجه به اطلاعات بدست آمده که از جمله آ ن می توان به روند نمای فرمها و مصاحبه های انجام شده نام برد می توان با توجه به مدارک و داده های برداشت شده از سیستم جاری نمودارهای Cd وDFD منطقی سیستم جاری را رسم نمود .در ادامه و در فاز 2 ( طراحی کلی سیستم )اجزاء سیستم پیشنهادی و ارائه شده مورد بررسی قرار میگیرند. با توجه به نیازهای جدید کاربران و آشکار شدن مشکلات و گلوگاههای موجود که در فاز اول ارائه شده بود DD و DFD و Erd منطبق بر DfD سیستم جدید نیز رسم میشوند . در این زمان طراحی کلی صورت گرفته؛ و سیستم جدید و update شده طراحی میشود که باید تا حد امکان عاری از مشکلات سیستم قبلی باشد . سپس در فاز 3 مرحله امکان سنجی از بین یک یا چند طرح ایجاد شده طرح مورد نظر انتخاب میگردد. باید توجه داشته باشیم که امکان سنجی در مواردی از قبیل اقتصادی و زمانی و تکنولوزی و انسانی صورت میگیرد. در فاز 4 و زمانی که نوبت به طراحی تفصیلی می رسد, فرمها اصلاح شده و بر گردش فرمها نظارت مجدد میشود این کار با روندنما انجام میشود, در این مرحله DfD تا پایین ترین سطح ممکن ادامه میابد و فایلها با DD و پردازشها با جداول P.S ,C.h , P.D.E مورد بررسی قرار میگیرند و نمودار S.C نیز رسم میشود.فاز 5 هم مربوط به پیاده سازی میباشد.
« مقدمه »
سیستم انبار داری که برای پروژه انتخاب شده مربوط به انبارداری کارخانه ایران کارتوس میباشد . علت مکانیزه نمودن آن برای بهبود بخشیدن به لیستگیریها و نوع طبقهبندی کالاها و رفع مشکلات موجود سیستم میباشد. در این کارخانه بخشهای فروش,انبار, و تولید مورد بررسی قرار میگیرند .به این ترتیب که سیستم موجود تجزیه و تحلیل شده و اشکالات و معایب آن مورد بررسی قرار میگیرد تا بتوان با طراحی سیستمی جدید این مشکلات و گلوگاهها را برطرف نمود و سیستمی عاری از اشکال و کاربر پسند راجایگزین سیستم قبلی نمود..بمنظور بازسازی سیستم موجود و نمایش وپیاده سازی آن از میان 5 فاز در نظر گرفته شده فاز 1 درجهت طراحی سیستم قدیم اختصاص داده شده است و بقیه فازها در جهت طراحی سیستم جدید کاربرد دارند. لازم به ذکر است که مکانیزه نمودن این سیستم به این منظور است که به اطلاعات راحتتر دسترسی داشته باشیم و راحتتر بتوانیم گزارشگیریها را در سیستم داشته باشیم. همچنین اطلاعات به صورت متمرکز در کامپیوتر قرار میگیرند و نیازی به جستجوی زیاد در میان دفاتر نیست و کیفیت اطلاعات و دادهها بهتر میشود ومی توان با توانایی بیشتر و بهتر نسبت به سیستم کنترل و نظارت داشت . در این حال کارها و انجام وظایف خیلی سریعتر صورت میپذیرد . در این صورت میتوان به موارد استثناء بیشتر توجه نمود ،حال میبینیم که کامپیوتری شدن سیستم عملیات و وظایف را تا حد خیلی زیاد راحتتر میکند کار یک کامپیوتر را در این سیستم میتوان به صورت جمعآوری کننده داده ، ذخیره و پردازش و بازیابی کننده اطلاعات و نمایش دهنده و انتقال دهنده اطلاعات در نظر گرفت .
جمع آوری داده ها
بمنظور جمع آوری داده های و آشکار سازی ابهامات موجود و آشنا یی بیشتر با سیستم ابتدا مصاحبه ای به صورت آزاد توانستم با مدیریت تولید و چند تن از کارکنان انجام دهم که در ادامه مهمترین نکات آنها را مطالعه خواهید فرمود.
مصاحبه آزاد (مدیر تولید):
اگر ممکن است در مورد وظایف خود و رابطه تان با بخش های انبار و فروش توضیحاتی ارا ئه دهید ؟
_از جمله وظایف من در این کارخانه نظارت بر تولید روزانه و همچنین نظارت بر کیفیت دستگاههای مختلف از طریق واحد کیفی می باشد . همچنین کنترل میزان تولید روزانه بر عهده من میباشد.رابطه من با بخش انبار خلاصه می شود در میزان موجودی انبار وکالاهای مورد نیاز و همچنین تولیدات آماده در انبار که بصورت هفتگی از آن با خبر میشوم وقیمت مواد وکالاهای اولیه از طریق انبار برای من فرستاده می شود و رابطه من با بخش فروش این است که تولیدات روزانه و کم یا زیاد کردن آنها را برایمان بازگو می کند که با توجه به حضور مشتری در بخش فروش این خواسته به ما منتقل میشود.
نظر شما در مورد سیستم فعلی چیست وآیا از کارکرد آن راضی هستید ؟
_سیستم موجود به خوبی عمل می کند ولی من در این سیستم از وضعیت کارکنان و کارگران آگاهی کافی ندارم و ارتبا طم با بخشهای دیگر ضعیف میباشد.
چه نوع آگاهی هایی در مورد وضعیت کارکنان مایلید داشته باشید؟
_ اینکه هر کارگر در این بخش در چه واحدی کار می کند و آیا به وظیفه خود خوب عمل کرده است یا نه
آیا این اطلاعات توسط سر کارگران به شما انتقال داده نمی شود؟
_ بله تنها ارتباط من از همین طریق با کارگران بوجود آمده دلیل اصلی این حرف من این است که در روزهایی که میزان وحجم کار کم است از کارکنان ساعات کمتری استفاده شود تا در هزینه صرفه جویی گردد
روزانه چه مقدار کالا توسط بخش تولید به انبار فرستاده میشود وآیا میزان تولید به میزان موجودی انبار بستگی دارد ؟
_ روزانه نزدیک به 150 دستگاه بخاری گازی تولید می شود و این تعداد به انبار فرستاده می شود بله ممکن است تعداد این قطعات مختلف باشد و این مستقیما به بخش انبار بستگی دارد البته ما میزان تولید مان را از بخش فروش می گیریم زیرا آنها به طور دقیق از موجودی انبارها با خبرند و از اطلاعات کافی را در پایان هر هفته ومیزان دستگاههای مورد نیاز را به ما اعلام می کنند.