چکیده معرفی تکنیکهای مورد استفاده در پروژه در این پروژه و در فاز اول اطلاعات بیشتر به روش مصاحبه و مشاهده مستقیم و جمع آوری اسناد و مدارک و همچنین پرسشهایی که از میان user های سیستم جمع آوری می شود انجام میگیرد .
سپس با توجه به اطلاعات بدست آمده که از جمله آ ن می توان به روند نمای فرمها و مصاحبه های انجام شده نام برد می توان با توجه به مدارک و داده های برداشت شده از سیستم جاری نمودارهای Cd وDFD منطقی سیستم جاری را رسم نمود .در ادامه و در فاز 2 ( طراحی کلی سیستم )اجزاء سیستم پیشنهادی و ارائه شده مورد بررسی قرار میگیرند.
با توجه به نیازهای جدید کاربران و آشکار شدن مشکلات و گلوگاههای موجود که در فاز اول ارائه شده بود DD و DFD و Erd منطبق بر DfD سیستم جدید نیز رسم میشوند .
در این زمان طراحی کلی صورت گرفته؛ و سیستم جدید و update شده طراحی میشود که باید تا حد امکان عاری از مشکلات سیستم قبلی باشد .
سپس در فاز 3 مرحله امکان سنجی از بین یک یا چند طرح ایجاد شده طرح مورد نظر انتخاب میگردد.
باید توجه داشته باشیم که امکان سنجی در مواردی از قبیل اقتصادی و زمانی و تکنولوزی و انسانی صورت میگیرد.
در فاز 4 و زمانی که نوبت به طراحی تفصیلی می رسد, فرمها اصلاح شده و بر گردش فرمها نظارت مجدد میشود این کار با روندنما انجام میشود, در این مرحله DfD تا پایین ترین سطح ممکن ادامه میابد و فایلها با DD و پردازشها با جداول P.S ,C.h , P.D.E مورد بررسی قرار میگیرند و نمودار S.C نیز رسم میشود.فاز 5 هم مربوط به پیاده سازی میباشد.
« مقدمه » سیستم انبار داری که برای پروژه انتخاب شده مربوط به انبارداری کارخانه ایران کارتوس میباشد .
علت مکانیزه نمودن آن برای بهبود بخشیدن به لیستگیریها و نوع طبقهبندی کالاها و رفع مشکلات موجود سیستم میباشد.
در این کارخانه بخشهای فروش,انبار, و تولید مورد بررسی قرار میگیرند .به این ترتیب که سیستم موجود تجزیه و تحلیل شده و اشکالات و معایب آن مورد بررسی قرار میگیرد تا بتوان با طراحی سیستمی جدید این مشکلات و گلوگاهها را برطرف نمود و سیستمی عاری از اشکال و کاربر پسند راجایگزین سیستم قبلی نمود..بمنظور بازسازی سیستم موجود و نمایش وپیاده سازی آن از میان 5 فاز در نظر گرفته شده فاز 1 درجهت طراحی سیستم قدیم اختصاص داده شده است و بقیه فازها در جهت طراحی سیستم جدید کاربرد دارند.
لازم به ذکر است که مکانیزه نمودن این سیستم به این منظور است که به اطلاعات راحتتر دسترسی داشته باشیم و راحتتر بتوانیم گزارشگیریها را در سیستم داشته باشیم.
همچنین اطلاعات به صورت متمرکز در کامپیوتر قرار میگیرند و نیازی به جستجوی زیاد در میان دفاتر نیست و کیفیت اطلاعات و دادهها بهتر میشود ومی توان با توانایی بیشتر و بهتر نسبت به سیستم کنترل و نظارت داشت .
در این حال کارها و انجام وظایف خیلی سریعتر صورت میپذیرد .
در این صورت میتوان به موارد استثناء بیشتر توجه نمود ،حال میبینیم که کامپیوتری شدن سیستم عملیات و وظایف را تا حد خیلی زیاد راحتتر میکند کار یک کامپیوتر را در این سیستم میتوان به صورت جمعآوری کننده داده ، ذخیره و پردازش و بازیابی کننده اطلاعات و نمایش دهنده و انتقال دهنده اطلاعات در نظر گرفت .
جمع آوری داده ها بمنظور جمع آوری داده های و آشکار سازی ابهامات موجود و آشنا یی بیشتر با سیستم ابتدا مصاحبه ای به صورت آزاد توانستم با مدیریت تولید و چند تن از کارکنان انجام دهم که در ادامه مهمترین نکات آنها را مطالعه خواهید فرمود.
مصاحبه آزاد (مدیر تولید): اگر ممکن است در مورد وظایف خود و رابطه تان با بخش های انبار و فروش توضیحاتی ارا ئه دهید ؟
_از جمله وظایف من در این کارخانه نظارت بر تولید روزانه و همچنین نظارت بر کیفیت دستگاههای مختلف از طریق واحد کیفی می باشد .
همچنین کنترل میزان تولید روزانه بر عهده من میباشد.رابطه من با بخش انبار خلاصه می شود در میزان موجودی انبار وکالاهای مورد نیاز و همچنین تولیدات آماده در انبار که بصورت هفتگی از آن با خبر میشوم وقیمت مواد وکالاهای اولیه از طریق انبار برای من فرستاده می شود و رابطه من با بخش فروش این است که تولیدات روزانه و کم یا زیاد کردن آنها را برایمان بازگو می کند که با توجه به حضور مشتری در بخش فروش این خواسته به ما منتقل میشود.
نظر شما در مورد سیستم فعلی چیست وآیا از کارکرد آن راضی هستید ؟
_سیستم موجود به خوبی عمل می کند ولی من در این سیستم از وضعیت کارکنان و کارگران آگاهی کافی ندارم و ارتبا طم با بخشهای دیگر ضعیف میباشد.
چه نوع آگاهی هایی در مورد وضعیت کارکنان مایلید داشته باشید؟
_ اینکه هر کارگر در این بخش در چه واحدی کار می کند و آیا به وظیفه خود خوب عمل کرده است یا نه آیا این اطلاعات توسط سر کارگران به شما انتقال داده نمی شود؟
_ بله تنها ارتباط من از همین طریق با کارگران بوجود آمده دلیل اصلی این حرف من این است که در روزهایی که میزان وحجم کار کم است از کارکنان ساعات کمتری استفاده شود تا در هزینه صرفه جویی گردد روزانه چه مقدار کالا توسط بخش تولید به انبار فرستاده میشود وآیا میزان تولید به میزان موجودی انبار بستگی دارد ؟
_ روزانه نزدیک به 150 دستگاه بخاری گازی تولید می شود و این تعداد به انبار فرستاده می شود بله ممکن است تعداد این قطعات مختلف باشد و این مستقیما به بخش انبار بستگی دارد البته ما میزان تولید مان را از بخش فروش می گیریم زیرا آنها به طور دقیق از موجودی انبارها با خبرند و از اطلاعات کافی را در پایان هر هفته ومیزان دستگاههای مورد نیاز را به ما اعلام می کنند.
با تشکر از اینکه وقت خود را در اختیارم قرار دادید ...
پرسش و پاسخ های دیگری هم بین من و دیگر کارکنان وجود داشت که در کل چکیده ای از اطلاعات بدست آمده در بالا عنوان گردید در این بین به علت طولانی بودن و کم فایده بودن بعضی پاسخ هااز ذکر آنها خود داری میکنیم.
در ادامه نمونه هایی از پرسشنامه های خام طراحی شده را مشاهده خواهید نمود.
پرسشنامه های خام مشاهده: با استفاده از این تکنیک در جهت جمع آوری داده های خام ؛ داده های ارزشمندی در زمینه های مختلف به دست آمد که عنوان آنها می پردازیم.
سیستم جاری و موجود به 3 بخش تولید ، انبار و فروش تقسیم شده که رابطه آنها به صورت زیر نمایش دهده میشود.
تولید فروش انبار همانطور که مشاهده میشود بخش انبار به عنوان یک زیر سیستم در نظر گرفته شده است و کار آن دپوی محصولات برای تحویل به مشتری میباشد.
روند تولید در سیستم از ورود مواد اولیه به سیستم آغاز گردیده و با خروج محصولات تولید شده و عرضه آن به انبار به کار خود خاتمه میدهد.در این میان فعالیت ها و عملیاتی که صورت میگیرد را بهنگام رسم Dfd های مربوطه تشریح خواهیم کرد.
روند انبار شامل انبار مواد اولیه و انبار محصولات میباشد .در این انبارزیر سیستم نظارت و بهبود انبار گردانی وجود دارد .( درDfd تشریح میشود ) روند فروش شامل زیر سیستمهای مدیریت فروش حواله جات و ارجاعات میباشد که در مراحل بعدی به تشریح زیر سیستمهای مربوط به آنها میپردازیم.(در Dfd تشریح خواهند شد).
قبل از آغاز کار و در حین مطالعه مقدماتی باید سیستم امکان سنجی شود .
با اینکه این موضوع در فاز 3 صورت میپزیرد اما به خاطر اهمیت موضوع ما این کار ( رسم شبکه و فعالیتهای سیستم) را ابتدا به نمایش میگزاریم .با نرم افزار M.S.P « چارت سازمانی سیستم » « روند نمای فرمهای سیستم » « رسم Dfd سیستم موجود » Dfd انبار: در این مرحله و در پایان رسم روند نمای فرمها به طراحی dfd بخش انبار می پردازیم.
نمودار گردش مستندات « انبار » Document Flow Diagram دیاگرام محتوی Context diagram (CD) سطح صفرم نمودار جریان داده Data Flow Diagram (DFD) « انبار » نمودار گردش مستندات « تولید» Document Flow Diagram دیاگرام محتوی Context diagram (CD) سطح صفرم نمودار جریان داده Data Flow Diagram (DFD) « تولید » نمودار گردش مستندات « فروش» Document Flow Diagram دیاگرام محتوی Context diagram (CD) سطح صفرم نمودار جریان داده Data Flow Diagram (DFD) .
( فروش ) مشکلات موجود در سیستم ( ارائه راه حلها ) همانطور که مشاهده کردید سیستم کارخانه تولید بخاری ایران کارتوس به سه زیر سیستم فروش و تولید و انبار تقسیم بندی گردید که عملکرد و نحوه ارتباط بین اجزاء داخلی آن توسط نمودارها و روندنماها تشریح و به تصویر کشیده شد .
به طور واضح در این سیستم نحوه ارتباط بین افراد و موجودیتها در بعضی موارد اضافه و غیر منطقی به نظر می رسد .
همچنین در سیستم موجود نحوه کار انبار و ارتباط آن با سیستم های دیگر به صورت بسیار کم رنگی به نمایش در آمده است.
در فاز بعدی ( فاز2 ) سیستم جدید مجددا طراحی میشود به این ترتیب که در ابتدا DFD منطقی سیستم جدید ترسیم شده و اجزای سیستم شرح داده میشود و فرم ها اصلاح شده و روند نمای جدید ترسیم میگردد.
موارد جدیدی که در سیستم طراحی شده عنوان خواهد گردید به صورت زیر خواهد بود.
ویژگیهای سیستم جدید 1) نمونه برداری از محصولات تولیدی در خروجی بخش تولید ( کنترل پروسه تولید ) به صورت که هر از چند گاهی در خط تولید نمونه هایی را انتخاب نموده و مورد بررسی و کنترل قرار می گیرند .
2) نحوه دریافت کالا از انبار بهینه تر و کاراتر حواهد شد .
همانطور که مشخص است به دو صورت کالا از انبار دریافت می شود .
الف) از طریق بخش تولید ب) از طرف مشتری که اجزای این موارد بهینه تر خواهد شد.
3) موجودیت انبار گردانی به سیستم انبار اضافه خواهد شد که یکی از رایج ترین روش کنترل موجودی انبار می باشد و در آن تعداد کل اجناس سالم .
خسارت دیده جزئی .
وخسارت دیده کلی مشخص میشوند.
انبار گردانی موجب تسهیل .
شناسایی و تفکیک بین موجودی ها میگردد.
4) کد گذاری کالا و لوازم : که به این ترتیب تشخیص و تفکیک اجناس و اقلام مختلف از یکدیگر و ایجاد تسهیلات در امر مراجعه نگهداری اطلاعات.ارائه آمار های مختلف و صرفه جویی در زمان مصرف جهت نوشتن شرح اجزا.
5) کنترول کیفیت : در حقیقت کنترل کیفیت به ما نشان می دهد تا چه اندازه کالا تولیدی با نیاز ها و حواسته ها و انتظار مصرف کنندگان سازگاری دارد.
در پایان موارد بالا و موارد جزئی دیگر به سیستم موجود اضافه شده و سیستم جدید طراحی میگردد .
در ابتدای فاز دوم علاوه بر روندنماهای قبلی دو روند نما به سیستم اضافه میشود که به ترسیم آنها میپردازیم.
در ادامه dfd های سیستم جدید مجددا ترسیم میگردد.باید این نکته یاد آوری شود که در سیستم جدید نمودار سطح صفر بدون تغییر باقی میماند.
نمودار جریان داده Data Flow Diagram (DFD) « سیستم جدید انبار » نمودار جریان داده Data Flow Diagram (DFD) « سیستم جدید تولید » نمودار جریان داده Data Flow Diagram (DFD) « فروش » همانگونه که مشاهده فرمودید تغییرات زیادی (البته باستثناء نمودار سطح 0 که به صورت پایه بدون مشکل میباشد) درDFD بوجود آمده است .
همچنین در سیستم جدید از تعداد فایلهای موجود کاسته شده و تعداد آنها به 6 عدد رسیده شده است .
در ادامه علاوه بر رسم نمودار Erd بر بر طبق Dfd جدید سیستم به بررسی فایلهای موجود و روابط آنها با استفاده از دیکشنری ساختار داده و اجزاء داده( DD ) می پردازیم .
حال به برسی فایلهای موجود و روابط آنها با استفاده از دیکشنری ساختار داده و اجزاء داده به رسم ( DD ) می پردازیم .
در این قسمت به بررسی پردازشها کیفی و کمی با استفاده از ( p.s ) و ( P.D.E ) میپردازیم .
در انتها و در فاز 5 از میان روش های رایج پیاده سازی بهینه ترین آنها را که مطابق با بهترین نوع پیاده سازی است انتخاب مینماییم .از میان روشهای پیاده سازی مستقیم پیاده سازی موازی پیاده سازی پیمانه ای پیاده سازی مرحله ای پیاده سازی ترکیبی روش اول اصلا توصیه نمیگردد زیرا این روش فقط برای سیستمهای کوچک میباشد.
روش سوم هم عملا قابل پیاده سازی نیست زیرا این روش تنها در صورتی قابل پیاده سازیست که سیستم دارای شعب در سطحی گسترده باشد.که در این سیستم به این گونه نمیباشد.
از میان 3 روش باقی مانده روش های پیاده سازی موازی و مرحله ای قابل استفاده میباشند ولی به منظور پیاده سازی بهینه تر و مطمئن تر میتوان روش ترکیبی را انتخاب نمود .
که شامل دو روش پیاده سازی مرحله های و موازی باشد.
در انتها بعد از تست سیستم ( بعد و قبل از پیاده سازی ) میتوان ایرادات احتمالی را پیدا نمود بدین ترتیب سیستم جدید آماده کار میباشد.
نمونه ای از چند فرم طراحی شده برای سیستم : نمونه هایی از پرسشنامه های پر شده توسط کارکنان کارخانه مهندسی نرم افزار – مترجم مهندس جعفر نژاد قومی سیستمهای اطلاعاتی در تئوری عمل (جلد 2) – دکتر غیبی تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها – مهندس ایرج صادقی system analysis & design shelly,cashman,adamski software Engineering Roger S.pressman system analysis & design James C.Wetherbe بسمه تعالی موضوع پرسشنامه: بررسی مشکلات زیر سیستم انبار نام پاسخدهنده: نام تحلیلگر: تاریخ: نام زیر سیستم: تاریخ تجدید نظر:لطفا سؤالات زیر را به دقت پاسخ دهید؛ 1- آیا از وضعیت کنونی سیستم راضی هستید؟
بلی خیر توضیحات: 2- تأمین کالاهای مورد نیاز انبار به راحتی صورت میگیرد؟
بلی خیر توضیحات: 3- آیاسیستم انباروکالاهاموجود در آن به نحوی متوازن سازماندهی شده اند؟
بلی خیر توضیحات: 4- نحوه ارتباط شما با زیرسیستمهای دیگر دارای سختی و مشکلات است؟
بلی خیر تا حدی توضیخات: 5- مشکلات تکرار و تداخل وظایف در سیستم : وجود دارد وجود ندارد در حد جزئی وجود دارد توضیخات: 6- به نظر شما وضعیت سیستم کنونی دارای چه مشکلاتی است؟
راهکارهای مناسب پیشنهاد دهید.
تایید و امضاء: بسمه تعالی موضوع پرسشنامه: بررسی مشکلات بخش تولید نام پاسخدهنده: نام تحلیلگر: تاریخ: نام زیر سیستم: تاریخ تجدید نظر:لطفا سؤالات زیر را به دقت پاسخ دهید؛ 1- آیا از وضعیت کنونی سیستم راضی هستید؟
بلی خیر توضیحات: 2- آیا تأمین کالاهای مورد نیاز از انبار به راحتی صورت میگیرد؟
بلی خیر توضیحات: 3- آیاسیستم تولیدو عملکرد آن به نحوی متوازن سازماندهی شده اند؟
تایید و امضاء: بسمه تعالی موضوع پرسشنامه:بررسی مشکلات بخش فروش نام پاسخدهنده: نام تحلیلگر: تاریخ: نام زیر سیستم: تاریخ تجدید نظر:لطفا سؤالات زیر را به دقت پاسخ دهید؛ 1- آیا از وضعیت کنونی سیستم راضی هستید؟
بلی خیر توضیحات: 2- آیا روشها و میزان تبلیغات برای فروش کالا بمنظور ارائه مشتری بخوبی انجام میگیرد؟
بلی خیر تاحدی توضیحات: 3- آیاسیستم فروش و عملکرد آن به نحوی متوازن سازماندهی شده اند؟
بلی خیر تا حدی توضیخات: 5- مشکلات تکرار و تداخل وظایف در سیستم : وجود دارد وجود ندارد در حد جزئی وجود دارد توضیخات: 6- آیا اطلاعاط لازم در جای مناسب ذخیره سازی میشوند؟
بلی خیر توضیحات: 7 - به نظر شما وضعیت سیستم کنونی دارای چه مشکلاتی است؟
تایید وامضاء: نام فعالیتشرحپیشتاززمان (روز)Aمصاحبه-1Bپرسشنامه-2Cمطالعات مستندات-2Dتحلیل دادههاC,B,A1EرسمDFD سیستم پیشنهادی تا سطح 2D1Fطراحی خروجیهاD,E1Gرسم DFD تا سطحهای پایینE3Hرسم ERDG2Iطراحی فرمهاD,F1Jطراحی دیکشنری اجزا و ساختار برای دادههاG,H2Kکدگذاری موجودیتهاJ,H2Lطراحی پرسشنامه فرمI1Mطراحی D.F.D.E, P.D.E, P.SG3Nمحاسبه زمان و هزینه لازم برای سیستمM3Oبرنامهنویسی و پیادهسازیN5 نام فرمتناوب تهیهتولیدانبارقطعات مورد نیازدر صورت کمبود مواد خام در بخش تولید نام فرمتناوب تهیهفروشانبارمشتریسفارشات (خریدکالا)در صورت در خواست خرید نام فرمتناوب تهیهتولیدمدیریتنگهداری تعمیراتتعمیرات ابزارآلاتدر صورت خرابی دستگاههای بخش تولید نام فرمتناوب تهیهانبارمسئول خریدمسئول انبارسفارش مواد اولیه(انبار)در صورت کسری در انبار نام فرمتناوب تهیهتولیدانبارفروشمشخصات کالابه ازای کالاهای تولیدی نام فرمتناوب تهیهتولیدفروشقیمت تمام شده کالابه ازای کالاهای تولیدی نام فرمتناوب تهیهفروشتولیدنظر سنجی محصولماهیانه نام فرمتناوب تهیهتولیدحسابداریمدیر بخش تولیدحقوق کارکنانمحاسبه حقوق ماهیانه نام فرمتناوب تهیهفروشانبارحسابداریحواله جاتفروش کالا نام فرمتناوب تهیهفروشتولیدارجاعاتدر صورت عودت کالا موجودیت خارجیمنبع/ مقصدنام جریان دادهافروشمنبعصدور حواله انبارفروشمقصدمیزان موجودی انبارفروشمنبعمیزان فروشتولیدمقصدمیزان موجودیتولیدمقصدرفع نیاز های موجودتولیدمنبعدرخواست کالاهای مورد نیازتولیدمنبعصدور تولیداتخریدمنبعرفع نیاز انبارخریدمقصدسفارش اقلام موجودیت خارجیمنبع/ مقصدنام جریان دادهافروشمنبعتعیین درجه تولیدات (کیفیت و زیبایی)فروشمقصدهزینه تمام شده محصولاتفروشمنبعمشخص نمودن میزان تولیدانبارمقصددرخواست اقلام مورد نیازانبارمقصدتولیداتانبارمنبعموجودی انبارانبارمنبعرفع نیازهای تولیدنگهداری و تعمیراتمنبعارائه خدماتنگهداری و تعمیراتمقصدگزارش خرابی موجودیت خارجیمنبع/ مقصدنام جریان دادهاتولیدمنبعهزینه تولیداتتولیدمقصدمــدل تولیداتتولیدمقصدتعیین میزان تولیداتانبارمقصدمتوسط سفارشاتانبارمقصدصدور حواله انبارانبارمنبعمیزان موجودیبازاریابمنبعجذب مشتریبازاریابمنبعتعیین مدلهای درخواستیبازاریابمقصدمعرفی محصولاتمشتریمنبعارجاعمشتریمنبعسفارش کالامشتریمقصدصدور پیش فاکتورمشتریمقصدارائه مشخصات کالامشتریمقصدصدور حواله انبار نام فرمتناوب تهیهانبارانبارگردانانبار گردانیورود کالا به انبار نام فرمتناوب تهیهتولیدفروشکنترول کیفیت و پروسه تولیدماهانه دیکشنری ساختار دادهنام فایل: قرار دادها شرح فایل:بمنظورثبت قرار دادهاو همچنین بررسی سابقه خرید افراد(جهت تخفیف ) زیر سیستم فایل: فروش مشخصات قرار داد: کد قرار داد (کد اقتصادی) نام + نام خانوادگی + تاریخ سفارش آدرس= شهر+ خیابان+ پلاک+ (کد پستی)+ تلفن تماس بررسی سابقه خرید ] [ y/n دیکشنری اجزاء نام فایل: قرار دادهادیکشنری اجزاء نام فایل: قرار دادهادیکشنری اجزاء نام فایل: قرار دادهادیکشنری اجزاء نام فایل: قرار دادهادیکشنری اجزاء نام فایل: قرار دادهادیکشنری اجزاء نام فایل: قرار دادهادیکشنری اجزاء نام فایل: قرار دادهادیکشنری اجزاء نام فایل: قرار دادهانام فیلدشرح فیلدنوعطولدامنه مقادیرمقادیرغیرمجازاسامی دیگرملاحظاتNameنام lمشتریString30all---Idکد اقتصادیlongint10Number mode---Dateتاریخ سفارشDate30Date mode---Checkبررسی خرید قبلی؟bool-Only boolean---CityشهرString20String Mode---StreetخیابانString40String Mode---NoپلاکString5String Mode---TelتلفنString10String Mode--- دیکشنری ساختار دادهنام فایل: قیمت خام کالا شرح فایل: بمنظور بررسی هزینه تولید و اصل سود و همچنین بمنظور مشخص شدن میزان انعطاف برای فروش و تخفیف کالاهای تولیدی زیر سیستم فایل: تولید مشخصات قیمت خام کالا: ماهیانه {میزان هزینه انسانی+ قیمت مواد اولیه+ هزینه استهلاک قطعات = قیمت خام کالا} دیکشنری اجزاء نام فایل: قیمت خام کالادیکشنری اجزاء نام فایل: قیمت خام کالادیکشنری اجزاء نام فایل: قیمت خام کالادیکشنری اجزاء نام فایل: قیمت خام کالادیکشنری اجزاء نام فایل: قیمت خام کالادیکشنری اجزاء نام فایل: قیمت خام کالادیکشنری اجزاء نام فایل: قیمت خام کالادیکشنری اجزاء نام فایل: قیمت خام کالانام فیلدشرح فیلدنوعطولدامنه مقادیرمقادیرغیرمجازاسامی دیگرملاحظاتh.ensaniهزینه انسانیlongint4bNumber mode---h.mavadهزینه مواد اولیهlongint4bNumber mode---h.estehlakهزینه استهلاکlongint4bNumber mode---Gh.khamقیمت خامlongint8bNumber mode--- دیکشنری ساختار دادهنام فایل: هزینه خرید شرح فایل: بمنظورتعیین میزان استفاده از بودجه انبار و ثبت هزینه های ناشی از خرید مواد اولیه زیر سیستم فایل: انبار مشخصات قرار داد: میزان بودجه سالیانه بخش خرید = هزینه خرید+هزینه تعمیرات+هزینه حمل و نقل دیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه خریددیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه خریددیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه خریددیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه خریددیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه خریددیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه خریددیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه خریددیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه خریدنام فیلدشرح فیلدنوعطولدامنه مقادیرمقادیرغیرمجازاسامی دیگرملاحظاتBodjehبودجهlongint4bNumber mode---h.kharidهزینه خریدlongint4bNumber mode---h.tamiratهزینه تعمیراتlongint4bNumber mode---h.hamlonaghlهزینه حمل و نقلlongint8bNumber mode--- دیکشنری ساختار دادهنام فایل: ورودی / خروجی انبار شرح فایل: بمنظورتعیین میزان کالاهای ورودی و خروجی به انبار زیر سیستم فایل: انبار مشخصات قرار داد: لیست افلام ورودی** مواد خام + لیست اقلام خروجی **به منظور ارائه به بخش تولید + لیست اقلام ورودی ** تولیدات کارخانه = ورودی خروجی انبار دیکشنری اجزاء نام فایل: ورودی خروجی انباردیکشنری اجزاء نام فایل: ورودی خروجی انباردیکشنری اجزاء نام فایل: ورودی خروجی انباردیکشنری اجزاء نام فایل: ورودی خروجی انباردیکشنری اجزاء نام فایل: ورودی خروجی انباردیکشنری اجزاء نام فایل: ورودی خروجی انباردیکشنری اجزاء نام فایل: ورودی خروجی انباردیکشنری اجزاء نام فایل: ورودی خروجی انبارنام فیلدشرح فیلدنوعطولدامنه مقادیرمقادیرغیرمجازاسامی دیگرملاحظاتInput.khاقلام دریافتی از خریدString30all---Input.toکالاهای دریافتی از تولیدString10all---Output.toموادفرستاده شده به تولیدString30all---Checkبررسی موجودی انبارString-all--- دیکشنری ساختار دادهنام فایل: هزینه تعمیرات شرح فایل: ثبت مشکلات در صورت بروز آنها در دستگاهها و ابزارآلات کارخانه زیر سیستم فایل: تولید مشخصات قرار داد: نوع خرابی ** درجه [ a / b / c ] + مدت از کار افتادگی دستگاهها + گارانتی+ بررسی هزینه میزان خسارات + درج در لیست تعمیرات دیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه تعمیراتدیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه تعمیراتدیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه تعمیراتدیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه تعمیراتدیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه تعمیراتدیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه تعمیراتدیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه تعمیراتدیکشنری اجزاء نام فایل: هزینه تعمیراتنام فیلدشرح فیلدنوعطولدامنه مقادیرمقادیرغیرمجازاسامی دیگرملاحظاتdarjeدرجه خساراتchar1[a / b /c ]---Date.fمدت از کار افتادگیinteger10Number mode---Garantiگارانتیinteger30Number mode---List.fخرابیهاstring-String mode---costهزینهlongint20Nmber Mode--- دیکشنری ساختار دادهنام فایل: لیست حواله جات شرح فایل: به منظور بررسی میزان فروش زیر سیستم فایل: فروش و انبار مشخصات قرار داد: نام مشتری + تعداد قطعات خریداری شده + تایید مهر قسمت فروش + هزینه انبار = تحویل کالا دیکشنری اجزاء نام فایل: لیست حواله جاتدیکشنری اجزاء نام فایل: لیست حواله جاتدیکشنری اجزاء نام فایل: لیست حواله جاتدیکشنری اجزاء نام فایل: لیست حواله جاتدیکشنری اجزاء نام فایل: لیست حواله جاتدیکشنری اجزاء نام فایل: لیست حواله جاتدیکشنری اجزاء نام فایل: لیست حواله جاتدیکشنری اجزاء نام فایل: لیست حواله جاتنام فیلدشرح فیلدنوعطولدامنه مقادیرمقادیرغیرمجازاسامی دیگرملاحظاتMoshtariنام مشتریstring1String mode---T.Mahsoolتعداد محصولاتinteger10Number mode---T.kharidتعداد خریدinteger30Number mode---Check.Mصحت حوالهBool-Boolean mode---H.anbarهزینه انبارlongint20Nmber Mode--- p.sنام پــردازش: دریافت سفارشات شماره پردازش: 1-1/1 شرح پردازش: دریافت سفارش از مشتری p.sنام پــردازش : صدور حواله انبار شماره پــردازش: 1-1/6 شرح پردازش: در صورت ثبت قرار داد با مشتری حواله انبار به مشتری جهت دریافت کالا عرضه میگردد p.sنام پــردازش : بررسی سابقه خرید شماره پــردازش: 1-1/2-2/4 شرح پردازش:آیا مشتری قبل از این از کارخانه خرید داشته ؟
p.sنام پــردازش : طبقه بندی کالاهای درخواستی شماره پــردازش: 1-1/2-2/2 شرح پردازش: کالای مورد درخواست چند قلم مختلف هستند وآنها در چه مکانی از انبار قرار دارند.
p.sنام پــردازش : دریافت وتعیین مکان کالا در انبار بر حسب کد شماره پــردازش: 2-1 /2 شرح پردازش: جایگاه کالا بر حسب کد تعیین شده برای آن .
p.sنام پــردازش : گزارش کمبود مواد اولیه از انبار شماره پــردازش: 3-1 /1 شرح پردازش: جایگاه کالا بر حسب کد تعیین شده برای آن .
p.d.eنام پــردازش : محاسبه درصد تخفیف زیر سیستم: انبار شماره پــردازش: 1-1/2-2/5 شرح پردازش: میزان تخفیف کالاهای خریداری شده شبه برنامه: If name.(moshtari ) >0 Then gheymat -kol= gheymat-kol * %5 If tedade.ajnas >100 Then gheymat -kol= gheymat-kol * %5 Result= Gheymat- kol p.d.eنام پــردازش : دریافت وتعیین مکان کالا در انبار بر حسب کد زیر سیستم: انبار شماره پــردازش: 2-1/2 شرح پردازش: دریافت وتعیین مکان کالا در انبار بر حسب کد شبه برنامه: If kala.(code ) p.d.eنام پــردازش : درجه بندی کالاهای ساخته شده زیر سیستم: تولید شماره پــردازش: 1-1/5 شرح پردازش: درجه بندی کالاهای ساخته شده شبه برنامه: If hazine tolid (kala) > 50000 Then darje(kala)=A If 30000 kala.(code ) Then darje(kala)=c Else cod_Err p.d.eنام پــردازش : محاسبه هزینه تعمیرات زیر سیستم: تولید شماره پــردازش : 3-1/4 شرح پردازش : محاسبه هزینه تعمیرات در صورت بروز مشکلات وخرابی شبه برنامه: Abzaralat = true If (gozareshe kharabi) then Abzar Alat = false Whille ( Abzaralat = false ) Time = time.kharabi +day Hazine= hazine(tamirat ) +day End while Hazine tamirat=time+hazine End