رمز های اعجاز آمیز قرآن منحصراً از این قرارند : 1. اولین آیه قرآن» بسم الله الرحمن الرحیم « دارای 19 حرف عربی است .
2. قرآن مجید از 114 سوره تشکیل شده است و این عدد به 19 قسمت است ( 6 × 19 ) .
3. اولین سوره ای که نازل شده است سوره علق » شماره 96 « نوزدهمین سوره از آخر قرآن است .
4. سوره علق 19 آیه دارد .
5. سوره علق 285 حرف ( 15 × 19 ) دارد .
6. اولین بار که جبرئیل امین با قرآن فرود آمد 5 آیه اولی آیه علق را آورد که شامل 19 کلمه است . این 19 کلمه ، 76 حرف ( 4 × 19 ) دارد که به تعداد حروف ( بسم الله الرحمن الرحیم ) است . 8. دومین باری که جبرئیل امین فرود آمد 9 آیه اولی سوره قلم ( شماره 68 ) را آورده که شامل 38 کلمه ( 2 × 19 ) است .
ادعای رابطه ریاضی در قرآن
در سال ۱۹۷۴ میلادی شخصی به نام دکتر رشاد خلیفه اهل مصر و شهروند آمریکا ادعایی مبنی بر کشف یک رابطه ریاضی در تعداد سوره ها و آیههای کتاب قرآن کرد.
خلیفه که زیستشیمیدان است ادعا نمود که در سال ۱۹۶۸ با استفاده از رایانه ارتباط عددی ویژهای را در متن قرآن یافته است که با عدد ۱۹، مذکور در سوره ۷۴، ارتباط دارد.
این ادعا از سوی محافل علمی و معتبر تأئید نشده است.
مسلمانان ابتدا بسیار از این موضوع استقبال کردند چون تصور کردند گواهی معجزه قرآن پیدا شده است. اما وقتی محاسبات او دچار مشکل شد ناچار از حذف آیات ۱۲۸ و ۱۲۹ از سوره توبه شد. وی به زودی ادعای پیامبری کرد و در سال ۱۹۹۰م توسط مسلمانان تندرو ترور و کشته شد.
منطق فازی: منطق به کار رفته در بیشتر آیات قرآن
منطق کلاسیک: منطقی ست که در آن گزاره ها فقط ارزش راست یا دروغ دارند که آنرا منطق ۰ و ۱ می نامند.
منطق چند مقداره: منطقی که علاوه بر ۰ و ۱ چند مقدار دیگر را نیز اختیار می کند.
منطق بینهایت مقداره: در این منطق ارزش گزاره ها می تواند هر عدد حقیقی بین ۰ تا ۱ باشد.
منطق فازی: نوعی از منطق بینهایت مقداره و در حقیقت یک ابتکار برای بیان رفتار مطلوب سیستم ها با استفاده از زبان روزمره. در واقه منطق فازی یک منطق پیوسته است که از استدلال تقریبی بشر الگوبرداری کرده است.
جایگاه منطق در برداشت از قرآن کریم
منطق صحیح و مناسب به عنوان مبنا و زیربنای فکری در علوم و بویژه در علوم اسلامی نقش اساسی دارد. از این رو تفسیر برخی آیات قرآن بدلیل عدم استفاده از منطق مناسب امکان پذیر نیست.
آیات بسیاری در قرآن از مخاطب برهان و دلیل تقاضا کرده است که نشان از حاکم بودن منطق در قرآن است. زیرا بدون منطق نمی توان برهان آورد و استدلال استنتاج نمود.
برای نمونه می توانید به آیات ۱۱۱ بقره - ۱۰۴ و ۱۰۵ اعراف - ۲۴ انبیا - ۱۷۴ نسا و .... مراجعه کنید. پس تقریبا جایگاه منطق قرآن برایمان روشن است.
منطق قرآن نمی تواند دو ارزشی باشد. به مثال زیر توجه کنید:
در آیه ۴۵ سوره عنکبوت آمده است: ... ان الصلوه تنهی عن الفحشا و المنکر ... - یعنی همانا نماز است که اهل نماز را از هر کار زشت و منکر باز می دارد. اگر به صورت جمله منطقی این مطلب را بیان کنیم داریم: اگر فردی نماز بجای می آورد آنگاه آن فرد از هر کار زشت و منکر باز داشته می شود.
حال سوال اینست که اغلب افراد نماز بجا می اورند ولی بعضی اعمال که خود فحشا و منکرند نیز مرتکب می شوند. توجیه این عمل چیست؟ پاسخ این است که نماز خواندن یک مفهوم بینهایت ارزشیست. یعنی ارزش نماز اغلب نمازگزاران بین صفر و یک است. از طرف دیگر دوری از فحشا و منکر نیز می تواند بینهایت ارزشی باشد.
یعنی ممکن است یک فرد مرتکب فحشا کوچک و یا متوسط و یا بزرگ و یا خیلی بزرگ شود. به عبارت دیگر اعمال منکر یا فحشا درجات بسیار زیاد دارند.
لذا براساس یک منطق فازی می توان نتیجه گرفت که اگر درجه قبولی نماز یک فرد فرضا ۵۰٪ باشد این فرد حداقل به اندازه ۵۰٪ از فحشا و منکر به دور است و هر چقدر درجه قبولی نماز افزایش یابد حداقل به همان اندازه از فحشا و منکر دور می شود.
تا جاییکه اگر درجه قبولی ۱۰۰٪ باشد این فرد ۱۰۰٪ از فحشا و منکر به دور است.برای اثبات این حرف به زندگی امامان و معصومین توجه کنید.
برای مثال هایی دیگر از این دست می توان به آیه الا بذکر الله تطمئن القلوب نیز اشاره کرد. گزاره شرطی این آیه را می توان به صورت "اگر انسان خداوند را یاد کند آنگاه به آرامش می رسد" بیان کرد. از شما می خوام که تحلیلی فازی برای این آیه بیان کنید....