‫پروژه تجارت الکترونیک و موانع اجرایی قانون آن در ایران

Word 127 KB 32066 206
مشخص نشده مشخص نشده حقوق - فقه
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • «چکیده»

    تجارت الکترونیک یا همان عامل رنسانس اقتصادی و تجاری پدیده قرن جدید است.

    لذا ضرورت توجه به این موضوع پژوهشگر را بر آن داشته تا در قالب موضوع تجارت الکترونیک و موانع اجرایی قانون آن در ایران به این مطلب بپردازد.

    ابتداً باید یاد آور شد که با توجه به نو و جدید بودن موضوع یافتن منابع برای تکمیل پروژه مهمترین مانع در راه این پژوهش بوده است. فقدان کتب حقوقی و حتی تخصصی در زمینه تجارت الکترونیک یکی از قرائنی است که ما را به نوظهور بودن این رشته در ایران می‌رساند. علاوه بر آنکه باید یاد آور شد که قانون تجارت الکترونیکی ایران در سال 1382 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.

    با همه این احوال تمام سعی پژوهشگر بر این بوده که با مراجعه به منابع اینترنتی و جستجو در مقالات اساتید ایرانی و خارجی و مراجعه به نشریات کشور چکیده‌ای‌ از آنچه در مورد تجارت الکترونیک مورد بحث این اساتید قرار گرفته ارائه گردد.

    در نمای نخست مقدمه‌ای در رابطه با کسب و کار الکترونیکی و تعریف آن، توجیه اقتصادی راه‌اندازی آن در ایران، رویکرد جمهوری اسلامی و سیاست تجارت الکترونیکی ایران برای آینده آورده شده است. ذکر نمونه‌هایی از اقدامات انجام گرفته توسط وزارت بازرگانی در جهت توسعه این صنعت در کشور و نیز ذکر تجارب کشورها در حمایت از تجارت الکترونیکی از دیگر مطالبی است که در پروژه به آن پرداخته شده است.

    در رابطه با موانع توسعه و گسترش کسب و کار الکترونیکی در جمهوری اسلامی ایران و ارائه الگویی مناسب جهت استفاده از آن در ایران نیز مطالبی بیان گردیده است.

    تبیین نقش بنگاه‌ها و بانک‌ها در تجارت الکترونیکی و نیز بکارگیری این پدیده در شرکت‌های کوچک و متوسط و چالش‌ها در پذیرش و استفاده از آن از دیگر مباحث مهم اشاره در این پروژه تحقیقاتی می‌باشد.

    چالش‌ های حقوقی در  استفاده از تجارت الکترونیکی در ایران نیز در قالب فصلی جداگانه مورد بحث قرار گرفته است. در پایان نیز نتایج و استنباط‌های نگارنده در قالب فصل نتیجه‌گیری بیان شده است.

    اهمیت انتخاب:

    بسم‌الله الرحمن الرحیم                                   هست کلید در گنج حکیم

    فاتحه فکرت و ختم سخن                     نام خودی است بر او ختم کن

    در سال‌های اخیر عرف معمول دانشکده‌های حقوق اینگونه بوده است که معمولاً دانشجویان سعی در انتخاب موضوعاتی دارند که از نظر منبع‌ و مأخذ  تحقیقاتی دچار مشکل نباشند و اینگونه موضوعات نیز معمولاً موضوعاتی با سابقه طولانی می‌باشند که به قدر کافی بر روی آن تحقیق و مطالعه شده است اما نگارنده تلاش نموده است  تا با انتخاب موضوعی نو و تازه از تکرار مکررات و دور باطلی که بعضی از دانشجویان در آن گرفتار آمده‌اند پرهیز شود.

    علاقه وافر و توصیه استاد مشاور به تحقیق در یک عرصه نو و جدید حقوقی و تذکرات به جای ایشان درباره اهمیت نقش تجارت الکترونیک در اقتصاد و لزوم شناسایی موانع آن بنده را بر آن داشت تا مقوله «تجارت الکترونیک و موانع اجرایی قانون آن در ایران» را به عنوان موضوع پروژه تحقیقاتی خود برگزینم.

    «عرصه‌های نوین معمولاً از قانونمندی لازم برخوردار نیستند. البته نه به این معنی که راه همه نوع اخلال بزه هموار است. زندگی اجتماعی ایجاب می کند که نظم و امنیت در آن عرصه نیز حاکم و مصلحت عمومی تأمین گردد. حقوق تجارت الکترونیکی یکی از این عرصه‌هاست.

    عرصه‌ای پر بحث و آکنده از نوآوری‌ها و شگفتی‌ها. در این عرصه است که امواج انقلاب اینترنتی و انفجار تجارت الکترونیکی با نظام حقوقی موجود برخورد می‌کنند و در مفاهیم حقوق سنتی اثر مهمی می‌گذارند. از اینرو، نظم و حقوق نوینی موضوع بحث و قانونگذاری است.[1]»

    با توجه به اینکه «تکنولوژی اطلاعات صرف نظر از موقعیت جغرافیایی در تمامی شئون زندگی وارد شده است و شرکت‌ها و حکومت‌ها و افراد همگی خواهان بهره‌مندی از این انقلاب اطلاعاتی هستند» لذا به نظر می‌رسد جامعه ایرانی و به طور اخص جامعه تجاری ایرانی نیز خود را به این نوع فن‌آوری جدید مجهز نماید. و این تجهیز الکترونیکی در درجه اول محتاج به معرفی به این جامعه تجاری دارد.

    لذا در راه تکمیل پروژه سعی بر آن شده تا با انتخاب و گلچین مطالبی که به نظر پژوهشگر می‌تواند ذهن هر خواننده‌ای را رد زمینه آشنایی با تجارت الکترونیک و نیز سرگذشت آن در ایران یاری نماید گاهی هر چند کوچک در جهت رهایی این تکنولوژی از گمنامی و ناشناخته بودن در ایران و برای جامعه تجاری ایران برداشته شود.

    اما این انتخاب لاجرم مشکلاتی را نیز به دنبال داشته که مهمترین آن به دلیل نو بودن این موضوع در حقوق ایران مشکل منبع تحقیقاتی بوده است . به جرات می‌توان گفت که تقریباً هیچ تحقیق علمی وسیع دانشگاهی در ایران در این زمینه انجام نشده است. و فقط مؤسساتی از قبیل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، سازمان همکاریهای علمی ریاست جمهوری و نیز شرکت‌های کارفرمای وزارت بازرگانی نظیر شرکت انفورماتیک راهبر- آن هم با توجه به مسئولیت‌هایی که در این زمینه داشته‌اند- تحقیقاتی را در این زمینه انجام داده‌اند که همین مؤسسات نیز بیشترین کمک را در یافتن منابع در پروژه انتخابی داشته‌اند.

    به نظر می‌رسد گام نخست در راه پیشرفت تجارت الکترونیکی باید تحقیق و جستجو و ایجاد مبانی حقوقی لازم توسط محققان و حقوقدانان برداشته شود و تألیف کتب و آثار حقوقی و ارائه مقالات از سوی اساتید و حقوقدانان و اقتصاددانان در این راه ضروری است. از طرفی پس از ایجاد بستر حقوقی لازم از جهت تئوریک نوبت به دولت می رسد تا نقش مهم و اساسی خویش را با تصویب قوانین لازم ایفا نماید.

    صاحب نظران و محققان نقش تجارت الکترونیک را در دهکده جهانی امروز تسریع در امر جهانی شدن می‌دانند و فاصله هر کشوری را که به نوعی از قافله استفاده کنندگان از تجارت الکترونیک عقب  افتاده باشد را با دنیا بسیار زیاد و آنرا در کوتاه مدت غیرقابل جبران می‌دانند. جذابیت‌های پیدا و پنهان تجارت الکترونیک در دنیا باعث شده است که تحقق دولت الکترونیکی دغدغه بنیادین کشورهای در حال توسعه باشد.

    با توجه به نقشی که این صنعت در اقتصاد بازار ایفا می کند تمام تلاش دولتمردان جمهوری اسلامی ایران نیز در این چند سال اخیر بر آن بوده تا با آماده کردن پیش نیازهای تحقق تجارت الکترونیکی به سوی تحقق دولت الکترونیکی گام بردارند. اما در این راه موانع و مشکلاتی به چشم می‌خورد که می‌توان از آن‌ها در چند قالب کلی و مجزا سخن گفت.

    شاید بتوان فقدان بستر فرهنگی مناسب و نیز فقدان قوانین متناسب در جهت اجرایی کردن قانون تجارت الکترونیکی ایران را مهمترین عوامل در عدم استفاده از کسب و کار الکترونیکی در ایران دانست. که رفع این موانع و تنگناها عزم جدی و اراده ملی را می‌طلبد.

    امید است با از بین رفتن این چالش‌ها، دیگر تحقق دولت الکترونیکی برای دولتمردان ایران همانند یک رویا نباشد.

    1-2- طرح سوال:

    مطالب مختلفی در این پروژه در قالب چندین فصل ارائه شده است که هدف تمام این مطالب این است که در نهایت هر خواننده‌ای با مطالعه این پروژه تحقیقاتی ضمن شناخت نسبی از پدیده‌ تجارت الکترونیکی به پاسخ این سوال که «موانع اجرایی قانون تجارت الکترونیکی در ایران چیست؟ » دست یابد.

    اما برای دستیابی به پاسخ این سوال باید تجارت الکترونیک به طوری جانبه مورد شناسایی قرار گیرد. و به همین جهت سعی شده است به معرفی فصول ارائه شده در این پروژه پرداخته شود.

    اینک خلاصه‌ای از رئوس مطالبی که در این پروژه به آن پرداخته  شده است ارائه می گردد در فصل دوم تمام کوشش محقق بر آن بوده تا با ارائه تعاریف متعددی از تجارت الکترونیک و مقایسه آنها با هم به یک تعریف جامع و منطقی دست یابد و در ادامه فصل به توجیه اقتصادی راه‌اندازی کسب و کار الکترونیکی در جمهوری اسلامی ایران و نیز تذکر مجدد ضرورت آن برای توسعه اشاره شده است. که اینکه انواع تجارت الکترونیک نیز مورد بحث قرار گرفته است. اشاره به رویکرد و سیاست‌ جمهوری اسلامی  از دیگر موارد پرداخته شده در فصل اول پروژه می‌باشد.

    در فصول بعدی به ترتیب نمونه‌هایی از اقدامات انجام گرفته توسط وزارت بازرگانی در جهت توسعه تجارت الکترونیک و نیز چشم انداز کسب و کار الکترونیکی و حجم مبادلات الکترونیکی و سرعت گسترش آن در ایران اشاره شده است.

    در فصل پنجم از این پروژه با توجه به اهمیت استفاده از تجارت بین‌المللی در راه گسترش این صنعت در ایران به ذکر 6 نمونه از تجربیات کشورها در حمایت از تجارت الکترونیکی در جهان امروز به عنوان نمونه‌هایی بارز و حائز اهمیت پرداخته شده است.

    در فصل ششم تجارت الکترونیک از دیدگاهی دیگر و این بار از دریچه موانع توسعه و گسترش آن در جمهوری اسلامی ایران تحت عناوینی همچون «عدم زمینه‌‌سازی لازم برای رشد تجارت الکترونیکی» و «تجارت الکترونیک، موانع گسترش در ایران و راهکارها «مورد بررسی قرار گرفته است.

    در فصل هفتم از پروژه به بررسی موانع محیطی و ارائه الگوی مناسب جهت استفاده از تجارت الکترونیک در ایران پرداخته شده است.

    در فصل هشتم بانکداری و تجارت الکترونیک و پول الکترونیکی در معرض توجه قرار گرفته است. بررسی تجارت الکترونیک و نقش بنگاه‌ها نیز در فصل نهم مورد بررسی قرار گرفته است که مطالعه تطبیقی آن نیز در ادامه فصل آورده شده است.

    در فصل دهم توجه به شرکت‌های کوچک و متوسط و ارتباط آن با تجارت الکترونیک و مراحل بکارگیری فن‌آوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی در این شرکت‌ها و نیز چالش‌ها در پذیرش و استفاده از ICT و در نهایت پیشنهادات آنکتاد برای توسعه تجارت الکترونیکی بین شرکت های کوچک و متوسط در کشورهای در  حال توسعه پرداخته شده است.

    در فصل یازدهم به مهمترین مانع و تنگنا در توسعه تجارت الکترونیکی یعنی چالش‌های حقوقی آن توجه شده است که رفع این موانع نیاز به کار کارشناسی وزارت خانه‌های مختلف و نیز هیئت‌های کارشناسی مجلس شورای اسلامی و هیئت وزیران دارد.

    در فصل دوازدهم و پایانی نیز در قالب فصل نتیجه‌گیری به مهمترین موانع و تنگناها  که به عنوان برآیند تحقیقات مطرح می‌باشد اشاره شده است.

  • فهرست:

    علائم اختصاری ................................................................................................

    فهرست مطالب .................................................................................................

    فصل اول: مقدمه

    1-1- اهمیت انتخاب........................................................................................

    1-2- طرح سوأل .............................................................................................

    فصل دوم: تعریف و شناسایی تجارت الکترونیکی در ایران

    2-1- مقدمه......................................................................................................

    2-2- تجارت الکترونیکی چیست؟ ..................................................................

    2-3- انواع تجارت الکترونیک .........................................................................

    2-4- توجیه اقتصادی راه‌اندازی تجارت الکترونیکی در جمهوری اسلامی ایران

    2-4-1- منافع ..................................................................................................

    2-4-2 هزینه‌ها ................................................................................................

    2-5- مزایای کسب و کار الکترونیکی ..............................................................

    2-6- تجارت الکترونیکی چه نوع فرصت های درآمدی را خلق می‌کند؟ ........

    2-6-1- دسترسی بیشتر به مشتریان ................................................................

    2-6-2- فروش بیشتر به مشتریان موجود.........................................................

    2-6-3- محصولات قابل حصول و در دسترس الکترونیکی ............................

    2-7- تجارت الکترونیکی ضرورتی برای توسعه ..............................................

    2-8- نگاهی به تجارت الکترونیک از دریچه محدودیت‌های داخلی ................

    2-9- تجارت الکترونیک، مزایا و نگرانی‌ها .....................................................

    2-9-1- تجارت الکترونیک و مزایا...................................................................

    2-9-2- تجارت الکترونیک و نگرانی‌ها...........................................................

    2-10- رویکرد دولت جمهوری اسلامی ایران ..................................................

    2-11- سیاست تجارت الکترونیکی ایران..........................................................

    2-11-1- اهداف .............................................................................................

    2-11-2- اصول ...............................................................................................

    2-12- نتیجه‌گیری............................................................................................

    فصل سوم:

    نمونه‌هایی از اقدامات وزارت بازرگانی در جهت تحقق تجارت الکترونیکی

    3-1- مقدمه......................................................................................................

    3-2- طرح مطالعات امکان سنجی تجارت الکترونیکی ....................................

    3-3- طرح ایجاد مرکز صدور گواهی دیجیتال .................................................

    3-4- طرح ایجاد شبکه جامعه اطلاع رسانی بازرگانی کشور ...........................

    3-5- طرح استانداردسازی شماره‌گذاری کالا و خدمات و فعالیت‌ها ................

    3-6- نتیجه‌گیری..............................................................................................

     

    فصل چهارم:  آینده تجارت الکترونیک

    4-1- مقدمه......................................................................................................

    4-2- چشم انداز کسب و کار الکترونیکی .......................................................

    4-3- حجم مبادلات الکترونیکی و سرعت گسترش آن ...................................

    4-4- نتیجه‌گیری..............................................................................................

    فصل پنجم:

    تجربه بعضی از کشورها در حمایت از تجارت الکترونیکی در جهان امروز

    5-1- مقدمه .....................................................................................................

    5-2- تجربه اتحادیه اروپا .................................................................................

    5-3- تجربه کشورهای آ. س. آن......................................................................

    5-4- تجربه انگلستان ......................................................................................

    5-5- تجربه یونان ............................................................................................

    5-6- تجربه اسکاتلند........................................................................................

    5-7- نتیجه‌گیری..............................................................................................

    فصل ششم:

    تجارت الکترونیک و موانع‌ گسترش آن در جمهوری اسلامی ایران

    6-1- مقدمه......................................................................................................

    6-1- عدم زمینه‌سازی لازم برای  رشد تجارت الکترونیکی .............................

    6-3- تجارت الکترونیک، موانع گسترش در ایران و راهکارها.........................

    6-4- نتیجه‌گیری..............................................................................................

    فصل هفتم:  

    موانع محیطی و ارائه الگوی مناسب جهت استفاده‌ از تجارت الکترونیکی در ایران

    7-1- مقدمه......................................................................................................

    7-2- مطالعه تحقیقی در جهت یافتن الگوی مناسب برای استفاده از داد و ستد

    الکترونیکی در ایران .........................................................................................

    7-2-1- طرح پرسش‌ها ...................................................................................

    7-2-2- اهداف تحقیق ....................................................................................

    7-2-3- روش‌های تحقیق ...............................................................................

    7-2-3-1- روش تطبیقی ................................................................................

    7-2-3-2- روش پیمایشی ..............................................................................

    7-2-4- نتیجه‌گیری از تحقیق .........................................................................

    7-2-5- ارائه الگوهای حاصل از تحقیق............................................................

    7-2-6- ارائه پیشنهادات ..................................................................................

    7-3- نتیجه‌گیری..............................................................................................

    فصل هشتم: بانکداری و تجارت الکترونیکی

    8-1- مقدمه......................................................................................................

    8-2- بانکداری الکترونیکی .............................................................................

    8-3- بانکداری الکترونیک در ایران و موانع موجود در سر راه آن. ..................

    8-4- پول الکترونیکی چیست؟........................................................................

    8-5- ویژگی های کلیدی پول الکترونیکی .......................................................

    8-6- اثرات پول الکترونیکی بر بانک‌ها.............................................................

    8-7 – جمع‌بندی و نتیجه‌گیری .......................................................................

    فصل نهم: تجارت الکترونیکی و بنگاه‌ها

    9-1- مقدمه .....................................................................................................

    9-2- موانع‌ توسعه تجارت الکترونیکی در بنگاه‌ها ...........................................

    9-3- نتیجه‌گیری .............................................................................................

    فصل دهم: تجارت الکترونیکی و شرکت‌های کوچک و متوسط

    10-1 مقدمه......................................................................................................

    10-2- بکارگیری تجارت الکترونیک در شرکت‌های کوچک و متوسط............

    10-3- مراحل بکارگیری فنآوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی در شرکت‌های

     کوچک و متوسط ............................................................................................

    10-4-  چالش‌ها در پذیرش و استفاده از تجارت الکترونیکی در  

    10-4-1- برخی از مزایا در استفاده از تجارت الکترونیکی در ............

    10-4-2- برخی از مشکلات  در پذیرش تجارت الکترونیکی از زاویه‌ای دیگر

    10-5- پیشنهادات آنکتاد برای توسعه تجارت الکترونیکی در بین شرکت‌های کوچک

     و متوسط در کشورهای در حال توسعه ...........................................................

    10-6- نتیجه‌گیری ...........................................................................................

    فصل یازدهم: چالش‌های حقوقی اجرای قانون تجارت الکترونیکی ایران

    11-1- مقدمه....................................................................................................

    11-2- نتایج بررسی کلی نیازهای سیستماتیک نظام قضایی ایران برای تحقق تجارت الکترونیکی    

    11-2-1- فهرست مطالب مطروحه در قانون تجارت الکترونیکی ایران............

    11-2-2- توضیحات مربوط به فهرست مطروحه در قانون تجارت الکترونیکی

    ایران..................................................................................................................

    11-2-3- فهرست قوانین لازم التصویب جهت اجرای قانون تجارت الکترونیک با توجه به موضوعات مطروحه در آن ..........................................................................................................................

    11-3- جدایم سایبری.......................................................................................

    11-3-1- جعل سایبری....................................................................................

    11-3-2- کلاهبرداری سایبری..........................................................................

    11-3-3- جاسوی سایبری................................................................................

    11-3-4- تطهیر نامشروع سایبری....................................................................

    11-4- برخی از موانع جزایی تحقق تجارت الکترونیکی..................................

    11-5- چالشی به نام «فقدان آیین نامه‌ها».........................................................

    11-6- نتیجه‌گیری............................................................................................

    فصل دوازدهم: نتیجه‌گیری

    منابع و مأخذ

     

    منبع:

    الف: فهرست قوانین:

    1- قانون تجارت الکترونیکی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1382.

    2- قانون حمایت از حقوق و منصفان و هنرمندان 1348.

    3- قانون مدنی.

    4- قانون مسئولیت مدنی.

    ب: فهرست کتب:

    5- آلن گاتن، ترجمه رمضانی، مصیب-  ادله الکترونیکی- دبیرخانه شورای عالی  اطلاع‌رسانی- چاپ ال 1383 .

    6- باستانی، برومند- جرایم کامپیوتری و اینترنتی جلوه‌ای از بزهکاری- انتشارات بهنامی – چاپ اول 1382.

    7- نوی، محمد علی- نخجوانی، رضا- حقوق تجارت الکترونیکی- کتابخانه  گنج دانش- 1382.

    ج: فهرست مقالات:

    8- اعرابی، سید محمد، سرمد سعیدی، سهیل- فصلنامه اطلاع‌رسانی- دوره 18- شماره 1 و 2.

    9- ابریشمچی، سهیل- روزنامه همشهری- شماره 2828- سال دهم- 17 اردیبهشت 1382.

    10- اکبری، محسن- کربلایی، امید- مجله بررسی‌های بازرگانی- شماره 3- آذر و دی 82.

    11- جلالی، علی اکبر و بیدخشی، حسین – روزنامه همشهری- شماره 2365- 27 اسفند 1379.

    12- دریانی، حسن- جعل کامپیوتری/ خبرنامه انفورماتیک شماره‌های 69،70،75 (تألیف).

    13- دریانی، حسن- کلاهبرداری کامپیوتری/ خبرنامه انفورماتیک شماره‌های 62،64،65،66،67،68 (تألیف).

    14- گزارش توجیهی سیاست‌تجارت الکترونیکی جمهوری اسلامی ایران، مصوب کمیسیون تخصصی اطلاع رسانی اقتصادی، بازرگانی و تجارت الکترونیکی.

     

    د- فهرست منابع خارجی:

    15-Strasbourg. 25 April 2000, Declassified- public version. PC- CY(2000) Draft N 19, EUROPEAN COMMITTEE ON PROBLEMS, (CDPC), COMMITTEE of EXPERTS ON CRIME IN CYBER. SPACE(PC-CY), Draft Convertion on cyber- crime (Draft N’19) prepared by the Secretaroat Dorectprate Gemera; I(;ega; Affaors) Siber, Ulrich. The International Hardbook on computer crime (1986)

    16- Cyber – Laundering- Anonymous Digital cash and Money Loundering- Pc/ cy- cdpc- CE- 1997. Money Loundering- USA. Attomeys Bulletin- june 1999.

     

    ر: فهرست سایت‌ها:

    17- http://www.irtp.com/

    18- http://www.iftiz.org.ir/

    19- http://www.prd.moc.gov.ir

    20- http://www.itir.com /

     دی کالیتر، جیمز، مجله دانشگاه استانفورد به نقل از سایت:

    21- http://www.cobinet.office.gov.uk

    22- http://www.bmwi. netzwerk.ec.de

    23- http://www.iranitc. com

    24- http://www.law- bridge.net.

     

شناسایی موانع بکارگیری تجارت الکترونیکی (EC) در ایران سید رحیم صفوی میرمحله * تجارت الکترونیکی/ موانع/ ایران چکیده: بحث EC بحث روز اقتصاد جهانی است و هر کشوری که توجه لازم را به EC (تجارت الکترونیک) نداشته باشد از گردونه رقابت جهانی عقب می افتد. یکی از مراحل اصلی برنامه ریزی EC، شناخت موانع آن می باشد. در این راستا در این مقاله و پژوهش به شناسایی موانع تجارت الکترونیک در ایران ...

«چکيده» تجارت الکترونيک يا همان عامل رنسانس اقتصادي و تجاري پديده قرن جديد است. لذا ضرورت توجه به اين موضوع پژوهشگر را بر آن داشته تا در قالب موضوع تجارت الکترونيک و موانع اجرايي قانون آن در ايران به اين مطلب بپردازد. ابتداً بايد ياد آور شد که

پیش‌گفتار امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات محور توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورهای مختلف قرار گرفته است. تجارت الکترونیکی یکی از نمودهای عینی انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه‌های اقتصادی است. ظهور اینترنت و تجاری شدن آن در دهه‌های اخیر شیوه‌های سنتی تجارت را متحول نموده است. تجارت الکترونیکی انقلابی در شیوه‌ها و رویه‌های تجاری گذشته ایجاد کرده و سرعت و صرفه‌جویی را ...

فناوري اطلاعات با پيشرفت‏هاي اخير خود جامعه‌اي مجازي با آثار کاملاً واقعي به وجود آورده که تأثير زيادي بر زندگي انسان‏ها داشته است. جامعه‌اي با قواعد مشترک که نوعي يکساني يا به عبارتي همگرايي در مسائل و قواعد مبتلابه را موجب شده است. بي‌جهت نيست که

پیش‌گفتار امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات محور توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورهای مختلف قرار گرفته است. تجارت الکترونیکی یکی از نمودهای عینی انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه‌های اقتصادی است. ظهور اینترنت و تجاری شدن آن در دهه‌های اخیر شیوه‌های سنتی تجارت را متحول نموده است. تجارت الکترونیکی انقلابی در شیوه‌ها و رویه‌های تجاری گذشته ایجاد کرده و سرعت و صرفه‌جویی را ...

تجارت الکترونیکی در جهان امروز بسیاری از اقتصاددانان, متخصصان و آینده نگرها بر این عقیده‌اند که در سالهای اخیر انقلابی مشابه انقلاب صنعتی به وقوع پیوسته است که جهان را وارد ” عضر اطلاعات“ ساخته است و بسیاری از جنبه‌های اقتصادی,‌ اجتماعی و فرهنگی حیات بشر را دستخوش تحولی عمیق نموده است. یکی از ابعاد این تحول, تغییرات عمیقی است که در روابط اقتصادی بین افراد, شرکتها و دولتها به ...

خلاصه اجرايي رشد سريع تجارت الکترونيکي جهاني و تاثير آن بر جامعه و اقتصاد در روسيه را بايد از طريق همتيهاي نظارتي، و سياستگذار مورد بررسي قرار داد. روسيه مي تواند منافع فراواني را در بازار سالم و مستحکم تجارت الکترونيک کسب نمايد، رشد کليه اشکال

قدمت تجارت الکترونيکي يا ecommerce به قبل از پيدايش شکل کنوني اينترنت برميگردد، اما به علت هزينههاي سنگين اين شيوه از تجارت، امکان استفاده از آن تا چند سال گذشته فقط در اختيار شرکتهاي بزرگ تجاري و مؤسسات اقتصادي مانند بانکها و دولتها بوده است. قدمت

) تجارت الکترونیکی و تجربیات بین‌ المللی 1) واقعیت فناوری اطلاعات با پیشرفت‏های اخیر خود جامعه‌ای مجازی با آثار کاملاً واقعی به وجود آورده که تأثیر زیادی بر زندگی انسان‏ها داشته است. جامعه‌ای با قواعد مشترک که نوعی یکسانی یا به عبارتی همگرایی در مسائل و قواعد مبتلابه را موجب شده است. بی‌جهت نیست که نویسندگان مایلند پیشرفت‌های اخیر را با آغاز عصر صنعت (فناوری اطلاعات) و خطوط ...

چکیده: تجارت الکترونیکی به معنای انعقاد قرارداد انتقال کالا، خدمات، پول و اسناد تجاری از طریق ابزارهای پیشرفته الکترونیکی می‌باشد. اهمیت این پدیده به لحاظ نقش آن در دگرگون نمودن بازار جهانی است که بخشهای بزرگی همانند تجارت، مخابرات، آموزش و پرورش، بهداشت و حتی دولت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. عدم بهره‌گیری از تجارت الکترونیکی به معنای از دست رفتن فرصتهای لحظه‌ای زودگذر در تجارت ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول