دانلود تحقیق عملکرد سیستم سنسور ها

Word 137 KB 32096 16
مشخص نشده مشخص نشده الکترونیک - برق - مخابرات
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چهارسنسور سرعت که بر روی چرخهای جلو وعقب نصب می گردد .وظایف این سنسورها اعلام سرعت چرخها به برد الکترونیکی بوده که این برد نیز باتوجه به جداول موجود در حافظه خود میزان سرعت چرخها را براورد کرده وپیغامی به واحد فعال کننده خود می فرستد .این واحد نیز با توجه به اطلاعات دریافت شده میزان فشار روغن بهینه را به هر چرخ اعمال می کند که همین توزیع مناسب فشار باعث جلوگیری از قفل شدن چرخها خواهد شد.

    این سیستم جهت جلوگیری از قفل شدن چرخها می باشد .چرخهای خودرو هنگامی قفل می شود که فشار روغن بطور متناسب بین چرخها توزیع نگردد که این ایراد در مواقعی که خودرو با شتاب منفی (توقف ناگهانی ویا کاهش سرعت ناگهانی) روبرو می گردد پدید می اید.در سطوح لغزنده این حالت بیشتر پدید می اید.

    هرساله بدلیل قفل شدن تایرها خسارات جانی ومالی متوجه رانندگان می گردد ودر حال حاضر در بیشتر شرکتهای خودروساز جهانی این سیستم بر روی خودروها نصب می گردد.

    سنسور فشار هوا با توجه به اینکه در خودروهای انژکتوری ، کاربراتور ودلکو حذف گردیده وبجای ان ECU قرارگرفته و مزیت این قطعه انستکه دیگر خودرو نیاز به تنظیم کردن ندارد و همواره خودتنظیم است ECU با توجه به اطلاعاتی که از سنسورهای موجود در خودرو می گیرد نسبت به این اطلاعات از خود عکس العمل نشان داده و میزان پاشش انژکتورها را با توجه به این پارامترها تنظیم می کند .

    یکی از این سنسورها سنسور فشار هوا یا MAP SENSOR می باشدکه مخفف(MANIFOLD AIR PRESURE) می باشد.

    البته در اینجا قصد ندارم که در مقوله مشخصات فنی این قطعه بحث تخصصی داشته باشم که باعث ملالت برخی از عزیزان گردد ولی جهت نیل به ازدیاد اطلاعات عمومی شما خواننده محترم مطالبی را به روش ایجاز بیان می کنم.

    همانگونه که می دانیم در اثر کاهش یا افزایش ارتفاع در مناطق مختلف که خودرو در ان موقعیتها قرار می گیردفشار هوانیز فرق می کند واین اختلاف فشار هوا می تواند تاثیر به سزایی بر نحوه عملکرد خودرو داشته باشد و مثلا در خودروهای کاربراتوری اگر فرضا از تهران به رشت برویم معمولا تنظیم خودرو بهم میخورد که این حالت برای راننده کاملا ملموس می باشد.

    سنسور فشار هوای ورودی بر روی منیفولد هوای ورودی قرار گرفته و ساختمان این سنسور به گونه ای است که این اختلاف فشار هوا را حس کرده وبا این عمل اطلاعات مربوط به این اختلاف فشار را به ECU می فرستد و به ECU اعلام می کند که با توجه به فشار کنونی میزان پاشش انژکتور را تنظیم نماید وبا این عمل موتور خودرو بصورت خودکار تنظیم می گردد.

    درضمن لازم به ذکر است که در خودرو ی PEUGEOT206 با موتور ۱۴۰۰کهتولیدات فعلی شرکت می باشد یکعدد سنسور اکسیژن وجود دارد که در بالای منیفولد اگزوز نصب شده است ووظیفه ان تنظیم مقدار مونواکسید کربن خروجی می باشد .

    در موتورهای ۱۶۰۰ دوعدد سنسور اکسیژن وجود دارد(در حال حاضر تنها تعداد حدودا ۵۰۰ خودرو PEUGEOT206 با موتور ۱۶۰۰ در ایران تولید شده است.) این خودرو دارای ۱۲ عدد سنسور می باشد که هرکدام از این سنسورها معرف خاصیتی از سیستم برای تعریف در ECUمی باشند.

    خودروی پژو۲۰۶ (تیپ مالتی پلکس) علاوه بر ECUدارای BSIنیز بوده (BUILT-IN SYSTEM INTERFACE) و این قطعه در زیر داشبورد درطرف راننده نصب می شود و هر دوقطعه ای که بخواهند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند باید از طریق این سیستم به یکدیگر متصل شوند سیستم انزکتوری این سیستم ترکیب شده از: 1:کنترل یونیت سیستم سوخت رسانی وجرقه 2:باک بنزین 3:پمب بنزین برقی 4:رله دوبل 5:فیلترسوخت 6:انزکتور 7:رگلاتورفشار بنزین 8:مجرای توزیع سوخت ومانیفولدهوای ورودی 9:دریچه گاز 10:پتانسیومتردریچه گاز 11:اسپموتور 13:سنسورفشار مانیفولدر هوای ورودی 14:سنسور دمای مایع سیتم خنک کنندهموتور 15:سنسور دور موتور 16:کوئل دوبل 17:باتری 18:سویچ اصلی 19:لامپ عیب یاب سیستم سوخت رسانی وجرقه 20:کانکتور اتصال به دستگاه عیب یاب 21:سنسور دمای هوای ورودی 23:پیش گرم کن دریچه گاز 25:سنسورسرعت خودرو 25:سنسورسرعت خودرو چرا باید MAXPower را حداقل در فاصله 10 سانتیمتری از سنسور های الکتریکی نصب کرد؟

    ج ) در وسایل نقلیه مدرن و جدید بیشتر از موتورهای انژکتوری استفاده می شود که این سیستمها در ساختار خود دارای اجزاء و قطعات متعدد الکتریکی هستند.

    این سنسور ها به آسانی قابل تعبیه نیستند و تعدادی از آنها نیز به صورت ثابت در محل خود نصب می شوند .

    از آنجایی که MAXPower یک محصول قدرتمند الکتریکی میباشد .

    روی ابزار و قطعات الکتریکی تاثیر می گذارد و باعث می شود که سنسور وظیفه تعریف شده ساختاری خود را ارائه نکند بنابراین در نظر گرفتن یک فاصله مناسب جهت حفظ امنیت کارکرد هر یک از قطعات ، ضروری به نظر می رسد .

    یکی از خودروهای داخلی که به طور استاندارد این سیستم هوشمند رو داره زانتیا هست که در صورت فعال بودن اون به محض برخورد قطرات آب به طور خودکار برف پاک کن شروع به کار میکنه، محل قرار گیری سنسور هم درست بالای آینه ی وسط روی شیشه جلوست سنسور تشخیص مانع ( دیواره ) سه مرحله ای با حساسیت فوق العاده - مادون قرمز این مدار به گونه ای طراحی شده است که می تواند در سه مرحله فاصله سنسور را از مانع مقابل آن نشان دهد.

    یعنی با نزدیک شدن سنسور به مانع ، مدار در سه مرحله و در فواصل مختلف به شما آلارم خواهد داد.

    اساس کار مدار ، ارسال امواج مادون قرمز و دریافت بازتاب آنها است.

    در این مدار از یک دیود فرستنده مادون قرمز و یک سنسور گیرنده مادون قرمز استفاده است که در یک راستا و در کنار هم به گونه قرار می گیرند که با قرار گرفتن شی در مقابل این دو دیود، امواج مادون قرمز منتشر شده توسط فرستنده بر روی گیرنده بازتاب شود.

    در این مدار تشعشعات مادون قرمز فرستاده شده توسط فرستنده ، به وسیله سنسور گیرنده مادون قرمز دریافت شده و شدت آن اندازه گیری می شود.

    هر چقدر شی شما به سنسور ها نزدیکتر باشد ، امواج بازتابی از آن بیشتر است و در نتیجه سنسور گیرنده بیشتر تحریک خواهد شد.

    البته میزان بازتاب به رنگ مانع نیز بستگی دارد، رنگهای تیره مانند سیاه نور کمتری بازتاب می کنند و در نتیجه تشخیص آنها دیرتر و با سختی بیشتری صورت می پذیرد.

    اگر مانع شما یک دیوار با رنگ روشن ( تقریباً سفید ) باشد ، در فاصله حدوداً 20 سانتی متری LED D5 روشن خواهد شد.

    در صورتی که سنسور را به مانع نزدیکتر کنید ، در فاصله 10 سانتی متریLED D6 هم روشن شده و بالاخره با روشن شدن LED D7 می توان نتیجه گرفت که سنسور شما با مانع فاصله ای کمتر از 6 سانتی متر دارد.

    این مدار می تواند کاربردهای متفاوتی داشته باشد.

    اصلی ترین کاربرد آن در ساخت رباتهای هوشمند مثلاً ربات دریبل زن یا ربات لابیرنت است....

    در اینگونه رباتها شما باید به نحوی دیواره را تشخیص دهید و از برخورد ربات با دیواره جلوگیری نماید و پس از آن مسیر خود را به گونه اصلاح کنید که از بین موانع به خوبی عبور کند.

    اصولاً در هر جا که شما نیازمند تشخیص مانعی در جلوی ربات خود هستید چنین مداری می تواند به شما کمک کند.

    برای استفاده از این مدار تنها کافی است که به پایه های تغذیه ال ای دی ها را به مدار تصمیم گیرنده خود مثلاً میکروکنترلر متصل نمایید.

    دقت کنید .

    در صورت تحریک مدار و روشن شدن ال ای دی ها خروجی های آی سی Low خواهد شد.

    و به سطح منطقی صفر می رود.

    یکی از اساسی ترین ویژه گی های این مدار ، سه مرحله ای بودن آن است.

    با توجه به اینکه این مدار از فاصله زیاد مانع را تشخیص می دهد شما قابلیت پیاده سازی الگوریتم های پیچیده را بر روی ربات خود خواهید داشت.

    دقت کنید که تغذیه این باید تا جای ممکن صاف و رگوله باشد.

    برای این کار از خازن های مناسب به صورت موازی در مدار تغذیه استفاده کنید تا اثر اعوجاجات ناشی از موتورها را خنثی نمایند.

    برای اینکه مدار حساسیت بیشتری داشته باشد و شرایط محیطی کمترین اثرات را در کارکرد حسگر شما داشته باشند امواج مادون قرمز با فرکانس حدود 120 هرتز نوسان می کنند ( این پالسها توسط آی سی 555 در مدار ایجاد می گردد.) در بخش گیرنده نیز امواج دریافتی تا حدی فیلتر می شوند و در واقع بخش گیرنده مدار تنها به امواج مادون قرمز فرستاده شده توسط فرستنده همین مدار حساس است و امواج مادون قرمز موجود در محیط اثر زیادی بر روی کار مدار شما ندارند.برای سنسورهای گیرنده و فرستنده می توانید از پکیج های موجد در بازار استفاده کنید.

    معمولاً در این قطعات یک سنسور فرستنده و یک سنسور گیرنده در کنار یکدیگر و در یک بدنه پلاستیکی جاسازی شده اند.

    البته استفاده از فتودیودهای فرستنده و گیرنده معمولی نیز نتیجه قابل قبولی دربر خواهد داشت.

    دقت نمایید، در صورتی که به جای دیود گیرنده از فتوترانزیستور گیرنده استفاده کنید ، تغییرات مدار شما خطی نخواهد بود و فواصل ذکر شده در بالا تغییر می نماید.

    البته این فواصل به سایر تنظیمات مدار شما نیز بستگی خواهد داشت که با کمی تجربه و تلاش می توانید بهترین نتیجه را از مدار سنسور اخذ نمایید.

    باید متذکر شویم که این مدار علاوه بر استفده در ربات هایی از قبیل دریبل زن و ماز و لابیرنت و ...

    کاربردهای فروان دیگری هم دارد که با کمی ابتکار می توانید آن را در جاهای دیگر نیز به کار گیرید ، مثلاً از این مدار می توان به عنوان سنسور دنده عقب اتومبیل نیز استفاده نمود برای این کار باید مدار و سنسورهای آن را بر روی سپر عقب نصب کنید و سه چراغ نشانگر مدار را دید راننده اتومبیل نصب کنید، با این کار راننده با سرعت و دقیت بیشتری می تواند اتومبیل خود را پارک نماید.

    مدارات دیگر شبیه به این مدار با امواج مافوق صوت و قابلیت های بیشتر در حال آماده سازی است که به زودی بر روی سایت قرار خواهد گرفت.

    لیست کامل قطعات : R1_____________10K 1/4W Resistor R2,R5,R6,R9_____1K 1/4W Resistors R3_____________33R 1/4W Resistor R4,R11__________1M 1/4W Resistors R7______________4K7 1/4W Resistor R8______________1K5 1/4W Resistor R10,R12-R14_____1K 1/4W Resistors C1,C4___________1µF 63V Electrolytic or Polyester Capacitors C2_____________47pF 63V Ceramic Capacitor C3,C5_________100µF 25V Electrolytic Capacitors D1_____________Infra-red LED D2_____________Infra-red Photo Diode (see Notes) D3,D4________1N4148 75V 150mA Diodes D5-7___________LEDs (Any color and size) IC1_____________555 Timer IC IC2 __________ LM324 Low Power Quad Op-amp IC3____________7812 12V 1A Positive voltage regulator IC فاصله سنج دنده عقب - چشم سوم ایمنی بیشتر با چشم سوم EXTRA EYE FOR EXTRA SAFTLY روی سپر عقب خودروهای سمند معمولی جای دو سوراخ وجود دارد که شرکت ایرانخودرو روی این دو سوراخ دو عدد درپوش دایره ای شکل قرار داده است.

    این دو سوراخ محل نصب سنسور دنده عقب می باشد.

    اندازه سنسور دنده عقب مدل TE1000 این شرکت دقیقا" اندازه این سوراخها بوده و با برداشتن این درپوشها سنسورها درون آن جای میگیرد و نیازی به سوراخ کردن سپر نمی باشد.

    همچنین این مدل برای خوردهای پراید نیز مناسب میباشد.

    پیشرفته و حساس شوک سنسور در مونتاژ کیت به این موارد توجه نمائید : در نصب خازن الکترولیت به پایه مثبت و منفی آن توجه شود .

    در بسته بندی از خازن اَکسیل که پایه های آن در طرفین قرار دارد استفاده شده است و پایه منفی این خازن همان پایه ای است که به بدنه اتصال دارد .

    در نصب دیودهای یکسوساز D2 , D1 چنان عمل شود که نوار رنگی روی بدنه شان بر نوار سفید شکلهای روی فیبر منطبق شود .

    در نصب دیود نورانی چنان عمل شود که پایه منفی آن ( پایه کوتاهتر پایه منفی است ) در خانه با علامت پَخی قرار گیرد .

    پتانسیومتر در جهت صحیح در محل خود نصب شود ( نصب این قطعه از نظر پایه وسط و دو پایه کناری کاملاً رعایت شود ) جهت قرار گرفتن ترانزیستور T1 مطابق شکل و چنان صورت پذیرد که شماره روی بدنه آن بطرف بالا قرار گیرد .

    ترانزیستور T2 نیز چنان نصب شود که سطح مقطع آن بر شکل روی فیبر منطبق شود .

    در نصب آی سی حتماً از سوکت استفاده شود و سپس آی سی چنان بر روی سوکت نصب شوند که تو رفتگی U شکل لبه آن بر شکل مشابه روی فیبر منطبق شود .

    بیزر توسط دو رشته سیم کوتاه به محل BIZ متصل شود .

    در لحیمکاری سیم به بیزر توجه شود که بیزر دارای دو دایره است .

    یکی دایره داخلی که برنگ سفید است و دیگری دایره خارجی که برنگ زرد است .

    حال یک سیم به دایره داخلی و سیم دیگری به دایره خارجی بیزر لحیم کنید .

    در لحیمکاری ابتدا یک نقطه کوچک لحیم بر روی محل ایجاد کنید و سپس سیم قلع اندود شده را به محل فوق لحیم کنید و توجه شود که لحیمکاری بیزر ، مخصوصاً دایره سفید داخلی با سرعت و البته ظرافت زیاد انجام شود تا آسیبی به بیزر نرسد .

    دو سر دوم سیم های بیزر به محل BIZ بر روی فیبر متصل میشود .

    تغذیه این مدار بین 6 تا 12 ولت مستقیم است که میتوانید آن را از طریق یک باتری تامین و با رعایت قطب های مثبت و منفی به محل +BAT- متصل کنید .

    پس از اتصال تغذیه به مدار ، با کوچکترین ضربه به بیزر ، دیود نورانی روشن و پس از حدود 1 تا 3 ثانیه خاموش میشود .

    این مدار در برابر قدرت ضربه هوشیار بوده و لذا مدت روشن بودن دیود نورانی بسته به شدت ضربه ، متفاوت خواهد بود .

    بطوری که ضربه آهسته تایم خروجی کمتری به مدار میدهد ( حدود 1 ثانیه ) و ضربه محکم تر تایم خروجی بیشتری به مدار می دهد ( حدود 2 تا 3 ثانیه ) .

    حساسیت مدار در برابر شدت ضربات ، توسط پتانسیومتر تنظیم میشود .

    دقت این مدار در حدی است که در حساس ترین تنظیم پتانسیومتر ، مدار حتی در برابر فوت کردن به سنسور آن نیز عکس العمل نشان میدهد .

    طریقه استفاده : همانطور که بر روی فیبر مدار چاپی مشخص است ، مدار دارای دو خروجی مثبت و منفی است که با عبارات +0 , -0 مشخص شده اند .

    خروجی G نیز شاسی مدار است .

    در صورتی که می خواهید از این کیت بعنوان یک ضربه گیر استفاده کنید ، خروجی -0 پالس منفی مورد نیاز را برای شما تامین میکند و این خروجی را به ورودی سیستم حفاظتی تان ( ائم از دزدگیر اتومبیل یا دزدگیر منازل و .

    .

    ) متصل کنید .

    در خروجی این کیت از ترانزیستور کتابی قوی استفاده نموده ایم و این باعث شده که علاوه بر خروجی پالس منفی ، یک خروجی پالس مثبت با جریان حدود 1 آمپر نیز در خروجی داشته باشیم که با عبارت +0 مشخص شده است .

    به اینصورت شما میتوانید تغذیه یک آژیر قوی را مستقیماً از نقاط +0 , G دریافت کنید .

    سیم مثبت آژیر به +0 و سیم منفی آژیر به G متصل شود .

    بنابر موارد فوق ، از این مدار همچنین میتوان بعنوان یک دزدگیر لرزشی بسیار قوی و در اماکن مختلف ائم از اتومبیل ، موتورسیکلت ، منازل ، فروشگاهها و .

    استفاده نمود .

    در صورتی که از خروجی +0 , G استفاده می کنید ، ممکن است تمایل داشته باشید که تایم خروجی مدار بیشتر شود .

    در اینصورت با افزایش ظرفیت خازن C1 تایم خروجی مدار افزایش می یابد .

    بطور مثال میتوانید بجای خازن عدسی 100 نانوفاراد از خازن الکترولیت 1 میکروفاراد یا حداکثر 7/4 میکروفاراد استفاده کنید .

    در صورت استفاده از خازن با ظرفیت بیشتر ، هنگام نصب پایه های آن توجه کنید که پایه منفی خازن در خانه نزدیک به مقاومت R1 قرار گیرد

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

1 واحد کنترل کننده الکترونیکی Ecu) موتور( 2 سنسور دور موتور 3 سنسور فشار هوای منیفولد 4 پتانسیومتر دریچه گاز 5 سنسور دمای آب 6 سنسور دمای هوای ورودی 7 سنسور سرعت خودرو 8 اکسیژن سنسور (فقط در خودرو پژو 206 وجود دارد) 9 باتری 10 رله دوبل (در خودرو پژو 206 مالتی پلکس وجود ندارد) 11 کویل دوبل 12 باک بنزین 13 پمپ بنزین 14 صافی بنزین 15 ریل سوخت 16 رگولاتر فشار سوخت (در خودرو پژو 206 ...

سيستم سوخت رساني انژکتوري: 1 واحد کنترل کننده الکترونيکي Ecu) موتور( 2 سنسور دور موتور 3 سنسور فشار هواي منيفولد 4 پتانسيومتر دريچه گاز 5 سنسور دماي آب 6 سنسور دماي هواي ورودي 7 سنسور سرعت خودرو 8 اکسيژن سنسور (فقط در خودرو پژو 206 وجود دارد) 9 با

سيستم مداري شيشه بالابرهاي درب عقب پژو پرشيا ليست قطعات : 1- باطري BB00 2- جعبه تقسيم کالسکه اي

سيستم سوخت رساني انژکتوري: 1 واحد کنترل کننده الکترونيکي Ecu) موتور( 2 سنسور دور موتور 3 سنسور فشار هواي منيفولد 4 پتانسيومتر دريچه گاز 5 سنسور دماي آب 6 سنسور دماي هواي ورودي 7 سنسور سرعت خودرو 8 اکسيژن سنسور (فقط در خودرو پژو 206 و

مقدمه: این دستگاه برای نمایش و کنترل فشار سیستمهای مختلف یا تجهیزات در اندازه های کوچک با استفاده از اجزا فشار غیر رسانا می باشد و به صورت گسترده ای در دستگاه ماشین آلات نیمه رسانا ، تجهیزات پزشکی و سیستمهای اتوماتیک و غیره استفاده می شود. در ادامه درباری سنسور های فشار وکاربردانها بیشتر آشنا خاهیم شد. سنسورهای فشار دارای انواع واندازها وکاربردهای گوناگونی می باشندکه در این ...

اين سيستم ترکيب شده از : کنترل يونيت سيستم سوخت رساني و جرقه باک بنزين پمپ بنزين برقي رله دوبل فيلتر سوخت انژکتور رگولاتور فشار بنزين مجراي توزيع سوخت و مانيفولد هواي ورودي دريچه گاز پتانسيومتر

اين سيستم ترکيب شده از : کنترل يونيت سيستم سوخت رساني و جرقه باک بنزين پمپ بنزين برقي رله دوبل فيلتر سوخت انژکتور رگولاتور فشار بنزين مجراي توزيع سوخت و مانيفولد هواي ورودي دريچه گاز پتانسيومتر

اين سيستم ترکيب شده از : 1. کنترل يونيت سيستم سوخت رساني و جرقه 2. باک بنزين 3. پمپ بنزين برقي 4. رله دوبل 5. فيلتر سوخت 6. انژکتور 7. رگولاتور فشار بنزين 8. مجراي توزيع سوخت و مانيفولد هواي ورودي 9. دريچه گاز 10. پتانسيومتر دريچه گاز 11. استپ مو

سيستمهاي داخلي · سيستم استارت الکترونيکي : ضد سرقت · صندلي راننده : با تنظيم دستي ارتفاع ايمني : · سپرها : تزريقي همرنگ بدنه با چراغ مه شکن · ترمز دستي : کابلي · پشت سري جلو : با تنظيم ارتفاع · پشت سر

سنسورها : آيا تا کنون درباره سنسورهاي موجود در خودروهاي انژکتوري چيزي شنيده ايد. آيا مي دانيد سنسور دما چيست؟ آيا مي دانيد وظيفه استپ موتور چيست؟ 1- سنسور دماي هوا (ATS( اين سنسور در مسير دستگاه هواي هواکش قرار گرفته است و اطلاعات مرب

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول