-هدف:
هدف از این روش اجرایی تشریح روشهای ایجاد انگیزه در پرسنل شرکت میباشد.
2- محدوده :
این روش اجرایی در کلیه واحدهای شرکت و به منظور ارزشیابی کلیه کارکنان معتبر میباشد.
3- مسئولیتها :
مدیران هر واحد موظف به ارزیابی پرسنل تحت امر و بررسی علتهای ضعف افراد در ارزیابیها میباشند.
مدیریت عامل موظف است در صورت امکان مبالغی را جهت پاداش از محل مصوبه هیئت مدیره تعیین و در اختیار مدیر امور اداری جهت توزیع آن قرار دهد.
مدیر تضمین کیفیت مسئول بررسی پیشنهادات واصله و پیگیری کارشناسی و اجرای اقدامات تعریف شده میباشد.
4- شرح فعالیت :
از آنجائیکه ایجاد انگیزه تأثیر بسیار مهمی در ایفای مناسب نقش سازمانی پرسنل چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی بر جای خواهد گذاشت، مدیریت شرکت نیز با اعتقاد کامل به این اصل مهم روشهای مختلفی را در جهت ارتقاء سطح انگیزش پرسنل انتخاب نموده و امیدوار است تا به تدریج از روشهای نوین علمی نیز بهرهمند گردد.
هم اکنون مهمترین عامل انگیزش پرسنل در شرکت را روابط سازمانی مناسب تشکیل میدهد و کلیه مدیران معتقد و پایبند به اصول رفتاری مناسب با پرسنل شرکت میباشند. به منظور علمیتر نمودن این رفتار سعی شده است تا با استفاده از 2 روش مرسوم میزان انگیزش کارکنان را افزایش داد این 2 روش عبارتند از:
الف – ارزشیابی عملکرد و دادن بازخور مناسب به افراد.
ب – جذب مشارکت کارکنان سطوح مختلف در پیشبرد اهداف شرکت.
1-4- ارزشیابی عملکرد و دادن بازخور مناسب به افراد:
در ارزشیابی عملکرد میتوان میزان موفقیت افراد در رسیدن به اهداف تعیین شده و همچنین موانع موجود بر سر راه آنها جهت رسیدن به این اهداف را تعیین نمود. همچنین سیستم پاداش شرکت نیز بر اساس این ارزشیابیها شکل مناسب پیدا مینماید.
با توجه به اهمیت بسیاری که انگیزه پرسنل و در مجموع نیروی انسانی در شرکت دارد، مدیریت شرکت ضمن تأیید این موضوع، در این راستا ارزشیابیهای سه ماهه را نیز در نظر گرفته است. این ارزشیابی توسط مدیران هر واحد بر روی کارکنان زیر نظر خود در پایان هر فصل صورت گرفته و ارزشیابی مدیران نیز توسط خود مدیر عامل در همان سیکل صورت میپذیرد. نتایج این ارزشیابی در فرم ارزشیابی کارکنانF-MA-03 ثبت شده و به تأیید نهائی مدیریت عامل میرسد.
مدیر عامل در هر پریود بودجهای را جهت پاداش به نسبت اختیارات و تنها برای کسانی که نمره آنها بالاتر از 4 میباشد، اختصاص میدهد و نام سه نفری را که دارای بالاترین امتیازات (در رده مسئولین و کارگران) میباشند در تابلوی اعلانات نصب خواهد نمود.
در ضمن این افراد رسماً توسط مدیر عامل در جلسهای مورد تشویق قرار میگیرند و پاداشهای ویژهای از قبیل لوح تقدیر، پرداخت وام، عقد قراردادهای کار بلند مدت، در نظر گرفتن آموزشهای ویژه مناسب و … بنا به تشخیص مدیر عامل در نظر گرفته میشود.
بدیهی است مدیران هر واحد علت ضعف پرسنلی را که دارای نمرات بین 4-2 هستند مورد بررسی قرار داده و اقدامات اصلاحی لازم را مطابق روش اجرایی اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه P-QA-01 انجام دهد.
تبصره : (حتی در صورتیکه به دلیل شرایط ویژه مالی امکان اختصاص مبالغی جهت پاداش وجود نداشته باشد، ارزیابی به صورت منظم انجام گرفته و نتایج آن مورد بررسی و اقدام لازم قرار خواهد گرفت.)
2-4- جذب مشارکت کارکنان سطوح مختلف در پیشبرد اهداف شرکت:
جهت جذب مشارکت کارکنان و همچنین تقویت خلاقیت و انگیزش ایشان، سیستم پیشنهادات در شرکت ایجاد گردیده است. مدیریت عامل موظف است تا پیشنهادات تأیید شده را مورد تشویق در خور آن قرار دهد و مدیر تضمین کیفیت موظف به پیگیری انجام این تشویقها میباشد.
کلیه سوابق این روش اجرایی نزد مدیر مالی واداری مطابق روش اجرایی نگهداری سوابق کیفی P-QA-06 نگهداری میگردد.
5- مراجع :
استاندارد ISO 9001-2000
6- مدارک ذیربط :
-روش اجرایی اقدام اصلاحی و پیشگیرانه P-QA-01.
روش اجرایی نگهداری سوابق کیفی P-QA-06
7- سوابق و مستندات :
- فرم ارزشیابی کارکنان F-MA-03
8- لیست توزیع :
مدیر تضمین کیفیت
مدیر عامل
مدیر تولید
مدیر خرید
مدیر برنامهریزی
مدیر فنی مهندسی
سرپرست تولید
مدیر فروش
مدیر مالی و اداری