مقدمه
قبل تجزیه و تحلیل قسمتهای مختلف این سایت در ابتدای امر لازم دیدم تا راجع به یک سری مفاهیم و کنترلهای پیشرفته که تقریبا جز ثابتی از سایتهای پویا هستند توضیحاتی اجمالی ارائه دهم و جزئیات آن را موکول میکنم به زمان استفاده آن در سایت و در آن قسمت توضیحات کاملتری را ارائه خواهم داد .
اگر ما بخواهیم یک سایت برای یک فروشگاه طراحی کنیم .بدو شکل می توانیم این کار را انجام دهیم یکی با استفاده از زبانهای ایستا و دیگر آنکه از زبانهای پویا برای ساخت سایت استفاده کنیم ، حال فرض کنید فروشگاه ما یک فروشگاه زنجیره ای باشد که بیش از هفتصد محصول مختلف عرضه میکند ، برای ساخت این سایت به زبان html که زبانی ایستا برای طراحی صفحات وب است باید بیش از هفتصد صفحه وب طراحی کنیم حال آنکه بوسیله زبانهای پویا قادر خواهیم بود این کار را توسط یک صفحه انجام دهیم .
در زبان html صفحه وب برای ما حکم کاغذی را دارا ست که در آن باید حتما از بالا به پایین بنویسیم و نیز قادر به حرکت به عقب نیستیم و همچنین در این صفحات قابلیت پاک کردن را نداریم ، محدودیت وسیعتری که زبانهای ایستا بر ما تحمیل میکنند نداشتن قابلیت برنامه نویسی است و برنامه نویسی در این زبان محدود میشود به نوشتن عملیاتهای ساده ریاضی درون تگ هایی به نام با وجود این محدودیتها و گسترش روز افزون اینترنت در میان جوامع نیاز به طراحی سایتهای پویا به شدت محسوس بود تا اینکه زبانی به بازار عرضه داشتند به نام DHTML این زبان یک سری از محدودیتها را تا حدی جبران میکرد ولی هنوز نیاز به پیشرفتهای گسترده ای داشت با کاملتر شدن این زبانها زبانهای قدرتمندی عرضه شدند که توانایی ساخت برنامه های کاربردی تحت وب را دارا بودند از جمله این زبانها می توان زبان های ASP,PHP,… را نام برد ، همانگونه که گفته شد این زبانها قادرند هر گونه عملیاتی را انجام دهند .
Active Server Pages
ASP یا همان صفحات فعال سرور یکی از رایج ترین زبانها برای ساخت صفحات وب است و
بسیاری از سایت های شلوغ و پر بیننده از این زبان استفاده میکنند از جمله میتوان سایت شرکت مایکروسافت ،DELL را نام برد .
ASP.NET
این زبان آخرین نسخه زبان Asp است که توسط شرکت مایکروسافت عرضه شده است و به دلیل وجود پیشرفتها و تغییرات بسیاری که در زبانهای تحت شبکه به اصطلاح دات نت به وجود آمده این زبان نیز تغییرات زیادی نسبت به نسخه های قبلی اش دارد .
بنا بر دلایل بالا و نیازهایی که در این پروژه با آن رویا رو بودم زبان ASP.NET را بر گزیدم .
برای استفاده از این زبان نیاز است که با زبان Html و یکی از زبانهایی که .NET Common Language Runtime را بشناسد آشنایی داشته باشیم ، از جمله این زبانها می توان به C#, Jscript.NET, Visual Basic و نسخه تعمیم یافته C++ که توسط مایکروسافت حمایت میشوند و زبانهای دیگری چون ,Smalltalk , Eiffel, COBOL Python .
بحث در مورد ساختار زبانهای دات نتی خارج از این مقوله است و فقط به بیان این نکته که در این زبان صفحات وب قبل از اجرا کامپایل میشوند و به همین دلیل سرعت اجرای بالایی دارند
کفایت میکنم .
برای نوشتن کدهای این زبان میتوانید از هر نرم افزار ویرایش متنی استفاده کنید . ولی به توصیه من استفاده از نرم افزار هوشمندی که توانایی اصلاح اشتباهات و همچنین کمک و یاری رساندن در مواجهه با خطاها را به ما بدهد می تواند سرعت انجام کار را بسیار بالا ببرد . من برای طراحی این سایت از Microsoft Visual Studio .NET استفاده کردم.
یک صفحه ASP.NET از دو بخش تشکیل شده است یکی بخش ظاهری که وظیفه برقراری ارتباط با کاربر را دارد و دیگری منطق برنامه است که بیانگر این است که اگر دکمه ای فشرده شد چه عملیاتی باید انجام شود .
ما می توانیم با انجام تغییراتی جزئی فایل Html خود را تبدیل به یک فایل ASP.NET کنیم
اول از همه پسوند فایل را به .aspx تغییر دهیم
سپس صفت Runat=”server” را به تگهای