هدف : هدف از این روش اجرایی تشریح چگونگی انجام فرآیندهای تولید و ارائه خدمت بصورت کنترل شده میباشد که مستقیماً بر کیفیت اثر میگذارند .
2-محدوده کاربرد: این روش اجرایی در چارچوب طرحریزی تحقق محصول و ارائه خدمات ، در واحدهای تولید و مونتاژ،تضمین کیفیت ،فروش و فنی مهندسی نافذ میباشد .
3-مسئولیتها : مدیر فنی مهندسی موظف است کلیه ویژگیهای محصول را با دقت تعریف نماید .
مدیر فنی مهندسی موظف است نسبت به تعیین تجهیزات مناسب تولید برای هر یک از عملیات در شناسنامههای محصول اقدام نماید .
مسئول نگهداری و تعمیرات موظف است به منظور استمداد قابلیت تجهیزات ، نسبت به بازرسی آنها اقدام نماید .
سرپرست تولید و مونتاژموظف است ، خرابی ماشینآلات و تجهیزات را به اطلاع واحد نگهداری و تعمیرات برساند .
مسئولیت پایش و اندازهگیری محصول و فرآیندها به عهده مدیر تضمین کیفیت میباشد .
مسئولیت کالیبراسیون تجهیزات پایش و اندازهگیری به عهده مسئول کالیبراسیون میباشد .
مسئولیت ثبت موارد عدم انطباق در کارتهای تولید به عهده سرپرست تولید میباشد.
مسئولیت پیگیری و اجرای آموزشهای در نظر گرفته شده برای پرسنل تولید به عهده مسئول آموزش میباشد .
مسئولیت برنامهریزی تولید و کنترل این برنامه ها و اطلاع آن به مدیر تولید بر عهده مدیربرنامهریزی میباشد .
مسئولیت تدوین برنامه عملیاتی تولید و ثبت آن در کارتهای تولید بر عهده سرپرست تولید و مونتاژ میباشد .
4- شرح فعالیت : در شرکت چشمه نور مکانیزمهای مناسب و موثر در جهت طرحریزی فرآیندهای مورد نیاز برای تحقق محصول پیشبینی و برای محصولات در حال تولید به مرحله اجراء گذارده شده است .
این طرحریزی به نحوی است که با دیگر فرآیندهای سیستم مدیریت سازگار میباشد .
با توجه به نوع ، ماهیت و اهمیت محصولات قابل تولید در شرکت چشمه نور 2 مکانیزم مجزا به این منظور طراحی گردیده که مجموعا فرآیند طرحریزی تحقق محصول را شکل میدهند .
این دو مکانیزم در روش اجرایی طرحریزی پیشاپیش کیفیت ……………………………..
طرحریزی گردیده است.
همچنین به منظور اطمینان از اینکه این فرایندها تحت شرایط کنترل شده به اجرا درآیند ، تدابیری به شرح زیر اتخاذ و اجراءمیگردد : الف) مدیر برنامه ریزی موظف است تا مطابق روش اجرایی برنامه ریزی تولید P-PG-02..مبادرت به برنامه ریزی تولید نموده و ضمن مطلع نمودن مدیر تولید از این برنامه ها نسبت به کنترل آنها اقدام نماید .
همچنین پس از اینکه مدیر تولید این برنامه ها را به سرپرست تولید و مونتاژ ابلاغ نمود ، سرپرست تولید برنامه عملیاتی تولید را تدوین و این برنامه ها را در کارتهای تولید وارد نماید .
سرپرست تولید موظف است اپراتورهای تولید را نسبت به برنامههای تولید ، توجیه نموده و اپراتورهای تولید نیز مطابق با دستورالعملهای تولید و راه اندازی ماشین آلات ، به عملیات تولید مبادرت ورزند ، تا اطمینان حاصل گردد که این فعالیتها به نحوی صورت میپذیرد که تاثیر منفی بر کیفیت برجای گذارده نمیشود .
پس از اینکه سفارش تولید محصول جدیدی برای مدیر تولید ارسال گردید .
مدیر فنی مهندسی موظف است کلیه ویژگیهای محصول را با دقت و با توجه به الزامات مشتری ، الزامات قانونی و حکومتی ، الزامات کاربردی و یا سایر الزامات ، تعریف نموده و در مدارک مختلف مربوط به هر محصول از جمله شناسنامه های محصول و نقشه های مهندسی به صورت شفاف تشریح نماید .
بدیهی است سرپرست تولید موظف است عملیات تولید را توسط تجهیزات ذکر شده در شناسنامههای محصول ، برنامهریزی و انجام دهد .
ب) مدیر تولید موظف است تا کلیه عملیات تولید را مطابق موارد مندرج در طرح کیفیت هر محصول (شناسنامه محصولات ، دفترچه نقشه ها )که بصورت مدون در اختیار وی قرار داده شده برنامهریزی و سرپرست تولید را موظف نماید تا همواره از انطباق فعالیتها با این طرحهای مدون اطمینان حاصل نماید .
همچنین در بخشهای موثر بر کیفیت به منظور تشریح دقیق فعالیتهای آن ، دستورالعملهای لازم تدوین تا از تحت کنترل بودن کامل اجرای این بخشها اطمینان حاصل گردد .
اپراتورهای تولیدو مونتاژ موظفند فعالیتهای خود را مطابق این دستورالعملهای کاری انجام دهند .
ج) در فاز امکان سنجی نهایی تولید محصول جدید ، مدیر فنی مهندسی موظف است تا مطابق با روش اجرایی طرح ریزی پیشاپیش کیفیت ………………… نسبت به تعیین تجهیزات مناسب تولید برای هر یک از عملیات اقدام و کد دستگاه و تجهیزات را در شناسنامههای هر محصول وارد نماید .
بدیهی است که کمیتههای CFT موظف است موجود بودن یا امکان تامین تجهیرات مناسب را در مرحله امکان سنجی مدنظر قرار دهد .
همچنین با توجه به شرایط هر ایستگاه سعی گردیده است محیط مناسب فرآیند ایجاد گردد .
ضمنا مدیر فنی مهندسی موظف گردیده تا ضمن شناسایی نقاط ضعف ، بطور مستمر نسبت به بهبود تجهیرات و محیط فرآیند اقدام نماید .
سرپرست تولید موظف است در هنگام شروع تولید قطعه جدید و یا تعمیر اساسی دستگاه یا قالب فرم مجوز شروع تولید ………………………….را تکمیل و برای مدیر تضمین کیفیت ارسال نماید .
مدیر تضمین کیفیت در صورت مساعد بودن شرایط تولید مجوز شروع تولید را صادر مینماید سرپرست تولید موظف است در هنگام شروع تولید قطعه جدید و یا تعمیر اساسی دستگاه یا قالب فرم مجوز شروع تولید ………………………….را تکمیل و برای مدیر تضمین کیفیت ارسال نماید .
مدیر تضمین کیفیت در صورت مساعد بودن شرایط تولید مجوز شروع تولید را صادر مینماید .
همچنین سرپرست نگهدرای و تعمیرات موظف است در چارچوب روش اجرایی نگهداری و تعمیرات …………….تجهیزات تولیدی را به گونه ای بازرسی و نگهداری نماید که از استمرار قابلیت آنها اطمینان حاصل گردد .
اپراتورهای تولید ومونتاژ موظف است در صورت مشاهده هر گونه ایراد و اشکال در تجهیرات تولیدی مراتب را به سرپرست تولید اعلام ، تا ایشان پیگیری امر را جهت اصلاح تجهیرات صورت دهند .
د) به منظور تحت کنترل درآوردن هر چه بیشتر فرآیندها واحد تضمین کیفیت موظف است در فواصل معین وسائل مورد نیاز برای پایش و اندازهگیری محصول یا فرآیندها در هنگام طرحریزی هر محصول مشخص و تامین نماید و ضمن قراردادن آنها در اختیار پرسنل مرتبط ، این اندازهگیریها مطابق با سیستم کالیبراسیون تحت کنترل قرار گیرند .
واحد تضمین کیفیت موظف گردیده است تا علاوه بر بازرسیهای بهرههای انباشته ، مطابق با روش اجرایی پایش و اندارهگیری P-QA-09اقدام به بازرسیهای لازم به منظور اطمینان از تحت کنترل بودن فرآیندها در نقاطی که دارای فرآیندههای حساس هستند (جوشکاری ) بنماید .
به منظور تحت کنترل درآوردن فرآیندهایی که در نتیجه این بازرسیها معلوم گردد از کنترل خارج گردیدهاند اقدامات لازم مطابق با روش اجرایی کنترل کالای نامنطبق P-QA-07..
صورت میگیرد .
سرپرست تولید موظف است اینگونه موارد را بطور واضع درکارتهای تولید ثبت نموده و مدیر تضمین کیفیت نیز باید اطمینان حاصل نماید که سوابق بازرسیها نشان دهنده این امر می باشد .
4-2- فرآیندهای حساس : مدیر تولید و سرپرست تولید موظف به استفاده از پرسنل واجد شرایط در فرآیندها میباشند .
همچنین مسئول آموزش موظف است تا برنامه ریزی آموزشی انجام شده برای این پرسنل را پیگیری و اجرا نماید .
کلیه عواملی که میتوانند بر این فرآیندها تاثیر گذارند که شرایط احراز عملیات فرآیند تولید آن در دستورالعلهای تولید مربوطه ، بصورت مشخص ذکر گردیده و نحوه پایش و کنترل آنها نیز در طرح کیفیت آن قطعه بیان شده است .
اپراتورهای تولید/مونتاژ موظفند با استفاده از ابزارهای کنترلی تعیین شده در محلهای موردنظر بصورت مستمر فرآیندها را نظارت و کنترل نماید .
واحد تضمین کیفیت موظف است با کنترلهای منظم که در روش اجرایی پایش و اندازهگیری محصول P-QA-09.
به آنها اشاره شده است ، از صحت مداوم فرآیندهای حساس اطمینان حاصل نماید .
سرپرست نگهدرای و تعمیرات نیز موظف است برنامه نگهداری و تعمیرات را مطابق با آنچه تدوین گردیده است انجام دهد و همواره از قرار داشتن این تجهیرات در شرایط موردنظر اطمینان حاصل نماید .
کلیه سوابق مربوط به این روش اجرایی مطابق با روش اجرایی نگهداری سوابق کیفی P-QA-06 در واحدهای ذیربط نگهداری میگردد .
5 – مراجع : استانداردهای ISO 9001: 2000 .
6-مدارک ذیربط : روش اجرایی نگهداری سوابق کیفی P-QA-06..
روش اجرایی طرحریزی پیشاپیش کیفیت……………..
روش اجرایی برنامه ریزی و کنترل تولید P-PG-02.
روش اجرایی پایش و اندازهگیری محصول P-QA-09 روش اجرایی نگهداری و تعمیرات ………………..
کلیه دستورالعملهای تولید و راهاندازی دفترچه چارت سازمانی و شرح وظایف 7-سوابق و مستندات : کلیه کارتهای تولید کلیه کارتها پایش و اندازهگیری محصول 8-توزیع نسخ : مدیرتضمین کیفیت .
مدیر تولید مدیر برنامه ریزی مدیر فنی و مهندسی سرپرست تولید شماره مدرک : P-PR-01 شماره ویرایش : صفر نسخه شماره : یک محل نگهداری : تولید تاریخ تهیه : 2/3/83 تهیه کننده : سرپرست تولید و مونتاژ تائید کننده : مدیر تولید تائید کننده نهایی : نماینده مدیریت – مدیر تضمین کیفیت شماره ویرایشتاریخ ویرایششماره صفحات تغییر یافتهشرح تغییرات صورت گرفتهمنشاء تغییرات