کمپرسور: یکی از سیستم های ترمز معمول در راه آهن ترمز هوایی است که از انرژی هوای فشرده جهت تأمین نیروی ترمز استفاده میشود تلمبه ای که هوای فشرده جهت ترمز قطارها تهیه مینماید کمپرسور نام دارد و برای تهیه هوای فشرده مورد نیاز جهت ترمز و دستگاههایی از قبیل : شن پاش، کلیدهای هوایی مغناطیسی ، برف پاک کن ها و دریچه ها از یکدستگاه کمپرسور سه سیلندر استفاده شده که توسط کوپل انعطاف پذیر به میللنگ موتور متصل میگردد کمپرسور دارای پمپ روغن و سیستم روغنکاری منتقل میباشد و پس از روشن شدن موتور همزمان شروع به کار میکند و با توقف موتور از کار میافتد.
حال به بررسی مشخصات کمپرسور در لکوموتیوهای GE و ALSTOM میپردازیم.
در لکوموتیو GE: این لکوموتیوها مجهز به یک دستگاه کمپرسور WABCO-3CD از نوع پیستونی دومرحله ای است و دارای آرایش سیلندر w میباشد.
دو سیلندر جانبی این کمپرسور فشار ضعیف و سیلندر میانی آن فشار قوی میباشد.
کمپرسور مزبور هوای فشرده مورد نیاز در سیستم ترمز لکوموتیو و قطار، همچنین تجهیزات الکتروپنوماتیکی مانند بوق، زنگ ناقوسی، سیستم شن پاش، برف پاک کن ها و دریچه خنک کننده رادیاتور ، زبانه کنتاکتورهای مارش و نظایر آنها را تأمین میکند.
این کمپرسور به وسیله هوا خنک میشود.
از نظر روغنکاری نیز دارای کارتل و پمپ روغن منتقل میباشد و ظرفیت روغن آن 5/60 لیتر است.
نوع روغن مصرفی از نوع پارس ویژه (بهران 68) و نشان دهنده روغن آن گیج روغن میباشد که برای نشان دادن باید شمشیرک را در جای خود پیچاند تا ساچمه عمل کرده و روغن را نشان دهد.
قطر سیلندرهای فشار ضعیف بزرگتر است و هر سیلندر مجهز به یک سرسیلندر جداگانه و قابل دمونتاژ میباشد که در هر کدام از آنها دو سوپاپ ورود و دو سوپاپ خروج تعبیه شده که عمل باز و بسته شدن آنها در اثر مکش و فشار پیستون ها انجام میشود.
بر روی سوپاپ های ورودی تجهیزات سیستم بی بار کننده پیاده شده که به شیر مغناطیسی CMV مرتبط میگردد.
در صورت رسیدن فشار مخازن اصلی به PSI140 کلید هوایی برقی ACPS عمل مینماید که در اثر آن جریان فشار ضعیف را برای تحریک نمودن شیر مغناطیسی CMV ارسال میکند در نتیجه شیر مزبور باز میشود و هوای مخزن اصلی را به سیستم بی بار کننده انتقال میدهد.
در اثر حرکت پیستون های خلاص کننده و انتقال نیروی حاصل به سوپاپ های ورودی انها را به طور نیمه باز نگه میدارد.
در این صورت عمل کمپرس انجام نمیگیرد و کمپرسور بی بار کار میکند و بر عکس وقتی فشار هوا به PSI130 رسید ACPS قطع و تا CMV از تحریک میافتد و فشار هوا از پشت سوپاپ های بی بار کننده برداشته میشود کمپرسور مجدداً فعال میشود.
این کمپرسور مستقیماً به میل لنگ موتور کوپل میباشد و هوای خود را از صافی های 20 تایی توربوشارژ میگیرد.
دبی هوای تولیدی این کمپرسور در دور RPM1050 حدود 236 فوت مکعب در دقیقه میباشد این کمپرسور دارای 2 عدد رادیاتور خنک کننده هوا میباشد.
هوای خروجی از سیلندرهای فشار ضعیف وارد رادیاتور خنک کننده اولیه که توسط یک فن پلاستیکی کوچک خنک میشود، شده و پس از خنک شدن وارد سیلندر فشار قوی شده و از آنجا پس از رسیدن به فشار نهایی PSI140 وارد رادیاتور خنک کننده دومین که روی مخزن اصلی هوا زیر پروانه خنک کننده رادیاتور حالت فرستاده و از آنجا به مخازن هوا فرستاده میشود.
در لکوموتیو ALSTOM : این لکوموتیوها مجهز به یک دستگاه کمپرسور مدل WLNAGCE از نوع پیستونی دو مرحله ای است و دارای آرایش سیلندر W میباشد.
کمپرسور مزبور هوای فشرده مورد نیاز در سیستم ترمز لکوموتیو و قطار همچنین تجهیزات الکتروپنوماتیکی مانند بوق، سیستم شن پاش و نظایر آن را تأمین میکند.
سیال خنک کننده این کمپرسور آب میباشد که از طریق یک انشعاب به مدار خنک کننده آب LT ارتباط دارد.
از نظر روغنکاری نیز دارای کارتل و پمپ روغن منتقل میباشد و ظرفیت روغن آن 40 لیتر است نوع روغن مصرفی از نوع شل کرونا P100 و نشان دهنده روغن آن به دو صورت است: 1- گیج روغن موجود بر روی کمپرسور 2 نشان دهنده سطح روغن کمپرسور بر روی صفحه نمایش اصلی.
قطر سیلندرهای فشار ضعیف بزرگتر است و هر سیلندر مجهز به یک سرسیلندر جداگانه و قابل مونتاژ میباشد که در هر کدام از آنها یک سوپاپ ورود و یک سوپاپ خروج تعبیه شده که عمل باز و بسته شدن آنها در اثر مکش و فشار پیستون ها انجام میشود بر روی سوپاپ های ورودی تجهیزات سیستم بی بار کننده پیاد شده که طرز کار آنها تفاوت چندانی با سایر لکوموتیوها ندارد و به صورت الکتروپنوماتیکی عمل میکند.
این کمپرسور مستقیماً به میل لنگ موتور کوپل میباشد و هوای خود را از صافی های 4تایی کاغذی میگیرد.
دبی هوای تولیدی در دور RPM1000 حدود 6500 لیتر بر دقیقه است.
محدوده کنترل فشار عادی آن 9-8/7 بار میباشد و سوپاپ ایمنی آن در 11 بار عمل میکند سازنده این کمپرسور GARDENDENEVER میباشد و مجهز به سنسور کنترل فشار روغن کمپرسور میباشد و هوای خروجی از آن نیز با آب خنک میشود.
مخازن اصلی: جهت ذخیره هوای فشرده تولیدی کمپرسور از آن استفاده میشود و به تعداد 2 عدد در هر لکوموتیو وجود دارد.
جهت ذخیره هوای فشرده تولیدی کمپرسور از آن استفاده میشود و به تعداد 2 عدد در هر لکوموتیو وجود دارد.
در لکوموتیو GE: این لکوموتیو دارای دو مخزن اصلی میباشد.
مخزن شماره یک با ظرفیت 600 لیتر در بالا و پشت کمپرسور قرار گرفته و مخزن شماره 2 با ظرفیت 200 لیتر در زیر شاسی قرار گرفته و هوای فشرده مورد نیاز لکوموتیو در این مخازن ذخیره میشود.
فشار مخزن اصلی هوا معمولاً بین PSI125 تا PSI145 میباشد.
برای حمل سرد لکوموتیو از مخزن شماره 2 استفاده میشود.
دلکوموتیو ALSTOM : این لکوموتیو مجهز به دو مخزن اصلی هوا میباشد.
مخزن اصلی (RP) با ظرفیت 400 لیتر در طرف A موتور زیر شاسی و مخزن ذخیره (RCA) با ظرفیت 400 لیتر در طرفB موتور زیر شاسی قرار گرفته است.
مخزن اصلی مجهز به سیستم تخلیه دستی و اتوماتیک و مخزن ذخیره با روش تخلیه دستی تخلیه میشود.
لازم به ذکر است برای حمل سرد لکوموتیو ALSTOM از مخزن RCA استفاده میشود.
لوله اصلی ترمز: جهت انتقال هوای فشرده به سرتاسر قطار در زیر شاسی لکوموتیو لوله ای نصب شده است که آن را لوله اصلی هوا میگویند.
این لوله از جنس فولاد و برای اینکه تحمل فشار زیاد داشته باشد بدون درز در نظر گرفته میشود و به وسیله بست های مخصوصی به شاسی متصل میشود در طرفین لوله اصلی شیری جهت انسداد و یا انتقال جریان هوا در نظر گرفته شده اگر دسته شیر در حالت موازی با ریل قرار گیرد حالت بازو در صورتیکه به طرف بالا یا عمود به ریل باشد حالت بسته خواهد بود.
این شیرها دارای سوپاپی است که در موقع بسته شدن شیر، هوای حبس شده در لوله لاستیکی را خارج مینماید.
در لکوموتیو GE : در هر طرف یک عدد میباشد و فشار هوای آن در حدود PSI 70 میباشد و در میان لوله های تعادل قرار دارد.
در لکوموتیو ALSTOM : در هر طرف لکوموتیو دو عدد میباشد و فشار هوای آن در حدود PSI70 میباشد لازم به ذکر است در لکوموتیو آلستوم این لوله CG نام دارد و طرف تامپون قرار دارد.
لوله تعادل مخزن اصلی هوا (لوله تعادل بزرگ) لوله توازن هوای مخازن اصلی هوای بین دو لکوموتیو است.
در لکوموتیو GE : در هر طرف لکوموتیو دو عدد وجود دارد و فشار هوای آن در حدود PSI140 میباشد و در دو طرف لوله اصلی هوا قرار دارد.
در لکوموتیو ALSTOM : در هر طرف لکوموتیو دو عدد وجود دارد و فشار هوای آن PSI 140 میباشد در آلستوم به این لوله CP میگویند و طرف قلاب قرار دارد.
لوله تعادل سیلندر ترمز (لوله تعادل کوچک) لوله توازن هوای سیلندر ترمزهای دو لکوموتیو است.
در لکوموتیو GE : در هر طرف لکوموتیو دو عدد میباشد و فشار هوای آن بین PSI 63 تا PSI 72 در لکوموتیوهای سری پایین و سری بالا تفاوت دارد و در هر طرف لوله اصلی هوا قرار دارد.
در لکوموتیو ALSTOM : این لکوموتوی فاقد لوله تعادل سیلندر ترمز میباشد.
سیلندر ترمز: برای اینکه انرژی هوای فشرده به انرژی مکانیکی اهرم بندی ترمز تبدیل شود از دستگاهی به نام سیلندر ترمز استفاده میشود.
جنس سیلندر ترمز از ورق فولادی است و تشکیل شده از بدنه استوانه ای شکل و درب آن پیستون و دسته پیستون و میله دسته پیستون،فنر برگشت دهنده، واشر لاستیکی، کاسه نمد جلوگیری از ورود گرد و خاک و سوپاپ اسفنجی (جهت جلوگیری از بوجود آمدن خلاء) نیروی ترمز از طریق میله دسته پیستون به اهرم های تخت جلو و عقب سیلندر ترمز منتقل میگردد و فنر برگشت دهنده در موقع آزاد شدن ترمز پیستون را به جای خود برمیگرداند.
اندازه ای از دسته پیستون که هنگام عمل ترمز از سیلندر ترمز خارج میشود کورس پیستون مینامند و در لکوموتیوها اندازه حداکثر باید mm125 باشد در لکوموتیوها یک سوپاپ تنفس برای اینکه پشت پیستون مقاومتی ایجاد نشود وجود دارد.
در لکوموتیوهای GE : در لکوموتیوهای سری پایین هر بوژی 6 سیلندر ترمز با فشار هوای PSI 63 دارد اما در لکوموتیوهای سری بالا هر بوژی 4 سیلندر ترمز دارد که فشار هوای آن PSI72 میباشد.
در ALSTOM : در لکوموتیوهای آلستوم هر بوژی 6 سیلندر ترمز دارد که فشار هوای آن PSI50 میباشد.
کفش ترمز: برای انتقال نیروی مکانیکی کورس پیستون سیلندر ترمزها در حالت ترمز به چرخ و محور از کفش ترمز استفاده میشود.
از کفش ترمز جهت تقلیل سرعت یا توقف لکوموتیو استفاده میشود.
در لکوموتیو GE : کفش ترمز در این لکوموتیو از نوع کمپوزیت میباشد و هر چرخ مجهز به یک کفش ترمز میباشد که در مجموع 12 کفش ترمز در این لکوموتیو وجود دارد.
در لکوموتیو ALSTOM : در ALSTOM هر چرخ دو کفش ترمز دارد که در مجموع 24 کفش ترمز در این لکوموتیو وجود دارد لازم به ذکر است که کفش ترمز در این لکوموتیو از نوع کمپوزیت میباشد.
شیرهای قطع هوای موجود در لکوموتیو: در لکوموتیو GE : خروسکی قطع هوای مخزن اصلی 2) خروسکی قطع هوای کنترل 3) خروسکی تخلیه هوای مخزن کنترل 4) خروسکی قطع هوای سیلندر ترمز 5) خروسکی قطع هوای کنترل کمپرسور 6) خروسکی قطع هوای شن پاش 7) خروسکی قطع هوای شیر مغناطیسی کنترل سرعت S.C.M.V 8) خروسکی قطع هوای لکوموتیو سرد 9) خروسکی قطع هوای بوق 10) خروسکی قطع هوای برف پاک کن ها 11) خروسکی قطع هوای زنگ 12) خروسکی های قطع هوا در هر دو انتهای لکوموتیو شامل الف ) لوله های ترمز ب ) تنظیم کننده مخزن اصلی ج ) تنظیم کننده سیلندر ترمز 13) خروسکی جک کرکره ها 14) شیر سیگنال هوشیاری راننده لازم به ذکر است که شیر هوای بوژی بالای محورهای 2 و 5 لکوموتیو قرار دارد.
د) لکوموتیو ALSTOM : شیر قطع هوای بوق های خارجی سمت راست کنترل راننده قسمت پایین 2) شیر حمل سرد ( در کنار ژنراتور اصلی) 3) شیر تخلیه مخزن Rp 4) شیر تخلیه مخزن RCA 5) شیرهای موجود در بلوک B1 (بلوک پنوماتیکی قطار) الف ) شیر هوای اصلی ب) شیرهوای فرعی ج ) شیر قطع ترمز سریع (دستگاه هوشیاری راننده ) د ) شیر کمپرسو شیرهای موجود در بلوک B2 (بلوک پنوماتیکی لکوموتیو) الف ) شیر روغن پاش ب ) شیر شن پاش ج ) شیر سه دنده د ) شیر ترمز پارک یک هـ) شیر ترمز پارک دو و) شیر هوای بوژی یک ز) شیر هوای بوژی دو ح) شیر قطع هوای سراسری ط) دستگیره باری – مسافری تذکر: در لکوموتیو GE شیر حمل سرد به صورت یک سوپاپ یک طرفه است و در زمان حمل سرد لکوموتیو خود بخود باز میشود.
اما در لکوموتیو ALSTOM شیر حمل سرد در زیر ژنراتور اصلی قرار دارد و به صورت دستی است و طرز کار آن بدین صورت است عمود لوله باز و موازی لوله بسته است.
ترمز: در لکوموتیو GE ترمز به صورت مکانی عمل میکند.
در لکوموتیو ALSTOM ترمز به صورت زمانی عمل میکند.
ترمز لکوموتیو: در لکوموتیو GE : (ترمز سه دنده محل SA-20 ) ترمز سه دنده در واقع ترمز لکوموتیو میباشد و بر روی چرخ های لکوموتیو اعمال میگردد.
ترمز سه دنده مدل SA-26 نصب شده روی لکوموتیو GE دارای وضعیت های کنترلی زیر میباشد.
1) هواگیری (آزاد کردن ترمز) 2) میدان ترمز 3) ترمز کامل لازم به ذکر است برای آزاد کردن سریع ترمز یا کاستن از فشار ترمز باید دستگیره سهدنده را به سمت پایین فشار داد.
در لکوموتیو ALSTOM : دستگیره ترمز مستقل (ترمز سه دنده MP.FD ) این دسته یک کنترولر الکتریکی است و این امکان را میدهد که بدون بکارگیری فشار لوله ترمز CG ترمز گیری مستقل لکوموتیو انجام گیرد و غالباً زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که لکوموتیو به تنهایی مورد استفاده قرار گیرد.
این دستگیره در قسمت میز راننده قرار دارد و در حالت بدون سرنشین این دستگیره باید در حالت آزاد قرار گیرد.
پدال تخلیه هوای داخل سیلندر ترمز بوژی: کار آن قطع کردن ترمز پنوماتیکی (هوایی) میباشد و در منطقه پایین کنسول راننده قرار دارد.
لکوموتیوران از پدال در وضعیت بهره برداری یا در مدت ترمزگیری پنوماتیکی (هوایی) مهم استفاده کند تا از تیز شدن چرخ ها (بریدگی چرخ ها ) جلوگیری شود.
ترمز دستی لکوموتیو: در لکوموتیو GE: ترمز دستی از نوع اهرمیبوده و در سمت چپ دماغه لکوموتیو قرار دارد.
برای ایجاد فشار ترمزی لازم به روی چرخ ها باید اهرم را به دفعات بالا و پایین برد تا حدی که دیگر توسط دست قابل حرکت نباشد.
برای آزاد کردن ترمز دستی نیز کافی است دسته آزاد کننده ترمز به سمت بالا کشیده شود در لکوموتیوهای سری پایین فقط یک چرخ و در سری بالا دو چرخ هنگام ترمز دستی عمل میکند.
در لکوموتیو ALSTOM: دگمه فشاری ترمز پارک یا ترمز دستی (BP-FS) در قسمت چپ میز راننده به رنگ قرمز میباشد با زدن این دکمه علامت مربوط به ترمز پارک به روی صفحه نمایش (صفحه driving) ظاهر میشود و لکوموتیو ترمز میشود لازم به ذکر است که با زدن کلید ترمز پارک لکوموتیو دیگر تحریک نمیشود آزاد کردن آن به دو صورت است : 1- فشار دادن مجدد دکمه ترمز پارک 2- کشیدن فنیتل های ترمز پارک که بر روی چرخ های 1، 6، 7 و 12 قرار دارد.
تذکر: با قطع نمودن کلید تیغه ای باتری لکوموتیو خود به خود ترمز پارک میشود.
ترمز قطار: در لکوموتیو GE: ترمز شش دنده مدل 26-C ترمز شش دنده مدل 26-C دارای وضعیت های کنترلی زیر میباشد که بر روی قطار و لکوموتیو اعمال میگردند.
آزاد کردن ترمز یا هواگیری 2) ترمز تدریجی یا میدان ترمز 3) ترمز کامل 4) لغو ترمز جریمه 5) خنثی 6) ترمز سریع در لکوموتیو ALSTOM : دسته ترمز اتوماتیک (M.P.F) این دسته در قسمت راست میز راننده قرار دارد و امکان کاربرد تدریجی و همچنین آزاد کردن تدریجی ترمز پنوماتیکی را میدهد این ترمز برای ترمزگیری هم زمان قطار و لکوموتیو به کار میرود با فشار دادن به طرف جلو عمل هواگیری انجام میشود و با فشار دادن به طرف عقب عمل ترمز به طور تدریجی انجام میشود که نهایت آن ترمز کامل میباشد.
ترمز اضطراری (ترمز سریع): در لکوموتیو GE: یک شیر اضطراری در پشت تابلوی لکوموتیوران قرار داده شده است با کشیدن اهرم یا دستگیره شیر ترمز اضطراری یک ترمز سریع در قطار و لکوموتیو اتفاق خواهد افتاد باید توجه داشت که پس از استفاده باید اهرم یا دستگیره ترمز اضطراری به وضعیت اولیه اش برگرداند.
در لکوموتیو ALSTOM : دکمه ترمز اضطراری : این دگمه پوش باتون به رنگ قرمز و در سمت چپ میز راننده قرار دارد با فشار دادن این دکمه به سمت پایین هوای لوله ترمز CG را به خارج تخلیه میکند و ضمن به صدا درآوردن زنگ قطار ترمز سریع میگردد برای هواگیری مجدد باید دگمه را به سمت بالا کشید.
شیر خروسکی: در لکوموتیو GE : دارای دو حالت است 1) حالت باری 2) قطع رابطه از این حالت زمانی استفاده میشود که لکوموتیو به صورت یدک یا حمل سرد استفاده شود.
در لکوموتیو ALSTOM: دکمه دنده خنثی: به رنگ سفید در سمت چپ میز راننده قرار دارد.
جهت اطمینان از کیپ بودن (عدم نشتی) لوله ترمز بکار میرود فشار دادن کلید خنثی لوله ترمز CG را از لوله تهیه هوا CA جدا میکند این کلید در هنگام نشان دادن موفقیت neutral خنثی شب نما میشود در هنگام یدک کردن لکوموتیو این دگمه کار شیر خروسکی را انجام میدهد.
دستگیره باری – مسافری: این دستگیره در بلوک پنوماتیکی B2 قرار دارد و بنا به حالت قطار و نوع قطار در حالت مسافری یا باری قرار میگیرد.
شیر دو جانبه (یدک – راهنما): در لکوموتیو GE: شیر دو جانبه MU-2Aدر لکوموتیو GE دارای دو وضعیت میباشد 1) راهنما 2) یدک شیر دو جانبه در گوشه سمت چپ و پایین تابلوی راننده قرار دارد.
با کمک این شیر تجهیزات ترمز در واحد یدک میتوانند توسط تجهیزات ترمز واحد راهنما دقیقاً کنترل گردند هنگامیکه لکوموتیو به عنوان واحد یدک مورد استفاده قرار میگیرد این شیر باید در وضعیت یدک قرار داشته باشد و هنگامیکه لکوموتیو به عنوان راهنما یا حمل سرد استفاده میشود باید در وضعیت راهنما قرار داشته باشد.
در لکوموتیو ALSTOM: این لکوموتیو فاقد شیر یدک – راهنما میباشد و تجهیزات آن به صورت الکتریکی کنترل میشود یعنی هنگامیکه قصد استفاده لکوموتیو به عنوان واحد یدک را داریم باید کلید display را در مقر خود در بلوک الکتریکی گذاشت و آن را چرخاند تاتجهیزات ترمز لکوموتیو یدک از طریق لکوموتیو راهنما کنترل شود.
مانومترهای دو قلوی هوا: در لکوموتیو GE: مانومترهای دو قلوی هوا در تابلو اصلی لکوموتیوران قرار دارد: 1- مانومتر مخزن اصلی – مخزن تعادل : عقربه قرمز فشار مخزن اصلی و عقربه سفید فشار هوای مخزن تعادل را نشان میدهد.
2- مانومتر سیلندر ترمز – لوله ترمز، عقربه فشار هوای سیلندر ترمز و عقربه سفید فشار هوای لوله های ترمز را نشان میدهد.
در لکوموتیو ALSTOM: در لکوموتیو ALSTOM این مانومترها بر روی صفحه driving صفحه نمایش اصلی نمایش داده میشود.
1- مانومتر مخزن تعادل (ER) – مخزن اصلی : عقربه قرمز فشار مخزن اصلی و عقربه آبی فشار طول مخزن تعادل را نشان دهد.
2- مانومتر سیلندر ترمز – لوله ترمز، عقربه قرمز فشار هوای سیلندر ترمز و عقربه آبی فشار هوای لوله های ترمز را نشان میدهد.
افزایش هواگیری یا آزادسازی سریع: در لکوموتیو GE: در این لکوموتیو افزایش هواگیری را به وسیله فلکه منظم کننده انجام میشود.
در لکوموتیو ALSTOM: دگمه شب نمای فشاری هواگیری سریع یا آزادسازی سریع ZL، این حالت جهت آزاد کردن سریع ترمزهای قطار طولانی به وسیله افزایش فشار داخل لوله ترمز CG از 5 به 4/5 بار بکار میرود.
این کلید در هنگامیکه موقعیت overcharge (هواگیری سریع) شب نما میشود.
به منظور توقف فرمان هواگیری سریع برای چند ثانیه آن فشار و نگهدارید.
یدک کردن لکوموتیو حمل لکوموتیو سرد GEGEGEراهنماراهنمایدکقلاب کردن لکوموتیوهاقلاب کردن لکوموتیوهاقلاب کردن لکوموتیوهابستن لوله های اصلی و باز کردن شیر آنهابستن لوله های اصلی و باز کردن شیر آنهابستن لوله های اصلی و باز کردن شیر آنهابستن لوله های تعادل و باز کردن شیر آنهابستن لوله های تعادل و باز کردن شیر آنهابستن لوله های تعادل و باز کردن شیر آنهامتصل کردن کابل 27 رشتهمتصل کردن کابل 27 رشتهمتصل کردن کابل 27 رشتهشش دنده حالت هواگیریشش دنده حالت خنثیشش دنده حالت خنثیسه دنده حالت ترمز و زمان حرکت آزادسه دنده حالت آزادسه دنده حالت آزادشیر یدک – راهنما در حالت راهنماشیر یدک – راهنما در حالت یدکشیر یدک – راهنما در حالت یدکشیر خروسکی در حالت باری CUTSINشیر خروسکی در حالت قطع رابطه CUTSOUTشیر خروسکی در حالت قطع رابطه CUTSOUTآزمایش ترمزآزمایش ترمزآزمایش ترمز ALSTOMALSTOMراهنمایدکقلاب کردن لکوموتیوهاقلاب کردن لکوموتیوهابستن لوله های اصلی و باز کردن شیر آنها CGبستن لوله های اصلی و باز کردن شیر آنها CGبستن لوله های تعادل و باز کردن شیر آنها CPبستن لوله های تعادل و باز کردن شیر آنها CPمتصل کردن دو کابل MUمتصل کردن دو کابل MU-قراردادن کلید display در بلوک الکتریکی و گرداندن در حالت یدک-فشار دادن دگمه خنثی (سفید رنگ ) به داخلرفتن به صفحه تست ترمزگیری و آزمایش ترمزرفتن به صفحه تست ترمزگیری و آزمایش ترمز GEGEراهنمالکوموتیور سردقلاب کردن لکوموتیوهاقلاب کردن لکوموتیوهاتخلیه هوای مخازن اصلیتخلیه هوای مخازن اصلیدر لکوموتیو GE شیر حمل سرد به صورت سوپاپ و اتوماتیک وار باز میشوددر لکوموتیو GE شیر حمل سرد به صورت سوپاپ و اتوماتیک وار باز میشودبستن لوله های اصلی هوا و باز کردن شیر آنهابستن لوله های اصلی هوا و باز کردن شیر آنهاشش دنده در حالت هواگیریشش دنده در حالت خنثیسه دنده در حالت ترمز و زمان حرکت آزادسه دنده در حالت آزادشیر یدک - راهنما در حالت راهنماشیر یدک – راهنما در حالت راهنماشیر خروسکی در حالت باری cutsinشیر خروسکی در حالت قطع رابطه cutsovtآزمایش ترمزآزمایش ترمز ALSTOMALSTOMراهنمالکوموتیور سردقلاب کردن لکوموتیوهاقلاب کردن لکوموتیوهاتخلیه هوای مخازن اصلیتخلیه هوای مخازن اصلیباز کردن شیر مربوط به حمل سرد در لکوموتیور سردباز کردن شیر مربوط به حمل سرد در لکوموتیور سرد-بستن شیر سه دنده در بلوک B2-بستن شیرهای ترمز پارک در بلوک B2-کشیدن 4 عدد فنتیل مربوط به ترمز پارک-دستگیره باری – مسافری بسته به نوع قطاربستن لوله های اصلی هوا و باز کردن شیر آنهابستن لوله های اصلی هوا و باز کردن شیر آنهاکشیدن دستگیره تخلیه سوپاپ کنترل جهت برطرف کردن اختلاف هواکشیدن دستگیره تخلیه سوپاپ کنترل جهت برطرف کردن اختلاف هوارفتن به صفحه تست ترمز و آزمایش ترمزرفتن به صفحه تست ترمز و آزمایش ترمز