دانلود تحقیق انقلاب

Word 37 KB 32250 7
مشخص نشده مشخص نشده تاریخ
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • اهمیت و تببن مومضوع اصطلاخات و توسعه اصلاح طلبانه د رجوامع بشری به عنوان یک مفهوم متعالی است در بشری و پدیدهه های چند بعدی است که معلمان بزرگ احتماعی و معماران بنای فکری و فرهنگی در جوامع برای ایجاد تحول و تغییر مثبت به آن توجه خاصی داشته که در سطوح مخنلف در زمینه های گوناگون دارای ابعاد زیادی است که در بزخی جوامع فقط در یک بعد و یا چند بعد و یا به منظور همزمان کلیه شئونات زندگی اجتماعی جامعه انسانی را در برگرفته است .

    .

    اصلاح در لغت تبین و تعریف مفاهیم و واژه ها : اصلاح در لغت تازی به معنی راست ساختن و سامان کردن چیزهاست پس ا زآنکه تباه شده باشد .

    اصلاح چیزهاست یعنی آن را بر پاساخت و استوار داشت و شایسته کرد و در قراآن مجید به معنی آشتی دادن مردم از هم جدا شده و به دشمنی افتاده است .

    در سنت نیوی این کلمه به پیروی ا زقرآن در هر سه زمینه نفسانی روابط میان مردم و اوضاع اجتماعی به کار رفته است .

    بهبود خواهی یا اصلاح طلبی , هوا داری از سیاسیت تغییر زندگی اجتماعی یا اقتصادی یا سیاسی اما با روشهای ملایم و بدون شتاب , در برابر اصطلاح بهبود خواه بخصوص برای گرایشی د رجنبش سوسیالیستی ( تک سوسیالیسم ) به کار می رود که اندبشه ی قهر انقلابی را کنار نهاده و خواستار دگرگونی آرام – آرام نها دهای اجتماعی ا زراههای دموکراتیک شده است ..

    بهبود خواهی , ا زنظر کلی , در برابر ارتجاع و محافظه کاری , از سویی و انقلاب خواهی , از سوی دیگر فرار می گیرد .

    تعریف توسعه سیاسی : افزایش ظرفیت و کارایی یک نظام سیاسی در حل و فصل تضادهای منافع فردی و جمعی , ترکیب مردمی بودن , آزادگی و تغییرات اساسی در یک جامعه تو سعه سیاسی با رشد دموکراسی مترادف است .

    هر اندازه یک نظام سیاسی از انعطاف ناپدیری , از سادگی به پیچیدگی , ا زدنباله روی به خود مختاری و از پراکندگی به یگانگی گرایش پیدا کند , به همان اندازه توسعه سیاسی نیز در آن نظام افزایش می یابد .

    (توسعه سیاسی سیه مشتاق الحو ص 14 ) عناصر توسعه 1 – بهبود رشد و گسرش همه شرایط و جنبه های مادی و معنوی زندگی اجتماعی .

    2 – گسترش ظرفیت نظام اجتماعی برای برآوردن احتیاجات محسوس یک جامعه , امنیت ملی , آزادی فردی , مشارکت سیاسی , برابری اجتماعی , رشد اقتصادی , صلح , موازنه محیط زیست و …… - فرایند بهبود بخشیدن به کیفیت زندگی افراد جامعه .

    جنبه های مهم توسعه عبارتند از : ارتقای سطح زندگی افراد ( مثل د رآمد مصرف غدایی .

    خدمات بهداشتی و آموزشی ) از طریق مناسب رشد اقتصادی , ایجاد شرایطی که موجب رشد عزت نفس افراد شود و افزایش آزادیهای آنها .

    – فرایندی که کوششهای مردم و دولت را برای بهبود اوضاع و فرهنگی و اقتصادی هر محل هماهنگ کند مردم این محل را در زندگی یک ملت ترکیب نماید و آنها را تماما برای مشارکت در پیشرفت ملی توانا سازد .

    ابعاد گوناگون توسعه توسعه اقتصادی , اجتماعی , سیاسی , فرهنگی , ملی توسعه سیاسی را جزء توسعه اجتماعی نیز می شمرند .

    ( توسعه سیاسی ص 15 ) پیشینه و زمینه تاریخی موضوع ( اصلاح طلبی ) جنبش اصلاح طلبانه به مفهوم ایجاد تحول و حرکت در میان ملل به خواب رفته مسلمانان از نیمه دوم قرن دوم سیزدهم در هند و ایران و بین النهرین و مصر و سودان و لیبی و ترکیه پیدا شد به طور کلی عوامل موثر در حرکت و اصلاح عصر جدید را می توان به آشنایی به منزله غرب شکست ایران قاجاری ا زوسیه تزاری و توسعه چاپ و انتشار نام برد .

    (تاریخ نفسهای دینی – علی اصغر جلی ص 2) پس از رضاخان پسرش محمد رضا , با دخالت دولت استعمارگر انگلستان و بعدها آمریکا به قدرت و حکومت رسید .

    او د رپی ادعای سیاست مدنیزه کردن ایران توسط پدرش .

    نخست با مماشت و پس ا زآن با استبداد روزافزون و علی رغم داعیه خود – ا زجمله مفاد به ظاهر اصلاح طلبانه انقلاب سفید و وعده رسیدن ایران به دروازه های تمدن بزرگ د رآینده ای نزدیک – این کشور را در همه ابعاد فکری , سیاسی و اقتصادی کاملا وابسته به برخی کانون های استعماری غرب , خصوصا آمریکا نمود .

    این در حالتی بود که هر چه از حکومت مستبدانه وی , می گدشت مردم با احساس یک عقب ماندگی روزافزون در همه ابعاد مادی .

    سیاسی و فرهنگی بیشتر به پوچی و دروع گفتن داعیه و اندیشه تجدد و مدرنیزه کردن ایران توسط سلسله پهلوی پی می برد .

    آن گونه که در سال های آخر حکومت وی , مردم با تجربه جامعه تحت استبداد و ستم دودمان پهلوی و وابستکان آن , به خوبی به خیانت , مکر دروغ بودن داعیه این سلسله در بیش از 50 سال حکومت مبنی بر وعده نجات و پیشرفته کردن کشور پی برند پس از رضاخان پسرش محمد رضا , با دخالت دولت استعمارگر انگلستان و بعدها آمریکا به قدرت و حکومت رسید .

    آن گونه که در سال های آخر حکومت وی , مردم با تجربه جامعه تحت استبداد و ستم دودمان پهلوی و وابستکان آن , به خوبی به خیانت , مکر دروغ بودن داعیه این سلسله در بیش از 50 سال حکومت مبنی بر وعده نجات و پیشرفته کردن کشور پی برند .

    این آگاهی در سال 1357 منجر به براندازی رژیم پهلوی شد.

    مردم در سال های 1356 و 1357 در آستانه وقوع انقلاب اسلامی , با وقوف به محتوای دعوت حضرت امام خمینی مبنی برگدر از دو جریان تاریخی تحجر و تجدد که قرن ها کشور را دستخوش استداد سیاه سنتی و شبه مدرن ستم شاهی ساخته بود به صفوف فشرده مخالفین این دودمان داشته مبدل گشته .

    از نهضت اسلامی تا انقلاب از سال های پس از 1339 ش مبارزات مردم ایران با شعار استفلال , آزادی و عدالت خواهی به دور از اندیشه های غربی و نظام دست نشانده محمد رضا شاه بر بنیاد فرهنگ ملی و آرمان های اسلامی تبلور یافت .

    متفکران سیاسی و اجتماعی این دوران در داخل و خارج از کشور بی آن که تسلیم امواج اندیشه ها و ائدلوژی های غربی شوند کوشش کردند تا با استعانعت از پانزدهم خرداد 1342 ش روز بیداری وجدان دینی و ملی جامعه در پیکارهای ایرانیان به شمار آمد و به دنبال آن مردم مسلمان وبه پا خاسته ایران با نثار خون خود نبرد را تا واژگونی نظام استبدادی سلطنت وابسته به بیگانه و استقرار نظام مبتنی بر عدل ادامه دادند .

    انقلاب اسلامی ملت ایران حرکت تکامل یافته ای بود که طی سالیان دراز در برخورد جامعه ایران با استعمار غربی پدید آمده بود .

    دوران نخست وزیری امیر عباس هویدا را میتوان دوره آغاز حرکات انقلابی به شمار آورد سرکوب مردم اعدام مبارزان و آزادیخواهان , غارت منایع نفتی و خرید سلاح های پیشرفته آمریکایی و انگلیسی , نقش ژاندارمی ایران د رخلیج فارس , خروج انگلیسی ها از خلیج فارس و جدا سازی بحرین از ایران بر پایه خواست های نو استعماری و دستگیری معترضان این اقدام ضد میهنی جشن های میان تهی تبلیغاتی ( جشن 25 سال سلطنت در سال 1345 ش جشن تاجگذاری در سال 1346 ش و جشن دو هزار پانصدمین سال شاهنشاهی در یال 1350 ش ) بر پایی مراسم گوناگون و میهمانی های افسانه ای به مناسب صدمین سال تولذ رضا شاه و انقلاب سفید و جشن تولد افراد خانواده سلطنت , تبدیل نظام مشروطه به نظام دیکتاتوری , سوق دادن نظام به سمت استبداد مطلق سلطنتی , ایجاد تغییرات مجدد د رقانون اساسی تغییر یافته پیشین , و نیابت سلطنت فرح پهلوی , تاسیس حزب واحد ( رستاخیز ) و ممنوعیت هز نوع تحزب و تجمع سیاسی .

    بی ارزش کردن هویت انسانی و ملی و دینی افراد و جماعت های مختلف توسعه تملق گویی و چاپلوسی خاصه در بخش های حاکمه , فراهم آوردن رفاه و شرایط حوش گذرانی های غیر اخلاقی د رگروه هایی از جامعه شهر نشین و توسعه فقر در روستاها و حومه شهرها و پدیده آمدن مهاجرت های ناسالم به شهرهای بزرگ و ایجاد مشاغل کاذب و فساد انگیز و بالاخره تغییز تقویم هجری شمسی به تقویم ساختگی شاهنشاهی .

    شرایطی را به وجود آورد که ههه گروه ها و بخش های جامعه بزرگ ایران از نظام حاکم کینه به دل گرفته و خواستار دگرگونی در ساختار نظام استبدادی سلطنت وابسته است .

    زمینه اجتماعی شاه با کودتای آمریکایی سال 1332 و بدون توجه به خواست نیروهای سیاسی ملی آن روزگار به قدرت رسید .

    او از حمایت آشکار آمریکا برخوردار بود و پس از انقلاب سفید سال 1341 برای پیش بردن برنامه های نوسازی خویش عمدتا بر درآمد حاصل ا زنفت تکیه داشت .

    ماشین اصلاخات او مبتنی بر دیکتاتوری متمرکزبود و همین موجب شد نیروهای ملی اعم از سنتی و مدرن با دولت بیگانه شوند .

    نیروهای مایوس و سرخورده .

    اقتدار ملی جای گزینی پیدا کردند و در جریان انقلاب اسلامی با اتکا به آن علیه شاه به میدان آمدند .

    به علت افزایش در آمد و مصرف شهری و پس رفت کشاورزی و زراعت میزان مهاجرت ا زمناطق روستایی به شهرها و ا زشهرهای کوچک به شهرهای بزرگ به شدت رشد کرد( علیزاده 1363 , 70 ) بنابراین استبداد نفتی شبه مدرن شامل یک دولت متمرکز می شد و اساسا بر دفاتر اداری و کارمندان تخصیل کرده جدیدی تکیه داشت که با در آمد نفت تامین می شدند علاوه بر آن , این دستگاه , دین علما و اجتماع مذهبی را به حاشیه محدوده اجتماعی جامعه سوق داد .

    0

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

نگاه دوگانه به رضاشاه در دوران حکومت وی: بعد منفی: مستبد، ثروت اندوز، وابسته به انگلستان، عوام بعد مثبت: انجام اصلاحات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی که مد نظر مشروطه خواهان بود. نتایج مثبت انقلاب مشروطه (آنچه مد نظر انقلابیون بود) در دوران رضاشاه ظاهر شد و در بعد سیاسی نیز، انقلاب مشروطه شکست. رضاشاه در حالی که طبقه متوسط سنتی را بشدت از خود متنفر ساخت، در میان طبقه متوسط جدید نیز ...

ایران در دوره سلطنت رضاشاه (پهلوی اول) در این دوره که شانزده سال به طول انجامید، شیوه های گوناگونی در اداره امور به کار رفت. در آغاز به ظاهر جنبه های مشروطه خواهی و دین پروری و ملت خواهی چیره بود و دکتر مصدّق و مدرّس و آزادیخواهان دیگری از تهران و برخی از شهرها به مجلس راه یافتند. اما بسیاری از آزادیخواهان یا در نظام جدید ادغام می شدند یا از سیاست و مبارزه بر ضد دیکتاتوری نظامی ...

مقدمه : از سالیان بسیار دور، با افزایش سطح دانش و فهم بشر، کیفیت و وضعیت زندگی او همواره در حال بهبود و ارتقاء بوده است. بعد از انقلاب فرهنگی- اجتماعی اروپا (رنسانس) و انقلاب صنعتی، موج پیشرفت‌های شتابان کشورهای غربی آغاز شد. تنها کشور آسیایی که تا حدی با جریان رشد قرن‌های 19 و اوایل قرن 20 میلادی غرب همراه شد کشور ژاپن بود. پس از رنسانس که انقلابی فکری در اروپا رخ داد، توان ...

مقدمه از سالیان بسیار دور, با افزایش سطح دانش و فهم بشر, کیفیت و وضعیت زندگی او همواره در حال بهبود و ارتقا بوده است. بعد از انقلاب فرهنگی-اجتماعی اروپا (رنسانس) و متعاقب آن انقلاب صنعتی, موج پیشرفت‌های شتابان کشورهای غربی آغاز گردید. تنها کشور آسیایی که تا حدی با جریان رشد قرن‌های نوزده و اوایل قرن بیستم میلادی غرب همراه گردید کشور ژاپن بود. بعد از رنسانس که انقلابی فکری در ...

نگاه دوگانه به رضاشاه در دوران حکومت وي: بعد منفي: مستبد، ثروت اندوز، وابسته به انگلستان، عوام بعد مثبت: انجام اصلاحات اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي که مد نظر مشروطه خواهان بود. نتايج مثبت انقلاب مشروطه (آنچه مد نظر انقلابيون بود) در دوران رضاشاه ظاهر

هدف اصلي پژوهش حاضر مطالعه علمي تأثير جنبش اصلاح طلبي در ايران بر آغاز و افزايش سياست تنش زدايي جمهوري اسلامي ايران بر روابط با عربستان سعودي بعد از روي کار آمدن آقاي خاتمي ميباشد. به منظور پايان دادن به دوران تيرگي روابط در ايجاد تفاهم و اعتماد ميا

تاریخ چیست ؟ تاریخ عبارتست از تلاش در بازسازی و فهم گذشته. تاریخ عبارتست از ایجاد و پرورش استعداد ، قوه تجزیه و تحلیل تحولات گذشته و این موضوع انقلاب یا یک حرکت اجتماعی خیزش سیاسی ، بروز جنگ ، پیروزی یا شکست نظامی، تهاجم و بحران ، سقوط یک سلسله و به قدرت رسیدن حکومت و نظامی دیگر چه تأثیری به اقتصاد و پارامترهای اقتصادی داشته اند. عوامل سیاسی ، اجتماعی فکری ، فرهنگی و دینی در به ...

- شناخت فرصتها ونیازها 1-1- جستجوی نیازها : باتوجه به رشد روز افزون شهرها وتوسعه هر چه بیشتر شهر نشینی در تمام جهان و بخصوص کشورعزیزمان نیاز های شهری شهروندان در کانون توجه هرچه بیشتر قرارمی گیرد. فشارهای روز مره وارد بر شهروندان یک شهر به اندازه‌های بالاست که وظیفه طراحان شهری ایجاب می کند با در نظر گرفتن نیازهای شهروندان در سطح شهر وایجاد فضای مناسب برای شهروندان تلطیف هر چه ...

جلب سرمایه و سرمایه گذاری راهی برای تسریع حرکت اقتصاد بسوی توسعه و ایجاد اشتغال است و می تواند به عنوان اهرمی برای شتاب توسعه و رشد اقتصادی بکار گرفته شود. علاوه بر این سرمایه گذاری خارجی می تواند به اصلاح نظام مدیریتی و تبادل تجربیات اقتصادی و بکارگیری فن آوری های نوین منجر بشود. در ایران برای دستیابی به سهمی از حجم بزرگ نقل و انتقال سرمایه در جهان تاکنون تلاش های بسیاری شده و ...

محمد شلیله این زمان دیگر نام اسماعیل عرفانی تنها بر روی کتاب هایی بر جای مانده است که آن زنده یاد در رشته حسابداری و حسابرسی تألیف کرده است و در آن مقطع خاص انتشارات دانشکده حسابداری و علوم مالی شرکت ملی نفت ایران منتشر می شد و اکنون در کتاب خانه های معتبر نگهداری می شود و تنها در بررسی های تاریخی تحولات دانش حسابداری در ایران به آن مراجعه می شود. پیش از این اما در دوران اخیر ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول