موضوعات تحقیق :
الف-مقدار پوشش زنان و حفظ خود از نامحرم را به استناد آیات قرآن کریم بیان کنید .
ب-نور بودن خدا یعنی چه وحقیقت نور چیست ؟
ج-اهل سعادت ورستگاری چه کسانی هستند ؟
حجاب مصونّیت است نه محدودیت !
متفکر اندیشمند فرزانه استاد شهید مرتضی مطهریدراینزمینه مینویسند:
مرد بسیاری از هنرنمایی ها و شجاعت ها ودلاوریها ونبوغها وشخصیتهای خود را مدیون زن وخودداری های ظریفانه زن ، مدیون حیا وعفاف زن می داند .
زن همیشه مرد را ساخته و مرد اجتماع را ، آنگاه که حیا وعفاف وخود داری زن از میان برود وزن بخواهد در نقش مرد ظاهر شود اول به زن مهر باطله می خورد وبعد مرد، مردانگی خود را فراموش می کند وسپس اجتماع منهدم می گردد.
حضرت امام (ره) می فرمایند : « زن مربع جامعه است . زن با تربیت صحیح خودش انسان درست می کند وبا تربیت صحیح خودش کشور آباد می کند .»
از همه شگفت آورتر سخنی است که یکی از مجلات زنانه از آلفرد هیچکاک نقل می کند :
«زنان شرقی تا چند سال پیش به خاطر حجاب و نقاب وروبندی که به کار می بردند خود به خود جذاب می نمودند وهمین مساله جذبه نیرومندی به آنها می داد اما به تدریج با تلاشی که زنان این کشورها برای برابری با زنان غربی ا زخود نشان می دهند حجاب وپوششی که دیروز وبرزن شرقی کشیده شده بود از میان می رود وهمراه آن از جاذبه جنسی او هم کاسته می شود . »
بگو ای محمد صلی الله علیه واله وسلم زنان مؤمنه را که بپوشند چشمهای خودرااز مردان نامحرم و نگاهدارند از رویعفتفرجهایخودراازنظر نامحرم .
از ام سلمه روایت است که گفت بعد از نزول آیه حجاب من و میمونه نزد پیغمبر بودیم عبدالله مکتوم در آمد پیغمبر بما فرمودند پنهان شوید گفتیم یا رسول الله عبدالله مکتوم اعمی است و چیزی نمی بیند فرمو دند آیا شما هم اعمی هستید ؟ ودر بعضی تفاسیر آورده اند که روزی رسول اکرم (ص ) در حجره حضرت فاطمه علیهما سلام بودند عبدالله مکتوم در آمد حضرت فاطمه علیهما سلام برخاست و پنهان شد چون این مکتوم از نزد پیغمبر رفت حضرت زهرا نزد پدر خود آمد حضرت بر سبیل امتحان فرمود دختر جان چرا از این مکتوم پنهان شدی او که چشم نداشت ؟ حضرت فاطمه علیهماسلام عرض کرد پدر جان او چشم نداشت اما من که چشم داشتم اگر او مرا نمیدید من که او را می دیدم .
همچنانکه حق تعالی مرد آنرا امر نموده که چشم خود را ازدیدن زنان نامحرم نگاهدارند زنان را هم چنین امر نموده که حفظ چشم خود کنند از دیدن مردان نامحرم وظاهر نسازند .
و باید که زنان مؤمنه سینه و گریبان یعنی گردن وبرودوش خود را بمقنه بپوشانند وزینت و جمال خود را اشکار نسازند وظاهر ننمایند سروساعد وساق وگردن بند وخلخال را جز برای شوهران خود وپدران ، و پدران شوهر و پسران خود و پسران شوهر ، وبرادران وپسران برادر که در حکم برادرند ویا پسران خواهران واینها کسانی هستند که نکاح با ایشان روانیست .
کسانیکه از نسبت شیر محرم شده اند نیز همین حکم ثابت است وبزنان همدین خود یعنی زنان مؤمنه و کنیزان ملکی نه کافر از قبیل زنان یهودیه ونصرانیه ومجوسیه چه قرآن آنها را هم در حکم مردان بیگانه دانسته وجایز ندانسته که زنان مومنه نزد آنها برهنه باشند واتباع خانواده که رغبت بزنان ندارند مانند مردانیکه بنهایت پیری وسالخوردگی رسیده اند .
ویا ابلهان که مطلقاً از مباشرت با زن خبر ندارند ویا اطفال که هنوز بر عورت ومحارم زنان آگاه نیستند یعنی هنوز بحد بلوغ نرسیده وقوه جماع در آنها پدیدار نشده پس معلوم شد که بجز این اشخاص مذکور زنان باید از نشان دادن محل زینت خود احتراز کنند واحتجاب باطنی خود را ازدست ندهند ودر وقت راه رفتن آنطور پای بزمین نزنند که جلب توجه مردان شود مقصود از این جمله این است که درعصری زنان لباسها وکفشهای مخصوصی در برمینمایند مثلادر چهارده قرن پیش زنان عرب خلخال بپا می انداختند که وقتی را ه می رفتند صدای آن باعث جلب توجه مردان بود واین خود یکنوع زینت برای زنان حساب می شد از این جهت این آیه برای منع ازاین روش نازل شد مانند عصر خودمان که بانوان کفشهائی میپوشند که وقتی راه می روند باعث جلب توجه مردان است همانطور که در فوق ذکر شد مطابق آیه شریفه زنان مسلمان حق اینکه محل زینت را بنامحرمان نشان بدهند ندارند ، حال باید فهمید محل زینت زن که قرآن وذکر کرده کجا میباشد . اگر خوب دقت در این آیه بشود پر واضح وآشکار خواهد شد که تمام سرتا قدم زن محل زینت می باشد مانند سر که محل زینت مواست و میشود آنرا با انواع مختلف آرایش نمود چنانکه امروز می کنیم .
دوم صورت که محل آرایشی اصلی زن است که با زهم زینت حساب میشود .
سوم جاهائی را که بوسیله گوشواره ویا کردن بند ویا دست بند آرایش می نمایند وحتی در بعضی ملت ها دیده شده که بینی راهم بوسیله جواهرات زینت می نمایند . وبدن زن با لباسهای مختلف الوان زینت داده می شود وهمچنین پا را بوسیله کفشهای مدل با روز آرایش می دهند مانند زمان پیغمبر (ص) که زنها پاهای خود را بوسیله خلخال بستن زینت میدادند پس فهمیدید که تمام اعضای بدن زن عورت ومحل زینت است وباید از نامحرمان پوشیده شود ولی افسوس که درعصر ما بانوان اسلامی بر خلاف این آیه رفتار می نمایند ومحل زینت را که هیج بلکه طوری لباس برتن می نمایند که هم عورت آنها از قبیل سینه وبازوها وپاها پوشیده نیست وهم خود را در میان نامحرمان زیباتر جلوه می دهند که در حقیقت میتوان گفت با اینکه لباس بر تن دارند ولی عریان می باشند .