محل کار آموزی
کارخانه بافندگی و تکمیل سمیع
مقدمه :
مشخصات - موقعیت کارخانه از لحاظ آب و هوا و محیط کارگری و راه و ترابری و تاریخچه صنعتی
شرکت بافندگی و تکمیل سمیع در کیلومتر 6 جاده قدیم کرج- قزوین- شهرک چهار دانگه –دهکده ورزشی خیابان ارس کولا قرار دارد . بخش چهاردانگه کرج از موقعیت آب و هوایی نیمه معتدل برخوردار می باشد . همچنین از لحاظ محیطی دارای فعالیتهای کشاورزی – دامداری - نساجی و مواد غذایی می باشد و به اصطلاح بخشی صنعتی معرفی می شود . همچنین این شرکت نیز از لحاظ راه و ترابری در بین مسیر شهر های شمالی کشور شهر صنعتی قزوین و شهر صنعتی هشتگرد و شهر صنعتی کرج قرار دارد که دارای موقعیت خوب اقتصادی است .
شرکت بافندگی و رنگرزی سمیع از سال ……………. با تعداد ……… نفر پرسنل در همین مکان تاسیس شد وفقط دارای بخش بافندگی بود . پس از گذشت چند سال تصمیم بر ارتقاع سطح گرفته شد و با خرید ماشین آلات رنگرزی سطح و گستره ی تولیدات خود را بالا برد . پس از گذشت چند سال دیگر اقدام به خرید بخش تکمیل کارخانه شد و این کار با تهیه یک دستگاه ماشین استنتر TOTEX بخش تکمیل این شرکت شروع به کار کرد و بعداً با خرید یک دستگاه ماشین المنت بخش تکمیل خود را کامل نمودند .
این شرکت دارای حدود 40 نفر پرسنل می باشد که در حدود 25 نفر از آنها در شیفت کاری صبح و حدود 15 نفر از آنها در شیفت کاری شب می باشندکه این شیفت کاری به صورت گردشی برای شیفتهای صبح و شب یکسان است . عموماً سفارش دهندگان پارچه ، طرح ها و نخ های مورد نظر خودشان را بصورت یک نمونه بافت تحویل می دهند و پرسنل بنا به قابلیت ماشین نسبت به بافت پارچه مورد نظر ماشین مناسب قابلیت دار این کار را انتخاب می کنند و بنا به نوع طرح خواسته شده ابزارهای ماشین را تعویض و یا تغییراتی را در آنها اعمال می کنند و نخهای تحویل گرفته شده را که در انبار نگه داری می شود بیرون آورده و در قفسه ماشین قرار می دهند و نخها را به ماشین تغذیه می کنند و سپس طرح مورد نظر را پس از تنظیمات اولیه ماشین شروع به بافت می کنند .
عموماً نخ های مورد مصرف که بیشتر جهت تولید پارچه سفارش داده می شود ، برای نخهای پنبه / پلی استر با درصد 35/65 با نمره 40 انگلیسی بکار می رود و برای نخهای 100 درصد پنبه با نمره 45 الی 50 بکار می رود و همچنین نخهای 100 درصد پلی استر با نمره 100 انگلیسی زیاد مورد استفاده قرار می گیرد . عموماً این نخ ها توسط سفارش دهندگان تهیه می شود و به شرکت می آید و مورد استفاده قرار می گیرد . ولی نخهای مصرفی عموماً از کارخانجات نیک ریس- و نخهای نایلون از شرکت پارسیلون و نخهای پلی استر نیز اکثراً وارداتی است .
همچنین مواد رنگزای خود را از شرکت ماه رنگ و مواد کمکی خود را از شرکت رزین ساوه تهیه می نماید .
پس از مرحله بافت پارچه های بافته شده که بصورت رول از ماشین خارج می گردد ، وارد قسمت سفیدگری و شستشو می شود و کالا کاملاً سفیدگری و شستشو و در صورت لزوم به منظور رنگرزی بهتر کالای پنبه ای مرسریزه می گردد . پس از این مرحله پارچه های مذکور یا بطور مستقیم وارد بخش استنتر می شود و یا وارد قسمت رنگرزی شده و در این قسمت رنگرزی میشود و پارچه طبق شید درخواست شده رنگرزی می گردد . پس از این مرحله پارچه از ماشینهای شستشو خارج می گردد و توسط ماشینهای خشک کن خشک شده و در ماشین طاقه پیچ بصورت لایه لایه پارچه در یک سری از چرخ های فلزی تا می شود و بوسیله آنها پارچه رابه بخش استنتر منتقل می کنند .
قسمت استنتر دارای دو ماشین اصلی می باشد که یکی ماشین استنتر میباشد و دیگری ماشین کالندر می باشد که وظیفه اصلی ماشین استنتر تثبیت ابعادی پارچه یک لا می باشد . لازم به ذکر است که در پشت ماشین استنتر یک دستگاه ماشین فولارد سه غلتکی قرار دارد که در صورت نیاز به آغشته کردن پارچه به نرم کننده و یا ضد الکتریسیته ، این مواد را داخل مخزن فولارد می ریزند و در ابتدا پارچه را از داخل این مخزن عبور می دهندو پس از آن پارچه با گذشتن از میان غلتکهای فولارد آبگیری شده و مستقیماً وارد ماشین استنتر می شود و پس عبور از ماشین استنتر در طرف دیگر ماشین یا بصورت رول و یا بصورت طاقه جمع می شود و پس از آن به قسمت دولا کنی می رود .
از دیگر قسمتهای بخش تکمیل نهایی ماشین کالندر می باشد که به منظور تثبیت ابعادی پارچه بغل بسته شده بکار می رود که عموماً این پارچه ها از نوع پارچه های مخلوط می باشد که توسط بخار جزء پنبه ای پارچه تثبیت و توسط حرارت خشک جزء پلی استر پارچه تثبیت می شود .
این شرکت بطور کلّی دارای 5 بخش ، انبار نخ- بافندگی – سفیدگری و رنگرزی و بخش تکمیل می باشد که بصورت مختصر در مورد هر بخش و مختصات کاری آن چند سطری شرح داده می شود .
شرح قسمت بافندگی
این قسمت دارای 8 عدد ماشین گردباف می باشد که اسامی و مشخصات آنها بشرح زیر می باشد :
1.
شرح مشخصات ماشین بافندگی TEXTIMA :
سال ساخت :1970 میلادی
نوع ماشین: دو رو سیلندر
تعداد ماشین در سالن : 2 دستگاه
نوع سوزن بکار رفته در ماشین : سوزن زبانه دار
اندازه دهنه در ماشین : 30 Inch
تعداد ابزار در ماشین : 72
گیج ماشین : 24
نوع قرار گیری سوزنهای صفحه و سیلندر نسبت به هم : Rib
RPM سیلندر : 5 30
نوع بافت مصرفی در ماشین : پشت تریویرا- ساده- حوله ای و ……
ماشین بافندگی مایر
شرح مشخصات ماشین بافندگی مایر
سال ساخت :1960 میلادی
نوع ماشین : دو رو سیلندر
تعداد ماشین در سالن : 1 دستگاه
نوع سوزن بکار رفته در ماشین : سوزن زبانه دار
اندازه دهنه در ماشین : 30 Inch
تعداد ابزار در ماشین : 36 عدد
گیج ماشین : 18
نوع قرار گیری سوزنهای صفحه و سیلندر نسبت به هم : بصورت Rib می باشد و سوزنهای صفحه نسبت به سیلندر تقدم دارد .
RPM سیلندر : 5 30 Rpm
نوع بافت مصرفی در این ماشین : کش بافت – پشت تریویرا- ساده پلی استر /پنبه
ماشین بافندگی CHAIN DAY MACHINARY
شرح مشخصات ماشین بافندگی CHAIN DAY MACHINARY
سال ساخت ماشین :1982
نوع ماشین :یکرو سیلندر
تعداد ماشین در سالن :3 دستگاه
نوع سوزن بکار رفته در ماشین :سوزن زبانه دار
اندازه دهنه در ماشین :32 inch
تعداد ابزار در ماشین :96100
گیج ماشین :28
نوع قرار گیری سوزنهای صفحه و سیلندر نسبت به هم : در این ماشین فقط سیلندر دارای سوزن می باشد و در قسمت صفحه ی ماشین بجای سوزن از قطعاتی بنام پلاتین یا سینکر استفاده می کنند که در قسمت شرح وظایف قطعات بطور کامل به توضیح آن می پردازیم .
RPM سیلندر : 10 60 Rpm
تعداد سوزنها و تعداد پلاتین ها با هم برابر بوده و به میزان 2808 عدد می باشد .
نوع بافت بکار گرفته شده در این ماشین : بافت خاویاری کشباف پلی استر/ پنبه بافت ساده مطرّح بافت کشباف پلی استر
4. ماشین بافندگی FUKAHAMA
شرح مشخصات ماشین بافندگی FUKAHAMA
سال ساخت ماشین : 1992
نوع ماشین و تعداد سیلندر :یکرو سیلندر و 3 نوع سیلندر بر روی این ماشین بکار می رود
تعداد ماشین در سالن : 1 دستگاه
نوع سوزن بکار رفته در ماشین : سوزن زبانه دار
اندازه دهنه در ماشین:32
تعداد ابزار در ماشین:128
گیج ماشین:202422
تعداد سوزنها و تعداد پلاتین ها با هم برابر بوده و به میزان 2400 عدد می باشد .
5.ماشین بافندگی مینی ژاکارد BENTLY
شرح مشخصات ماشین بافندگی مینی ژاکارد BENTLY
سال ساخت ماشین :1986 میلادی
نوع ماشین : دو رو سیلندر
تعداد سیلندر :1عدد
تعداد ماشین در سالن : 1 دستگاه
نوع سوزن بکار رفته در ماشین : سوزن زبانه دار
اندازه دهنه در ماشین :30 inch
تعداد ابزار در ماشین : 48
تعداد درام ژاکارد در ماشین : 48
نوع درام جهت اعمال طرح : درام پره ای
گیج ماشین :20
سرعت سیلندر : 5 30 RPM
نحوه قرار گیری سوزنها : کلیه سوزنها سیلندر همه به یک اندازه در کنار هم در کنار هم قرار دارند . ولی سوزنهای صفحه طوری نسبت به بادامکشان قرار داده شده اند که بصورت یکی در میان بصورت پایه کوتاه وپایه بلند می باشند .
در حال حاضر در این سالن فقط 4 عدد از این ماشین ها فعال می باشند و مع الباقی ماشینها بلا استفاده مانده انده . ماشینهایی که در این سالن بطور فعال کار می کنند عبارتند از :
2 دستگاه ماشین Textima 1 دستگاه ماشین FUCKAHAMA 1 دستگاه ماشین CHAIN
DAY / که جمع این ماشینها 4 دستگاه می باشد