دانلود گزارش کارآموزی راه وساختمان

Word 88 KB 325 21
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  مقدمه:                     (( کلیات ساختمان))

     

    به درستی که قدمت استفاده بشر از سرپناه و یا بطور کلی به مفهوم امروزی قدمت استفاده بشر از مسکن معلوم نیست ولی آن را تقریبا می توان همز مان با پیدایش بشر دانست.

    زیرا چنین می توان گمان کرد که بشر از همان ابتدا برای مصون ماندن از برف و باران و سرما و گرما و حمله حیوانات و همچنین حمله سایر اقوام به غارها پناه برده و این غارها را می توان اولین محل سکونت برای بشر به حساب آورد و از آن زمان تا کنون انسان‌ها همیشه به فکر آن بوده اند تا مسکونی راحت تر و بهتر برای خود تهیه کنند.

    در قرون اخیر که رشد جمعیت در دنیا و مخصوصا در غرب بطور چشمگیری رو به از دیاد نهاد و بشر از لحاظ علمی و فنی مشکلات بسیاری را حل نمود در ساختن مسکن نیز مانند سایر امور تحولات عمده بوجود آورد و دیگر ساختن واحدهای تک واحدی و یا  انفرادی جوابگوی احتیاجات جوامع نبوده و به همین علت سیستم خانه سازی که بکلی دگرگون شده و استفاده از مصالح و امکانات دیگر نوع خانه سازی  را از افقی به عمودی تبدیل کرد و امر آپارتمان سازی در ساختمان های چندین طبقه متداول گردید.

    با وجود اینکه هر ساله به مقدار زیادی به تعداد مسکن اضافه می شود.

    در بیشتر ممالک پیشرفته تخریت ساختمان های قدیمی نیز در شرایط معمولی مجاز نمی باشد. به عبارت دیگر به جای چند واحد مسکن جدید یک واحد مسکن قدیمی را خراب نمی کنند.

    هنوز در هیچ یک ممالک دنیا مشکل مسکن حل نشده، بلکه هر روزه به تعداد متقاضیان مسکن اضافه می شود و هنوز حتی در پیشرفته ترین ممالک دنیا قسمت عمده ای از در آمد خانواده صرف سکونت میگردد.

     

     

     

     

    انواع ساختمان:

    با توجه به اینکه به معنای کلی به چیزی که ساخته می شود می توان ساختمان گفت ولی در این گزارش منظور اینجانب از ساختمان بنای ساخته شده بامصالح بنایی می باشد.                        

     

    1 ساختمان بتنی:

     

    ساختمان بتنی ساختمانی است که برای اسکلت اصلی آن از بتن آرمه(سیمان، شن، ماسه و فولاد به شکل میله گرد ساده یا عاج دار) استفاده شده باشد. در ساختمان های بتنی سقف ها بوسیله تاوه (دال) های بتنی پوشیده می شود، و یا از سقف های تیرچه و بلوک و سایر قسمت های پیش ساخته استفاده می شود. و برای دیواره های جدا کننده و یا پارتیشن ها ممکن است از انواع آجر مانند سفال تیغه ای،آجر ماشینی سوراخ دار، آجر معمولی کوره ای و تیغه گچی و یا چوب استفاده شده و ممکن است از دیوار بتن آرمه هم استفاده شود.

    ساختمان های فلزی:                    

    دراین نوع ساختمان هابرای ساختن ستون هاوپل ها از پروفیل های فولادی استفاده میشود . درایران معمولا ستون ها از تیر آهن های I دوبلو یا بال پهن های تکی استفاده می نمایند وهمچنین برای اتصالالت از نبشی وتسمه وبرای زیر ستون ها از صفحه فولادی استفاده و معمولا دو قطعه را با جوش به همدیگر متصل می نمایند. سقف این نوع ساختمان ها ممکن است تیرآهن وطاق ضربی باشدویا از انواع سقفهایدیگر از قبیل تیرچه بلوک وغیره استفاده گردد.

    برای پارتیشن ها می توان مانند ساختمان های بتنی از انواع آجرویا قطعات گچی ویا چوب و یا سفال های تیغه ای استفاده نمود.

    در هر حال جدا کننده ها می باید از مصالح سبک انتخاب گردد.

    ساختمان های آجری:

    معمولا در ساختمان های کوچک که از 4 طبقه تجاوز نمی نمایند ازاین نوع ساختمان ها استفاده میکنند .

    اسکلت اصلی این نوع ساختمان ها آجری بوده برای ساختن سقفها در ایران معمولا از تیرآهن های I وآجر به صورت طاق ضربی استفاده می گردد ویا ازسقف تیرچه بلوک استفاده می گردد که در این حالت حتما باید از شناژروی دیوار استفاده شود.

    در این نوع ساختمان ها معمولا دیوار های حمال دار طبقات مختلف روی هم قرار میگیرند واغلب پارتیشن ها نیز همین دیوارهای حمال می باشند.

    حد اقل عرض دیوار های حمال در این نوع ساختمان ها 35 سانتی متر می باشد.

     

    پیاده کردن نقشه:

    اولین قدم در ساختمان پیاده کردن نقشه می باشد منظور از پیدا کردن نقشه یعنی انتقال نقشه ساختمان از روی کاغذ بر روی زمین با ابعاد اصلی (یک یه یک)است. بطور یکه محل دقیق پی ها و ستون ها و دیوارها و زیر زمین ها و عرض پی ها روی زمین به خوبی مشخص باشد.

    قبل از پیاده کردن نقشه باید ابتدا زمین محل ساختمان دقیقا باز دید شده و خاک های اضافی به بیرون حمل و در صورت لزوم نسبت به ریشه کنی اقدام نمود و همزمان با آن قسمت های مختلف نقشه پی کنی کاملا مورد قرارگرفته بطوریکه در هیچ قسمت نقطه ابهامی با قی نماند.باید سعی شود حتی المقدور در موقع پیاده کردن نقشه از نقشه پی کنی استفاده گردد. برای پیاده کردن نقشه با متر و سیمان کار ابتدا باید محل کلی ساختمان را روی زمین مشخص نموده و بعد با کشیدن ریسمان در یکی از امتدادهای تعین شده و ریختن گچ یکی از خطوط اصلی ساختمان راتعیین میکنیم. به طور کلی باید همیشه توجه داشت که پیاده کردن نقشه یکی از حساس ترین و مهمترین قسمت اجراء یک طرح بوده و کوچکترین اشتباه در آن موجب خسارت های فراوان می شود.

    رپر:

    چون هر نقطه از ساختمان نسبت به سطح زمین دارای ارتفاع معینی میباشدباید در طول مدت اجرا در هر زمان قابل کنترل باشد. برای جلوگیری از اشتباه قطعه بتنی به ابعاد دلخواه مثلا30در40 به ارتفاع 20سانتیمتر در نقطه دورتر از محل ساختمان می سازند؛ به طوریکه موقع گودبرداری یا پی کنی به آن آسیب نرسد ودرطول مدت ساختمان تمام ارتفاعات را به آن میسنجند. به این قطعه بتنی اصطلاحا رپر میگویند.

    گودبرداری:   

    بعد از پیاده کردن نقشه و کنترل آن در صورت لزوم اقدام به گودبرداری می نمایند.

    گودبرداری برای آن قسمت از ساختمان می باشد که در طبقات پایین تر از کف طبیعی زمین ساخته می شود:؛ مانند موتورخانه هاو انبارها وپارکینگ هاو…

    پی کنی:                  

    اصولا پی کنی به دو دلیل انجام میشود:

    1- دسترسی به زمین بکر

    با توجه به اینکه کلیه بار ساختمان بوسیله دیوارها یا ستون ها به زمین منتقل می شود در نتیجه ساختمان باید روی زمینی که قابل اعتماد بوده و قابلیت تحمل بار ساختمان را داشته باشد، بناگردد برای دسترسی به چنین زمینی ناچار به ایجاد پی برای ساختمان می باشیم.

    2 برای محافظت پایه ساختمان و جلوگیری از تاثیر عوامل جوی در پایه ساختمان باید پی سازی نمائیم.

    در این صورت حتی در بهترین زمین ها نیز باید حداقل پی هاپی به عمق40 تا 50 ساتی متری حفر نمائیم. عرض و طول و عمق پی  کاملا بستگی به وزن ساختمان و قدرت تحمل خاک محل ساختمان دارد.

    منظور از تعیین وزن ساختمان وزنی است که به وسیله پی در اثر با مرده و با زنده ساختمان به هر سانتیمتری مربع از زمین وارد می آید.

    مثلا در ساختمانهای بنایی ابتدا یکی از دیوارهایی که حمال بوده واز لحاظ وزن بیشتری را تحمل می نماید در نظر می گیریم و وزن بار مرده و بار زنده وارد شده از این دیوار پی را مورد مطالعه قرار می دهیم. برای این کار را اینکار ابتدا وزن دیوار محاسبه می نمائیم. آنگاه این وزن را با بار مرده و زنده وارد از سقف جمع نموده برسطح پی تقسیم می کنیم تا وزن وارد بر1cm بدست آید.

     

    ساختمان های آجری:

    نخستین مرحله در ساختمان های آجری مانند سایر ساختمان ها پی سازی می باشد که اینکار بعد از گود برداری و پی کنی باید صورت بگیرد. معمولا برای ساختمان های آجری که دیواره های اصلی حمال می باشند از پی های نواری استفاده می شود.

    عمق پی های نواری:

    می دانیم در زمین های خوب حداقل عمق پی های نواری در حدود cm 50 می باشد و اگر در این عمق به زمینی بکر دسترسی نباشد باید عمق پی را تا زمین بکر ادامه داد و یا از روش های دیگر مانند شمع کوبی استفاده کرد.

    عرض پی:

    معمولا عرض پی قدری بزرگتر از عرض دیواری آن ساخته می شود زیرا اولا همیشه فشار وارده و سطح تحت فشار با هم نسب معکوس دارند.

    ثانیا فرض بر این است که بار وارده به وسیله دیوار یا ستون به پی با زاویه 45 منتقل می شود. بدین جهت هم عرض پی را بزرگتر از عرض دیوار می گیرند و چنانچه از مصالح گران قیمت استفاده شود از ساختن کناره های پی خوداری میکنند و آنرا به صورت پله یا شیب دار می سازند.

     

     

    لایه های پی های نواری:

    لایه های پی سازی در پی های نوایی به ترتیب از پایین به بالا عبارتند از :

    1 شفته ریزی

    2 کرسی چینی             

    3 شناز

    4 ملات ماسه سیمان برای زیرایزولاسیون رطوبتی

    5 قیرگونی برای ایزولاسیون رطوبتی

    6 ملات ماسه سیمان برای پوشش روی قیرگونی

    7 دیوار چینی اصلی

    شفته ریزی:

    پی های نواری معمولا با شفته پر می شود. شفته مخلوطی است از خاک مناسب و آهک شکفته و آب

    کرسی چینی:

    معمولا در طبقه هم کف ساختمان ها سطح اطاق ها را چند سا نتی متری از کف حیاط یا کو چه بلند تر می سازند. با این اختلاف ارتفاع کرسی چینی گویند معمولا کرسی چینی به سه علت انجام می شود:

    1 از قدیم الایام بشر تما یل داشت قدری بلند تر از کف زمین

    سکو نت کند و به این ترتیب احساس امنیت بیشتری می نمود.

    2 اختلاف ارتفاع طبقه هم کف با سطح زمین مانع ورود برف و باران و برگ و خاشاک و غیره به داخل اطاق ها می گردد.

  • فهرست:

    سخنی از زبان کارآموز

     

     

    2-نوع ساختمان

    3-پیاده کردن نقشه

    4-گودبرداری

    5-پی کنی وپی سازی

    6-ساخت ساختمان آجری

    7- عمق پی های نواری

    8-عرض پی

    9- لایه های پی های نواری

    10- شفته ریزی

    11- کرسی چینی

    12-شناژ

    13- یک رگی کردن ساختمان

    14-دیوار

    15-عرض دیوار

    16- هشته گیر ولاریز

    17- ملات

    18-سقف

     

    19 – فرم های پیشرفت کارآموزی وپایان دوره

     

    20-نتایج وپیشنهادات

     


    منبع:

    ندارد.

اصولاً ساختمان را از لحاظ مصالح مصرفی و نوع کاربرد آن می توان به دو دسته تقسیم نمود . 2-1-1) ساختمانهای بتنی ساختمان بتنی ساختمانی است که برای اسکلت اصلی آن از بتن آرمه ( سیمان ، شن ، ماسه و فولاد بصورت میل گرد ساده و یا آجدار ) استفاده شده باشد در ساختمانهای بتنی سقفها به وسیله تاوه ( دال های ) بتنی پوشیده می شود و یا از سقفهای تیرچه و بلوک و یا سایر سقفهای پیش ساخته استفاده می ...

مقدمه قبل از انجام هر گونه عمليات ساختماني در يک منطقه مورد نظر نياز به برخي کارها و اموري ميباشد . يک عمليات اجرايي در يک محل داراي چند شخصيت حقيقي و حقوقي مي باشد که هرکدام به نحوي در پيشرفت کار وموضوع پيمان نقش دارند. کارفرما : قطب اصلي

زلزله و مقاوم سازی ساختمان ها کشور ایران در منطقه زلزله خیزی واقع شده است براساس نقشه های پهنه بندی موجود، قسمت اعظم کشور ما از نظر زلزله در پهنه با خطر بینی بالا قرار دارد. تاریخ زلزله های اخیر کشورمان نشان می دهد که از اوایل قرن تقریباً هر 10 سال یک زلزله مخرب داشته ایم که منجر به تخریب گسترده منازل، مرگ ساکنین آن و خسارات عمده ‌اقتصادی شده است. آخرین زلزله مخرب در ایران زلزله ...

مقدمه و تشکر به نام کردگار هستی گزارش کارآموزی که از نظرتان می گذرد حاصل تلاش ماههای اخیر بنده در انواع ساختمانهایی بوده که از نزدیک با نحوه اجراء آنها آشنا شدم. امید است بازتابش تلاش و کوشش تمام دستهایی باشد که برای اعتلا و پیشرفت ایران عزیز در زمینه عمران و آبادی شب و روز نمی شناسند و از طرفی به نوبه خود آرزو دارم بتوانم با تمام دل و جان به خاک و ملت ایران زمین خدمت کنم و برای ...

دیوار چینی 1- دیواری که از آجر فشاری یا با سنگ مخلوط و یا با مصالح دیگر با ملات ماسه سیمان یا ماسه آهک ویا ملات باتارد چیده شده . 2- نمای دیوار را می توان از ابتدا با نما سازی خارجی پیوسته ساخته و به تدریج بالا ببرد بطوری که هر رگ آجر چینی قسمت جلوی کار آجر تراشیده گذارده و پشت آنرا از آجر فشاری یا مصالح دیگر می چینند.که ضخامت و مقاومت هر دیوار بستگی به نوع کار بری آن دارد .که ...

مقدمه به موازات پیشرفت صنعت و فن آوری مصالح ساختمانی هر روز متنوع تر می شود و کمتر ممکن است در یک سال چندین نوع مصالح جدید ساختمانی به بازار عرضه نگردد . این مصالح ممکن در اسکلت اصلی ساختمان مورد استفاده قرار گیرد یا به عنوان مواد تکمیلی و تزیینی به کار رود . بعضی از مصالح ساختمانی را می توان مصالح نتی نامید که سالهاست مورد استفاده قرار می گیرند تنها ، فن آوری جدید طرز به ...

NEW-دبیر اولین همایش بین المللی زلزله و سبک سازی ساختمان اظهار داشت: سبک سازی یکی از مهمترین راهکارهای کاهش تلفات جانی و مالی در کشور زلزله خیز ایران است. به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر محمد رضا عدل پرور با بیان این مطلب گفت: تشخیص و شناسایی زمان، مکان و بزرگی زلزله تا به حال برای بشر امکان پذیر نبوده و این امر باعث شده است که محققان، پژوهشگران و ...

مقدمه: دانشجویان رشته عمران در دوره کاردانی که دوسال به طول می انجامد با درسهای تئوری آشنا میشوند وتا حدودی با مسائل مختلف ساختمان سازی آشنا میشوند ولی باز نیاز به کسب تجربه دارند وکسب این تجربه میسرنیست مگر انکه دانشجویان درسر کارمطالبی راکه در کتابها خوانده اند لمس کرده وبا چشم خ.ود طریقه انجام کارها راببینند وبه همین دلیل چهار واحد رابه همین امر اختصاص داده اند که این واحدها ...

بعد از پی سازی و ایزولاسیون در ساختمانهای آجری معمولا روی پی را طبق نقشه یک رگ آجر نی چینند و باصطلاح ساختمان را یک رگی می نمایند. در موقع یک رگی کردن ساختمان باید دقت کافی بعمل آید که اندازه ها کاملاً مطابق نقشه باشد. بعد از یک رگی ن ساحتمان مجددا ابعاد اطاقها و راهروها و سرویسها را کنترل نموده و مخصوصاًاز گونیا بودن تمام قسمتها بوسیله چپ و راست گرفتن مطمئن می شویم. در این ...

مقدمه : وجودمسکن و سرپناه مهمترین رکن اساسی هر جامعه بشری می باشد ، امروزه رشد چشمگیری در ساخت و ساز در شهرها می بینیم . آیا این ساخت و سازها همگی اصولی می باشند وا گر ساختمانی اصولی بنا نشود چه در اثر یک حادثه طبیعی و یا غیر طبیعی ، خسارت های جانی ومالی در پی خواهدداشت . درمحیطهای آکادمیک همچون دانشگاه بیشتر به بررسی مسائل تئوریک می پردازند و لی در اجرا وعمل مسائل مختلف و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول