زندگی وی: تهرانی در سال 1954 در تهران متولد شد.
مدت شش سال در ایران زندگی کرد و در سال 1960 به همراه خانوادهاش به آلمان رفت.
پس از گذراندن دوران دبیرستان، در سال 1977 تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشگاه صنعتی (براونشوایک) آغاز و تا سال 1984 در این رشته به تحصیل پرداخت.
پس از آن مدتی در مدرسه عالی (آخن) تدریس کرد و همزمان روی پروژههای معماری کار میکرد.
او استعداد و خلاقیت فراوانی در این رشته از خود نشان میداد.
در سال 1991 همراه با دو تن از معماران خبره آلمانی به نام (جینز بوت) و (کایریشتر) دفتر معماری (BRT) را در هامبورگ تاسیس کردند که امروزه با 104 کارمند، به عنوان معروفترین و بهترین دفتر معماری در اروپا در حال فعالیت است.
این دفتر در زمان تاسیس، فقط ده کارمند داشت.
امروزه طرحها و پروژههای بدیع و باشکوه تهرانی نه تنها در شهرهای آلمان از جمله مونیخ، کلن، فرانکفورت، هامبورگ، برلین و...
بلکه در بسیاری از شهر های توریستی دنیا از جمله دوبی، مسکو، استانبول، رم و...
به چشم میخورد.
کارهای او در سطح بینالمللی، الگو و نمونه است.
مردم آلمان به تهرانی علاقه زیادی دارند و برایش احترام زیادی قایل هستند.
پروژههای مهم: یکی از عوامل کلیدی در موفقیت تهرانی، استفاده فراوان از شیشه در نمای ساختمان است.
در اکثر کارهای او از کف تا سقف، شیشه به کار رفته است؛ چرا که او معتقد است سه عامل در ساختمان بسیار مهم است: نور، هوا و چشمانداز اتاق.
او سعی میکند با بهکار بردن شیشه، ساختمان را از نظر این عوامل در بالاترین سطح استاندارد قرار دهد.
از جمله کارهای او سازه عظیم (Berliner Bogen ) (قوس برلین) میباشد که ساختمانی کمانی شکل و تمام شیشهای است.
ارتفاع قوس فولادی این ساختمان 140 متر است و روی یک رودخانه بنا شده است.
زمین این ساختمان تا مدتی از نظر بسیاری از معماران و متخصصان، غیر قابل ساخت بود اما از آنجایی که تهرانی علاقه زیادی به کارهای نشدنی دارد و دوست دارد هر کار غیرممکنی را به ممکن تبدیل کند با بررسی و تلاش فراوان توانست این سازه عظیم را بنا کند که امسال به عنوان بهترین ساختمان تجاری جهان شناخته شد.
یکی دیگر از کارهای شگفتآور او تاسیس ساختمان اداری )Doppelxx( در هامبورگ است که در سال 2001 به عنوان بهترین ساختمان اداری جهان شناخته و برنده جایزه ویژه این رشته شد.
او همچنین از طراحان و معماران جزایر مصنوعی (نخل دوبی) است که تاثیر بهسزایی در موفقیت این پروژه داشت.
ایستگاه عظیم راهآهن فرانکفورت، ایستگاه مرکزی راهآهن (هانوفر) و بسیاری از ساختمانهای اداری و تجاری مهم آلمان از دستاوردهای این معمار موفق است.
او از زمان تاسیس دفتر معماری (BRT) بیش از چهل پروژه عظیم را طراحی و تاسیس کرده و در سه مسابقه از 28 مسابقه بزرگ جهانی که در زمینه معماری برگزار شده برنده بوده است.
یکی از پروژههای عظیمی که اخیرا تهرانی به دست گرفته، ساخت بزرگترین پاساژ اروپاست که چهارصد میلیون یورو اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است.
هادی تهرانی عقاید خاصی دارد؛ او معتقد است ساختمانها دارای هویتاند و ما در کنار آنها احساس هویت بیشتری میکنیم و باید طوری معماری شوند که احساس خوبی از آنها دریافت کنیم.
کارهای او در بالاترین حد استاندارد قرار دارد.
تهرانی در مصاحبهای که با مجله(Wild) انجام داد در مورد رموز موفقیت خود اینطور گفت: من همه راهها را به روی خودم باز میبینم و هیچکاری از نظر من نشدنی نیست.
او اضافه کرد: من به محیط اطرافم توجه زیادی دارم.
از آنها الگو گرفته و طرحهای خود را ارایه میدهم.
من تنها معماری هستم که در دفتر کارم کامپیوتر ندارم و به آن اعتقاد ندارم و فقط به هوش و توانمندیهای ذهنی تکیه میکنم.
تهرانی هوش فوقالعاده و ذهن خلاقی دارد و اکثر افرادی که با او ارتباط دارند این موضوع را دریافتهاند.
تهرانی طراح موفق: یکی از موضوعاتی که تهرانی را خیلی ناراحت میکند استفاده از وسایل معمولی است که در ساخت آنها دقت لازم نشده و بسیار سطحی طراحی شدهاند.
او میگوید وقتی یک معمار با تلاش فراوان، ساختمانی را با بالاترین سطح معماری و به زیباترین شکل ممکن احداث میکند باید وسایلی که در این ساختمان به کار میرود نیز در بالاترین سطح استاندارد و طراحی فوقالعاده باشد.
همین موضوع سبب علاقه هادی به طراحی وسایل روزمره از میز و صندلی گرفته تا کیف و فنجان و...
شده است.او در این زمینه نیز استعداد فوقالعادهای دارد.
او همه این وسایل را زیر ذرهبین میبرد، تمام اشکالات آن ها را میگیرد و طرحهایی نو و بدیع ارایه میدهد.
او معتقد است (یک معمار خوب باید یک طراح خوب هم باشد.) وی با بسیاری از طراحان آلمانی از جمله پروفسور (هانس اولدیش) و مهندس (اولدیش نتر) ارتباط داشته و درصدد است یک شرکت طراحی لوازم اداری به نام (T+B) را تاسیس کرده و تمام لوازم آن را با بالاترین سطح کیفیت طراحی کند.
یکی از ایدههای جالبی که تهرانی در ذهن دارد ساخت وسایل اداری تاشو است که مانند لبتاپ در یک جعبه جا شود.
به این صورت میتوان از یک اتاق، در آن واحد هم به عنوان اتاق کار، هم اتاق خواب و هم اتاق نشیمن استفاده کرد، به طوری که وسایل مورد نیاز هر کدام از این اتاقها در یک چمدان جمع میشود و در صورت نیاز از آن استفاده میشود.
تهرانی در سال 1998یک ساختمان برای خود ساخت و تمام وسایل آن را با سلیقه خود طراحی کرد.
او مجرد است و همراه با دو تن از دوستان معمارش در این ساختمان زندگی میکند.
تهرانی همچنان به آیندهای درخشان فکر میکن.
آقای مهندس هادی تهرانی از جمله معمارانی است که توانسته است در اروپا و به خصوص در آلمان پروژه های بزرگی رو انجام بده که اکثر کار های ایشان هم ساخته شده اند.
تاثیر پذیری از معماری صنعتی،استفاده از تکنولوژی بالا در طرح و اجرا و توجه به مسایل زیست محیطی از مشخصه های معماری ایشان است.
البته به راحتی نمی توان با دیدن چند عکس و نقدی 2 ساعته در خانه هنرمندان در مورد افکار و ایده های معماری ایشان اظهار نظر کرد ولی این دغدغه برای من وجود داشته که تکنولوژی و یا در نگاهی کلی تکنیک چه قدر در یک اثر هنری می تونه نقش داشته باشه، امکاناتی که تکنولوژی و صنعت ساخت به معماران ارایه می کنه در چه مقطعی از روند شکل گیری یک طرح معماری قرار داشته و چه قدر باید به آن بها داده شود و خلاقیت معمار، ایده و ذهنیت معماری او چقدر اهمیت دارد؟
ر سال ۱۹۹۱ همراه با دو تن از معماران خبره آلمانی به نام (جینز بوت) و (کایریشتر) دفتر معماری (BRT) را در هامبورگ تاسیس کردند که امروزه با ۱۰۴ کارمند، به عنوان معروفترین و بهترین دفتر معماری در اروپا در حال فعالیت است.
امروزه طرح ها و پروژه های بدیع و باشکوه تهرانی نه تنها در شهرهای آلمان از جمله مونیخ، کلن، فرانکفورت، هامبورگ، برلین و...
بلکه در بسیاری از شهرهای توریستی دنیا از جمله دوبی، مسکو، استانبول، رم و...
به چشم می خورد.
کارهای او در سطح بین المللی، الگو و نمونه است.
پروژه های مهم یکی از عوامل کلیدی در موفقیت تهرانی، استفاده فراوان از شیشه در نمای ساختمان است.
در اکثر کارهای او از کف تا سقف، شیشه به کار رفته است؛ چرا که او معتقد است سه عامل در ساختمان بسیار مهم است: نور، هوا و چشم انداز اتاق.
او سعی می کند با به کار بردن شیشه، ساختمان را از نظر این عوامل در بالاترین سطح استاندارد قرار دهد.
از جمله کارهای او سازه عظیم Berliner Bogen(قوس برلین) می باشد که ساختمانی کمانی شکل و تمام شیشه ای است.
ارتفاع قوس فولادی این ساختمان ۱۴۰ متر است و روی یک رودخانه بنا شده است.
یکی دیگر از کارهای شگفت آور او تاسیس ساختمان اداری (Doppelxx)در هامبورگ است که در سال ۲۰۰۱ به عنوان بهترین ساختمان اداری جهان شناخته و برنده جایزه ویژه این رشته شد.
او همچنین از طراحان و معماران جزایر مصنوعی (نخل دوبی) است که تاثیر به سزایی در موفقیت این پروژه داشت.
ایستگاه عظیم راه آهن فرانکفورت، ایستگاه مرکزی راه آهن (هانوفر) و بسیاری از ساختمان های اداری و تجاری مهم آلمان از دستاوردهای این معمار موفق است.
او از زمان تاسیس دفتر معماری (BRT) بیش از چهل پروژه عظیم را طراحی و تاسیس کرده و در سه مسابقه از ۲۸ مسابقه بزرگ جهانی که در زمینه معماری برگزار شده برنده بوده است.
یکی از پروژه های عظیمی که اخیرا تهرانی به دست گرفته، ساخت بزرگ ترین پاساژ اروپاست که چهارصد میلیون یورو اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است.
هادی تهرانی عقاید خاصی دارد؛ او معتقد است ساختمان ها دارای هویت اند و ما در کنار آنها احساس هویت بیشتری می کنیم و باید طوری معماری شوند که احساس خوبی از آنها دریافت کنیم.
تهرانی در مصاحبه ای که با مجله(Wild) انجام داد در مورد رموز موفقیت خود این طور گفت: من همه را ه ها را به روی خودم باز می بینم و هیچ کاری از نظر من نشدنی نیست.
از آنها الگو گرفته و طرح های خود را ارایه می دهم.
من تنها معماری هستم که در دفتر کارم کامپیوتر ندارم و به آن اعتقاد ندارم و فقط به هوش و توانمندی های ذهنی تکیه می کنم.
تهرانی هوش فوق العاده و ذهن خلاقی دارد و اکثر افرادی که با او ارتباط دارند این موضوع را دریافته اند.
تهرانی طراح موفق یکی از موضوعاتی که تهرانی را خیلی ناراحت می کند استفاده از وسایل معمولی است که در ساخت آنها دقت لازم نشده و بسیار سطحی طراحی شده اند.
او می گوید وقتی یک معمار با تلاش فراوان، ساختمانی را با بالاترین سطح معماری و به زیباترین شکل ممکن احداث می کند باید وسایلی که در این ساختمان به کار می رود نیز در بالاترین سطح استاندارد و طراحی فوق العاده باشد.
شده است.او در این زمینه نیز استعداد فوق العاده ای دارد.
او همه این وسایل را زیر ذره بین می برد، تمام اشکالات آن ها را می گیرد و طرح هایی نو و بدیع ارایه می دهد.
او معتقد است (یک معمار خوب باید یک طراح خوب هم باشد.) وی با بسیاری از طراحان آلمانی از جمله پروفسور (هانس اولدیش) و مهندس (اولدیش نتر) ارتباط داشته و درصدد است یک شرکت طراحی لوازم اداری به نام )T+B( را تاسیس کرده و تمام لوازم آن را با بالاترین سطح کیفیت طراحی کند.
یکی از ایده های جالبی که تهرانی در ذهن دارد ساخت وسایل اداری تاشو است که مانند لب تاپ در یک جعبه جا شود.
به این صورت می توان از یک اتاق، در آن واحد هم به عنوان اتاق کار، هم اتاق خواب و هم اتاق نشیمن استفاده کرد، به طوری که وسایل مورد نیاز هر کدام از این اتاق ها در یک چمدان جمع می شود و در صورت نیاز از آن استفاده می شود.
تهرانی در سال ۱۹۹۸یک ساختمان برای خود ساخت و تمام وسایل آن را با سلیقه خود طراحی کرد.
او مجرد است و همراه با دو تن از دوستان معمارش در این ساختمان زندگی می کند.
تهرانی همچنان به آینده ای درخشان فکر می کند.
پیشینهء آموزشی استاد معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران، ۱۳۷۱ تا ۱۳۸۵ استاد معماری، دانشکده معماری، دانشگاه علم و صنعت ایران، ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۵ استاد معماری، دانشکده معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز و همدان از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۵ افتخارات معمار برگزیده سال ۱۳۷۹ در اولین دوره اعطای نشان معماری ایران (استاد پیرنیا) دریافت لوح تقدیر جامعه مهندسان مشاور ایران برای شناسایی و معرفی معماری ایران در سال ۱۳۸۵ برنده جایزه بزرگ معمار - سال ۱۳۸۰ کسب جایزه مهراز - سال ۱۳۸۱ انتخاب شده به عنوان پیشکسوت معماری توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور - سال ۱۳۸۱ دریافت لقب شهروند افتخاری اصفهان - سال ۱۳۸۳ دریافت لوح تقدیر و تندیس از جامعه مهندسان مشاور ایران - سال ۱۳۸۳ دریافت نشان دولتی درجه یک فرهنگ و هنر - سال ۱۳۸۳ پروژههای مهم یکی از عوامل کلیدی در موفقیت تهرانی، استفاده فراوان از شیشه در نمای ساختمان است.
عنوان کتاب : BOTHE RICHTER TEHERANI عنوان کتاب : bothe richter teherani پیش از این در خصوص کارهای هادی تهرانی سخن رفته بود ، بخش اول از کارهای او هم که در واقع بخش اول از کتاب هادی تهرانی است، با کیفیت و البته حجم بالا ارائه شده بود.
حالا به همت متخصصین چینی و روسی … ببخشید به همت متخصصین داخلی و با تلاش شبانه روزی یک دانش آموز در آشپزخانه خانه اش این کتاب یکپارچه و در عین حال کم حجم شده است.
این بنده خدای دانش آموز که معرف حضور هستش، قبلا در همین آشپزخانه انرژی اتمی و سلول بنیادی هم تولید شده بود.
«رساله حق و حکم» و شرح حال شیخ محمد هادی تهرانی مقاله ویژه رددات: بهترین کار هادی تهرانی جایزه "بهترین بهترین های رد دات" را در بخش خانه و آشپزخانه، جایزه طراحی محصول 2011 برای طرح +ARTESIO دریافت کرد.
تولید کننده: شرکت آلمانی Poggenpohl mobelwerke آشپزخانه مفهومی +ARESTIO را نه تنها با استفاده از پیوند و ادغام طراحی مبلمان و طراحی داخلی و یک مفهوم باز توسعه می دهد، بلکه او یک فضای ادراکی که بسیار فراتر از مفاهیم آشنای فضا باز زندگی و محیط آشپزخانه های سنتی است را خلق می کند.
این نوع رویکرد طراحی ساختارشکن است که این مفهوم با استفاده از مواد با کیفیت بالا و همچنین با سازگاری بالا منعکس شده است.
حالت ورود به اتاق: جورج نلسون در سال 1957 در مرجع شناخته شده خود با عنوان: "مشکلات طراحی" آورده است: "طراحی...
بیانی از قابلیت ذهن انسان به مرحله ای فراتر است".
نلسون نظریه پردازی بود که تقاضای تجدید نظر در تصور طراحان را داشت و ادعا کرد که طراحی برای بیان خود در تمام مسائل باید آزاد بیان شود.
آشپزخانه مفهومی+ARTESIO مظهری از درجه بالایی از آزادی طراحی است ـ آن سوالات تاکنون راجع به محدودیت های مرسوم در معماری اتاق است، و هنوز حل آن ها به زمان بستگی دارد.
مبلمان آشپزخانه و معماری اتاق به وسیله ی طراحشان، "هادی تهرانی" به منظور همجوشی یکپارچه معماری دیوارها، کف و سقف در داخل یک فضای باز بدون تقسیمات آشکار فضا پیش بینی شده است.
این ایده وحدت کاملی در هسته درک جدیدی از یک آشپزخانه است، یک رویکرد طراحی است که خود را اینگونه تعریف می کند: "حالت ورود به اتاق".
جزئیات طراحی این تحول یکپارچه، قفسه های کاملاً همسان و شیشه ای هستند که در مواردی، به خوبی یک سقف نو آورانه، ادغام تمام عناصر مورد نیاز برای عملکرد از قبیل صوتی، خروجی هود، تهویه مطبوع و همچنین قدرت خوراک را نشان میدهد.
دیگر جنبه های مکمل این آشپزخانه ی جدید کانسپت، که با دقت انتخاب شده اند عبارتند از: مواد بادوام با کیفیت بالا مانند ملامین، چوب ـ سخت، و شیشه لاکی.
آشپزخانه مفهومی +ARTESIO در نتیجه ادغام رشته طراحی مبلمان و معماری اتاق، جلوه ای رویایی از امکانات طراحی را ارائه می دهد.
در سال 2012 هادی تهرانی یکی از اعضای هیئت داوری برای ارزیابی بهترین طرح سال خواهد بود.
reddot: چه چیزی الهام بخش شماست؟
هادی تهرانی: شهرنشینی در آب که توسعه آن ثابت باقی می ماند.
reddot: کدام گرایش در حال حاضر در کار شما قابل تشخیص است؟
هادی تهرانی: فضا و کاهش جابه جایی و جایگزینی یک عملکرد گرایی نمایشی.
reddot: هدف شما به عنوان یک طراح چیست؟
هادی تهرانی: هدف من به عنوان یک طراح و معمار، ایجاد اتحاد بین طراحی و معماری به طور خاص، برای لمس بهتر افراد است.