مقاله مدیریت رفتار کلاس

Word 20 KB 32639 7
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه

        آموزش و پرورش انتقال اعتقادات ، رسوم ، اخلاق ، هنجارها ، ارزشها ، رفتارها ، دانش ها و مهارتها به نسل جدید  می باشد .

        در تمام دنیا به الگوی کلی نهادها ، مؤسسات و سازمانهای رسمی جامعه که بواسطه آن انتقال میراث فرهنگی ، آموزش علوم و فنون و رشد و پرورش فردی و اجتماعی میسر می گردد " نظام آموزش و پرورش " گفته می شود .

        در جوامع امروز آموزش و پرورش نقش و مسئولیت خطیری بر عهده دارد و البته رفته رفته این مسئولیت با اهمیت تر می شود . زیرا انتظام اجتماعی و وفاق اخلاقی مستلزم آن است که افراد جامعه از لحاظ اخلاقی -  اجتماعی تربیت شوند و افراد زبده و مستعد با توجه به توانایی و قابلیت شان در زمینه های نوآوری ، تخصص و رهبری پرورش یابند و اقشار مختلف مردم از امکانات آموزش و پرورش برخوردار شوند .

        یکی از موضوعات مهم در امر آموزش و پرورش ، شیوه مدیریت و رهبری  می باشد . مدیریت عبارت است از :

     "هنر اداره یک سازمان یا نهاد به نحو احسن "

        مدیرت آموزشی عبارت است از :

        "ایجاد زمینه و فراهم ساختن وسیله ای برای بکارگیری استعدادهای فراگیران و تحکیم بخشیدن به روابط انسانی و اتخاذ روش و تعیین خط مشی اصولی در کلیه امور برای بارور ساختن هدفهای تربیتی ."

     مهارت های مدیریت در کلاس

        مدیریت عبارت است از عمل تأثیر گذاری بر افراد به طوری که از روی میل و علاقه برای هدفهای گروهی تلاش کنند . مدیر آموزشی کسی است که دیگران را از لحاظ افکار ، احساسات ، رفتار و کردار تحت تأثیر قرار دهد و در انجام دادن وظایف آموزشی و تربیتی آنها را یاری کند .

        مدیران مربی باید دارای مهارت های ذیل باشند :

              1- توانایی در نتیجه و تحلیل راههایی که از طریق آن بتوان عملکرد و تواناییهای فراگیران را بهبود بخشید . در این زمینه مربی با نظارت همه روزه در کارهای عملی فراگیران ، عملکرد آنها را اعتلا می بخشد .

              2- مربیان نباید فراگیران را تنها به عنوان شنونده در کلاس تلقی کنند بلکه باید به شخصیت آنها احترام بگذارند . اگر فراگیر به عنوان یک انسان  منحصر به فرد مورد توجه قرار گیرد عملکرد بهتری از خود نشان می دهد .

              3- توانایی در ایجاد محیطی سازگار . مربی باید هر نوع مانع موجود بر سر راه پیشرفت فراگیر را از میان بردارد و برای او محیطی ایجاد نماید که عملکرد او را بهبود بخشد . در این مورد مدیریت کلاس می تواند اقدامات ذیل را انجام دهد :

        الف- ایجاد محیطی که فراگیران بتوانند در آن به راحتی ابراز نظر کنند .

        ب- تشویق و ترغیب فراگیران .

        ج- ایجاد شرایطی که فراگیران بتوانند به راحتی مسائل را یاد بگیرند و توجه لازم را کسب کنند .

    شیوه های مدیریت در کلاس

    ×  مدیریت سرکوبگرانه در کلاس :

        در این شیوه مدیر کلاس خواستار اجابت بی چون و چرای فراگیران است و  معتقد است که هر چه او در کلاس می گوید درست است و همه باید آن را انجام دهند و سؤالی نکنند .

    ×مدیریت آمرانه در کلاس :

        در این شیوه مدیر کلاس فراگیران و کارآموزان را در یک مسیر قرار می دهد یعنی سعی دارد فراگیران را در راستای یک دیدگاه بسیج کند تا به نتیجه لازم در کلاس برسد .

    ×مدیریت پیوند گرا در کلاس

        در این شیوه مدیر کلاس تعهدات ، قید و بندها و هماهنگی های عاطفی بین فراگیران در کلاس ایجاد می کند . به نظر این مدیران ؛ کارآموزان و فراگیران مهمترین عامل پیشرفت کشور به شمار می روند و باید در تعلیم و تربیت و آموزش آنها نهایت دقت را به کار برد .

    ×مدیریت دموکراتیک در کلاس

        در این شیوه مدیر کلاس سعی می کند یک نوع همکاری و توافق در بین کارآموزان وفراگیران را از طریق مشارکت دادن درحل مسائل و اظهار نظردر مورد موارد تدریس شده درکلاس به وجود آورد تا کلاس آموزش پرمحتواتر و مؤثرتر باشد. 

    × مدیریت مربیگری در کلاس    

        در این شیوه مدیر کلاس کار آموزان و فراگیران را برای آینده پرورش می دهد   او فرصتی فراهم می آورد تا فراگیران و کار آموزان جدید ترین تکنولوژی و اطلاعات را فرا گیرند .

    مهارتهای مورد نیاز در مدیریت کلاس

        ò چرا کاری که از فراگیران می خواهیم انجام نمی دهند ؟

        یکی از مشکلات مدیران آموزشی آن است که فراگیران و کار آموزان گاهی اوقات کاری که بر عهده آنها گذاشته شده است را انجام نمی دهند ، مثلاً درس نمی خوانند و یا تکالیف خود را انجام نمی دهند . و مدیران کلاس فکر می کنند که آنها نافرمانی کرده اند ؛ در حالیکه علل دیگری هم ممکن است وجود داشته باشد که مانع از انجام گرفتن کار شده است توجه به این عوامل می تواند باعث کاهش رفتارهای نا بهنجار گردد :

    1- فراگیر یا کار آموز هدف از انجام دادن آن کار را نمی داند .          

    2- چگونگی انجام دادن آن را نمی داند       .

    3- کار را مهم نمی داند  .

    4- فراگیر یا کار آموز اولویت در کار را درک نمی کند         .

    5- فراگیر یا کار آموز در مقابل انجام ندادن کار ، مجازات نمی شود .

    6- هنگام انجام دادن کار تشویق نمی شود .         

    7- فراگیر یا کار آموز توان انجام کار را ندارد .      

    8- دارای مشکلات شخصی است .        

    9- فراگیر یا کار آموز وسایل لازم برای انجام دادن کار را ندارد         .

    òراههای کاهش مقاومت فراگیران

        1- مشارکت دادن در کلاس و تصمیم گیری های کلاسی .

        2- آگاه ساختن فراگیران از مشکلاتی که در صورت انجام ندادن کار بوجود می آید .

        3- تشریح مزایای انجام دادن کار برای فراگیران .

        4- توجیه ضرورت انجام کار برای فراگیران .

      نظریه های مدیریت و رفتار کلاسی

    ó کلاس درس به عنوان یک سازمان        

        الف- دیدگاه مکتب کلاسیک در رفتار کلاسی

        در مدیریت کلاسیک کلاس درس به عنوان یک سیستم نسبتاً بسته در نظر گرفته می شود . دیدگاه صاحبنظران این مکتب این است که مرکز آموزشی و کلاس درس همانند یک ماشین است . بنابراین توجه اندکی به چگونگی کنش و واکنشهای مرکز آموزش و کلاس با محیط های خارجی خود می شود .

        در این مکتب تنها به محتوای درس توجه می شود و خلاقیت و ابتکار و نوآوری فراگیران نادیده گرفته می شود . در این نوع ارتباط کلاسی بهداشت روانی در کلاس به مخاطره می افتد و درک نیازها ، استعداد ها و مشکلات فراگیران به فراموشی سپرده می شود .

        در این مکتب کلاس درس خشک و بسیار کنترل شده است و هدف عمده این کلاس حفظ نظم می باشد . و فراگیران مجبورند که دستورات مدیر کلاس را بدون هیچ گونه سؤالی بپذیرند .

        ب- دیدگاه مکتب نئو کلاسیک در رفتار کلاسی

        در این مکتب که روابط انسانی نیز نامیده می شود ، مدیر کلاس به جای تأکید بر مسائل انضباطی و کنترل شدید به ایجاد ارتباط با فراگیران می پردازد . این نوع سبک رفتاری گاهی مورد سوء استفاده فراگیران قرار می گیرد و فراگیران جو کلاس را بحران زا می نمایند و اگر مدیر کلاس بر موضوعات درسی تسلط کافی نداشته باشد کنترل کلاس درس را از دست می دهد . در این گونه کلاسها هر قدر مدیر کلاس بر موضوع درسی تسلط داشته باشد ، میزان اعتماد به نفس او افزایش می یابد و قادر خواهد بود کنترل کلاس را به دست گیرد .

  • فهرست:

    مدیریت دموکراتیک در کلاس                                                       

       ü مدیریت مربی گری در کلاس                                                       

    مهارتهای مورد نیاز در مدیریت کلاس

    نظریه های مدیریت در رفتار کلاسی

    کلاس درس به عنوان یک سازمان

    مدیریت ترکیبی

    نظریه سلسله مراتب نیازها و مدیریت رفتار کلاسی

    نظریه انگیزش و بهداشت و مدیریت رفتار کلاسی

    خلاصه

     

    منبع:

    Oالزامات یادگیری-1384

    Oحسن زاده مریم-1381

    Oمحمد نژاد.علی-1382

    Oروان شناسی تربیتی(دکتر ریچارد پارسونز.استفن هینسون-ترجمه دکتر حسن اسد زاده)

    O  www.ayande.com

    O  www.irandoc.ac. 

مدیریت: فرآیند بکار گیری مؤثر و کارآمد منابع انسانی و مادی از طریق برنامه ریزی، سازماندهی بسیج منابع و امکانات، هدایت، وکنترل که در چهارچوب یک نظام ازرشی پذیرفته شد برای رسیدن به اهداف تهیه شده است. مدیر: فردی است که مسئولیت عملکرد دو یا چند نفر از افراد سازمان را بعهده دارد. علم مدیریت: بخشی از دانش مدیریت است که از طریق آموزش بدست می آید. هنر مدیریت: بخشی از دانش مدیریت است که ...

مدیریت به مفهوم کلی سابقه ای برابر با زندگی اجتماعی انسان دارد. اولین کاربرد مدیریت توسط انسان غارنشین به شکل کار از طریق و توسط دیگران با رعایت اصل تقسیم کار آغاز شد. با روی آمدن انسان به زندگی قبیله ای و نیاز به رهبری، مدیریت سنتی شکل گرفت. با گسترش این نوع زندگی و نیاز به تصرف منابع تولید جدید بحث سازماندهی و تقسیم کار، نظارت و کنترل بوجود آمد که یک نوع مدیریت نظامی است. قید ...

مقدمه : انسان موجودی اجتماعی است ،بطوریکه بدون ارتباط با اجتماع (اعم از اجتماعات حاضر و یا اجتماعات تاریخی و گذشته که با استفاده از تجربیات آن زندگی انسان نمود پیدا می‌کند .) مفهوم زندگی بشر از بین می‌رود و حیات او با زیست حیوانات پست تفکیک ناپذیرمی‌شود ،به هر حال زندگی در اجتماع ،آدمی را به موجود سازمانی تبدیل کرده است : و او برای ادامه حیات بشری ناگزیر است در اجتماعات متعددی ...

مدیریت: فرآیند بکار گیری مؤثر و کارآمد منابع انسانی و مادی از طریق برنامه ریزی، سازماندهی بسیج منابع و امکانات، هدایت، وکنترل که در چهارچوب یک نظام ازرشی پذیرفته شد برای رسیدن به اهداف تهیه شده است. مدیر: فردی است که مسئولیت عملکرد دو یا چند نفر از افراد سازمان را بعهده دارد. علم مدیریت: بخشی از دانش مدیریت است که از طریق آموزش بدست می آید. هنر مدیریت: بخشی از دانش مدیریت است که ...

چکیده در ادامه این پژوهش، پژوهشگر بر آن است که به توضیح و تفسیر زمینه های خصوصی سازی، تعاریف و نظریه ها پرداخته و پس از آن اهداف به کارگیری چنین برنامه ای را تشریح کند. خصوصی سازی هم مثل دیگر برنامه های اجتماعی – اقتصادی به روش و طرق گوناگون انجام می شود و این دلایل اجرای طرح است که در هر جامعه ای روش به کارگیری و پیاده سازی آن را تعیین می کند. در ادامه پژوهشگر با نظر به آنچه تا ...

مقدمه اقتصاد دانشی است که با توجه به کمبود کالا و ابزار تولید و نیازهای نامحدود بشری به تخصیص بهینه کالاها و تولیدات می‌پردازدپرسش بنیادین برای دانش اقتصاد مسئله حداکثر شدن رضایت و مطلوبیت انسان‌هاست. این دانش به دو بخش اصلی اقتصاد خرد و کلان تقسیم می‌شود. از آدام اسمیت به عنوان پیشروی اقتصاد مدرن نام برده می‌شود. امروزه این علم با استفاده از مدلهای ریاضی از سایر علوم انسانی ...

اقتصاد اقتصاد دانشی است که با توجه به کمبود کالا و ابزار تولید و نیازهای نامحدود بشری به تخصیص بهینه کالاها و تولیدات می‌پردازد. پرسش بنیادین برای دانش اقتصاد مسئله حداکثر شدن رضایت و مطلوبیت انسان‌هاست. این دانش به دو بخش اصلی اقتصاد خرد و کلان تقسیم می‌شود. از آدام اسمیت به عنوان پیشروی اقتصاد مدرن نام برده می‌شود. امروزه این علم با استفاده از مدلهای ریاضی از سایر علوم انسانی ...

فصل اول : بودجه مفهوم بودجه : واژه «بودژه » یک کلمه فر انسوی است و از وا ژه فرانسوی قدیمی«بوژت » گرفته شده است. در زبان فارسی بودجه از کلمه فرانسوی « بوژت » به معنای کیف یا کیسه چرمی گرفته شده و وجه تسمیه آن این است که وزرای دارایی فرانسه صورت وضعیت دخل و خرج مملکتی را در داخل آن قرار داده و به مجلس می بردند. البته در انگلیس نیز واژه بودجه از زمان فرا نسه اقتباس شده است . در ...

مدیریت مقدمه :‏ موضوع بخش نخست این تحقیق از وظایف یا اصول مدیریت بحث مى‏کند. در مبحث وظایف مدیریت، مستقیماً از انسان بحث نمى‏شود، بلکه از امورى بحث مى‏شود که وظیفه مدیر است؛ مانند برنامه‏ریزى و کنترل برنامه‏ها، سازماندهى و بودجه بندى. البته از مباحث مدیریت، تحت عنوان «رفتار سازمانى» مطرح است که موضوعاتى هم‏چون انگیزش، رهبرى و قدرت در آن مطرح مى‏شود؛ - وظایف مدیریت چیست؟ مقدمه: ...

مديريت بازرگاني که دانشي نو پا و سرآغاز ان از بوستون آمريکا بوده‌است به بحث پيرامون چگونگي کنترل سود و سرمايه و هزينه و استفاده بهينه از امکانات مي‌پردازد. تيلور پايه گذار اين علم در مکتب کلاسيک بوده‌است. اما نقطه عطف مديريت دکتر دمينگ است که در دهه

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول