دانلود تحقیق فیزیولوژی بسکتبال

Word 82 KB 32662 19
مشخص نشده مشخص نشده ورزش و تربیت بدنی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بازی بسکتبال بسکتبال یکی از رشته های ورزشی است که تصمیم گیری زمان سنجی، دقت، قدرت و چابکی از عوامل موثر در ان می باشد .این رشته با 5 بازیکن در هر تیم در زمینی که ابعاد ان در رقابتهای حرفه ای 28/7 در 13/7متر است انجام می گیرد.

    هدف هر یک از تیم ها ان است که توپ را داخل حلقه مقابل انداخته و مانع از به دست آوردن توپ و امتیاز توسط حریف خود گردد.

    توپ را می توان با رعایت مقررات در زمین بازی به صورت پاس دریبل و شوت مورد استفاده قرار داد.

    بازی شامل 4 دوره12 دقیقه ای – در ایران شامل 4 پریود 10 دقیقه ای – می باشد.در اولین پریود بازی با جامپ بال شروع می شود در پریود های دیگر زمانی که توپ به طور قانونی پس از پرتاب به داخل توسط یکی از بازیکنان در داخل زمین لمس شود بازی شروع خواهد شد.

    زمان استراحت بین پریود اول و دوم و پریود سوم و چهارم دو دقیقه و بین پریود دوم و سوم 15 دقیقه می باشد .

    این بازی به استثنای زمانی که تخلف صورت می گیرد یا زمان استراحت یک فعالیت مستمر است که دائما از حمله به دفاع و از دفاع به حمله انتقال می یابد .

    شدت بازی با توجه به سطح بازی راهکار یا فلسفه مربی و بالاخره امادگی بازیکنان فرق می کند .

    هر تیمی که در انتهای بازی امتیاز بیشتری را بدست اورد برنده بازی خواهد بود.

    بازی بسکتبال یک جریان متناوب از فعالیت های گوناگون است که در این فعالیتها ظرافت، دقت، زمانسنجی و چابکی از عوامل اصلی هستند.

    مهمترین عوامل موثر در تعیین نیازمندی های فیزیولوژیکی ورزش بسکتبال ، الگوهای حرکتی و شدت بازی است.

    شدت بازی در ورزش بسکتبال با توجه به راهکار بازی، فلسفه مربی، شرایط بازی و سطح مهارت جسمانی بازیکنان متغییر است.

    بنابراین نیاز فیزیولوژیکی یک بازیکن بسکتبال ممکن است با توجه به شیوه بازی هر تیم ویژه باشد.

    مهارت های اساسی در بسکتبال پرتاب ها ---- انواع شوت ها پرش ها ---- برای اجرای شوت ها دوهای کوتاه مدت سریع ---- برای ضد حمله یا برگشت به دفاع حرکات انفجاری ---- در اجرای شوت ها ، دفاع، ریباند الگو های حرکتی در ورزش بسکتبال عبارتند از: ایستادن راه رفتن دویدن حرکت به عقب حرکت به پهلو انواع پرش هر کدام از این حرکات می تواند آهسته یا سریع انجام شوند.

    جریان ممتد بازی انتقال از حمله به دفاع و مسئولیت های مشترک بازیکنان (از جمله ریباند شوت و...) در یک بازی بسکتبال ایجاب می کند تا همه بازیکنان حرکات نسبتا یکسانی را در زمین انجام دهند.

    انواع حرکت های بسکتبال را میتوان در سه حیطه کلی طبقه بندی کرد که شامل دویدن ها حرکت به طرفین و عقب و انواع مختلفی از پرش ها می باشد.

    در مطالعه ای مک اینس و همکارانش الگوهای حرکتی بسکتبال را در 8دسته قرار دادند (ایستادن/راه رفتن /دویدن ارام /دویدن /دوهای سریع با گام بلند/این پا و ان پا کردن های ملایم متوسط و شدید/پرش ها و حرکت قیچی).نتایج این بررسی طبیعت متناوب بسکتبال را با نمایش 183±977 تغییر حرکت در 48 دقیقه بازی بسکتبال نشان می دهد.

    این به معنی تغییر حرکت در هر دو ثانیه می باشد.حرکات این پا و ان پا کردن های شدید (تمامی شدت ها )در 34/6٪ الگوهای حرکتی بازی بسکتبال مشاهده شد.

    در حین 48 دقیقه بازی بسکتبال 997 تغییر حرکتی گزارش شده است یعنی هر 2 ثانیه یک تغییر حرکتی اتفاق افتاده است.

    در حالی که دویدن (با شدت متناوب از دوی ارام تا دوی سریع ) در13/2٪حرکات مشاهده شد.

    پرش ها 4/6٪از حرکات را به خود اختصاص داده اند در حالی که 29/6٪از زمان بازی صرف ایستادن و راه رفتن می شود.حرکاتی که شدت زیاد ویژگی آنها بوده هر 21 ثانیه یک بار گزارش شده اند .به نظر میرسد که اکثر فعالیت های بسکتبال در شدت های بی هوازی اجرا میشود .

    اگر چه باید به این نکته توجه کرد که ازمودنی ها در پژوهش مذکور بازیکنان لیگ ملی استرالیا بوده اند.

    تنها 15 درصد از زمان بازی صرف فعالیتهای شدید می شود.

    بنا براین به نظر می رسد قسمت عمده فعالیتها در بازی بسکتبال در شدتهای هوازی انجام میشود.

    به هر حال شیوه و سطح بازی عوامل اثر گذار هستند.

    نیازهای فیزیولوژیکی بازیکنان بسکتبال ضربان قلب ضربان قلب بازیکنان بسکتبال در تحقیقات مختلف بین 160 تا 185 و به طور میانگین حدود 170 ضربه در دقیقه معادل 89 درصد حداکثر گزارش شده است.

    در تحقیقی دیگر: ضربان قلب هنگام بازی بسکتبال از 169 تا 183 ضربه در دقیقه متغیر است.

    اختلاف های موجود در ضربان قلب می تواند ناشی از سطح بازی تغییر در زمان فعال بازی شدت بازی و وضعیت های مختلف باشد.

    اکسیژن مصرفی تقریبا 15-4 درصد از زمان بازی با شدت ضربان بیش از 95 درصد حداکثر و75-60 درصد از زمان بازی با شدت حدود 85 درصد حداکثر گزارش شده است.

    محققین بیان کرده اند که حداکثر اکسیژن مصرفی بازیکنان بسکتبال با ارزشی معادل 4/1±35/5 میلی لیتر به ازای هر کیلو گرم در دقیقه در طول فصل بسکتبال تغییر نمی کند.

    لاکتات میانگین لاکتات در حین یکی از رقابتهای بسکتبال 8/2±8/6 میلی مول در لیتر و در رقابت دیگر 3/1 ±8/5 میلی مول در لیتر گزارش شده است.

    نتایج تحقیقات حاکی از آن است که ارتباط معنا داری (r=0.64) بین غلظت لاکتات و درصد زمان گذراندن در فعالیت شدید وجود دارد.

    نیمرخ جسمانی و فیزیولوژیکی بازیکنان بسکتبال درصد چربی از آنجایی که بسکتبال به جابجایی سریع نیاز دارد، چربی اضافی عامل محدود کننده ای خواهد بود.

    به همین دلیل اندازه گیری چربی بدن و ضخامت چین پوستی بازیکنان بسکتبال حاکی از لاغرتر بودن آنها نسبت به افراد معمولی جامعه است.

    درصد چربی بازیکنان مرد 8/3 تا 13/5 درصد گزارش شده است.

    بازیکنان لیگهای پایین تر و بازیکنان اروپایی دارای درصد چربی بیشتری هستند.

    بازیکنان گارد معمولا درصد چربی کمتری نسبت به دیگر بازیکنان دارند.

    درصد چربی بازیکنان زن از 19/5 تا 26/2 درصد گزارش شده است.

    توان هوازی توان هوازی مردان بسکتبالیست در دامنه بین 42 تا 59 میلی لیتر به ازای هر کیلو گرم از وزن بدن در دقیقه و توان هوازی زنان در دامنه بین 36تا 51 میلی لیتر به ازای هر کیلو گرم وزن بدن در دقیقه قرار دارد .

    در مقایسه ظرفیت هوازی بین پست های مختلف گارد ها نسبت به فورواردها و سانتر ها توان هوازی بیشتری دارند البته این تفاوت از نظر اماری معنا دار نبوده است.

    مقادیر حد اکثر اکسیژن مصرفی بازیکنان در دامنه وسیعی قرار دارد و مشابه مقادیری است که در افراد غیر فعال همسن انها یا ورزشکاران رشته های غیر استقامتی مشاهده شده است .

    این دامنه وسیع می تواند منعکس کننده تفاوت در شکل بازی و برنامه های امادگی بین تیم ها باشد .به علاوه این مقادیر منعکس کننده تکیه بازیکنان بسکتبال به هر دو دستگاه انرژی هوازی و بی هوازی است.

    اگر چه نشان داده شده است که منبع انرژی اصلی بازی بسکتبال سوخت وساز بی هوازی است هنوز به نظر می رسد که جز هوازی بخش مهمی از عملکرد بازی بسکتبال است.

    احتمالا اهمیت ظرفیت هوازی بیشتر با مراحل بازیافت (از جمله دفع لاکتات کاهش فعالیت قلبی و...) ارتباط دارد و کمتر به عنوان یک مزیت عملکردی مستقیم در نظر گرفته می شود .

    به نظر می رسد بازیکنان بسکتبال به استانه مشخصی از ظرفیت هوازی نیاز دارند.وقتی ورزشکار به این حد از ظرفیت هوازی رسید افزایش بیشتر در این ظرفیت ممکن است هیچ مزیتی برایش نداشته باشد .

    حتی گزارش شده است که توان هوازی بیشتر می تواند با زمان بازی بازیکنان مرد نخبه دانشگاهی رابطه منفی داشته باشد.

    توان هوازی بازیکنان مرد در محدوده 44 تا 59 و در زنان 36 تا 51 میلی لیتر به ازای یک کیلو گرم در دقیقه گزارش شده است که تقریبا شبیه افراد غیر فعال هم سن و ورزشکاران غیر استقامتی است.

    به نظر میرسد توان هوازی در فرایندهای ریکاوری اهمیت بیشتری داشته باشد تا ایجاد یک مزیت عملکردی مستقیم.

    بنابراین به نظر میرسد یک آستانه مشخص از توان هوازی مورد نیاز است و وقتی این آستانه به دست آمد ، پیشرفت بیشتر در توان هوازی ممکن است مزیت اضافی نداشته باشد عدم تغییر توان هوازی در 2 سال گذشته این ادعا را تایید می کند.

    نکته قسمت اعظم فعالیت های بسکتبال در شدت های هوازی انجام میشود.

    با وجود این دستگاه انرژی غالب در بسکتبال سوخت و ساز بی هوازی است.هر چند تنها 15٪از زمان بازی بسکتبال صرف کار شدید می شود ولی عامل تعیین کننده نتیجه بازی در واقع سرعت پرش و چابکی است که تامین انرژی انها از مسیر بی هوازی انجام میشود.

    در منابع مختلف نقش دستگاه ها انرژی در بازی بسکتبال چنین گزارش شده: -60٪فسفاژن و گلیکولیز بی هوازی /20٪گلیکولیز بی هوازی و هوازی /20٪هوازی -80٪فسفاژن / 20٪اسید لاکتیک/0٪دستگاه اکسیژن -50٪انرژی هوازی/50٪انرژی بی هوازی سوال آیا سیستم هوازی نقشی در ورزش بسکتبال دارد و آیا اصولاً این سیستم، سیستم مهمی به شمار می‌رود یا خیر؟

    اولاً باید گفت سیستم هوازی مهمترین سیستم انرژی بدن می‌باشد چرا که سلولهای بدن در کلیه کارهای روزانه و بطور عادی ازآن استفاده می‌کنند و نکته دوم که معمولا توان این سیستم از لحاظ عملی بالاتر از آن چیزی است که تخمین زده می‌شود.

    این بدین معناست که در بسیاری از تکرارهای پرتوان و یا تکرار حرکاتی که نیاز به توان بالا و انرژی زیادتری است با انجام تکرارهای بیشتر این سیستم نیز مداخله بیشتری می‌کند بخصوص اگر زمان استراحت بین آن حوادث یا حرکات که نیاز به انرژی فراوان دارد طولانی نباشد و نکته سوم آن که این سیستم نقش بسیار مهمی را در بازگشت به حالت اولیه و شارژ مجدد در سیستم غیر هوازی ذکر شده بازی می‌کند.

    در نتیجه این سیستم انرژی نقش پیش نیاز را برای دو سیستم دیگر بازی می‌کند.

    از لحاظ عملی نتیجه آن که بازیکنان بسکتبال نیاز دارند تا سیستم هوازی خود را خوب تقویت کنند تا بتوانند اجرای خوبی از خود در زمین بازی نشان دهند.

    قدرت به دلیل تاثیر قدرت بر توان و استقامت عضلانی ، این فاکتور نیز در عملکرد بسکتبال مهم است.

    یکی از عوامل برآورد کننده زمان بازی برای یک بازیکن مرد ، قدرت پایین تنه ( تک تکرار بیشینه در حرکت اسکوات و پاورکلین) گزارش شده است.

    میانگین حرکت اسکوات در بازیکنان بسکتبال 36/5 ±152/2 کیلو گرم و در حرکت پاور کلین 15/2 ±99/2 کیلو گرم گزارش شده است که به نظر می رسد قدرت بازیکنان سانتر بویژه وقتی به صورت نسبی بیان شود کمتر است.

    به هر حال گزارش شده است که توان هوازی با عملکرد بازیکنان زن رابطه دارد که می تواند حاکی از تفاوت سطح بازی ، شیوه بازی و کمتر بودن توان هوازی بازیکنان زن باشد.

    توان بی هوازی هر دو سیستم انرژی هوازی و بی هوازی در بسکتبال سهیم هستند ، اما نقش سیستم بی هوازی مهمتر است .

    بنابراین توان و استقامت بی هوازی از نیازمندی های اصلی بازیکنان بسکتبال به شمار می روند.

    هر تنها 15 درصد از زمان بازی در یک مسابقه بسکتبال به عنوان فعالیت شدید گزارش شده است، اما همین گونه فعالیت هاست که احتمالا نتیجه مسابقه را تعیین خواهد کرد.

    ارتباط معنی درای بین زمان بازی یک بازیکن با سرعت، پرش عمودی و چابکی گزارش شده است.

    میانگین پرش عمودی بازیکنان مرد در لیگ یک NCAA10/4 ±71/4 و NBA68/8 سانتی متر گزارش شده است.

    تفاوت معنی داری بین بازیکنان گارد (6/6 ±73/4 ) و مهاجم (8/4 ±72/4 ) با بازیکنان سانتر (10/7 ±66/8 ) گزارش شده است.

    میانگین پرش عمودی بازیکنان زن در مطالعات مختلف 5/6 ±46/6 گزارش شده است.

    توان وظرفیتهای بی هوازی کمیتهای مهم اساسی دربسکتبال هستند.در طول زمانی که توپ در جریان بازی است انرژی مورد نیاز بیشتر بوسیله منابع انرژی بی هوازی تامین می شود.

    درصد سیستم های انرژی بدن درصد سیستمهای درصد سیستمهای درصد سیستم A– ATPو اسید لاکتیک اسید لاکتیک و هوازی هوازی 85 15 - دستگاه انرژی غالب در بسکتبال بی هوازی بی اسید لاکتیک و با اسید لاکتیک دستگاه فسفاژن و اسید لاکتیک 35 دستگاه اسید لاکتیک – اکسیژن 15 دستگاه اکسیژن 50 سرعت و چابکی سرعت و چابکی نیز از برآورد کننده های زمان بازی در بازیکنان بسکتبال گزارش شده است.

    آزمون سرعت 30 یارد و آزمون چابکی تی از معروفترین آزمون ها هستند.

    اثر فصل مسابقه روی نیمرخ فیزیولوژیکی در صورتیکه که آماده سازی تیم به خوبی انجام شده باشد، به نظر می رسد که تمرین تخصصی و مسابقه که دارای شدت و حجم مناسب باشد، یک تحریک موثر برای حفظ آمادگی هوازی و درصد چربی در سرتاسر فصل مسابقه است.

    به هر حال این موضوع برای بازیکنان ذخیره صحیح نمی باشد و تمرین جانبی می تواند مورد توجه قرار گیرد.

    با توجه به غالب بودن ماهیت بی هوازی در بازی بسکتبال ، منطقی است که توان بی هوازی در حین فصل مسابقات بدون تغییر بماند و یا حتی افزایش یابد.

    به هر حال در برخی تحقیقات کاهش توان بی هوازی گزارش شده است که می تواند به دلیل بیش تمرینی و تمرین زدگی باشد.

    دررشته بسکتبال ورزشکاران باید سریع وقوی وچابک باشند آسیب مفصلی وتاندونی در این رشته بسیار متداول است .

    تمرین قدرتی مناسب بازیکنان را برای تحمل هر گونه فشار در فصل مسابقه آماده میکند.

    روشهای تمرینی سرعتی واستقامتی جهت ورزش بسکتبال سرعتهای تناوبی سرعتهای منقطع تمرینات تناوبی تمرینات سرعتی نتیجه گیری بسکتبال ورزشی است که به صورت شناور بازی می شود و عوامل مختلفی نیازمندی های فیزیولوژیکی بازیکنان را تحت تاثیر قرار می دهد.

    تعدد انتقال حرکتی به فواصل چند ثانیه نقش توان بی هوازی و چابکی را به طور مستقیم و توان هوازی و قدرت را به طور غیر مستقیم در رشته نمایان می کند.

    به نظرمی رسد برنامه فصل مسابقه به شرطی که بازیکنان را در شرایط بیش تمرینی قرار ندهد ، تحریک کافی برای حفظ نیمرخ فیزیولوژیکی بازیکنان بسکتبال فراهم می کند.

    هر چند برای برخی بازیکنان که کمتر از 10 دقیقه در هر مسابقه بازی می کنند، ممکن است تمرین جانبی توصیه می شود.

    پژوهش های انجام شده در ارتباط با ویژگی های آنتروپومتریکی اجرای موفقیت آمیز مهارت های بسکتبال به شناخت نیازهای فیزیکی و ظرفیت های تیم در پاسخ به این نیاز های بستگی دارد.اوج اجرا به ترکیبی از توانایی های تکنیکی و تاکتیکی به همراه درجه بالایی از آمادگی فیزیکی نیاز دارد.چنانچه در مسابقات بین المللی دانشکده های کانادا مشاهده گردید هر دو مورد قد و وزن ارتباط مثبتی با ریباند و کسب امتیاز داشته است .

    ویژگی های آمادگی و سطح مهارتی خاص بازیکنان بسکتبال از فاکتور های بسیار مهم جهت تعیین پتانسیل تیم و کاربرد شیوه های تاکتیکی در طی مسابقات می باشد.

    توصیف ویژگی های بدن ورزشکاران دانشگاهی تحقیقات توریلا و همکارانش نشان داد که بازیکنان بسکتبال نسبت به بازیکنان والیبال بلند قد تر و سنگین وزن تر می باشند.تحقیقی که بر روی ورزشکاران منتخب کمیته ملی المپیک پورتوریکو صورت گرفت نشان داد که بازیکنان بسکتبال با دامنه قد 15/2±193/8 سانتی متر و دامنه وزن 18/6±94/2 کیلو گرم بلندقدترین و سنگین وزن ترین ورزشکاران بودند.

    توصیف ویژگی های بازیکنان تیم های ملی بسکتبال برخی از کشور های جهان نتایج بال در سال 1991 نشان داد که سانترها نسبت به پست های دیگر بازی بلند قد تر بوده و طول دست و پای بلندتری داشتند همچنین عرض لگن انها بیشتر و از توده عضلانی بالا تری برخوردار بودند و به دنبال انها فوروارد ها و سپس گاردها بودند .

    این تفاوت ها بین سانتر ها و گاردها معنا دارتر بود.

    برخی از شاخص های انتروپومتریکی بازیکنان زن بسکتبال انگلستان تحقیقی بر روی زنان نخبه بسکتبال بیان کردند که بازیکنان امروزی بلند قدتر و سنگین وزن تر از بازیکنان ده سال قبل هستند .

    این اطلاعات نتایج با ارزشی جهت گزینش بازیکنان پیشنهاد می کند.

    توصیف قد و وزن بازیکنان والیبال و بسکتبال در بازی های المپیک کونیج در تحقیق خود که پیرامون ارتباط بین میزان چربی بدن و متغیر های انتروپومتریکی صورت گرفته است میزان چربی 2152 مرد جوان 18 تا 24 ساله را برابر 16 درصد گزارش کرده است .

    اسبورن و همکارانش تحقیقی در زمینه ارتباط بین ویژگیهای اتنروپومتریکی توان هوازی و ابعاد و اندازه های قلب ورزشکاران جوان اجام دادند و میزان چربی ورزشکاران جوان 20 ساله را 2/2±10/7درصد به دست اوردند.

    چربی اضافی در تمرینات طولانی به علت تحمل گرمای زیاد یک امتیاز منفی محسوب می گردد.

    به طور کلی در اکثر رشته های ورزشی سطح بالای چربی بدن یک عامل محدود کننده در اجرای مهارت شناخته می شود.

    در ورزش هایی که به چابکی و سرعت ناگهانی نیاز دارند چربی اضافی جرم بدن را افزایش میدهد و طبق قانون دوم نیوتن شتاب حرکت کاهش می یابد.

    نتایج پژوهش مچور بر روی ورزشکاران مرد نیجریه ای نشان داد که بازیکنان رشته های بسکتبال هندبال و فوتبال نسبت به بازیکنان رشته های ورزشی بدمینتون هاکی و جودو بلند قدتر و سنگین وزن تر بوده و از در صد چربی بدن کمتری برخوردار بودند.

    نتایج تحقیقات عبد الرحمن نشان داد ترکیب بدنی ورزشکاران با توجه به نوع ورزش تفاوت معنا داری وجود دارد .

    همچنین اندازه گیری ضخامت چربی زیر پوستی نشان داد که بازیکنان بسکتبال و هند بال از چربی زیر پوستی بیشتری نسبت به سایر گروه های ورزشی برخوردار بودند.

    موحدی در پژوهش خود که در سال 1372 انجام گرفت در صد چربی بدن بسکتبالیست های مرد را 11/2 گزارش کرد.ویترز در تحقیقی بر روی بسکتبالیستها دوندگان و بازیکنان هاکی درصد چربی بدن انها را به ترتیب 16/6، 13/1، 15/7 تعیین کرده است.

    درصد چربی بدن بسکتبالیستها و والیبالیستهای مرد بیشتر از درصد چربی دوندگان استقامت شناگران و کشتی گیران گزارش شده است لیکن درصد چربی فوتبالیست ها بازیکنان راگبی و هاکی بیشتر از بسکتبالیست ها و والیبالیستها می باشد.بر عکس درصد چربی بسکتبالیستها و والیبالیست های زن کمتر از رشته های ورزشی دیگر به دست امده است ریلی و سکر درصد چربی 18/3-11/7 را برای بسکتبالیست های برگزیده و 20-15/4 را برای والیبالیستهای برگزیده گزارش کرده اند.

    به نظر می رسد که درصد چربی ایده ال در بسکتبال دامنه وسیعی دارد و بازیکنانی که از این دامنه دور می افتند عملکرد انها نیز تحت تاثیر قرار می گیرد جدول زیر میانگین قد وزن و درصد چربی بدن زنان بسکتبالیست را به دنبال تحقیقات پار (1978)نشان می دهد.

    توصیف ویژگی های زنان بسکتبالیس اطلاعات به دست آمده از مسابقات المپیک 1964 و 1968و1976 ارتباط بالایی را بین سطح اجرای مهارت و ترکیب بدن نشان داد .

    همچنین درصد چربی بدن بازیکنان بسکتبال و والیبال 6 تا 15 درصد گزارش شد.

    نتایج پژوهش راندال (2001) نشان داد که 4 ماه ورزش بسکتبال به همراه تمرینات قدرتی در فصل تعطیل مسابقات افزایش معناداری را در متغیر های وزن و درصد چربی بدن فوتبالیست ها داشته است.

    جاسف و همکارانش (1998) با بررسی ویژگی های انتروپومتریکی در دانش اموزان پسر و دختر بسکتبالیست گزارش کردند که بسکتبالیست های پسر به طور معنا داری بلند قدتر و سنگین وزن تر از دختران هم رتبه خود می باشند در حالیکه درصد چربی بدن دختران بسکتبالیست به طور معناداری از پسران بالاتر بود.

    خصوصیات آنتروپومتریکی دختران و پسران بسکتبالیست جلیست و همکارانش (2002) وضعیت آنتروپومتریکی 132 بازیکن بسکتبال را که در مسابقات قهرمانی جوانان اروپا رکت کرده بودند مورد ارزیابی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که متغیر های انتروپومتریکی بدن این بازیکنان در هر یک از پست های بازی با هم متفاوت می باشد .

    نتایج پژوهش نشان داد که سانتر ها در مقایسه با دیگر بازیکنان بلند قد تر بوده و سیستم اسکلتی عریض تری دارند همچنین از درصد چربی زیر پوستی کمتری برخوردار بودند.

    سالت و همکارانش (2005) پژوهشی را بر روی 58 بازیکن بسکتبال که بر حسب سطح و پست های بازی به دو گروه A(عملکرد پایین) وB(عملکرد بالا) تقسیم شده بودند انجام دادند.نتایج تحقیق نشان داد که سانتر ها به طور معنا داری نسبت به فورواردها و گاردها بلند قدترند .

    فیاض میلانی (1384) به دنبال پژوهشی بر روی زنان بسکتبالیست باشگاههای دسته ی یک تهران با میانگین سنی0/6 ± 20سال میانگین قد و وزن این بازیکنان را به ترتیب 10/33 ± 87/167 سانتیمتر و 8/017 ± 60/7 کیلو گرم گزارش کرد .همچنین میانگین درصدچربی وتوده بدون چربی این بازیکنان به ترتیب 0/81± 22/8 درصد 2/29 ± 21/3 کیلو گرم بدست امد .کارتر (2005) در تحقیق خود میانگین سن قد توده بدن 168بازیکن زن بسکتبال شرکت کننده در مسابقات قهرمانی جهان سال 1994 را مورد بررسی قرار داد.نتایج این تحقیق به صورت خلاصه درجدول آورده شده است.

    پژوهشگر بیشترین تفاوتها در پستهای مختلف بازی را (70درصد) به ترتیب قد توده بدن وتیپ بدنی اکتومورفی مربوط میداند.

    پژوهشها بر روی زمان بازی بسکتبال نشان میدهد که هر سه سیستم انرژی در حین بازی به طور مساوی درگیر هستند.

    ماهیت مهارتهای بسکتبال از قبیل استارت،توقف ،پریدن ،دویدن، پرتاب کردن، ضدحمله وقابلیت انتقال به حمله ودفاع هر دو سیستم انرژی هوازی وبی هوازی را طلب میکند.

    علاوه بر این شکل مهارتهای انفجاری ان به قدرت توان سرعت وچابکی در سطح بسیار بالایی نیاز دارد.

    به عبارت دیگر بسکتبال یک بازی هوازی است که با مهارتهای کوتاه وانفجاری سیستم فسفاژن و بر حسب تداوم شدت فعالیت سیستم لاکتات درگیر میشود.

    پژوهش ها نشان می دهد که امروزه بازیکنان بسکتبال بلند قدتر و سنگین تر از گذشته شده اند اما در عین حال سریعتر از بازیکنان 20سال پیش هستند.

    سرعت بازی بسکتبال به بازیکنانی که توانایی دویدن سریع حرکات انفجاری و بسیار چابک را دارند اعتبار زیادی بخشیده است.قدرت بالا تنه و دستها برای دریافت و کنترل توپ وقدرت پاها برای پریدن ضرورت بیشتری دارد.

    سارس می نویسد که توان هوازی در بسکتبال خیلی مهم به نظر میاید.

    مخصوصا برای تیم هایی که از عامل سرعت به عنوان استراتژی استفاده می کنند.

    پژوهش های متعددی نشان میدهد که ظرفیت هوازی نقش کمی در عملکردهای غیر هوازی دارد.

    این حقیقت که بازی بسکتبال بیش از 60دقیقه طول نمی کشد واینکه در طول بازی توفق هایی وجود دارد که فرصت هایی برای استراحت به وجود می آورد ونیز اینکه خصوصیات قد و وزن بسکتبالیستها "انها را در یک حالت غیر برتر در زمینه حداکثر اکسیژن مصرفی قرار میدهد"میتوان دلیل حداکثر اکسیژن مصرفی پایین در بازیکنان رشته بسکتبال دانست.چنانچه در طول بازی بسکتبال ورزشکاران با فشارهای فیزیولوژیکی شدیدی مواجه شوند انگاه برتری هوازی جهت تداوم کار سودمند خواهد بود .

    اسمیت وریلی در سال 1986 در پژوهشهای خود بیان کردند که هر گونه افزایش در ظرفیت استقامتی بسکتبالیستها و والیبالیستها منتهی به این نتیجه است خواهد شد که خستگی به تاخیر بیافتد وسطوح کمتری از خستگی در طول بازی رخ دهد.

    بدیهی است که در ورزش بسکتبال توسعه سیستم هوازی بایستی در فصل استراحت وفصل قبل از مسابقات انجام شود به طوری که به ورزشکار این فرصت را بدهد که با تمرینات موثر بیشتری سیستم غیر هوازی را نیز مورد استفاده قرار دهد.

    فیاض میلانی (1384) در پژوهش خود حداکثر اکسیژن مصرفی زنان بسکتبالیست را 4/12± 40/64 میلی لیتر کیلو گرم بر دقیقه بدست آورد.

    تعیین هر یک از ویژگی های فیزیولوژیکی بازیکنان بسکتبال اهمیت قابل توجهی در عملکرد مسابقه ای آنها دارد از این اطلاعات می توان برای تشریح موقعیت تیم وهر یک از بازیکنان استفاده کرد.

    کریستوفرجان گور (2003) درکتاب ازمونهای فیزیولوژیکی برای ورزشکاران نخبه که اعم مطالعات آن را بازیکنان سطح ملی استرالیا تشکیل دادند به نتایجی دست یافت که خلاصه آن در جدول آورده شده است.دراین مطالعه میانگین قد بازیکنان 181/8سانتیمتر ومیانگین وزن بدون چربی بدن آنها 79/9کیلوگرم گزارش شد برای بازیکنان وجوانان زیر 17سال نیز میانگین قد به ترتیب 178/7و177/1سانتیمتر ومیانگین وزن 74/9و74/3کیلو گرم بدست آمد.

    سالت(2005) در تحقیق خود بر روی بسکتبالیستها حداکثر اکسیژن مصرفی گروه الف را که از عملکرد پایینی برخوردار بودند 6/7 ± 53/7 گزارش کرد که این مقدار در مقایسه با حداکثر اکسیژن مصرفی گروه ب 7/7 ± 56/5با عملکرد بالا به طور معناداری کمتر بود.

    وی در ادامه می نویسد که اکثر تفاوت ها در این تحقیق هیچ ارتباطی با سطح بازی بازیکنان نداشته است و بیشترین تفاوت ها در سایز بدن دیده شده است که آن هم مربوط به پستهای مختلف بازیکنان میباشد.

    آنالیز حرکتی وتمرینات مناسب برای تقویت عضلات درگیر شوت بسکتبال به این دلیل که مهم ترین وامتیاز آورترین حرکت در بسکتبال شوت میباشد آنالیز حرکت وتمرینات داده شده در این مورد است.

    مرحله اول پیش از پرتاب هایپر اکستنشن مچ دست: عضلات حرکت دهنده اصلی 1- باز کننده مچ دستی کوتاه 2- باز کننده مچ دستی بلند 3- باز کننده مچ دستی پرونیشن ساعد: عضلات حرکت دهنده اصلی 1- عضله مربع درون گرداننده 2- عضله درون گرداننده مدور فلکشن آرنج: عضلات حرکت دهنده اصلی 1- دو سربازویی 2- بازویی قدامی 3- بازویی زند اعلایی فلکشن بازو: عضلات حرکت دهنده اصلی 1- بخش قدامی دلتوئید 2- بخش ترقوه ای سینه ای بزرگ فلکشن ستون مهره ها: عضلات حرکت دهنده اصلی 1- عضله راست شکمی 2- مایل خارجی 3- مایل داخلی فلکشن ران: عضلات حرکت دهنده اصلی 1- کشنده پهن نیام 2- شانه ای 3- سوئز 4- خاصره ای فلکشن زانو : عضلات حرکت دهنده اصلی 1- گروه همسترینگ 2- خیاطه 3- راست داخلی دورسی فلکشن:عضلات حرکت دهنده اصلی 1- نازک نی طرفی 2- ساقی قدامی 3- باز کننده بلند انگشتان مرحله دوم پرتاب (شوت) فلکشن مچ دست: عضلات حرکت دهنده اصلی 1- عضله زند اسفلی قدامی 2- عضله زند اعلایی قدامی 3- عضله کف دستی طویل اکستنشن آرنج: عضله حرکت دهنده اصلی 1- سه سر بازویی مخصوصا ً سر میانی پروتراکشن: عضلات حرکت دهنده اصلی 1- دندانه ای قدامی 2- سینه ای کوچک فلکشن بازو: عضلات حرکت دهنده اصلی 1- بخش قدامی دلتوئید 2- بخش ترقوه ای سینه ای بزرگ اکستنشن ستون مهره ها: عضلات حرکت دهنده اصلی 1- بخش پشتی وکمری راست کننده ستون مهره ها 2- نیم خاری اکستنشن ران: عضلات حرکت دهنده اصلی 1- سرینی بزرگ 2- نزدیک کننده بزرگ 3- عضلات همسترینگ اکستنشن زانو: عضلات حرکت دهنده اصلی 1- چهار سر ران عبارتند: پهن داخلی.

    پهن میانی.

    پهن جانبی راست رانی پلانتار فلکشن مچ پا: عضلات حرکت دهنده اصلی 1- دو قلو 2- نعلی 3- نازک نی بلند منبع:

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

بازی بسکتبال بسکتبال یکی از رشته های ورزشی است که تصمیم گیری زمان سنجی، دقت، قدرت و چابکی از عوامل موثر در ان می باشد .این رشته با 5 بازیکن در هر تیم در زمینی که ابعاد ان در رقابتهای حرفه ای 28/7 در 13/7متر است انجام می گیرد. هدف هر یک از تیم ها ان است که توپ را داخل حلقه مقابل انداخته و مانع از به دست آوردن توپ و امتیاز توسط حریف خود گردد. توپ را می توان با رعایت مقررات در زمین ...

بازي بسکتبال بسکتبال يکي از رشته هاي ورزشي است که تصميم گيري زمان سنجي، دقت، قدرت و چابکي از عوامل موثر در ان مي باشد .اين رشته با 5 بازيکن در هر تيم در زميني که ابعاد ان در رقابتهاي حرفه اي 28/7 در 13/7متر است انجام مي گيرد. هدف هر يک ا

اثرات فعالیت بدنی و تربیت بدنی روی رشد و قوای ذهنی با مروری بر تحقیقات انجام شده در این زمینه، مشاهده می شود که اغلب پژوهشگران طی سالهای 1950 تا 1970 برای کشف و مطالعه ارتباط بین اجرا یا عملکرد حرکتی و پیشرفت تحصیلی یا هوش کوششهایی انجام داده اند. در آزمایش صحیح بودن تئوریهای مختلف درباره رشد یکپارچه، از یافته های بیشماری استفاده شده است. از آنجا که نمی توان کلیه پژوهشهایی را که ...

منطقه 12آموزش و پرورش تهران که از نظر وسعت یکی از بزرگترین مناطق شهر تهران محسوب می شود از لحاظ بافت شهری یکی از قدیمی ترین نقاط شهر به حساب می آید. این منطقه از شمال به ضلع جنوبی خیابان انقلاب از میدان امام حسین تا پل حافظ، از غرب به ضلع شرقی خ حافظ، از جنوب به ضلع شمالی خیابان شوش غربی از خیابان حافظ تا میدان خراسان و از شرق به ضلع غربی خیابان 17 شهریور محدود است. در این منطقه ...

مصدوميت درحين بازي بسکتبال ورزش مفرح و پر هيجانيست که البته در کنار آن براي سلامتي نيز بسيار مفيد است، اما مصدوميتهاي ناشي از همين ورزش مفرح و پر نشاط هم در پاره اي از موارد براي بازيکنان بسيار خطرناک و دردسر ساز مي شود و گاها" موجب ميشود که بسکتب

مقدمه یکی از مهمترین عوامل در از بین بردن افسردگی ها و یا پیشگیری از بوجود آمدن این نوع بیماریها ورزش است. ثابت شده است که ورزش موجب کاهش اضطراب و افسردگی، تنظیم و تعدیل میزان استرس و حتی تغییرات شخصیتی به صورت پیدایش دیدی مثبت تر نسبت به زندگی می شود. مطالعه انجام شده در افراد میانسال نشان داده است، افرادی که ورزش می کردند، کمتر دچار اضطراب، فشار عصبی، افسردگی و خستگی می شدند و ...

بر سلامت جسم و روان «بخشی از مقاله دکتر داود فرج زاده» قلب یکی از اعضاء حساس و مهم بدن است و هرگونه اختلالی در عملکرد قلب، موجب اختلال در فعالیتهای روزانه خواهد شد،یکی از راههای مراقبت از قلب، انجام فعالیتهای جسمانی و ورزش های مناسب، به تناسب وزن وسن است. تاثیرات مثبت ورزش بر سیستم قلبی و عروقی عبارتند از : 1- تقویت عضله قلب و سایر عضلات بدن. 2- تسریع در جریان خون و انتقال بهتر ...

تاريخچه ورزش بسکتبال در جهان و ايران تاريخچه بسکتبال زادگاه بازي بسکتبال آمريکاست . اين بازي در اوايل پاييز سال ???? ميلادي توسط شخصي به نام جيمز ناي اسميت پايه ريزي و ابداع شد . جيمز ناي اسميت يک پزشک کانادايي بود . در سال ???? يعني زماني که د

میلیون ها بار تا به حال شنیده اید: ورزش کردن برایتان خوب و یکجا نشستن و تلویزیون تماشا کردن برایتان بد است. اما در کنار اینکه به شما کمک می کند تا کالری بیشتری سوزانده و خوش هیکل تر شوید،چه فواید دیگری دارد؟ در اینجا می خواهیم 10 فایده مهم ورزش کردن را برای شما بازگو کنیم. 1- کمک می کند که بهتر و راحت تر بخوابید. اگرچه ممکن است از نظر شما مسئله ای بدیهی بیاید، اما تحقیقات مربوط ...

علم ورزش علمي است که ، در ارتباط با بکارگيري نيروي عضلاني ورزشکار و انتقال آن توسط تاندونهاي ماهيچه به اهرمهاي بدن او حرکت و جنبش آنها را باعث شده و فعاليتهاي ورزشي به سرانجام مي رسد يا نيروهاي واقعي ورزشکار که نيروي عضلانني مي باشند ، بر اجسام که م

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول