*طناببازی فشار زیادی بر دیسکهای شما وارد میکند و انجام آن را به شما پیشنهاد نمیکنیم.
*دویدن (خصوصاَ روی پنجه پا و بصورت نرم) فشار چندانی به کمر وارد نمیکند.بهتر است برای راه رفتن و دویدن از کفش مناسب استفاده کنید و روی سطح صاف حرکت کنید.
*درد را فراموش نکنید اگر در طول ورزش احساس درد کمر با انتشار به پا یا افزایش درد قبلی پدید آمد، فعالیت را قطع کنید، در غیر اینصورت ممکن است آسیبهای شدیدی به بدن خود تحمیل کنید.
یکی از روشهای بسیار منطقی و پذیرفته شده برای پیشگیری ازکمردرد، انجام ورزشهای صحیح و علمی است.
بطور کلی میتوان انواع ورزشها را به سه گروه کلی تقسیمبندی کرد که عبارتند از؛
1- ورزشهای قدرتی (Strengthening) که در آنها انقباضات متوالی عضلانی تا حدی انجام میشوند که خستگی پدید آید.
2-ورزشهای کششی یا انعطافپذیری (Stretching) که در آنها کششهای آهسته برای مدت خاصی به عضلات وارد میشود.
3-ورزشهای هوازی (Aerobic) که در آنها دستجات مختلف عضلات بصورت مداوم به تمرین و حرکت واداشته میشوند. بطور کلی برای پیشگیری از ایجاد آسیب باید ورزشها را به آهستگی و اصولی انجام دهیم. خصوصاَ حبس کردن نفس در طول حرکات قدرتی یاکششی را به شما پیشنهاد نمیکنیم بلکه باید به آرامی و بطور معمول نفس کشید، بطوریکه درخلال فعالیت بازدم و در خلال ریلاکس شدن دم انجام شود.تحقیقات مختلف نشان دادهاند که ابتلاء به کمردرد در ورزشکاران (با روشهای صحیح و علمی) کمتر از سایرین بوده و در صورت بروز سرعت بهبودی آنها بیشتر از بقیه است.
ورزشهای قدرتی:
ورزشهای قدرتی با افزایش تونیسیته ی عضلانی، توان عضلات را بالا میبرند و بدین ترتیب انرژی و احساس توانائی فرد را در انجام کارهای روزمره افزایش میدهند.
تقویت کافی عضلات شکم و کمر، به تثبیت ستون فقرات کمک میکند و به آن اجازه میدهد تا حرکات راحتتر و با وضعیت مناسبتری انجام شوند برای مثال هر چه عضلات ران و پا قویتر باشند باعث میشوند تا تکنیکهای مناسبتر و بیومکانیک بهتری ، در فعالیتهای بدنی مثل بلند کردن اشیاء ، بروز کنند.
ورزش های کششی:
این ورزشها به شما اجازه میدهند تا با سهولت بیشتری بتوانید شانهها و پاها را به حرکت درآورید و استفاده از حداکثر میزان چرخش و حرکتهای مفصلی را امکانپذیر مینماید.
این ورزشها از وارد شدن نیروی زیاد و غیر طبیعی بر مفاصل جلوگیری کرده، احتمال آسیب را به حداقل میرسانند.از دیگر فواید این ورزشها میتوان به افزایش قابلیت عضلات برای انجام فعالیتهایشان اشاره کرد. به همین دلیل پیشنهاد میشود قبل و پس از انجام هر کار عضلانی مهم و سنگین این حرکات و ورزشها انجام پذیرند تا ریسک آسیب عضلانی نیز کاهش یابد.وقتی اینگونه حرکات را انجام میدهید سعی کنید تا حد امکان عضلات مربوطه را بکشید. تا ده ثانیه در همان حالت نگه دارید، و سپس به آرامی به حالت معمولی برگردید.هر حرکت باید به آرامی انجام پذیرد و از حرکات پرتابی یا شدید جداَ خودداری کنید چون نه تنها نقش مفیدی ندارند بلکه برعکس موجب آسیب عضلات و مفاصل شما خواهند شد.