دانلود مقاله آشنایی با عملیات یکی از مناطق نفتی

Word 635 KB 3269 26
مشخص نشده مشخص نشده محیط زیست - انرژی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • شرح فعالیتها: منطقه خطوط و لوله تهران زیر مجموعه ی شرکت خطوط لوله و نفت ایران می باشد این شرکت با قریب 13000 کیلومتر خطوط لوله با گذر از ارتفاعات و کوهپایه ها حمل مواد نفتی را به اقصی نقاط کشور برعهده دارد یا به صورتی وظیفه این شرکت حمل مواد نفتی از منابع زیر زمینی آن تحت عنوان نفت خام به پالا یشگاههای کشور می باشد که پس از انجام مراحل پالایش ودر اختیار گرفتن مواد پالایشی تحت عنوان فرآورده های نفتی شامل نفت سفید, نفت گاز, بنزین و...

    در پوشش پروسه ی برنامه ریزی شده ی حمل مواد از طریق لوله و هدایت و پشتیبانی تلمبه خانه های مسیر راه به مراجع مورد نیاز حمل و تحویل شرکت پخش جهت استفاده ی مصرف کنندگان می گردد .

    منطقه ی تهران خود دارای واحدهای مکانیک , برق , بهره برداری, مخابرات اداری ومالی، تعمیرات عمومی وتعمیرات خط می باشد که شرح وظایف آن به اختصار بیان می گردد: واحد مالی واداری: نقل وانتقالات پرسنلی، محاسبات کنترل ایاب وذهاب , مکاتبات اداری , ترفیعات , انتصابات , حقوق ودستمزد , پرداخت اسناد مالی و کنترل بودجه را به عهده دارد.

    واحد بهره برداری کنترل وبرنامه ریزی : حمل به موقع مواد نفتی را به عهده دارد افراد این واحد باید آشنایی کامل با کامپیوتر وعملکرد سیستمهای کنترل پیشرفته را داشته باشند به این منظور پس از استخدام نیروی لازم آموزش لازم توسط واحدهای آموزشی دایر خواهد شد.

    واحد تعمیرات عمومی : موظف به نگهداری وتعمیرات ساختمان ها یا ملحقات مربوطه و سیستمهای جانبی مربوطه می باشند وهمچنین ایمنی وآتش نشانی کلیه ی سیتمها را نیز به عهده دارند.

    واحد مکانیک : مسئول تأمین قطعات ونگهداری و تعمیرات کلیه ی موتورها و پمپها با ملحقات مربوطه در سطح منطقه اعم از تلمبه خانه ها که در مسیر لوله قرار دارند.

    واحد برق: مسئول تأمین قطعات, نگهداری , تعمیرات الکتروموتورها پستهای فشار ضعیف وقوی تأمین کننده ی تغذیه ی تلمبه خانه های مواد نفتی و مسیرهای ارتباطی لازم می باشد .

    - واحد مخابرات: مسئول تأمین ارتباط ثابت وسیار یاد شده درون صنعت می باشد.

    - تعمیرات خط: مسئول نگهداری وتعمیرات به موقع مسیرخطوط لوله کنترل ورسیدگی حریم لوله ها با انجام بازدید دوره ای وتعریف شده می باشد.

    واحد برق: این واحد از قسمتهای مختلف تشکیل شده است بخشی از آن گروه های تعمیراتی که در طول شبانه روز آماده ی عملیات تأمینی و نگهداری وکنترل خطوط ارتباطی برق و سیستمهای در حال کار بوده ودر این راستا علاوه بر برنامه ریزی بازدیدهای دوره ای و ثبت نمونه ها آماده ی اعزام به موقع گروه های تعمیراتی به واحد مورد نیاز می باشند.

    بخش دیگر آن در شاخه های مختلف شامل فشار ضعیف وقوی به صورت گردشی ( نوبت کاری) مسئول بهره برداری ونگهداری سیستمهای کنترلی یاد شده می باشند.

    کلیه ی واحدها تحت آموزش ونگهداری و رعایت مجموعه کنترلهای ایمنی واستاندارد فعالیت داشته و دارای گواهینامه های بین المللی مربوطه می باشد .

    پست فشار قوی: پست فشار قوی واحد برق خطوط لوله ومخابرات یک پست 20/63 می باشد که وظیفه ی تأمین برق منطقه وتلمبه خانه ها را به عهده دارد در این پست از دو ترانس برای کاهش ولتاژ استفاده می شود در این بخش به نام تجهیزات به کار رفته در پست اکتفا کرده وبه توضیح وتجزیه وتحلیل ترانس ها می پردازیم همچنین لازم به ذکر استکه نقشه های موجود در این زمینه در پایان گزارش کار آموزی ضمیمه شده است.

    تجهیزات موجود در پست: تجهیزات موجود در محوطه: RESISTOR ( مقاومت) Circuit breaker( CB) 3- Disconnecting switch ( دیژنکتور) 4- Ear thing switch 5- Current transformer ( ترانسفورماتور جریان ) 6- Voltage transformer ( ترانسفورماتور ولتاژ) 7- Surge arrester with surge counter ( برقگیر ) 8- Cable sealing end 9- Point connection for portable ear thing 10- Power transformer لازم به ذکر است که نقشه ی محوطه با مخفف اسامی در قسمت ضمیمه وجود دارد.

    داخل اتاق کنترل: اتاق سوئیچ : شامل دیژنکتورها و بانک خازنی برای تصحیح ضریب توان می باشد.

    اتاق باطری : که وظیفه ی تأمین برق مستقیم سوئیچها ورله های خودکار را در هنگام قطع برق دارد .( نقشه در قسمت ضمیمه موجود است) .

    اتاق کنترل : شامل کلیدها وتابلوهای نشان دهنده ی وضعیت ورله ها می باشد.

    4- اتاق نقشه ی AC: که در آن نقشه ی اتصالات وکنتور وجود دارد .

    نقشه ی اتاق کنترل هم در قسمت ضمیمه موجود است.

    ترانسفورماتورهای اندازه گیری: در مدارهای dc هنگامی که جریان های زیاد اندازه گیری می شوند استفاده از آمپرمترهای رنج پایین با مقاومت موازی مناسب ومفید است .

    برای اندازه گیری ولتاژهای زیاد , ولتمتر های رنج پایین همراه با مقاومت های بزرگ که به صورتسری با آنها قرار می گیرد استفاده می شود لیکن استفاده از این روش در اندازه گیری جریان و ولتاژ متناوب مناسب نیست .

    به این منظور ترانسهای اندازه گیری ویژه ودقیقی ساخته شده اند که در اتصال با دستگاههای ac رنج پایین واستاندارد به کار می روند .

    این ترانس های اندازه گیری دو نوعند: ترانس های جریان برای اندازه گیری جریان متناوب زیاد ترانس های پتانسیل برای اندازه گیری ولتاژهای متناوب زیاد ترانسفورماتورهای جریان: این ترانس ها با آمپرمترهای حد سنجش پایین برای اندازه گیری جریان های موجود در مدارات متناوب ولتاژ زیاد که اتصال دستگاه ها به طور مستقیم به خطوط عملی نیست , استفاده می شوند.

    به علاوه برای عایق سازی دستگاه ها از خط ولتاژ زیاد این ترانس ها جریان را به یک مقدار مشخص کاهش می دهند ترانسفورماتور جریان (یا سری ) سیم پیچ اولیه ای با یک یا چند دور سیم نازک دارد که به صورت سری با خطی که قرار است جریان آن اندازه گیری شود , قرار می گیرد ( شکل 1 در صفحه ی بعد) .

    ثانویه آن شامل تعداد دور زیادی از یک سیم با جنس خوب است وبه دو سر آمپر متر متصل می شود ( معمولاً در حد سنجش 1 تا 5 آمپر ) .

    با دخالت ولتاژ ترانس افزایش می یابد و لیکن واضح است که جریان کاهش خواهد یافت.

    بنابراین اگر ترانس جریان دارای نسبت جریان اولیه به ثانویه 100 به 5 باشد آنگاه ولتاژ را به 20 برابر افزایش داده و جریان را 20/1 برابر مقدار واقعی آن می سازد .

    لذا اگر نسبت جریان I1/I2 ترانس ومقدار خوانده شده از آمپرمتر ac را بدون جریان خط می توانیم حساب کنیم .

    در حقیقت جریان خط با حاصل ضرب نسبت تبدیل جریان در مقدار قرائت شده از آمپرمتر داده می شود .

    یک ترانس جریان که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد نوع clamp-in یا clipon-on نامیده می شود .این نوع ترانس دارای هسته ی قطعه قطعه شده ای است که به گونه ای مرتب شده اند که می تواند با اندک فشاری شبیه به تریگر روی بخش اول , شکل آن نسبت به خارج باز شود (شکل 2).

    هنگامی که هسته باز است اجازه می دهد تا جریان خیلی زیادی در آن وارد شود لیکن میله ها یا تغذیه کننده ها در این هنگام رها می شوند و هسته به وسیله ی یک فنر محکم بسته می شود .

    جریان های هادی یا تغذیه کننده به عنوان یک اولیه ی تک دور عمل می کند و ثانویه به دو سر آمپرمتر استانداردی که به صورت صحیح در دست گرفته شده متصل می شود.

    باید توجه شود که چون مقاومت آمپرمتر خیلی کم است جریان ترانس به صورت اتصال کوتاه عمل می کند .

    اگر به هر دلیلی آمپرمتر از سیم پیچ ثانویه گرفته شود این سیم پیچ بلند باید با استفاده از سوئیچ S اتصال کوتاه شود.

    اگر این عمل رخ ندهد آنگاه به واسطه ی عدم تعداد دور ثانویه , m.m.f اولیه موافق فلوی غیر نرمال زیادی را در هسته برقرار خواهد ساخت که باعث ایجاد تلفات پرهزینه ی هسته به همراه حرارت نا خواسته و ولتاژ زیاد در سرهای ثانویه می شود.این حالت در ترانس های پتانسیل – ثابت معمولی وجود ندارد لیکن جریان اولیه ی آنها به وسیله بار موجود در ثانویه تعیین می شود جایی که در ترانس جریان , جریان اولیه به طور داخلی با بار موجود در سیستم و نه به وسیله ی بار در ثانویه ی آن تعیین می گردد .

    از اینرو ثانویه ی یک ترانسفورماتور جریان هرگز از طرف چپ و تحت هیچ شرایطی باز نخواهد شد.

    ترانسفورماتورهای پتانسیل ( فشار): این ترانسفورماتورها ترانس های بسیار دقیق وکاهنده هستند و با اتصال به ولتمترهای حد سنج پایین استاندارد(معمولاً V 150) که مقدار انحراف را بر نسبت تبدیل ولتاژ تقسیم می کنند و ولتاژ مناسبی را در طرف ولتاژ زیاد می دهند استفاده می شود.

    به طور کلی آنها از نوع زرهی هستند و تفاوتی با ترانس های معمولی دو سیم که قبلاً از آن سخن به میان آمد ندارند مگر آنکه توان نامی آنها بی نهایت کوچک است تا ولتاژهای 500 ولت , ترانس های پتانسیل معمولاً از نوع خشک هستند , بین 5000 تا 13800 ولت ممکن است خشک ویا از نوع غوطه ور در روغن باشند , ضمناً در ولتاژهای بالای 13800 ولت همیشه از نوع غوطه ور در روغن می با شند .

    چون سیم پیچ های ثانویه ی آنها برای دستگاه های عملی یا رله ها یا روشنایی استفاده می شوند .

    مقادیر نامی آنها بین 40 تا 100 وات است .

    این ترانسفورماتورها ترانس های بسیار دقیق وکاهنده هستند و با اتصال به ولتمترهای حد سنج پایین استاندارد(معمولاً V 150) که مقدار انحراف را بر نسبت تبدیل ولتاژ تقسیم می کنند و ولتاژ مناسبی را در طرف ولتاژ زیاد می دهند استفاده می شود.

    جهت ایمنی ثانویه باید از اولیه ی ولتاژ زیاد به طور کامل عایق گردد و علاوه بر آن برای حفاظت اپراتور زمین گردد.

    شکل 4 اتصالات چنین ترانسی را نشان می دهد.

    شکل 5 اتصال ترانسهای اندازه گیری را به ولت متر نشان می دهد .

    در حالی که در ولتمتر متصل هستند پلاریته های نسبی سرهای ثانویه ی ترانس نسبت به اولیه ی آن باید برای اتصال دستگاه مشخص شده باشد.

    ترانسفورماتور: یکی از مهمترین قسمتهای یک پست ترانس آن است که معمولا برای پشتیبانی به تعداد مورد نیاز استفاده می شود البته لازم به ذکر است که معمولا در ایران برای پشتیبانی خط از خطهای دو سو تغذیه استفاده می شود به همین دلیل معمولا در هر پست دو ترانسفورماتور وجود دارد که یکی زیر بار ودیگری در اکثر موارد زیر ولتاژ است که در مواقع ضروری برای پشتیبانی مورد استفاده قرار می گیرد به دلیل اهمیت زیاد این قسمت وقابل استفاده بودن آن به صورت موازی برای پشتیبانی بیشترین مبحث این مقاله در رابطه با رانسفورماتور – اتصالات آن و کاربرد انواع آن در صنعت می با شد.

    ترانسفورماتور سه فاز: برای تولید توان الکتریکی زیاد معمولا از ولتاژهای سه فاز k 13.2یا بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد .

    عموماَ انتقال نیروی الکتریکی در ولتاژهای بیشتر از 110و132و275و400و750 کیلو ولت انجام می شود وبرای این منظور جهت افزایش ولتاژ تولید شده خط انتقال از ترانسفورماتورهای سه فاز استفاده می گردد .

    سپس در مراکز بار , ولتاژهای انتقالی به ولتاژهای توزیع 6600و4600و2300 ولت کاهش می یابند .

    علاوه بر این در بیشتر مصرف کننده ها این ولتاژهای توزیع نیز به مصرف ولتاژهای فشار کم مانند 440.220و110 ولت تبدیل می گردند .

    در گذشته استفاده از سه ترانس تک فاز به جای یک ترانس سه فاز معمول بود .

    لیکن امروزه به علت توسعه وپیشرفت در طراحی وساخت از ترانس های سه فاز به طور گسترده ای استفاده می شود.

    در مقایسه با انواع ترانس های تک فازه مزایای عمده یک ترانس فورماتور سه فازه عبارت است از : فضای کمتری را در عین مقادی رنسبی مساوی اشغال می کند .

    وزن کمتری دارد .

    حدود 15% ارزانتر است .

    برای راه اندازی واتصال فقط یک دستگاه جابجا شده یا متصل می شود.

    مشابه ترانسهای تک فازه , ترانسفورماتورهای سه فازه نیز بر دو نوع هسته ای core type و زرهی shell type می باشد.

    در شکل بالا ( شکل 1 ) ساختار اساسی سه فاز به نمایش گذاشته شده است که در آن فقط سیم پیچهای اولیه نشان داده شده است که به روش ستاره به منبع تغذیه سه فاز متصل شده اند.

    سه هسته ترانس با زاویه 120 درجه نسبت به یکدیگر قرار گرفته اند و پایه های انها به یکدیگر متصل شده اند .

    پایه ی مرکزی که به وسیله ی سه هسته شکل گرفته است .

    فلوی ایجاد شده توسط جریان های سه فازه ی IR , Iy , IB را از خود عبور می دهد .

    چون در هر لحظه IR+Iy+IB = 0 است لذا مجموع این سه فلو نیز صفر می باشد .

    بنابراین اگر پایه مشترک جابه جا شود هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد.

    در این حالت هر دو پایه به عنوان برگشت سومی عمل خواهند کرد درست مثل سیستم های سه فاز که هر دو هادی به عنوان برگشت جریان در هادی سوم عمل می کنند .

    این طرح گسترش یافته در شکل زیر(شکل 2) نمایش داده شده است.

    در این شکل مستطیل های خط چین بیانگر سه سیم پیچ وتعداد دور آنها می باشند ویوغ ها جهت ودامنه ی فلوها را در یک زمان خاص نشان می دهد .

    خواهیم دید که در هر لحظه مقدار فلوی جمع شده در هر پایه با مجموع فلوهای کم شده در دو پایه ی دیگر برابر است .

    معمولاً سیم پیچ ترانس های core type به صورت استوانه ای وبا مقطع دایره ای پیچیده می شوند .

    به طریق مشابه سه ترانس تک فاز shell type می توانند با هم ترکیب شوند و به شکل یک ترانس سه فاز از این نوع در بیا یند .

    لیکن همانگونه که درشکل 3 دیده می شود ساختار یک ترانس سه فاز مقداری صرفه جویی در آهن ناشی از کاربرد بستهای اتصال مسیرهای مغناطیسی نیز حاصل می شود .

    این حالت در سه ترانس تک فاز که طرفهای آنها متناظراً به یکدیگر متصل شده است وجود دارد .

    در این حالت ترانس های سه فاز shell type نسبت به ترانس های core type مستقل تر هستند لیکن هر فاز دارای جریان مغناطیسی مستقل از فاز دیگر است .

    اگر هر یک از فلوهای ترانس سه فاز از آنگاه کل ترانس از سرویس خارج می شود و می با یست تعمیر گردد ( ترانس shell type می تواند به صورت مثلث باز کار کند لیکن در این حالت همیشه قابلیت اجرایی ندارد) .

    لیکن در حالتی که سه ترانس تک فاز به عنوان ترانس سه فاز استفاده می شود اگر یکی از آنها از دور خارج شوند سیستم می تواند مثلث باز کار کند و ظرفیت را کاهش دهد ویا ترانس خراب را می توان به راحتی توسط یک ترانس تک فاز دیگر جایگزین کرد .

    اتصالات ترانس سه فاز: روشهای گوناگونی برای افزایش یا کاهش ولتاژهای سه فاز وجود دارد .

    متداولترین این اتصالات عبارتند از : 1- ستاره - ستاره Y-Y 4- مثلث – ستاره Y - 2- مثلث - مثلث - 5- مثلث باز یا V - V 3- ستاره – مثلث Y- اتصال ستاره – ستاره یا Y –Y: این نحوه اتصال اقتصادی ترین روش برای ترانس های کوچک وولتاژ بالا می باشد واین امر به علت تعداد دور هر فاز و حداقل بودن مقدار عایق لازم این گونه ترانس هاست ( مثلاً ولتاژفاز فقط 3/1 ولتاژ خط است ) .

    در شکل صفحه ی بعد ( شکل 4 ) طرفهای اولیه وثانویه ی سه ترانس که به شکل ستاره به یکدیگر متصل شده اند , نشان داده شده است .

    نسبت ولتاژهای خط در طرف اولیه وثانویه و نیز نسبت تبدیل هر ترانس با یکدیگر برابرند.

    در ضمن بین ولتاژهای فاز و ولتاژ های خط هم در اولیه و هم در ثانویه 30 درجه اختلاف فاز وجود دارد .

    البته ولتاژهای خط در هر دو طرف از نظر فاز متناظراً با یکدیگر به خوبی ولتاژهای اولیه هستند .

    این گونه اتصال فقط زمانی به طورمطلوب عمل می کند که بار متعادل ( Balance ) باشد.

    با اعمال با نا متعادل به نول این نقطه جا به جا می شود ودر نتیجه ی این عمل سه ولتاژ نامساوی خط به نول ( یعنی فاز ) ایجاد می شوند .

    اثر بارهای نا متعادل را می توان با قرار دادن یک با رتنها بین فاز ( یا سیم پیچ ) a و نول در طرف ثانویه شرح داد .

    توان در بار به وسیله ی فاز ( یا سیم پیچ) A در طرف اولیه تغذیه شده است .

    این سیم پیچ اولیه ی A نمی تواند قدرت لازم را تغذیه کند چرا که با اولیه های CوB به صورت سری قرار گرفته و آنها دارای ثانویه ی باز می باشند .

    در این شرایط سیم پیچهای CوB به صورت امپدانس های خیلی زیاد به گونه ای عمل می کنند که سیم پیچ اولیه نمی تواند توان زیادی را تغذیه کند در حقیقت یک مقاومت خیلی کوچک شبیه به حالت اتصال کوتاه بین نقطه ی a ونول وصل می شود و فقط مقدار بسیار اندکی جریان جاری خواهد شد .

    بر طبق مطالب ذکر شده این موضوع به واسطه ی کاهش ولتاژ Ean و به دلیل جابه جایی نول می باشد .

    به عبارت دیگر در شرایط اتصال کوتاه نقطه ی نول به مقدار زیاد به سمت سیم پیچ a کشیده می شود .

    این عمل Ean را کاهش و Ebn و Ecn را افزایش می دهد هر چند ولتاژهای خط EAB و EBC و ECA تا نزدیک به ولتاژ کامل خط در طرف اولیه افزایش خواهد یافت .

    مشکل جابه جایی ( یا شناور شدن ) نول را می توان با اتصال نول برگشتی اولیه ( که در شکل به صورت نقطه چین نشان داده شده است ) به مولد منتفی ساخت به گونه ای که سیم پیچ اولیه ی A می تواند توان مورد نیاز خود را از خود ونول بگیرد .

    باید توجه شود که اگر یک بار تک فاز بین خطوط a و b متصل شود وضعیت مشابهی رخ خواهد دلد لیکن با جا به جایی کمتر نول در یک یا تعداد بیشتری از ترانس ها اضافه ولتاژ ایجاد خواهد شد.

    مزیت دیگر ثابت داشتن نول اولیه به وسیله ی اتصال آن به نول مولد این است که اعوجاج (چولگی) در ولتاژهای فاز ثانویه را حذف می کند .

    این موضوع در زیر به تفضیل بیان شده است .

    برای دادن یک موج سینوسی ولتاژ لازم است تا یک موج سینوسی فلو در هسته داشته باشیم لیکن با توجه به مشخصات آهن موج سینوسی فلو به مولفه ی هارمونیک سوم جریان تحریک نیاز دارد .

    همانگونه که فرکانس این مولفه سه برابر فرکانس مدار است , در هر لحظه ی داده شده باعث می شود تا در هر ترانس هم به سمت نقطه ی نول و هم از طرف آن جاری شود .

    اگر نول طرف اولیه جدا شود جریان با فرکانس سه برابر نمی تواند جریان یابد .

    لذا فلوی موجود در هسته نمی تواند به صورت موج سینوسی باشد وبنابراین ولتاژها اعوجاج می یابند .

    لیکن اگر نول طرف زمین شود یعنی به نول مولد متصل گردد آنگاه مسیری برای جریان های با فرکانس سه برابر و نیرو های محرکه ی الکتریکی ( e .m .f ) ها آماده می گردد واین مشکل از میان می رود .

    راه دیگر برای اجتناب از نوسان مزاحم نول فراهم آوردن ترانس هایی با سه سیم پیچ یا سیم پیچ سوم وبا مقادیر نامی نسبتاً کم KVA می باشد .

    این سیم پیچ سوم به شکل مثلث ( ) متصل می شود ومداری را فراهم می آورد که در آن مؤلفه ی سه برابر فرکانس جریان مغناطیسی می تواند جریان یابد ( به همراه یک نول جدا شده این عمل صورت نمی گرفت) .

    در چنین حالتی یک موج سینوسی ولتاژ اعمال شده به طرف اولیه باعث خواهد شد تا ولتاژ فاز در طرف ثانویه به شکل سینوسی باشد .

    همانگونه که ذکر گردید مزیت این نحوه اتصال این است که جدا سازی فقط برای محدوده ی ولتاژ خط به نول یعنی 58% ولتاژ خط تأکید می شود.

    2- اتصال مثلث - مثلث یا - : این نوع اتصال برای ترانسهای بزرگ و ولتاژ کم که در آنها مسئله ی جدا سازی به علت افزایش تعداد دورها در فاز خیلی ضروری نیست و مقرون به صرفه است .

    اتصالات ومثلث های ولتاژ ترانسفورماتور در شکل 5 نشان داده شده است .

    نسبت تبدیل بین ولتاژهای خط اولیه و ثانویه شبیه این نسبت در هر ترانس است .

    علاوه بر آن مثلث ولتاژ ثانویه ی abc همان موقعیت نسبی مثلث ولتاژ اولیه ی ABC اشغال می کند یعنی هیچ تغییر مکان زاویه ای بین این دو وجود ندارد به علاوه هیچ جابجایی فاز داخلی بین ولتاژهای فاز و خط در هر دو طرف اولیه وثانویه اتصال Y – Y وجود ندارد .

    این نوع اتصال دارای مزایای زیر است : 1- همانگونه که شرح داده شد برای اینکه ولتاژ خروجی سینوسی باشد لازم است تا جریان مغناطیسی ترانس دارای مؤلفه ی هارمونیک سوم باشد.

    در این حالت مؤلفه ی هارمونیک سوم جریان مغناطیسی می تواند در طرحهای اولیه ی ترانسی که به صورت مثلث بسته شده بدون جاری شدن در سیم های خط جریان یابد .

    این سه فاز به اندازه ی 120 درجه جدا از یکدیگرند که 360 = (120 )3 درجه نسبت به هارمونیک سوم هستند از این رو شاید در شکل گردش کند .

    بنابراین فلو سینوسی است که ولتاژهای سینوسی را نتیجه می دهد.

    2- بار گذاری نا متعادل آنگونه که در حالت Y-Y بود هیچ مشکلی ایجاد نمی کند .

    عملاً ولتاژهای سه فاز با توجه به عدم تعادل بار ثابت باقی می مانند .

    3- مزیت دیگر اینگونه اتصال این است که اگر یک ترانس خراب شود سیستم می تواند به صورت مثلث باز یا به صورت V-V به کار خود ادامه می دهد هرچند ظرفیت موجود کاهش خواهد یافت .

    ظرفیت کاسته شده بر خلاف 66.7% مقدار نرمال شرح داده شده در بخش اتصال مثلث باز 58% می باشد.

    3- اتصال مثلث – ستاره یا - Y: استفاده ی اصلی از این نوع اتصال در ایستگاه انتهایی خط انتقال است که در آن ولتاژ کاهش داده می شود .

    همانگونه که در شکل 6 دیده می شود سیم پیچ اولیه به صورت ستاره ( Y ) به نول زمین اتصال شده است .

    نسبت بین ولتاژهای خط ثانویه واولیه 3/1 برابر نسبت تبدیل هر ترانس است .

    بین ولتاژهای خط اولیه وثانویه یک شیفت 30 درجه وجود دارد.

    یعنی مجموع ترانس - Y را نمی توان با حالت Y - Y یا حالت - موازی کرد.

    همچنین جریان های هارمونیک سوم برای ایجاد فلوی سینوسی به شکل جاری می شوند.

    4- اتصال ستاره - مثلث یا Y - معمولاً از این اتصال در جایی استفاده می شود که لازم باشد ولتاژ افزایش یابد به عنوان مثال در ابتدای سیستم انتقال فشار قوی .

    این اتصال در شکل 7 نشان داده شده است .

    برای فراهم آوردن سرویس چهار سیمه ی سه فاز نول ثانویه زمین شده است .

    در سالهای اخیر این اتصال بهره ی قابل ملاحظه ای داشته است چرا که می تواند هم به دستگاههای قدرت سه فاز و هم به مدارهای روشنایی تک فاز سرویس لازم را ارائه دهد.

    به علت حضور یک اتصال که اجازه می دهدتا جریانهای هارمونیک سوم جریان یابند این نوع اتصال برای مخالفت با نول شناور واعوجاج ولتاژ باز نمی باشد.

    ولتاژهای خط وجریا نهای خط طرف اولیه و ثانویه نسبت به هم به اندازه ی 30 درجه خارج از یکدیگرند .

    به علت این شیفت 30 درجه , موازی کردن چنین مجموعه ای با مجموعه ی ترانسفورماتورهای - یا Y – Y حتی اگر مقادیر مساوی نسبت های ولتاژ باشند غیر ممکن است .

    نسبت ولتاژ ثانویه به اولیه 3 برابر نسبت تبدیل هر ترانس است.

    اتصال مثلث باز یا V – V: اگر یکی از ترانسفورماتورهای حالت - برداشته شود و منبع تغذیه ی سه فاز به طرفهای اولیه متصل شود ( همانگونه که در شکل 8 نشان داده شده است ) , آنگاه سه ولتاژ سه فاز مساوی در سرهای ثانویه ای که بدون بار است موجود خواهند بود .

    این روش تبدیل قدرت سه فاز با استفاده از فقط دو ترانسفورماتور اتصال مثلث باز یا V -V نامیده می شود.

    این روش هنگامی استفاده می شود که : بار سه فاز به قدری کوچک است که نصب کامل مجموعه ی ترانس سه فاز را تضمین می کند .

    یکی از ترانس های مجموعه ی مثلث – مثلث از کار بیفتد وتعمیر آن در عین کاهش ظرفیت ادامه یابد تا اینکه ترانس خراب , درست شود یا اینکه ترانسی دیگر جایگزین گردد.

    پیش بینی گردد که در ماهیت بار لزوم اتصال مثلث باز ضروری خواهد بود .

    نکته ی مهم قابل توجه این است که باری که توسط مجموعه ی V - V تأمین می شود دو سوم ظرفیت مجموعه ی مثلث – مثلث وفقط 57.7 درصد آن است .

    آن به میزان 15% ( یا دقیق تر 15.5% ) کاهش یافته است .

    فرض کنید یک مجموعه ی مثلث – مثلث از ترانس های سه فاز وجود دارد .

    زمانی که ترانسی از مدار خارج شود مجموعه به صورت مثلث – مثلث کار می کند .

    مقدار نامی کل دو ترانس برابر KVA 20 است .

    لیکن ظرفیت مجموعه ی V –V مجموع مقادیر نامی KVA در ترانس نیست وفقط 0.866 آن باشد یعنی : 17.32 = (0.866 ) 20 این حقیقت که نسبت ظرفیت V به ظرفیت به جای 66.66 درصد برابر با 3/1 یا 57.7% است می تواند به طریق زیر ثابت شود همانطور که در شکل a دیده می شود : در شکل b مشخص است که - به صورت V - V در می آید جریان خط ثانویه ی IL با جریان فاز ثانویه IS برابر می گردد .

    یعنی بار سه فازی که می تواند بدون مقادیر بیش از مقادیر نامی ترانس ها کار نماید 57.7 % بار اصلی است که 66.7 % قابل انتظار را دارا است .

    از مطلب ذکر شده مشخص می شود زمانیکه ترانسی از مجموعه ی مثلث – مثلث جدا می گردد : 1- ظرفیت مجموعه از KVA 30 به KVA 17.3 = 300.577 کاهش داده می شود و آنطوریکه ممکن بود بدون دلیل KVA 20 باشد نیست.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

موضوع : علم تکنولوژي مواد فصل اول طبقه بندي مواد کار 1- طبقه بندي مواد کار 1-1- تعريف تکنولوژي مواد: علمي که درباره استخراج، تصفيه، آلياژ کردن، شکل دادن، خصوصيات فيزيکي، مکانيکي، تکنولوژيکي، شيميايي و عمليات حرارتي بحث مي‌کند، تکنولوژي

زيگورات معماري مذهبي ويژه شهرهاي عمده بين النهرين(عراق کنوني) و ايران بوده است که بصورت برج مطبق هرمي شکل بنا ميشد. ساخت زيگوراتها از 4200 تا 2500 سال پيش متداول بوده است. زيگورات بناي خشتي تو پر فاقد فضاهاي داخلي است که سطح خارجي آن داراي پوششي

تاریخچه مصرف گاز طبیعی در جهان : متصاعد شدن گاز از زمین هم در مکتوبات قدیم و هم در نوشته های عصر جدید تحریر شده است شعله ور شدن گازها توسط رعد و برق و یا عوامل طبیعی دیگر همیشه قابل مشاهده بوده است وجود پدیده های مشتعل طبیعی نظیر آتش جاویدان باکو در دریای خزر و چشمه سندان در نزدیک کارستون در ایالت ویرجینیای غربی و ... همه نمایشی از وجود گاز طبیعی در گذشته است که عموماً هم وقوع ...

پیشگفتار مواد معدنی، زیر بنای اقصاد و صنعت هر جامعه را تشکیل می‌دهند. بشر از همان آغاز آفرینش خود و در طول تاریخ، بر حسب نیازمندی‌ها و شناخت، از مواد معدنی استفاده کرده است. اکنون نیز انسان، از تمامی مواد معدنی به حالت‌ها و شیوه‌های گوناگون، بهره برداری می‌نماید. به دیگر سخن، همین مواد معدنی هستند که پایه و اساس تمدن را تشکیل میدهند. زمینه‌های کاربردی و مصرفی مواد معدنی را ...

مقدمه: امروزه انرژي الکتريکي يکي از منابع مهم انرژي بوده که با هدف توليد برق روز به روز نيروگاهها، گسترش يافته است. توليد و مصرف انرژي يکي از شاخص‌هاي برجسته و گوياي ميزان توسعه صنعتي کشورها است. افزايش روزافزون جمعيت جهاني و استفاده بشر ا

بسته بندی پسته : با توجه خاصی که سالهای اخیر به مسآله بسیار مهم صادرات غیر نفتی نشان داده می شود . اهمیت بسته بندی و ارسال تولیدات خشکبار داخلی به صورت بهداشتی و مناسب بیش ار پیش جلوه می نماید . میدانیم که صادرا در معرض رقابت شدید دیگر کشورها قرار دارد که سالیان درازی در این زیمنه فعالیت می کنند و از پیشینه و تجربه کافی در مورد بازاریابی و جلب مشتری برخوردارند . مرغوبترین پست ه ...

بسته بندی پسته : با توجه خاصی که سالهای اخیر به مسآله بسیار مهم صادرات غیر نفتی نشان داده می شود . اهمیت بسته بندی و ارسال تولیدات خشکبار داخلی به صورت بهداشتی و مناسب بیش ار پیش جلوه می نماید . میدانیم که صادرا در معرض رقابت شدید دیگر کشورها قرار دارد که سالیان درازی در این زیمنه فعالیت می کنند و از پیشینه و تجربه کافی در مورد بازاریابی و جلب مشتری برخوردارند . مرغوبترین پست ه ...

چکيده: نياز روز افزون به برق ومزاياي انرژي الکتريکي باعث بوجود آمدن نيروگاه هاي بزرگ شده است. معمولأ به دلايل متعدد نيروگاهها درمناطق دور از مرکز مصرف ايجاد مي شوند. درمورد نيروگاه هاي آبي شرايط خاص جغرافيايي ودرمورد ساير نيروگاهه نياز به آب زي

آشنايي با کارخانه واگن پارس کارخانه واگن پارس تنها واحد توليدي سازنده خودرو هاي ريلي مي باشد که با سرمايه اي بالغ بر يکصد و چهار صد ريال و با سرمايه گذاري باسازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران و راه آهن جمهوري اسلامي ايران احداث شده ا

صنایع industries صنعت تاریخچه صنعت استان خراسان گویای آن است که گسترش آن در گذشته بر حمل ونقل کالا در جاده ابریشم متکی بوده و محصولات خراسان از قبیل منسوجات ، خشکبار ، صابون و سفال و ... از این جاده در داخل و خارج از کشور توزیع می شده است . با اختراع ماشین بخار و در پی آن ساخت کشتیهای بخار از اهمیت جاده ابریشم کاسته شد و محصولات استان نیز به صنایع تبدیلی (کشاورزی و دامی )از جمله ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول