دانلود تحقیق حقوق تجارت

Word 78 KB 32817 13
مشخص نشده مشخص نشده حقوق - فقه
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • انسان از اعصار قدیم و مراحل اولیه ، احتیاج به معاملات و کسب داشته ، زیرا یک فرد به تنهایی قادر به تهیه مایحتاج خود نیست و هر کس قسمتی از آن را تهیه می کند.از زمانهای خیلی قدیم و اعصار ماقبل تاریخ که بشر این احتیاج را حس کرده معاملات بوسیله مبادله انجام می شده .

    مثلا کسی که زراعت می نموده محصول خود را با متاع کسی که پارچه بافی می کرده مبادله می نموده است.کم کم در اثر ترقی و رشد فکری بشر ، این احتیاج شدت پیدا کرده و پول را واسطه و وسیله معاملات قرار داده اند و تا حال هم این رسم باقی است.

    بنابر این تجارت امر جدیدی نیست و از زمان قدیم لازمه حیات بشر و جزء لاینفک زندگی انسان بوده است.

    در تقسیمات حقوق، حقوق تجارت را جزء حقوق داخلی خصوصی قرار داده اند.زیرا حقوق که معنی آن جمیع اختیارات یک شخص اعم از حقیقی یا حقوقی است به دو قسمت تقسیم می شود: حقوق خارجی، حقوق داخلی.

    حقوق خارجی آن دسته از حقوقی است که روابط بین دولتها را با یکدیگر معین می کند.

    حقوق داخلی نوعی از قواعدی است که مناسبات دولت را با افراد و یا تکلیف افراد را در برابر یکدیگر تعیین می نماید و به دو دسته تقسیم می شود: حقوق عمومی و حقوق خصوصی.

    حقوق عمومی داخلی یک رشته قوانینی است که مربوط به امور دولتی است و روابط دولت را با افراد تعیین می نماید مانند قوانین مالیاتی و غیره به اقسام متعددی تقسیم می شود.

    حقوق خصوصی آن دسته از قوانینی است که حقوق افراد را در قبال یکدیگر تعیین و مناسبات آنها را حفظ می نماید مانند قوانین مدنی که به طبع به دسته های کوچکتری تقسیم می شود.

    حقوق تجارت جزء حقوق خصوصی داخلی است زیرا روابط افراد کشور را در امر تجارت و همچنین مناسبات تجار را در قبال یکدیگر تعیین می نماید.

    اغلب ضمن حقوق تجارت ، مباحثی راجع به انواع دیگر از حقوق ، هم وجود دارد.

    مانند قوانینی که به موجب آن مجازات متخلفین از امر به خصوص ، و یا مرتکبین موضوعی را معین نموده است که جزء حقوق جزائی است.

    و یا قوانین گمرکی و غیره که جزء قوانین مالیاتی است و با قراردادهایی که در امر تجارت با ممالک دیگر بسته می شود که جزء حقوق بین المللی است.

    ولی در هر حال به عقیده عموم نویسندگان حقوقی ، حقوق تجارت جزء دسته قوانین داخلی خصوصی به شمار رفته است.

    همچنین ببینید: پیدایش حقوق تجارت مبدأ حقوق تجارت تاریخ حقوق تجارت ایران حقوق تجارت حقوق تجارت مجموعه قواعدی است که بر روابط بازرگانان و اعمال تجارتی حکومت می‌کند.

    برخلاف حقوق مدنی که روابط همهٔ افراد جامعه را شامل می‌شود، حقوق تجارت به وضع قواعدی ویژه برای تجار و اعمال تجاری می‌پردازد، به همین جهت در مواردی که راه حل صریحی در حقوق تجارت پیش بینی نشده باشد به قواعد حقوق مدنی مراجعه می‌شود.

    قوانین تجارتی قانون تجارت: این قانون در 13اردیبهشت ماه 1311 در600ماده توسط مجلس شورای ملی تصویب شد واصول مربوط به معاملات تجاری، دفاتر تجارتی، اسناد تجاری و چک، دلالی، حق العمل کاری، قرارداد حمل و نقل، قائم مقام تجارتی و سایر نمایندگان تجارتی، ضمانت، ورشکستگی، اسم تجارتی و شخصیت حقوقی را بیان می کند.

    برای تدوین این قانون بیشتر به قانون تجارت بلژیک و فرانسه مراجعه شده است.

    لایحه اصلاحی قانون تجارت: در سال 1347 مقررات بخش شرکت های سهامی قانون تجارت اصلاح و در 300 ماده مقررات جدیدی برای شرکت های سهامی عام و خاص وضع گردید.

    قانون تجارت الکترونیک: این قانون مجموعه اصول و قواعدی است که برای مبادله آسان و ایمن اطلاعات در واسط های الکترونیکی و با استفاده از سیستم های جدید ارتباطی به کار می رود.(ماده یک قانون تجارت الکترونیک ) و در 17 بهمن1382 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

    قانون صدور چک اقتصادهای باز و دولتهای حجیم مقاله : " چرا بیشتر اقتصادهای باز دنیا از دولتهای بزرگتری ( حجیم تر ) برخوردار هستند " عنوانی است که توسط Dani Rodrik از دانشگاه هاروارد در سال ۱۹۹۸ بازنگارش شده و در مجله اقتصاد سیاسی به چاپ رسیده است .

    معرفی سازمان خبری اقتصاد ایران تاسیس خبرگزاری مستقلی برای پوشش اخبار و تحولات در حوزه اقتصاد بنام " سازمان خبری اقتصاد ایران "یا Economic News Agency یک اتفاق میمون و ارزشمند است که می تواند در شتاب بخشیدن به اطلاع رسانی و انعکاس تحولات گوناگون در حوزه تجارت و اقتصاد در عرصه داخلی و خارجی یاری رساند .

    به دست اندرکاران این خبرگزاری دست مریزاد گفته و در فرصت مناسب دیدگاه ها و پیشنهادات ی شخصی ام را با مسئولان آن در میان خواهم گذاشت .

    در معرفی این خبرگزاری آمده است : " ....

    در راستای اهمیت کار فرهنگی و رسانه ای و جلب توجه جامعه به رابطه بین مقوله اقتصاد- رسانه بر آن شدیم تا با ایجاد یک پایگاه اطلاع رسانی تخصصی در این زمینه خلاء موجود را برطرف کرده و در حد توان خود در ارتقا و توسعه ی اخبار و گزارشات اقتصادی تلاش نمائیم.

    ...بر همین اساس خبرگزاری اقتصادی ایران،فعالیت خود را آغاز نموده و سعی دارد با تبیین و تشریح مفاهیم اقتصادی در جامعه به توسعه الگوهای ارزشی در اقتصاد کشور کمک نموده و در جهت ارتقاء سطح فرهنگ عمومی از منظر اقتصادی گام بردارد.

    بنابراین خبرگزاری اقتصادی ایران تلاش دارد با تهیه گزارشات ویژه پیرامون موضوعات روز اقتصادی به غنای اطلاعاتی مردم در حوزه اقتصاد کمک کرده و بستر و فضای مناسب و مثبت کاری را برای فعالیت های اقتصادی فراهم نموده و در راستای ترویج الگو های اقتصادی متناسب با دین و فرهنگ ملی حرکت نماید .

    نقد و ارزیابی سیاستها و برنامه ریزی های اقتصادی دولت و نیز طرح و انعکاس دیدگاه های کارشناسی اساتید و دست اندرکاران و برنامه ریزان اقتصادی و برنامه ریزی در جهت عمق بخشی به اخبار و تحلیل های اقتصادی نیز از دیگر محور های کاری این خبرگزاری می باشد.

    حقوق تجارت بین الملل و پروتکل کیوتو مقاله مفیدی از Bradnee Chambers از محققان موسسه مطالعات عالی وابسته به دانشگاه سازمان ملل توکیو در خصوص " حقوق تجارت بین الملل و پروتکل کیوتو " منتشر شده است که مطالعه آن خالی از لطف نخواهد بود .مبحث پروتکل کیوتو از سالهای گذشته در محافل سیاسی و علمی زیاد بدان پرداخته شده است و موضوعاتی جدیدی را در حوزه حقوق تجارت بین الملل ایجاد نموده است .

    نشست سران کشورهای عضو جی 8 نشست سران هشت کشور صنعتی جهان موسوم به "گروه 8" که از روز چهارشنبه 16 خرداد ماه در شهر "هایلیگن‌دام" در شمال آلمان آغاز شده بود روز جمعه 18 خرداد ماه پایان یافت.

    در این نشست سه روزه که موضوعات مختلف جهانی و منطقه ای مورد تبادل نظر قرار گرفتند به مانند تمامی نشستهای قبلی مخالفت ها و اعتراضات فراوانی را در خصوص ماهیت این نشست و تصمیمات آن به دنبال داشت .

    در جنبه های تجاری چندین بیانیه و گزارش در انتهای نشست منتشر شد که در آدرس های ذیل می توانید ببینید : معرفی پایگاه اطلاع رسانی حقوق صنعتی ایران پایگاه اطلاع رسانی حقوق صنعتی ایران کوشش ارزشمندی است که به مدیریت سرکار خانم عبدالله صورت پذیرفته و به مجموعه نسبتا خوبی از موضوعات مختلف حقوق اقتصادی و تجاری نظیر حقوق کار ، مالکیت معنوی ، حقوق ثبت ، حقوق فناوری و ..

    پرداخته است .

    در آستانه تحولات اقتصادی کشور با توجه به اجرای سیاست اصل 44 و در راستای حضور موفق شرکت ها و سازمان های ایرانی در عرصه ملی و بین المللی دومین کنفرانس بین المللی سازمان های پیشرو و حضور در فضای تجارت جهانی در روزهای بیست و یکم و دوم خرداد 1386 در محل سالن همایشهای بین المللی صدا و سیما با حمایت و مشارکت مرکز ملی مطالعات جهانی شدن ، نهاد ریاست جمهوری ، وزارت صنایع و معادن ، دانشگاه ها ، مراکز علمی و پژوهشی داخلی و خارجی ، انجمن ها ، شرکت ها و سازمان های پیشرو و برتر در تهران برگزار می شود .

    از سخنرانان دومین کنفرانس می توان به آقایان دکتر نهاوندیان ، دکتر نعمت زاده ، دکتر ناظمی اردکانی و از سخنرانان خارجی به آقایان دکتر Heins Mandl رئیس دانشکده مدیریت خرد مونیخ ، آقای Harry Helbig مدیر شرکت S.A.I آلمان اشاره نمود جهت اطلاع اشاره می نماید که اولین کنفرانس در روزهای اول و دوم خرداد ماه سال 1385 در سالن همایشهای بین المللی رازی تهران با حمایت و مشارکت مرکز ملی مطالعات جهانی شدن نهاد ریاست جمهوری ، وزارت بازرگانی ، وزارت صنایع و معادن، موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، سازمان مدیریت صنعتی ، موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی، دانشگاههای امام صادق (ع) ، علم و صنعت ، امیرکبیر، برگزار گردید .

    .

    از محورهای کنفرانس دوم : مدیریت بنگاه های اقتصادی پیشرو در راستای تجارت جهانی ویژگیهای اساسی بنگاههای پیشرو دولت، بنگاههای پیشرو و تجارت جهانی نیازمندیها و تاثیرات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حضور در تجارت جهانی تجارب سازمانها و شرکتهای موفق دریافت بروشور الکترونیکی کنفرانس گزارش البرادعی در خصوص فعالیتهای انرژی هسته ای ایران گزارش ۲۳ می سالجاری سازمان بین المللی انرژی اتمی (IAEA) در خصوص گزارش فعالیتهای انرژی هسته ای جمهوری اسلامی ایران که در سایت ISIS منتشر شده را در اینجا می تونید ببینید و مطالعه کنید : ضرورت آشنایی با سازمان جهانی تجارت شناخت از سازمان جهانی تجارت ( WTO) و ساز و کارها و قواعد و مقررات آن برای محقق و پژوهشگر حوزه تجارت خصوصا در بعد بین المللی آن به باور این حقیر یک ضرورت اساسی و بنیادین تلقی می شود .

    توجه به این شاخصها روشنگر این ضرورت خواهد بود : - در حال حاضر 150 کشور در عضویت این سازمان هستند و مجموعا 97 درصد از تجارت جهانی را بر عهده دارند .

    - این سازمان ، برای کلیه جهان یک نظام قاعده مند با هدف آزادسازی تجارت بین الملل فراهم می سازد .

    - نقش این سازمان در ایجاد یک سیستم تجاری چند جانبه حائز اهمیت است .

    - این سازمان در حال حاضر نهاد مرکزی نظام تجاری بین المللی به شمار می رود و نظام تجاری اکثر کشورهای جهان را تحت پوشش خود داشته و سایر ملل دنیا بطور غیر مستقیم از مقررات این سازمان متأثر می باشند.

    - تنها سازمانی است که یک سیستم جهانی از مقررات ، حقوق و تعهدات را جهت هدایت نظام تجاری چند جانبه که دولت های عضو نیز آن را داوطلبانه پذیرفته اند ، فراهم نموده است .

    با در نظر گرفتن نکات فوق ، وظیفه اصلی حقوق تجارت بین الملل نسبت به اعضای سازمان جهانی تجارت این است که به بنگاه ها و مؤسسات تجاری کشورها کمک نمایند تا با بهره گیری از موافقتنامه ها و قواعد موجود محصولات خود را در بازارهای جهانی عرضه نمایند و در این راستا سازمان جهانی تجارت با سایر نهادهای بین المللی که مسئولیت کمک به این کشورها را دارند ، همکاری می نماید.

    * تصور می کنم برای آشنایی ابتدایی و البته بنیادین با سازمان فوق مطالعه موافقت نامه تاسیسی این سازمان چارچوب روشنی را برای علاقمندان این حوزه فراهم سازد .

    پایگاه اینترنتی سازمان فوق اطلاعات لازم و به روز شده را در اختیار شما قرار می دهد .

    موسسه تجارت جهانی (WTI) از موسساتی است که در شهر برن پایتخت سوئیس مستقر می باشد و مرکز مطالعات عالی در خصوص موضوعات اقتصاد و حقوق تجارت بین الملل بشمار می رود .

    این موسسه بعنوان یک مرکز مطالعاتی ، تحقیقاتی و آموزشی مشترک از سوی دانشگاه های برن ، فرایبورگ و نیوشاتل می باشد .

    دوره آکادمیک این موسسه تحت عنوان دوره کارشناسی ارشد اقتصاد و حقوق بین الملل یا MILE می باشد که فرصت تکمیل و ارسال فرم ثبت نام تا پایان ژانویه هر سال برای سال تحصیلی بعدی می باشد .این موسسه تحت شرایط خاصی و برای تعداد محدودی از درخواست کنندگان بخشهایی از هزینه دوره را پرداخت می کند .

    برای آشنایی با این موسسه و شرایط این دوره ضمن مراجعه به سایتهای بالا می توانید اطلاعات جزئی تر را تحت این فایل PDF دریافت کنید .

    شبکه جهان سوم پایگاه اینترنتی شبکه جهان سوم Third World Network از سایتهای بسیار مفید در ارائه مقالات ، اخبار و تحولات حوزه تجارت بین الملل خصوصا موضوعات مرتبط با سازمان جهانی تجارت ، سازمان بین المللی آنکتاد و مرکز تجارت بین المللی (ITC) , و همچنین حقوق مالکیت فکری و معنوی و سایر موضوعات می باشد.

    از انتشارات این شبکه ، دو هفته نامه اقتصادهای جهان سوم ، روندها و تحلیل ها می باشد که در مالزی به چاپ می رسد و بنده بشخصه از مطالب آن مکررا بهره بردم .

    استفاده از سایت فوق می تواند منبع بسیار مفیدی برای گسترش دامنه اطلاعات و پیگیری تحولات این حوزه ها باشد .

    معرفی مرکز حقوق تجارت بین الملل موسسه آمریکایی حقوق بین الملل ELIبخشی را تحت عنوان مرکز حقوق تجارت بین المللدایر نموده است که هدف اصلی از تاسیس آن ارائه کمکهای مشورتی به کشورهای عضو و همچنین در حال الحاق به سازمان جهانی تجارت WTO می باشد.

    برگزاری دوره های آموزشی برای کارشناسان درگیر این موضوع در زمینه موضوع حل و فصل اختلافات و سایر مسائل با بهره گیری از اساتید و پژوهشگران و همچنین مسئولان و مدیران کل سابق سازمان فوق از جمله این موارد می باشد.

    برای آشتایی بیشتر می توانید به پایگاه اینترنتی آن مراجعه کنید .

    معرفی سازمانها و موسسات مرتبط با حقوق تجارت بین الملل آشنایی با سازمانها و موسسات مرتبط با حوزه حقوق تجارت بین الملل یک ضرورت انکار ناپذیر در مسیر پیگیری تحولات این بخش می باشد .

    یکی از این موسسات کمیسیون حقوق تجارت بین الملل سازمان ملل متحد می باشد که برای آشنایی با این کمیسیون می توانید به این بخش مراجعه کنید .

    مقدمه دنیای پرچالش کسب و کار امروز ما را مجبور می سازد تا همسو با بقیه کشورها به سوی جهانی شدن گام برداریم.

    لزوم پیوستن جمهوری اسلامی ایران به سازمان تجارت جهانی و همچنین مهم بودن فهم ادبیات هر موضوع برای درک بهتر آن، ما را برآن می دارد تا با سازمان تجارت جهانی بیشتر آشنا شویم، لذا فهم درست ساختار سازمانی این سازمان و مسئولیتها و اختیارات هربخش از آن، ما را به هدف خود نزدیک تر می سازد.

    اهداف و اصول سازمان تجارت جهانی اهداف اصلی سازمان تجارت‌جهانی (WORLD TRADE ORGANIZATION = WTO) همان اهداف موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت (گات) است: ارتقای سطح زندگی، تامین اشتغال کامل در کشورهای عضو و توسعه تولید و تجارت و بهره وری بهینه از منابع جهانی، دستیابی به توسعه پایدار باتوجه به بهره برداری بهینه از منابع جهانی، حفظ محیط زیست طوری که با سطح مختلف توسعه اقتصادی جوامع سازگاری داشته باشد و افزایش سهم کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته از رشد تجارت بین المللی، جزو هدفهای اصلی سازمان تجارت جهانی است.

    متناسب با همین اهداف، سازمان تجارت جهانی به مدیریت و تسهیل عملیات اجرایی و توسعه اهداف موافقتنامه سازمان تجارت جهانی و تهیه چارچوب لازم برای اجرای مدیریت موافقتنـامـه های تجاری چندجانبه می پردازد.

    همچنین نقش فراهم کردن امکانات گردهمایی اعضا برای مذاکره و مشورت در زمینه روابط چندجانبه تجاری و اجرا و تدوین مقررات مربوط به روشهای حل اختلاف میان اعضا را برعهده دارد.

    سازمان تجارت جهانی همچنین موظف است نظام بررسی و تجدید نظر در سیاستهای تجاری را برقرار ساخته، با سازمانها و تشکیلات اقتصادی بین المللی همچون صندوق بین المللی پول و بانک جهانی همکاری داشته باشد.

    اصول سازمان تجارت جهانی با کمی تفاوت همانند اصول مندرج در موافقت نامه عمومی تعرفه و تجارت است.

    به طور کلی سازمان تجارت جهانی بر چند اصل مهم مبتنی است: -1اصل عدم تبعیض و اصل دولت کاملــــــه الوداد(MOST FAVORED NATION (MFN) CLAUSE) : طبق این اصل هرگونه امتیاز بازرگانی یا تعرفه ای که از سوی یک کشور نسبت به هر کشور عضو اعمال می شود، به تمام شرکای تجاری عضو، قابل تعمیم است.

    تنها استثنای این اصل در مورد همگرایی اقتصادی همانند اتحادیه های گمرکی بین چند کشور است؛ -2استفاده از محدودیتهای کمی در تجارت همچون سهمیه بندی و صدور پروانه واردات ممنوع بوده، حمایت از صنایع داخلی فقط از طریق تعرفه های گمرکی شفاف امکان پذیر است؛ -3 کاهش تدریجی و تثبیت تعرفه های گمرکی و حذف موانع تجاری غیرتعرفه ای، مگر در مورد محصولات کشاورزی کشورهایی که با مشکلات در پرداختها مواجه هستند؛ -4برقراری نظام تعرفه های ترجیحی با هدف اعطای امتیـــازات تجاری به بعضی از فـرآورده های کشورهای در حال توسعه، به منظور ساده سازی رقابت محصولات این کشورها با محصولات تولیدی کشورهای صنعتی؛ -5 هرگونه عمل کشورهای عضو که جنبه فروش زیرقیمت تمام شده(DUMPING) داشته باشد ممنوع است؛ -6هرگونه رفتار با کالای وارداتی که متفاوت با رفتار با کالاهای ساخت داخل باشد توسط کشورهای عضو ممنوع است؛ -7انجام مشورت در مورد سیاستهای بازرگانی با دیگر اعضا و حل وفصل اختلافات ناشی از روابط تجاری از طریق مذاکره.

    کنفرانس وزیران کنفرانس وزیران بالاترین رکن سازمان تجارت جهانی بوده که نمایندگان همه اعضا را دربر می گیرد و اختیارات اعضای آن محقق ساختن کارکردهای سازمان، اتخاذ اقدامات لازم در این راستا و تصمیم گیری در زمینه توافقنامه های تجارت چندجانبه در صورت درخواست هریک از اعضاست.

    کنفرانس وزیران حداقل یک بار در هر دو سال تشکیل جلسه می دهد.

    نخستین کنفرانس وزیران سازمان تجارت جهانی در دسامبر سال 1996 در سنگاپور، دومین دور آن در مه 1998 در ژنو و سومین دور در نوامبر 1999 در سیاتل ایالات متحده برگزار شد.

    چهارمین و پنجمین دور نیز در سالهای 2001 و 2003 به ترتیب در دوحه قطر و کنکان مکزیک برگزار شد و قرار است که دور ششم در دسامبر 2005 در هنگ کنگ برگزار شود.

    شورای عمومی شورای عمومی سازمان تجارت جهانی بالاترین سطح در تصمیم گیریهای سازمان تجارت جهانی بوده که درباره موضوعهای روزمره و کارکردهای این سازمان نظر می دهد.

    مقر این شورا در ژنو قرار دارد و معمولاً هردو ماه یک بار تشکیل جلسه داده و در این جلسات، که مابین جلسات کنفرانس وزیران برقرار می گردد، از جانب کنفرانس وزیران عمل کرده و مستقیماً به این کنفرانس گزارش می دهد.

    محل این شورا در ژنو بوده و نمایندگان همه اعضا (معمولاً سفرا یا معادل آنها) در آن شرکت می کنند.

    در حال حاضر ریاست این شورا برعهده خانم امینا چاوهیر از کشور کنیا است.

    رکن حل اختلاف : شورای عمومی گاه به عنوان رکن حل اختلاف تشکیل جلسه می دهد.

    یک مباحثه معمولاً هنگامی اتفاق می افتد که یک دولت عضو سازمان گمان می برد که عضو دیگری معاهده یا تعهدی برخلاف مصالح دولت اول به وجود آورده است.

    تنظیم کنندگان این معاهدات، دولتهای عضو سازمان بوده و این معاهدات نتایج مذاکرات بین دولتهاست.

    لذا مسئولیت نهایی توافق در این معاهدات به عهده رکن حل اختلاف است.

    رکن بررسی خط مشی تجاری: شورای عمومی گاه نیز به عنوان رکن بررسی خط مشی تجاری تشکیل جلسه می دهد.

    این رکن ریاست، قوانین و رویه خاص خود را داشته و به تجدیدنظر در سیاستهای تجاری اعضا برای آماده کردن آن در مکانیسم بازنگری در سیاست تجاری می پردازد.

    در ابتدای هرسال ریاست و دو معاونت این رکن از بین اعضا برای یک سال انتخاب می گردند.

    در حال حاضر ریاست این بخش برعهده دن استفانسون از کشور کانادا است.

    شوراها : سازمان تجارت جهانی برای اجرای وظایـف خود مبادرت به تشکیل شوراهایـی می کند که به طور کلی زیرنظر شورای عمومی فعالیت می کنند.

    -1شورای تجارت کالا : شورای تجارت کالا سرپرستی بر موافقتنامه های چندجانبه دایر بر تجارت کالا را برعهده دارد.

    این موافقتنامه ها مشتمل بر موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت و توافقات مربوطه و 12 موافقتنامه دیگر است.

    این شورا شامل 10 کمیته بوده که هرکدام در زمینه خاصی فعالیت می کند (مانند کشاورزی، دستیابی به بازار، یارانه ها، اقدامات ضدفروش زیر قیمت تمام شده و غیره).

    در حال حاضر ریاست این شورا بر عهده وسا تاپانی هیمان از فنلاند است.

    -1شورای تجارت خدمات : شورای تجارت خدمات سرپرستی بر موافقتنامه عمومی تجارت خدمات را برعهده دارد.

    شرکت در این شورا برای تمام اعضای سازمان تجارت جهانی آزاد بوده و اجازه ایجاد ارکان متمم را دارد.

    کمیته خدمات مالی، کمیته تعهدات مشخص و گروههای کاری آیین نامه های داخلی و قواعد موافقتنامه عمومی تجارت خدمات، جزو ارکان متمم حاضر در این شوراست.

    در حال حاضر ریاست این شورا را خانم کلودیا یوریب از کلمبیا برعهده دارد.

    شورای جنبه های مرتبط با تجارت حقوق مالکیت فکری: حقوق اموال ذهنی، حقوقی است که به افراد برای خلق اندیشه هایشان داده می شود.

    این شورا سرپرستی بر کارکردهای موافقتنامه هایی که به این اموال مرتبط می شوند را برعهده دارد.

    کمیته ها و سایر بدنه های متمم: سه کمیته اصلی در سازمان تجارت جهانی وجود دارد: کمیته تجارت و توسعه؛ کمیته محدودیتهای تراز پرداختها؛ کمیته بودجه، مالی و تشکیلاتی.

    این کمیته ها وظایف خود را طبق موافقتنامه های تجاری چندجانبه و آنچه شورای عمومی مقرر می کند، تعیین کرده است و عضویت در این کمیته ها برای تمامی اعضای سازمان تجارت جهانی آزاد است.

    شورای عمومی نیز دو کمیته زیر نظر خود دارد: کمیته تجارت و محیط زیست؛ عضویت در سازمان تجارت جهانی مطابق مفاد موافقت نامه تاسیس سازمان تجارت جهانی، طرفهای متعاهد موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت و نیز جوامع اروپایی که موافقتنامه حاضر و موافقتنامه های تجاری چندجانبه را می پذیرند و در مورد آنها جداول امتیازات و تعهدات به موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت 1994 و جداول تعهدات خاص به موافقتنامه عمومی تجارت خدمات منضم شده است، به صورت اعضای اصلی سازمان تجارت جهانی در می آیند.

    الحاق هر عضو جدید به سازمان که در اداره روابط تجاری خود، مطابق موافقتنامه های تجاری چندجانبه خود استقلال کامل داشته باشد، طبق شرایطی که میان آن و سازمان تجارت جهانی مورد توافق قرار مــــی گیرد، با تصویب دو سوم آرای اعضای کنفرانس وزیران صورت خواهد گرفت.

    همچنین خروج هر دولت عضو از سازمان، شش ماه پس از اعلام کتبی به دبیرکل، صورت می گیرد.

    مراحل عمومی پیوستن به سازمان فرایند الحاق به سازمان تجارت جهانی، فرایندی طولانی و چندمرحله ای است که هر مرحله از آن الزامات و شرایط خاص خود را می طلبد.

    کشوری که خواهان عضویت در این سازمان است، ابتدا باید تقاضای عضویت خود را به وسیله دبیرکل سازمان به اطلاع سایر اعضا برساند.

    پس از طرح تقاضای این کشور در جلسه شورا و به مجرد اینکه درخواست وی مبنی بر عضویت پذیرفته شود، یک گروه کاری جهت رسیدگی به تقاضای عضویت کشور متقاضی تشکیل شده و این کشور، گزارشی از سیاستهای تجاری خود تهیه و به این گروه ارائه می دهد.

    همزمان با اقدامات پیش گفته، مذاکرات دوجانبه و چندجانبه ای به منظور تعیین شرایط عضویت و حصول توافق میان گروههای کاری صورت می گیرد.

    سپس تنظیم پروتکل الحاق کشور، و مشخص شدن تعهدات هر کشور در زمینه گشایش بازار کالا و خدمات خود به روی سایر اعضا انجام می گیرد.

    در واقع مرحله اول یعنی مذاکرات، آغاز فرایندی است که در نهایت به عقد موافقتنامه میان دولت متقاضی و سازمان منجر می شود.

    تمامی مواد و بندهای این قرارداد نیز طی مذاکره و براساس توافق تعیین می شود.

    این مرحله در سازمان تجارت جهانی به مرحله اثبات واجد شرایط بودن موسوم است و به مجموعه اطلاعـاتی مربوط می شود که هر کشور (متقاضی عضویت) باید تهیه کند و در اختیـار گروه کاری قرار دهد و بـه طور عمده شامل گزارش سیاست تجاری، پرسشها و پاسخهای کتبی مربوط به این گزارش و اسناد و قوانین مورد نیاز است.

    نتیجه تلاشهای گروههای کاری به تهیه مجموعه اسنادی منجر خواهد شد که شامل گزارش گروه کاری، پروتکل الحاق و جدول تعهدات دسترسی به بازار کشور در مورد کالاها و خدمات است.

    جدول مذکور توسط دبیرخانه سازمان تهیه می شود.

    مرحله آخر، مجموعه ای است که برای تصویـب به شورای عمومی تسلیم می شود؛ رای گیری در جلسه شورا باید انجام گیرد و عضویت کشور متقاضی منوط به کسب دو سوم آراست.

    یک ماه پس از تصویب پروتکل توسط پارلمان کشور متقاضی، عضویت به مرحله اجرا در می آید.

    نتیجه گیری دنیــــای امروز دنیای اطلاعات نامیده مـی شود.

    جهانی بی توجه به مرزهای متعارف و موجود در نقشه های جغرافیایی و سازمان تجـارت جهانی سازمانـی است که به این بـــی مرزی دامن می زند.

    سوالی که برای ما مطـرح است اینکه: در کجای این جهان ایستـاده ایم؟

    پاسخ به این پرسش بدون دانستن سـازوکار و ساختار این سازمان عظیـم و راه‌ورسم عضویت در این سازمان امری ناشدنی به نظر می رسد.

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

تعریف حقوق تجارت داخلی: 1- حقوق تجارت یا حقوق بازرگانی، مجموع قواعدی است که امور مربوط به تجار و شرکتهای تجارتی و روابط و معاملات تجارتی را تنظیم می‎نماید و دولت ضامن اجرای آن است. به عبارت دیگر آن قسمت از حقوق که بر روابط و امور تجارتی حاکم است، حقوق تجارت نامیده می‎شود. مقام حقوق تجارت داخلی: 2- حقوق تجارت یکی از رشته‎های حقوق خصوصی است. حقوق،‌ همان‎طور که می‎دانیم، به دو شعبه ...

حقوق تجارت انسان از اعصار قديم و مراحل اوليه ، احتياج به معاملات و کسب داشته ، زيرا يک فرد به تنهايي قادر به تهيه مايحتاج خود نيست و هر کس قسمتي از آن را تهيه مي کند.از زمانهاي خيلي قديم و اعصار ماقبل تاريخ که بشر اين احتياج را حس کر

حقوق تجارت انسان از اعصار قديم و مراحل اوليه ، احتياج به معاملات و کسب داشته ، زيرا يک فرد به تنهايي قادر به تهيه مايحتاج خود نيست و هر کس قسمتي از آن را تهيه مي کند.از زمانهاي خيلي قديم و اعصار ماقبل تاريخ که بشر اين احتياج را حس کرده معاملات

مقدمه تجارت درمعنی وساطت حرفه ای درامرمبادله ومعاوضه کالایاارائه خدمت به منظورحصول منفعت بکارمیرود ودراصطلاح شامل کلیه مواردی است که درمقام دادوستدبطورمتعارف وجوددارد. اگرچه ازلحاظ نظری گروهی ازمتخصصین دواصطلاح تجارت وبازرگانی رادومفهوم متمایزبکارمیبرند، لکن غالباًاین دواصطلاح یک معنی رادرذهن متبادرمینماید. ازآنجاکه درتجارت یابازرگانی بخشی ازامورراجع به گردش ثروت موردلحاظ ...

حقوق تجارت: 1- قوانين تجاري: 1.اصلي: قانون تجارت 2. فرعي: هرجيزي غير از قانون تجارت که با قوانين تحاري در ارتباط هستند(آيين نامه ي ثبت شرکتي – قانون ثبت اختراعات) 2- قوانين مدني: آراء ديوان عالي کشور است ( وقتي دو دادگاه در بحث امور تجاري ، قانو

منابع حقوق تجارت: قوانین تجاری: 1.اصلی: قانون تجارت 2. فرعی: هرجیزی غیر از قانون تجارت که با قوانین تحاری در ارتباط هستند(آیین نامه ی ثبت شرکتی – قانون ثبت اختراعات) قوانین مدنی: آراء دیوان عالی کشور است ( وقتی دو دادگاه در بحث امور تجاری ، قانونی را صادر کنند . رفعش با آراء دیوان عالی کشور است) رسوم و عادات و عرف تجاری که قانون تجارت آن را رفع نمی کند رسوم و عادات متداول بین ...

مقدمه تجارت درمعنی وساطت حرفه ای درامرمبادله ومعاوضه کالایاارائه خدمت به منظورحصول منفعت بکارمیرود ودراصطلاح شامل کلیه مواردی است که درمقام دادوستدبطورمتعارف وجوددارد. اگرچه ازلحاظ نظری گروهی ازمتخصصین دواصطلاح تجارت وبازرگانی رادومفهوم متمایزبکارمیبرند، لکن غالباًاین دواصطلاح یک معنی رادرذهن متبادرمینماید. ازآنجاکه درتجارت یابازرگانی بخشی ازامورراجع به گردش ثروت موردلحاظ ...

سرقفلی در حقوق ایران برای نخستین بار در حقوق موضوعه دول اروپای غربی مورد شناسایی قرار گرفته و از آنجا به تدریج پا به عرصه حقوقی و اقتصادی دیگر ممالک نهاده است حق سرقفلی تاجر از جمله مالکیت غیر مادی است که زمان زیادی از پیدایش آن نمی گذرد و در اصل این پدیده در قرن حاضر در زندگی اقتصادی مردم بروز کرده و قانونگذاران را ناچار به وضع مقررات لازم در این مورد نموده است.اغلب کشورها ...

چکیده : در حقوق بین الملل خصوصی مسأله شناسایی احکام خارجی واجرای آن در کشورهای دیگر از مهمترین مسایل مطرح در حقوق بین الملل خصوصی است. مراد از شناسایی احکام خارجی اجرای مستقیم هر حکمی که مرجع خارجی صادر کرده است نمی باشد. شناسایی احکام محاکم خارج محدود به احراز صلاحیت مرجع خارجی در مفهوم بین الملل است و از حیث موضوع فقط راج به احکامی است که منشاء آن حقوق صرفا خصوصی اصحاب دعوی می ...

در امور کيفري ، احاله پرونده از حوزه اي به حوزه ديگر يک استان به درخواست رئيس حوزه مبداء و موافقت شعبه اول دادگاه تجديدنظر همان استان و از حوزه يک استان به استان ديگر به درخواست رئيس حوزه قضايي و موافقت ديوان عالي کشور صورت مي گيرد. موارد احاله عب

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول