دانلود تحقیق مصالح ساختمانی

Word 2 MB 32848 101
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مصالح ساختمانی، عبارت است از موادی که برای ساخت‌وساز استفاده می‌شوند.

    بسیاری از موادی که به صورت طبیعی ایجاد می‌شوند (مانند رس، ماسه، چوب، سنگ و حتی شاخ و برگ‌های کوچک)، برای ساختن یک ساختمان کاربرد دارند.

    به غیر از مواد و مصالح طبیعی، برخی از مواد ساخته شده توسط انسان نیز به صورت ترکیبی، در ساخت‌وساز استفاده می‌شوند.

    در بسیاری از کشورها، تولید مصالح ساختمانی به صورت یک صنعت درآمده‌است.

    علاوه بر این، استفاده از این مصالح، مشاغل و پیشه‌های زیادی، همانند نجاری، لوله‌کشی، سقف‌سازی و عایق‌کاری را به وجود آورده‌است.

    این گونه از پیشه‌ها، کار تزیین و زیبایی ساختمان‌ها و خانه‌ها را برعهده دارند.

    گونه‌های مصالح ساختمان آجر، خاک، گچ، سنگ، فلزها، پلاستیک‌ها، چوب، شیشه، آهن، فولاد، میلگرد، کامپوزیت‌ ها،بتن، سیمان، دوغاب، ملات، ملات، مواد عایق، ایزوگام، قیر، سرامیک، پارکت، کاشی، لیکا و ...

    همگی نقش خاص خود را در ساخت و استحکام یک بنا دارند و این هنر سازندگان و طراحان است که چطور از مجموع درست و به جای آن‌ها در ساخت بنایی زیبا و منحصر استفاده کنند.

    آشنایی با نانو رنگ‌هایی که منجر به کاهش مصرف آب و برق می‌شوند پژوهشگران پارک علم و فناوری یزد با استفاده از نانوذرات تیتانیوم موفق به تولید نانو پوشش‌هایی شدند که به عنوان عایق به کار می‌روند و موجب کاهش مصرف انرژی می‌شود.

    رنگ‌های تولید شده در این تحقیقات نانورنگهای پلیمری مرئی و نامرئی بوده و به مرحله تجاری سازی رسیده است.

    از مهم‌ترین مزایای پوشش‌های تولید شده می‌توان به ضدUV (اشعه ماورا بنفش)، آنتی‌باکتریال، مقاوم در برابر یخ‌زدگی و انعطاف‌پذیری تا دمای 180 درجه سانتی‌گراد اشاره کرد.

    این رنگ‌ها قابل اعمال در محیط داخلی کولر است.

    استفاده از این پوشش‌ها موجب خنک‌تر شدن محیط کولر به میزان 20 درجه سانتی‌گراد می‌شود.

    ضمن آن که محیط داخلی خانه را نیز به میزان 7 درجه سانتی‌گراد خنک‌تر و موجب کاهش میزان مصرف انرژی می‌شود.

    علاوه بر این موجب کاهش مصرف آب در کولرها می‌شود.

    نتایج تست‌های کنترل کیفیت بر روی نانو رنگ‌های تولید شده نشان داده که رنگ‌های تولید شده مشابه نانو رنگهای خارجی است.

    رنگ‌های تولید شده در کشور به عنوان عایق به کار می‌رود و در مقایسه با نمونه‌های خارجی قادر است سرما و گرما را در محیط نگه دارد.

    نانو پوشش‌های نامرئی فاقد رنگدانه هستند ولی نانو رنگ‌های مرئی در انواع رنگ‌ها قابل تولید هستند.

    این طرح موفق شده است که تاییدیه‌هایی از پژوهشگاه صنعت رنگ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و شرکت آب و فاضلاب استان یزد دریافت کند.

    آشنایی با سنگ‌ های آنتیک شهر > معماری- همشهری آنلاین: امروزه با توجه به استقبال روز افزون به استفاده از سنگ‌های آنتیک در مقوله نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها، علی‌رغم تنوع مصولات در عرصه دکوراسیون ساختمانی، سنگ آنتیک توانسته جایگاه ویژه‌ای را در دکوراسیون به خود اختصاص دهد.

    استفاده از سنگ‌های دکوراتیو و ترکیب آن با دیگر محصولات مانند شیشه، فلز، چرم و غیره تحسین هر نوع سلیقه‌ای را برانگیخته است و توانسته ایده‌ها و طرح‌های معماران و طراحان را عملی کند و حس نوینی از زیبایی بصری را با تلفیق هنر و صنعت به ارمغان آورد.

    ویژگی‌های سنگ‌های آنتیک: 1- مقاوم درمقابل سایش 2- تنوع رنگ (بیش از 20 رنگ مختلف) 3- دارای عمر مفید و طولانی 4- دارای وزن کم 5- صادرات آن‌ها به سهولت انجام می‌گیرد 6- بسته‌بندی آن ها هم به سهولت انجام می‌شود 7- قابلیت تحمل گرمایی بالایی دارند به همین دلیل در ساخت فضای خارجی شومینه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند 8- در فضای داخلی و خارجی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند 9- مصونیت در مقابل یخ‌زدگی 10- به سادگی قابلیت برش دارند 11- این سنگ‌ها در اثر قرارگرفتن در معرض عوامل آلاینده کثیف می‌شوند و به همان کیفیت قابل تمیز شدن می‌باشند 12- به مدل‌های مختلف می‌توان آن‌ها را تولید نمود 13- محل تولید آن‌ها در مناطقی که نیروی کار ارزان و تولید محصولات با روش‌های دست‌ساز انجام گیرد.

    14- این محصولات نیاز به نگه‌داری کم دارند 15- تکنولوژی تولید این محصولات با به کارگیری حداکثر مواد طبیعی و حداقل افزودنی (چسب و رزین) انجام می‌گیرد 16- ضد آتش 17- جاذبه انرژی 18- درمحیط‌های سالم و بهداشتی مانند بیمارستان‌ها، خدمات غذایی، محیط‌های تحصیلی، خانه‌های بهداشت مورد استفاده قرار می‌گیرند 19- در محیط‌های مرطوب و خیس به کارمی‌روند 20- رنگ بخشی از اجزاء سنگ محسوب می‌شود و در زمان طولانی به صورت ثابت در می‌آید 21- چسب‌ها یا ملات‌های این محصولات الزاماً نباید رنگ‌آمیزی شوند و رنگ‌آمیزی به انتخاب مصرف‌کننده است و سلیقه‌ای است.

    مقایسه سنگ‌های آنتیک و سنگ‌های طبیعی 1- سنگ‌های آنتیک از تنوع بیشتری نسبت به سنگ‌های طبیعی برخوردارند.

    2- از نظر مقاومت، سنگ‌های آنتیک در برابر فشار، انعطاف‌پذیری، یخ‌زدگی و خراش‌برداری از وضعیت بهتری نسبت به سنگ‌های طبیعی برخوردارند.

    3- وزن سنگ‌های آنتیک نسبت به سنگ‌های طبیعی کمتر است به همین دلیل در صنعت ساختمان از مطلوبیت بیشتری برخوردارند.

    1- سنگ‌های آنتیک از تنوع بیشتری نسبت به سنگ‌های طبیعی برخوردارند.

    4- سنگ‌های آنتیک در ضخامت‌های کم‌تری قابلیت برش و قالب‌گیری دارند.

    5- از نظر قیمت، سنگ‌های آنتیک به علت به کار بردن چسب‌های رزین به عنوان چسباننده ذرات بیشتر از سنگهای طبیعی می‌باشند.

    6- از لحاظ مقدار باطله، سنگ‌های آنتیک ضایعات نداشته چون خود آنها از باطله سنگ‌های طبیعی تولید شده‌اند.

    7- سنگ‌های طبیعی به علت وجود رگه و برش در حمل‌ونقل حدود 15% پرت دارند ولی سنگ‌های آنتیک طوری به هم فیکس می‌شوند که تا هنگام نصب هیچگونه آسیبی نمی‌بینند.

    8- از لحاظ وزنی سنگ‌های آنتیک به طور چشمگیری سبک‌تر از سنگ طبیعی می‌باشند.

    9- از نظر نصب بمراتب آسانتر و راحتر از سنگهای طبیعی نصب می‌شوند.

    10- آنالیز شیمیایی باطله‌های تراورتن جهت تولید سنگهای آنتیک کربنات کلسیم، سیلیس، پیریت، کربنات کلسیم و منیزیوم، رس، سولفات و مواد آلی است.

    تمیز کردن سنگ آنتیک با گذشت زمان سنگ‌ها ممکن است کثیف شوند.

    این کثیفی ممکن است به وسیله محلول غلیط صابون یا شوینده‌ها در آب و برس زبر پاک شوند.

    هرگز از برس سیمی استفاده نکنید که به سطح سنگ آسیب می‌رساند.

    سطوح سنگ را به وسیله اسید یا محصولاتی با پایه اسید تمیز نکنید.

    شستشو با فشار هم توصیه نمی‌شود.

    آشنایی با پارت استون پارت استون پوشش متنوعی ‌در‌ نمای ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ساختمان است که استفاده از آن در محیط داخلی و خارجی، محیطی آرامش‌بخش و روح‌پرور ایجاد می‌کند.

    پارت استون بر اساس فن‌آوری‌های روز دنیا و تکیه بر هنر مهارت و سلیقه ایرانی به تولید رسیده است.

    پارت استون بر پایه آبی اجرا می‌گردد و دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر شستشو است.

    این محصول در دو نوع خارجی و داخلی جهت اجرای نمای خارج ساختمان و همچنین اجرای پوشش داخل ساختمان و انواع دکوراسیون داخلی با طرح‌های متنوع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    محصولات پارت استون فاقد آزبست و سایر مواد آلاینده محیط زیست است و با استفاده از سایر محصولات معدنی استاندارد تولید شده و دوست محیط زیست می‌باشد.

    آزبست یکی از خطرناک‌ترین مواد است که از الیافی بلند و بدون شکل تشکیل شده و مانند پشم یا ابریشم قابل ریسیدن است.

    از جمله مصارف آزبست می‌توان به تولید ایرانیت و سقف‌های پیش‌ساخته از نوع الیاف بلند آن اشاره کرد.

    گزارش سازمان بین‌المللی کار نیز حکایت از این دارد که مواد خطرناک سالانه موجب مرگ ۴۴۰ هزار کارگر می‌شود که در این میان فقط آزبست عامل از دست رفتن جان حدود ۱۰۰هزار کارگر در سطح جهان است.

    سال‌هاست که در 40 کشور جهان به خاطر عوارض جدی و خطرناک، آزبست از گردونه تولید و استفاده خارج شده است، این ماده یکی از عوامل شناخته شده بروز سرطان است و علاوه بر آن عوارض برگشت‌ناپذیر ریوی هم ایجاد می‌کند.

    از ویژگی‌های پارت استون می توان به موارد زیر اشاره کرد: - چسبندگی بالا بر روی سطوح مختلف - قابلیت انعطاف‌پذیری و عدم شکنندگی در اثر ضربه - طول عمر بالا و باصرفه اقتصادی - عایق رطوبتی - کاهش بازتاب نور و رفلکس صدا - قابلیت مقاومت در مقابل سایش - قابلیت اجرای آسان و سریع بر روی سطوح مختلف به صورت پاششی - مقاومت عالی در مقابل مواد شیمیایی خورنده شامل بازها، نمک‌ها، روغن‌های صنعتی، مشتقات نفتی و نفت خام - عدم امکان رشد میکروارگانیزم و باکتریها روی بستر تحت پوشش با ویژگی بدون درز بودن - ضد لغزش - پوشش برتر در مقابل خورندگی فاضلابی - قابلیت شستشو با انواع مواد شوینده برای بهره‌مندی از یک سطح تمیز و بهداشتی - عدم نفوذپذیری و جذب آب حتی در سیکل‌های یخ‌زدگی و حرارت‌های پیاپی - عدم اشاعه آتش در آتش‌سوزی‌ها - قابلیت اجرا در رنگ‌های مختلف: نمای داخلی با قابلیت تزریق رنگ‌های متنوع موجود در بازار و نمای خارجی بالغ بر بیست رنگ - قابلیت برخورداری از سختی‌ها یا نرمی‌های متغیر - پر کردن ترک‌های ایجاد شده و جلوگیری از عمیق شدن و توسعه ترک‌های موجود - قابلیت اجرا در کلیه سطوح صاف: نمای ساختمان، گل و گچ، نازک‌کاری، پلاستر و غیره - سازگار با هر نوع شرایط اقلیمی - نداشتن بو و مواد فرار در حین و بعد از اجرا موارد کاربرد پارت استون: - پوشش زیبا و جذاب برای نمای ساختمان‌ها - دکوراسیون ساختمان‌های تجاری، فروشگاه‌ها، ادارات و سازمان‌های دولتی و خصوصی، صنعتی و تولیدی - اماکن عمومی، هتل‌ها، سالن‌های ورزشی، سالن‌های نمایشی - زیباسازی پارک‌ها و معابر شهری - پل‌های فلزی عابر پیاده - پوشش زیبا برای نمای ویلاها آشنایی با آجر نسوز شهر > معماری- همشهری آنلاین: به محصولاتی که در درمای بالای 1200 درجه سانتی‌گراد به کار برده می‌شوند، مواد نسوز گفته می‌شود.

    آجر یکی از رایج‌ترین مصالح ساختمانی است که به دلیل خصوصیات ذاتی آن یعنی پایداری در برابر سرما، گرما، رطوبت و زیبایی ظاهری مورد توجه همگان قرار گرفته است.

    این خواص باعث شده به عنوان پرمصرف‌ترین مصالح در ساختمان محسوب شود و زیبایی و الگوی حاصل از آجر چینی موجب شده به صورت نما در داخل و خارج بنا مورد استفاده قرار بگیرد و هویتی خاص به ساختمان ببخشد.

    استفاده از آجر به عنوان فرش کف، پله و محوطه‌سازی فارغ از مقاومت مطلوب آن ویژگی‌های این مصالح کویری را در تمام شرایط اقلیمی بیشتر به نمایش می‌گذارد.

    آجر با وجود گذشت قرون، هنوز مدرن است و همراه با زمان پیش می‌رود.

    یک ساختمان آجری جزئی از طبیعت است و هم‌آوایی آن را نه تنها به هم نمی‌زند بلکه رنگ و فرم چشم‌نوازی به آن می‌بخشد لذا همواره مورد پسند همگان بوده و هست.

    یک ساختمان آجری همانند یک فرش دستبافت، ترکیبی از سلیقه‌های بی‌انتهای معماران هنرمند است.

    امروزه به منظور حفظ و ماندگاری بناهای مهم و خاص در برابر سایش و یخبندان‌های مکرر و قابلیت مصرف در تمامی شرایط اقلیمی از آجر نسوز استفاده می‌شود.

    بعضی از آن‌ها دارای تنوع در رنگ، زیبایی و استحکام فوق‌العاده هستند.

    از آنجا که تمامی مصالح ساختمانی، نسبت به تغییر دما و رطوبت واکنش نشان داده و تعییر حجم پیدا می‌کنند، فشارهای ناشی از این تغییرات منجر به پدید آمدن اثرات تخریبی در ساختمان می‌شوند.

    باید تدابیری اندیشید تا حرکات دیفرانسیلی در ساختمان کاهش یابد، البته سیستم درزهای انبساطی تا حدودی می‌تواند پتانسیل ترک‌ها و مشکلات ناشی از آن را کاهش دهد اما در بیشتر ساختمان‌ها پیش‌بینی دقیق و لازم کاری بسیار دشوار است که طراحان و مجریان را در پایان و بعد از اجرای پروژه دچار مشکل می‌کند.

    به طور کلی این تغییرات به خواص مصالح ساختمانی که بسیار متنوع هستند بستگی دارد، رطوبت یکی از عوامل تخریب‌کننده است که مصالح ساختمانی را در معرض خطر قرار می‌دهد و این عامل آجرهای رسی را بیش‌تر از سایر مصالح تهدید می‌کند زیرا این آجرها به آهستگی در گذر زمان و عامل رطوبت منبسط شده و این انبساط بسیار مشهود بوده و برگشت‌ناپذیر است.

    میزان تخریب در هر آجر به مواد خام و نیز میزان درجه حرارت در هنگام پخت بستگی دارد.

    به دلیل وجود این مشکلات، از آجرهای رسی نمی‌توان به منظور تزیین نمای ساختمان در مناطقی که آب و هوای مرطوب و یا تغییر دمای زیاد در شب و روز دارند، استفاده کرد.

    البته آجرهای نسوز مرغوبی وجود دارند که به دلیل وجود عناصر خاص نظیر AL2O3 و SIO2 در ترکیباتشان و همچنین کلسینه شدن مواد خام در دماهای بالا قبل از قالب‌گیری و در درجه حرارت بالا در هنگام پخت، محصول نهایی را با انسجام قابل توجهی در مقابل سایر مصالح نما به وجود می‌آورد که در هر شرایط آب و هوایی و در مقابل هرگونه نوسانات دما و رطوبت تغییر ناپذیرند.

    از طول عمر بالایی برخوردار بوده و به جهت مقاوم بودن در مقابل سایش و فرسایش ماندگاری آن ده‌ها برابر بیشتر از آجرهای معمولی است.

    تعریف مواد نسوز: مواد نسوز و دیرگداز، به مواد معمولا سرامیکی و غیره فلزی گفته می‌شود که می‌توانند در درجه حرارت‌های بالا پایدار باشند.

    مواد نسوز باید قابلیت حفظ خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مورد نظر را در درجه حرارت‌های بالا و شرایط محیط عمل داشته باشند.

    قدرت پایداری در درجه حرارت‌های زیاد اگرچه یک عامل تعیین‌کننده برای گروه‌بندی یک ماده به عنوان یک دیرگداز می‌باشد ولی با این حال انتظار می‌رود که ماده نسوز در مقابل نیروهای مخرب دیگری که احیانا در شرایط عمل با آن روبرو می‌شود، نیز مقاوم باشد.

    عوامل تخریب عبارتند از سایش، ضربه، حمله‌های شیمیایی و بار مکانیکی زیاد.

    مورد استعمال گوناگون مواد نسوز و شدت و ضعف نیروهای مخرب در شرایط گوناگون استعمال، لزوم تنوع گسترده محصولات نسوز را برای ارضای آن شرایط روشن می‌کند.

    تعداد محصولات نسوز که با توجه به ترکیبات متنوع و نامحدود مواد دیرگداز مختلف به دست می‌آید، بسیار زیاد است.

    عناصری که در پوسته زمین بطور گسترده یافت می‌شوند و قادرند ترکیباتی نسوز و پایدار بوجود آورند عبارتند از سیلیسیم، آلومینیوم، منیزیم، کلسیم، کرم، زیرکونیم و کربن.

    این عناصر اکسیدهای مفیدی نظیر Al2o3 - Sio2 - Zro2 - Mgo بوجود می‌آورند که عناصر و اکسیدهای اصلی صنایع نسوز هستند.

    مواد دیرگداز معمولا نقطه ذوب مشخصی ندارند و غالبا در یک دامنه دمایی کم و بیش باریک، ذوب یا نرم می‌شوند، در نتیجه به جای بیان یک نقطه ذوب مخصوص، دمای نرم شدن اندازه‌گیری می‌شود.

    پس بطور کلی می‌توان محصولاتی را که در درمای بالای 1200 درجه سانتی‌گراد به کار برده می‌شوند را به عنوان مواد نسوز توصیف کرد.

    www.azarakhsh-co.com آشنایی با گچ‌بری‌های پلی‌استایرن شهر > معماری- همشهری آنلاین- ندا شریف: گچبری‌های پلی‌استایرن به دلیل تنوع رنگ، نصب سریع، قابلیت شستشو و قابلیت جابه‌جایی؛ جایگزین جدید و مناسبی در گچبری‌های سقفی و دیواری است.

    بسیاری از افراد، گچبری‌های پلی‌استایرن را در تزیینات داخلی ساختمان به دلیل داشتن کیفیت بالا آن‌ها و مزایای متعدد ترجیح می‌دهند.

    محصولی است جایگزین گچ که بسیاری از معضلات تزیینات گچی را از بین می‌برد.

    از سنگینی ساختمان که جزو معیارهای اصلی ساختمان‌سازی توسط مهندسان است، می‌کاهد.

    با این محصول؛ دیگر نیازی به میلگرد، رابیتس، پروفیل و ...

    در سازه‌های سقفی- دیواری که اتلاف وقت و هزینه‌های زیاد را در بر دارد، نیست.

    زمان طولانی اجرا توسط مجریان به دلیل استفاده از گچ و ملحقات آن از بین می‌رود.

    مشکلی از نظر تنوع اندک طرح و رنگ وجود نخواهد داشت.

    موارد زیر از جمله مزایای این نوع گچبریست: 1- مقاوم در برابر رطوبت و برودت 2- نصب سریع و آسان در کم‌تر از نیم ساعت 3- بسیار سبک 4- قابل شستشو 5- قابل جابه‌جایی پس از نصب 6- تنوع رنگ بسیار زیاد 7- تنوع ابعاد 8- مطابق با سلیقه‌های مختلف 9- قابل استفاده در هتل‌ها، رستوران‌ها، کافی شاپ‌ها تالارهای پذیرایی، دفاتر، شرکت‌ها و منازل آشنایی با ترمو وود شهر > معماری- همشهری آنلاین- ندا شریف: از سال‌های بسیار دور بشر به این مطلب پی برده بود که سوزاندن و نیم‌سوز کردن چوب مقاومت آن را در مقابل بسیاری از عوامل جوی در محیط‌های بیرونی به طور چشمگیری افزایش می‌دهد و در این راستا بود که تحقیقات بسیار گسترده در کشورهای مختلف در این زمینه آغاز شد.

    آشنایی با ترمو وود ترمو وود از جمله در کشور فنلاند که پس از سال‌ها تحقیق و آزمایش در زمینه تیمار حرارتی چوب، به روشی به نام ترمو وود (THERMO WOOD) طی مراحل مختلف دست یافت.

    فاز اول: ابتدا چوب‌ها را برش داده و به اشکال مختلف در می‌آورند و سپس در داخل دستگاه ترمو وود آن‌ها را تا 100 و سپس 130 درجه سانتی گراد تحت شرایط خاص گرما می‌دهند که این مطلب باعث خشک شدن چوب و کاهش رطوبت آن می‌شود.

    فاز دوم: حرارت را 180 تا 220 درجه سانتی‌گراد تحت همان شرایط بالا برده و در این حالت کلیه صمغ و رطوبت چوب خارج شده و به صفر نزدیک می‌شود.

    چوب ساعت‌ها در این دما و شرایط باقی می‌ماند و تمام قسمت‌های آن تا مرکز به رنگ قهوه‌ای روشن در می‌آید.

    فاز سوم: چوب آرام آرام سرد شده تا دمای آن به 100 درجه سانتی‌گراد برسد.

    سپس با پاشیدن آب و بخار آب دمای آن را به دمای محیط می‌رسانند.

    در این مرحله چوب رطوبت جذب کرده و رطوبت نهایی آن به 4 تا 6 درصد می‌رسد.

    هیچ‌ نوع ماده شیمیایی در این فرایند استفاده نشده و تمام عملیات بدون هیچ گونه افزودنی انجام می‌گیرد که پس از این فرایند چوب‌ها در مقابل سرما، گرما، بارندگی، رطوبت و حشرات هر گونه تغییر شکل در محیط‌های بیرونی و داخلی مقاوم شده و به دو رده (CLASS) زیر تقسیم‌بندی می‌گردد: CLASS THERMO-S در این روش چوب تا 180 درجه سانتی‌گراد گرما می‌بیند و مقاومت آن بالا رفته و معمولا برای محیط‌های داخلی به کار می‌رود وتثبیت چوب افزایش پیدا کرده و در مقابل تغییرات ابعادی، ثبات پیدا می‌کند.

    CLASS THERMO-D در این روش چوب تا 220 درجه سانتی‌گراد گرما می‌بیند و استحکام آن در مقابل کلیه عوامل جوی بالا رفته و دوام چوب افزایش یافته و برای استفاده در محیط‌های خارجی و محوطه‌های باز بسیار مناسب می‌باشد.

    کاربرد ترمو وود: چوب‌های ترمو با 168 گونه چوب، برای فضاهایی که در شرایط جوی همچون سرما، گرما، بارندگی، رطوبت، حشرات و UV آفتاب قرار دارند؛ قابل استفاده می‌باشند.

    از آن جمله می‌توان نمای بیرونی ساختمان، کف محوطه‌های باز(دکینگ)، پل، فلاور باکس، کنار استخر، آلاچیق، پرگولا، سونا، کلبه، ویلای چوبی و...

    را نام برد.

    روش نصب ترمو وود: چوب‌های ترمو روی زیرسازی انجام شده (فلزی یا چوبی) با اتصالاتی همچون پیچ یا میخ ضد زنگ نصب که باید از مصالح ساحتمانی فاصله داشته تا هوا در اطراف ترمووود گردش پیدا کند و این جزو لازم در نصب می‌باشد.

    در نصب زیرسازی رعایت 60 تا 80 سانتی‌متر فاصله برای نمای ساختمان و 50 تا 60 سانتی‌متر برای دکینگ ضروری است.

    مزایای ترمو وود: • دوام بالا • ثبات مشخصات ابعادی • طول عمر بالا • زیبایی چشمگیر • ثابت بودن رنگ قهوه‌ای در سراسر نقاط چوب • فاقد هر گونه مواد شیمیایی • فاقد هر گونه رزین • عایق حرارتی • مقاوم در برابر پوسیدگی • کاهش وزن • آزمایش شده از نظر تاثیر بر سلامتی انسان چطور محصولات تولید شده از ام.دی.اف جایگزین مقاوم‌تری می‌یابند محیط زیست > منابع‌طبیعی- همشهری آنلاین: محققان کشور موفق به تولید آزمایشگاهی کامپوزیت‌های چوب پلاستیکی جایگزین ام.دی.اف و نئوپان از ضایعات شدند که جذب آب بسیار کم‌تر از نمونه‌های ام.دی.

    اف است.

    این کامپوزیت‌ها از نوع کامپوزیت‌های پلیمریست که جانشین مناسب و ارزانی برای ام.دی.اف و نئوپان محسوب می‌شود.

    "آرش چاوشی"، مخترع این طرح می‌گوید: "مقاومت مکانیکی این کامپوزیت‌ها از ام.دی.اف بالاتر است و جذب آب آن ناچیز است.

    برخی فرآیندهای ساخت ام.دی.اف مانند جداسازی و پخت الیاف، آسیاب کردن و مش‌بندی در این پلیمر وجود ندارد و بنابراین زمان تولید آن بسیار کاهش می‌یابد.

    کاهش هزینه و زمان در فرآیند ساخت، مقاومت فیزیکی و شیمیایی بالا از جمله مزایای استفاده از این نوع پلیمرهاست.

    این محصول از نرمه سمباده‌زنی ام.دی.اف تولید می‌شود.

    نرمه سمباده‌زنی یکی از ضایعات کارخانه‌های تولید ام.دی.اف است و در بیشتر موارد سوزانده می‌شود، بنابراین استفاده از این ضایعات علاوه بر کاهش هزینه‌های تولید موجب حفظ محیط زیست می‌شود.

    استفاده از یک کامپوزیت زیست‌پذیر در جهت تولید ضایعات کم‌تر زیست محیطی گامی موثر است.

    از چنین ترکیبابی در جهان بسیار استفاده می‌شود ولی این روش برای نخستین بار در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد." این محصول در مرحله آزمایشگاهی قرار دارد.

    آشنایی با تولید تخته‌های چوبی مقاوم با استفاده از نانو ذرات ساخت تخته تراشه مقاوم از چوب پالونیا به کمک نانوذرات رس و سیلیکا امکان‌پذیر شد.

    به تازگی تیم تحقیقاتی از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به کمک نانوذرات رس و سیلیکا موفق به ساخت تخته تراشه مقاوم از چوب پالونیا شدند.

    جنگل‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع چوبی شناخته می‌شوند.

    این در حالی است که جنگل‌ها و درختان وظیفه مهم تصفیه هوا و تولید اکسیژن را بر عهده دارند و با مصرف این منابع ارزشمند یکی از نیازهای اولیه انسان برای زنده ماندن نیز در خطر خواهد بود.

    در ایران به عنوان کشور در حال توسعه که با کمبود منابع جنگلی و چوبی برای استفاده در صنایع چوب مواجه است، تحقیقات دانشگاهی برای پیدا کردن جایگزین‌های مناسب برای این منابع در سال‌های اخیر گسترش یافته است.

    پژوهشگران دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با تحقیقاتی در این زمینه و با استفاده از چوب درخت "پالونیا" موفق به ساخت تخته تراشه جهت‌دار از چوب پالونیا و تقویت آن به وسیله نانو ذرات رس و سیلیکا شدند که در سطح آزمایشگاهی با نتایج بسیار خوبی همراه بوده است.

    درخت پالونیا یگ گونه با رشد سریع است و استفاده از آن علاوه بر حفظ منابع جنگلی باعث خواهد شد تا کمبود مواد خام را در کشورهای کم‌چوب تامین کند.

    علاوه بر این با بهره‌گیری از فناوری نانو و نانو ذرات می‌توان مقاومت چوب‌های سبک با رشد سریعِ پانل را بهبود بخشید و تخته تراشه‌هایی با مقاومت قابل قبول ساخت که جایگزین مناسبی برای چوب به منظور حفاظت از جنگل‌ها باشد.

    در این پژوهش تیم تحقیقاتی این دانشگاه با استفاده از نانو ذرات رس و سیلیکا موفق به تولید تخته‌های چوبی شدند که مقاومت فیزیکی-مکانیکی آن افزایش یافته است.

    از این تخته‌ها می‌توان در ساخت منازل مسکونی، جعبه‌های بسته‌بندی، اسباب و اثانیه، سقف، پشت‌بام، کف و سالن‌های ورزشی استفاده کرد.

    آشنایی با آلومینیوم شهر > معماری- همشهری آنلاین: آلومینیوم زمانی یک فلز گران‌بها و ارزشمندتر از طلا به حساب می‌آمد و امروزه به‌ عنوان فلزی صنعتی مورد توجه قرار گرفته است.

    تاریخچه کشف آلومینیوم "فردریک وهلر" به‌طور کلی به آلومینیوم خالص اعتقاد داشت.

    اما این فلز دو سال پیشتر به‌وسیله "هانس کریستین ارستد" شیمیدان و فیزیکدان دانمارکی بدست آمد.

    در روم و یونان باستان این فلز را به‌ عنوان ثابت‌کننده رنگ در رنگرزی و نیز به‌عنوان بند‌آورنده خون زخم‌ها بکار می‌بردند و هنوز هم به‌عنوان داروی بند آورنده خون مورد استفاده ‌است.

    در سال ۱۷۶۱، "ویتون دموروو" پیشنهاد کرد تا alum را آلومین (alumin) بنامند.

    پیدایش و منابع اگر چه آلومینیوم، یک عنصر فراوان در پوسته زمین است (۱۸٪)، این عنصر در حالت آزاد خود بسیار نادر است و زمانی یک فلز گران‌بها و ارزشمندتر از طلا به حساب می‌آمد.

    بنابر این، به‌ عنوان فلزی صنعتی اخیرا مورد توجه قرار گرفته و در مقیاس‌های تجاری تنها بیش از ۱۰۰ سال است که مورد استفاده‌ است.

    در ابتدا که این فلز کشف شد، جدا کردن آن از سنگ‌ها بسیار مشکل بود و چون کل آلومینیوم زمین به‌صورت ترکیب بود، مشکل‌ترین فلز از نظر تهیه به شمار می‌آمد.

    آلومینیوم برای مدتی از طلا با ارزش‌تر بود، اما بعد از ابداع یک روش آسان برای استخراج آن در سال ۱۸۸۹، قیمت آن رو به کاهش گذاشت و سقوط کرد.

    تهیه مجدد این فلز از قطعات اسقاط (از طریق بازیافت) تبدیل به بخش مهمی از صنعت آلومینیوم شد.

    بازیافت آلومینیوم موضوع تازه‌ای نیست، بلکه از قرن نوزدهم یک روش رایج برای این کار وجود داشت.

    با این همه تا اواخر دهه ۶۰ این یک کار کم منفعت بود تا زمانی که بازیافت قوطی‌های آلومینیومی آشامیدنی‌ها بالاخره بازیافت این فلز را مورد توجه قرار داد.

    منابع بازیافت آلومینیوم عبارتند از: اتومبیل‌ها، پنجره‌ها، درها، لوازم منزل، کانتینرها و سایر محصولات.

    معرفی آلومینیوم، عنصر شیمیایی است که در جدول تناوبی دارای علامت Al و عدد اتمی ۱۳ می‌باشد.

    آلومینیوم که عنصری نقره‌ای و انعطاف‌پذیر است، عمدتا به صورت سنگ معدن بوکسیت یافت می‌شود و از نظر مقاومتی که در برابر اکسیداسیون دارد، همچنین وزن و قدرت آن، قابل توجه‌ است.

    آلومینیوم در صنعت برای تولید میلیون‌ها محصول مختلف به‌کار می‌رود و در جهان اقتصاد، عنصر بسیار مهمی است.

    اجزای سازه‌هایی که از آلومینیوم ساخته می‌شوند، در صنعت هوانوردی و سایر مراحل حمل‌ونقل بسیار مهم هستند.

    همچنین در سازه‌هایی که در آن‌ها وزن پایداری و مقاومت لازم هستند، وجود این عنصر اهمیت زیادی دارد.

    ویژگی‌های قابل توجه آلومینیوم، فلزی نرم و سبک، اما قوی است، با ظاهری نقره‌ای - خاکستری مات و لایه نازک اکسایش که در اثر برخورد با هوا در سطح آن تشکیل می‌شود، از زنگ خوردگی بیشتر جلوگیری می‌کند.

    وزن آلومینیوم تقریبأ یک سوم فولاد یا مس است.ِ چکش خوار، انعطاف‌پذیر و به راحتی خم می‌شود.

    همچنین بسیار بادوام و مقاوم در برابر زنگ‌زدگی است.

    به‌علاوه، این عنصر غیر مغناطیسی، بدون جرقه، دومین فلز چکش‌خوار و ششمین فلز انعطاف‌پذیر است.

    کاربردها چه از نظر کیفیت و چه از نظر ارزش، آلومینیوم کاربردی‌ترین فلز بعد از آهن است و تقریبا در تمامی بخش‌های صنعت دارای اهمیت است.

    آلومینیوم خالص، نرم و ضعیف است، اما می‌تواند آلیاژهایی را با مقادیر کمی از مس، منیزیوم، منگنز، سیلیکون و دیگر عناصر بوجود آورد که ویژگی‌های مفید گوناگونی دارند.

    این آلیاژها اجزای مهم هواپیماها و راکت‌ها را می‌سازند.

    وقتی آلومینیوم را در خلاء تبخیر کنند، پوششی تشکیل می‌دهد که هم نور مرئی و هم گرمای تابشی را منعکس می‌کند.

    این پوشش‌ها لایه نازک اکسید آلومینیوم محافظ را بوجود می‌آورند که همانند پوششهای نقره خاصیت خود را از دست نمی‌دهند.

    یکی دیگر از موارد استفاده از این فلز در لایه آینه‌های تلسکوپ‌های نجومی است.

    برخی از کاربردهای فراوان آلومینیوم عبارتند از: حمل و نقل (اتومبیل‌ها، هواپیماها، کامیون‌ها، کشتی‌ها، ناوگانهای دریایی، راه آهن و...) بسته‌بندی (قوطی‌ها، فویل و...) ساختمان (درب، پنجره، دیوار پوشها و...) کالاهای با دوام مصرف کننده (وسایل برقی خانگی، وسایل آشپزخانه، ...) خطوط انتقال الکتریکی (به‌علت وزن سبک اگرچه هدایت الکتریکی آن تنها ۶۰٪ هدایت الکتریکی مس می‌باشد) ماشین‌آلات اکسید آلومینیوم (آلومینا) به طور طبیعی و بصورت کوراندوم، سنگ سنباده، یاقوت و یاقوت کبود یافت می‌شود که در صنعت شیشه‌سازی کاربرد دارد.

    یاقوت و یاقوت کبود مصنوعی در لیزر برای تولید نور هم‌نوسان به کار می‌روند.

    آلومینیوم با انرژی زیادی اکسیده می‌شود و در نتیجه در سوخت موشک‌های با سوخت و دمازاها مورد استفاده واقع می‌شود.

    در طی جنگ جهانی اول و دوم، آلومینیوم به مقدار قابل توجهی تولید و به عنوان ماده سبک و مناسب در ساخت هواپیماهی جنگی به کار گرفته شد.

    صنایع آلومینیوم سازی در این زمان پیشرفت چشمگیری یافتند.

    بعد از جنگ جهانی کشورهایی همچون کانادا و آمریکا که اکنون صاحب صنایع عظیمی در زمینه آلومینیوم هستند و گستره عظیمی از این صنعت را در اختیار دارند متوجه اهمیت کاربرد آلومینیوم در سایر صنایع و از جمله در ساختمان‌سازی شدند.

    آلومینیوم به دلیل خواص ویژه ای که دارد توانسته است طی 50 سال اخیر پیشرفت چشمگیری را در صنایع ساختمانی پیدا کند.

    چنانچه میزان مصرف آن از سال 1960 تا سال 1998 روند صعودی داشته است.

    امروزه حدود 35 در صد از آلومینیوم تولیدی دنیا در صنایع ساختمانی مصرف می‌شود.

    آلومینیوم به اشکال مختلف در ساختمان به کار می‌رود.

    آلومینیوم اکسترود شده، نورد شده و ریختگی برای ساخت قالب‌های در و پنجره، سقف، کف کاذب، نما، یراق‌آلات، پرده دیواری، سیستم‌های حرارتی و تهویه‌ای، پرده و حفاظ، سایبان و پارتیشن‌ها و پانل‌ها، ساختمان‌های پیش‌ساخته، خانه‌های سبز و داربست‌ها استفاده می‌شود.

    مهم‌ترین دلیلی که باعث شده تا آلومینیوم با این وسعت و به این اندازه در صنایع ساختمانی به کار رود عبارتند از: سبکی و وزن کم تجهیزات آلومینیومی فاکتور بسیار مهمی در کاربردهای مهندسی ساختمان محسوب می‌شود.

    آلومینیوم فلزی است با وزنی حدود یک سوم وزن فولاد، ین سبک وزنی و همچنین قابلیت شکل‌پذیری بالا ، آلومینیوم را فلزی مناسب جهت ساخت در و پنجره تبدیل نموده است.

    موارد آلومینیومی مصرفی در ساختمان طول عمر بالایی داشته و به تعمیر و نگهداری نیازی ندارند.

    آلومینیوم موجب می‌شود خطرات احتمالی ناشی از زلزله به حداقل برسد.

    همچنین بار استاتیکی وارد بر ساختمان کم گردد و در نتیجه مصالح مورد نیاز نیز کاهش یابد و فشار کمتری به پی ساختمان وارد شود و فونداسیون ساختمان را بتوان با مواد کمتری طراحی کرد.

    نسبت استحکام به وزن بالای آلومینیوم از خواصی است که در صنعت ساختمان‌سازی اهمیت ویژه‌ای را به آن می‌دهد.

    آلومینیوم دارای چگالی حدود 2/7 گرم بر سانتی‌متر مکعب است، یعنی حدود یک سوم چگالی فولاد، استحکام آلیاژهای آلومینیوم را نیز می‌توان با انتخاب آلیاژ مناسب و گاه با اعمال عملیات حرارتی خاص به حد استحکام فولاد رساند، در نتیجه می‌توان آلومینیوم با استحکام و سختی بالا به دست آورد و در ساخت حمایل‌ها و فرم‌های پنجره‌ها و درها استفاده کرد.

    سختی و استحکام مواد آلومینیومی باعث می‌شود که یک نوار باریک برای قاب آلومینیومی بتواند در مقابل بارها و تنش‌های اعمالی پایدار بماند و این مورد در ساختمان‌های بلند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا پایداری و ثبات استاتیکی از خواص ضروری برای پنجره‌ها، سردرها و سایبان‌ها محسوب می‌شوند.

    سردرهای آلومینیومی به عنوان پوششی در مقابل نور و حرارت به کار می‌روند و کاربرد آن‌ها در ساختمان‌های غیر مسکونی بیشتر می‌باشد.

    این پوشش‌ها باعث افزایش عمر ساختمان می‌شوند، خواص عایق‌بندی مناسب را فراهم می‌کنند و بازده بهره‌برداری از انرژی را تقویت می‌کنند.

    نسبت استحکام به وزن بالای آلومینیوم، باعث شده که این فلز به عنوان ماده مناسب برای کاربرد در نماسازی مطرح باشد.

    علاوه بر آن موجب کاهش هزینه‌های حمل و انتقال تجهیزات می‌شود.

    وزن کم محصولات آلومینیومی جابه‌جایی آن را از مکانی به مکان دیگر تسهیل می‌نماید.

    پانل‌های رول شده با وزن مخصوص کم، قابل جابجایی با دست می‌باشند و نیاز به تجهیزات عظیم و سنگین ندارند.

    سازه‌های سبک و پارتیشن‌های آلومینیومی به راحتی قابل اتصال و جابجایی می‌باشند و نصب آن‌ها با سرعت و سهولت امکان‌پذیر است.

    یکی دیگر از خواص آلومینیوم در صنایع ساختمانی قرار گرفتن آلومینیوم در زمره مواد غیر مشتعل می‌باشد زیرا که آلومینیوم نمی‌سوزد و قابل اشتعال نیست و در آتش‌سوزی در زمره مواد غیر مشتعل شونده دسته‌بندی می‌شود.

    آلومینیوم در 650 درجه سانتی‌گراد ذوب می‌شود که تا رسیدن به این دما به زمان نسبتاً زیادی نیاز است.

    در یک آتش‌سوزی بزرگ این خاصیت یک مزیت مهم به شمار می‌رود زیرا که انرژی آتش صرف ذوب و گرم کردن آلومینیوم می‌شود.

    سقف‌های صنعتی و دیوارهای خارجی ساخته شده از پانل‌های نازک آلومینیوم طوری طراحی می‌شوند که در یک آتش‌سوزی بزرگ ذوب شوند.

    در نتیجه ساختمان باز شده، گرما و دود آزاد شده و اجازه خروج پیدا می‌کند و در نتیجه دمای اعمال شده به ساختار کم می شود و خاموش کردن آتش آسان‌تر انجام می‌گیرد.

    در نتیجه سازه اصلی ساختمان سالم باقی می‌ماند.

    خطرات ریزش نیز کمتر می‌شود و در ضمن نیاز به بازسازی کامل سازه‌ها بعد از آتش سوزی نیز از بین می‌رود.

    علاوه بر مسائل فوق نکته مهم این است که آلومینیوم در حین گرم شدن و حتی ذوب شدن هیچ نوع گاز و دود خطرناک و سمی تولید نمی‌کند، در نتیجه در مقایسه با در و پنجره‌های چوبی و یا PVC به دلیل عدم تولید گاز یا دود خطرناک از کیفیت بالاتری برخوردار است.

    آلومینیوم سخت، محکم و پایدار است و یکی از مزایای پنجره های آلومینیومی بر پنجره‌هایی از جنس چوبی و یا وینیلی(PVC) سختی آن‌ها است.

    آلومینیوم تقریباً 2/23 برابر سخت‌تر از وینیل و 2/7 برابر سخت‌تر از چوب است.

    لذا در و پنجره و سازه‌های آلومینیومی در برابر کج شدن و اعوجاج ناشی از تحرک ساختمان مشکلی از خود نشان نمی‌دهند و در برابر بارهای اعمالی تغییر شکل نداده و دفورمه نمی‌شوند.

    بر خلاف سایر موارد مصالح ساختمانی، آلومینیوم از عمری طولانی و نامحدود برخوردار است و دوام و پایداری آن از سایر مواردی که در اطرافمان هر روز می‌بینیم بیشتر است.

    آلومینیوم نصب شده در گنبد کلیسای San RomesGieacchino در یک قرن پیش، اجزاء ساختمانی نصب شده در ساختمان امپراطوری نیویورک در سال 1953 (اولین ساختمانی که از آلومینیوم آندایز شده در آن استفاده شد) و یا مجسمه واقع در سیرک لندن که قدمت آن به صد سال پیش بر می‌گردد، نمونه‌های جالبیست که نشان از عمر طولانی این فلز دارند.

    آلومینیوم رطوبت را جذب نمی کند، متورم نمی‌شود، ترک نمی‌خورد، شکافته و پاره نمی‌شود، منقبض نمی‌شود و قابل فاسد شدن نیست.

    آلومینیوم در مقابل اشعه ماوراء بنفش به هیچ گونه پوششی نیاز ندارد.

    محصولات مصرفی آلومینیوم در ساختمان به صورت آلیاژهای آلومینیوم می‌باشند که به صورت ریختگی یا فولادی بوده و حاوی عناصری مثل منگنز، منیزیم و سیلیسیم می‌باشند.

    وجود این عناصر به صورت آلیاژی باعث یجاد خواص پایداری و دوام و مقاومت در برابر اتمسفر و هوا و استحکام بالا تاحد فولاد می‌شود.

    یکی دیگر از خواص فوق‌العاده آلومینیوم مقاومت خوردگی آن است.

    اکسید طبیعی که همواره در سطح آلومینیوم وجود دارد مانع و سد بزرگی در برابر انواع مواد خورنده محسوب می‌شود.

    لایه اکسید تشکیل شده، نازک، مستحکم و غیر متخلخل است و نقش پوشش را بازی می‌کند.

    لذا در ساخت اجزایی از ساختمان که تنها یک بار قابل چک کردن هستند و بعد از آن امکان بازدید آن‌ها وجود ندارد، مناسب می‌باشد.

    آلومینیوم در برابر رطوبت و اتمسفر هوا مقاوم است و خورده نمی‌شود، لذا بهترین ماده برای ساخت در و پنجره و سایر تجهیزات ساختمانی در مناطق مرطوب و شرجی و نواحی ساحلی است.

    علاوه بر آن مواد آلوده کننده‌ای مثل آمونیوم NH4، منوکسید کربن و دی‌اکسید کربن تاثیر بسیار کمی بر آلومینیوم دارند.

    همچنین تاثیر کمی که کلرید سدیم بر آلومینیوم دارد باعث استفاده این فلز در سازه‌های دریایی و مناطق ساحلی گشته است.

    فویل‌های آلومینیومی معمولاً برای محافظت از سایر مواد ساختمانی به کار می‌روند.

    مثلاً فویل به پانل‌های ساختمانی "لامینه" چسبانده می‌شود و همچون یک پوشش از نفوذ رطوبت به آن جلوگیری می‌کند.

  • فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

مصالح ساختمانی، عبارت است از موادی که برای ساخت‌وساز استفاده می‌شوند. بسیاری از موادی که به صورت طبیعی ایجاد می‌شوند (مانند رس، ماسه، چوب، سنگ و حتی شاخ و برگ‌های کوچک)، برای ساختن یک ساختمان کاربرد دارند. به غیر از مواد و مصالح طبیعی، برخی از مواد ساخته شده توسط انسان نیز به صورت ترکیبی، در ساخت‌وساز استفاده می‌شوند. در بسیاری از کشورها، تولید مصالح ساختمانی به صورت یک صنعت ...

نکات اجرائی ساختمان سازی ( پخش دوم نازک کاری ) قیر و گونی اگر خاکهای مجاور دیوارهای زیرزمین مرطوب باشد روی ماسه سیمان را سه قشر قیر وگونی می کشند .در این محل بیشتر از قیر 70×60 استفاده می نمایند.در موقع قیر و گونی کردن باید دقت شود که به هیچ وجه منفذ یا سوراخی خالی نموده ودر همه لایه ها قیر ،کلیه سطح را بپوشاند وبهتر است در همین مرحله قیر وگونی تا روی کرسی چینی دیوار زیرزمین ...

مقدمه و آشنایی بامحل کار آموزی اینجانب سید رضا حسینی دانشجوی رشته عمران کارهای عمومی ساختمان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور کارآموزی خود را در واحد عمران شهرداری نیشابور زیر نظر مهندس صدیقی و مهندس سرچاهی و چند مهندس دیگر شهردرای شروع کردم و طول دوره کارآموزی من شامل چند قسمت زیر می باشد : کارخانه آسفالت به مدت 6 روز - آسفات جاده ها به مدت 3 روز – انبار مرکزی شهرداری نیشابور ...

لغت شناسی و تقسیم بندی : در تعاریف به کار رفته برای انواع مواد شبه بتنی که در دمای بالا به کار می روند یک نوع نا هماهنگی وجود دارد و استانداردی وجود ندارد که مواد را طوری تعریف کند تا در بر گیرنده این تقسیم بندی باشد . بنابر این کار اساسی این است که ابتدا موضوع را با تاکید بر تعاریف گفته شده برای بتن مقاوم حرارتی شروع کنیم . مشکلات نامگذاری : امروزه واژه ها ی مقاوم درجه حرارت ...

دیوار چینی 1- دیواری که از آجر فشاری یا با سنگ مخلوط و یا با مصالح دیگر با ملات ماسه سیمان یا ماسه آهک ویا ملات باتارد چیده شده . 2- نمای دیوار را می توان از ابتدا با نما سازی خارجی پیوسته ساخته و به تدریج بالا ببرد بطوری که هر رگ آجر چینی قسمت جلوی کار آجر تراشیده گذارده و پشت آنرا از آجر فشاری یا مصالح دیگر می چینند.که ضخامت و مقاومت هر دیوار بستگی به نوع کار بری آن دارد .که ...

سیمان و خواصّ آن 1 مقدمه جهت احداث هر ساختمان مانند واحدهای مسکونی ، ساختمانهای اداری ، مراکز آموزشی، سدهای خاکی و مخزنی، راه‌های گوناگون، تأسیسات دریایی و … عوامل گوناگون مورد مطالعه قرار می‌گیرند که نتیجه هر مطالعه، انتخاب پرامتر ویژه‌ای در آن زمینه است. از جمله زمینه‌هایی که در هر عملیات ساختمانی باید بررسی شود، مصالح مصرفی آن پروژه است. با عنایت به اهمیت این مطلب، هدف از ...

موضوع پروژه طراحی یک ساختمان مسکونی اسکلت فلزی با سقف تیرچه بلوک واقع در شهرگرگان شامل9 طبقه (7 طبقه مسکونی به علاوه1طبقه پیلوت و یک خرپشته) می باشد. ساختمان در جهت شرق و غرب به صورت یک سیستم قاب ساختمانی ساده با مهاربندی هم محورو در جهت شمال و جنوب قاب خمشی متوسط می باشد.وجنس زمین محل ساخت از نوع 2 بوده وارتفاع طبقه پیلوت 2.8 وارتفاع طبقات 3.2 و ارتفاع خرپشته 2.5 بوده و در سمت ...

صورت پروژه طراحی سازه های فولادی به شرح زیر می باشد : موضوع پروژه طراحی یک ساختمان مسکونی اسکلت فلزی با سقف تیرچه بلوک واقع در شهرسنندج شامل 6 طبقه (6 طبقه مسکونی به علاوه یک طبقه پیلوت) می باشد. ساختمان در جهت شرق و غرب به صورت یک سیستم قاب ساختمانی ساده با مهاربندی هم محورو در جهت شمال و جنوب قاب خمشی متوسط می باشد.وجنس زمین محل ساخت از نوع 2 بوده وارتفاع طبقه پیلوت 2.8 ...

مقدمه کاشی وسرامیک از محصولات عمده خاک رس و سفال می باشند کاشی های سرامیکی سطوح مکان های بهداشتی در داخل منازل و همچنین بیماریستانهای را به صورت فراگیر در بر می گیرند امروزه به علت تنوع طرح و اندازه از آنها در سایر فضاهای عمومی و خصوصی استفاده می کنند و به علت تنوع در مقاوت لعاب در محیط های شیمیایی مختلف و فضاهایی مانند کارخانجات دارای محیط شیمیایی و یا آزمایشگاه ها ، کاشی تنها ...

مقدمه : آجر سنگی است ساختگی (مصنوعی) که نوع رسی آن از پختن خشت (گل شکل داده شده) و نوع ماسه آهکی آن از عمل آوردن خشت ماسه آهکی (که از فشردن مخلوط همگن ماسه سیلیسی و آهک در قالب ساخته می‌شود) با بخار تحت فشار زیاد به دست می‌آید، آجرهای بتنی همانند بلوکهای سیمانی تهیه می‌شوند. آجر رسی عمدتاً از سیلیکاتهای آلومینیوم بوده و آجر ماسه آهکی از سنگدانه‌های ریز سیلیسی تشکیل شده است که ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول