وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا کاملا رایگان و اپن سورس هست ( بر پایه مجوز GPL ) که شما بوسیله آن قادر خواهید بود براحتی یک وبلاگ – فوتوبلاگ – پادکست – گالری و … بسازید.
وردپرس توسط زبان بسیار محبوب PHP نوشته شده و از قدرت MySQL برای ذخیره داده ها استفاده می کند.
دو هدف اصلی سازندگان وردپرس راحتی کاربر در کار با این سیستم و رعایت استاندارد های جهانی هست. بهمین منظور شاید شما امکاناتی را که در یک CMS مشاهده می کنید بطور تمام و کمال در وردپرس نمی بینید. به همین منظور سازندگان وردپرس با کد نویسی دقیق و کامل و در اختیار قرار دادن امکانات و API های فراوان برای توسعه دهندگان این امکان رو ایجاد کرد که دیگران بتوانند براحتی اقدام به ساخت و توسعه افزونه برای وردپرس بکنند.
وردپرس در ادامه راه پروژه موفق b2 می باشد که در سال ۲۰۰۳ شکل گرفت. نام وردپرس توسط Christine Selleck دوست مت مولوگ ( توسعه دهنده اصلی وردپرس ) پیشنهاد و از آن روز تا الان وردپرس با سرعت و پیشرفتی قابل ملاحظه تبدیل به معروفترین و پرکاربردترین ابزار ساخت وبلاگ بر روی هاست شده است
اولین قدم ها با ووردپرس
Bottom of Form
پیشنیازهای ادبی
آشنایی با دستور زبان فارسی
آشنایی با آیین نگارش (جدانویسی واژهها)
آشنایی با روشهای واژهگزینی
اشنایی با واژههای فارسی سره
پیشنیازهای فنی
آشنایی با اینترنت
آشنایی با وب
آشنایی با وبنامه
آشنایی با [[وردپرس چیست|وردپرس]]
[[تفاوت wordpress.org با wordpress.com]]
آشنایی با یونیکد
آشنایی با چیدمان تختهکلید استاندارد فارسی
آشنایی با نویسههای فارسی
آشنایی با ی و ک فارسی و توانایی شناخت آنها از ی و ک تازی (عربی)
آشنایی با شمارههای فارسی و توانایی شناخت آنها از لاتین و تازی (عربی)
آشنایی با وردپرس فارسی
آشنایی با فرهنگستان زبان فارسی وردپرس
آشنایی با بخش مستندات وردپرس فارسی
آشنایی با [[پروندهی زبان وردپرس فارسی]]
آشنایی با پندارهی gettext
اشنایی با *نرمافزار Poedit
آشنایی با نرمافزار BabelPad
آشنایی با [[SVN چیست و چگونه با آن کار کنیم؟|SVN]]
آشنایی با نرمافزار TortoiseSVN
چگونگیها
چگونه ترجمه کنم؟
دریافت پرونده از svn جایگاه پروندهها
تازهترین نگارش پروندهی زبان وردپرس.ارگ
پروندهی زبان وردپرس.کام
ویرایش پرونده با Poedit
زدن دکمهی انجام (Commit) پس از ترجمهی هر خط
چگونه دریابم که تخته کلیدم استاندارد است؟
چیدمان تخته کلید استاندارد ملی ایران را ببینید. اگر حروفی که مینویسید سازگار با این چیدمان باشد تختهکلید شما استاندارد است. یک راه ساده آزمایش نویسهی پ است. در استاندارد ملی ایران نویسهی پ روی کلید B07 (کلیدی که در ردیف دوم از پایین، و زیر رقم هفت قرار دارد و به طور عادی حرف M لاتین روی آن است) قرار دارد.
چگونه تخته کلیدم را استاندارد کنم؟
اگر میخواهید سیستم عاملتان برای همیشه استاندارد شود نوشتار زیر را بخوانید: http://fa.farsiweb.ir/fawiki/Win_Keyboard
اگر تخته کلید استاندارد را تنها برای کارهای کوچکی نیاز دارید و نمیخواهید به سیستم عاملتان دست بزنید از ویرایشگر بهداد کمک بگیرید:
http://behdad.org/editor/
حالا نوبت چیست؟
همین چند لحظه پیش عملیات معروف نصب پنج دقیقه ای وردپرس را بدون اضطراب و دردسر به پایان رساندید. وردپرس امکانات شگفت انگیز فراوانی دارد. خب حالا که مرحله نصب را پشت سرگذاشتید، نوبت چیست؟
بیایید ابتدا با هم چرخی در سایت وردپرستان بزنیم و مرحله به مرحله با قابلیتهای مختلف آن و کاربردشان آشنا شویم. به علاوه در این گشت و گذار یاد خواهید گرفت چگونه سایت جدیدتان را به سایتی منحصر به فرد تبدیل کنید.
در بخش نخست این خودآموز درخواست داریم تا هیچ گونه تغییری در برنامه ایجاد نکنید مگر آن که این تغییر خود در خودآموز ذکر شده باشد. فقط کافی است این مراحل ساده را پشت سر بگذارید تا به زودی بتوانید همه چیز را به دلخواهتان تغییر دهید.
از همین بالا شروع می کنیم
ابتدا وارد صفحه مدیریت شوید. این بخش در واقع مغز وبلاگ شماست، جایی که در آن خلاقیتتان شکوفا می شود، نوشته های خارق العاده تان را می نویسید و بهترین و دوست داشتنی ترین سایت ممکن را طراحی می کنید. سازماندهی سایت شما از همین جا آغاز می شود و این تازه ابتدای کار است.
در بخش مدیریت گزینه “مشاهده سایت” را که در بالای صفحه قرار دارد، انتخاب کنید. خوشتان اومد؟ نه؟ فعلا مهم نیست. فقط نگاه کنید. در دقایق، ساعت ها، هفته ها، ماه ها و … پیش رو زمان زیادی از وقت خود را در این قسمت سپری خواهید کرد.
نگاهی گذرا به سایت وردپرس شما
ابتدا و قبل از انجام تغییرات و سردرآوردن از چگونگی کار با وردپرس نگاهی به ظاهر سایت بیندازید. آشنایی با چینش عناصر در پوسته پیش فرض وردپرس و چگونگی کار کردن با آن بسیار مهم است. در این بخش قبل از اضافه کرن همه قابلیت های ویژه نگاهی به ظاهر سایت خواهیم انداخت.
طرحی که هم اکنون جلوی چشمان شما قرار دارد، پوسته نام دارد که درواقع نمایش سایت شماست. این، پوسته است که به ظاهر سایتتان سبکی خاص می بخشد و آن را منحصر به فرد می سازد. در پوسته پیش فرض وردپرس سربرگه آبی رنگی در بالای صفحه دیده می شود که محل درج عنوان سایتتان در آن قرار دارد. در کنار صفحه چندین عنوان و پیوند مشاهده می کنید. این در واقع “نوار کناری” سایت شماست. در قسمت میانی صفحه نوشته قرار دارد. در پایین صفحه نیز پابرگ است.
حال نگاهی کوتاه به نوشته خواهیم انداخت. ابتدا عنوان قرار دارد و در زیر آن مقداری اطلاعات به چشم می خورد. این قسمت داده های اضافی نام دارد و شامل اطلاعاتی درباره نوشته از جمله تاریخ و ساعت نگارش، نام نویسنده و دسته هایی است که نوشته در آن ها جای می گیرد.
حال آن قدر در صفحه پایین بیایید تا به یک نوار در انتهای آن برسید. این نوار پابرگ نام دارد و فعلا پیام (وبلاگ شما) با افتخار با نیروی وردپرس ساخته شده است در آن درج شده است.
به نوار کناری برمی گردیم. در این نوار بخش های متعددی با اطلاعات گوناگون دیده می شوند از جمله : برگه ها، دسته ها، بایگانی، تقویم و تاریخ. این قسمت بخشی از فهرست نوار کناری یا به عبارتی صفحه ناوبری است که کاربران به منظور مرور سایت و خواندن نوشته هایی که در دسته هایی خاص یا در بازه های زمانی خاص نوشته شده اند، از آن استفاده می کنند.