دانلود مقاله باج و خراج چیست

Word 70 KB 3291 44
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۴,۸۵۰ تومان
قیمت: ۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • -باج و خراج چیست؟ با مراجعه به کتابهای مختلف و افراد آگاه تعدادی از چیزهایی که به عنوان باج و خراج گرفته می شد نام ببرید.

     

    باج به معنی پول یا شیئی را به زور از کسی گرفتن و خراج یعنی پولی یا کالایی را باب ضرر و زیان به کسی دادن. در قدیم کشورهایی که با اسلام در جنگ بودند پس از شکست خوردن اگر مسلمان می شدند هیچ، و اگر می خواستند به دین خود (مسیحی، یهودی یا زرتشیت) بمانند 2 شرط اساسی داشت:

    اول اینکه در این صلح نامه حق تجاوز به حریم مسلمانان را نداشتند.

    دوم آن که سالانه مقداری طلا و محصولات آن کشور را به عنوان باج و خراج به دولت اسلامی بدهند و مقدار باج و خراج نسبت به جمعیت و سرزمین آنها تفاوت داشت هر چه سرزمین و جمعیت آنها بیشتر بود باید باج و خراج بیشتری  می دادند.

    در زیر به برخی از غزوات پیامبر که در آنها از دشمن باج و خراج گرفته می شد اشاره شده است:

     

    غزوه دومه الجندل

    دومه محلی است در ده کیلومتری راه کوفه و راه دمشق به مدینه میان حجاز و شام و حاکم آنجا اکیدبن عبدالملک نصرانی بود که تحت حمایت و اطاعت قیصر بسر می برد او لشکری جمع کرد و به طرف مدینه حرکت کرد پیغمبر به محض وصول این خبر با هزار نفر حرکت فرموده در راه اعتام و احشامی نصیب مسلمین شد و چون به دومه الجندل رسیدند دشمن فرار کرد و پس از سه روز اقامت پیامبر با قشون اسلام به مدینه باز گشتند. این غزوه نیز در ماه شعبال سال پنجم رخ داد.

    در غزوه بنی قریظه علی (ع) به نزدیکی قلعه دشمن برفت، چون او را دیدند گفتند این همان قاتل عمروبن عبدود است. پرچم را کنار دیوار حصار آنها نصب کردند و بیست و پنج روز آنها را در محاصره گرفتند پس از طول محاصره به قضاوت سعد بن معاذ حاضر شدند هرچه او می گوید همان کنند سعد گفت مردان آنها را بکشید و زنان آنها را اسیر کنید و اموال آنها را تقسیم نمائید پیغمبر فرموده بحکم خدا قضاوت کردی حی بن اخطب رئیس آنها بیرون آمد فهمید علی او را خواهد کشت و گفت قاتل من مرد بزرگی است و یک یک مردان آنها را اسیر گفتند و اسلام آموختند و اموال آنها را تقسیم کردند.

    فتنه بی قریظه هم بدست علی (ع) و فرمان پیامبر(ص) از بین رفت و مسلمین مدینه از شر یهودیان اطراف شهر و دیار خود آسوده خاطر شدند.

     

    2- اثرات سوء استفاده از بمب های شیمیایی

     

    سرآغاز

    استفاده از جنگ افزارهای شیمیایی پیشرفته کابرد آن با گاز اشک آور و مهوع به وسیله رژیم متجاوز عراق درجبهه جنوبی در تابستان 1361 آغاز گردید پیوسته روند فزاینده ای داشته است استفاده از عوامل شیمیایی بعد از عملیات حاج عمران و پیروانش از مرداد 1362 کابرد گسترده گاز اعصاب برای اولین بار در تاریخ جنگهای شیمیایی درجزایر مجنون در اواخر زمستان 1363، همچنین کابرد گاز خردل و عوامل اعصاب و خون در جاده فاو- بصره در اواخر بهمن 1364 به کارگیری گازهای شیمیایی در سردشت و اوایل تابستان 1366 و سرانجام کاربرد ترکیبی از گاز خردل- سانور و اعصاب درحلبچه، جنایات جنگی رژیم عراق به اوج خود رسید کاربرد گسترده جنگ افزارهای شیمیایی بوسیله عراق دراین منطقه از جهان، آنهم علیه کشوری که در مصاف جدی برای احقاق حق است ، تا کنون در هیچ یک از جنگهای جهانی سابقه نداشته است. اقدامات غیر انسانی عراق که تماما برخلاف عرف، قوانین و قراردادها و کنوانسیونهای بین المللی است، مدت شش سال است که پیوسته بطور مستمر در بعدی کاملا وسیع ادامه داشته است شگفت آنکه عراق از کاربرد چنین جنگ افزارهایی که در زمره جنگ افزارهای کشتار دسته جمعی در سطح جهانی محسوب می شود مطلقا هیچگونه هراس و پروایی به خود راه نداده است.

    قرن اخیر ، قرن تحولات عظیم در تمامی شئون زندگی انسان بویژه پیشرفت شگرف در قلمرو دانش و تکنولوژی نظامی است تحولات در زمینه تکامل هواپیماها، رادارها و موشکها به صورت وسائل عمده ای در خدمت اکثر نیروهای نظامی در آمده است هم اکنون طراحان نظامی در اندیشه استفاده از جنگ افزارهای جدید: لیزرها، پرتو افکنها ماهواره کشها و در نهایت در آستانه تحقق ابتکار پدافند استراتژیک آمریکا (جنگ ستارگان) و بهره برداری از آنها هستند.

     

    پیدایش دو پدیده خارق العاده :

    جنگ افزار های شیمیایی و میکروبی

    هسته ای

    به جنگها چهره ای و حشتناکتر و کریه تر بخشیده است، افزایش تواناییهای برخی از کشورها، در زمینه داشتن سطح قابل ملاحظه ای ازجنگ افزارها شیمیایی در برپا کردن جنگ، اعلام خطر برای جهان محسوب می شود. بطور کلی جنگ افزارهای شیمیایی و هسته ای به علت داشتن توانایی « انهدام قطعی متقابل»  به جنگ افزارهای تخریبی و یا « انهدام دسته جمعی» موسوم شده اند جنگ افزارهای شیمیایی به دلیل محدودیت نسبی شعاع عمل و نیز سهولت تولید و هزینه نازل ساخت آنها در جنگهای «منطقه ای» نیز به کار می روند ولی از جنگ جهانی دوم تا کنون از جنگ افزارهای هسته ای استفاده نشده است. گفته می شود که ذخائر جنگ افزارهای هسته ای دو ابر قدرت می تواند تا پانصد بار کره زمین را به طور کامل منهدم سازد، و این در حالی است که تولید و انبار سازی جنگ افزارهای شیمیایی و هسته ای به طور روز افزونی هنوز هم ادامه دارد.

    موضوع این تحقیق بررسی بعد سیاسی و نظامی جنگ افزارهای شمیایی و بیولوژیکی شناخت عوامل شیمیایی و بیولوژیکی، اقدامات پدافندی از جمله کشف عوامل شیمیایی و میکروبی، اعلام خطر، حفاظتهای نظامی و جنبه هایی که آمادگی مردم را افزایش می دهد. رفع آلودگی. تواناییها « ظرفیت» های کشورهای مختلف جهان، کاربرد گسترده جنگ افزارهای شیمیایی توسط عراق در جنگ تحمیلی اقدامات باز دارنده کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد در ژنو و جمهوری اسلامی ایران و همچنین اقدامات پزشکی و درمانی و سرانجام نتیجه گیری این تحلیل است که این پژوهش را به پایان می رساند.

     

    تاریخچه

    حیوانات، اولین موجوداتی هستند که از عوامل شیمیایی در مبازرات، استفاده کرده اند! اسکونها وقتی مورد حمله واقع می شوند آنچنان از خود بوی نامطبوعی متصاعد می کنند که مهاجم را به ستوه آورده و او را وادار به فرار می سازند اختاپوس  و ماهی مرکب برای آن که خود را از دید مهاجم دور نگهدارند ماده سیاهرنگی را در آب پخش می کنند، مورچه ها نیز برای کشتن یا آسیب زدن مورچه ها ی دیگر در هوا اسید فرمیک پخش می کنند، مارها و عقربها نیز با نیش زهآگین خود سبب کشتن و صدمه سایر جانوران می شوند بنابر این شاید استفاده از عوامل شیمایی در جنگها با الهام از حیوانات بوده باشد. اولین عامل شیمیایی که توسط انسان در جنگها مورد استفاده قرار گرفت، نفت و قیر بود. بدین ترتیب که صدها سال قبل از میلاد مسیح، جنگاوران اولیه، دشمن را با افروختن آتش در پای دیوارهای قلاع مجبور به تسلیم می کردند. بنابر روایت پلوتارک تاریخ نگار یونان باستان، کنیوس سرتوریوس، سردار رومی برای دفع هجوم بربرها ابری از مواد تحریک کننده در هوا پخش کرد و فردای آن روز باد این مواد را به سوی دشمن برد و موجب کوری، خفگی، سرفه و سرانجام تسلیم آنها شد. اندیشه جنگ شیمیایی و میکروبی قرنهاست که جز لاینفک تفکر نظامی شده است از « آتش یونان» که در سوریه اختراع و توسعه یافته با کار آنی زیاد در عهد باستان، استفاده شده است، باور بر این است که با وجود محدودیتهای علمی آن زمان، در تکهای شیمیایی از آن، استفاده می شده است آلوده کردن آبها در جنگها قبل از جنگ جهانی اول نیز متداول بود ه است.

    حکو،‌اولین گاز سمی بود که در 22 آوریل 1915 توسط نیروهای آلمانی قیصری دربپرس در ناحیه مرزی بین آلمان و فرانسه به کار برده شد و سبب هلاکت 5000 نفر از نیروهای فرانسوی گردید. سپس در جنگ جهانی اول از گاز خردل به طور گسترده ای استفاده شد این گاز که از اتیلن فراهم می شود پنج ماه پس از اولین کاربرد توسط آلمانها، انگلستان محلول کلر را برای تلافی بر علیه آلمانها به کار برد و به نوبه آلمانها از فسژن بر علیه انگلیس استفاده کردند.

    پس از آن انگلستان مخلوط کلر و فسژن را بر علیه آلمانها به کار بود. نخستین گاز اشک آور در جبهه روسیه در همان سال به کار برده شد. در اواخر جنگ جهانی اول فسژن و کلر و پیکرین به طور مخلوط به کار برده شدند. کاربد 120000 تن از عوامل شیمیایی در طول چهارسال جنگ جهانی سبب کشته و مسموم شدن بیش از 1.3 میلیون  نفر گردید. هیتلر هنگامی که درجه دار جوانی بود از گاز سمی صدمه دید و چندی در بیمارستان بستری بود 80% تلفات جنگ جهانی اول ناشی از کاربد گاز فسژن بود. این گاز که یکی از کشنده ترین گازهاست. بآسانی از تاثیر کلر بر منو اکسید کربن تهیه می شود آمریکا در جنگ با ویتنام از مواد شیمیایی که در نقش یک عامل ضد گیاه، برای عریان کردن درختان بود استفاده کرد. آمریکا در حدود پنجاد هزار تن مواد ضد گیاه در عملیات نظامی بر روی حدود 100.000 کیلومتر مربع از خاک ویتنام. مصرف کرد از این مواد برای نابود ساختن، منابع غذایی دشمن و ممانعت از اختفا به وسیله برگها یا روییدنیها استفاده می شد.

     

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

با مراجعه به کتابهای مختلف و افراد آگاه تعدادی از چیزهایی که به عنوان باج و خراج گرفته می شد نام ببرید. باج به معنی پول یا شیئی را به زور از کسی گرفتن و خراج یعنی پولی یا کالایی را باب ضرر و زیان به کسی دادن. در قدیم کشورهایی که با اسلام در جنگ بودند پس از شکست خوردن اگر مسلمان می شدند هیچ، و اگر می خواستند به دین خود (مسیحی، یهودی یا زرتشیت) بمانند 2 شرط اساسی داشت: اول اینکه ...

در جنگ تحميلي 8 ساله عليه ايران رژيم عراق با بهره گيري از چالش هاي ميان تهران واشنگتن، با تحريک کاخ سفيد و با هدف رسيدن به اميال خود، مرزهاي غربي کشورمان را مورد تاخت و تاز قرار داد. اين جنگ به لحاظ بسياري پارامترها، با ساير نزاع هاي چند سال اخير

1-1سلاح های شیمیایی در دوران باستان: گرچه تاریخ دقیق نخستین کاربرد مواد سمی در ادوار گذشته نامعلوم است، با این حال می توان به کارگیری آتش از جانب انسان را به عنوان نخستین حربه شیمیایی نام برد. کاربرد مواد شیمیایی سمی حدود 600 سال قبل از میلاد مسیح در کتاب های پوزانیاس (Pausanias) مولف یونانی در شهر دلفی گزارش شده است. در آن زمان مهاجمان یونانی برای از پای در آوردن مدافعان دلفی ...

های شیمیایی سال هاست که از پایان جنگ تحمیلی می گذرد اما هنوز که هنوز است بسیاری از مجروحان شیمیایی در میان ما زندگی می کنند و بسیاری دیگر سال ها پیش از جمع ما خارج شدند و به مقام رفیع شهادت رسیده اند . بر اساس آمار به دست آمده امروز حدود صد وبیست هزار مجروح شیمیایی در میان ما زندگی می کنند که حال بسیاری از آنها نیز وخیم است . ما در این نوشته قصد داریم با دیدی زیست شناختی کمی از ...

سال هاست که از پايان جنگ تحميلي مي گذرد اما هنوز که هنوز است بسياري از مجروحان شيميايي در ميان ما زندگي مي کنند و بسياري ديگر سال ها پيش از جمع ما خارج شدند و به مقام رفيع شهادت رسيده اند . بر اساس آمار به دست آمده امروز حدود صد وبيست هزار مجروح شيم

دونالد رامسفلد در نوزدهم و بیستم دسامبر سال ۱۹۸۳ با صدام دیدار داشت. رامسفلد در تاریخ ۲۴ مارس ،۱۹۸۴ درست روزی که سازمان ملل متحد گزارشی مبنی بر استفاده عراق از گاز خردل، تابون و گاز اعصاب علیه ارتش ایران منتشر کرد باز هم به عراق سفر کرد.در تاریخ ۲۹ مارس ۱۹۸۴ نیویورک تایمز از بغداد گزارش داد که دیپلمات های آمریکایی از این نشست بین عراق و آمریکا اعلام رضایت کردند و پیشنهاد کردند ...

جنگ عراق با ايران که در ايران با نام‌هاي «دفاع مقدس»، «جنگ تحميلي»، و «جنگ هشت‌ساله»، و نزد اعراب با نام‌هاي «قادسيه صدام» و «جنگ اول خليج» (به عربي: قادسيّه صدّام، حرب الخليج الأولي) شناخته مي‌شود،[نيازمند منبع] طولاني‌ترين نبرد کلاسيک در قرن بيستم

سال هاست که از پایان جنگ تحمیلی می گذرد اما هنوز که هنوز است بسیاری از مجروحان شیمیایی در میان ما زندگی می کنند و بسیاری دیگر سال ها پیش از جمع ما خارج شدند و به مقام رفیع شهادت رسیده اند . بر اساس آمار به دست آمده امروز حدود صد وبیست هزار مجروح شیمیایی در میان ما زندگی می کنند که حال بسیاری از آنها نیز وخیم است . ما در این نوشته قصد داریم با دیدی زیست شناختی کمی از سختی های ...

سال هاست که از پایان جنگ تحمیلی می گذرد اما هنوز که هنوز است بسیاری از مجروحان شیمیایی در میان ما زندگی می کنند و بسیاری دیگر سال ها پیش از جمع ما خارج شدند و به مقام رفیع شهادت رسیده اند . بر اساس آمار به دست آمده امروز حدود صد وبیست هزار مجروح شیمیایی در میان ما زندگی می کنند که حال بسیاری از آنها نیز وخیم است . ما در این نوشته قصد داریم با دیدی زیست شناختی کمی از سختی های ...

بهره برداري از جنگ افزاهاي شيميايي در تاکتيکهاي نظامي به قدمت تاريخ بشر است. در واقع طبيعت نوعي از جنگ افزارهاي شيميايي را به برخي از جانوران براي حفظ جان خود به وديعه گذاشته است برخي ماهيها، خزندگان و دوزيستان داراي سيستمهاي پدافندي فلج کننده با پر

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول