تحقیق بررسی روستای جاغرق

Word 11 MB 32945 56
مشخص نشده مشخص نشده جغرافیا - زمین شناسی - شهرشناسی - جهانگردی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده

    برقراری عدالت اجتماعی،رفع فقرومحرومیت ،رشدوتوسعه یکپارجه نواحی مختلف وبخصوص روستاهای کشورمان،ازمهمترین اولویت های اساسی کارشناسان وبرنامه ریزان توسعه در سالهای اخیردرایران به شمار می رود.به همین جهت رشد وتوسعه مناطق روستای وبهبود شرایط زندگی ساکنین سکونتگاهای روستایی همواره مورد توجه بنیادمسکن انقلاب اسلامی ودیگر نهادها وسازمانهای متولی عمران روستایی قرار داشته است.هریک از این نهادها برنامه های مختلفی رابرای توسعه روستایی ارائه نموده اند.یکی از مهمتریت طرحهای ارائه شده در این زمینه طرح هادی روستایی می باشدکه ازسوی بنیادمسکن انقلاب اسلامی ارائه ودر طی سالهای گذشته در سطح روستاهها اجرا شده است.

    براساس تعریف ارائه شده ازسوی بنیادمسکن انقلاب اسلامی،طرح هادی اسلامی عبارت است از:

    <<فراهم آوردن بسترتجدیدحیات وهدایت روستا به لحاظ ابعاد اجتماعی،اقتصادی وفیزیکی.>>

    واژگان کلیدی:برنامه ریزی روستای- توسعه- طرح هادی-جمعیت-بهسازی

     

    (منبع: نگارنده)

    1)فصل اول-ویژگیهای طبیعی روستا

     مقدمه

    یکی از مهمترین مسائل روستاییان را منابع طبیعی تشکیل می دهد ووابستگی روستاییان به این بخش چنان شدید می شودکه غالبا نه تنها تکامل شرایط مادی ومعنوی آنان را با ارزش وچگونگی خود تحت شعاع قرار می دهد بلکه حتی بعضا بقاء حیات اجتماعات روستایی را به ارزش وکیفیت همین بخش (محیط طبیعی) مربوط می شودآب وخاک وکیفیت دسترسی به آن زیر بنای اقتصاد روستا را تشکیل می دهد که با فعالیتهای کشاورزی وسپس دامداری روستاییان شکل می گیرد.

    1-1معرفی اجمالی شهرستان مشهد:

    شهرستان مشهد از شهرستانهای استان خراسان می باشد،که در شمال این استان واقع شده است.این شهرستان از شمال به شهرستان کلات نادر،ازغرب به شهرستانهای چناران ونیشابورواز جنوب به شهرستانهای تربت حیدریه وفریمان واز شرق به شهرستانهای تربت جام وسرخس محدود می شود.

    این شهرستان دارای وسعتی حدود 10538 کیلومتر مربع می باشد ودر عرض جغرافیای 35 درجه و53 دقیقه تا 36 درجه و37 دقیقه شمالی و60 درجه و14 دقیقه تا 61 درجه و14 دقیقه طول شرقی واقع شده است.(منبع طرح هادی روستای جاغرق)

    1-1-1تقسیمات کشوری:

    براساس آخرین تقسیمات کشوری انجام شده این شهرستان دارای 4 بخش(مرکزی، احمدآباد،رضویه وطرقبه) 13 دهستان (تبادکان، طوس، کارده، کنویست،میان ولایت، درزآباد، پیوه ژن، سرجام،ابروان،پایین ولایت،میامی،شاندیز وطرقبه) 616 روستای دارای سکنه و732 آبادی خالی از سکنه می باشد.

    نقشه 1-1موقعیت شهرستان مشهد رادر استان خراسان نشان می دهد.

     

    (منبع: نگارنده)

    2-1شناخت وضع موجودروستای جاغرق

    2-1-1 موقعیت جغرافیای:

     الف - موقعیت نسبی :روستای جاغرق از توابع شهرستان طرقبه وشاندیزودر جوار شهرستان مشهدمی باشد.که در 12 کیلومتری روستای حصار،7 کیلومتری شهر طرقبه و15 کیلومتری شهر مشهد واقغ شده است که از سمت شمال به جاده طرقبه- نغندر،ازسمت غرب تا خط الرس ارتفاعات بینالود،ازسمت جنوب تا خط الراس ارتفاعات جنوبی واز سمت شرق تا روستای عنبران منتهی می شود.(منبع دهیارآقای عباس قربان علی زاده جاغرق)

    ب- موقعیت ریاضی:روستای جاغرق در عرض جغرافیایی 36 درجه و18 دقیقه وطول جغرافیای 59 درجه و19 دقیقه با ارتفاع 1420 متر از سطح دریا می باشد.(منبع-پاپلی یزدی)

    (منبع: بنیاد مسکن)               نقشه2-1- موقعیت جغرافیای

     

     

     

     

     

     

    جاغرق

    3-1- وجه تسمیه جاغرق:

    جاغرق از ترکیب دو کلمه (جا) به معنی محل ومکان ،(غرق )به معنای زیر آب بودن می باشد که در گذشته به دلیل آب فراوان در محل روستا به این نام معروف شده است.همچنین بعضی از مردم روستا معتقدند جام آب یکی از سلاطین در محل چشمه آبی در این مکان در آب غوطه ور می شود که پس از آن محل این روستا به جاغرق معروف می شود وتا کنون ادامه دارد.(منبع-اهالی روستا)

    4-1-تقسیمات کشوری جاغرق:

    دهستان جاغرق در استان خراسان،شهرمشهد،شهرستان طرقبه شاندیز،بخش طرقبه واقع شده است که دارای 936 خانوار ثابت و1500 خانوار فصلی و2445 نفر جمعیت می باشد.وهمچنین نوع آبادی مسکونی می باشد.

    ازنظر زمین شناسی روستای جاغرق در زون بینالود قرار دارد.که این زون دارای توالی سنگهای رسوبی دگرگونه وآتشفشانی است.در محل بستر استقرار روستای جاغرق واراضی اطراف آن سازندهای سری مایان که جنس آنها فیلیت،شیل،کوارتزیت وماسه سنگ سبز تیره ورسوبات دوران چهارم مشاهده می شود.ازنظر تکتونیک گسل های متعددی دراطراف روستا با جهت های متفاوت مشاهده میشود که فعالیت این گسل ها می توانداثرتخریبی زیادی در این منطقه داشته باشد.

    5-1- ویژگی های اقلیمی منطقه

    1-5- 1آب وهوا:

    آب و هوای منطقه:یکی از عوامل مهم زندگی انسان آب و هواست.از این رو جغرافیدانان همواره به عنوان یکی از اجزاء اصلی چشم انداز جغرافیایی بدان نگریسته و مطالعه آب و هوا را به صورت علمی و دقیق وجه سمت خویش قرار دادند.

    برای بررسی وضعیت عمومی آب وهوای روستای جاغرق،به دلیل عدم وجود ایستگاه هواشناسی در نزدیکی این روستا،فاصله نه چندان زیادبا مشهد از اطلاعات وآمار ایستگاه هواشناسی سینوپتیک مشهد در دوره آماری سالهای 1385 تا1389 استفاده شده است.که وضعیت پارامترهای اقلیمی آن به شرح ذیل می باشد.

    2-5-1- دما:

    دما:درجه حرارت یا دما عبارت است از اندازه گیری انرژی گرمایی که در خاک و هوا قابل سنجش می باشد. تمام ارگانیسم ها به صورت مستقیم از این حرارت متاثرند.(جعفرپور-ابراهیم-اقلیم شناسی.انتشارات دانشگاه پیام نور. تابستان 1370.ص35)

    بر اساس نتیایج به دست آمده از ایستگاه هواشناسی مشهد درسالهای 1390 درجه حرارت روستای جاغرق حدود  5/17 درجه سانتی گراد می باشد.که دی ماه با  5/8 درجه سانتی گراد سرد ترین ماه سال وتیر ماه با4/28  درجه سانتی گراد گرمترین ماه سال می باشد.

    متوسط حداکثر گرمترین ماه سال تیربا  45  درجه سانتی گراد ومتوسط حداقل سردترین ماه سال با 7/3 -  درجه سانتی گراد در ماه دی بوده است.

    حداکثر مطلق درجه حرارت در روستا جاغرق در ماه تیربا  2/36 درجه سانتی گراد وحداقل مطلق درجه حرارت در ماه دی با  5/2   درجه سانتی گراد به ثبت رسیده است.

    3-5-1- بارش ورطوبت:

    متوسط بارندگی این روستا حدود 7/251 میلی متردر طول سال می باشد در این منطقه بارندگی هامعمولا از اوایل پاییز شروع می شود وتا اواخر بهار ادامه می یابد. نوع باران در فصول پاییز وبهار عمدتا به صورت باران ودر فصل زمستان به صورت برف می باشد.

  • فهرست:

    چکیده.........................ب

    فصل اول: ویژگیهای طبیعی روستا................3

    مقدمه.................3

    1-1معرفی اجمالی شهرستان مشهد:.............3

    1-1-1تقسیمات کشوری:.....3

    2-1شناخت وضع موجودروستای جاغرق.................4

    2-1-1 موقعیت جغرافیای:............4

    3-1- وجه تسمیه جاغرق:.........6

    4-1-تقسیمات کشوری جاغرق:.............6

    5-1- ویژگی های اقلیمی منطقه.......6

    1-5- 1آب وهوا:...................6

    2-5-1- دما:...........................7

    3-5-1- بارش ورطوبت:.....................7

    4- 5- 1- بادها:.............9

    6-1- ویژگی های منابع آب روستا:.........9

    7-1- ویژگیهای منابع خاک روستا:....10

    8-1- پوشش گیاهی:................10

    2)فصل دوم-ویژگیهای انسانی منطقه جاغرق......12

    مقدمه...........12

    1- 2تعدادجمعیت روستای جاغرق.......12

    2 -2تراکم جمعیت:................12

    3-2 توزیع وترکیب جمعیت:...........13

    4- 2سوادوآموزش:...............14

    5- 2اشتغال:......................16

     6- 2حرکات جمعیت(زاد و ولد،مرگ ومیر،مهاجرت)..16

     2-6-2-مرگ میر: ......................17

    3-6-2مهاجرت:.............17

     7-2پیش بینی جمعیت و( برآوردجمعیت):.

    8-2-محاسبه رشد جمعیت: ...................18

     9-2-مسائل تاریخی و ویژگیهای فرهنگی(زبان،دین،مذهب)...18

       3)فصل سوم-ویژگیهای اقتصادی روستای جاغرق.........23

      مقدمه........23 

       1-3-موقعیت ووسعت اراضی کشاورزی........24

      2-3-توزیع اراضی کشاورزی....24

      3-3-منابع تامین اب زراعی .......25

     4-3-مالکیت اراضی...................26

     1-4-3-مالکیت اراضی روستا.................26

        4-4-مالکیت شخصی:....................26

        4-5-مالکیت عمومی(مشاع):..............26

      4-6-مالکیت دولتی:...................27

            4-7-مالکیت وقفی:....................27

    5-3-محصولات عمده کشاورزی روستا........29

    1-5-3-کشاورزی .................29

    2-5-3-دامداری:...............29

    3-5-3-دامپروری:..................32

    ب:صنعت............32

    ج:خدمات.......................33

    جمع بندی وضعیت اقتصادی روستا:..........36

    مشاغل پیشنهادی:.................37

    نقاط ضعف (محدودیتها):.................37

    نتیجه گیری:.................ج

    جدول شماره یک...................8

    جدول شماره دو..........13

    جدول شماره سه................14

    جدول شماره چهار................16

    جدول شماره پنج....................27

    جدول شماره شش.......................32

    نمودار2-1.........................14

    نمودار 3-1-........................15

    منابع و ماخذ....................ج

     

     

     

    منبع:

    1-اهالی روستای جاغرق

    2-بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مشهد

    3-بنیاد مسکن انقلاب اسلامی طرقبه

    4-پاپلی یزدی-دکتر محمد حسن-فرهنگ آبادی و اماکن مذهبی کشور-شهریور73                                 5-تمنا-سعید-مبانی جمعیت شناسی - ص85

    6-طرح هادی روستای جاغرق

    7-سازمان هواشناسی سینو پتیک مشهد

    8-شورای روستای جاغرق

    9-قربانعلی زاده-عباسعلی(دهیار روستای جاغرق)

چکیده: مطالعه حاضر تحت عنوان «روند توسعه روستایی در دهستان کبودگنبد شهرستان کلات نادر» به بررسی و تجزیه و تحلیل عوامل مؤثر در روند توسعه اقتصادی در این دهستان می‌پردازد. توسعه روستائی یک امر چند بعدی است که از مؤلفه‌های مختلفی تشکیل می‌شود. در این راستا، مؤلفه‌های مزبور در دهستان کبودگنبد به صورت زیرساختهای طبیعی، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی در نظر گرفته شده‌اند که هریک از این ...

مقدمه : از گذشته روستا به عنوان اولین مجتمع زیستی بشر مطرح بوده است وعواملی نظیر طبیعت ، اقلیم ، فرهنگ ، اقتصاد و. . . در شگل گیری آن موثرند . در اکثر روستاها هماهنگی بافت با محیط و طبیعت باعث رشد ارگانیک روستا شده است . در این میان روستاهایی وجود دارند که به نحو شگفت آوری با محیط طبیعی خود در آمیخته اند . در این روستاها ، فضاها ، از ارزش زیادی برخوردار می باشند . نوع انتخاب ...

امروزه گردشگري يکي از منابع اصلي درآمد ملي کشورهاي توسعه يافته و برخي کشورهاي در حال توسعه به ويژه کشورهاي جنوب شرقي آسيا را تشکيل مي¬دهد. براساس پيش¬بيني کارشناسان اقتصادي، صنعت توريسم با گردش سرمايه حدود 900 ميليارد دلاري در سال 2009 رتبه سوم از ن

مرحله اول : شناخت وضعیت موجود روستای دره از توابع شهرستان مهریز به بخشا میان و دهستان میان کوه می باشد که در 19 کیلومتری شهر مهریز ( مرکز شهرستان مهریز) و 49 کیلو متری شهریزد ( مرکز استان) واقع شده است این روستا با مختصات جغرافیایی 53 درجه و 25 دقیقه طول شرقی و 32 درجه و 9 دقیقه عرض شمالی در ارتفاع بیش از 2000 متر از سط آبهای آزاد ودر بستری کوهستانی استقرار یافته است به لحاظ ...

برقراري عدالت اجتماعي،رفع فقرومحروميت ،رشدوتوسعه يکپارجه نواحي مختلف وبخصوص روستاهاي کشورمان،ازمهمترين اولويت هاي اساسي کارشناسان وبرنامه ريزان توسعه در سالهاي اخيردرايران به شمار مي رود.به همين جهت رشد وتوسعه مناطق روستاي وبهبود شرايط زندگي ساکنين

انسان پيش از آموختن کشاورزي و کشف فنون و ابزارهاي مختلف, براي تامين نيازهاي زندگي خود به کوچ و چندجانشيني مي‌پرداخت. انسان‌ها براي تامين غذاي موردنياز خود و يافتن مکاني مناسب براي سکونت, به مکان‌هاي مناسب داراي منابع طبيعي (مرتع, آب, حيوانات) مهاجرت

مقدمه انسان پیش از آموختن کشاورزی و کشف فنون و ابزارهای مختلف, برای تامین نیازهای زندگی خود به کوچ و چندجانشینی می‌پرداخت. انسان‌ها برای تامین غذای موردنیاز خود و یافتن مکانی مناسب برای سکونت, به مکان‌های مناسب دارای منابع طبیعی (مرتع, آب, حیوانات) مهاجرت می‌نمودند. از زمانی که انسان کشاورزی را آموخت و توانست ابزارهای مورنیاز زندگی خود را بسازد به یکجانشینی روی آورد و روستاها ...

نظریات عزیز کیاوند مشکل ما شیوه تولید است نه کوچ یا اسکان، این شیوه تولید عشایری است که هماهنگی خود را با مقتضیات زمان از دست داده است و جماعتهای عشایری برای تغییر شیوه تولید خود تنها دو راه عقلایی را در پیش دارند : الف) تولید بر پایه کشتزارهای دامی عشایر، سنت و سابقه دیرینه ای در دامداری دارند، از طرفی تقریباً تمام روستاهای ما روستاهای کشاورزی هستند. اگر قرار باشد دهواره های ...

رابطه شهرو روستا موضوعي است جغرافيايي که در شکل دهي نظام اسکان جمعيت و سلسله مراتب سکونتگاهي و در نهايت توسعه جغرافيايي متوازن از طريق انتشار امواج توسعه از کانون هاي توسعه (شهر) به نقاط پيراموني (روستا) نقش به سزايي دارند اما هنگامي که اين توسعه رو

مقدمه: تمدن های بشر ،دردو مرکز سکونتگاهی شکل گرفته ات که عبارتند از : سکونتگاه های شهری وسکونتهای روستایی. این دو درطول حیات بشر، پا به پای هم ودرتعامل با یکدیگر، انقلاب های متعددی را در روند تکاملی تمدن بشری ایجاد کرده اند که ازآن جمله اند: انقلاب کشاورزی ، انقلاب صنعتی و0000 حداقل منشاء انقلاب کشاورزی سکونتگاه های روستائی بوده است0 در عصر حاضر که در قرن بیست ویکم هستیم همچنان ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول