طبق بخش " ل " ماده 139 قانون مالیات ها، فعالیتهای انتشاراتی ، مطبوعاتی ، فرهنگی و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کنند از پرداخت مالیات معاف هستند
دبیر و سخنگوی انجمن نویسند گان کودک با اشاره به نشست اخیر هیات مدیره این انجمن با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : طبق تبصره 2 ماده 104 همین قانون کسر 5 د رصد مالیات د ر مواردی که منابع د ر آمد شان از پرداخت مالیات معاف شده باشد ، منتفی است
علی اصغر سید آبادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری مهر افزود : براین اساس " نوشتن "موردی است که منبع د رآمد ش از انتشارات است و فعالیت های انتشاراتی و مطبو عاتی از پرداخت مالیات معاف شده اند ، پس نویسند گان از پرداخت مالیات معاف هستند اما متأسفانه با وجود این قانون هنوز از نویسندگان مالیات کتاب دریافت می شود.
سید آبادی اظهار داشت : همچنین مسجد جامعی « وز یر ارشاد» در پاسخ به د رخواست این انجمن مبنی بر حق د خالت نهادهای غیر د ولتی د ر تصمیم گیری های مربوط به حوزه فعالیت نهادهای مذ کور ، بررسی این مسئله را منوط به یافتن راهکارهای اجرایی مناسب دانست
این سخنگو د ر مورد اقدام انجمن نویسند گان برای تأسیس دانشکده ادبیات کودک گفت : این موضوع د ر حوزه کاری ما قرار ندارد و ما در حال طراحی یک د وره ادبیات کود ک و نوجوان هستیم که هم اکنون این طرح د ر کمیته آموزش و پژوهش انجمن در حال طراحی است .
مالیات ، شغل آزاد و کارمند
امروز فیش حقوقی اسفند ماه رو که آوردن و بعد از دیدن کسورات و خالص پرداختی ، نکته ای به ذهنم رسید که گفتم بد نیست امروز در مورد آن مطلبی بنویسم:
یکی از اقلام کسورات فیش حقوقی ما کارمندان دولت، مالیات است! یعنی کارمند دولت چون حقوقش را از دولت میگیرد سیستم مالیاتی کشور راحت ترین راه را برای اخذ مالبات از این قشر زیر خط فقر ! انتخاب کرده است. یعنی شما هنوز حقوق خود را نگرفته مالیات آن را به دولت می دهید.
مالیات دادن در یک جامعه ،یکی از راههای اساسی توسعه یک کشور است و ملت هر جامعه برای بهره مندی بیشتر از رفاه و آسایش و نیز امکانات و خدمات لازم است که مالیات بر درآمد خود را بپردازند. اما آیا سیستم مالیاتی کشور که این همه خودش را موفق میدونه! از تمام درآمدهای افراد جامعه مالیات اخذ میکنه؟
همه ما ها افراد زیادی را با سرمایه های کلان را در بین دوستان ، فامیل و آشنایان خود سراغ داریم که این افراد دارای یک شغل بسیار پر درآمدی هستند که در هیچ قانون و نوشته ای اسمی از آن به میان نیامده است و این شغل شریف چیزی نیست به جز : شغل آزاد . افرادی که سرمایه زیادی دارند به این شغل شریف روی می آورند چون نه فیش حقوقی دارند و نه حساب و کتاب کارشون جایی نوشته میشه فقط خودشون میدونن و طرف حسابشون!
هستند افرادی که با یک تلفن زدن صدها میلیون به جیب می زنند بدون آنکه کمترین درصدی از این درآمد خود را مالیات بدهند . این افراد به اندازه چندین برابر افراد دیگر از خدمات و امکانات و سوبسیدها استفاده میکنند اما یک قرون هم مالیات نمیدهند. تقصیر آنها نیست و در میان مقصر واقعی همان دولتی است که سیستم مالیاتی اش اینهمه ضعیف است.
یادم میاد چند سال پیش در یکی از دوره ها ی آموزشی استادی داشتیم که از هلند آمده بود، ایشون می گفتند که بیش از 30 درصد درآمد خودشون را مالیات می دهند هر چه در آمد بیشتر و مالیات بیشتر. و به واسطه همین هست که مردم کشورهایی چون هلند بدون اینکه منابع غنی زیر زمینی ما را داشته باشند در آخرین حد رفاه و آرامش زندگی می کنند و دولت آنها هم بدون جوسازی و شعارهای تبلیغاتی توانسته بالاترین سطح عدالت را در بین افراد جامعه ایجاد کند. فاصله فقیر در چنین کشورهایی نزدیک به صفر است . درست بر عکس کشور ما که فقیرا هر روز فقیر تر می شوند و پولدارها هر روز پولدار تر!
مردم مالیات می دهند تا در رفاه و امنیت و آسایش زندگی کنند و اگر چنین چیزهایی را در زندگی خود نیابند به انحاء مختلف از زیر بار مالیات فرار می کنند و همانی میشه که الان در کشور خود شاهد آن هستیم.
چرا باید کارمندی بعد از 10 سال کار کردن از حقوق 400 تومانی خود قبل از اینکه حقوقش را بگیرد ، مالیات بدهد اما افراد دیگر با چنین شغلهای کاذب و مجازی با میلیونها تومان درآمد مالیات ندهند؟ مگر دولت کدوم گل را سر کارمندش می زند که در این بین این تفاوت بسیار بسیار محسوس به چشم نیاد؟
در مورد مقایسهای که بین ایران و هلند نوشتهاید باید بگویم دقیقاً به این علت که در هلند منابع نفتی وجود ندارد، نظام مالیاتی دقیق و عادلانه است. در ایران دولت درآمد حاصل از نفت را دارد و نیازی به مالیات ندارد، فقط ادای نظام های مالیاتی دنیا را درمیاورد. برای همین تلاشی برای دقت و نظم و عدالت در گرفتن مالیات انجام نمیدهند. اصلاً لازم ندارند این مالیاتها را. نفت انقدر برایشان سود دارد که میخواهند سر به تن هیچ مؤسسه و سازمان و بیمارستان و ...نباشد. اگر نفت نداشتیم وضع ما هم بهتر بود. بد نیست بدانید 54 درصد واحدهای تولیدی و خدماتی از زیر مالیات دادن در میروند. برای دولت یک کشور توسعهیافته مثل هلند این امر فاجعه است. اما برای دولت ایران هیچ لطمهای نیست. دولت سر و مر و گنده به حیات پربارش ادامه میدهد. چون خدا داده نفت!
درآمد مالیاتی در هفته اول تیرماه سالجاری از کل درآمد سال 82 بیشتر است
رییس سازمان مالیاتی کشور از فراتر رفتن میزان وصولی و درآمد هفته اول تیرماه سال جاری از درآمد مالیاتی در سال 82 خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر در قم، غلامرضا حیدری کرد زنگنه که در جلسه ستاد درآمد و تجهیز منابع استان قم حضور یافته بود، با اشاره به اجرای طرح مالیاتی خود اظهاری گفت: سازمان مالیاتی کشور با اعتماد به مردم، طرح خود اظهاری را در سراسر کشور اعلام کرد تا تولیدکنندگان و اصناف، طبق اظهار خودشان مالیات پرداخت کنند.
وی افزود: اعتماد به مردم نتیجه مثبت داد و آمارها حاکی از آن است که میزان وصولی و درآمد در هفته اول تیرماه سال جاری از کل وصولی سال 82 بیشتر بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: میانگین دریافت مالیات از استان قم با توجه به مشکلات موجود نسبت به بودجه مصوب و میانگین رشد نسبت به سال گذشته از میانگین کشوری بالاتر است.
حیدری کرد زنگنه در پایان گفت: در دریافت مالیات از استانهایی مثل قم بیشتر حمایت میکنیم و در استانهای برخوردار، مالیات بیشتری وصول میکنیم تا تشویقی برای سرمایهگذاری در استانهای محروم باشد.
استاندار قم نیز در این جلسه درسخنانی مالیات را حق مسلم حکومت اسلامی دانست و افزود: مبنای اصلی گرفتن مالیات از فعالان عرصه اقتصاد، توسعه ورونق هرچه بیشتر استان است.