دانلود تحقیق الگوی نظام ها در تبیین رفتار انسان

Word 96 KB 33325 25
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • هر چه در کنار و اطراف فرد وجود دارد و بر رفتار و شخصیت فرد اثر می گذارد و ضروری ترین عوامل بقای زندگی را فراهم می کند (بروس کوئن، 1384، ص81) محیط از لحاظ نگرش سیستمی عبارت است از عواملی که در خارج از سیستم قرار گرفته اند.

    (رضائیان، ص52) محیط شامل خانواده، مدرسه ، مذهب، فرهنگ، همسالان و جهانیان می شود.

    عمل فرد در محیط انجام می شود و محیط را در توضیح اعمال افراد باید به عنوان یک عامل مهم و اثر گذار به شمار آید.

    هر چیزی که خارج از فرد است و بر او اثر می گذارد که شامل مذهب ، جامعه و خانواده و ...

    است .

    جامعه: کلمه جامعه معمولا برای نامیدن گروه خاصی از انسانها که اجتماع آنها کم و بیش دوام و ثباتی دارد و محل مشخصی را اشغال می کند.

    (1384، ص172) جامعه به گروهی از انسانها اطلاق می شود که در طول هزاران سال با یکدیگر زندگی کرده است و در سرزمین معینی سکنی گزیده اند و سرانجام خود را به عنوان یک واحد اجتماعی متمایز از گروههای دیگر سازمان داده اند( بروس کوئن،1376) گروهی از افراد که با یکدیگر زندگی کرده و دارای آداب و رسوم و فرهنگ مشترکی می باشند و به نحوی که دارای اعتقادات و زبان ، فرهنگ مشترکی هستند که آنها را از سایر جامعه ها جدا می کند.

    مذهب : به معنای احترام از روی وجدان و با کمال توجه به عوامل غیر عقلانی روان و سرنوشت فرد یا به عنوان رعایت دقیق و به حساب آوردن برخی عوامل نادیدنی و غیر قابل کنترل، یک نگرش غریزی خاص انسان است.

    پس از ملیت احساس هویت در جهان بشمار می رود.

    www.fa.wikipedia.org اعتقاد به وجود یک حامی مقتدر و پناهنده ای بنام پروردگار است که مصدر نیکیها ، سازندگیها و کارهای خیر است.( پارسا،1367) یکی از جنبه های بسیار مهم و حتی در بعضی موارد تعیین کننده کیفیت زندگی انسان است و در محدوده الهیات سوال می کند و مدعی اشراق یا الهام وحی از سوی پروردگار است.

    ( شعاری نژاد، 1381) خانواده: نخستین نهادی که انسان در بدو تولد درون آن چشم می گشاید خانواده است.

    همان خانواده ای که کدهای اولیه شناخت را به انسان می دهد و او را برای ورود به جامعه آماده می کند.

    www.daneshnameh_rochd.ir یکی از مهمترین و اساسی ترین سازمانهایی است که به رشد کودک یاری می دهد.

    در خانواده است که کودک نخستین چشم انداز را از جهان پیرامون خود بدست می آورد و احساس وجود می کند.(پارسا،1367) نهاد خانواده نظامی است که به تنظیم ، ثابت کردن، استاندارد کردن روابط جنسی و تولید مثل انسان می پردازد.

    رایجترین صورت آن اتحاد زن ومرد با فرزندان در داخل یک خانوار است.

    این نهاد برخی نهادهای فرعی مانند ازدواج ، نگهداری فرزندان و روابط خانوادگی را شامل می شود.( محسنی،1384،ص216) یک گروه خویشاوندی است که در اجتماعی کردن فرزندان و برآوردن برخی نیازهای بنیادی دیگر مسولیت اصلی را به عهده دارد.

    خانواده مرکب از گروهی از افراد است که از طریق خون، ازدواج و یا فرزند خواندگی به یکدیگر مربوط و منسوب بوده و برای مدتی طولانی و نامشخص با هم زندگی می کنند.( بروس کوئن، 1376) مدرسه : سیستمی باز است که برای ادامه فعالیت و بقای خود باید با شرایط متغیر محیطی سازگار شود تا بتواند با اثربخشی فعالیت کرده و در درازمدت دوام بیاورد.

    محیط مدرسه، هدفها، خط مشی ها، ساختار و فراگردهای درونی آن را تحت تاثیر قرار می دهد.

    روندهای اجنماعی، اقتصادی، سیاسی و تکنولوژیکی بر عملیات درونی مدرسه موثر واقع می شوند.

    ( علاقه بند،ص208) مهمترین نهاد اجتماعی، تربیتی، آموزشی و اصلی ترین رکن تعلیم و تربیت است که به منظور تربیت صحیح دانش آموزان در ابعاد دینی – اخلاق- علمی – آموزشی – اجتماعی و کشف استعدادها و هدایت و رشد متوازن روح معنوی و جسمانی آنان برابر ضوابط و دستورالعملهای وزارت آموزش و پرورش تاسیس و به اتفاق کلیه کارکنان و مشارکت دانش آموزان و اولیای آنان زیر نظر مدیر مدرسه اداره می شود.

    www.sharatich.ir به مجموعه شرایط و عواملی گفته می شود که برای یادگیری و آموزش رسمی بوجود آمده است که سطوح مختلف ابتدایی، راهنمایی و متوسطه و دانشگاه را در بر می گیرد ( شعاری نژاد،1381) یکی از مهمترین سازمانهایی است که بخش بزرگی از میراث فرهنگی را بصورت برنامه و مواد درسی مانند تاریخ، ادبیات و جز آن به کودکان و نوجوانان منتقل می سازد.

    (پارسا،1367) نهاد مدرسه عهده دار روند اجتماعی کردن است که به نحو غیر رسمی در خانه و در صورت رسمی آن در سازمان آموزش و پرورش آنجام می شود.

    نهادهای فرعی این نهادها اموری مانند امتحان، درجات تحصیلی و دیپلمها ، کار در منزل و موارد دیگر را شامل می شود.

    (محسنی،1384،ص172) مکانی برای پاسخگویی به توانایی های روبه رشد دانش آموزان در استدلال کردن و نیازهای هیجانی و اجتماعی برای ایجاد تجربیات یادگیری مناسب و شکوفا شدن تفکر انتزاعی.

    در واقع مدرسه مسول اصلی انتقال دانش انباشته و شیوه های رفتار اجتماعی با آنهاست و به عنوان یکی از عوامل عمده اجتماعی شدن بر پایه یک رشته قواعد بی چون و چرا سازمان می گیرد .(بروس کوئن،1384،ص79) نظام شناختی: به جریانهایی که با ذهن و اندیشه آدمی سرو کار داردمربوط می شود مانند حفظ کردن،فهمیدن،استدلال و قضاوت و همچنین به دو بخش دانش و تواناییهای مهارت های ذهنی تقسیم شده است.

    دانش و معلوما ت و تواناییها ومهارتهای ذهنی را در بر می گیردو به جریانهایی که با ذهن و اندیشه آدمی سرو کار دارند مربوط می شود.(سیف،علی اکبر،1383) ذهن ادمی به عنوان سیستم پیچیده ای از فرایندهای متعامل در نظر گرفته میشودکه اطلاعات مختلف را ایجاد،رمزگردانی،تبدیل یا دستکاری می کند.

    سیستم شناختی نقش بسیار فعالی را در مبادلات شناختی با محیط بازی می سیستم شناختی نقش بسیار فعالی را در مبادلات شناختی با محیط بازی می کند.سیستم شناختی طی مواجهه های متعدد خود با محیط ،خود به ایجاد یک ساخت ذهنی از واقعیت می پردازد،نه از اینکه از آنچه تجربه می کند رونوشت ذهنی بردارد.هر مواجهه شناختی از دیدگاه پیاژه،با جهان دو جنبه دارد،درون سازی وبرون سازی.درون سازی به معنی تعبیر و تفسیر یا ساخت دادن به داده های بیرونی بر حسب سیستم شناختی موجود است.آنچه فرا روی فرد قرار می گیرد از نظر شناختی به گونه ای تغییر پیدا می کند که با آنچه سیستم می داند و با نحوه تفکر او در باب آن منطبق گردد.برون سازی به معنای در نظر گرفتن ساختارهای داده های بیرونی است.بنا بر مدل پیاژه ،به طور همزمان واقعیت را با ساختارهای خود هماهنگ می کند(درون سازی)و خود را با ساختارمحیط منطبق می سازد (برون سازی).این سیستم با تلاش مکرر برای درون سازی و برون سازی با عناصر محیطی تازه و نا آشنا به تدریج ساختار درونی خود را تغییر میدهد به عبارتی رشد شناختی رخ می دهد.(ماهر،فرهاد) فرایندهای شناختی شامل تغییراتی در تفکر ،هوش و زبان کودک است .فرایندهای رشدی شناختی یک کودک در حال رشد را قادر می سازد تا یک شعر را حفظ نموده ،تصور کند چگو نه یک مسئله ریاضی را حل کند،یک راهبرد خلاق را به وجود اورد،یا با جملات پیو سته به طور معنی دار صحبت کند.(سیف ،علی اکبر) مجمو عه فعا لیتهای فرایندهای ذهنی انسان را فرایند های شناختی می گویند ،به طور کلی فرایندهای شناختی شامل همه عملکردهای جذاب ذهن نظیر باز شناسی،یاد آوری،خودآگاهی،فکر کردن،خواندن،نوشتن،حل مسأله و خلاقیت است.اینکه ما چگونه فکر می کنیم و چه چیزی را به یاد می اوریم و اینکه به جه صورت مسئله حل می کنیم جزء فرایند های شناختی است .

    Chiwak.blogfa.com شناخت به آن قسمت از عملکرد انسان اطلاق می شود که در گیراحساس،ادراک،دستکاری و انبار،برونداد اطلاعات دریافتی از محیط است.

    (سیف،علی اکبر،1380) کلیه ادراکات و بازخوردهایی که یک ارگانیزم فعال به محیط اطراف خود دارد و نسبت به آن واکنش نشان می دهد.

    (کدیور،پروین ، 1383 ) شیوه های نزدیک شدن به یک تکلیف شناختی یا مساله و ابعاد آن و یافتن راه حل آن ، افراد در برخورد با مسایل ﮔوناﮔون راهبردهای یکسان بکار نمی برد ( علی نقی ، 1375 ) .نظام شناختی فرد عبارت است از رویکرد ترجیهی و عادتی او در سازماندهی و باز نمایی اطلاعات.

    نظام شناختی فرد شیوه غیر ارادی و خود جوش او در نحوه دریافت ،پردازش،سازماندهی و باز نمایی اطلاعات و مو قعیتها می با شد .

    نظام شناختی شامل تجارب و آمو خته های قبلی یاد ﮔیرنده می شود که حافظه ، تفکر و یا دﮔیری را در بر می ﮔیرد .

    در نظر پیاژه ساخت عبارت است از ساختمان ذهن یا اندیشه خود .

    واکنشهای ارثی نوزاد، پس از گذشت نخستین روزهای زندگی از طریق تجارب او تغییر می یابند و به مکانیسمهای تازه ای تبدیل می شوند که ساخت شناختی نام دارند.

    به ساخت شناختی دوران کودکی طرحواره گفته می شود اما ساخت شناختی دوره های بالاتر را عملیات ذهنی می نامند.

    ذهن در عین اینکه توجهی در دانش و ساختار محیط نشان می دهد همیشه محیط را بازسازی و تغییر می دهد تا در چارچوب درونی فرد منطبق گرداند.( منصور،محمود،1381) نظام عاطفی و هیجانی: شامل رفتارهایی است که به علایق ،احساسات ،ارزشها، اخلاقیات و عواطف مربوط می شودو با شادی ،ترس ،خشم،حسادت،کینه و مانند اینها سر و کار دارد.(صفوی،امان الله،1383) حوزه عاطفی با علاقه ،انگیزش، نگرش ،قدردانی و ارزشگذاری سر و کار دارد.و هیجان مجموعه حالات درونی که باعث ﮔرایش یا اجتناب فرد نسبت به ﭽیزی می شود.

    (سیف ،علی اکبر،1380) حوزه عاطفی و هیجانی به هدفهای مربوط به احساس ،انگیزش ،نگرش، قدردانی،ارزشگذاری و موارد نظیر آن مربوط می شود .حوزه عاطفی از پنج طبقه تشکیل یافته است که در آن برای هر طبقه تعدادی خرده طبقه نیز وجود دارد که به صورت سلسله مراتب تنظیم شده اند و از کمترین میزان وابستگی عاطفی شروع و به بیشترین میزان وابستگی عاطفی ختم می شود،(سیف،علی اکبر،1385) هیجان به واکنشهای موجود زنده ، به ادراکات و بازخوردهای محیطی (رغبت و یا تنفر نسبت به یک پدیده) گویند که در افراد مختلف در شئون خاص حالات متفاوتی دارد.(کدیور،پروین،1383) نظام هیجانی عاطفی شامل همان حیطه یا نظام عاطفی می شود که با عاطفه ، نگرش ، تمایل ،علاقه ،عشق و قدردانی و ارزشگذاری سر و کار دارد.

    اساسی ترین احساسی که آدمی تجربه می کند هم شامل انگیزه هایی مانند ﮔرسنگی و میل جنسی است و هم هیجانهایی مانند شادی و خشم .

    انگیزه ها و هیجانها رابطه تنگاتنگی با هم دارند .هیجانها مانند انگیزه های اساسی رفتار را فعال می سازند و هدایت می کنند و ممکن است با رفتار بر خاسته از انگیزش همراه باشد.هیجانها را محرک های بیرونی فرا می خوانند به عبارت دﻴﮕرهیجانها را غالبا رویدادهای بیرونی بر می انگیزد و جلوه هیجانی نیز معطوف همان رویدادهاست.

    هیجان عبارت است از یک فرایند روانی پیچیده که جنبه های متعددی را شامل می شود : تجربه ذهنی(مثلا، احساس رنج به هنگام غم) جلوه ارتباطی (چهره غم انگیز و بی علاقگی به محیط) و تغییرات فیزیولوژیک (بغض در گلو، افزایش ضربان قلب).

    به مجموعه عکس العملها و نگرش فرد در موقعیتهای مختلف از قبیل ترس، خشم و ...

    عاطفه گویند.

    ( گنجی، 1374 ،ص 86) تغییرات ناگهانی که بعد از یک ادراکات حسی یا تصور و یادآوری آن در رفتار فرد پیدا می شوند و با اضطراب بدنی همراهند.

    (شعاری نژاد) حالت هیجانی شخص که اندیشه او را همراهی می کند عاطفه خوانده می شود این اصطلاح بطور متداخل با هیجانات ، احساس و خلق بکار رفته است.( فرهنگ جامعه شناسی) نظام زیستی: مجموعه دستگاههای بدن انسان ( اعضا ، جوارح ، غدد، اعصاب و هورمونها) که همه با هم کار می کنند و نیازهای هم را برطرف می کنند تا ارگانیسم زنده بماند و رشد کند.

    این نظام بر تغییرات قابل مشاهده در رفتارها ، مهارتها و عادتها تاکید می کند .

    این نظام به وضوح بر رفتار متمرکز بوده و به فراگردهای ذهنی توجه ندارد.

    (علاقه بند،ص132) روح: مجموعه ارزشها و اخلاقهایی که فرد پذیرفته است و رفتار و افکارش طبق آنها شکل می گیرد به مجموعه ای از اعتقادات و ارزش ها که حاکم بر نظام تعلیم و تربیت یک جامعه می باشد.

    (علاقه بند، ص132) روح موجودی است مجرد و جسم ندارد ،قابل قسمت نیست و حیات و فعالیت اعضای بدن به آن متکی است.

    www.

    Qulan.al-shia.com نام موجودی از موجودات جهان است، موجودی در ردیف ملائکه ، روح منشا حیات در هستی است.( باقری،1385) هر گاه مواد تشکیل دهنده یک شی به درجه معینی از پیچیدگی و پردازش برسند جلوه ای از روح در آن پدیدار می شود و آنگاه بر حسب میزان جلوه ای که روح در آن موجود نشان دهد آثار حیاتی با گستردگی معینی در وی آشکار می شود یعنی بصورت حیات نباتی ، انسانی یا حیوانی.

    ( باقری، 1380) روح در عرف به معنای روان در مقابل جسم و جوهر مجرد است .

    در جهان بینی اسلامی انسان از دو چیز مختلف آفریده شده که یکی در حد اعلای عظمت و دیگری ظاهرا در حد ادنی از نظر ارزشی.

    جنبه مادی انسان گل بدبوی تیره رنگ تشکیل می دهد و جنبه معنوی او را چیزی که به عنوان روح خدا از آن یاد شده است.

    http://fa.wiki edia.

    Org مجموعه ای از ارزشها و باورهایی است که بر عملکرد و رفتار انسان اثر می گذارد .

    (نقیب زاده ، 1385، ص117) نظام تنظیمی: بدن انسان به عنوان یک سیستم می باشد که اعضای آن با هم در کنش و واکنش متقابل می باشند و تمام اعضا برای رسیدن به یک هدف" حفظ ارگانیسم بدن"با هم هماهنگ کار می کنند .

    بدن انسان از نظام شناختی، هیجانی ، روح، عاطفی تشکیل می شود که همه با هم در یک ارتباط کنترل شده به سر می برنند و این کنترل و هماهنگی را نظام تنظیمی که تنظیم کننده ارتباط بین بخشهای مختلف است می نامند.

    نظام تنظیمی یک حالت متعادل کننده قوای شناخت و عاطفی و زیستی و اخلاقی است .

    ( سیف، 1355) در این نظام با هماهنگ نمودن نظامهای شناختی و زیستی و عاطفی زمینه را برای یادگیری بهتر فراهم می کنند و در واقع با نقش تعادل سازی راه را برای حل موانع آموزشی و یکپارچه نمودن هدفهای آموزشی از طریق فرادهنده و فراگیر انجام می گیرد.

    درونداد : همه عناصری که وارد سیستم می شوند ( ماده، انرژی، اطلاعات) دروندادهای آن بشمار می روند.

    دروندادها به نوعی بر کنش و واکنش سیستم اثر می کنند تا سیستم بتواند هدف خود را تحقق بخشد (علاقه بند، 1384،ص117) ماده، انرژی ، انسان ،محصول، خدمت و اطلاعاتی که خارج از محیط سیستم وارد سیستم می شود.

    ورودی همان نیروی محرک سیستم است که نیازهای عملیاتی آن را برطرف می کند .(رضائیان، 1376، ص59) همان نهاده های آموزشی مانند معلمان ، فراگیران، فضاهای آموزشی و وسایلی هستند که آنها را در اصطلاح شبه نیاز آموزشی نیز می نامند.

    (فردانش، 1382) همه عناصری که وارد سیستم می شوند دروندادهای آن بشمار می رود.

    بعضی از دروندادها برای حفظ و بقای سیستم و برخی دیگر برای رشد و تحقق هدفهای سیستم بکار می آیند ( علاقه بند، 1385،ص117) به میزان آگاهی و اطلاعات و داده ها که وارد نظامهای مورد مطالعه و اشاره می شود و با تغییر و تحول در درون این نظامها زمینه را برای یادگیری بهتر و فعال آماده می کند .

    رفتار : عبارت است از حرکت و فعلهایی که قابل مشاهده و ارزیابی باشند.

    رفتار بصورت توصیفی به کلیه حالتها و وضعیتهای انسان در هر لحظه گفته می شود اعم از اینکه حاصل اثر مشخص بیرونی باشد یا نباشد.

    www.imps.ac.ir آنچه افراد انجام می دهند یا بیان می نمایند رفتار نامیده می شود.

    رفتار نیز یک یا چند بعد دارد که قابل اندازه گیری است.

    رفتار می تواند بوسیله فرد دخیل رد رفتار و یا دیگران مشاهده ، توصیف و ثبت گردد .( آشتیانی، 1383) مجموعه فعالیتهایی است که موجود زنده برای برقراری تعامل با موجود زنده از خود بروز می دهد.

    ( شعاری نژاد، 1377) برونداد : برونداد یک سیستم نیز مانند ورودی های آن ممکن است نوعی ماده ، انرژی، محصول ، خدمت و اطلاعات باشد که بصورت رفتار بروز می کند .( رضائیان، 1376، ص59) چیزهایی که سیستم به محیط یا سیستمهای مجاور خود تحویل می دهد برونداد نامیده می شود.

    به عبارت دیگر آنچه یک سیستم با هدف قبلی ( طبق انتظار) یا اتفاقی ( غیر منتظره) تولید می کند برونداد آن است.( علاقه بند، 1384، ص117) پسخوراند ( بازخورد): سیستمهای باز به طور مستمر اطلاعاتی را از محیط دریافت می کنند .

    وجود این اطلاعات به تنظیم روابط سیستم با محیط کمک می کند و امکان انجام اقدامات اصلاحی برای رفع انحرافات ایجاد شده را میسر می سازد .

    بطور کلی دریافت اطلاعات از محیط را بازخورد می نامند.

    (رضائیان،1376، ص59) نظامهای باز تحت نفوذ محیط هستند و خود از طریق برونداد بر محیط اعمال نفوذ می کنند اطلاعات از طریق این بروندادهای نفوذ کننده به درون نظام بازخوانده می شوند تا بتواند عملیات آینده ونظام را هدایت و نظارت کرد.

    www.zoka.blogfa.com حلقه پسخوراند مسیر بسته ای است که به ترتیب، تصمیم بر کنترل یک عمل ، سطح سیستم ، و اطلاعات مربوط به سطح سیستم را به هم متصل می کند و به نقطه تصمیم گیری بازگشت می دهد.( رضائیان، 1386، ص60) بسیاری از سیستمها آنچنان خود را تنظیم وسازگاری می کنند که بتوانند برونداد خاص خود را تولید کنند.

    سیستمهای خودگردان از طریق فراگرد بازخورد خود را تنظیم می کنند.

    طی این فراگرد قسمتی از برونداد سیستم به عنوان درونداد اطلاعاتی به خود آن پس فرستاده ( بازخورانده) می شود تا سیستم از نتیجه کار خود خبردار شود.( علاقه بند، 1385، ص120) فرایندهای اجتماعی: تغییرات در روابط فرد با دیگران عواطف شخصیت فرد را در بر می گیرد.فراگردی که انسانها از طریق آن شیوه زندگی اجتماعی و جامعه شان را یاد میگیرند، شخصیت کسب می کنند و آمادگی عملکرد به عنوان یک عضو را پیدا می کنند از جمله فرایندهای اجتماعی مهر و محبت ، دوستی و معاشرت و ...

    (بروس کوئن ، 1384،ص88) در برگیرنده تغییراتی در روابط کودک با دیگر مردم ، تغییراتی در هیجان و تغییراتی در شخصیت است.

    ( بیابانگرد) متشکل از فعالیتهای ساختمند تعدادی از افراد انسانی که با یکدیگر کنش متقابل و بوسیله روابط اجتماعی با هم پیوند دارند که تحت تاثیر نیروهای محیطی قرار می گیرند.

    ( علاقه بند، ص132) این فرایندها عمدتا آموخته هستند و فرایندهایی را در بر می گیرند که کودکان از راه زندگی در میان جمع بدست می آورد به عبارت دیگر فرایندهای اجتماعی به تعاملهای کودک با افراد دیگر در محیط اطلاق می شود .( شعاری نژاد، 1378) انسان از همان روز اول رشد اجتماعی خود را آغاز می کند زیرا از همان روز اول زندگی انسان در میان افراد دیگر شروع می شود واز همان ابتدا با دیگران ارتباط برقرار می کند، همین ارتباط تغییراتی در رفتار او بوجود می آورد بدین ترتیب یادگیری اجتماعی آغاز می شود ( جمعی از مولفان، 1377، ص24) فرایندهای زیستی: در بر گیرنده تغییراتی در بدن کودک است که در آن وراثت نقش مهمی ایفا می کند.

    فرایندهای زیستی اساس رشد مغز ، افزایش قد و وزن ، تغییر در مهرتهای حرکتی و تغییرات بلوغ را تشکیل می دهند.

    ( سیف، 1383،ص488) فرایندهای زیستی و طبیعی که در رشد وتکامل موثرند عبارتند از تکامل کردار شناسی، علم وراثت ، رشد و نمو عصبی و رشد بدنی.

    این فرایندها را مبانی زیستی می نامند زیرا پایه های ضروری سایر فرایندها می باشند.

    ( شعاری نژاد،1378) فرایندهای شناختی: مجموعه فعالیتهای فرایندهای ذهنی انسان را فرایندهای شناختی می گویند که شامل همه عملکردهای جذاب ذهن نظیر بازشناسی ، یادآوری، خودآگاهی، فکر کردن، خواندن، نوشتن، حل مسئله و خلاقیت است.

    این که ما چگونه فکر می کنیم و چه چیزی را به یاد می آوریم جز فرایندهای شناختی است و اینکه چگونه حل مسئله می کنیم جز فرایندهای شناختی است.

    www.chiwak.blogfa.com شامل تغییراتی در تفکر ، هوش و زبان کودک است .

    فرایندهای شناختی یک کودک در حال رشد را قادر می سازد تا یک شعر را حفظ کند یا جملات بطور پیوسته را بصورت معنی دار بکار ببرد.

    ( بیابانگرد) در این فرایند فعالیتهای ذهنی انسان برای سر در آوردن از جهان پیرامون با اهمیت تلقی شده و دانش و معرفت او عنصر اصلی دانسته می شود به عبارت دیگر دانش پیشین فرد تعیین تکلیف می کند که وی چه چیزی را مورد توجه قرار خواهد داد ، تشخیص خواهد داد ، خواهد فهمید، بیاد خواهد آورد و پردازش می شود و افراد چگونه دانش خود را برای نظارت و تنظیم فراگردهای شناختی خویش بکار می برند بسیار اهمیت دارد .( علاقه بند ، ص190) فعالیتهای ذهنی یا عقلی را در بر می گیرند :تفکر ، ادراک، دقت، حل مسئله، زبان و ...

    این فرایندها مانند فرایندهای رشد بدنی ، مبانی زیست شناختی و نیرومندی دارند چنانکه در نظریه شناختی پیاژه با تاکید بر روی ساختهای شناختی ملاحظه شد.( شعاری نژاد، 1378) اصطلاح شناخت به فرایندهای درونی ذهنی یا راههای که در آنها اطلاعات پردازش می شوند ، یعنی راههایی که بوسیله آنها اطلاعات را مورد توجه قرار می دهیم ، تشخیص می دهیم و به رمز در می آوریم و در حافظه ذخیره می کنیم؛ و هر وقت که نیاز داشته باشیم آنها را از حافظه فرا می خوانیم و مورد استفاده قرار می دهیم گفته میشود.

    به عبارت دیگر ما از راه فرایندهای شناختی جهان پیرامون خود را می شناسیم ، از آن آگاه می شویم و به آن پاسخ می دهیم.

    ( سیف،1383،ص488) نظام انسان : انسان مجموعه ای از اجزا و روابط میان آنهاست ( از دیدگاه سیستماتیک ).

    که توسط ویژگیهای معین به هم وابسته یا مرتبط می شوند .

    این اجزا با محیطشان یک کل بنام انسان را تشکیل می دهد که دارای فرایندهای درونی شناختی، اجتماعی و زیستی می باشد.

    به یک واحد زنده دلالت می کند که یک سیستم پویا است که اجزای آن ارتباط درونی با یکدیگر دارند و با هم کار می کنند .

    انسان سیستم پیچیده خاصی است که بصورت کل واحد رفتار می کند و هر گونه کنش و واکنش او از کل وجود او سر میزند .

    ( شعاری نژاد، 1378، ص34) ابتدا صفت حیوان را برای انسان بکار می برند مانند اینکه بگوییم انسان حیوان اجتماعی است اما بطور کلی انسان بسیاری از خصایص سایر موجودات زنده را داراست ولی با وجود این همانندی ها خصایصی که موجب امتیاز او از سایر حیوانات می شود از این قرار است : 1- طولانی بودن دوران کودکی 2- هوشمندی و هوشیاری 3- استعداد خاص یادگیری 4-کنجکاوی 5- استعداد ابزار سازی و کاربرد ابزار 5- عاطفی بودن 6- ارزشیابی انتخاب 7- توانایی رشد و گسترش زبان.

    ( شعاری نژاد، 1381) همسالان: به اشخاص معدودی گفته می شود که از جهت سنی نزدیک به هم باشند.

    عنصر کلیدی و اساسی در گروه همسال محبت است.

    www.hadith.net همسالان لزوما افرادی نیستند که سن کاملا مشابهی دارند ، بلکه این مفهوم شامل کسانی است که از جهاتی به هم شبیهند ( جنسیت ، همکلاسی بودن، داشتن شباهتهای طبقاتی و سن ) .

    ( احدی، 1378) در زمینه رشد کودکان همسالان به کودکان تقریبا هم سن و سال یا به کودکانی گفته می شود که از لحاظ رسش در یک سطح باشند.

    از مهمترین عملکردهای گروه همسالان فراهم کردن یک منبع اطلاعاتی و ایجاد یک مبنای مقایسه در دنیای خارج از خانواده است.

    ( بیابانگرد) به شمار معدودی از اشخاص گفته می شود که با هم ترکیب می شوند و سن یکسانی دارند ، غالبا در تماس با همدیگرند و فعالیتهایی را دسته جمعی انجام می دهند .

    اعضای گروه همسالان نسبت به همدیگر احساس همبستگی می کنند و از فعالیتهای دسته جمعی لذت می برند.

    ( بروس کوئن، 1384، ص88) لغات معادل Biological system نظام زیستی Emotional system نظام عاطفی Environment محیط In put درونداد Out put برونداد Family خانواده Social process فرایند اجتماعی Cognitive process فرایند شناختی Biological process فرایند بیولوژیکی Society جامعه Peer همسالان espichualisty روح Cognitive system نظام شناختی الگوی نظامها در تبیین رفتار انسان الگوی الف و ب زیر نظر استاد محترم: خانم دکتر ابراهیمی قوام گردآورندگان: منیژه محمودی عمر آبادی85673210 مرضیه اکبری85673202 مقطع: کارشناسی ارشد مهرماه 1386 منابع سیف ، علی اکبر،( 1383) ، روانشناسی پرورشی-1 2-صفوی ، امان ا...

    ،( 1383 )، کلیات روشها و فنون تدریس 3-باقری ، خسرو،( 1385) ، نگاهی دوباره به تربیت اسلامی ، انتشارات مدرسه، چاپ دوم 4-سیف ، علی اکبر ، (1355)، روانشناسی پرورشی ( روانشناسی یادگیری و آموزش) ، تهران ، انتشارات آگاه ، چاپ اول 5-شعاری نژاد ، علی اکبر ،( 1377) ، فلسفه آموزش و پرورش ، انتشارات امیر کبیر ، چاپ پنجم 6-رضائیان ، علی ، (1385) ، تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها ، انتشارات سمت ، چاپ دهم 7-موکیلی ، آنکس و وانتزر ، روبرت ، ترجمه حمزه گنجی و علی بیکانی ، (1384) ، انگیزش و هیجان، انتشارات ساوالان ، چاپ اول 8-منصور ، محمود، (1381) ، روانشناسی ژنتیک ، انتشارات سمت ، چاپ سوم 9-لطف آبادی ، حسین ، (1379) ، روانشناسی رشد 2 ، انتشارات سمت ، چاپ دوم 10-جفری ، پتی ، ترجمه ابراهیمی قوام ،صادقی ، (1385) ، روشهای نوین تدریس با تاکید بر فرایند یادگیری-یاددهی ، انتشارات عابد ، چاپ اول 11-محسنی ، منوچهر، (1384) ، جامعه شناسی عمومی ، انتشارات طهورا، چاپ بیستم، 12-سیف ، سوسن، و جمعی از مولفان ، (1377)، انتشارات سمت ، چاپ هشتم 13-پور افکاری ، نصرت ا...

    ، فرهنگ جامع روانشناسی – روانپزشکی ، جلد اول ،انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 14-علاقه بند ، علی ، (1385) ، مبانی نظری و اصول مدیریت آموزشی 15-بیابانگرد، اسماعیل , روانشناسی تربیتی ، نشر ویرایش 16-شعاری نژاد ، علی اکبر ، (1378)، فلسفه آموزش و پرورش 17-پارسا ، محمد، (1372)، روانشناسی رشد کودکان و نوجوان ، تهران ، انتشارات بعثت ، چاپ ششم 18-احدی ، حسن ، جمهری ، فرهاد، (1378)، روانشناسی رشد 2 : نوجوانی ، جوانی ، میانسالی، پیری، تهران ، انتشارات پردیس، چاپ اول 19-فردانش ، هاشم ، (1382) ، مبانی نظری تکنولوژی آموزشی ، تهران، انتشارات سمت ، چاپ پنجم 20-بروس ، کوئن ، ترجمه توسلی و فاضل ، (1384)، درآمدی بر جامعه شناسی، تهران ، انتشارات سمت

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

     

    سیف ، علی اکبر،( 1383) ، روانشناسی پرورشی-1

    2-صفوی ، امان ا... ،( 1383 )، کلیات روشها و فنون تدریس

    3-باقری ، خسرو،( 1385) ، نگاهی دوباره به تربیت اسلامی ، انتشارات مدرسه، چاپ دوم

    4-سیف ، علی اکبر ، (1355)، روانشناسی پرورشی ( روانشناسی یادگیری و آموزش) ، تهران ، انتشارات آگاه ، چاپ اول

    5-شعاری نژاد ، علی اکبر ،( 1377) ، فلسفه آموزش و پرورش ، انتشارات امیر کبیر ، چاپ پنجم

    6-رضائیان ، علی ، (1385) ، تجزیه و تحلیل و طراحی سیستمها ، انتشارات سمت ، چاپ دهم

    7-موکیلی ، آنکس و وانتزر ، روبرت ، ترجمه حمزه گنجی و علی بیکانی ، (1384) ، انگیزش و هیجان، انتشارات ساوالان ، چاپ اول

    8-منصور ، محمود، (1381) ، روانشناسی ژنتیک ، انتشارات سمت ، چاپ سوم

    9-لطف آبادی ، حسین ، (1379) ، روانشناسی رشد 2 ، انتشارات سمت ، چاپ دوم

    10-جفری ، پتی ، ترجمه ابراهیمی قوام ،صادقی ، (1385) ، روشهای نوین تدریس با تاکید بر فرایند یادگیری-یاددهی ، انتشارات عابد ، چاپ اول

    11-محسنی ، منوچهر، (1384) ، جامعه شناسی عمومی ، انتشارات طهورا، چاپ بیستم،

    12-سیف ، سوسن، و جمعی از مولفان ، (1377)، انتشارات سمت ، چاپ هشتم

    13-پور افکاری ، نصرت ا... ، فرهنگ جامع روانشناسی – روانپزشکی ، جلد اول ،انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

    14-علاقه بند ، علی ، (1385) ، مبانی نظری و اصول مدیریت آموزشی

    15-بیابانگرد، اسماعیل , روانشناسی تربیتی ، نشر ویرایش

    16-شعاری نژاد ، علی اکبر ، (1378)، فلسفه آموزش و پرورش

    17-پارسا ، محمد، (1372)، روانشناسی رشد کودکان و نوجوان ، تهران ، انتشارات بعثت ، چاپ ششم

    18-احدی ، حسن ، جمهری ، فرهاد، (1378)، روانشناسی رشد 2 : نوجوانی ، جوانی ، میانسالی، پیری، تهران ، انتشارات پردیس، چاپ اول

    19-فردانش ، هاشم ، (1382) ، مبانی نظری تکنولوژی آموزشی ، تهران، انتشارات سمت ، چاپ پنجم

    20-بروس ، کوئن ، ترجمه توسلی و فاضل ، (1384)، درآمدی بر جامعه شناسی، تهران ، انتشارات سمت

روش تحقیق : در این مقاله تحقیق براساس مقالات اینترنتی صورت گرفته که در آن تأثیر تبلیغات در عصر ارتباطات مورد تحقیق قرار گرفته است. مقدمه : تبلیغات بازرگانی، مخالفان و موافقان زیادی دارد. اما به هر حال واقعیتی است که خود را بر همه ما تحلیل کرده و آثار عمیق آن بر عرصه های مختلف اقتصادی،‌فرهنگی،‌اجتماعی و سیاسی، به معماران زندگی جمعی اجازه نادیده گرفتن آن رانمیدهد؛ به ویژه آنکه ...

نماینده تشریفاتی (Figurehead) – در این نقش مدیر به عنوان سمبل و یا نماینده سازمان عمل می کند. شرکت در محافل، جلسات، میهمانی های رسمی، اتحادیه ها و … از این جمله هستند. رهبر (Leader) – در این نقش مدیر با زیر مجموعه ارتباط برقرار کرده و موجبات انگیزه و رشد آنان را فراهم می آورد. این نقش مدیر بر ابعاد اجتماعی و انسان شناسی مدیریت متمرکز بوده و کمتر متوجه ابعاد مأموریتی سازمان می ...

پیشگفتار: به نام آن خدای، که نام او راحت روح است و پیغام او مفتاح فتوح است و سلام او در وقت صباح مومنان را صبوح است و ذکر او مرهم دل مجروح است. الهی، در دلهای ما جز تخم محبت خود مکار و برتن و جانهای ما جز الطاف و مرهمت خود منگار و بر کشته های ما جز باران رحمت خود مبار. خانواده این رکن مهم اجتماع، نهادی که در طول زمان دچار تغییر و تحولات کمی و کیفی گردیده و به تبع همین تغییرات ...

کتاب: ارزیابی طرحهای تولیدی نویسنده: سید مهدی سید مطهری موضوع: کارآفرینی و پروژه هفت گام: 1- آمادگی و تصمیم راسخ برای ورود به دنیای کسب و کار: زندگی شغلی انواع زندگی شغلی و دیگری تغییر شغل 1- استخدام:(Employmeht): منظور: شخص در قالب یک قرارداد و معتبر وقت و مهارتهای خود را در مقابل دریافت و جای مشخصی در اختیار سازمان خصوصی یا دولتی قرار دهد. 2- خود اشتغالی: (Self- employmeht ) ...

مقدمه : برخورداري از يک زندگي سالم و مولد و با کيفيت توام با طول عمر قابل قبول و عاري از بيماري و ناتواني، حقي است همگاني که مسئوليت و توليت آن بر عهده دولت ها است و پيش شرط تحقق توسعه پايدار مي باشد. براي تحقق اين امر فراهم س

توانمندسازي(توانا سازي) فرايند قدرت بخشيدن به افراد است. در اين فرايند به کارکنان خود کمک مي کنيم تا حس اعتماد به نفس خويش را بهبود بخشند و بر احساس ناتواني و درماندگي خود چيره شوند. تواناسازي در اين معني به بسيج انگيزه هاي دروني افراد مي انجامد.(

"جامعه آنومیک و بحران هویت جوانان" این سخنرانی مبتنی بر یافته های پژوهشی که بر روی 210 نوجوان و جوان انجام گرفته، تنظیم شده است. مفاهیم“جامعه آنومیک” و“هویت” هر دو مفهوم از مفاهیم مناقشه برانگیز علوم اجتماعی به خصوص روان شناسی است. در ابتدا لازم است خلاصه ای از سیر تاریخی این دو مفهوم بیان گردد. آنومی چیست؟ آنومیا در یونان باستان به معنای فاقد قانون ( ناعادلانه)، بی اخلاقی( ...

مقدمه سوء مصرف و اعتیاد به مواد مخدر یکی از بلایای بزرگی است که بشر امروزه در همه جای جهان با آن دست به گریبان است. کارتل های بین المللی و باندهای عظیم قاچاق مواد مخدر در همه جای جهان از جمله در نزدیک کشور عزیزمان پایگاه هایی دارند و به تجارت اهریمنی خود که دومین تجارت پر سود دنیاست مشغول هستند . اگر چه مقابله با تجارت غیر قانونی مواد مخدر و اثرات آن چالشی بزرگ برای جامعه جهانی ...

پیشگفتار دختران و پسران ایرانی به طور متوسط در سنین 11 تا 13 سالگی به بلوغ جنسی می‌رسند و به طور میانگین در سنین 26 تا 28 سالگی اکثر آنها متأهل و شاغل می‌شوند. این فاصله سنی که در کشور ما حدوداً 15 سال می‌باشد، دوره جوانی می‌نامد و از جمله وظایف و مأموریت های اساسی خود را شناخت این مرحله از زندگی نسل جوان می‌داند. با عنایت به این که تمامی‌قوای زیستی، روحی ، روانی، فکری و عاطفی ...

نقش و ثمرات ورزش بر کسي پوشيده نيست و ديگر نيازي به اثبات آن نمي باشد ديگر براي اهميت ورزش و جايگاه آن در عرصه زندگي تلاش چنداني احتياج نيست (1)آنچه ديگر به اين جايگاه اهميت مي بخشد توجه به ابعادي است که ورزش در نهاد خود داشته و در صورت بي توجهي نمي

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول