تحقیق شناخت صنعت بیمه

Word 98 KB 33564 24
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بیمه را اصوه صنعت می نامند و صنعت در اصطلاح به معنی بکارگیری مواد اولیه و تبدیل آنها به اشیاء دیگر برای کسب درآمد و ثروت .

    با توجه به تعریف فوق چنین استنباط می شود که بینه در تثبیت سرمایه ها و جایگزین کردن اموال و اشیایی که دستخوش آسیب دیدگی یا تلف می شوند، نقش اساسی دارد ، مؤسسات سرمایه ای و اشخاص

    ، مؤسسه هایی را که در کار صنعت و تولید هستند را حفظ می کند و از وقفه در تولید آنها پیشگیری می کند .

    می دانیم که وقفه در یک واحد تولید بر فعالیت بسیاری از مؤسسات دیگر اثر می گذارد  و این امر در بازار عرضه و تقاضا و قیمت کالاهای تولید شده اثر گذار است.

    بنابراین بیمه ابزار و وسیله ای است در خدمت اقتصاد و صنعت . بدین علت است که بیمه خود عاملی از عوامل تولید محسوب شده و نام صنعت به ان اطلاق می شود .

    در توضیع عملکرد بیمه می توان چنین گفت که بیمه مکانیسم انتقال ریسک است که ازاین طریق با ریسک و زیان اقتصادی احتمالی ناشی از وقوع خسارت ، از یک شخص یا یک بنگاه اقتصادی که در معرض چنین ریسکی قرار گرفته ، به دیگری منتقل می شود که خواهان ریسک پذیری و تقبل زیان های احتمالی آن است .

    هزینه انتقال ریسک ، حق بیمه ای است که انتقال دهنده به پزیرنده ریسک می پردازد.

    بنابراین بیمه به عنوان وسیله ای برای انتقال ریسک نه تنها بی هزینه نیست بلکه هزینه بر است.

    (منبه کردی، محبوبه-بررسی مشکلات نمایندگان بیمه به عنوان بخشی از شبکه فروش در تهران ، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران،سال1375).

    اهمیت صنعت بیمه در اقتصاد ملی(1):

    صنعت بیمه در هر کشور از جمله یکی از مهمترین نهادهای مالی فعال در بازارهای مالی به ویژه بازار سرمایه است که علاوه بر تأمین امنیت  فعالیت های اقتصادی از طریق ارائه خدمات بیمه ای و در نتیجه فراهم نمودن زمینه رشد و توسعه آنها می تواند نقش بسیار اساسی و تعیین کننده ای نیز در تحرک و پویایی بازارهای مالی در تأمین وجوه قابل سرمایه گذاری فعالیت های اقتصادی داشته باشد.

    شرکتهای بیمه با دریافت مبالغی تحت عنوان حق بیمه ، پرداخت خسارت های احتمالی خاص را در آینده تعهد می نماید .

    از آنجا که ئقئع خسارت ها اولاً با احتمال مواجه بوده و ثانیاً مربوط به زمان آینده می باشد، وقفه زمانی قابل ملاحظه ای بین دریافت حق بیمه و پرداخت خسارت ، در صورت وقوع وجود دارد.

    این وقفه امکان مشارکت فعال شرکتهای بیمه در بازارهای مالی را فراهم می کند.

    از آنجائیکه فعالیت های بیمه می تواند تمامی فعالیت های اقتصادی و همچنین تمامی افراد کشور را تحت پوشش قرار دهد، لذا صنعت بیمه در بسیاری از کشورها به یکی از کانال های مهم تجهیز منابع پس اندازی و حتی در شرایط سخت اقتصادی و تورم بالا به تنها کانال پس انداز ملی تبدیل گردیده است. به طوری که در برخی از کشورها این نقش حتی از نظام بانکی و بازار بورس هم بیشتر است.

    به طور کلی مهمترین خدمات صنعتی بیمه در اقتصاد ملی عبارتند از:

    1-تأمین امنیت فعالیت های اقتصادی از طریق ارائه پوشش های مناسب بیمه ای و در نتیجه فراهم نمودن زمینه رشد وتوسعه اقتصادی.

    2-تحرک و پویایی بازارهای ملی و به ویژه بازار سرمایه ای از طریق بکارگیری وجوه انباشته شده نزد خود.

    3-کمک به تجهیز و انباشت پس انداز مالی.

     (1): احمدوند،محمدرحیم-بررسی نقش صنعت بیمه در بازرار سرمایه ای و تأمین وجوه مورد نیاز بخش های تولیدی ، مؤسسه تحقیقات پولی و بانکی-سال1379-ص26-1.

    4-جبران خسارات وارده بر اقتصاد ملی و حفظ ثروت ملی.

    (کریمی،آیت-کلیات بیمه0انتشارات بیمه مرکزی ایران-چاپ پنجم-سال1379-ص39)

    5-کمک به ایجاد فرصت های شغلی جدید از طریق گستردگی خدمات خود به طور مستقیم و افزایش نرخ های شغلی در سایر بخش ها به طور غسر مستقیم.

    6-فراهم نمودن زمینه برنامه ریزی دقیق و بلند مدت  در فعالیت های اقتصادی از طرق تعدیل نوسانات اقتصادی.

    7-جلوگیری از خروج ارز و حتی کسب درآمد ارزی و از طریق ارائه خدمات بیمه؟؟؟.

    تمامی این نقش ها. اهمیت مطاله دقیق در صنعت بیمه کشور را آشکار می سازد و در واقع تمرکز به مطالعه چگونگی ارتقاء فعالیت های بیمه راهگشای تحقق این اهداف خواهد بود.

    2-بازرایابی خدمات:

    با سرعت گرفتن تحولات اقتصادی، اجتماعی،سازمانهای بخش عمومی بیش از پیش ضرورت ایجا تغییرات عمده را در خود احساس می کنند .

    بازاریابی خدمات روزبه روز کاربرد بیشتری در عرصه سازمانهای بخش عمومی می یابد.

    (منبع: www.GOGLE.COME ، پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران، کاربرد الگوهای نوین بازاریابی خدمات در روابط عمومی مرکز)

    خدمات را چنین تعریف می کنیم :

    خدمات عبارت است از هر عمل یا کاری که یک طرف به طرف دیگر عرضه می کند و لزوماً نامحسوس باشد و به مالکیت چیزی نیز منجر نشود .

    تولید خدمت هم ممکن است با کالای فیزیکی بستگی داشته یا نداشته باشد.

    هر چیزی که شرکتی به بازار عرضه می کند ، گاه همراه با مقداری خدمت است .

    در اینجا 5 طبقه  از آنچه که به بازار عرضه می شود را می توان از یکدیگر تفکیک کرد:

    a)-کالای محسوس محض:

    مثل خمیر دندان، در اینجا هیچ خدمتی همراه کالا نیست.

    b)-کالای محسوس همراه با خدمات:

    خدمتی به کالای محسوس برای افزایش جاذبه مصرفی افزوده می شود فروش کامپیوتر با خدمت آموزش علمی، نصب و…

    c)-دورگه:

    آنچه دراین طبقه عرضه می شود از دو بخش مساوی کالا و خدمات تشکیل شده است مثلاً مردم به رستورانهایی با خدمات خوب مراجعه می کنند.

    d)-خدمت عمده همراه با کالا و خدماتی اندک:

    در این طبقه به همراه خدمت عمده، خدمت یا کالای اندکی نیز ارائه می شود مثلاً، به مسافران خطوط هواپیمایی ، نوشیدنی، مجله و… ارائه می شود.

    e)-خدمت محض:

    آنچه که عرضه می شود، خدمت است مثل روان درمانی.

    وجود همین ترکیب متفاوت کالا نسبت به خدمت ، صدور احکام کلی درباره خدمات را به کار دشواری مبدل کرده است.(کاتر ،فیلیپ، مدیریت بازاریابی، ترجمه بهمن فروزنده، نشر آتروپات، ص506).

    در بسیاری از جوامع حدود ؟؟؟ نیروی کار غیر کشاورزی در صنایع خدماتی فعالیت دارد و حدود؟،؟؟ تولید ناخالص ملی را برعهده دارند.

    شغلهای خدماتی در دوران رکود و کسادی بیش از شغلهای تولیدی فعالند.

    حدود؟؟؟ پولهایی که مصرف کنندگان خرج می کنند برای امور خدماتی صرف می شود.

    میزان استفاده از خدمات و اشتغال به کارهای خدماتی در همه جوامع رو به افزایش است.

    هر چه امور تجارت و فعالیت های پیچیده تر، تخصص تر و رقابتی تر باشد، امور خدماتی رشد بیشتری می یابدومدیران ناگزیرند برای اداره بهتر سازمانهای خود رد دنیای فعال و پر رقابت امروز با اصول بازاریابی خدماتی آشنا شده ، از فنون بازاریابی در ارائه خدمات و ارضای نیاز مشتریان خود بهره گیرند.

    (روستا،احمد،ونوس، داور،ابراهیمی، عبدالحمید؛ مدیریت بازاریابی، صفحه374).

    ویژگی های خدمات و الزامات اجرایی بازاریابی برای آنها:

    خدمات از 4مشخه عمده برخوردارند که برطراحی برنامه های بازاریابی آنها تأثیر قابل توجهی دارند. این 4مشخصه عبارتند از :

    1-نامحسوس بودن:

    خدمات بر خلا کالاهای فیزیکی قابل روئیت نیستند. خدمات قبل از آنکه خریداری شوند قابل مزمزه کردن ، احساس کردن و… نمی باشند.

    شخصی که می خواهد عمل جراحی پلاستیک انجام دهد فقط پس از خرید این خدمت است  که می تواند نتیجه کار را مشاهده کند.

    خریداران برای تعدیل و کاهش تردید خود در پی شواهد و مدارکی هستند که از کیفیت خدمات اطمینان یابند.

    بنابراین وظیفه ارائه دهندگان خدمات آن است که این شواهد و دستورات را هر چه غنی تر سازند و موارد نامحسوس را محسوس نمایند که تلاش بازاریابان خدمات آن است که به آنچه عرضه می کنند موارد محسوس اضافه کنند.

    2-تفکیک ناپذیری:

    معمولاً خدمات با تولید به مصرف می رسند. اگر خدمت توسط کسی ارائه شود ، ارائه کننده هم بخشی از خدمت خواهد بود.

    از آنجا که مشتری نیز همزمان با تولید خدمت حضور دارد، تأثیر متقابل خرید یا مؤسسه ارائه کننده خدمات با مشتری ، حالت خاص از بازاریابی خدمات به شمار می رود.

    هر دو عامل یعنی ارائه کننده خدمات و مشتری بر پیامد خدمت تأثر می گذارند.

    وقتی مشتری ارائه کننده ای خاص را بر دیگران ترجیح می دهد ، برای اختصاص وقت محدود ارائه کننده به مشتری از قیمت استفاده می شود ، یعنی قیمت خدمت افزایش می یابد.

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

چشم اندازی بر خصوصی سازی صنعت بیمه در ایران صنعت بیمه در سطح دنیا یکی از صنایع گسترده، پیچیده و حیاتی می باشد. در قرن حاضر فعالیتهای اقتصادی به نحوی شکل گرفته که تداوم آن بدون پشتوانه بیمه ای سخت تحت تاثیر قرار می گیرد. صنعت مذکور سالانه حجم ارزشی قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد. حجم مذکور در سال 2000 به 2444 میلیارد دلار می رسد که در مقایسه با حجم سایر فعالیتهای اقتصادی حجم ...

-شناخت صنعت بیمه: بیمه را اصوه صنعت می نامند و صنعت در اصطلاح به معنی بکارگیری مواد اولیه و تبدیل آنها به اشیاء دیگر برای کسب درآمد و ثروت . با توجه به تعریف فوق چنین استنباط می شود که بینه در تثبیت سرمایه ها و جایگزین کردن اموال و اشیایی که دستخوش آسیب دیدگی یا تلف می شوند، نقش اساسی دارد ، مؤسسات سرمایه ای و اشخاص ، مؤسسه هایی را که در کار صنعت و تولید هستند را حفظ می کند و از ...

مقدمه اقتصاد کشور بعد از انقلاب تحولات گوناگونى را پشت سر گذاشته است. اگر در دوره اى به دلیل جنگ هشت ساله لزوم دخالت حداکثرى دولت در اقتصاد احساس مى شد در دوره دیگر دولتمردان درجهت عکس حرکت کردند و اگر در برهه اى از زمان خصوصى سازى به شیوه مذاکره و مزایده عرف بود در برهه دیگر کسى حاضر نبود از این شیوه استفاده کند. اما شرایط در حال حاضر متفاوت با آن چیزى است که در ۲۷ سال گذشته ...

مقدمه : برخورداري از يک زندگي سالم و مولد و با کيفيت توام با طول عمر قابل قبول و عاري از بيماري و ناتواني، حقي است همگاني که مسئوليت و توليت آن بر عهده دولت ها است و پيش شرط تحقق توسعه پايدار مي باشد. براي تحقق اين امر فراهم س

بیمه به شکل حرفه ای و امروزی آن برای اولین بار در سال 1269 هجری شمسی در کشورما مطرح شد .اما آغاز فعالیت جدی آن در ایران را می توان سال 1310 هجری شمسی دانست زیرا در این سال قانون و نظامنامه راجع به ثبت شرکتها در ایران به تصویب رسید و متعاقب آن بسیاری از شرکتهای بیمه خارجی اقدام به تأسیس شعبه یا نمایندگی در ایران کردند. گسترش سریع تعداد و فعالیت شرکتهای بیمه خارجی , مسئولان کشور ...

مقدمه اقتصاد کشور بعد از انقلاب تحولات گوناگونى را پشت سر گذاشته است. اگر در دوره اى به دلیل جنگ هشت ساله لزوم دخالت حداکثرى دولت در اقتصاد احساس مى شد در دوره دیگر دولتمردان درجهت عکس حرکت کردند و اگر در برهه اى از زمان خصوصى سازى به شیوه مذاکره و مزایده عرف بود در برهه دیگر کسى حاضر نبود از این شیوه استفاده کند. اما شرایط در حال حاضر متفاوت با آن چیزى است که در ۲۷ سال گذشته ...

چکیده : کاهش نرخ بیکاری نیروی انسانی در کشورهای مختلف و از جمله در کشورهای ما از هدف عمده سیاست های کلان اقتصادی دولت می باشد. در این راستا بررسی توان اشتغال زایی بخش های مختلف اقتصادی و نیز برنامه ریزی‌های لازم همراه با اقدامات عملی در این زمینه می تواند موجبات کاهش شدت بحران های آتی ناشی از پدیده بیکاری را فراهم آورد. بدیهی است که بخش خدمات به عنوانی یکی از بخش های عمده ...

کاهش نرخ بيکاري نيروي انساني در کشورهاي مختلف و از جمله در کشورهاي ما از هدف عمده سياست هاي کلان اقتصادي دولت مي باشد. در اين راستا بررسي توان اشتغال زايي بخش هاي مختلف اقتصادي و نيز برنامه ريزي‌هاي لازم همراه با اقدامات عملي در اين زمينه مي تواند م

چکیده: کاهش نرخ بیکاری نیروی انسانی در کشورهای مختلف و از جمله در کشورهای ما از هدف عمده سیاست های کلان اقتصادی دولت می باشد. در این راستا بررسی توان اشتغال زایی بخش های مختلف اقتصادی و نیز برنامه ریزهای لازم همراه با اقداات عملی در این زمینه می تواند موجبات کاهش شدت بحران های آتی ناشی از پدیده بیکاری را فراهم آورد. بدیهی است که بخش خدمات به عنوانی یکی از بخش های عمده اقتصادی ...

واشنگتن- هر چند تأثیر کامل بحران اقتصادی جهان بر توسعۀ آفریقا هنوز مشخص نشده، گروهی از کارشناسان توسعه و امور مالی آفریقا برای بحث دربارۀ بحران و ارائۀ توصیه ها به سیاستگذاران در نشست بهار صندوق بین المللی پول و بانک جهانی ، در واشنگتن گردآمده اند. این نشست که به سبک شورای شهر در 23 آوریل برگزار شد متشکل از تعداد زیادی جلسات کارشناسانه بود، از جمله جلسه ای با حضور جفری کریلا ، ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول