دانلود تحقیق افغانستان

Word 55 KB 33766 11
مشخص نشده مشخص نشده جغرافیا - زمین شناسی - شهرشناسی - جهانگردی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ابتدا شمه ای از موقعیت جغرافیایی و تاریخچه این کشور: این کشور در شرق ایران با جمعیتی حدوداً 20 میلیون واقع می باشد.

    این کشور را شیعه و بقیه را سنی ها تشکیل می دهند.

    منطقه افغانسان را کوهستان، به نام بلندیهای هندوکش اشغال نموده است.

    تمرکز جمعیت بیشتر در جنوب جنوب شرقی است.

    نیروهای شیعی مذهب اکثراً در مناطق مرکزی که به هزار جات معروف می باشد ساکن اند.

    و در جدار مرز اکثراً اهل تسنن ساکن هستند تا سال 1315 نارد شاه در افغانستان حکومت می نمود که با کشته شدن وی «ظاهر شاه» به سلطنت رسید.

    در این زمان بود که رابطه بین افغانسان با شوروی افزایش یافت بدین ترتیب که ظاهر شاه با گرفتن وامهای طویل المدت و بتسن قراردادهایی با شوروی با این کشور رابطه زیادی داشت.

    تا به سال 1340 داود خان نخست وزیر ظاهر شاه بود که با اعلام دموکراسی در این سال داود خان به همراه کابینه از کار برکنار شد و از این سال است که اولین احزاب متولد می شوند که در ذیل مختصری از تاریخچه تشکل احزاب و تعداد این احزاب بیان می گردد.

    اولین حذب به نام «ویش زیلیمیان» به معنای جوانان بیدار اعلام موجودیت کرد که افکار مائوئیسی داشت و حزب خلق و پرچم فعلی از بقایای این حزب می باشد.

    در سال 1341 گروهی به نام جوانان مترقی (شعله جاوید) از این حزب جدا می شود و بعد از آن حزب دموکراتیک خلق (ترکی-کارمل) جدا می شود و ببرک کامل هم با عنوان حزب پرچم مستقلاً انشعاب می‌کند.

    در سال 1347 اولین تشکل اسلامی به نام نهضت جوانان مسلمان در بین نیروهای جوانان اهل تسنن دانشگاه کابل ایجاد شد که زیر نظر اخوان المسلمین بود البته بعد از فوت آقای عبدالرحیم نیازی و حبیب الرحمن وحدت این تشکل از بین رفت و انشعابات آن شروع شد.

    1354- با روی کار آمدن داو خان چند نفر از رهبران این حزب به دست داود کشته می شوند که بقیه افرادی که زنده مانده بودند به پاکستان حزب اسلامی را تشکیل دادند.

    در سال 1356 جمعیت اسلامی افغانسان، به رهبری ربلانی از حزب اسلامی جدا شد و در سال 1357 نیز حزب اسلامی گلبرین از این حزب جدا شد.

    در 7 ثور (اردیبهشت) حزب ببرک کار آمل کودتا کرد و در داود را سرنگون نمود و نورمحمدی ترکی حدود شش ماه به ریاست جمهوری منصوب کرد.

    بعد از ترکی، حفیظ اله امین به قدرت رسید که حکومت او نیز عمر کوتاهی داشت و در حدود شش ماه نیز برسند حکومت نبود در این مدت او تمام سران طرف مقابل (حزب پرچم) را به کشورهای دیگر تبعید کرد از جمله نجیب اله را به ایران تبعید نمود که به عنوان سفیر در ایران به سر می برد.

    با کمک روسیه به وسیله ببرک کامرل کودتایی بر عله امین صورت گرفت که منجر به سقوط وی گردید.

    حزب اسلامی و جمعیت بعد از کودتای 7 ثور که منجر به عوض شدن حکومت پادشاهی به جمهوری گردید تصمیم گرفتند که دوباره با حزب اسلامی که از آن جدا شده بودند متحد شوند و فردی به نام مولوی محمد بنی که از طرف دولت لیبی در دانمارک مبلغ بود را به عنوان رهبر خود انتخاب نمودند.

    و حزب «حرکت انقلاب اسلامی» را تشکیل دادند.

    در این زمان یونس خالص از حزب اسلامی انشعاب کرد در نیروهای اهل سنت دو تیپ فکری وجود دارد.

    1- جریان اخوان المسلمین که حکمتیار شاخص آن است.

    2- تیپ دیگر اروپای غربی که ربانی شاخص آن می باشد.

    گروههای سلطنت طلب:محاز ملی، جبهه نجات ملی، حرکت انقلاب اسلامی.

    گروههای ملی گرا: پشتونیست ها گروه های التقاطی اهل سنت کاملاً دو گروه هستند.

    1- گروه روشنفکران که حکمتیار ربانی شاخص آن است.

    2- مولویها: که اهل تصوف شاخص آن هستند در سال 58 احزاب دیگر با هم اتحاد داشتند و هر حزب کار خودش را انجام می داد که در همان سال گروه جماعت اسلامی پاکستان 52 ضرب و گروه8 اهل سنت مستقر در پاکستان را جمع آوری نمود و شش گروه ذیل را به عنوان قانونی و بقیه را غیر قانونی اعلام کرد که کمکهای پاکستان به آنها فقط بشود.

    جبهه نجات 2- محاز ملی 3- حرکت انقلاب اسلامی 4- جمعیت 5- حزب اسلامی 6- حزب اسلامی یونس این احزاب کاملاً اتحاد اسلانمی برای آزادی افعانستان را تشکیل دادند که سیاف را به عنوان مسئول آن گماشتند.

    ضمناً چون غرب قصد داشت تا یک نفر را به عنوان سخنگو و همه کاره مجاهدین که فرد مطمئنی باشد را به دنیا معرف کند برای همین منظور حکمتیار و سیاف را به عنوان نماینده افغانستان در کنفرانس غیر متعهد ها فرستاد و سیاف در آنجا صبحت کرد و از آن به بعد به عنوان مسئول و نماینده احزاب شناخته شد.

    توضیح اینکه سیاف وابستگی شدیدی به عربستان دارد و از نظر ایران محدود است.

    در سال 1360 ده گروه ذیل مجاهدین جمع شدند و سه گروه اول ائتلاف سه گانه و هفت گروه بعدی ائتلاف هفت گانه را تشکیل داند.

    1-حرکت انقلابی گیلانی 2-جبهه نجات.

    مجردی 3-حرکت انقلاب محمد بنی 4- حرکت انقلاب مؤذن 5-جبهه نجات حمد میر 6- حرکت انقلاب مولوی نصراله منصور 7- اتحاد برای آزادی سیاف 8-حزب اسلامی یونس خالص 9- حزب اسلامی حکمتیار 10-جمعیت اسلامی ربانی در سال 63 اختلافاتشان زیاد شد و در سال 64 بر اساس سیاست غرب این دو ائتلاف در نشستی با هیئتی که مشتکل از معاون اوقاف عربستان مسئول اخوان امسلمین کویت، قطر، امارت و سعودی و نفر بومی سفارت امریکا بودند قرار شد فقط یک ائتلاف به نام ائتلاف هفتگانه باشد که بر اثر همین سه جریان حرکت انقلاب مولوی نظر به مؤذن محمد میرزا کلاً کنار گذاشتند.

    گروههای مستقر در ایران: حزب اسلامی: حزب اسلامی نسبت به سایر گروهها بهترین نیروها را دارد هم از نظر اطلاعاتی و نظامی و فرهنگی به علل مختلف (تحلیل های گوناگون) دفاتر این حزب اول به حالت تعلیق و بعد تعطیل شد.

    حزب اسلامی: حزب اسلامی نسبت به سایر گروهها بهترین نیروها را دارد هم از نظر اطلاعاتی و نظامی و فرهنگی به علل مختلف (تحلیل های گوناگون) دفاتر این حزب اول به حالت تعلیق و بعد تعطیل شد.

    جمعیت اسلامی: ربانی بیشتر از گلبدین به ایران نزدیک تر و بر اساس رابطه و دیدارهایش با جورج یونس با سیاست بی اعتنایی بیشتر برخوردار می شود و دفتارش نیز بسته شده اند.

    حزب اسلامی یونس خالص: سیاست ما جذب بیشتر اوست و یک دفتر در مشهد دارد و یک دفتر در تهران اتحاد برای آزادی سیاف: اجازه فعالیت در ایران را ندارد.

    گروههای مائوئیسی: چارت اولیه گروههای متقری گروه اخگر اخیراً کلاً نابود شده است و دولت همه آنها را دستگیر کرده اند.

    اکثر مائوئیست ها از شیعیان می باشند.

    گروه ساما در ولایت نیمروز در بین اهل سنن زیاد هست.

    گروه های فعلی مائوئیستی: اتحاد ملی و دموکاتیک محصلان انقلابی مقیم آمریکا (نشریه افغان آزاد) اتحادیه دانشجویان افغانی در اروپا ( صدای افغانستان) فراکسیون محصلان افغانی در خارج (فازا) (سوم عقرب) اتحاد عمومی محصلان افغانی (23 هور) جمعیت انقلابی زنان افغانستان (راوا) هواداران جنبش زنان افغانستان پیکار در راه نجات افغانستان جبهه مبارزین مجاهد افغان ملت (اعتقاد به حاکمیت پشتوها دارند) تنظیم نسل نوهزاره (اعتقاد به حاکمیت شیعه دارند) ستم مل این گروهها بیشترین فعالیت خود را در خارج از کشور و بعد از آمریکا در آلمان غربی دارند.

    احزاب و گروههای شیعه در افغانستان احزاب سنی تا به حال گروههای شیعه را قبول نداشته ولی جدیداً در صدد جذب آنها و بالا بردن فراکسیون حزب خود هستند.

    وجود شیعیان در افغانستان به چند علت است: تقسیم شدن خراسان بزرگ بین افغانستان و ایران حمله مغول و ساکن شدن آنها در این منطقه و شیعه شدن آنها که اکثر اقوام هزاره از این گروه هستند.

    وجود فرقه اسماعیلیه در قندهار در بین اقوام افغانی بیشترین شیعه را به ترتیب قوم هزاره، تاجیک، ترکمن دارد.

    شیعه کشی های زیادی در افغانستان انجام شده که بعضی از آنها سبب کوچیدن شیعیان به مناطق دیگر گشته است که از آن جمله میتوان شیعه کشی در زمان جنگ با انگلیس به وسیله یک فرمانده حکومت مرکزی که شیعیان را مرتد خواند و باعث کوچیدن شیعیان به کویته و مشهد و هندوستان شد.

    در تشکیلات نهضت جوان که قبلاً درباره آن توضیح داده شد عده ای از تیپ جوان شیعه از جمله شهید محمد بلخی سید سرور واعظ، حجت الاسلام یوسفی در آن حضور داشتند که بعد از شروع انشعابات نهضت جوان نیروهای شیعی هم گروههایی از جمله مجاهدین خلق، شباب الهزاره را تشکیل دادند که اکثراً ملهم ازحرکت های روحانیت نجف و قم بوده مثلاً نقش شهید محمد منتظری شهیدان درزگو و شیخ حسن ابراهیمی در بین آنها زیاد بود.

    این گروهها تا 7 ثور فعالیت زیادی نداشتند و در سال 1358 هزاره جات بر اثر تظاهرات مردم و حرکت خودجوش ملت به تصرف نیروهای شیعی درآمد و فرمانداری های گماشته شده از طرف دولت مرکزی جمع آوری شدند و به جای هر فرمانده یکی از علمای منطقه منصوب شد و این علما شورایی به نام شورای اتفاق انقلاب اسلامی را تشکیل دادند و سید علی بهشتی را به ریاست این شورا انتخاب نمودند.

    که بعداً بر اثر طرز فکرهایی از قبیل مائوئیستی و مقلدین آقای جوئی باعث تفرقهذ در بین آنها شد و انشعابات زیادی در بین آنها ایجاد گشت.

    گروههای مجاهد شیعی: سازمان نصر افغانستان: این سازمان مورد پشتیبانی همگانی ج 11 می باشد و دفاتر زیادی در ایران دارد که از چند شاخه حزب حسینی گروه مسضعفین گروه روحانیون، گروه شباب الهزاره تشکیل شده است دفتر مرکزی سازمان در تهران است از اعضا فعال سازمان قصر جناح آقای عبدالعلی مزاری که از شاگردان رهبر انقلاب آیت الله خامنه ای و زندانی کشیده در ایران می باشد و از محبوبیت فراوانی در سازمان برخوردار است.

    جناح دیگر جناح سفق، خلیلی و جناح سوم جناح صادقی ترکمن می باشد نشریه این سازمان پیان مستضعفین است.

    پاسداران جهاد: این گروه را سپاه پاسداران در افغانستان تشکیل داده است و در پنج منطقه مستقر می باشد.

    منطقه شمال: مسئول آن آقای اختری منطقه غزنی: زاهدی، که پاسخگوی ائتلاف هشتگانه نیز هست.

    نهضت اسلامی: از مسئولین آن حجت الاسلام افتخاری آقا زکی هستند.

    علی بابا رحیمی بر اساس ارتباط با سلطانعلی کشتمند نخست وزیر افغانستان از نهضت انشعاب کرد و نهضت مؤسسین را تشکیل داد که دفاتری در ایران داشت که غیر قانونتی اعلام شد.

    جبهه متحد: از پنج گروه فدائیان اسلام: بیشتر در بلخ فعالیت دارند که بیشترین نیرو جبهه را دارد.

    سازمان رجاء: در اوروزگان مستقر و آقای تقوی مسئول آن می باشد.

    اسلام مکتب توحید:‍ جناح هاشمی از آن انشعاب کرد و اسلام مکتب توحید نکته دان را تشکیل داد.

    جنبش مستضعفین: عرفانی فاما: از جنبش انشعاب شده و بیشتر کار فرهنگی می‌کند.

    حرکت اسلامی: از نظر تعداد به اندازه جمع پاسداران جهاد و سازمان نصر نیرو دارد رئیس آن شیخ آصف محسنی می باشد که ظاهراً مجتهد و از شاگردان آقای خوئی بوده است از نظر مالی خودکفا می باشد و از وجوهات شرعی گروه را می چرخاند.

    دعوت اسلامی: شیخ زاده غزنوی مسئول آن است.

    نیروی اسلامی: فصیحی مسئول آن بوده که مدتی است فوت کرده که فعلاً محقق رهبر آن است گروه نیروی انقلاب اسلامی حسن کریمی انشعاب این گروه نمی باشد که در ایران ممنوع الفعالیت می باشد و ما سیاف ائتلاف کرده است.

    حزب اسلامی رعد: خزاغی- نارش مسئولین آن هستند.

    دفتر آنه در مشهد و تنها کار فرهنگی انجام می دهد.

    حزب اله هرات:قاری احمد مسئول آن است که مورد پشتیبانی همگانی جمهوری اسلامی ایران است.

    جبهه عمومی نیمروز و جبهه میرافضل دو جبهه این حزب هستند.

    شورای اتفاق: که به علت عملکرد مفتی این شورا در سال 1363 دفاتر آن تعطیل شد و در حال حاضر در پاکستان بیشترین فعالیت را دارد.

    گروههای التفاطی: مجاهدین خلق افغانستان: مسئول آن علی پور- اسم فعلی آن مجاهدین مستضعفین کانون مجاهر: محمد رنجبر مسئول آن که در سال 1362 ترور شد و در بین طلاب فعالیت زیادی دارند.

    پیام توحیدی مستضعفین تنظیم نسل نوهزاره: اتحادیه اسلامی مجاهدین از انشعابات آن و مقوصدی مسئول این گروه می باشد.

    سیاست گذاری: جمهوری اسلامی ایران در افغانستان سیاست گذاری در امر افعانستان در شورایی به نام ستاد مالی پشتیبانی انقلاب اسلامی افغانستان گذاشته می شود که چارت این شورا به قرار زیر است.

    ژ مسائل مالی افغانستان از هر نظر در این کمیسیون ها بررسی می شوند و سپس در شورا بر روی آنها تصمیم گرفته می شود و همچنین گروههای افعانی از از راه پشتیبانی تسلیحاتی، فرهنگی و آموزشی و … در این شورا ارزیابی می شوند و تصمیماتی که در مورد هر گروه در این شورا گرفته می شود در مرحله اجرا در می آید.

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

اين کشور در شرق ايران با جمعيتي حدوداً 20 ميليون واقع مي باشد. اين کشور را شيعه و بقيه را سني ها تشکيل مي دهند. منطقه افغانسان را کوهستان، به نام بلنديهاي هندوکش اشغال نموده است. تمرکز جمعيت بيشتر در جنوب جنوب شرقي است. نيروهاي شيعي مذهب اکثراً در م

این کشور در شرق ایران با جمعیتی حدوداً 20 میلیون واقع می باشد. این کشور را شیعه و بقیه را سنی ها تشکیل می دهند. منطقه افغانسان را کوهستان، به نام بلندیهای هندوکش اشغال نموده است. تمرکز جمعیت بیشتر در جنوب جنوب شرقی است. نیروهای شیعی مذهب اکثراً در مناطق مرکزی که به هزار جات معروف می باشد ساکن اند. و در جدار مرز اکثراً اهل تسنن ساکن هستند تا سال 1315 نارد شاه در افغانستان حکومت ...

به نام خدا خلاصه تاريخ ايران زمان ميلادي زمان هجري سلسله پادشاه رويدادها پايتخت حدود 720 تا 550 پيش از ميلاد مادها ديا اکو ديااکو هفت قبيله آريايي را در

روشنفکران: مؤثرترین قشر بر ایده‌ها و گرایشات دانشجویان، روشنفکران می‌باشند. به عبارت بهتر یکی از گروه‌هایی که همواره هدف گروه‌های روشنفکری قرار گرفته‌اند دانشجویان می‌باشند. در دوران دهه 1320 روشنفکران خصائص رادیکال پیدا می‌کنند و مبارزات ضد استعماری اوج می‌گیرد. در این دهه به دلیل امکان فعالیت‌های باز سیاسی دانشجویان ایرانی به احزاب سیاسی و روشنفکران ملی و چپ (جبهه ملی و حزب ...

چکيده جايگزين ‌ساختن عناصر حکومتي با استفاده از قدرت نرم بدون توسل به زور و اقدامات خشونت‌آميز يکي از راهبردهاي امريکا در کنار راهبرد مبتني بر تهاجم گسترده، سنگين و سريع نظامي براي ايجاد تغيير در کشورهاي هدف بود. گرجستان، اوکراين و قرقيزستان مه

انقلاب تحیلی از انقلاب اسلامی همانطور که از نام تحقیق معلوم است نویسنده به تحلیل انقلاب اسلامی ایران پرداخته است . میتوان این تحقیق رابه دوبخش تقسیم کرد : در بخش اول تحقیق ضمن شگفت انگیز بیان نمودن انقلاب ایران خود انقلاب را از لحاظ مفاهیم سیاسی یک انقلاب را در یک جامعه توضیح می دهد. در بخش دوم به بیان شرایط به وجود آمده در ایران در قبل از انقلاب وروند انقلاب ایران بازگو می شود ...

بعد از سقوط آخرين دولت کمونيستي در اواخر آوريل 1992 م ، و انتقال قدرت به مهاجرين(کساني که در دهه هاي قبل يا خود يا پدرانشان به پاکستان عظيمت کرده بودند و حالا با برنامه ريزي منسجم برگشته بودند تا قدرت را در دست بگيرند اين گروه طالبان نام داشتند) زيا

زمینه های فکری: هدف اصلی انقلاب سالهای 1323- 29 ق./ 1905-11م.، بر قراری حکومتی قانونی در ایران بود. همانند دیگر انقلابهای بزرگ، انقلابهای بزرگ، وسیعی از عقاید و اهداف را در بر می گرفت که منعکس کننده تمایلات انقلاب مشرطه ایران،طیف روشنکرانخ، پیش زمینه های اجتماعی و مطالبات سیاسی گوناگون بودنند. در آن دوران، حتی نص مشروطه، به خودی خود از حمایت فراگیری برخوردار نبود. مع ذلک، به رغم ...

انقلاب ايران که گاه از آن به عنوان آخرين انقلاب قرن بيستم و گاه حتي واپسين انقلاب به مفهوم مصطلح و کلاسيک آن ياد مي شود، بي گمان رويدادي شگرف و واقعه اي تاريخي، بلکه تاريخ ساز در سلسله رخدادها و تحولات سياسي و اجتماعي عصر مامحسوب مي شود. رويدادي که

اسرائیل و ترکیه به دلایل راهبردی با هم همکاری می کنند و عنوان مناسب رابطه آنها» رابطه راهبردی «است نه» ائتلاف «. هیچکدام از دو طرف ملزم نیست در صورتی که یکی از آنها مورد حمله قرار گرفت، وارد جنگ شود. ترکیه و اسرائیل از سالهای دهه ۱۹۵۰ با هم روابط غیررسمی داشتند اما این رابطه در سالهای دهه ۱۹۹۰ بعد علنی و جدیدی پیدا کرد که فرماندهان نظامی آنها یک رشته تمرین ها و موافقت نامه های ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول