تحقیق گاه شمار حملات شیمیایی عراق

Word 70 KB 33781 11
مشخص نشده مشخص نشده تاریخ
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  

    رژیم عراق از ابتدای جنگ به طور محدود از گلوله های شیمیایی استفاده می کرد. در جریان عملیات «والفجر- ۲» عراق به طور وسیع با استفاده از هواپیما مبادرت به بمباران شیمیایی غرب جاده پیرانشهر- رواندوز کرد.
    این حمله که در ساعت ۷ صبح روز سه شنبه ۱۸ مرداد ماه سال ۶۲ به وقوع پیوست، منجر به مصدوم شدن جمعی از رزمندگان شد.عراق از تاریخ 19/5/1362 تا 4/9/1362 دوازده بار با استفاده از توپ، خمپاره و هواپیما اقدام به کاربرد گازهای شیمیایی، عمدتاً در غرب کشور از جمله مناطق نظامی و غیرنظامی پیرانشهر، بازی دراز، مریوان، بانه، پنجوین و پاوه کرد.موارد دیگری از کاربرد سلاح شیمیایی توسط دشمن به شرح زیر است:
    - ساعت ۵ بامداد ۳ آبان ماه ،۶۲ هواپیماه ای دشمن روستای باینجان از توابع بانه را بمباران شیمیایی کردند که منجر به شهادت و مصدوم شدن جمعی از اهالی روستا شد. در این حمله از بمب های شیمیایی حاوی ترکیبی از آرسنیک و نیتروژن موستارد، موسوم به بمب های تاول زا استفاده شد.

    - ساعت ۱۷ روز۱۶ آبان ماه سال ،۶۲ ۴ فروند هواپیمای دشمن منطقه ای بین رودخانه شیلر و ارتفاعات لری را هدف حملات شیمیایی قرار دادند که منجر به تحریکات چشمی شدید در مجروحین شد.

    - 19/1/1364؛ چهار نقطه از منطقه عملیاتی «بدر» در هورالهویزه در داخل خاک ایران هدف بمب ها و گلوله های شیمیایی عراق قرار گرفت که این بمب ها حاوی گاز خردل و اعصاب بودند.

    - ساعت ۱۷ روز 20/1/1364 مجدداً منطقه عملیاتی «بدر» در هورالهویزه از سوی عراق گلوله باران شیمیایی شد

    .- 26/10/1365؛ یک فروند هواپیمای عراقی که منطقه عملیاتی «کربلا-۶» را بمباران شیمیایی کرد، سرنگون شد.

     

    - 23/10/1365؛ هواپیماهای عراقی مواضع رزمندگان اسلام در منطقه عملیاتی «کربلا-۵» را بمباران شیمیایی کردند که منجر به مصدوم شدن عده ای شد.
    وزش باد موجب شد مقادیری گاز سمی به سوی مواضع مقدم نیروهای عراقی منتقل و در نتیجه جمعی از آنان نیز مصدوم شدند.

    - 24/10/1365؛ سرهنگ دوم ولید الوان حمادی رئیس ستاد تیپ ۵۹ عراق که در منطقه عملیاتی «کربلا-۵» به اسارت درآمد، اعتراف کرد که رژیم عراق به کرات از بمب ها و گلوله های شیمیایی علیه نیروهای ایران بهره برده است.- 25/10/1365؛ در جریان دفع پاتک دشمن در منطقه عملیاتی «کربلا-۶» عراق مواضع نیروهای ایران را بمباران شیمیایی کرد.- در پی بکارگیری مجدد سلاح شیمیایی توسط عراق در دسامبر ،۸۶ دبیر کل سازمان ملل متحد روز 16/10/1365 نگرانی خود را از نقض قوانین بین المللی اعلام کرد.

    -15/10/1365 ؛ یک انبار مهمات شیمیایی دشمن در ساحل غربی اروند رود، حد فاصل جزیره ام الرصاص و مینو، هدف آتش توپخانه نیروهای اسلام قرار گرفت و منفجر شد که بر اثر آن صدها نظامی عراقی کشته و زخمی شدند.

    - 7/12/1365؛ عراق اقدام به کاربرد سلاح شیمیایی در شمال جاده شلمچه - بصره کرد که با آمادگی کامل پدافند شیمیایی ایران، آثار آن خنثی شد.

    - 7/4/1366؛ رژیم عراق چهار نقطه شهر کردنشین سردشت را هدف حملات شیمیایی قرار داد که منجر به شهادت ۶۰ تن از مردم این شهر شد.

    - 16/7/1366؛ یک منطقه عملیاتی در شمال سومار توسط هواپیماهای عراقی بمباران شیمیایی شد که شهادت جمعی از رزمندگان را در پی داشت.

    - 21/10/1366؛ عراق مبادرت به پرتاب گلوله  شیمیایی در یک منطقه عملیاتی مقابل سردشت کرد.

    - 27/12/1366؛ رژیم عراق همزمان با پیشروی نیروهای ایران به سوی حلبچه، چندین بار اقدام به بمباران شیمیایی این شهر کرد و دست به کشتار مردم این شهر زد.

    - 30/12/1367؛ هلال احمر جمهوری اسلامی تعداد شهدای بمباران شیمیایی رژیم عراق در شهرهای آزاد شده در عملیات «والفجر-۱۰» را بیش از ۵ هزار نفر اعلام کرد. رژیم عراق در این حملات از گازهای سیانور، خردل و اعصاب استفاده کرد.

    - 10/1/1367؛ هواپیماهای عراقی روستای کلال در حومه پاوه را هدف بمباران شیمیایی قرار دادند.

    - 21/1/1367؛ هواپیماهای عراقی یک روستا در منطقه مریوان و همچنین شهر مریوان را بمباران و گلوله باران شیمیایی کردند.

    - 27/1/1367؛ رژیم عراق در حمله به مواضع نیروهای اسلام در فاو مبادرت به استفاده وسیع از سلاح شیمیایی کرد.

    - 28/2/1367؛ چند روستا از جمله مرزن آباد و بیتوش از توابع سردشت توسط هواپیماهای عراقی بمباران شد.

    - 24/3/1367؛ یک منطقه مسکونی در یک روستای بانه توسط هواپیماهای عراقی بمباران شیمیایی شد.

    - 4/4/1367؛ نیروهای عراقی با استفاده گسترده از سلاح شیمیایی به رزمندگان اسلام در جزایر مجنون حمله کردند.

    -3/5/1367؛ نیروهای عراقی با بهره گیری گسترده از سلاح های شیمیایی به مناطق گیلان غرب و سرپل ذهاب پیشروی کرده و مناطقی را به اشغال خود درآوردند.

    - 11/5/1367؛ هشت نقطه در منطقه غرب اشنویه هدف بمباران شیمیایی عراق قرار گرفت که در اثر این جنایت، بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ تن از مردم غیرنظامی منطقه مصدوم شدند.- جمهوری اسلامی ایران در پی استفاده وسیع رژیم عراق از سلاح های شیمیایی و سکوت مجامع جهانی تصمیم گرفت برای افشا نمودن این جنایت ضد بشری و روشن شدن اذهان مردم جهان، مجروحین را برای ادامه مداوا، به کشورهای مختلف اعزام کند. براساس آمار موجود، در سال ۶۲ حدود ۵۸ نفر، در سال ۶۳ تعداد ۳ نفر، در سال ۶۴ تعداد ۱۹۲ نفر، در سال ۶۵ تعداد ۶ نفر، در سال ۶۶ تعداد ۲۴ نفر و در سال ۶۷ تعداد۵۳ نفر از مجروحین شیمیایی که شدت جراحت آنان بیشتر بود، به کشورهای انگلیس، فرانسه، آلمان، اتریش، هلند، سوئد، سوئیس، بلژیک، ژاپن، اسپانیا و آمریکا اعزام و تحت مراقبت های ویژه قرار گرفتند.شدت جراحت بعضی از این قربانیان حملات شیمیایی دشمن به حدی بود که معالجات در مورد آنان مؤثر واقع نشد و به شهادت رسیدند.به طور کلی آمار موجود از کاربرد سلاح های شیمیایی توسط رژیم عراق علیه نیروهای ایران حکایت از این دارد که از ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰ تا ۳۰ مارس ۱۹۸۴ رژیم عراق ۸۳ بار سلاح شیمیایی به کاربرد که بر اثر آن ۱۱۶ تن شهید و ۴۴۵۰ تن مجروح شدند.

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    فصلنامه سیاست خارجی بهار ۶۷

در جنگ تحميلي 8 ساله عليه ايران رژيم عراق با بهره گيري از چالش هاي ميان تهران واشنگتن، با تحريک کاخ سفيد و با هدف رسيدن به اميال خود، مرزهاي غربي کشورمان را مورد تاخت و تاز قرار داد. اين جنگ به لحاظ بسياري پارامترها، با ساير نزاع هاي چند سال اخير

رژيم عراق از ابتداي جنگ به طور محدود از گلوله هاي شيميايي استفاده مي کرد. در جريان عمليات «والفجر- ?» عراق به طور وسيع با استفاده از هواپيما مبادرت به بمباران شيميايي غرب جاده پيرانشهر- رواندوز کرد. اين حمله که در ساعت ? صبح روز سه شنبه ?? مرداد ماه

با شروع جنگ تحميلي (31 شهريور 1359) و حملات گسترده صدام به مناطق مرزي و جنوب و غرب ايران، مقاومت مردم و نيروهاي رزمنده مانع پيش روي نيروهاي عراقي شد. رژيم بعث عراق براي در هم شکستن مقاومت مردم و نيروهاي رزمنده از سلاحهاي نوين و ممنوعه استفاده کرد. ب

های شیمیایی سال هاست که از پایان جنگ تحمیلی می گذرد اما هنوز که هنوز است بسیاری از مجروحان شیمیایی در میان ما زندگی می کنند و بسیاری دیگر سال ها پیش از جمع ما خارج شدند و به مقام رفیع شهادت رسیده اند . بر اساس آمار به دست آمده امروز حدود صد وبیست هزار مجروح شیمیایی در میان ما زندگی می کنند که حال بسیاری از آنها نیز وخیم است . ما در این نوشته قصد داریم با دیدی زیست شناختی کمی از ...

سال هاست که از پايان جنگ تحميلي مي گذرد اما هنوز که هنوز است بسياري از مجروحان شيميايي در ميان ما زندگي مي کنند و بسياري ديگر سال ها پيش از جمع ما خارج شدند و به مقام رفيع شهادت رسيده اند . بر اساس آمار به دست آمده امروز حدود صد وبيست هزار مجروح شيم

سال هاست که از پایان جنگ تحمیلی می گذرد اما هنوز که هنوز است بسیاری از مجروحان شیمیایی در میان ما زندگی می کنند و بسیاری دیگر سال ها پیش از جمع ما خارج شدند و به مقام رفیع شهادت رسیده اند . بر اساس آمار به دست آمده امروز حدود صد وبیست هزار مجروح شیمیایی در میان ما زندگی می کنند که حال بسیاری از آنها نیز وخیم است . ما در این نوشته قصد داریم با دیدی زیست شناختی کمی از سختی های ...

سال هاست که از پایان جنگ تحمیلی می گذرد اما هنوز که هنوز است بسیاری از مجروحان شیمیایی در میان ما زندگی می کنند و بسیاری دیگر سال ها پیش از جمع ما خارج شدند و به مقام رفیع شهادت رسیده اند . بر اساس آمار به دست آمده امروز حدود صد وبیست هزار مجروح شیمیایی در میان ما زندگی می کنند که حال بسیاری از آنها نیز وخیم است . ما در این نوشته قصد داریم با دیدی زیست شناختی کمی از سختی های ...

وقوع جنگ در يک منطقه و مسائلي که از نظر اقتصادي و انساني بوجود مي‌آورد، در اين مقوله مورد توجه مي‌باشد، زيرا عوارض جنگ دو جنبه دارد که يکي به صورت حاد بوده که کنترل و درمان آسيب را فوراً طلب مي‌کند و دوم عوارض و پيامدهاي جنگ که گريبانگير جامعه مي‌با

جنگ عراق عليه ايران چه دوره‌هايي را طي نمود؟ عراق در طول هشت سال جنگ عليه ايران از شيوه‌هاي نظامي و سياسي متعددي براي از پاي در آوردن ايران استفاده کرد. اين مقاله در تلاش است تا برخي از اين شيوه‌هاي سياسي‌‌نظامي عراق عليه ايران در طي اين هشت سال را

بررسي هاي باستان شناسي نشان مي دهد که تا نخستين دوره ها نوسنگي : خبري از جنگ نيست ولي در ادوار بعدي عصر نوسنگي، بشر توانست سلاح بسازد و جنگ بين همنوعان بطور فزاينده اي آغاز شده اين واقعيتي مسلم است که «پيشرفت تکنولوژي همواره توان نهفته اي براي ويران

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول