دانلود تحقیق معرفی رشته الکترونیک

Word 116 KB 33954 27
مشخص نشده مشخص نشده الکترونیک - برق - مخابرات
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • معرفی رشته الکترونیک :رشته الکترونیک یکی از رشته‌های صنعتی مادر محسوب می‌شود و تمام علوم و فنون موجود به نحوی با این علم پیوند خورده‌اند به نحوی که از وسایل روزمره زندگی تا پیچیده‌ترین فن‌آوری‌های فضایی حضور این علم به وضوح قابل مشاهده است.

    بی‌شک برای یافتن جایگاه مناسب این علم در کشورمان بایست مبانی آموزش این رشته با استحکام و براساس برنامه‌ریزی علمی پایه‌گذاری شود رشته الکترونیک در هنرستانها از اساسی‌ترین و نقطه‌ شروع مناسب برای فراگیری این علم محسوب می‌شود.

    علم الکترونیک همگام با پیشرفت روزافزون تکنولوژی هم اکنون در کلیه امور مربوط به زندگی انسانها رخنه کرده و در حال پیشرفت می باشد و در آینده تزدیک کل زندگی انسانها را تحت تاثیر خود قرار میدهد .

    هم اکنون رشته الکترونیک مهمترین رشته فنی و مهندسی در دانشگاها و هنرستانها میباشد و کسانی که از نظر علم ریاضیات و فیزیک دارای قدرت درک و تحلیل بالا تری هستند در این رشته می توانند به موفقیتهای بیشتری دست پیدا کنند .

    برخلاف ذهنیتهایی که برای بعضی ها پیش آمده در نهایت یک فارغ التحصیل رشته الکترونیک را تعمیر کار رادیو و تلویزیون می پندارند ، در حالیکه اینطور نیست .

    رشته الکترونیک دارای گرایشهای مختلفی است که همگام با پیشرفت علم روز است مثل مکاترونیک بیوالکتریک وکنترل و...

    که در آینده نزدیک بازارکار بیشتری در انتظار فارغ التحصیلان این رشته خواهد بود .

    اهداف تدوین رشته الکترونیک : 1- تعمیر وسایل الکترونیکی ساده خانگی 2- طراحی و ساخت فیبر مدارهای الکترونیکی 3- مونتاژ قطعات الترونیکی روی برد مدار چاپی 4- نصب و راه اندازی تجهیزات ساده الکترونیکی 5- نصب و راهاندازی آنتن مرکزی برای ساختمانهای کوچک 6- سر پرستی بخش های کوچک مونتاژ 7- کار با دستگاه های اندازه گیری 8- خواندن نقشه های الکترونیکی 9- طراحی و ساخت تقویت کتتده ها 10- آشنایی با سیستم های مخابرات و ارتباطات 11- آشنایی با مدارهای دیجیتالی و سخت افزار رایانه 12- ادامه تحصیل در دوره کاردانی پیوسته گرایش های الکترونیک معرفی رشته الکترونیک هنرستان شهید بهشتی زیراب : رشته الکترونیک از سال 82 در هنرستان شهید بهشتی زیراب تاسیس شده است وچون رشته نوپایی در این شهرستان میباشد هنوز در جایگاه اصلی خود قرار نگرفته است ،اما از سال 84 به بعد با وجود همکاران متخصص و متعهد ، این رشته در حال پیشرفت روز افزون در مسائل کیفی و کمی آموزشی میباشد .

    این رشته دارای 3 آزمایشگاه مجزای الکترونیک ،مخابرات ودیجیتال است که اکثر دستگاههای آن در سال 85 خریداری شده است.

    هم اکنون این رشته با وجود 4 دبیر مرتبط با این رشته با مدرک لیسانس الکترونیک در حال آموزش هنرجویان این رشته هستند .

    عناوین دروس تخصصی این رشته همراه با اهداف کلی هر درس به شرح زیر می باشد: دروس تخصصی سال دوم : 1- مبانی برق: درک اصول الکتریسیته به منظور فراگیری موضوعات علمی وعملی برق 2- رسم فنی: ترسیم سه نما، مجهول یابی- برش وپرسپکتیو و پلان ساختمان و سیم کشی آپارتمان یک طبقه 3- اصول اندازه گیری الکتریکی: آشنایی با دستگاه های اندازه گیری و طریقه استفاده از آنها 4- الکترونیک عمومی 1: آشنایی با مبانی الکتریسیته و اصول الکترونیک، شناسایی قطعات والملن های الکترونیکی مدارات دیودی و تقویت کننده های ترانزیستوری 5- کارگاه مقدماتی مکانیک: ساخت وسایل فلزی ساده 6- کارگاه سیم کشی 1: خواندن نقشه های تاسیسات الکتریکی ساختمانهای کوچک و اجرای آنها 7- کارگاه الکترونیک مقدماتی: انجام ترانس پیچی- تهیه مدارچاپی و مونتاژ مدارهای الکترونیکی ساده 8- آزمایشگاه اندازه گیری الکتریکی: شناخت قطعات الکترونیکی و کار برد صحیح دستگاه های اندازه گیری متداول.

    دروس تخصصی سال سوم: 9- مدارهای الکتریکی: تحلیل مدارهای جریان مستقیم و مدار های RLC در جریان متناوب یک فاز وسه فاز 10- الکترونیک عمومی 2: آموزش مدارهای پایه الکترونیک و قطعات الکترونیک صنعتی 11- مبانی مخابرات و رادیو: آموزش مبانی مخابرات و گیرنده های رادیویی 12- مبانی دیجیتال: آشنایی با اصول مدار های دیجیتال و تحلیل مدارهای ساده دیجیتالی و کاربرد آنها در دیگر مدار های الکترونیکی 13- کارگاه الکترونیک عمومی: آموزش مفاهیم عملی و مدار های کاربردی در رشته الکترونیک 14- آزمایشگاه مبانی مخابرات ورادیو: توانایی تعمیر گیرنده های رادیو یک موج- چند موج و تلفن و نصب و راه اندازی سیستم های آنتن مرکزی وتقویت کننده های صوتی(PA) 14- آزمایشگاه مبانی مخابرات ورادیو: توانایی تعمیر گیرنده های رادیو یک موج- چند موج و تلفن و نصب و راه اندازی سیستم های آنتن مرکزی وتقویت کننده های صوتی(PA) برای‌احراز‌‌شغل‌آینده‌در‌‌رشته‌های‌فنی‌‌خصایص‌وتوانایی‌های‌زیر‌مورد‌نیاز‌‌است: 1- نیازمندی های بدنی: 1-1- قدرت و سلامت جسمانی 2-1- توانایی و مقاومت در برابر خستگی 3-1- سرعت استفاده از اعضا ، به ویژه دست ها 4-1-قدرت تحلیل بالا و دقت کافی به ویژه در رشته الکترونیک 2- نیازمندی های حسی و ادراکی : 2-2- در رشته های فنی نیاز به سرعت ادراک می باشد.

    3 -نیازمندی های روانی: 1-3- سرعت انتقال(هوش) 2-3- قدرت استدلال 3-3- استعداد تجسم فضایی 4-3- دقت و سرعت در محاسبه 5-3- استعداد تجزیه و تحلیل داده ها و آمارها در اغلب رشته های فنی 4 – مهارت های تحصیلی: 1-4- داشتن اطلاعات ریاضی و آماری 2-4- سلامت و روانی کلام در حد امکان در زبان خارجی(انگلیسی) 3-4- داشتن اطلاعات تخصصی اولیه 4-4- استعداد طراحی و انتقال 5- نیازمندی های عاطفی و شخصیتی: 1-5- قدرت و دشواری کار تحت فشارهای روانی 2-5- قدرت انطباق و سازگاری 3-5- قدرت کنترل و تسلط به خویشتن 6- علایق و رغبتهای مورد نیاز: 1-6- علاقه به امور فنی 2-6- علاقه به تحقیقات و پژوهش 3-6- علاقه به تحول و تغییرات 4-6- علاقه به کنجکاوی و جستجو 7- نیازمندی های شخصی و اجتماعی: 1-7- درک رفتار دیگران 2-7- متانت و بردباری در امور 3-7- مطلوب بودن رفتار 4 -7- سازگاری با محیط فعالیت ها و کوشش های مورد نیاز رشته های فنی: 1- دقت و تمرکز فکری 2- تجزیه و تحلیل مسائل 3- خلاقیت و ابتکار 4- تصمیم گیری 5- برنامه ریزی 6- نشستن برای‌انجام کارهای محاسباتی و کامپیوتری 7- حرکات بدنی ونیروی جسمانی با توجه به رشته‌ی انتخابی نحوه ادامه تحصیل هنرجویان: کلیه هنرجویان شاخه فنی وحرفه ای،پس ازپایان دوره سه ساله واخذ دیپلم می توانند به طرق ذیل در سطوح بالاترادامه تحصیل نمایند: 1- بدون گذراندن دوره پیش دانشگاهی در آزمون سراسری دوره کاردانی پیوسته شرکت نموده و پس از احراز قبولی در یکی از آموزشکده‌های فنی‌و‌حرفه‌ای سراسر کشور ادامه تحصیل داده و موفق به اخذ مدرک کاردانی شوند.

    2- بدون گذراندن دوره پیش دانشگاهی در آزمون ورودی آموزشکده های وابسته به دانشگاه جامع تکنولوژی (علمی_ کاربردی) شرکت نموده و پس از احراز قبولی ادامه تحصیل داده و موفق به اخذ مدرک کاردانی شوند.

    3- بدون‌گذراندن‌دوره‌پیش‌دانشگاهی‌و‌ با توجه به شرط معدل در دانشگاه‌آزاد‌اسلامی ثبت‌نام نموده و در دوره کاردانی پیوسته ادامه تحصیل دهند و موفق به اخذ مدرک کاردانی شوند.

    در‌آزمون تغییر ‌رشته یکی از دوره های پیش‌ دانشگاهی هنر، علوم ‌ریاضی، علوم ‌تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی شرکت نموده و پس از احراز قبولی، دوره‌ی مذکور را گذرانده و سپس از طریق آزمون سراسری دانشگاههای دولتی و آزاد اسلامی ادامه تحصیل داده و موفق به اخذ مدرک کارشناسی شوند.

    فارغ التحصیلان تعدادی از رشته های کاردانی پیوسته فنی و حرفه ای که دوره کارشناسی ناپیوسته رشته تحصیلی آنان مصوب گردیده است،می توانند درآزمون ورودی مربوط شرکت نموده و پس از احراز قبولی، در دانشگاههای طرف قرارداد وزارت آموزش و پرورش ادامه تحصیل داده و موفق به اخذ مدرک کارشناسی شوند.

    6- کلیه فارغ التحصیلان دوره کاردانی پیوسته،می توانند بدون گذراندن دوره پیش دانشگاهی در آزمون سراسری دانشگاههای دولتی و آزاد اسلامی شرکت نموده و پس از احراز قبولی ادامه تحصیل دهند.

    الکترونیک به دانش و فن آوری عبور ذرات باردار در یک بار و خلاء می باشد.

    به بیان دیگر در این دانش به مطالعه حرکت بارهای الکتریکی و کنترل حرکت آنها برای ایجاد اثرات مطلوب مورد نظر می باشد.

    دانش الکترونیک امروزه بوجود آورنده سیستمها و ابزارهای پیچیده ای است که در بسیاری از محصولات روزمره زندگی و شاخه های مهندسی و پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.

    با توجه به آنچه که گفته شد کاردانی فنی الکترونیک یکی از رشته های آموزش عالی در نظام دانشگاهی است، که هدف عمومی آن تربیت کاردانها فنی الکترونیک است که دارای دانشهای لازم در زمینه الکترونیک صنعتی، وسایل اندازه گیری و وسایل صوتی و تصویری که دقیقاً مربوط به وسایل همان بخش از صنعت طراحی گردیده ، می باشد.

    از آنجا که تکنولوژی مربوط به صنعت الکترونیک به صورت گسترده در همه جا و از جمله در کشور ما شالوده ای برای پیشرفت در صنعت برق محسوب می شود، دوره یادشده برای تربیت افراد کارآمد در جنبه های عملی در زمینه رفع نیازهای صناعی است که به نوعی با الکترونیک در ارتباط هستند.

    رشته الکترونیک یکی از رشته های مهم در مورد امور ارتباطات در دنیا دارای حائز اهمیت می باشد.

    در ایران این رشته در مورد ارتباطات با دنیا اهمیت زیاد دارد، به طور کلی دانشجویانی در این رشته پذیرفته می شوند و دارای موفقیت می شوند که دارای هوش بالایی باشند و علاقه به ابلاغ و نوع آوری باشند و بتوانند خودشان را با تکنولوژی در دنیا هماهنگ بکنند.

    دوره کاردانی یکی دیگر از تعاریفی که می توان از رشته الکترونیک کرد، اینست که زیر مجموعه ای ار رشته فیزیک می باشد، که درباره حرک الکترونها در مدارهای الکتریکی است، بحث می کند.

    دانشجویانی در این رشته فوق می شوند که در دو درس ریاضی و فیزیک بسیار قوی باشند و دارای پشتوانه اجتماعی و خانوادگی باشند.

    دوره کاردانی و تکنسین در کشور ما از جایگاه خوبی برخوردار نیست و می توان گفت نقش تکنسین رابطه بین مهندس و کارگر ماهر است، و در هرم نیروی انسانی تکنسین در کشورهای پیشرفته و در جوامع توسعه نقش اساسی دارند.

    متأسفانه در کشور ما به لحاظ اهمیت ندادن به این بخش استفاده بهینه از این تکنسین نشده است، و به خاطر همین جوانهای ما بیشتر به سراغ مهندسی می روند تا تکنسین و همین باعث شده تا رشته های فنی ما از آن جایگاه خودشان برخوردار نباشند .

    دانشجویان این رشته دروسی را در غالب 75 واحد درسی شامل یازده واحد دروس عمومی و 15 واحد دروس پایه و 29 واحد دروس اصلی و 15 واحد دروس اختصاصی و 7 واحد دروس اختیاری می گذرانند.

    از میان دروس یاد شده از معتمدین به شرح زیر است: 1- ریاضی عمومی که در مورد بردارها و اعداد مختلط و ماتریس ها و توابع – حدود پیوستگی و مشتق و انتگرال به بحث می پردازد.

    2- فیزیک عمومی که به زمینه هایی همچون، فیزیک و دینامیک می پردازد.

    3- کارگاه فیزیک که درس عملی است و دانشجویان با وسایل اندازه گیری آشنا می شوند.

    4- آزمایشگاه مقدماتی برق که دانشجویان با قطعات مدارها همچون خازن ، مقاومت و برخی مدارهای ساده آشنا می شوند.

    5- الکترونیک و آزمایشگاه الکترونیک که به صورت نظری و عملی ساختمان قطعات الکترونیکی را مورد ارزیابی قرار می دهد.

    6- مدار 2 و 1 که دانشجویان را با انوع مدارها و اصول اولیه برق به صورت نظری و عملی آشنا می سازد.

    7- برنامه ریزی کامپیوتر که دانشجویان را با یکی از برنامه های کامپیوتر آشنا می کند.

    8- الکترونیک صنعتی که دانشجویان با طرز کار مدارهای کنترل فرمان دهنده ای که در کارخانه ها و مراکز صنعتی و مورد استفاده قرار می گیرد آشنا می کند.

    9- دوره های کاردانی فنی در سال 1363 وزارت فرهنگ آموزش عالی این مجوز را به آموزش و پرورش دادند و آموزش و پرورش با تشکیل واحدهایی بنام دفتر امور مدارس عالی فنی حرفه ای و آموزشکده های فنی حرفه ای زیر پوشش خودش به تربیت نیروهای تکنسین پرداخت.

    دانش آموختگان رشته برق الکترونیک با کسب دانش و مهارتهای لازم در زمینه های ذیل قادر به فعالیت خواهند بود: 1- در زمینه انتقال نظرات و روشهای مورد تأیید مهندسان به کارگران 2- تهیه و تفسیر نقشه های مورد تأیید مهندسان و پیاده کردن آنها بوسیله کارگران فنی 3- این افراد می توانند به تعمیر قطعات الکتریکی همچون تلویزیون و قطعات مشابه بپردازند.

    4- در برخی بخشها می توان از این افراد به عنوان سرپرست بخش از آنها استفاده کرد.

    5- از این افراد می توان در تدریس بعضی دروس در سطح پائین استفاده کرد اموزش گام به گام تعمیرتلویزیون :1 برای سادگی و قابل فهم مبتدیان عزیز مروری بر ساختار و اساس کار یک تلویزیون سیاه و سفید اشاره ای کرده و بعد از تفهیم بلوک دیاگرام ها روی تلویزیون های رنگی بحث بیشتری خواهیم کرد : شروع مطلب را با تشریح بلوک دیاگرام یک تلویزیون سیاه و سفید ادامه میدهم شکل زیر را ببینید : از انتن که اولین قسمت یک گیرنده تلویزیونی میباشد اغاز میکنم : اصولا برای داشتن یک تصویر و صدای بدون نویز و برفک انتن نقش عمده ای را ایفا میکند و این خلاصه شده ای از گین و پهنای باند انتن می باشد .

    بهره یا گین انتن : یک انتن مناسب انتنی است که بتواند در باند مورد استفاده خود (در تلویزیون ) بهره ای بطور متوسط معادل 17 db را داشته باشد ولی با توجه به موقعیت استفاده کننده نسبت به ایستگاه های دریافتی هیچ وقت این میزان یکسان نخواهد بود این بدین معنی است که ممکن است یک استفاده کننده در فاصله کمتری از یک ایستگاه تلویزیونی قرار بگیرد در حالی که کاربر دیگری در فاصله های خیلی دور از ایستگاه بخواهد همین فرستنده را دریافت کند برای درک بیشترمفاهیم یک مثالی میزنم : فرض کنید کاربری در منزل خود بخواهد کانال شبکه یک سراسری تلویزیون رادریافت کند که ایستگاه فوق در جوار و همسایگی همین شخص واقع شده مسلما در این صورت با یک تکه سیم معمولی بجای انتن هم شاید بتوان امواج این فرستنده را در حد بیشتر ازاستاندارد گفته شده داشته باشد و مشگلی (صرف نظر از انعکاس و...که بعدا توضیح کامل داده خواهد شد ) از نظر صدا و تصویر نداشته باشد ولی اگر کاربر دیگری در یکی از شهرستانهای تابعه در یک اپارتمان چند طبقه بخواهد امواج این فرستنده را دریافت کند با نصب بهترین انتن هم شاید حد استاندارد را نتواند دریافت کند و تصویر و صدای ضعیف داشته باشد که دراینجا لازم است از یک تقویت کننده انتن با بهره ای مناسب همراه انتن استفاده کند ( توجه کنید که در تلویزیون ها مداری به نام agc وجود دارد که نقش ان در پست مربوطه ارایه خواهد شد .

    بحث مربوط به کیفیت دریافت امواج انتن مقوله ای غیر از نقش agc میباشد ) در شکل زیر یک نمونه از تقویت انتن تمام باند (به پهنای تمام امواج باند های تلویزیونی ) را مشاهده میکنید که سیگنال ورودی را تا 20db تقویت میکند : پهنای باند انتن : میدانید که هر قطعه سیمی در هر طولی که باشد در یک فرکانس بخصوصی به تشدید در می ا ید و در ساختار انتن هم از همین اصول استفاده شده و لاندا (طول موج ) دریافتی یک انتن بستگی به طول وفاصله ابعاد قطعات انتن دارد برای مثال : فرض کنید شبکه یک سراسری روی فرکانس 244mhz برنامه پخش میکند اگر طول و ابعاد انتن برای این فرکانس تعریف شود یک انتن با بیشترین بهره (محاسن ) ولی متاسفانه فقط برای دریافت امواج کانال فوق قابل استفاده خواهد بود (معایب) منظور از پهنای باند در این مقوله باید انتنی داشته باشیم که تمام فرکانس های باند تلویزیونی را بتواند دریافت کند برای اینکار دو فرکانس قابل دریافت از طریق این انتن را که از کمترین فرکانس دریافتی (اولین کانال تلویزیونی تا بیشترین فرکانس قابل دریافت (بالاترین کانال تلویزیونی ) را در نظر گرفته و یک فرکانس میانگین را مورد محاسبه و طراحی قرار میدهند که فرکانس میانی یا(تشدید) انتن نام دارد در چنین شرایطی این انتن بهترین بازده خود را در این کانال (حد وسط) خواهد داشت ولی با انحراف از این فرکانس هر چه پایین تر یا بالاتر بازده ان کاسته خواهد شد که این همان مقوله ساده ای برای تعریف پهنای باند انتن است .

    از علت های خرابی تصویر و صدای تلویزیون ازطریق انتن کشیدگی تصویر (اورلود شدن ) وایجاد سایه های مزاحم و برفک میباشد .

    اموزش گام به گام تعمیرتلویزیون 2: تیونر : انتن هوایی از طریق سیم کواکسیال (هم محور ) به امپدانس 50 الی 75 اهمی و در تلویزیون های سابق 300 اهم به ورودی یک بلوکی وصل میشود که انرا با نام تیونر میشناسیم .

    تیونر در هر تلویزیون بلوکی (جعبه ای ) است که امواج دریافتی از طریق انتن هوایی را ابتدا تقویت و فی لت ر و به سه مسیر (مدار) مجزا تقسیم و به نام های الف : مدار VHF1 و ب : مدار VHF2 و پ : مدار UHF تبدیل میکند که این سه مسیر از طریق دریافت یک ولتاژی به نام ولتاژ سویچ باند که در اختیار و انتخاب کاربر است قابل کنترل میباشد بدین معنی که با قرار دادن یک ولتاژ مثبت روی هر کدوم از این سر سیم (پین ) که در بیرون جعبه به نام پین یا پایه های باند تیونر نامیده میشود و در دسترس می باشد فعال میگردد .

    (در مثال فرض بر این است که روی پین VHF2 یک ولتاژ مثبت قرار داده و تیونر را برای دریافت و انتخاب کانال های روی این باند اماده کرد ه ایم این ولتاژ مثبت از طریق فشردن یک کلید که همراه جعبه کنترلی کانالها (کانال یابی ) وجود دارد انجام می شود ) لازم به توضیح هست که سابقا تیونر های غلطکی یا سلکتوری (تورت) کلیدی وجود داشت که با چرخاندن محور اصلی ان .

    سیم پیچ هایی در حول محور تعبیه شده بود که سیم پیچ هر کانال را درمسیر های یاد شده قرار میداد و نیازی هم به اعمال ولتاژ سویچ نداشتند در شکل زیر شماتیک دیاگرام یک تیونرغلطکی و الکترونیکی تلویزیون ها را می بینید : اول نوع غلتکی یا کلیدی : و این هم نوع الکترونیکی : و بالاخره تیونر دیجیتالی با پروسسور : sn761685 در شکل میبینید سیگنال انتن از طریق فیش انتن ورودی (جک انتن) وارد تیونر میشود (در بعضی از تیونرها انتن هوایی وارد یک بالون شده و سپس خروجی بالون به تیونر اعمال میشود وضیفه اصلی این بالن ایزوله نمودن شاسی و انتن خروجی از برق شهری تغذیه تلویزیون و تطبیق امپدانس انتن هوایی با تیونر و برقگیر (ساعقه و رعد و برق) میباشد .

    در وحله اول این سیگنال باید از صافی های پسیو و اکتیو عبور کند تا فرکانسهای ناخواسته حذف گردد در شکل این صافی ها با رنگ قرمز تفکیک شده است با توجه به خاصیت صافی ها که یک تضعیف در پهنای باند سیگنال ممکن است بوجود بیاورند در اینجا لازم است که این تضعیف تقویت و بازسازی گردد در هر تیونر معمولا ترانزیستور یا اولین قطعه فعال همین تقویت کنندگی را عهده دار میباشد که در شکل با رنگ سبز نشان داده شده است خروجی تقویت کننده باید به سه مسیر جداگانه از طریق صافی های مربوطه تفکیک و هدایت شوند که همان باند های تلویزیونی اشاره شده درابتدای پست می باشند در شکل هر مسیر با یک رنگ مجزا مشخص شده است و در نهایت خروجی های این سه مسیرپس از جمع شدن وارد یک طبقه مخلوط کننده (میکسر ) می شود .

    برای تفکیک فرکانس کانالهای دریافتی ایستگاه های تلویزیونی در تیونر هم از همان اصول گیرنده های رادیویی که در بخش اول این اموزش گام به گام ارایه شد باید سیگنال های دریافتی توسط یک اوسیلاتوری که فرکانس محلی را می سازد جمع وتفریق کرده و و در خروجی خود (میکسر) تنها و فقط یک فرکانس را جهت اعمال به مدارات ما بعد خود تحویل نماید که این یک فرکانس همان فرکانس میانی (IF ) تلویزیونی میباشد که خود شامل حامل صدا و اطلاعات تصویر و رنگینی و سینکرون میباشد.در شکل فوق قسمت اوسیلاتور با رنگ قهوهای و میکسر با رنگ ابی روشن نمایش داده شده است پس تا اینجا متوجه شدیم که سیگنال انتن وارد تیونر و پس از فعل و انفعالاتی تبدیل به سیگنال IF شده و در خروجی تیونر اماده تحویل به مدار مابعد خود میباشد .دو مدار دیگری که در تیونر نقش مهمی ایفا میکنند عبارتند از مدار AFT و AGC این دو کلمه که ابرویشن عبارات اتوماتیک کنترل فرکانس و اتوماتیک کنترل گین (بهره) میباشند بدین صورت عمل میکنند : الف مدار AGC : در مبحث انتن اشاره شد که ممکن است بدلایل مختلفی از جمله فاصله مسافت محل دریافت و ارسال و همچنین کیفیت انتن و قدرت فرستنده های مختلف سیگنال ورودی کمتر یا بیشتر از مقدار تعریف شده برای تیونرمیتواند باشد که در تیونر مدار AGC وظیفه دارد هر لحظه اندازه (لول) سیگنال دریافتی را مقایسه و کنترل کند حال چنانکه این مقدار کمتر از حد معمول بود ولتاژهای بایاس تقویت کننده ها را در جهت تقویت ..افزایش داده و تقویت کننده را وادار میسازد که تا مقدار استاندارد تعریف شده سیگنال های رسیده را تقویت و اگر دامنه سیگنال دریافتی بیش از اندازه تعریف شده باشد (مثلا به دلیل نزدیکی فرستنده با گیرنده مثل CD PLAYERS وvcd و فرستنده و....

    ) اندازه ولتاژ بایاس تقویت کننده را در جهت خنثی کاهش داده و یا اصلا تقویت کننده را (خاموش ) میکند ودر نوعی از تیونر ها مدار کلیپر (برش دهنده ) را به مسیر سیگنال اضافه میکند تا مقدار سیگنال همیشه در حد استانداردش باقی بماند (در نوعی از مدارات agc تاخیری داریم که همین منوال ولی بجای اعمال ولتاژ بایاس به تقویت کننده سیگنالی از جمع و جبری مداراتی که بعدا توضیح داده میشود را جهت کنترل به تقویت کننده اعمال میکند ولی نتیجه همان است که کنترل دامنه سیگنال تقویت کننده را به عهده دارند مدار AFT : برای درک بهتر عمل کرد این مدار لازم است که یک سیگنال دریافتی تصویر تلویزیونی را انالیز و مطالعه کنیم شکل زیر نمودار سیگنال یک سطر تصویر تلویزیونی میباشد که در اصطلاح به ان CVBS گویند : همونطور که در شکل هم میبینید سیگنال های مختلفی روی یک سطر تصویر تلویزیونی در یافت شده وجود دارد که هر کدوم در موقعیت زمانی خاصی با دامنه ها و فرکانس های مختلفی می باشند ....جستجوی از سمت شانه عقبی نایکویست شروع شده و به تدریج که به جلو میرویم کلیه سیگنالهای فوق را در موقعیت زمانی خود و با لول استانداردش باید در پهنای باند کافی داشته باشیم مثلا ابتدا سطح سیاهی و روشنایی و سپس اطلاعات تله تکست و رنگ و تصویر و صدا و همزمانی و......

    در یک جستجوی موفق یک کانال تلویزیونی باید پهنای باند 4.5 الی 7.5 مگاهرتز (بستگی به سیستم های استاندارد جهانی) کامل دریافت گردد تا تصویر ی بدون نقص و با شفافیت داشته باشیم وقتی تصویر یک کانال در استاندارد خود دریافت شد یک نمونه از این سیگنال به طرف پردازشگر تصویر ارسال می شود تا با سیستم کنترلی تلویزیون هماهنگی ایجاد شودو به محض تطبیق و تایید سیگنال توسط پردازشگر یک علامت مکث در ولتاز vt توسط سیستم کنترلی ارسال تا از ادامه جستجو جلوگیری گردد (مرحله استاپ و ذخیره کانال در حافظه ) در این میان ممکن است به دلایل مختلفی (سرعت پردازش و کیفیت دریافتی و....) این علامت با تاخیر و یا سریعتر از زمان لازم ایجاد گردد در نتیجه تصویر کانال فوق ثبات خود را از دست خواهد داد و احتمال عدم ذخیره در حافظه پیش خواهد امد که در این صورت مدار afc به طور اتوماتیک وارد عمل شده و این عیب را تا حد امکان تصحیح خواهد کرد حالا مرحله تصحیح خطای مدار به شرح زیرمی باشد شما وقتی یک ایستگاه تلویزیونی را جستجو میکنید با سه مرحله دریافت مواجه هستید این سه مرحله الف : به ابتدای پهنای باند فرکانس فرستنده میرسید در این حالت تصویری برفکی با خطوط رنگی درهم و بدون صدا دارید ب: تصویر شفاف و صدای صاف (ایده ال ) میرسید پ : صدا دارید ولی تصویر بدون سینک و همراه با نویزهای عجیب و غریبی درنهایت از ایستگاه خارج می شوید که در واقع هنگام جستجوی کانال با اعمال ولتاژی به نام )VT ولتاژ تیونینگ) که از طریق سیستم کنترلی و مبدل DA دیجیتال به انالوگ می شود و در رابطه با یک مدار VCO ولتاژ کنترل اوسیلاتور که به پایه AFC به تیونر اعمال کنترل میشود سر و کار دارید...

    اگرفیدبکی از مقدار عددی این ولتاژvt که با سینک تصویر هم سینکرون شده است (مرحله دوم پ ) این ولتازرا به اوسیلاتور محلی تیونرطوری اعمال کنیم که اوسیلاتور را در حالت دوم ثابت نگهدارد (دریافت تمام پهنای باند ) در این صورت مدار AFC را فعال کرده ایم وظیفه اصلی این مدار قفل کردن اوسیلاتور محلی تیونر روی فرکانس ثابت و اصلی فرستنده میباشد که برای جلوگیری از لغزش های ناخواسته فرکانسی مفید خواهد بود .در تلویزیون کلیدی برای فعال کردن این مداردر اختیار کاربر قرار دارد که کاربر در صورت عدم نیاز به این مدار کلید فوق را به صورت دستی روشن یا خاموش میکند .

    این هم مداری برای vco که به نسبت ولتاژ ورودی FINE تیونینگ حاصل از AFC & VT یک ولتاز متغییری یا (فرکانس متغییر) ایجاد میکند که با اعمال سیگنال یا (فرکانس ) به میکسر تیونر میتواند روی فرکانس کانال دریافتی قفل ودر ثبات فرکانس اوسیلاتور محلی موثر باشد : این هم مداری از یک نمونه vco : نکته حایز اهمیت اینست که اخیرا در ساختارتیونر تلویزیون های جدید (الکترونیکی دیجیتالی ) از یک اصول دیگری (سینتی سایزر کردن فرکانس ها ) که در نهایت همین فعل و انفعالات را انجام میدهد بهره برده اند که در جای خود بطور مفصل وارد مبحث فوق خواهیم شد با توجه به مطالب بالا عمده خرابی هایی که توسط تیونر میتواند بعمل بیاید عبارتند از : عدم دریافت کانالها و یا کانالهای یک باند وعدم صدا و تصویر و عدم یا کنتراست ضعیف و لغزش فرکانسی و از تنظیم خارج شدن ایستگاه دریافتی و عدم برفک و...

    در آینده توضیحات مفصلی در رابطه با CVBS خواهیم داشت

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

معرفي رشته الکترونيک :رشته الکترونيک يکي از رشته‌هاي صنعتي مادر محسوب مي‌شود و تمام علوم و فنون موجود به نحوي با اين علم پيوند خورده‌اند به نحوي که از وسايل روزمره زندگي تا پيچيده‌ترين فن‌آوري‌هاي فضايي حضور اين علم به وضوح قابل مشاهده

الکترونيک مطالعه و استفاده از وسائل الکتريکي اي مي باشد که با کنترل جريان الکترون ها يا ذرات باردار الکتريکي ديگر در اسبابي مانند لامپ خلا و نيمه هادي ها کار مي کنند. مطالعه محض چنين وسائلي ، شاخه اي از فيزيک است، حال آن که طراحي و ساخت مدارهاي الکت

الکترونیک مطالعه و استفاده از وسائل الکتریکی ای می باشد که با کنترل جریان الکترون ها یا ذرات باردار الکتریکی دیگر در اسبابی مانند لامپ خلا و نیمه هادی ها کار می کنند. مطالعه محض چنین وسائلی ، شاخه ای از فیزیک است، حال آن که طراحی و ساخت مدار های الکتریکی جزئی از رشته های مهندسی برق، الکترونیک و کامپیوتر می باشد. سالهاست که واژه" الکترونیک" به طور مکرر در میان مردم استفاده می شود ...

ترانزیستور قابل تحریک PNPN بود که تریستور یا همون یکسو کننده کنترل شونده سیلیکونی SCR نام گرفت. از زمانی که اولین تریستور ازنوع یکسو کننده کنترل شونده سیلیکونی در اواخر سال 1957 اختراع شد تا زمان حاضر،پیشرفت های زیادی در الکترونیک قدرت رخ داده است. تا سال1970 تریستورهای معمولی منحصرا برای کنترل توان در کاربردهای صنعتی بکار میرفتند. از سال 1970 به بعد انواع مختلفی از عناصر نیمه ...

پیشگفتار امروزه آموزش مجازی به عنوان یکی از روش های نوین آموزشی در دنیا مطرح است. عصر ارتباطات و اطلاعات تمامی فرایندها و فعالیت های بشر را به سمت فعالیت های الکترونیکی ومبتنی بر شبکه جهانی اینترنت و وب پیش برده و می برد به طوریکه واژگان جدیدی به دایره لغات تمامی ملل وارد شده است، واژگانی نظیر: e-Commerce e-Business e-Training e-Education e-Learning در مجموعه پیش رو، بخش های ...

مقدمه فن آوری پیامدی از خصیصه ابزار سازی انسان است . با نگاهی عمیق به پیرامون و تعمقی در خود و نسبت به غیر ، در می یابیم که اساسی ترین تفاوت ما به غیر ، همان ویژگی ابزار سازی ماست . بشر موجودی ابزار ساز است و این کار را در بلندای تاریخ ادامه داده است . از تفکر و خلاقیت خویش مدد گرفته و در سیر تکاملی حیاتش از سادگی به پیچیدگی میل کرده و در این فرایند از تنوع خواصی ابزار خود ساخته ...

مقدمه به جرئت می توان گفت که طراحی منطق یک مدار الکترونیکی تنها قسمت کوچکی از کل کاری است که برای تولید صنعتی آن مدار صورت می گیرد . نکاتی از قبیل در نظر گرقتن اثر قطعات بکار رفته در مدار ، طراحی محافظ 1 برای قسمت مختلف مدار ، بکار بردن روش هایی برای کم کردن اثر نویز در مدارها ، طراحی مدار چاپی با رعایت استاندارد لازم (برای کاهش تداخل الکترو مغناطیسی) انتخاب نوع آی سی های به کار ...

مروري گذرا بر تاريخچه تلويزيون ديجيتال و مزاياي آن 1- سخن آغازين «تلويزيون ديجيتال» عبارتي ست که در چند سال اخير در مجامع کارشناسي جهاني و سمينارهاي تخصصي در حوزه هاي مخابرات و پخش تلويزيوني در سطحي گسترده مطرح شده است، اما اين عبارت واقعا چيست

‌تجارت‌ الکترونيک‌ واژه‌اي‌ است‌ که‌ امروزه‌ در مقالات‌ و ادبيات‌ بازرگاني‌ و تجارت‌ و رسانه‌هاي‌ عمومي‌ بسيار به‌ گوش‌ مي‌رسد. اين‌ پديده‌ نوين‌ هم‌ به‌ علت‌ نوپابودن‌ و هم‌ به‌ علت‌ کاربردها و زمينه‌هاي‌ بسيار متنوع‌ فعاليت، نزد مراجع‌ گوناگون‌ تع

هر دستگاه اندازه گيري داراي ويژگي ها و محدوديت هاي خاص خود است و براي انتخاب دستگاه اندازه گيري بايد کليه جوانب در نظر گرفته شود و با توجه به و يژگي هاي مورد نياز و قيمت دستگاه اندازه گيري بهترين انتخاب انجام شود. 1-گستره ي اندازه گيري: محدوده اي

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول