دانلود تحقیق ارزیابی ریسک پل با استفاده از روش ترکیبی AHPDEA

Word 50 KB 33967 6
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) تنها می تواند تعداد بسیار محدودی از گزینه های تصمیم گیری را مقایسه نماید.

    وقتی که صدها یا هزاران گزینه برای مقایسه وجود داشته باشد، روش مقایسه دو به دو، بدون شک عملی نخواهد بود.

    در این مقاله، روش ترکیبی AHP/DEA را برای تسهیل ارزیابی ریسک صدها یا هزاران سازه پل، که در مورد آنها مقایسه دو به دو غیر ممکن است، پیشنهاد می کنیم.

    1- مقدمه ارزیابی ریسک پل غالباً برای تعیین اولویت سازه های پل جهت محافظت از پل استفاده می شود و در اصل، یک مسأله تصمیم گیری چند معیاره (MCDM) است که مستلزم چند معیار ارزیابی از قبیل ایمنی، عملکرد، تحمل پذیری و ...

    می باشد.

    بنابراین، روشهای MCDM می توانند برای ارزیابی ریسک پلها مورد استفاده قرار گیرند.

    در میان روشهای MCDM، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) بطور خاص برای مدلسازی معیارهای کیفی مناسب است و کاربرد زیادی در موارد گوناگون نظیر انتخاب، ارزیابی، برنامه ریزی و توسعه، تصمیم گیری، پیش بینی و غیره دارد.

    لیکن، به دلیل آنکه صدها یا هزاران سازه پل باید در یک زمان ارزیابی و اولویت بندی گردند و روش AHP تنها قادر به مقایسه تعداد بسیار محدودی از گزینه های تصمیم گیری است، بنابراین در چنین شرایطی، روش مقایسه دوبدو، بدون شک عملی نخواهد بود.

    برای غلبه بر این مشکل، ما روش AHP را با روش تحلیل پوشش داده ها (DEA) ترکیب کرده و یک روش ترکیبی AHP/DEA برای ارزیابی ریسک پلها ارائه می نماییم.

    این مقاله بصورت زیر سازماندهی شده است: در بخش 2، روش ترکیبی AHP/DEA را برای مسائل MCDM دارای گزینه های بسیار زیاد تصمیم گیری ، معرفی می نماییم.

    در بخش3، کاربرد روش ترکیبی AHP/DEA برای ارزیابی ریسک پلها را ارائه می دهیم که در آن، 20 سازه پل برای محافظت از پل اولویت بندی می شوند.

    نتایج تحقیقات نیز در بخش 4 ارائه می گردند.

    2- روش ترکیبی AHP/DEA ایده ترکیب دو روش DEA , AHP جدید نیست.

    تلاشهای بسیاری برای یکپارچه ساختن این دو روش در کاربردهای واقعی انجام گرفته است.

    لیکن هیچیک از آنها نمی توانند برای ارزیابی ریسک پلها به کار روند، زیرا صدها یا هزاران سازه پل باید برای محافظت از آنان ارزیابی و اولویت بندی شوند و مقایسه دوبدو برای بسیاری از سازه های پل قطعاً غیر ممکن است.

    برای حل این مشکل، یک روش ترکیبی AHP/DEA برای ارزیابی ریسک پلها ارائه می نماییم که قادر به پردازش تعداد زیاد سازه های پل یا گزینه های تصمیم گیری باشد.

    یک مسأله MCDM عمومی M معیاره با معیارهای n,C1,…,Cm گزینه تصمیم گیری بصورت A1,……,AN و وزن معیارهای W1,…,WM را که توسط روش AHP تعیین شده اند، در نظر بگیرید.

    برای n گزینه تصمیم گیری، تشکیل ماتریس مقایسه ای دوبدو با توجه به هر معیار، وقتی که تعداد گزینه های تصمیم گیری از 15 بیشتر شود، غیر ممکن است.

    از یک سو، تعداد زیاد مقایسه های دوبدو، کار سنگینی بر دوش افراد متخصص می گذارد و از سوی دیگر، مقایسات بسیار زیاد، به آسانی منجر به بروز تناقض در قضاوت و ناسازگاری می شوند.

    3- کاربرد در ارزیابی ریسک پلها تخمین زده می شود که در حدود 000و160 پل در انگلستان وجود دارند.

    بودجه سالیانه محدود برای تعمیر و نگهداری پلها، مارا وادار می سازد تا یک طرح مهم برای انتخاب و زمان بندی محافظت از سازه های پلها ارائه دهیم.

    3-1- انتخاب معیارهای ارزیابی و تعیین وزن آنها بر طبق آژانس آزادراههای بریتانیا، اولویت محافظت سازه های پلها توسط ریسک آنها تعیین می شود که این ریسک ها بر مبنای چهار معیار تصمیم گیری: ایمن، عملکرد، پایداری و محیط زیست، ارزیابی می گردند.

    به عنوان مثال ، 20 سازه پل در اینجا در نظر گرفته شده که در شکل 1 نشان داده شده اند.

    بر طبق آژانس آزادراههای بریتانیا، اولویت محافظت سازه های پلها توسط ریسک آنها تعیین می شود که این ریسک ها بر مبنای چهار معیار تصمیم گیری: ایمن، عملکرد، پایداری و محیط زیست، ارزیابی می گردند.

    شکل 1- ساختار سلسله مراتبی برای ارزیابی ریسک پل وزن معیارها با استفاده از ماتریس مقایسه ای دوبدو بصورت زیر فرض می شوند: مقدار ویژه ماتریس فوق و بردار وزنی معیارهای نرمال شده عبارت است از : W=(0.9829, 0.2720, 0.1570, 0.0882)T 3-2- تعریف درجات ارزیابی و بدست آوردن داده های ارزیابی مجموعه درجات ارزیابی برای چهار معیار توسط آژانس بزرگراههای بریتانیا به شرح زیر تعریف شده است : G={هیچ، کم، متوسط، زیاد}={H,M,L,N} برای سادگی ، ما برای تمام چهار معیار این مثال، از مجموعه درجات ارزیابی فوق استفاده می کنیم .

    جدول2، ماتریس تصمیم گیری توزیع شده برای 20 سازه پل را نشان می دهد که توسط 10 کارشناس ایمنی پل، 15 کارشناس عملکرد، 20 کارشناس پایداری و 10 کارشناس محیط زیست به ترتیب هر چهار معیار، ارزیابی شده اند.

    جدول 2- داده های ارزیابی ریسک برای 20 سازه پل H: زیاد ، M: متوسط، L: کم، N: هیچ 3-3- راه حل مدل (3) برای تولید نمرات ریسک محلی برای داده های ارزیابی ریسک در جدول2، ما راه حل مدل (3) را برای هر یک از چهار معیار انجام دادیم تا نمرات ریسک محلی 20 سازه پل را با توجه به این چهار معیار تولید نماییم.

    نتایج حاصله در ستون 5-2 از جدول 3 نشان داده شده است.

    جدول 3- نمرات ریسک محلی و کلی برای 2 سازه پل و رتبه بندی اولویت ریسک آنها 3-4- اولویت بندی سازه های پل بر حسب نمرات ریسک کلی آنها نمره ریسک کلی همیشه بهتر است کوچک باشد.

    از این رو، اولویتهای بالای ریسک باید به سازه هایی داده شود که نمرات ریسک کلی بزرگتری دارند.

    همانطور که در جدول 3 مشاهده می شود، BS1 دارای بزرگترین نمره ریسک کلی است، زیرا بالاترین نمره ریسک ایمنی و بالاترین نمره ریسک پایداری و نیز نمره ریسک عملکرد بزرگی دارد.

    بنابراین، در مکان اول رتبه بندی شده و باید بالاترین اولویت نگهداری را داشته باشد.

    BS5 کوچکترین نمره کلی را بین 20 سازه پل دارد و در مکان آخر رتبه بندی شده است.

    رتبه بندی اولویت ریسک کلی این 20 سازه پل بصورت زیر است : BS1>BS11>BS9>BS13>BS12>BS20>BS8>BS15>BS14>BS10>BS7>BS17>BS18>BS6>BS3>BS19>BS>16>BS4>BS5.

    چنین رتبه بندی برای اولویت ریسک، ممکن است با تغییر وزنهای مربوط به چهار معیار ارزیابی ، تغییر نماید.

    بنابراین اگر لازم باشد، فرآیند تحلیل حساسیت در مورد وزنهای معیارها می تواند انجام گیرد.

    4- نتیجه گیری در این مقاله، یک روش ترکیبی AHP/DEA برای ارزیابی ریسکهای پل دارای صدها یا هزاران سازه پیشنهاد داریم .

    برای اجتناب از مقایسات دوبه دوی زیاد، روش ترکیبی AHP/DEA برای تعیین وزن معیارها تنها از روش AHP استفاده می کند، برای ارزیابی ریسک پل از درجات ارزیابی شفاهی استفاده می کند؛ برای تعیین نمره های درجات ارزیابی شفاهی از مدل DEA با وزنهای عمومی استفاده می کند، و برای یکپارچه ساختن ریسکهای دارای معیارهای مختلف در یک نمره ریسک کلی برای هر سازه پل، از روش توزین افزایشی ساده استفاده می نماید.

    سپس می توان سازه های پل را بر حسب نمرات ریسک کلی شان، برای نگهداری اولویت بندی نمود.

    یک مثال عددی برای نشان دادن کار برد روش ترکیبی AHP/DEA مورد بررسی قرار گرفت.

    در نهایت نشان داده شد که روش ترکیبی AHP/DEA بسیار ساده و قابل استفاده برای هر تعداد گزینه تصمیم گیری است و بویژه برای مسائل MCDM پیچیده که دارای گزینه های تصمیم گیری بسیار زیاد هستند، و مقایسات دو بدو یقیناً غیر ممکن است، سودمند می باشد.

    پایان معیارهای ارزیابیمعیارهای ارزیابیمعیارهای ارزیابیمعیارهای ارزیابیسازه پلمحیط زیست HMLNپایداری HMLNعملکرد HMLNایمنی HMLNسازه پلBS1 .

    .

    BS20 رتبه بندی اولویت ریسکنمره ریسک کلینمرات ریسک محلینمرات ریسک محلینمرات ریسک محلینمرات ریسک محلیرتبه بندی اولویت ریسکنمره ریسک کلیمحیط زیست (0.0882)پایداری (0.1570)عملکرد (0.2720)ایمنی (0.9829)سازه پلBS1 .

    BS20

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

ارزیابی ریسک پل با استفاده از روش ترکیبی AHP/DEA چکیده فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) تنها می تواند تعداد بسیار محدودی از گزینه های تصمیم گیری را مقایسه نماید. وقتی که صدها یا هزاران گزینه برای مقایسه وجود داشته باشد، روش مقایسه دو به دو، بدون شک عملی نخواهد بود. در این مقاله، روش ترکیبی AHP/DEA را برای تسهیل ارزیابی ریسک صدها یا هزاران سازه پل، که در مورد آنها مقایسه دو به دو ...

چکیده آبهای زیرزمینی به طور ذاتی در معرض آلودگیهای ناشی از فعالیتهای انسانی در طبیعت قرار دارند و جبران خسارتهای آن بسیار گران و اغلب غیر عملی است. از این رو، پیشگیری از آلودگی، در مدیریت کارآمد آبهای زیرزمینی نقش مهمی دارد. هدف از ارزیابی آسیب پذیری سفره های آبی، شناسایی مناطقی است که بیش از دیگر مناطق، در معرض آلودگیهای ناشی از فعالیتهای انسانی در مجاورت سطح زمین قرار دارند. ...

کاربرد فرآيند تحليل سلسله مراتبي در برقراري سيستمهاي مديريت مواد زائد تحت نظارت بهداشت که ريسکهاي آلودگي در کشورهاي در حال توسعه را کاهش مي دهند. چکيده اين مقاله به کاربرد تکنيک فرايند تحليل سلسه مراتبي (AHP) در زمينه توسعه پايدار آن به من

چکیده این مقاله به کاربرد تکنیک فرایند تحلیل سلسه مراتبی (AHP) در زمینه توسعه پایدار آن به منظور برقراری و بهینه سازی سیستم های مدیریت مواد زائد تحت نظارت بهداشت (HCWM) در مناطق روستایی کشورهای در حال توسعه می پردازد. این امر با ارزیابی بهترین روش ترکیب AHP با یک روش مدیریت چرخه حیات (LCM) و نشان دادن مهمترین هدف سیستمهای HCWM ، یعنی کاهش عفونت در بیماران و کارگران درون سیستم، ...

يک روش تحليل تصميم با منطق فازي براي يکپارچه ساختن شاخص هاي اکولوژيک ايجاد گرديد. اين روش ترکيبي از روش رتبه بندي فازي و فرآيند تحليل سلسله مراتبي (AHP) است. اين روش قادر به رتبه بندي اکوسيستمها بر حسب شرايط زيست محيطي بوده و اثرات تجمعي در سراسر يک

تحلیل تصمیم گیری با منطق فازی برای ارزیابی آسیب پذیری زیست محیطی یکپارچه در ناحیه میانی اقیانوس اطلس چکیده : یک روش تحلیل تصمیم با منطق فازی برای یکپارچه ساختن شاخص های اکولوژیک ایجاد گردید. این روش ترکیبی از روش رتبه بندی فازی و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) است. این روش قادر به رتبه بندی اکوسیستمها بر حسب شرایط زیست محیطی بوده و اثرات تجمعی در سراسر یک ناحیه وسیع را نشان می ...

علم آمار بر نظریهٔ آمار مبتنی است که شاخه‌ای از ریاضیات کاربردی است. در نظریهٔ آمار،اتفاقات تصادفی و عدم قطعیت توسط نظریهٔ احتمال، مدل‌بندی می‌شوند. در این علم، مطالعه و قضاوت معقول در بارهٔ موضوع‌های گوناگون، بر مبنای یک جمع انجام می‌شود و قضاوت در مورد یک فرد خاص، اصلاً مطرح نیست. از آن‌جا که هدف آمار این است که «بهترین» اطلاعات را از داده‌های موجود تولید کند، بعضی نویسندگان، ...

چکیده بهره وری بعنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در بقای یک سازمان مطرح بوده که میتواند باعث زوال یا سرآمدی آن سازمان گردد . بهره وری عبارتست از ارزش تولید یک فعالیت نسبت به هزینه بکار رفته در انجام آن فعالیت و به زبان دیگر نسبت ستاده ها به داده ها می باشد . از آنجاییکه مهمترین دغدغه مدیریت در هر سازمان افزایش بهره وری و بررسی کلیه عوامل موثر بر آن می باشد ، بررسی در خصوص رابطه ...

بهره وری بعنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در بقای یک سازمان مطرح بوده که میتواند باعث زوال یا سرآمدی آن سازمان گردد . بهره وری عبارتست از ارزش تولید یک فعالیت نسبت به هزینه بکار رفته در انجام آن فعالیت و به زبان دیگر نسبت ستاده ها به داده ها می باشد . از آنجاییکه مهمترین دغدغه مدیریت در هر سازمان افزایش بهره وری و بررسی کلیه عوامل موثر بر آن می باشد ، بررسی در خصوص رابطه رضایت ...

حالت پذیرش BDM درآسیا خلاصه: 1- چشم انداز تجارت درآسیا دریک حالت تغییر است ، شده است ازبحران های آسیائی 1977 تاکنون. تروریسم ، شیوع یافتن بیماری همه گیرها ، جنگ عراق بیشتر تحولات و طرح های اقتصادی گرفته را دارد. تجارتی نمی توانند زیاد به طور طولانی درروشهائی که آنها به کارمی برند یا دوست دارند انجام دهند عمل کند .به عنوان روحیه های صنعتی برای رقابت بیشتر، چرخه های محصول کوتاه ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول