دانلود تحقیق شجاعت

Word 36 KB 34249 7
مشخص نشده مشخص نشده الهیات - معارف اسلامی - اندیشه اسلامی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • شجاعت امام علی(ع): الشجاعه عز حاضر، الجبن ذل ظاهر؛ شجاعت عزتی است آماده، ترس ذلتی است آشکار.

    امام علی(ع): الشجاعه نصره حاضره و فضیله ظاهره؛ شجاعت، نصرتی نقد و فضیلتی آشکار است.

    امام علی(ع): السخاء و الشجاعه غرائز شریفه، یضعها الله سیحانه فیمن أحبه و امتحنه؛ سخاوت و شجاعت خصلت های والایی هستند که خداوند سبحان آن دو را در وجود هرکس که دوستش داشته و او را آزموده باشد می گذارد.

    امام علی(ع): جبلت الشجاعه علی ثلاث طبائع، لکل واحده منهن فضیله لیست للاخری: السخاء بالنفس و الأنفه من الذل و طلب الذکر ...؛ شجاعت بر سه خصلت سرشته شده که هریک از آنها فضیلتی دارد که دیگری فاقد آن است: از خودگذشتگی، تن ندادن به خواری و ذلت و نامجویی.

    امام علی(ع): ثمره الشجاعه الغیره؛ غیرت میوه شجاعت است.

    امام صادق(ع): ثلاثه لا تعرف إلا فی ثلاث مواطن: لا یعرف الحلیم إلا عند الغضب و لا الشجاع إلا عند الحرب و لا أخ إلا عند الحاجه؛ سه کس اند که جز در سه جا شناخته نمی شوند: بردبار جز در هنگام خشم، شجاع جز در جنگ و برادر جز در هنگام نیازمندی.

    امام علی(ع): لا آشجع من لبیبٍ؛ شجاع تر از خردمند، وجود ندارد.

    امام علی(ع): لو تمیزت الأشیاء لکان الصدق مع الشجاعه و کان الجبن مع الکذب؛ اگر خصلت ها از یکدیگر متمایز و جدا شوند، هر آینه راستی با شجاعت باشد و بزدلی با دروغ.

    امام علی(ع): آفه الشجاعه إضاعه الحزم؛ آفت شجاعت، فرو گذاشتن دوراندیشی است.

    امام علی(ع): العدل أفضل من الشجاعه لأن الناس لواستعملوا العدل عموماً فی جمیعهم لا ستغنوا عن الشجاعه؛ عدالت بهتر از شجاعت است زیرا اگر مردم همگی عدالت را درباره همه بکار گیرند از شجاعت بی نیاز می شوند.

    بردباری امام صادق(ع): الحلم سراج الله...

    و الحلم یدور علی خمسه أوجه: أن یکون عزیزاً فیذل أو یکون صادقاً فیتهم أو یدعو إلی الحق فیستخف به أو أن یؤذی بلا جرم أو أن یطالب بالحق و یخالفوه فیه، فإن آتیت کلا منها حقه فقد اصبت...؛ بردباری چراغ خداست ...

    پنج چیز است که بردباری می طلبد: شخص عزیز باشد و خوار شود، راستگو باشد و نسبت ناروا داده شود، به حق دعوت کند و سبکش بشمارند، بی گناه باشد و اذیت شود، حق طلبی کند و با او مخالفت کنند، اگر در هر پنج مورد، به حق رفتار کنی، بردبار هستی ...

    امام علی(ع): الحلم غطاء ساتر و العقل حسام قاطع، فاستر خلل خلقک بحلمک و قاتل هواک بعقلک؛ بردباری پرده ای پوشاننده و عقل شمشیری برنده است، پس عیبهای اخلاقی خود را با بردباری بپوشان و با عقلت به جنگ هوا و هوست برخیز.

    امام علی(ع): إن لم تکن حلیماً فتحلم فإنه قل من تشبه بقوم إلا أوشک أن یکون منهم، اگر بردبار نیستی خود را بردبار جلوه ده، زیرا کمتر کسی است که خود را شبیه گروهی کند و بزودی یکی از آنان نشود.

    رسول اکرم(ص): کاد الحلیم أن یکون نبیاً؛ آدم بردبار به پیامبری نزدیک است.

    رسول اکرم(ص): لیس بحلیم من لم یعاشر بالمعروف من لابد له من معاشرته حتی یجعل الله من ذلک مخرجاً؛ بردبار نیست آن که با کسی که چاره ای جز معاشرت با او ندارد به نیکی معاشرت نکند تا این که خداوند برای او راه نجاتی از معاشرت با وی فراهم آورد.

    امام علی(ع): الحلم یطفی نار الغضب و الحده تؤجج إحراقه؛ بردباری آتش خشم را فرو می نشاند و تندی آن را شعله ور تر می کند.

    امام علی(ع): لیس الحلیم من عجز فهجم و إذا قدر انتقم، إنما الحلیم من إذا قدر عفا و کان الحلم غالباً علی کل أمره؛ کسی که چون ناتوان شود هجوم برد و چون قدرت یابد انتقام گیرد بردبار نیست، بلکه بردبار کسی است که قدرت داشته باشد اما گذشت کند و بردباری بر تمامی امور او غالب باشد.

    امام علی(ع): من حلم عن عدوه ظفر به؛ هرکس در مقابل دشمن بردبار باشد بر او پیروز می شود.

    امام علی(ع): من غاظک بقبح السفه علیک، فغظه بحسن الحلم عنه؛ هرکس با زشتی سبکسری تو را خشمگین کرد تو با زیبایی بردباری او را به خشم آور.

    رسول اکرم(ص): فأما الحلم فمنه رکوب الجمیل، وصحبه الأبرار و رفع من الضعه و رفع من الخساسه و تشهی الخیر و تقرب صاحبه من معالی الدرجات و العفو و المهل و المعروف و الصمت فهذا ما یتشعب للعاقل بحلمه؛ حاصل بردباری: آراسته شدن به خوبیها، هم نشینی با نیکان، ارجمند شدن، عزیز گشتن، رغبت به نیکی، نزدیک شدن بردبار به درجات عالی، گذشت، آرامش و تأنی، احسان و خاموشی.

    اینها ثمره بردباری عاقل است.

    مردانگی امام علی(ع): المروء ه اسم جامع لسائر الفضائل و المحاسن؛ مردانگی، نامی است که همه بزرگواریها و خوبیها را در بر می گیرد.

    امام علی(ع): مر علی قوم یتحدثون – فیم أنتم؟

    فقالوا: نتذاکر المروء ه، فقال: أو ما کفاکم الله فی کتابه إذا یقول: (إن الله یأمر بالعدل و الإحسان) فالعدل الإنصاف و الإحسان التفضل، فما بعد هذا؟!؛ امام علی(ع) بر گروهی عبور کردند که در حال گفتگو بودند.

    فرمودند درباره چه سخن می گویید؟

    عرض کردند: درباره مردانگی گفتگو می کنیم.

    فرمودند: آیا خداوند در کتاب خود پاسخ شما را نداده است، آنجا که می فرماید: (همانا خداوند به عدل و احسان فرمان می دهد؟) عدل، انصاف است و احسان، نیکی و بخشش.

    غیر از اینها چیز دیگری هم هست؟

    امام علی(ع): المروءه اجتناب الرجل ما یشینه و اکتسابه ما یزینه؛ مردانگی، دوری کردن انسان است از آنچه مایه ننگ اوست و به دست آوردن آنچه که باعث آراستگی اوست.

    امام علی(ع): جماع المروءه أن لا تعمل فی السر ما تستحیی منه فی العلانیه؛ اساس مردانگی، این است که در پنهان، کاری را نکنی که در آشکار از انجام آن شرم داشته باشی.

    امام علی(ع): یستدل علی مروءه الرجل ببث المعروف و بذل الإحسان و ترک الامتنان؛ نشانه مردانگی انسان، به همه نیکی کردن و احسان نمودن و منت نگذاشتن است.

    امام علی(ع): اصل المروءه الحیاء و ثمرتها العفه؛ ریشه مردانگی حیا و میوه اش پاکدامنی است.

    امام علی(ع): من تمام المروءه أن تنسی الحق لک و تذکر الحق علیک؛ از کمال مردانگی است که حقی را که بر گردن دیگران داری، فراموش کنی و حقی را که دیگران بر گردن تو دارند، به یاد داشته باشی.

    امام علی(ع): بالصدق و الوفاء تکمل المروءه لأهلها؛ با صداقت و وفاداری، مردانگی به کمال می رسد.

    رسول اکرم(ص): المروءه إصلاح المال؛ مردانگی، اصلاح ثروت است.

    امام علی(ع): اقیلوا ذوی المروء آت عثراتهم، فما یعتر منهم عاثر إلا وید الله بیده یرفعه؛ از لغزش جوانمردان در گذرید، زیرا که هیچ یک از آنان نلغزد، مگر این که دست خداوند دستش را بگیرد و او را بلند کند.

  • فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

امام علي(ع): الشجاعه عز حاضر، الجبن ذل ظاهر؛ شجاعت عزتي است آماده، ترس ذلتي است آشکار. امام علي(ع): الشجاعه نصره حاضره و فضيله ظاهره؛ شجاعت، نصرتي نقد و فضيلتي آشکار است. امام علي(ع): السخاء و الشجاعه غرائز شريفه، يضعها الله سيحانه فيمن أحبه و امتحن

صفات مؤمن واقعی: رُوِىَ انّ رسولَ الله(ص) قال: «لا یکمل المؤمن ایمانه حتى یحتوى على مائه و ثلاث خصال، فعل و عمل و نیه و باطن و ظاهر» . فقال امیرالمؤمنین(ع) : «یا رسول الله ما المائه و ثلاث خصال» ؟ فقال: «یا على، من صفات المؤمن ان یکون جوّال الفکر ، جوهرى الذکر ، کثیراً علمه ، عظیما حلمه ، جمیل المنازعه ، کریم المراجعه ، اوسع الناس صدرا و اذلهم نفسا ، ضحکه تبسما و اجتماعه تعلما ...

اجتماعی بودن انسان مقدمه : حیات هر انسان لااقل از سه جنبه قابل ملاحظه و بررسی است : 1- از لحاظ جنبه های زیستی که در آن سعی داریم مباحثی چون وراثت و صفات ارثی ، جنبه های مربوط به وزن و شکل و قد و حجم و وظایف الاعضاء سلامت و بیماری ، زشتی و زیبایی ، طول عمر ، استخوان بندی ، وضع غدد ، غرائز و ... را مورد بررسی قرار دهیم . 2- از لحاظ جنبه های اجتماعی که در آن بحث از مباحثی چون شخصیت ...

هر کشوري که منابع و دارائي هاي ارزشمندي داشته باشد که دشمنان چشم طمع به آن داشته باشند و يا حرفهايي داشته باشد که موجب بيداري ملت ها عليه ظالمان و ستمگران شود، يقيناً دشمناني خواهد داشت که در صددند تا در هر فرصت ممکن چنين کشوري را از پاي در آورند.

چکيده جوان – اسلام – پيامبر – ائمه – زنان - عاشورا – حماسه، حسين (ع) – زينب – راهنمايي – نصيحت – قرآن – نهضت – مهدي (عج) – معارف – اعتقاد – حسن خلق – مسائل شرعي – توبه – صبر- قناعت – مشکلات – اشتغال – ازدواج – ولايت – اهل بيت – داستان – حريم – پد

هر کشوری که منابع و دارائی های ارزشمندی داشته باشد که دشمنان چشم طمع به آن داشته باشند و یا حرفهایی داشته باشد که موجب بیداری ملت ها علیه ظالمان و ستمگران شود، یقیناً دشمنانی خواهد داشت که در صددند تا در هر فرصت ممکن چنین کشوری را از پای در آورند. انقلاب اسلامی ایران که به رهبری امام خمینی (ره) ابتدا رژیم ظالم شاهنشاهی را در ایران از بین برد و دست طمع مستکبرین را از منابع عظیم ...

شخصیت ممتاز حضرت امام خمینی(ره) شخصیت استثنایی و ممتاز خصوصیات امام، استثنایى و ممتاز و بى‏نظیر است و هرچه در ابعاد شخصیت ایشان تأمل کنیم، این استثنا و امتیاز را بهتر و بیشتر مى‏یابیم. حال که این داغ بزرگ، دلهاى ما را گداخته است و غم سنگینى قلبهاى ما را مى‏فشارد، خلأ وجود او را بیشتر احساس مى‏کنیم.... امام(ره)، خصلتهاى گوناگونى داشت: بسیار خردمند و عاقل و متواضع و هوشیار و زیرک ...

صبر درآئین برگزیده اسلام و کیش انسان ساز شیعه، جایگاهی بس والا و بالا دارد . دژی بسیار محکم است که اهل ایمان و یقین را امان از آفات زمان و مکان است شماره زیادی از آیات شریفه قرآن عظیم با واژه صبر و مشتقات آن ختم می گردند و صفت صابری در نزد پروردگار صبار و شکور پیوسته ستوده شده است. آن گونه که یگانه مهربان ، همواره بندگان مؤمن خویش را به صبر دعوت نموده و صالحان را از صابران می ...

اين شهر داراي قدمت تاريخي زيادي است و به گفته بعضي از مورخان و پژوهشگران سابقه سکونت و استقرار انسان در آن به هزاره چهارم قبل از ميلاد مي‌رسد و به شهادت اوراق ترايخ در طي قرون متمادي،‌دوران پر نشيب و فرازي را طي نموده و شاهد دگرگوني‌هاي زيادي در گذر

يک نهاد آموزشي است که با برنامه هاي مدون و ايجاد پايگاه هاي علمي سعي دارد گام موثري در ارتقاي توان علمي دانش آموزان داشته باشد. بسيج ، عبارت است از مجموعه اي که در آن، پاکترين انسانها، فداکارترين و آماده به کارترين جوانان کشور در راه اهداف عالي

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول