دانلود تحقیق تربیت بدنی و اوقات فراغت

Word 38 KB 3438 18
مشخص نشده مشخص نشده ورزش و تربیت بدنی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • یکی از مهمترین نعمتها، نعمت تندرستی و سلامت است که می تواند در موفقیت انسان عاملی مهم باشد.یک جامعه،یک خانواده، تنها زمانی قادر خواهد بود که راه ترقی و تکامل را طی کند که متشکل از افرادی سالم، با ارزش و پاک باشد.

    با توجه به این مهم تربیت بدنی و ورزش به عنوان بخشی از نیاز ساختاری انسان بایستی مورد توجه همه افراد جامعه اعم از زن و مرد، کوچک و بزرگ باشد.

    تربیت بدنی یک پدیده انسانی و یک ابزار موثر برای پرورش جسم و روح و ارتقا» فرهنگ و تربیت اخلاق است و می تواند زمینه ساز هویت ملی باشد.

    نقش ورزش در پیشگیری از نارسائیهای بدن، ورزش درمانی وبرنامه ریزی و گسترش تربیت بدنی در سطوح مختلف زندگی عموم مردم باید مورد توجه قرار گیرد.

    نکته مهم این است که همه افراد جامعه از کودکان و بزرگسالان باید یاد بگیرند که تندرستی پدیده ای است که عوامل مختلفی در حفظ و بقا» و یا از بین بردن آن دخالت دارند و تربیت بدنی عامل بسیار مهم و ارزنده است که می تواند به عنوان یک وسیله آموزش علمی وواقعی مفهوم و اعتقاد به تندرستی را در افراد ایجاد نماید.

    در آموزش و پرورش نیز نخستین هدف، رشد ابعاد گوناگون شخصیت فرد از جنبه های جسمانی، روانی و اجتماعی و معنوی است.

    ورزش و هدف تربیتی آن یادگیری مهارت های رفتاری را باعث می شود و با چنین تعبیری ورزش به عنوان یک وسیله کمک کننده عملی، پیوسته با تربیت همراه است.

    نقش مربی ورزش است که می تواند تصمیم بگیرد که اولویت را به ورزش دهد و یا به تربیت.

    یعنی کدامیک اصل است و کدام یک فرع.

    در یک تحلیل کلی باید گفت تربیت وورزش در یک فرهنگ یا جامعه نمی تواند اجزای جداناشدنی از یکدیگر بوده باشند.، چرا که به نظر می رسد هر دو ارزش های والا و گاه متفاوت از یکدیگر را دارا باشند.

    تربیت بدنی دانشی است که به رشد و تکامل و بکار گیری توانائیهای بالقوه حرکتی و پاسخهای مربوط به آن و نیز تغییر و اصلاح رفتار فرد به نتیجه این پاسخها ست، توجه دارد.بین ورزش و تربیت بدنی شاخه ای از تربیت موجود است از این رو باید پیوسته با اهداف درونی تعلیم و تربیت همساز و هماهنگ باشد.

    آینده کودکان و جوانان، زنان و مردان جامعه ما در گرو آموزش و پرورش افراد است.توسعه جوامع شهری و روی آوردن مردم از روستاها به شهرها به طور اتوماتیک باعث روگرداندن از زندگی طبیعی و روی آوردن به زندگی مکانیکی است، افزایش وسایل پیشرفته و مدرن با تمام مزایا و تسهیلاتش اثرات منفی زیادی روی بدن انسان نهاده و اورا دچار فقر حرکتی نموده است.خوشبختانه اینک در کشور ما به ورزش بیش از بیش توجه می شود، ورزش که روزی تنها وسیله قهرمان پروری برای عرضه اندام در عرصه های مسابقات جهانی بود، به وسیله ای برای پرورش و نگه داری قوای جسمانی و روانی تبدیل شده است، از این رو طبعا تعداد کسانی که به ورزش روی می آورند بسیار بیشتر شده است.

    شکی نیست که یکی از اقدامات اساسی که باید انجام گیرد، فراهم آوردن مطالب خواندنی و آموزشی است تا مردم علاقمند دریابند که ورزش به چه کار می آیدو چه فوایدی را برایشان در بردارد.

    فعالیتهای بدنی و ورزشی در شرایط کنونی در جوامع مختلف دنیا به صورت ضرورتی انکار ناپذیر پذیرفته شده است، با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ایجاد عوامل گوناگون رفاهی و در نتیجه کمی تحرک و جنب و جوش نیاز به تخصیص ساعاتی از اوقات زندگی به حرکات بدنی کاملا محسوس والزامی است.

    محدودیت شرایط مکانی و تراکم بیش از حدجمعیت وعدم تناسب فضاهای حرکتی با رشد جمعیت از عوامل محدودکننده فعالیت های بدنی می باشد، از سوی دیگر بروز مسائل جدید در روند زندگی و اختصاص زمان قابل توجهی از ساعات روزانه برای رفع این مسائل مجال پرداخت به امر ورزش را کاهش می دهد.

    در خصوص ورزش خانواده باید برنامه های متنوعی با توجه به ناهماهنگی طبقات اجتماعی از نظر وقت، طرز برداشت، میزان سود، موفقیت شغلی، وضع اقتصادی و نوع تربیت و نظایر آن در نظر گرفته شود.

    چرا که این اقشار دارای نگرشها ی متفاوت هستندو نمی توان الگوی یکسانی برای همه در نظر گرفت، تهیه بولتن و نشریات برای تفهیم، تبین برنامه های ورزشی،نحوه انجام حرکات، تبلیغ از طریق رسانه های گروهی به عنوان یک عامل تربیتی و بهداشتی، شناساندن ورزش های گوناگون به خانواده ها، ایجاد امکانات در پارک ها، محله ها، اماکن عمومی ورزشی به منظور توزیع عادلانه امکانات ورزشی مابین افراد جامعه امری ضروری است و مهم تر از همه فرهنگ ورزش باید در خانواده ها رسوخ پیدا کند.

    یکی از بزرگترین و با اهمیت ترین بخش ها توجه به فعالیت های ورزشی که در برنامه های سازندگی هر جامعه باید مورد توجه قرار گیرد، دوران کودکی تا سنین جوانی است که مقاطع قبل و بعد از دبستان، راهنمایی، دبیرستان و بلاخره دانشگاه را شامل می شود.

    پی ریزی و اساس فعالیت های ورزشی برای سنین بزرگسالی و شکوفائی تن و جان در همین سالها شکل می گیرد.

    عدم توجه به سازندگی جسم و روان افراد در این مرحله است که به عدم شکوفایی اقتصادی واجتماعی جوامع منجر می گردد، زیرا پایه های رشد مناسب برای افراد جامعه در همین سنین پی ریزی و پایه گزاری می شود.

    اوقات فراغت معنای لغوی فراغت: LEISURE به معنای رهایی موقت از کار و اشتغال رسمی زندگی و انجام فعالیتهایی که مورد نظر و به دلخواه فرد باشند و کارکردهای اصلی را رفع و خستگی، سرگرمی، تفریح، رشد و شکوفایی شخصیت انسان برشمرده اند.(زیور ورزش شماره 28 خرداد 83) زمانی راشامل می شود که فرد در آن مسئولیت خاصی از نظر اجتماعی و امرار معاش و مسائل خانوادگی را بردوش ندارد.

    با توجه به این که افراد امروزه با فقر حرکتی ناشی از تکنیک و تمدن عصر حاضر مواجعه هستندو این نه تنها سبب ضعف های عضلانی و ارگانی شده، بلکه باعث نارسا ئی و اشکالات خاص روانی نیز می گردد، خالی بودن اوقات فراغت و یا عدم امکان دسترسی به امکانات و برنامه های سالم سبب گرایش های غیر اصولی و غیر اخلاقی در افراد گردد.

    فراغت یک پدیده ذهنی و روانی است، حالتی برای روح است که الزاما به وقت اضافی ارتباط ندارد.

    ( پاپیر 1965 -) فراغت سه کار عمده دارد: آرمیدن از خستگی، رشد آزاد به منظور جبران محدودیت های بدنی و ذهنی زندگی مدرن و تفریح که از ملال زندگی بکاهد.

    (مک دانالد1960-) فراغت شامل فعالیت هایی جدا از اجبارهای شغلی، خانوادگی و اجتماعی است که در آن فرد فقط به میل خود عمل می کند.( دوسازیه -1967 ) (نتیجه: فراغت کار یا بیکاری نیست، بلکه یک تجربه باارزش زندگی است.

    فراغت جدی ترین مشغله انسان است.( ارسطو) دکتر واعظ موسوی 1383-) ازفعالیتهای اوقات فراغت می توان موارد زیر را نام برد.

    -بازی کردن و مسابقه دادن-راه پیمایی و دویدن-خواندن و نوشتن-استراحت کردن-نواختن موسیقی -نقاشی کردن -پرداختن به فعالیتهایی که مورد علاقه می باشد (کارهای دستی،خیاطی، کارهای هنری و...) -حرکات موزون -دیدو بازدید- تماشاکردن و گوش کردن - رفتن به تئاتر و سینما-شرکت در کلوپهای ورزشی -کوهپیمایی و...

    برداشت ما از فراغت نباید آن باشد که همه فعالیتهای اوقات فراغت حتما باید با فعالیت بدنی همراه باشد.

    هیچ چیز نمی تواند جای تفریح سالم را بگیرد.

    فعالیت های تفریحی به افراد فرصت می دهد تا انرژی و احساسات خود را تخلیه کنند.

    گذراندن اوقات فراغت در کنار افراد خانواده، صمیمیت و یگانگی را بیشتر می کندو روابط فرزندان و والدین را تحکیم می بخشد.

    تفریح سالم و تعامل اجتماعی احساس غربت، دلتنگی،ترس، انزوا را کاهش می دهد و به ایجاد یگانگی ملت ها کمک می کند.

    (برنامه ریزیc نمی تواند چیزی مسقل و بی ارتباط با سایر اوقات باشد، بلکه باید دقیقا وصل به برنامه کلان زندگی، مفید، راه گشا و زمینه ساز باشد.

    در غیر این صورت خواه ناخواه بخش هایی از عمر پر ارزش انسان در وادی پوچی و بی ثمری از بین می رود وصرف کارهای بیهوده می گردد.) دکتر فریدون تندنویس هیچ چیز نمی تواند جای تفریح سالم را بگیرد.

    (برنامه ریزی اوقات فراغت نمی تواند چیزی مسقل و بی ارتباط با سایر اوقات باشد، بلکه باید دقیقا وصل به برنامه کلان زندگی، مفید، راه گشا و زمینه ساز باشد.

    در غیر این صورت خواه ناخواه بخش هایی از عمر پر ارزش انسان در وادی پوچی و بی ثمری از بین می رود وصرف کارهای بیهوده می گردد.) دکتر فریدون تندنویس بهترین سرگرمی مومن شنا کردن است.(رسول اکرم ص) پس برای یک مسلمان شنا بهترین تفریحی است که دراوقات فراغت می تواند به آن بپردازد.

    یکی از روش هایی که می تواند اوقات فراغت افراد جامعه را زیر پوشش قرار دهد و بسیاری از ضعف ها و کمبودهای جسمانی و روانی را رفع و درمان کند، ورزش و تفریحات سالم می باشد.

    تربیت بدنی و ورزش گذشته از جبران ضعف ها و حفظ تندرستی افراد، آنان را برای زندگی، تلاش و اهداف مشترک آماده می سازد.

    استفاده از بازی در اوقات فراغت فرصتی برای پیشرفت فردفراهم می نماید.دانشمندان و متفکران امروزی اعلام کرده اند که تفریح و چگونگی گذراندن اوقات فراغت وسیله موثری برای پرورش قوای فکری، جسمی، اخلاقی، رشد شخصیت و بروز خلاقه افراد و عامل مهمی برای جلوگیری از رفتارهای ناپسنداجتماعی به حساب می آید.بنابراین در راستای برنامه ریزی صحیح و خوب از این اوقات را باید پایه و اساس و قدمی موثر برای داشتن یک اجتماع سالم، پاک و تندرست دانست.

    البته سازمان دهی و برنامه ریزی های کلی برای پر کردن اوقات فراغت به عهده سازمانها و ارگانها یی مانند وزارت کشور، بهزیستی، تربیت بدنی، فرهنگ و هنر و آموزش و پرورش است، ولی این مهم به عهده وزارت آموزش و پرورش هر کشور است، که با بکار گیری و کاربرد آن برای تک تک افراد شناخته شده باشد، در واقع باید تفکر و درک استفاده صحیح از اوقات فراغت در سالهای تحصیلی آموزش داده شودو به عنوان یک بخش با ارزش در تعلیم افراد در مد نظر مسئولان آموزش و پرورش کشور باشد، تا در سالم سازی فرد در جامعه موثر واقع شود.و به آنان تفهیم شود که اوقات فراغت صرفا تفریح و سرگرمی محض نیست، بلکه ساعات فوق نیاز به برنامه ریزی صحیح دارد، تا رشد و تعالی انسان را دربرگیرد.

    با برنامه ریزی دقیق و ایجاد امکاناتو با حداقل شهریه برای غنی سازی ادقات فراغت دانش آموزان گامهای اساسی برداشته شود.

    برنامه های صدا وسیما در ساعات اوقات فراغت باید از تنوع و گستردگی لازم برخور دار باشد.

    یک جوان باید اوقات بیکاری خود را مقداری در میادین ورزشی و مسابقات بگذراند و مقداری نیز در مطالعه و تحقیق بگذراند.

    بلاخره برای کاهش بیماریها و قراردادن پیشگیری به جای درمان و از بین بردن اعتیادات مضرو ریشه کن کردن مصرف مصرف مواد مخدر و پر کردن اوقات فراغت و بیکاری مردم با برنامه های سازنده و مفید، راهی جز برنامه ریزی دقیق در امر ورزش و بازی نیست.

    دردمندان جامعه ما خوب می دانند که در فصل تابستان که فصل تعطیلی مدارس کشور است، برای کودکان و نوجوانان، مشکلات بزرگی وجود دارد و نبودن برنامه صحیح برای پرکردن اوقات فراغت خالی این فصل، موجب ضررهای اخلاقی و جسمی و اقتصادی و سیاسی خواهد شد.

    اوقات فراغت بدین لحاظ خوب است که انسان می تواند مقداری به خود بپردازد و به اصطلاح درونگرایی کند و چه بسا به استعدادهای درونی خود پی ببرد.

    بنابراین، نه تنها باید به فکر تعطیلات تابستان بود، بلکه باید به فکر مقطع قبل از دبستان، کودکستان هم بود و نیز باید به فکر تعطیلات خانواده ها و اوقات فراغت و بیکاری میانسالان و پیران هم بود.

    در یک جامعه ایده ال، همچنانکه نباید فقر اقتصادی مطرح باشد، بایدفقر تفریحات سالم نیز مطرح گردد.

    توجه به اینکه نوجوانان بیش از سایر اقشار جامعه تاثیر پذیر تر هستند، بوسیله ورزش می توان بهترین مسایل اخلاقی را درحین انجام فعالیتهای ورزشی به آنها آموخت و آنها را از انجام کارهای خلاف شئون اجتماعی بر حذر نمود.

    مشکلات موجود عدم توجه کافی و برنامه ریزی صحیح از سوی والدین بالا بودن هزینه ها و مشکل اقتصادی خانواده ها عدم استفاده از فضاهای موجود در مدارس در ساعت غیر آموزشی کمبود امکانات و عدم در دسترس بودن برای همه نبود اعتبارات کافی عدم هماهنگی تمامی ارگانهای دولتی و خصوصی کشور برای برنامه ریزی هماهنگ راه حل ها افزایش اعتبارات به بخش فعالیتهای فوق برنامه ارائه برنامه های مناسب جهت غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان - تغییر نگرش خانواده هادر توجه به اوقات فراغت فرزندانشان - جلب مشارکت تمامی نهادها و سازمانها و اقشار جامعه جهت ایجادهماهنگی در تصمیم گیریهاو اجرای برنامه های اوقات فراغت دانش آموزان در پایان باید مجددا متذکر شد که مسئولان آموزش و پرورش کشور می توانند با برنامه ریزی های دقیق ورزشی و تربیت بدنی به منظور بهره گیری و حسن استفاده از این اوقات دارای چه میزان از اهمیت و اعتبار می باسد، محتوی و تناسب مواد این برنامه ها با سطح نیازها، علائق، استعداد و توانائی های جسمی و روانی افراد باید تنظیم شود.

    در این زمینه علاوه بر فعالیت ها و پرورش زمینه های موجود پرورش بازی ها و سرگرمی ها ی موجود منطقه می تواند از برنامه های مطلوب برای برنامه ریزی اوقات فراغت باشد.

    تابستان طولانی، فصل بطالت نیست تعطیلی طولانی فصل تابستان مـدارس، بـه همـان انـدازه کـه بـرای بسیاری از دانش آموزان خوشحال کننده است، برای اکثریت قریب به اتفاق خانواده های آنها مشکلات و دغدغه های آزار دهنده ای به همراه دارد.

    در فصل تابستان بار دیگر به این واقعیت می رسیم که میلیون ها جـوان و نـوجـوان پـس از تـعـطیلی مـــدارس بــیــشــتــر بـلاتـکلـیــف وسرگردان می ماندند و جز معدودی از آنـان، بقیه ناگزیرند روزهای گرم را بـدون هدف و برنامه و به دور از هـر گـونـه کـارو تلاش، با بیهودگی بگذرانند.

    چـگـونـه سپـری شـدن اوقـات فراغت نوجوانان و جوانان در فصل تـــابــســتــان از اهـمـیــت ویــژه ای بـرخوردار است و غالب خانواده ها در ایـن فـصـل بـا مـشـکلـی بـه نام چـگـونـه پـر کـردن اوقـات فـراغـت فــــرزنــــدان دانـــش آمـــوز خـــود مـواجـه انـدو ایـن پـرسش اضطراب آمــیـــز را دارنــد کــه چـگــونــه بــا بــرنــامــه ریـزی مـنـاسـب فـرزنـدان نـوجوان وجوان خود را سرگرم کنند تـا اوقات فراغت آنان به سردرگمی و بطالت نگذرد؟

    نوجوان و جوان به دلیل نیروی عظیمی که درون خود دارنــد، نـیـازمنـد جنـب و جـوش، پـویـایـی، تـنـوع خـواهی، گردش و سرگرمی هستندو این نیاز باید به هر نـحـو مطلوب برآورده شود.

    اوقات فراغت در بهترین حالت فرصتی به نـوجـوانـان و جـوانان می دهد تا در جـهت رشد روحی و جسمی خود حرکت کنند.

    جـامعه شناسان و روانشناسان بر این باورند که غنی سازی اوقات فـراغـت نـوجـوانـان و جـوانـان یک ضـرورت مبرم است و عامل مهمی بــرای جلــوگـیــری ازانحـراف هـای اجـتـمـاعـی اسـت.

    اوقـات فـراغت دانـش آمـوزان از جمله موضوعاتی اسـت کـه اگـر بـه درسـتـی برای آن بــرنــامـه وطـرحـی داشـتـه بـاشـیم.

    مـی تـوانیـم گـامی اساسی در جهت رشـد، خلاقیـت و شکـوفـایـی ایـن قـشـر پـرشـور بـرداریم زیـرا بـعد از گــذران 9 مــاه تحصیـل، ضـرورت دارد تا اوقات فراغت دانش آموزان بـا بـرنـامـه هـای مـتـنوع و مناسب و ورزشی پرشود.

    در غـیر این صورت هر چه به اصطلاح آموزش و پرورش در سال تـحـصـیلـی رشـته، طی این سه ماه تـعـطـیـلات تابستان به راحتی پنبه مــی شــود!!

    از ســوی دیـگــر بـرای کـشــوری کـه جـوان تـریـن جـامعـه رادارد، اهـمـیت غنی سازی اوقات فــراغــت دانــش آمـوزان کـمـتـر از پــرداخــت بــه درس و مشـق آنـان نیست.

    زیرا نوجوانان و جوانانی که در مـعـرض تـهـاجم فـرهـنگی قرار دارنـد، قـطـعـا دچـار بـیـهـودگـی و سرگردانی شده و چه بسا به راههایی کشـانـده خـواهنـد شـد کـه بـرازنـده جـامـعـه اسـلامـی نـیـسـت.

    پرسش مـهـمـی کـه در ایـن زمـیـنـه مـطـرح مــی شــود، ایــن اســت: آیــا بــرای گذراندن اوقات فراغت بیش ازسی میلیـون نـوجـوان و جوان در کشور بـرنـامـه ای از پیش تعیین شده تهیه شده است!؟

    با رجوع به واقعیات، متاسفانه به وضوح در می یابیم که نه تـنـهــا در ایــن زمینـه هیـچ بـرنـامـه یـکـپارچه، همه جانبه و منسجمی در بیـن وزارتخـانـه هـا، سـازمانها و نهـادهـایـی کـه بیشتر با نوجوانان و جــوانـان سـروکـار دارنـد، مشـاهـده نـمی شود بلکه هر سال این داستان تکراری رادر پایان تعطیلات دانش آمـوزان مـی شـنویم که فی المثل از سال آینده چنین و چنان خواهد شد و برنامه هایی ترتیب خواهد یافت..

    اما هر سال دریغ از پارسال!

    مـیــزان اوقــات فـراغـت بـرای جـوانان زیر 20 سال در روز هشت سـاعـت اسـت کـه بـرای جوانان 20 سال به بالا این زمان به شش ساعت تقلیل می یابد، اما در فصل تابستان میزان اوقات فراغت آنان به دوبرابر افــزایــش مــی یــابــد.

    هـمـچـنـیـن دانـشـجـویان در روز حدود 4 تا 6 ساعت اوقات فراغت دارند که این میزان در تابستان به بیش از هشت تـا 10 سـاعـت مـی رسد.

    محاسبات نـشـان مـی دهـد کـه اوقـات فراغت جـوانان در سال مساوی با ساعات کار شش میلیارد کارگر است!

    و این خود نشان می دهد که میزان زیادی از نـیـروی بـالـقوه کشور ما به علت عـدم بـرنـامـه ریـزی برای جوانان به هـدر مـی رود.

    برخی ازاندیشمندان جـهانی در باره اوقات فراغت تا آن جـاپـیـش رفـتـه انـد کـه تـمـدن بشر رانتیجه مـی دانند واعتقاد دارنـــــد کــــه از هــــر بــعــــدی از ابعـادگوناگون انسانی به آن بنگریم آثـار و فـوایـد سـرشـار را عاید بشر می کند.

    از بـعــد اقـتـصــادی مــوجـب افــزایــش کــار و تــولـیـد و از بـعـد اجـتـمــاعــی بــاعـث جلـوگیـری از انـحـرافـات اجـتماعی می شود و از بعد سیاسی پیش گیری از بحرانها و آشــوب هــای سـیــاســی را نـتیجـه مـی دهـد و از دیـدگـاه روانـشـناسی سلامت و بهداشت روان و گسترش خـلاقیت را تضمین می کند.

    با این نـگـاه اوقـات فـراغت حساس ترین بـخــش زنــدگـی روزانـه و نـهـایـتـا مجموعه زندگی را تشکیل می دهد و اهمیـت جـایگـاه وپایگاه و نقش سرنوشت ساز آن برای قشر جوان و به ویژه دانش آموزان و دانشجویان اظهر من الشمس است.

    از جمله با اهمیـت تـریـن و بزرگترین اقدامات ملـی در سـطـح فـرهنـگ عمـومـی، بـرنـامـه ریـزی اصـولی و همه جانبه بــرای پــر کــردن اوقــات فــراغــت نـوجـوانان و جوانان است.

    اهمیت مـــوضـــوع طلـــب مـــی کــنــد کــه تمامی دستگاهها و نهادهای ذیربط در یـک اقـدام هـمـاهـنگ ومشترک مـیزان بهره وری و استفاده بهینه از این ایام را افزایش دهند و تنها اراده و عـزم ملـی مـی تـوانـد این گامها را اسـتـوار سـازد و بـه نـتـیجه مطلوب بـرسـانـد.

    نـبود برنامه ریزی برای پر کـردن اوقـات فـراغت چند میلیون نـــوجـــوان و جــوان بــا اسـتـعــداد وپـرتـحـرک کشورمان سبب خواهد شـد تـا مـیلـیـاردهـا ساعت از وقت مفید آنان به هدر رود و شاید هم در ایـــن مــدت بـسـیــاری از آنـهــا از ارزش ها و اصالت های خویش دور بـیفتنـد و تحـت تـاثیـر تهـاجمـات مـوذیـانـه فرهنگی دشمنان اسلام و ایـران قـرار گـیـرنـد.

    یـک بـررسی و نـــظـــرسـنـجــی علـمــی از ســوی کــارشـنــاســان تــربـیـتــی در بــاره بـرنامه های اوقات فراغت نوجوانان و جــوانــان حـاکـی از آن اسـت کـه فـعـالـیـت هـای ورزشـی بـیـشـترین علاقه را در میان نوجوانان وجوانان داراســت و بـیــش از 90 درصــد از جـوانـان عـلاقـه مـنـدی خـود را به ورزش اعلام کرده اند.

    از دیدگاه تفکر اسلامی، انسان وقـتـی جـسم سـالم وقـوی نـداشـته بـــــــاشــــــد، روح ســــــالـــم هـــم نخواهد داشت.

    لـذا بـرای داشـتـن یـک جامعه سـالم بـایـد کـودکـان، نـوجـوانـان و جوانان را با ورزش و پرورش جسم عادت داد تا اداره و نیروی خلاقیت آنان بارور شود.

    امکان پرداختن به ورزش از جمله فعالیت هایی است کـه می توان ضمن برنامه ریزی های دقیق باصرف هزینه هایی نه چندان سـنـگـیــن، درکـنــار بــرنــامـه هـای اجتماعی و فرهنگی متناسب برای نــوجـوانـان و جـوانـان دانـش آمـوز فــراهـم کــرد.

    بـایـد اذعـان کـرد کـه مـتــاسـفـانـه در کشـورمـا امکـانـات مـــوجـــود ورزش بــه هـیــچ وجــه جـوابـگـوی نـیـازهـا وعـلایـق خیل عظیم جوانان ونوجوانان نیست.

    از سوی دیگر، با توجه به رشد سـریـع جـمـعـیـت جوان و نوجوان کـشور وکمبود فضاهای آموزشی و تفریحی میلیون ها جوان و نوجوان تـابـسـتـان را بـه بطالت ملال انگیز مـی گـذرانـنـد.

    نـبـود و کمبود فضا، مــربـی، وسـایـل ولـوازم ورزشـی از مـهـمـتــریــن معضلات در جهـت پـرکـردن اوقـات فـراغـت نوجوان و جـوان اسـت.

    مسئولان می توانند با بـرنامه ریزی اصولی و صرف هزینه بـیـشـتـر، کـیـفـیـت اوقـات فـراغت جوانان را بهبود بخشند و به پرورش نـسلـی سالم و بانشاط کمک کنند.

    برای تحقق این امرهمه باید دست بـه دسـت یکـدیگر بدهیم و اگر به تـنـدرستـی، سلامتـی ونشـاط آینـده سـازان کشورعلاقه و اعتقاد داریم، بـایـسـتـی بـا هـمـیـاری و مشارکت جـدی آنـان را یـاری کـنـیم.

    اوقات فـــراغــت نــوجــوانــان و جــوانــان مـوضـوعـی نیست که منحصرا یک شخص و یا یک نهاد بتواند برای آن بـــرنـــامـــه ریـــزی کــنـــد، بلــکـــه تمـامـی نهـادهـا، سـازمانها، ارگانها، خـود مـردم و از همـه مهمتر اولیای نـوجـوانان و جوانان باید به این امر تـوجـه کـنـنـد و هـر کس به فراخور امـکـان در ایـن جـهـت گام بردارد.

    برای پر کردن اوقات فراغت جوانان هـمـه باید دست به دست یکدیگر بـدهـیم، وزارتـخـانـه هـای آمـوزش وپرورش، فرهنگ و آموزش عالی، ارشاد اسلامی، کار، سازمان تربیت بــــدنــــی، تـبلـیـغـــات اسـلامـــی، صــداوسـیـمـا، نـیـروهـای مـسلـح، شهـرداریهـا، مساجد و مراکز دینی ومذهبی جوانان، بسیج و کانونهای پـرورش فکـری کـودکـان نـوجوانان و...

    بـایـد تـدابیـری بینـدیشند و از دادن طــرح هــای مـجــزا و نـاقـص خـودداری کـنند و برای این کار در قـالب عمل کنند.

    کمبود امکانات برای دانش آموزان در فـصــل تـابـسـتـان یـک مـسـالـه حسـاس و پـر اهمیت ملی است و باید با بسیج امکانات ملی نیز حل شود.

    در این جا از تمامی نیکوکاران ثـروتمنـد تقاضا می شود که عنایتی هـم بـه وضـع نـوجـوانـان و جـوانان کشورمان داشته باشندو با کمکهای خــود آنـهـا رااز امکـانـات ورزشـی برخوردار سازند.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

مقدمه: یکی از مسائلی که پیوسته مورد نظر صاحب نظران علوم تربیتی و دست اندرکاران تعلیم و تربیت قرار گرفته مسئله اوقات فراغت است. تخصص در گستره حیات بیانگر مطلب است که در زندگی پر از فراز و نشیب انسان لحظه ها و اوقاتی وجود دارد که از اهمیت و حساسیت فوق العاده ای برخوردار است. اوقاتی که بستر مطلوبی است برای جریان نیکوی رشد شخصیت و اعتلای وجود و یا زمینه همواری است برای بروز اختلاف ...

تحقيقي که پيش روي شماست در رابطه با نحوه گذراندن اوقات فراغت دختران مقطع متوسطه شهرستان ابهر مي باشد. که در فصل اول به طرح و بررسي مسئله اهداف و ضرورت فوايد تحقيق و محدوده و حدود مطالعاتي و فرضيات و تعاريف عملياتي، و پيشينه تحقيق پرداخته شده در

ورزش , تربیت بدنی و اهمیت آن در اسلام امروزه ورزش یکی از اموری است که به عناوین مختلف در جهان مطرح شده و گروه زیادی به اشکال گوناگون با آن سرو کار دارند. برخی از مردم، ورزشکار حرفه ای اند و گروهی ورزشکار آماتور . گروهی طرفدار و علاقه مند به ورزش و دیدن برنامه ها، مسابقات و نمایش های ورزشی بوده، وعده ای نیز از راه ورزش امور زندگی خویش را می گذرانند. وزارتخانه ها و ادارات ورزشی ...

تربيت بدني و ورزش جزء لاينکف تعليم و تربيت و وسيله اي براي رسيدن به سلامت جسمي و روحي نسل جوان است . نبايد چنين تصور کرد که ورزش کردن امري بي ارزش و تفنني است ، و صرفاً موجبات سرگرمي و مشغوليت کودکان و جوانان را فراهم مي سازد ، بر عکس ، بايد آن را ج

از سال 1306 هجری شمسی بر اساس قانونی که از تصویب مجلس شورای ملی وقت گذشت درس تربیت بدنی و ورزش به صورت اجباری جزء برنامه های درسی تمام دوره های تحصیلی قرار گرفت. به موجب این قانون هر روز یک ساعت از برنامه های دانش آموزان به درس تربیت بدنی اختصاص یافت اما اجرای این قانون به علت کمبود نیروی انسانی متخصص و امکانات اجرائی عملا با مشکل مواجه شد. بطوریکه در سال 1314 به منظور تامین ...

بیان مسئله ورزش و فعالیتهای بدنی، به عنوان یک پدیده اجتماعی در خور بررسی و تامل، و جایگاه برجسته ای در دو سطح محلی و جهانی بدست آورده است. هیاتها، نهادها، جمعیتها، انجمنها، اتحادیه ها و کمیته هایی که به موضوع ورزش می پردازند و در راستای حمایت از فعالیتهای روزشی، چه در سطح محلی و چه در سطح مرسعی، کار و تلاش می کنند، خود جلوه ها و مظاهری از این جایگاه هستند. در صد سال گذشته، بر ...

مقدمه تحقیقات مختلف بر روی این نکته تاکید میکنند که افراد جامعه چه زن و یا چه مرد، در همۀ سنین می توانند کیفیت زندگی خود را با فعالیتهای جسمانی بهبود بخشند. فعالیتهای منظم ورزشی بطور وسیع، خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی- عروقی را که امروزه از شایعترین شیوع علل مرگ و میر می باشد را کاهش دهد. فعالیت های بدنی به سلامت روانی، پرورش عضلات، استخوانها و مفاصل کمک کرده و باعث عدم ...

«مقدمه» تربیت بدنی و ورزش، بخش مهمی از برنامه آموزشی مدرسه و فرایند تربیت و پرورش کودک و نوجوانان را تشکیل می دهد دستیابی به اهداف آموزشی تربیت بدنی در سه حیطه شناختی‏‏، عاطفی اجتماعی و روانی –حرکتی فقط از راه بررسی آموزشی، هدفمندی، برنامه ریزی و استفاده از طرح درسی امکان پذیر است. و یکی از دروسی است که اگر به طور صحیح برنامه ریزی گردد نقش مؤثری می‌تواند در رشد و تکامل دانش ...

پیشگفتار ورزش شامل فعالیت هر کس با یک منظور و در محیطی متفاوت از محیط روزانه برای مسابقه، لذت بردن ، برای کسب برتری، برای پیشرفت مهارت یا ترکیبی از تعدادی از این هاست. تفاوت منظور همراه با در نظر گرفتن مهارت فرد یا گروه یا دلیری علامت مشخصه ورزش است. بنابر این پریدن از روی یک مانع در مقابل دیدگان هزاران نفر در یک میدان سر پوشیده ورزش است در حالی که پریدن از روی یک چشمه هنگام ...

حرکت و جنبش از ویژگیهای حیات انسان و دارای انگیزه و ریشه ای در سرشت او و عاملی برای رشد و سلامت و نشاط اوست. انسان نیازمند به حرکت و ناگزیر از حرکت است، منع انسان از حرکت نه تنها موجب توقف رشد بلکه سبب افسردگی، بروز رفتار ناهنجار و از دست رفتن شور و نشاط زندگی وی می گردد. تربیت بدنی و ورزش جزء لاینفک تعلیم و تربیت و وسیله ای برای رسیدن به سلامت جسمی و روحی نسل جوان است. مفاهیمی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول