دانلود مقاله روش های خوراکی جلوگیری از بارداری

Word 43 KB 34552 26
مشخص نشده مشخص نشده بهداشت - تغذیه
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه از‌ آنجاییکه جمعیت به اشکال مختلف بر نظام اجتماعی و ابعاد مختلف اقتصادی فرهنگی و آموزشی و غیره اثر می‌گذارد و هدف دولت حفظ تعادل و بقای نظام اجتماعی است این بنده حقیر به همراه گروه پژوهشی تصمیم گرفتیم به عنوان اعضای کوچکی از این جامعه اطلاعات اندکی از روشهای جلوگیری از بارداری ارائه دهیم ولی از آنجا که این روشها بسیار متنوع و گسترده است ما نتوانستیم اطلاعاتی در مورد همه آنها ارائه دهیم و مطالبی اندک در مورد قرص‌ های جلوگیری از بارداری تهیه کردیم تا شاید بتوانیم به عنوان اعضای کوچکی از این جامعه در کنترل جمعیت نقش داشته باشیم.

    روشهای خوراکی جلوگیری از بارداری oral ontraceptive روشهای خوراکی که معمولاً به عنوان «قرص» شناخته شده‌اند، مواد شیمیایی هستند که از راه دهان مصرف می‌شوند تا از بارداری طبیعی جلوگیری کنند.

    قرص‌های جلوگیری از بارداریاز سال 1960 در بازار موجود بوده‌اند و برای اکثر مردم شناخته شده ‌اند.

    میلیونها زن در سراسر جهان آنها را استفاده کرده‌اند و البته کاربرد‌ها و نتایج متفاوتی داشته است.

    یک چهارم زنان بارور در انگلستان از قرص استفاده می‌کنند و تنها یک درصد از زنان ژاپن این قرص را بکار می‌برند.

    جلوگیری کننده‌های دهانی مخصوص مردان هند و نیازمند تحقیق و پژوهشی در این مورد است.

    تاریخچه History تا دهه 1930 دانشمندان ساختار هورمون های استروئید را مشخص کردند و دریافتند که میزان بالای استروژن، آندروژن یا پروژسترون از بارداری جلوگیری می‌کند واین هورمون ها را شرکت‌های اروپایی از حیوانات بدست می‌آورند و بسیار گران بود.

    در سال 1939 راسل مارکه، استاد شیمی ارگانیک در دانشگاه ایالت پنسیلوانیا، روشی را برای سنتز پروژسترون از گیاه گسترش داد که البته این روش نیز بسیار گران و پرهزینه بود پس ازسه سال تحقیق مداوم او ماده دیگری را به دست آورد که از نوعی سیب زمینی وحشی مکزیکی در جنگلهای واراکروز نزدیک اوریزابا پیدا کرده بود از آنجایی که نتوانست سرمایه گذار خود یعنی پارکه- دیویس را برای تولید پروژسترون از سیب‌زمینی مکزیکی را راضی کند و پنسیلوانیا را ترک کرد و در سال 1944 دو همکر مکزیکوسیتی پیدا کرد و بنابراین قیمت هورمون پروژسترون 200 برابر در هشت سال بعد از آن کاهش پیدا کرد.

    در اواسط قرن بیستم راه برای تولید باز شده بود ولی شرکت‌های داروسازی، دانشگاهها و دولت‌ها، علاقه ای به این زمینه نشان نمی‌دادند.

    آزمایش هورمون‌ها Wxperiments در اویل سال 1951، یک فیزیولوژیست بنام گرگوری پینکوسی که روی هورمون تحقیق می‌کرده موسس WFEB [1] در ماساچوست بود با مارگرت سنگه که موسس اولیه جنبش جلوگیری از بارداری بود را در ملاقات کرد مارگارت به پینکوس کمک بسیاریکرد که تحقیقات خود را در این زمینه ادامه بدهد.

    تحقیقات در 25 آوریل سال 1951 به همراه فیزیولوژیست مینی‌چاوچنگ که در سال 1937 هورمون پروژسترون را روی خرگوش ها آزمایش کرده بود آغاز شد.

    در اکتبر 1951، شرکت بی.

    دی.

    سیرل درخواست پینکوس را مبنی بر پایه‌گذاری تحقیق روی هورمون رد کرد ولی او را به عنوان مشاور پذیرفت.

    درمارس 1952، سنگه یادداشتی درباره پینکوس به دوست و حامی قدیمی‌اش که یک انسان شناس بود بنام دولسکه مک که‌میک نوشت او از (WFEB) دیدار کرد در 6 ژوئن 1953 و سپس با پینکوس مشغول تحقیق در این زمینه شد.

    پینکوس و مک که‌میک به همراه یک استاد دانشگاه بنام جان راک که متخصص ناباروی بود تحقیقات خود را درباره‌ی زنان ادامه دادند.

    در یک کنفرانس علمی در 1952 پینکوس و راک به این نتیجه رسیدند که با هم یک هدف را دنبال می‌کنند.

    در 1952 پینکوس نتایج تحقیق سه ماهه خود را درباره معرف خوراکی پروژسترون اعلام کرد که در این میان 15 درصد باردار شده بودند.

    در سال 1953، بنا به پیشنهاد پینکوس، راک این روش را با 300 میلی‌گرم در روز مصرف پروژسترون و مصرف آنها در تنها 20 روز از دوره‌ماهیانه زنان آزمایش کرد.

    پس از روز بیستم بیماران قرص مصرف نمی‌کردند تا دوره قاعدگی آغاز شود.

    باز هم 15 درصدبارداری در طول چهار ماه مشاهده شد.

    اما 20 درصد از دچار بی‌نظمی در قاعدگی شدند و مشخص شد که میزان بیشتر و مرغوبتری پروژسترون مورد نیاز است.

    پیشرفت‌های موثر در قرص‌های جلوگیری از بارداری Development of on effective پینکوس از دوستان داروشناس خواست که ترکیبات شیمیایی حاوی پروژسترون را برایش بفرستند.

    پانگ 200 نوع ترکیب پروژسترون را در حیوانات مورد بررسی قرار دد و موثرترین آنها سینتکس نروتیفدون و سیرل نروتیندرول و نودتاندولون بودند.

    داروشناسی بنام کارل دیریاسی، لوئیز میرامونتن و بودج روزنکدانز در مکزیکوسیتی اولین نورتیندرون پروژسترون موثر را در سال 1951 تولید کردند.

    داروشناسان دیگری بنام فرانک بی‌کولتون، اوین نورتیندرون پروژسترون را در سال 1952 و اولین نورتاندرولون را در سال 1953 تولید کرد.

    در دسامبر 1954، راک اولین آزمایش پروژسترون به میزان 50-5 میلی‌گرم را برای سه ماه (21 روزدر دوره- روزهای 25-5 رزوهای بدون قرص در نظر گرفته شده بود برای بروز قاعدگی) بر روی پنجاه بیمار خود در بروکلین ماساچوست آغاز کرد.

    میزان 5 میلی‌گرم نروتیندرون باعث بی‌نظمی در قاعدگی می شد ولی 10 میلی گرم و یا بیشتر از این ماده مشکلی در قاعدگی بوجود نمی‌آورد.

    پس از 5 ماه 14 درصد بارداری مشاهده شد.

    در مطالعات 1954 و 1955 که توسط راک انجام شد 4 الی 7 درصد مسترانول موجود بود.

    میزان یک درصدی مسترانول باعث ایجاد بی‌نظمی در قاعدگی می‌شد بنابراین در نهایت میزان 2/2 درصد مسترانول که تاثیری بر نظم قاعدگی نداشت مورد استفاده قرار گرفت در سال 1956.

    اولین جلوگیری کننده‌های اولیه توسط ادریس رایس رای کارمون در سال 1956 در دیوپیه‌راس در بودتوکیو آزغز شد.

    یعنی ترکیب انوید و نورتیندرون توسط تیلور در ژوئن 1956 در گوس‌آنجلس آغاز شد.

    در سال 1956 تحقیقاتی دیویه انویه توسط انجام شد و به این نتیجه رسید که محتوی استروژن را می‌توان تا 33 درصد پایین آورد تا بی‌نظمی در قاعدگی به وجود نیاید.

    دلیل اینکه تحقیقات دارویی در پورتوریکو مورد استقبال قرار نگرفت تبعیض نژدای بود که در آن سال‌ها در جریان بود.

    به دلیل وضعیت اخلاقی آمریکا در دهه 1950، پورتوریکو بهترین مکان برای آزمایش این دارو ها بود.

    بسیاری از دکترهایی که روی این زمینه کار می‌کردند پذیرفتند که دلیل‌اش این بود که زنان پورتوریکو فقیه بودند و در ضمن به دانشمندان خارجی اعتماد نداشتند.

    زنانی که در پورتوریکو به آنها این قرص ها را داده‌ بودند نمی‌دانستند که این مرحله‌ی آزمایشی‌ای است و اینکه ممکن است دچار عوارض بعدی جانبی شوند و سلامت آنها ممکن است درخطر باشد.

    در حقیقت بسیاری از زنانی که این قرصها را مصرف کردند درگیر عوارض جانبی بعدی آن شدند چون میزان قابل توجهی هورمون در این قرص‌ها بود.

    بسیاری از زنان پورتوریکو به دلیل مصرف این قرص‌ها مردند ولی براین موارد سرپوش گذاشته شد.

    ممکن است زنان بیشتری در پورتوریکو با این سرنوشت روبرو شده باشند مثلاً در مناطق روستایی ولی هرگز سندی در این مورد ارائه نشد.

    قابلیت دسترسی عمومی public availability در ژوئن 1957، FDA[2] انویه 10 میلی گرمی (85/9 میلی گرم نورتیندول و 150 میلی‌گرم مسترانول) را روی بیش از 600 زن آزمایش کردند.

    تحقیقات نشان دادند که انویه‌های 10،5، 5/2 میلی‌گرمی بسیار موثر بودند در 23 ژوله ای 1959 سیرل تصمیم گرفت میزان انویه را افزایش دهد.

    FDA این کار را تایید نکرد.

    در 9 مه 1960، FDA اعالم کرد که 10 میلی‌گرم انویه می‌تواند مورد استفاده‌ی عمومی قرار بگیرد و بنابراین این قرص‌ها برای مدت سه سال مورد استفاده‌ی حداقل نیم میلیون زن قرار گرفت.

    اگر چه FDA استفاده از جلوگیری کننده‌ها را تایید کرد سیرل هرگز نپذیرفت که این انویه 10 میلی‌گرمی یک قرص جلوگیری کننده باشد.

    9 ماه بعد در فوریه 1961، FDA مصرف انویه 5 میلی‌گرمی را تایید کرد در ژولیه‌ی 1961، سرانجام سیرل انویه 5 میلی‌گرمی را وارد بازار کرد که بعنوان جلوگیری کننده شناخته شده بود.

    اگر چه FDA مصرف این قرص‌های خوراکی را در 1960 تایید کرده بود ولی این قرص‌ها در دسترس همه زنان متأهل در تمامی ایالات موجود نبود تا سال 1965، و همین طور تا سال 1972 زنان مجرد و غیر متأهل نمی‌توانستند این قرص‌ها را مصرف کنند.

    اولین گزارش منتشر شده در مورد لختگی خون و مسدود شدن رگ‌ها در مورد زنانی که انویه را مصرف می‌کردند تا نوامبر 1961 منتشر نشد.

    یکسلا دیگر این مسأله تایید شد و این در حالی بود که بیش از 1 میلیون زن آن را مصرف می‌کردند.

    حدود یک دهه زمان لازم بود تا تحقیقات کافی در زمینه‌ی خطرها و عوارض جانبی این مواد مخصوصاً خطر ایست قلبی در مورد زنانی که سیگار می‌کشند و یا فشار خون بالایی دارند انجام شود.

    این خطرات در مورد جلوگیری کننده‌های خوراکی در سال 1969 در ک تاب «موضع دکتر در مقابل قرص‌ها» توسط روزنامه نگار فمینیست بادباد اسمین چاپ شد.

    وی در سال 1970 این مسأله را به گوش مجلس سنا رساند.

    البته شنونده‌ها و سناتورها همه مردم بودند و این باعث شد آلیس ولفسون و بقیه فمینیست‌ها اعتراض کنند و رسانه‌ها را متوجه این مسأله کنند.

    آنها برای اعلام عوارض جانبی و خطرات استفاده از جلوگیری‌ کننده‌ها، باید اسنادی در مورد زنانی که از آنها استفاده می‌کردند ارائه می‌دادند.

    امروزه میزان استاندارد استروژن جلوگیری کننده‌ها کمتر از اولین جلوگیری کننده‌های بازار است.

    مصرف جلوگیری کننده ها در کشورهای مختلف: فرانسه France در سال 1967 مصرف جلوگیری کننده‌ها در فرانسه قانونی اعلام شد که این قرص‌ها هم شامل این مواد جلوگیری کننده‌ها می شوند قرص‌ها رایج ترین روش جلوگیری در فرانسه به شمار می‌رود مخصوصاً بین زنان جوان.

    از زمان معرفی این قرص‌ها نرخ سقط جنین ثابت باقی مانده است.

    ژاپن Japan در ژاپن انجمن پزشکی ژاپن استفاده از قرص‌ها را نزدیک 40 سال ممنوع اعلام کرده است.

    دو دلیل اصلی در ژاپن مطرح شده بود یکی این بود که امنیت به معنای بودن مصرف این قرص‌ها در دراز مدت است و دیگر اینکه مصرف قرص‌ها مصرف کاندوم‌ها را پایین می‌آورد و این باعث افزایش خطر انتقال بیماری‌ها است.

    برخی افراد به این جریان مشکوک بودند که شاید با پایین آمدن نرخ سقط جنین پس از مصرف قرص‌ها، درآمد دکترها کاهش می یابد.

    انجمن پزشکی جواب آنها را به این صورت داد که دکترها با تجویز این قرص‌ها درآمد بیشتری خواهند داشت و این دلیل ممنوع کردن قرص‌ها نبوده است.

    در سال 2004، 80 درصد روشهای جلوگیری از کاندوم بوده است و این توصیف کننده نرخ پایین ایدز در ژاپن است.

    سرانجام مصرف قرص‌ها در سال 1999 تأیید شد ولی کسانیکه قرص‌ها را مصرف می‌کردند حتماً باید هر سه ماه مورد معاینه پزشک قرار می گرفتند و آزمایشهای لازم درباره‌ی بیماری‌های مسری را انجام می‌دادند.

    در ایالات متحده و اروپا، استاندارد مراجعه به پزشک به طور سالیانه یا دو بار در سال است .

    در مورد کسانیکه این قرص ها را مصرف می‌کنند، تعداد بسیار کمی از زنان ژاپنی این قرص‌ها را مصرف می‌کنند.

    برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی قرص‌ها و سقط جنین در ژاپن به کتاب سقط جنین قبل از کنترل بارداری نوشته‌ی نورکرن (2001) مراجعه کنید.

    طرز ااستفاده Use جلوگیری‌کننده‌های خوراگی توسط زنان به این صورت مصرف می‌شود که آنها باید روزی یک قرص رامصرف کنند که دارای هورمون‌های ترکیبی است (اغلب یک پروژسترون و یا استروژن) قرص‌های ترکیبی (که شامل هم پروژسترون و هم استروژن می‌شود) باید در 12 ساعت و در ساعات معین هر روز مصرف شود و قرص‌های حاوی فقط پروژسترون (pop) باید هر سه ساعت مصرف شوند.

    اکثر بسته‌ها حاوی قرص‌های 21 روزه هستند که 7 روزبعد از آن قرص‌های کمکی مصرف می‌کنند و یا هیچ قرصی را برای مدت 7 روز مصرف نمی‌کنند.

    زنی که این قرص ها را مصرف می‌ کند احتمال دارد در هفته مورد نظر دچار خونریزی شود.

    این خونریزی ممکن است با قاعدگی اشتباه شود که البته هیچ ارتباط بیولوژیکی با قاعدگی ندارد، خونریزی‌ها به دلیل عدم توازن هورمون حاصل ازمصرف (pop) است، اکثر زنانی که این قرص‌ها را مصرف می‌کنند دچار خونریزی نامنظم می شوند.

    اگر زنی در اولین روز خونریزی این قرص‌ها را مصرف کند از زمانی که اولین قرص را مصرف می‌‌کند در مقابل بارداری مصون است.

    اگر روز دیگر را برای شروع مصرف انتخاب بکند برای حداقل 7 روز باید نوع دیگری از جلوگیری کننده‌ها را مصرف کند.

    قرص‌های دوره‌ای Seasonal از سال 2003 زنان توانسته‌اند از قرص‌های سه ماهه استفاده کنند.

    درست مثل استفاده‌ی روزانه‌ی این قرص‌ها، این قرص‌ها باعث می شود خونریزی مکرر بوجود نیاید.

    در مصرف قرص‌های فصلی، در هفته‌ی قاعدگی قرصهایی بامیزان پایین استروژن مصرف می‌شود.

    مکانیسم عمل Mechanisn of action چندین نوع قرص وجود دارد.

    به طور کلی همه‌ی جلوگیری کننده‌های خوراکی ترکیبات استروژن و هورمون‌های وابیعی استرادویل و پروژسترون هستند.

    استثنا در این زمینه قرص فقط پروژسترونی است که استروژن ندارد وعوارض جانبی کمتری نسبت به قرص‌های ترکیبی دارد.

    قرص‌های ترکیبی از بارداری جلوگیری می کنند.

    البته از عوارض جانبی آن ضخیم شدن دیواره‌هاست که ورود اسپرم را کند می‌کند از طرفی این قرص‌ها غشا داخلی رحم را نازک می‌‌کند.

    جلوگیری از بارداری در مقابل سقط جنینContraception vs.

    Abortion debate پزشکان، متخصصانی هستند که بر این باورند که نازک شدن دیواره‌های رحم نشان می‌دهد که این قرص‌ها از عوامل سقط جنین هستند این ادعا بر پایه‌ تجربیاتی است که نشان داد نازک شدن دیواره رحم باعث سقط جنین می‌شود.

    البته پزشکان دیگری هم هستند که هنوز متقاعد نشده‌اند که این مساله درست است.

    زنانی که این قرص را مصرف نمی‌کنند معمولاً دچار این عارضه نیستند.

    هورمون‌های ترشح شده باعث ضخیم شدن دیواره‌های رحم می‌شود که از سقط جنین جلوگیری می‌کند.

    البته تحقیقات انجام شده در این زمینه هنوز کافی نیست تا بتواند این ادعا را ثابت کند و در واقع هیچ تحقیق دقیقی درباره‌ی تاثیر قرص ها بر سقط جنین انجام نشده است.

    این تئوری که این قرص باعث باروری می‌شود نیز بر پایه‌ی مطالعات انجام شده مطرح شده است.

    برخی تحقیقات نشان داده‌اند که میزان بارداری از 70 تا 1390 درصد درزنانی که قرص مصرف می‌کنند در درازمدت افزایش یافته است یعنی فرآیند لقاح بطور طبیعی انجام نمی شود و بنابراین لقاح غیرطبیعی و بارداری ناخواسته اتفاق می افتد.

    برخی معتقدند که بارداری از باروری آغاز می شود و برخی معتقدند که بارداری از لقاح آغاز می‌شود.

    اینکه فرد باردار شده یا نه بستگی به این دارد که کدام تعریف را بپذیریم که اگر تعریف دوم را بپذیریم بنابراین قرص‌ها باعث سقط جنین می‌شوند.

    موثر بودن Effectiveness از روشهایی برای تخمین تأثیر این قرص‌ها استفاده می‌شود.

    در طول یکسال 100 مورد بارداری ناخواسته گزارش شده است در مورد هر روش آماری وجود دارد: روش موثر بودن : یعنی استفاده از قرص در شرایط مناسب استاندارد میزان هورمون‌های قرص از 3/0 تا 25/1 می‌باشد یعنی پایین‌تر از این میزان باعث ایجاد بارداری ناخواسته می‌شود.

    روش خاص موثر بودن : البته گاهی این اعداد و ارقام صحیح نیستند ولی استاندارد میزان هورمون‌ها از 5/2 تا 8 است یعنی کمتر از این مقدار باعث ایجاد بارداری ناخواسته می‌شود.

    خیلی از زنان فراموش می‌کنند که بطور رزوانه این قرص را مصرف می‌کنند، مصرف صحیح آن یعنی مصرف هر روزه‌ی آن برای مدت 21 روز و سپس یک دوره 7 روزه برای استراحت.

    استفاده از داروهای خاص ممکن است از تأثیر قرص جلوگیری کنند.

    همچنین اسهال باعث می‌شود این قرص‌ درست عمل نکند چون هورمون‌ها به درستی جذب نمی شوند.

    بسته‌بندی Packaging این قرص‌ها معمولاً در دو اندازه‌ی بسته‌بندی موجود می باشند که روزهای هفته در یک دروه‌ی 17 روزه روی آن نوشته شده است برای بسته‌بندی 21تایی، به مدت سه هفته روزی یک قرص مصرف می‌شود و سپس برای یک هفته قرص مصرف نمی شود برای بسته‌ی 28 تایی، 21 قرص مصرف می‌شود و سپس برای یک هفته قرص‌های قندی مصرف می شوند.

    دلیل وجود قرص‌های اضافی در بسته‌های 28 تایی این است که مصرف کننده عادت کند تا هر روز این قرص‌ها را مصرف کند و در پایان دوره‌ نیازی به محاسبه نداشته باشد.

    مصرف نکردن قرص های هفته آخر تأثیری بر عملکرد قرص‌ها نمی‌گذارد.

    البته قرص های دوتایی و سه تایی هم وجود دارند ولی در مورد آنها احتمال خونریزی‌های نامنظم وقتی بارداری وجود دارد.

    تداخل داروها Drug interastions برخی داروها تأثیر این قرص ها را کاهش می‌دهند و باعث خونریزی بی‌نظم و بارداری می شوند.

    این داورها شامل داروهای تزریقی هستند مثل آنتی‌بیوتیک‌ها دیفامپی سین، باربیتورات‌ها، فنی تون‌ها و کادماموزپین‌ها، البته هنگام مصرف همه‌ی انواع آنتی‌بیوتیک ها باید دقت کرد.

    عوارض جانبی Side effects هنگام شروع مصرف قرصها اکثریت زنان (حدود 60 درصد) هیچ گونه عوارض جانبی را گزارش نمی‌کنند و اگر هم گزارش کنند، عوارض بی اهمیت و جزئی است.

    برخی زنان اندکی افزایش وزن را گزارش کرده‌اند البته اگر چه تحقیقات نشان می‌دهند که احتمال این مسئله 50 درصد است برخی زنان نیز افزایش تمایلات جنسی را گزارش کرده‌اند و همین طور افزایش ترشحات.

    عوارض جانبی دیگر عبارتند از : خونریزی نامنظم، افسردگی، عفونت دستگاه تناسلی، تغییراتی در پستان‌ها، تغییراتی در فشار خون، مشکلات پوستی و التهاب لثه و غیره...

    هر چه مصرف طولانی تر باشد عوارض جانبی هم بیشتر می‌شود.

    مطالعاتی نیز درباره‌ی افزایش خطر سرطان سینه انجام شده است.

    افزایش اندکی در ابتلا به سرطان در مصرف کنندگانی که مصرف قرص را در ده سال گذشته متوقف کرده‌اند، گزارش شده است وی هیچ گونه مدرکی درباره‌ی افزایش خطر سرطانسینه در مورد کسانیکه بیش از 10 سال از توقف می‌گذرد، گزارش نشده است.

    تأثیر بر جنسیت و روابط جنسی Effect on sexuality برخی معتقدند که این قرص‌ها تأثیر مثبتی بر روابط جنسی زنان می‌گذارد.

    چون نه زن (یعنی کسی که قرص را مصرف می‌کند) ونه مرد نیازی ندارند که قبل از رابطه ی جنسی کاری انجام دهند و این باعث می شود جلوگیری نامحسوس باشد و رابطه‌ی جنسی طبیعی‌تر باشد.

    وقتی زن قرص را مصرف کرده است در طول رابطه‌ی جنسی آرامش بیشتری دارد.

    ماسترز وجانسون گزارش داده‌اند که خیلی از زنان بلافاصله پس از مصرف قرص دچار تمایلات جنسی شده‌اند.

    برخی نیز معتقدند که این قرص‌ها تأثیر منفی بر روابط جنسی می‌گذارد.

    دکتر جان بن‌کرافت از دانشگاه ایندیانا گزارش می‌دهد که از هر چهار زن، یکی از آنها تأثیرات منفی این قرص‌ها را بر روابط جنسی‌شان گزارش کرده‌اند.

    این تأثیرات عبارتند از : کاهش تفکرات جنسی، افزایش مشکل در تمایل به رابطه‌ی جنسی، کاهش ترشحات که باعث دردناک شدن رابطه‌ی جنسی می‌شود.

    گزارشات نشان می‌دهند که این تأثیرات ممکن است تا چهار ماه پس از توقف مصرف ادامه یابد.

    فرمول‌های قرص‌ها fromulations این قرص‌های جلوگیری کننده با فرمول‌های متفاوتی هستند.

    معمولاً بصورت قرص‌های ترکیبی وجود دارند که هم شامل استروژن و پروژسترون هستند و یا قرص‌های پروژسترون.

    میزان استروژن قرص‌های ترکیبی هم متنوع است و ممکن است هفته به هفته تغییر کند.

    نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد.

    Auctions anf contraindications این قرص‌ها ممکن است روی بیماری‌هایی مثل DVT و یا حلمه‌ی قلبی تأثیر بگذارد.

    معمولاً این خطر در زنانی که این بیماری‌ها را از قبل دارند بالا است.

    و همچنین در مورد زنانی که استعداد لخته شدن خون و انسداد رگهای خونی را دارا هستند.

    زنانی که دارای کلسترول بالا هستند و زنانی که سیگار می‌کشند نیز در معرض این خطر می باشند مخصوصاً بعد از 35سالگی.

    استفاده میزان بالای این قرص‌ها خطر سرطان سینه را افزایش می دهد و البته مطالعاتی در مورد میزان پایین این قرص‌ها انجام نشده است.

    کروکس و بار در کتاب «روابط جنسی» اشاره می‌کنند که به طور کلی عوارض جانبی استفاده ازاین قرص بسیار کمتر از عوارض بارداری و زایمان است.

    البته خیلی‌ها معتقدند که مقایسه این روش جلوگیری با بارداری کار درستی نیست بلکه این روش جلوگیری را باید با روش‌های بی خطر دیگر مقایسه کرد.

    استفاده‌های بدون هدف جلوگیری Non- contraceptive uses هورمون‌های موجود در قرص‌ها را می‌توان در شرایط دیگر پزشکی نیز استفاده کرد.

    مثل بیماری Pcos و قاعدگی دردناک و غیره.

    این قرص‌ها را برای درمان آکنه نیز تجویز می‌کنند.

    همچنین برای کسانیکه دچار قاعدگی بی‌نظم هستند نیز ممکن است این قرص‌ها تجویز شود.

    استفاده از قرص‌های ترکیبی خطر سرطان تخمدان را تا 40 درصد و سرطان رحم را تا 50 درصد کاهش می‌دهد.

    اگر این قرص‌ها برای 10 سال مصرف شوند خطر ابتلا به سرطان تخمدان و رحم تا 80 درصد کاهش می‌یابد و این کاهش خطر تا 20 سال ادامه می‌یابد.

    اگر چه FDA گزارشی درباره‌ی تأثیر این قرص را روی پستان‌ها صادر نکرده است، خیلی از زنان این قرص‌ها برای بزرگ کردن سینه‌هایشان استفاده می‌کنند.

    که البته نتایج حاصله بسیار متنوع است.

    تأثیرات اجتماعی و فرهنگی Social and cultural impact در دهه 1960 که تازه این قرص‌ها معرفی شدند، تأثیر اجتماعی بزرگی بر جای گذاشتند.

    در درجه اول از بقیه‌ی روش‌های جلوگیری موثرتر بود و باعث می‌شد که زنان بتوانند باروری خود را کنترل کنند این عامل و عوامل دیگر باعث رایج شدن این قرص‌هاگردید.

    از آنجایی که این قرص‌ها بسیار موثر و گسترده بودند مسائل اخلای و روابط پیش از ازدواج را تحت تأثیرخود قرار دادند.

    هیچگاه روابط جنسی از باروری جدا نشده بود برای زو‌ج‌هایی که با هم رابطه‌ی جنسی داشته‌اند، رابطه‌جنسی فقط نشانه‌ی عشق و یا وسیله‌ای برای لذت جنسی و یا هر دو بود و دیگر وسیله‌ای برای باروری نمی‌آمد.

    شکست روشهای دیگر نیز باعث گسترش این قرص‌ها شد.

    بسیاری از آنها را تأیید کردند.

    کلیسای کاتولیک رم مخصوصاً پس از مطالعه‌ی این پدیده بر این روش جلوگیری در سال 1968 تأیید کرد.

    در دهه 1970 حرکت‌هایی بر علیه مصرف این قرص‌ها آغاز شد هنگامیکه آماری درباره‌ی رابطه‌ی سرطان سینه با این قرص‌ها منتشر شد تا آن زمان بسیاری از زنان جنبش فمینیست با قرص موافق بودند و معتقد بودند که آنها را به «تساوی» و آزادی رابطه‌ی جنسی می‌رساند.

    ولی بعد از مدتی آنها با مصرف قرص و بدست آوردن آزادی به قیمت از دست دادن سلامتی مخالفت کردند.

    حالا زنان مجبور نبودند بین ایجاد رابطه و داشتن شغل یکی را انتخاب کنند.

    لوریتالین در سال 1975 آهنگی را به نام قرص اجرا کرد که داستان یک زن متأهل را بازگو می کرد که نقش سنتی خود را به عنوان یک همسر و مادر دگرگون کرده بود.

    تأثیرات محیطی Environmental impact ترکیبات این قرص‌ها در ادرار زنانی که از آنها استفاده می‌کنند قابل مشاهده است.

    این مواد شیمیایی قابل جداسازی نیستند ووارد آب می شوند.

    ثابت شده است که این نوع آلودگی تأثیرات منفی بر ارگانیسم‌هایی مثل ماهی‌ها، قورباغه‌ها و بلانگتون‌ها می گذارد.

    ماهی‌های ماده، هنگام تولید تخم بیشترین تأثیر را از این آلودگی می‌گیرند هم ماهی‌ها نر و هم ماهی‌های ماده دچار تعویق در باروری می‌شوند و این تغییرات در کلیه‌ها و کبد قابل مشاهده است.

    نتـایج هنگامی که زن باردار است او هورمون‌های خاصی به نام استروژن و پروژسترون به مقدار زیاد ترشح می‌کند.

    که مانع تخمگذاری یعنی رها سازی تخمک می‌شود.

    قرص‌های ترکیبی نیز حاوی مقادیر کمی از این دو هورمون است که مانع تولید تخمک توسط تخمدان در هر مرحله می‌شود، مقدار هورمونها در قرص به اندازه‌هایی نیست که موجب تورم رحم و یا قطع قاعدگی شود اگر شخصی روزی یک قرص مصرف کند، تخمگذاری صورت نمی‌گیرد، از ین رو باروری نیز حاصل نمی‌شود.

    عوارض و ایرادات جانبی = حاملگی، تهوع، افزایش وزن، آکنه، عدم وجود خونریزی،...

    فواید= کاهش احتمالی درد قاعدگی، کاهش احتمالی سرطان پوشش داخل رحم، کاهش احتمالی کم خونی...

    منـابع free envclonediawww.wikinedia.the درسنامه پرستاری، دستگاه تولید مثل مردان و زنان و بیماری‌های پستان

  • فهرست:

    مقدمه

    روشهای خوراکی جلوگیری از بارداری   oral contraceptive

    تاریخچه History                

    آزمایش با هورمون‌ها Wxperiments

    پیشرفت‌های موثر در قرص‌های جلوگیری از بارداریDevelopment of on effective

    قابلیت دسترسی عمومیpublic availability

    مصرف جلوگیری کننده ها در کشورهای مختلف

    فرانسه France         

    ژاپن Japan

    طرز استفاده use

    قرص‌های دوره‌ای Seasonale

    مکانیسم عمل Mechanism of action

    جلوگیری از بارداری در مقابل سقط جنین Contraception vs aborticn debate

    موثر بودن Effectiveness

    بسته بندی Packaging

    تداخل داروها Drug interactions

    عوارض جانبی side- effects

    تاثیر بر جنسیت و روابط جنسی  Effect on sexuality

    فرمول قرص‌ها fromulations

    نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد Cautions anf contraindications

    استفاده بدون هدف جلوگیری از بارداری Non- contraceptive uses

    تاثیرات اجتماعی و فرهنگی Social and cultural impact

    تاثیرات محیطی Environmental impact

    نتایج و منابع

     

    منبع:

     free envclonediawww.wikinedia.the

    درسنامه پرستاری، دستگاه تولید مثل مردان و زنان و بیماری‌های پستان

مقدمه از‌ آنجاییکه جمعیت به اشکال مختلف بر نظام اجتماعی و ابعاد مختلف اقتصادی فرهنگی و آموزشی و غیره اثر می‌گذارد و هدف دولت حفظ تعادل و بقای نظام اجتماعی است این بنده حقیر به همراه گروه پژوهشی تصمیم گرفتیم به عنوان اعضای کوچکی از این جامعه اطلاعات اندکی از روشهای جلوگیری از بارداری ارائه دهیم ولی از آنجا که این روشها بسیار متنوع و گسترده است ما نتوانستیم اطلاعاتی در مورد همه ...

جلوگیری از بارداری شامل وسایل و روش های متعددی است که فرد می تواند برای پیشگیری از حاملگی از آنها استفاده کند. پزشکان، مأمورین بهداشت و سلامت، ماماها، و پرستاران می توانند اطلاعات مفیدی را راجع به جلوگیری از بارداری در اختیار شما قرار دهند. کلیه افرادی که در مطب پزشکان، درمانگاه های عمومی، یا بیمارستان ها کار می کنند موظف به حفظ اسرار مراجعین هستند. کاندوم دیافراگم/سر پوش اسپرم ...

مقدمه: تنظیم خانواده مجموعه اقداماتی است که افراد و زوجها را یاری میدهد تا از داشتن فرزند ناخواسته جلوگیری کنند و فاصله بین فرزندان را خود تنظیم نمایند. آموزش و مشاوره ، تامین وسایل جلوگیری از حاملگی و دسترسی آسان به آن و کمک به کسانی که دچار ناباروری هستند و آموزش خانواده ها درباره فرزندان از جمله خدماتی هستند که بهداشت باروری را شامل میشوند. شناخت رشهای مختلف جلوگیری ازبارداری ...

روشهای موقتی قرص های «ال . دی » و «اچ . دی » قرص های تری فازیک (سه مرحله ای ) قرص های تک هورمونی ( دوران شیر دهی ) کاندوم آی . یو . دی نورپلانت ( کپسولهای کاشتنی )‌ آمپولهای تزریقی قرص های «ال . دی » و «اچ . دی » یکی از روشهای مطمئن در پیشگیری از بارداری ، مصرف قرص های خوراکی ترکیبی است ، که به دو شکل ال .دی ، و اچ دی در بسته های ۲۱ عددی در دسترس عموم می باشد . مقدار هورمونهای ...

ورزش‌های دوران بارداری و پس از زایمان خلاصه : در گذشته مادران از هر نوع ورزش و تحرکی منع می‌کردند و حرکات نرمشی و پیاده‌روی را باعث سقط یا زایمان زودرس می‌دانستند اما امروزه با تشکیل کلاس‌های آمادگی برای زایمان و آموزش تمرینات تنفسی و آماده‌سازی بدن برای زایمان، بیش از پیش اهمیت ورزش مشخص شده است. اگر بگوئیم حال که باردار هستید وقت آن رسیده که خودتان را به ورزش عادت دهید زیرا ...

جلوگیری از بارداری جلوگیری از بارداری شامل وسایل و روش های متعددی است که فرد می تواند برای پیشگیری از حاملگی از آنها استفاده کند. پزشکان، مأمورین بهداشت و سلامت، ماماها، و پرستاران می توانند اطلاعات مفیدی را راجع به جلوگیری از بارداری در اختیار شما قرار دهند. کلیه افرادی که در مطب پزشکان، درمانگاه های عمومی، یا بیمارستان ها کار می کنند موظف به حفظ اسرار مراجعین هستند. کاندوم ...

دیابت (قند خون) دیابت چیست ؟ طبق برآورد فدراسیون بین المللی دیابت ,درسال ‏2003 ‏,‏194 ‏میلیون دیابتی درسراسرجهان زندگی می کنند و تخمین زده می شودکه درسال ‏2025 ‏این تعدادبه ‏333‏میلیون نفربرسد‏.‏ باتوجه به اینکه دیابت برای سلامتی جهانیان یک تهدیداست,می توان گفت که بالغ بر‏6/3 ‏درصدازجمعیت جهان بادیابت زندگی می کنند‏.‏ درحال حاضردیابت چهارمین علت مرگ ومیردربیشترکشورهای توسعه ...

دیابت (قند خون) دیابت چیست ؟ طبق برآورد فدراسیون بین المللی دیابت ,درسال ‏2003 ‏,‏194 ‏میلیون دیابتی درسراسرجهان زندگی می کنند و تخمین زده می شودکه درسال ‏2025 ‏این تعدادبه ‏333‏میلیون نفربرسد‏.‏ باتوجه به اینکه دیابت برای سلامتی جهانیان یک تهدیداست,می توان گفت که بالغ بر‏6/3 ‏درصدازجمعیت جهان بادیابت زندگی می کنند‏.‏ درحال حاضردیابت چهارمین علت مرگ ومیردربیشترکشورهای توسعه ...

مقدمه: جستجوی حد متناسب جمعیت برای هر جامعه‌ای با توجه به شرایط اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی حاکم بر آن، پژوهشگران و متخصصان مسایل جمعیتی را یاری می‌کند تا به سوی شناخت واقعیت‌های جامعه خود گام بردارند. امّا این حرکت به دنبال خود سیاست‌ها و خط‌مشی‌های معینی را می‌طلبد تا به یافته‌ها و نظرات اصولی و علمی، جامعه عمل بپوشاند، زیرا شناخت مسئله و مشکل اجتماعی یا جمعیتی هر چند که بسیار ...

آیا آرزومند یک خواب راحت و شیرین هستید؟ از مشکل بی خوابی رنج می برید. راهکارهای زیر را به کار بندید و ببینید که می توانید خواب راحتی داشته باشید. اهمیت خواب به اندازه ای است که می تواند روی زندگی روزانه اثرگذار باشد، خواب کم یا اختلالات خواب روی فکر، قدرت تمرکز، توانایی فرد و حتی روی کار روزانه فرد تأثیرمی گذارد. در حین خواب، سلول های بدن و مغز هردو ترمیم می شود و این احیا و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول