هرساله در همه جهان و به ویژه در بازیهای جهانی و در همه کشورهای اروپایی دویی به نام ” ماراتن “ انجام میشود که کمتر کسی از ریشه آن آگاه است.
سیاست بازان مردم فریب باخترزمین، که دشمنی دیرینه با ایران و ایرانی دارند، آنرا شکست سپاه داریوش بزرگ از یونان میدانند.
بدینگونه به مردم ساده دل و ناآشنای خود به تاریخ، پذیرانده اند که در این روز پس از شکست ارتش ایران مردی از دشت ماراتن تا آتن یکسره دوید تا آتنیان را از پیروزی ارتش یونان و نابودی ارتش ایران آگاه سازد.
اینان با این دروغ میخواهند همیشه پرده ای بر روی خواریهای خود در شکستهای پیاپی یونان و رم در برابر ارتش پارس که بر جهان فرمانروایی میکرد بکشند.
هم میهنان گرانمایه و ایران پرست باید این رویداد را آنچنان که هست بدانند تا برای ناآشنایان بازگو نمایند و دست سیاست بازان باختر و فرمانروایان دشمن ایران زمین را جلوی مردم خویش باز نمایند.
داستان چنین است که: در آتن مرد نیرومند، یک دنده و خودخواهی به نام ” پیزیسترات “ فرمانروایی میکرد که پس از او پسرش به نام” هیپارک “ به فرمانروایی میرسد و همان روش خودخواهانه پدر را دنبال میکند ولی به دست دو تن از دشمنان خود کشته میشود.
برادر او به نام ” هیپاس “ جانشین برادر میشود و بر اریکه فرمانروایی یونان مینشیند.
دشمنان او از اسپارت یاری میخواهند تا بر او بشورند.
اسپارتیها به یاری می آیند و با دزدیدن زنان و فرزندان خانواده هیپاس او را وامیدارند تا آتن را رها کند.
هیپاس ناگزیر از آتن میرود و به درگاه داریوش بزرگ پناهنده میشود و از او یاری میخواهد تا تاج و تخت آتن را به او باز گرداند.
داریوش بزرگ شاهنشاه ایران زمین، سپاه اندکی که بیش از سی هزار تن نبود، به فرماندهی سرداری کرد از مادها به نام ” مادیس “ همراه هیپاس رهسپار یونان میکند.
ارتش یونان به فرماندهی میلیتاد در دشت ماراتن با سپاه ایران روبه رو میشود و جنگی سخت در میگیرد.
هرودوت، دشمن سوگند خورده ایران و ایرانی که برای دروغها و نادرستیهایش در دشمنی با ایران، باختریان او را ” پدر تاریخ “ نام داده اند، مینویسد که: ” بربرها در نخستین برخورد به میانه ارتش یونان تاختند و آنرا از هم شکافتند و در هم ریختند و ارتش یونان را به دو تیکه نمودند و با دلاوریهای ستایش آمیز مادیس سردار کرد، ارتش یونان دچار شکستی سخت میشود و از هم میپاشد.
در این پیکار ” ستینیلایوس “ فرزند ” تراسیلاتوس “ و همچنین یکی دیگر از سرداران یونان به نام ” پولمارت “ کشته میشوند و دست ” سیتریر “ فرزند ”اوفوریون “ از بازو جدا میگردد.
در این نبرد بسیاری از سرداران یونان به خاک می افتند و سپاه ایران پیروزمندانه به سوی آتن روانه میشود.
در این میان سربازی از دشت ماراتن با دو به سوی آتن میرود تا آتنیان را از شکست ارتش یونان آگاه سازد تا هر چه زودتر دروازههای آتن را ببندند و همه جا را سنگر بندی نمایند تا سپاه ایران نتواند بر آتن چیره شود.
هنگامیکه سپاه ایران به دروازههای آتن میرسد شوربختانه داریوش بزرگ در میگذرد.
پس از داریوش ، خشایار شاه آتن را میگیرد و یونان را بخشی از ایران میکند.
امروزه باختریان به دشمنی با ایران ، جنگ ماراتن را شکست ایران و پیروزی یونان به شمار آورده و سربازی را که خبر شکست یونان را به آتن آورده بود ، نوید بخش پیروزی یونان به شمار می آورند.
دو از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد.
پرش به: ناوبری, جستجو برای دیگر کاربردها دو (ابهامزدایی) را ببینید.
دو (با تلفظ dow) یا دویدن نوعی حرکت در جانوران گوناگون است.
پستانداران، پرندگان و خزندگان توانایی حرکت سریع دارند که به آن دویدن گفته می شود.
همچنین دو به گروهی از ورزشهای دو و میدانی گفته می شود که ورزشکاران در آن به شیوه های گوناگون می دوند.
۱ انواع مسابقه های دو ۲ رکوردها در دو و میدانی ۳ دویدن و سلامتی ۴ جستارهای وابسته ۵ منابع ۶ پیوندها انواع مسابقه های دو دوها در دو و میدانی به دستههای زیر تقسیم میشوند: دو سرعت که در سه مسافت ۱۰۰ متر، ۲۰۰ متر و ۴۰۰ متر انجام می گیرد.
دو نیمه استقامت در مسافتهای ۸۰۰ متر و ۱۵۰۰ متر.
دو استقامت در دو مسافت ۵۰۰۰ متر و ۱۰۰۰۰ متر.
دو با مانع در مسافتهای ۱۱۰ متر، ۴۰۰ متر و ۳۰۰متر.
دو امدادی در دو مسافت ۱۰۰*۴ متر و ۴۰۰*۴ متر [۱].
[ویرایش] رکوردها در دو و میدانی ماده رکورد مردان رکورد زنان ۱۰۰متر ۹.۷4 ۲۰۰متر ۱۹.۳۲ ۴۰۰متر ۴۳.۱۸ ۸۰۰متر ۱.۴۱.11 ۱۵۰۰متر ۳.۲۶.۰۵ ۵۰۰۰متر ۱۲.۵۳.۰۰ ۱۰۰۰۰متر ۲۳.۰۰.۰۰ ۱۱۰۰متر م ۱۲.۹۲ ۴۰۰متر م ۴۷.۰۰ ۳۰۰۰متر م ۷.۴۳.۰۰ ۱۰۰*۴متر ۳۷.۱۲ ۴۰۰*۴متر ۲.۵۲.۱۲ [ویرایش] دویدن و سلامتی دویدن باعث سوختن چربی ها، بهبود کار قلب و عضلات و دستگاه تنفسی می شود.
بهترین گونه دویدن برای تمامی افراد با سنین مختلف، دویدن آرام و طولانی مدت (Jogging) است [۲].
بهترین نتیجه تاریخ دو ومیدانی ایران در آسیا تیم ملی دو و میدانی ایران در حالی شب گذشته مسابقات قهرمانی آسیا در اردن را به پایان رساند که با کسب 9 مدال رنگارنگ در جدول رده بندی مسابقات 9 پله صعود داشت.
هفدهمین دوره رقابت های قهرمانی دو و میدانی بزرگسالان آسیا از روز سوم مرداد ماه به مدت پنج روز با حضور 500 دونده و 200 همراه و مربی از 35 کشور آسیایی درامان پایتخت اردن برگزار شد.
تیم ملی دو و میدانی ایران هم با ترکیب 15 ورزشکار مرد و 3 ورزشکار زن برای اولین بار با ترکیب کامل تری عازم این رقابت ها شد تا با کسب مقام نهم رده بندی آسیا بتواند تاریخی ترین نتیجه خود را به ثبت برساند.
توان بخشی و آسیب های ورزش دو میدانی : آسیب ورزشی در « دو » عبارت است از شرایطی که بازیکن را مجبور به کاهش طی مسافت موردنظر در هفته می نماید .
عوامل مؤثر در افزایش خطر آسیب در ورزش « دو » به دو گروه تقسیم می شوند : ۱- مشکلات آناتومی : ۲- خطاهای آموزشی که شایع ترین آنها شامل تغییر زمین ورزش « دو » به نوع سخت تر، افزایش ناگهانی مسافت تا بیشتر از ۱۰٪ در هفته، افزایش ناگهانی شدت دویدن - دو سربالایی - « دو » در جاده های ناهموار، استراحت ناکافی، آسیب قبلی، شایع ترین محل آسیب در ورزش دو، زانو است.
ساق پا، مچ پا جزو آسیب پذیرترین نواحی در ورزش دو می باشند.
نواحی هیپ، لگن و کمر حدود ۲۰٪ کل آسیب ها را تشکیل می دهد.
گرفتن شرح حال دقیق کمک به تشخیص آسیب و مکانیسم آن می نماید.
بنابراین توجه به نکات زیر مورد نظر می باشد.
1.
زمان شناسی آسیب : شروع حاد یا تدریجی درد، طول مدت درد و زمان شروع آن 2.
ماهیت درد : مداوم یا متناوب، عوامل تشدید کننده و تسکین دهنده آن، وجود التهاب به همراه درد 3.
ملاحظات سنی : مثلاً در ورزشکار جوان با درد استخوان ران به شکستگی استرسی استخوان ران یا التهاب کششی آپوفیز آن و در ورزشکار مسن تر به شکستگی یا تنگی مهره های ستون فقران فکر می کنیم .
4.
ویژگی های دو : مسافت ، سرعت ، انجام یا عدم انجام تمرین های کشش عضلانی قبل و بعد از دویدن ، نوع عضلات تحت کشش ، وجود افزایش ناگهانی در مدت ، شدت و تعداد تمرین ها ، داشتن تمرین فردی یا جمعی 5.
تجهیزات ورزشی : نوع کفش دونده ، مدت استفاده از آن و استفاده از لوازم طبی یا ارتوپدی 6.
زمین ورزش : سطح سخت ، ناهموار ، سربالایی ، سطح هموار دایره ای و ریل متحرک .
انتخاب نامناسب ترین نوع زمین عدم تعادلی در سطح پا و مچ ایجاد می نماید و به زنجیره بیومکانیک اندام های فوقانی منتقل می گردد .
7.
بررسی سلامت سیستم های مختلف بدن : و دیگر عواملی که سلامت کلی ورزشکار را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد .
8.
تاریخچه آسیب : تعداد آسیب های قبلی ، محل آسیب و نوع درمان انجام شده .
9.
توانایی تسلط : تحمل استراحت مطلق یا نسبی ، تحمل کنارگذاشتن ورزش « دو » برای مدت نامعلوم و ...
برخی از ورزشکاران اختلالات روحی قابل ملاحظه ای را در پاسخ به آسیب تجربه می کنند که نیازمند حمایت روانی - احساسی می باشند .
« برای انجام توان بخشی موفق مشاوره با روانپزشک یا روانشناس ورزشی بسیار ضروری است .
» معاینه فیزیکی : معاینه کمر ، هیپ ، زانو و مچ پا باید به طور معمول در همه دوندگان آسیب دیده توسط پزشک انجام شود و یک دونده در سه وضعیت استراحت راه رفتن ، دویدن با سرعت های متفاوت با کفش و وسایل ارتوپدی و بدون آن مورد بررسی قرار گیرد .
به انجام معاینه عصبی و برررسی آسیب اعصاب پوستی توصیه شده است .
توان بخشی شامل ۵ مرحله می باشد : 1.
تشخیص دقیق : با هدف تشخیص و چگونگی آسیب عضله و تاندون : اجزاء آن عبارتند از : مرحله آسیب بافت - مرحله بروز - مرحله آسیب بافت مرحله بروز علائم بالینی - مرحله پرشدگی بافتی - مرحله نقص عملکرد بیومکانیک -مرحله تطابق عملکردی 2.
درمان حاد : تلاش جهت کاهش اثرات التهاب حاد و کنترل درد و زمان کلیدی برای مشاوره با یک روانشناس 3.
توان بخشی اولیه : کنترل قابلیت کشش و بهبودی رشد کلاژن و نظم آن 4.
اصلاح عدم تعادل ها : با فروکش کردن درد ، تقریباً قدرت همگرایی کامل عضله به دست آمده ، برنامه توانایی واگرایی عضله هم آغاز می شود .
5.
بازگشت به عملکرد طبیعی ارزیابی آسیب های اختصاصی ورزش دو بر اساس مراحل توان بخشی کشیدگی عضله پشت ران : آسیب در سرعت های بالای دونده رخ داده .
شایع ترین محل آسیب ، قسمت فوقانی محل اتصال وتری ، عضلانی است .
علائم بالینی : درد ناحیه فوقانی ران ، ضعف عضلات پشت ران ، کبودی و احساس توده در قسمت خلفی ران و نشستن به سختی .
تیم ملی دو و میدانی ایران در حالی شب گذشته مسابقات قهرمانی آسیا در اردن را به پایان رساند که با کسب 9 مدال رنگارنگ در جدول رده بندی مسابقات 9 پله صعود داشت.
مرحله نقص عملکرد بیومکانیک : کاهش باز شدن زانو ، ضعیف تر شدن نسبت نیروی عضلانی پشت ران به چهار سر ، افزایش خمیدگی هیپ .
مرحله تطابق عملکردی : کاهش طول قدم ها .
عوامل افزایش کشیدگی : انعطاف پذیری نامناسب و گرم کردن ناکافی عضله ، عدم تعادل نیروی عضله پشت ران و چهار سر ، آسیب قبلی .
درمان اولیه : شامل اصول Price ، محافظت Protection ، استراحت rest ، یخ Ice ، فشار Compressnoi ، بالا نگه داشتن عضو Elevation و استفاده از عصا در آسیب های شدید .
توان بخشی اولیه : پس از فروکش کردن درد ، توصیه به ورزش ایزومتریک می شود .
تنها هنگامی که دامنه کامل حرکت ، حداقل ۹۰٪ قدرت پای سالم و برابری نسبت نیروی عضلانی چهارسر به پشت ران به دست آمد ، می تواند دویدن را آغاز کند .
سندرم درد مفصل کشککی - رانی : شایع ترین شکایت زانو در دوندگان است .
ورزشکار از درد اطراف کشکک زانو و احساس صدای خش خش حین پایین آمدن از پله و تورم مفصلی شکایت دارد .
درمان اولیه : شامل اصول Price و مصرف داروی ضدالتهابی ، اصلاح مشکلات آناتومی ، بانداژ به همراه ورزش تقویت عضلانی زانو ، استفاده از محافظ ثابت کننده کشکک .
اولیه : تقویت عضلات و استوس مایل داخلی سندرم تحریک نوار خاصره ای - درشت نی : با خم و راست شدن زانو ، نوار خاصره ای - درشت نی به سمت عقب و جلو بر روی برجستگی خارجی استخوان ران حرکت می کند .
در این سندرم احساس دردناک بر روی برجستگی خارجی ران وجود دارد و با دویدن تشدید می شود .
عوامل مستعدکننده : دویدن بر روی سطح های شیب دار ، عدم تناسب طول اندام تحتانی ، انحراف استخوان درشت نی به طرف خارج .
حداکثر چرخش به داخل پا ، انقباض نوار خاصره ای - درشت نی .
درمان اولیه : شامل اصول Price و مصرف داروهای ضدالتهابی ، تزریق موضعی ترکیبی از بی حس کننده و کورتیکورستروئید مؤثر است .
توان بخشی اولیه : بر کشش عضلات خم کننده هیپ و عضله سرینی بزرگ و کشنده فاسیالاتا تأکید شده .
التهاب فاسیای کف پایی : شامل پارگی های بسیار کوچک در فاسیای کف پا و ساختمان همراه آن در محل اتصال به استخوان پاشنه ، در اثر کشش ، می باشد .
علائم بالینی به صورت درد موضعی در امتداد فاسیا و ناتوانی در دویدن و اولین قدم دردناک در صبح می باشد .
بصورت جبرانی ، ورزشکار با قسمت جلوی پا ، با گام های نامرتب سعی در انحراف پا به داخل دارد .
عوامل مستعد کننده : خم کردن مچ پا به طرف بالا ، گرفتگی عضله پشت ساق ، چرخس به داخل شدید ساق پا .
درمان اولیه : شامل اصول Price و مصرف داروهای ضدالتهابی ، تزریق استروئید در محل اتصال فاسیا به استخوان پاشنه ، استفاده از محافظ قوس پا ، بانداژ و پدهای پاشنه مؤثر است .
التهاب تاندون آشیل : شایع ترین آسیب مچ پا ، تاندونیت یا التهاب حاد تاندون آشیل و تندنیوزیس یا تخریب بافتی تاندون و ضخیم شدن تاندون آشیل می باشد .
آسیب های خفیف مکرر منجر به پارگی های کوچک تاندون در ناحیه فوقانی محل اتصال تاندون به استخوان پاشنه می شود .
در همین ناحیه دچار درد شده که با خم کردن مچ پا به طرف بالا تشدید می یابد .
درمان اولیه : اصول Price ، مصرف داروهای ضدالتهابی « تزریق داخل تاندون هرگز انجام نمی شود » بالا بردن پاشنه که در صورت تداوم سبب کوتاهی طناب پاشنه می شود ، کاهش در فعالیت های همراه تحمل وزن ، در موارد مزمن استفاده از اولتراسوند .
این بیماران کاندید خوب برای انجام ورزش های مرتبط با آب هستند .
با کاهش درد به تدریج ورزشهای تقویت واگرایی و همگرایی عضلات کف پا شروع شود .
شکستگی های استرسی : به شکستگی کامل یا ناقص استخوان در اثر عدم توانایی قسمتی از آن در برابر فشارهای مکانیکی مکرر و غیرشدید می گویند .
شایع ترین محل شکستگی : استخوان درشت نی ، نازک نی ، استخوان کف پایی و ران .
که با فعالیت تشدید و با استراحت بهبود می یابد .
در گرافی ساده به سختی تشخیص داده می شوند و در موارد شک زیاد به این نوع شکستگی اسکن استخوان توصیه می شود .
عوامل مستعد کننده : عدم تناسب طول اندام تحتانی ، چرخش به داخل بیش از حد پا ، دویدن بر روی سطح سخت .
درمان اولیه : باقی نگه داشتن سطح فعالیت ورزشکار به میزانی که ایجاد علامت بالینی نکند .
اجتناب از دویدن بر روی سطح سخت به دلیل تأمین فرصت کافی جهت ترمیم آن ( ۳ هفته برای استخوان نازک نی ، ۴۸ هفته برای درشت نی و ماه ها باری گردن استخوان ران ) .
قبلاً ورزشکاران دچار شکستگی استرسی از انجام ورزش های هوازی ( شنا ، دوچرخه سواری ) منع می شدند .
در سال های اخیر ورزش دو در آب امکان پذیر شده است و این تکنیک به علت توان بخشی بالا ، امکان بازگشت زودتر به حال قبل از آسیب را فراهم می نماید .
آیا پیاده روی یک ورزش است؟
متخصصان تربیت بدنی و علوم ورزشی بر این عقیده اند که دو میدانی و پیاده روی، مادر همه ورزشهاست.
راه رفتن یکی از مهمترین مهارت های حرکتی افراد است که از سال اول زندگی آن را فرا می گیرند و اکثراً می توانند تا آخرین روزهای زندگی از آن بهره مند شوند پزشکان برای افراد مسن و یا بعضی از بیماران قلبی، پیاده روی را پیشنهاد می کنند.
مربیان ورزش و آمادگی جسمانی نیز به شاگردان خود پیشنهاد می کنند که برای گرم کردن بدن و حتی آماده سازی قبلی بدن، ابتدا از راه رفتن شروع کنند و آرام آرام راه رفتن را به دویدن آرام و پس از آن و با بهبود دستگاه قلب و عروق و یا بالا رفتن استقامت قلب و عروق به دویدن سریعتر تبدیل کنند .
به طور کلی این سه مرحله یعنی راه رفتن، دویدن آرام و دویدن سریع ارتباط بسیار نزدیکی با آمادگی جسمانی دارند.
پیاده روی برای افراد مسن و سالم فقط در مراحل اولیه آماده سازی بدن کاربرد دارد و اگر کسی بخواهد فقط با راه رفتن به نتایج مطلوب ورزشی برسد می بایست به موارد زیر توجه کند.
۱) شدت تمرین در پیاده روی بهترین و سالم ترین راه کنترل و تشخیص میزان شدت پیاده روی، گرفتن نبض و شمارش آن است.
اگر قلب شما سالم باشد و ناراحتی یا مشکل خاصی نداشته باشد، حد متوسط و مناسب ترین میزان ضربان قلب برای تعیین شدت پیاده روی۱۲۰ تا۱۳۰ بار در دقیقه است.
ولی برای افراد جوانتر با آمادگی کامل بدنی اگر از حد تعیین شده کمی بیشتر شود نیز اشکالی ندارد.
برعکس برای افراد مسن حد متوسط ضربان قلب در پیاده روی۱۰۰ تا۱۱۰ بار در دقیقه است.
البته افرادی که مبتلا به نارحتی های قلبی هستند برای اطلاع از حد مجار ورزش بایستی با پزشک معالج خود مشورت کنند.
در هر حال نبض در حین پیاده روی می بایست کنترل و شمارش شود، در غیر این صورت معلوم نخواهد شد که شدت تمرین در چه حدی است.
برای بهره مند شدن از ورزش پیاده روی باید میزان ضربان نبض را در حد۱۲۰ تا۱۳۰ بار در دقیقه نگه داشت.
گرفتن نبض با ثانیه شمار ساعت مچی یا کرنومتر امکان پذیر است.
به این ترتیب که در یک لحظه بایستید و نبض گردن یا مچ دست را گرفته به مدت۶ ثانیه آن را بشمارید و عدد حاصل را در عدد۱۰ ضرب کنید و به این طریق تعداد ضربان نبض شما در حین راه رفتن به دست خواهد آمد.
۲( مسافت یا مدت پیاده روی اگر به تازگی پیاده روی را به عنوان یک ورزش انتخاب کرده اید می بایست با۱۰ دقیقه راه رفتن و سه مرتبه در هفته آغاز کنید و به مرور به مدت آن اضافه کنید.
در هفته های اول فقط بر روی زمان راه رفتن توجه داشته باشید و خیلی آرام راه بروید.
به میزان مسافت و شدت(ضربان نبض) کاری نداشته باشید.
این تیم شب گذشته با کسب 2 مدال طلا، 4 نقره و 3 برنز نه تنها جمع مدال هایش را از چند دوره قبل مسابقات بیشتر کرده بود بلکه توانست با قرار گرفتن در رتبه نهم جدول آسیا در مجموع 9 پله در آسیا صعود کند.
تیم چین با کسب 7 مدال طلا ، 4 نقره و 4 برنز قهرمان شد، تیم هند با 5 طلا 5 نقره و 5 برنز دوم و تیم عربستان تنها با 5 طلای خود در رتبه سوم آسیا ایستاد.
تیم های قطر، قزاقستان، ژاپن و سریلانکا و تایلند نیز رتبه های چهارم تا هشتم را به دست آوردند.
دو و میدانی کاران ایران که از ابتدای سال جاری در مسابقات لیگ و قهرمانی کشور مرتبا رکوردهای ملی و آسیا را جابه جا می کردند موفق شدند در این رقابت ها نیز با کسب بسیاری از مدال های تاریخی برای اولین بار همچون رشته های 3000 متر با مانع بانوان ، پرش با نیزه ، 400 متر و دهگانه و دو مدال در پرتاب دیسک یکی از شگفتی های این رقابت ها را رقم بزنند.
در این مسابقات احسان حدادی ضمن شکستن رکورد آسیا در پرتاب دیسک مدال طلا را هم از آن خود کرد.
عباس صمیمی درهمین رشته مدال برنز گرفت.
محسن ربانی در پرش با نیزه برای اولین بار با شکستن رکورد آسیا و رکورد ملی ایران اولین مدال طلای این رشته را برای ایران کسب کرد.
رضا بوعذار اولین مدال نقره 400 متر و سپهرزاد اولین مدال رشته دهگانه را به همراه سجاد مرادی در دوهای 800 و 1500 متر کسب کردند.
لیلا ابراهیمی در 3000 متر با مانع اولین مدال تاریخ بانوان کشورمان را در دو و میدانی با دریافت مدال برنز رقم زد.
محمد عاکفیان هم در 400 متر به همراه صمیمی در پرتاب دیسک مدال برنز گرفتند.
فهرست مندرجات [نهفتن] ۱ انواع مسابقه های دو ۲ رکوردها در دو و میدانی ۳ دویدن و سلامتی ۴ جستارهای وابسته ۵ منابع ۶ پیوندها