دانلود تحقیق روش های دفع زباله

Word 39 KB 34745 22
مشخص نشده مشخص نشده محیط زیست - انرژی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه زباله به مواد زاید جامدی گفته می شود که عمدتاً به واسطه فعالیت انسان در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و شهری تولید می شوند.

    انسان انواع مواد را با سختی از طبیعت به دست می آورد و به آسانی تبدیل به زباله کرده و به طبیعت باز می گرداند.

    در گذشته زباله ها در دوری تکوینی ایجاد و تبدیل می‌شدند؛ اما امروزه دیگر امکان چنین دوری وجود ندارد، زیرا میزان زباله ها بیش از آن است که تجزیه و تبدیل آنها در یک دوره زمانی مناسب ممکن باشد.

    در یک زیست بوم بکر و دست نخورده، مواد قابل تجزیه زباله ها به وسیله باکتری‌ها تجزیه شده مجدداً توسط موجودات و گیاهان مورد استفاده قرار می گیرند.

    یک اجتماع پر جمعیت انسانی به اندازه ای زباله تولید می کند که تجزیه طبیعی آنها در محیط غیر ممکن است.

    بعضی از زباله ها نیز اصولاً در طبیعت غیر قابل تجزیه هستند.

    بنابراین، افزایش زباله ها به مقدار زیاد باعث آلودگی زمین، هوا و آب می شود.

    انباشت زباله ها موجب زشتی محیط نیز می شود و همچنین تولید بوهای نامطبوع از مواد آلی موجود در زباله ها در اثر نشو و نمای موجودات بیماری زای ذره بینی از مشکلات دیگری هستند که توسط زباله ها به وجود می آیند.

    گفتنی است که گردآوری زباله ها در فضای آزاد و سوزاندن آنها باعث تخریب محیط زیست می‌شود.

    یکی از راه های پیشگیری از خطرات زباله در محیط زندگی، دفن بهداشتی آن است.

    در انتخاب محل دفن زباله باید شرایطی را در نظر گرفت که عبارتند از: پستی و بلندی، موقعیت سطح آبهای زیرزمینی، مقدار بارندگی، نوع خاک و سنگ و موقعیت منطقه دفن زباله در ارتباط با شبکه جریان آبهای سطحی و زیرزمینی.

    بهترین محل برای دفن زباله مناطق خشک است، زیرا در این گونه مکان ها شیرابه اندکی به وجود می آید و شرایط دفن نسبتاً ایمن است.

    جمع آوری و دفع زباله مگس ها برای تخم ریزی به مواد در حال فساد و تجزیه جلب می شوند.

    رشد تخم و لارو (کرمینه) مگس ها بستگی به میزان مواد غذایی و درجه حرارت زباله ها دارد.

    در شرایط و درجه حرارت مناسب رشد تخم تا مرحله مگس بالغ در طول 7 تا 8 روز انجام می گیرد.

    بنابراین مدت ماندن زباله در مرحله جمع آوری و حمل و نقل بایستی کمتر از این مدت باشد.

    مجهز کردن ظروف جمع آوری زباله- چه زباله دان های خانگی و چه جایگاه‌های موقت زباله- به سرپوش و نیز بهداشتی کردن محل دفع زباله می تواند تا حدود 90 درصد موجب جلوگیری از تولید مگس شود.

    همچنین انباشته کردن زباله ها در فضای آزاد موقعیت مناسبی را برای تکثیر مگس ها ایجاد می کند.

    در بسیاری از موارد در زباله های شهری غذا، آب و پناهگاه وجود دارد که برای تولید مثل و ازدیاد جمعیت موش ها بسیار مناسب است.

    تخلیه مواد زاید جامد (زباله ها) در محل های نامناسب، به وسیله جریان آبهای سطحی اعم از جویبارها، رودخانه ها و آبهای حاصل از بارندگی، به نقاط مختلف منتقل شده و باعث انتشار آلودگی می شود.

    زباله های شهری در آخرین مرحله دفع، به خاک و یا آب منتقل می شوند.

    مواد موجود در زباله ها در تبادل آب و هوا در خاک اختلال ایجاد می کند.

    بر اثر انباشته شدن زباله ها در فضای آزاد و در فصل های گرم سال، گازهایی (مانند CH4.

    CO2SH2 و CO) تولید می شود که این گازها با وزش باد به فضای شهرها وارد می شوند.

    دفن بهداشتی زباله تخلیه زباله در سطح شیار محل دفن و پوشش آن با خاک، و سپس تسطیح و فشردن آن، هوای موجود در میان زباله را به حداقل می رساند و این امر به همراه افزایش درجه حرارت در قشرهای زیرین زباله، موجب نابودی کرمینه (لارو) حشرات و یا عدم تکامل و رشد آنها خواهد شد.

    دفن زباله و پوشش سریع و کامل زباله ها پس از تخلیه در محل دفن، باید به طور کامل و صحیح انجام پذیرد تا پرندگان از اجزای زباله ها تغذیه نکنند.

    جستجوی غذا در میان زباله ها توسط پرندگان موجب انتشار بسیاری از باکتری های مضر در طبیعت می شود.

    بسیاری از امراض مثل اسهال های آمیبی و باسیلی، تراخم، حصبه، شبه حصبه، وبا، سل، جذام، طاعون و سیاه زخم به وسیله مگس شایع می شود.

    وجود غذای کافی در لابه‌لای زباله ها زمینه را برای رشد و تکثیر بیش از حد جانوران موذی مانند موش و سگ های ولگرد، گربه و سوسک مهیا می کند.

    مگس ها با نشستن روی زباله، مدفوع و کثافات، میکرب های مختلف را به وسیله موهای چسبنده و مژک های فراوان بدن خود جذب می کنند و‌ آ‌نها را از طریق تماس مستقیم با بدن انسان و یا مواد غذایی مورد مصرف انسان، به بدن وی منتقل می کنند و موجب بروز انواع بیماری ها در انسان می شوند.

    برای تعیین محل دفن زباله معمولاً دو نکته اساسی دوری از شهر و هزینه حمل و نقل زباله را در نظر می گیرند.

    موقعیت محل دفن زباله با توجه به آب های سطحی و زیرزمینی تعیین می شود، نبود رودخانه، قنات، چشمه سار، مسیل و آب های کوهستانی در نزدیکی منطقه دفن، از مهمترین معیارهای انتخاب محل دفن زباله است.

    بهترین محل ها در مناطق خشک است زیرا امکان آلودگی منابع آبی توسط شیرابه حداقل خواهد بود.

    محل دفن زباله نباید نزدیک و یا در جهت بادهای غالب به طرف شهر، روستا، جاده‌های اصلی و دیگر موسسات و اماکن عمومی قرار داشته باشد.

    وجود گازهای تولید شده از زباله همواره مشکلاتی را در محیط اطراف دفن به وجود می آورد.

    بنابراین استفاده از محل دفن یا اطراف آن برای ساختن ساختمان جایز نیست.

    همچنین ایجاد مرتع و چراگاه در محل دفن زباله به هیچ وجه درست نیست.

    جنس خاک محل دفن باید از نوع رسی و فشرده و بدون رطوبت باشد تا مانع نفوذ شیرابه زباله به مناطق مجاور شود.

    همچنین پوشش سطح زباله باید از جنس رس باشد و به صورت لایه فشرده رسی زباله را بپوشاند تا زباله از دسترس حشرات، جوندگان و سایر حیوانات به دور باشد و از سوی دیگر نفوذ آب های سطحی به داخل زباله ها و خروج گازهای ناشی از ضایعات را به حداقل برساند.

    خطرات دفن زباله ماهیت و میزان آلودگی شیرابه تولید شده در یک محل دفن زباله، بستگی به ترکیب زباله، مقدار نفوذ و حرکت آب از درون زباله و مدت زمان تماس آب با این ضایعات دارد.

    معادن سنگ یا سنگ هایی که به شدت ترک می خورند و گودال هایی که شن و ماسه آنها خارج شده است جایگاه مناسبی برای دفن زباله نیستند، زیرا آب از دورن آنها به آسانی عبور و نفوذ می کند.

    زمین های مرطوب و مانداب ها، مکان های نامناسبی برای دفن زباله هستند.

    در صورت لزوم باید زمین های مرطوب را زهکشی کرده و سپس زباله ها را دفن کرد.

    گودال های رسی چانچه خشک نگه داشته شوند، محل مناسبی برای دفن زباله هستند.

    زمین های مرتفع جای مناسبی برای دفن زباله است به شرط آنکه مواد غیرقابل نفوذ همچون رس در زیر محل دفن و بالای آن وجود داشته باشد.

    جلگه های سیلابی که احتمال غرقاب شدن دوره ای آنها با سیلاب وجود دارد، محل مناسبی برای دفن زباله نیستند.

    مهمترین خطر دفن زباله، آلوده شدن آب های سطحی و زیرزمینی توسط آن است.

    در صورتی که زباله در گودالی دفن شود که آب سطحی در نفوذ به عمق زمین با آن برخورد کند و یا آب زیرزمینی در حرکت جانبی خود با آن تماس پیدا کند، شیرابه به وجود می آید که علاوه بر آنکه یک مایع سمی است، احتمال دارد آلاینده های باکتریایی را نیز با خود حمل کند.

    الف- زباله های خطرناک و صنعتی به طور کلی به مواد و یا ترکیباتی کلمه خطرناک نسبت داده می شود که دارای یک یا چند ماده با خواص زیر باشند: 1- مواد قابل انفجار 2- مواد اکسید کننده 3- مواد قابل اشتعال 4- مواد محرک و سوزش آور 5- مواد زیان آور 6- مواد سرطان زا 7- مواد خورنده 8- مواد عفونت زا 9- مواردی که در اثر تماس با آب و هوا قادر به آزادسازی گازهای سمی و یا گازهای خورنده باشند.

    ب- زایدات صنعتی به مواد زاید یا ترکیباتی از مواد زاید اتلاق می شود که دارای توان تخریب و یا آسیب به سلامت و بهداشت انسان و یا بیوسفر باشند و چنین موادی دارای یک یا چند خواص زیر باشند: 1- در طبیعت پایدار بوده و از نظر بیولوژیکی غیرقابل تجزیه در محیط باشند.

    2- دارای اثر تجمعی و یا تاثیرات مخرب باشند.

    3- برای موجودات زنده کشنده باشند.

    4- قدرت انبساط بیولوژیکی داشته باشند.

    زباله های خاک و نخاله ساختمانی مانند آجر، شن، الوار، سنگ، بتن و… زباله های خیابانی برگ درختان، لجن آب‌روها و جوی های خیابانی، زایدات ناشی از هرس درختان خیابانی و… زباله پارکها، فضای سبز و گورستانها مانند پسماندهای باغبانی، زایدات ناشی از چمن زنی، هرس درختان، شاخ و برگ و… وجود ترکیبات مختلف در زباله های شهری و پسماندهای غذایی و عواملی مانند رطوبت و حرارت، محیط مناسبی را برای رشد، تکثیر انواع و اقسام باکتریها، ویروسها، انگلها و تک سلولی های بیماریزا و برخی حشرات و جوندگان موذی به وجود می آورد.

    همین مسئله باعث می شود تا تلنبار کردن غیر صحیح زباله های تولیدی و استفاده از انواع روشهای دفع غیر علمی و غیر مهندسی باعث ایجاد مخاطرات جدی وگاه هجبران ناپذیر بهداشتی و زیست محیطی بشود.

    بیماریهای ناشی از زباله استفاده از گوشت، لبنیات و پوست دامهای آلوده ای که از مواد زاید گیاهی موجود در زباله های شهری تغذیه می کنند، موجب ابتلای انسان به بیماریهای مختلف و مشترک بین انسان و حیوان می گردد به عنوان مثال بیماریهایی نظیر بروسلولز یا تب مالت (Brucellosis)‌‌، لیپوسپیروزیس (Leptospirosis)، کسیت هیداتیک (Hydatidosis)، طاعون (Pestis) و… که این بیماریها در اثر عدم کنترل زایدات شهری و روستایی و برنامه ریزی علمی و مهندسی جهت جمع آوری و دفع آنها به سرعت تکثیر و انتشار پیدا کرده و ممکن است در حالت های حاد پیدا می شود.

    حشراتی مانند مگس با انتقال فیزیکی بسیاری از باکتریها، ویروسها و انگلها می‌توانند موجب ابتلای انسان به برخی از بیماریها نظیر تراخم (Trachoma)، اسهالهای کشنده، بیماریهای ناشی ازتک یاخته ها، بیماریهای قارچی و مسمومیتهای مختلف غذایی گردند.

    براساس مطالعات و تحقیقات انجام شده کنترل صحیح زباله های تولیدی و اعمال برنامه های صحیح مدیریتی و مهندسی برای زباله های تولیدی و اعمال برنامه های صحیح مدیریتی و مهندسی برای زباله های تولید شده می تواند تا حدود 90% در کنترل رشد، تکثیر و پرورش مگس ها و 60% تا 65% در کنترل ازدیاد موشها موثر باشد.

    در حدود 118 نوع بیماری که در انسان شناخته شده است به حیواناتی مانند سگ، گربه و انواع حشرات مختلف نسبت داده می شود و با توجه به مطالب بیان شده رابطه بین انواع حیوانات، حشرات با زباله و با انتقال بیماریها کاملاً مشهود است.

    با این وجود در صورتی که برنامه مدیریتی، مهندسی و اجرایی علمی به درستی در رابطه با مدیریت مواد زاید جامد تولید شده اعمال شود، شیوع انواع بیماریها به نحوی ملموس کاهش خواهد یافت.

    2- مواد و روشها محدوده و موفقیت جغرافیائی و اقلیمی شهر لواسان کوچک 1-2- بررسی خصوصیات جغرافیایی، طبیعی و اقلیمی شهر ماهیت عوامل جغرافیائی و طبیعی طوری است که محدود کردن آن به خطوط فرضی و ابداعی برای حدود شهر دهستان- بخش و حتی استان را با احتیاط تلقی نمود.

    زیرا تقسیم بندی سیاسی- اداری یا شهری و روستایی بر مبنا و اعتبار ملاحظات مختلف اجتماعی- اقتصادی و فرهنگی و… انجام می گیرد، در حالیکه گستره طبیعت از قواعد و قوانین پیروی می کند و کمتر از عوامل ذکر شده در بالا تبعیت می کند.

    پهنه جغرافیائی مجموعه عوامل و عناصر بهم پیوسته ایست که حدود مرز آن بوسیله خود آنها تعیین می شود فارغ از ملاحظات و سلیقه های انسانی.

    شهر لواسان کوچک قسمتی از مجموعه سرزمین و پهنه جغرافیائی البرز مرکزی است که از نظر جغرافیائی طبیعی از عوامل تشکیل دهنده اقلیم این خط تبعیت می‌کند.

    اهمیت این شهر زمانی جلوه می کند که همجوار و همسایه یکی از منابع مهم تامین آآآآبیبب آشامیدنی تهران قرار دارد به عبارت دیگر موقعیت این شهر به لحاظ همجواری با این منبع عظیم تامین آب (سدلتیان) از یک موقعیت معمولی حوزه نفوذی نقاط جمعیتی خارج شده و مبدل به موقعیت منطقه ای و شاید فرا منطقه ای می شود.

    در حقیقت شهر لواسان در دامنه قسمتی از ارتفاعات البرز مرکزی قرار گرفته که در قسمت جنوب شرقی از نظر طبیعی و امکان بهم پیوستگی سه رودخانه پر اهمیت جاجرود- افجه و کند را فراهم ساخته است.

    به همین لحاظ لازم است حوزه جغرافیائی طبیعی شهر لواسان را منطقه ای به وسعت حوزه آبخیز این سه رودخانه انتخاب نمائیم.

    تعیین این محدوده هم از نظر بررسی جغرافیائی طبیعی در پهنه سرچشمه های این سه رودخانه اصلی منطقه در خور اهمیت است، هم اینکه این روزها که در محافل مختلف صحبت از آلودگی سد لتیان زیاد شده است سهم گناه شهر لواسان را در حد منطقی و واقعی طرح نمائیم.

    2-2- حدود شهر لواسان کوچک شهر لواسان کوچک با 14 آبادی با مرکزیت گلندوک در 22 کیلومتری بخش شمیرانات از استان تهران واقع گردیده است، و توسط جاده لشگرک به این بخش ارتباط دارد.

    و حوزه آبخیز جاجرود- افجه و کندرود تا محل سد لتیان که محدوده این شهر را تشکیل می دهند در فاصله 21 و 51 تا 22 و 51 طول جغرافیائی شرقی و 45 و 36 تا 50 و 36 عرض جغرافیائی شمالی واقع شده است.

    مساحت کل محدوده فوق براساس پلانتیمتری نقش های تهیه شده از روی عکسهای هوایی به مقیاس 1:100000 برابر با 710 کیلومتر مربع یا برابر با 71000 هکتار است(6).

    شمالی ترین نقطه این آبخیز در بند سردر مرز آبخیز رودخانه کرج و جنوبی‌ترین نقطه آن محل سر در منطقه لتیان است.غرب آبخیز را از ارتفاعات آهار در مرز شهرستانک و شرق آنرا تپه های لواسان در مرز دهکده (ایرا)و جوه‌لار تشکیل می‌دهند.

    به این ترتیب آبخیز لتیان از شمال غرب و غرب با آبخیز رودخانه کرج و از شمال شرق و شرق با آبخیز رودخانه لار هم مرز است(6).

    3-2- میزان جمعیت و رشد متوسط سالانه جمعیت در منطقه جمعیت در شهر لواسان در سال 1345 بالغ بر 2351 نفر بوده است و در ده سال بعد یعنی در سال 1355 به رقم 2974 در سال 1365 یعنی دهه دوم جمعیت شهری به 6003 نفر بالغ گردیده است (15).

    میزان رشد جمعیت شهر در دهه 55-1345 حدود 38/2 درصد در سال بوده است و میزان رشد سالانه این جمعیت در دهه 65-1355 به 28/7 درصد افزایش یافته است(14).

    عوامل این افزایش جمعیت نزدیکی شهر لواسان به تهران و خوش آب و هوایی منطقه و نزدیکی آن به سد لتیان می باشد.

    همچنین در سالهای آینده نیز به علت احداث شهرک جدید و دیپلماتیک لتیان، جهت استقرار نمایندگی دول و انتقال سفارتخانه ها از پایتخت به این شهرک و سکونت اعضای سفارتخانه ها در این منطقه باعث می گردد تا شهر لواسان کوچک جاذب و پذیرای جمعیت بیشتری نیز گردد (14)و(6).

    5-2- توپوگرافی منطقه ارتفاع بلندترین نقطه آبخیز لتیان (شهر لواسان کوچک) قله بوچال به ارتفاع نزدیک به 4 هزار متر و پایین ترین نقطه آن پای سد لتیان به ارتفاع 1500 متر از سطح دریا می‌باشد (6).

    توزیع مساحت آبخیز لتیان برحسب ارتفاع در جدول شماره 2 تشریح شده است.

    جدول شماره 2 6-2- زمین شناسی و چینه شناسی منطقه تقسیمات چینه شناسی در آبخیز لتیان از قدیمی ترین واحدهای چینه شناسی یعنی پرکامبرین شروع و به دوران چهارم زمین شناسی یعنی آبرفتهای جدید ختم می‌گردد(6).

    بطور کلی چینه شناسی آبخیز لتیان شامل 19 تشکیلات مختلف است.

    عمده‌ترین تشکیلات چینه نگاری غالب در آبخیز عبارتند از: کند، کرج، کنگلومرا، آبنیک، لار، شمشک، روته، زایگان و باروت.

    7-2- تیپ اراضی و ارزیابی منابع خاک و ارتباط آنها با ذخایر آب زیرزمینی منطقه تحولات زمین شناسی و آب و هوایی در حد نهایی منجر به ایجاد خاک می‌گردد.

    در این امر عوامل بیولوژیکی و بهره‌برداری انسانی نیز تاثیر دارد.

    همچنین منابع خاک نظیر منابع خاک نظیر منابع آب و در رابطه با آن تعیین کننده ارزش یک آبخیز است(6).

    تشخص و تفکیک سیستم های اراضی و گروههای مختلف خاک در آبخیز لتیان براساس طرز تشکیل سنگ مادر و تحول خاک آن صورت گرفته است.

    در این تلاش عواملی چون رنگ، بافت، ساختمان فیزیکی تجمع آهک در پروفیل، عمق، مقدار کربنات کلسیم و سولفات کلسیم و قابلیت هدایت الکتریکی خاک مورد مطالعه قرار گرفته است.

    جدول شماره (3).

    در این جدول تیپ، واحد و زیر واحدهای اراضی به کمک ارقام نشان داده شده است.

    به این ترتیب که در زیر واحد شماره (2-3-1) به ترتیب از چپ به راست رقم (1) نشاندهنده تیپ، رقم (3) نشاندهنده زیر واحد اراضی است.

    مثلاً زیر واحد شماره (1-3-2) نشاندهنده تیپ تپه‌ای، واحد تپ های مرتفع سست و زیر واحد پوشش خاکی نیمه عمیق و یکنواخت است(6).

    آبخیز لتیان در پنج تیپ کوهستانی، تپه، فلات، دشتهای دامنه ای، و واریزه های بادبزنی تقسیم می شود.

    تعداد کل واحدهای اراضی هشت و مجموع زیر واحدها بیست می باشد.

    اکثریت خاکها از نوع رگوسل و لتیوسل می باشد و عمق خاک بیش از نیمی اراضی بسیار کم می باشد و اکثریت خاک از تشکیلات آهکی تحول یافته اند.

    در ارتباط با ذخایر آب زیرزمینی می توان گفت که تنها سفره های آبدار محدود به سازندهای آهکی منطقه است و همچنین با توجه به مطالعات زمین شناسی ارتفاعات و دشتها را نظر ذخیره سازی آب مشاهده می شود که بجز سازندهای کربناته بقیه سازندهای خاک قادر به ذخیره سازی آب نبوده و مخزن آب زیرزمینی ندارند و باید در ایجاد طرح شبکه جمع آوری فاضلاب الویت به این تیپ اراضی داده شود.

    (برای جلوگیری از آلودگی ذخایر آب زیرزمینی در این مناطق توسط فاضلابها رها شده)(6).

    جدول شماره (3): مشخصات زیر واحدهای (اراضی آبخیز لتیان) (6) 8-2- آب و هوا و اقلیم حوزه لتیان مهمترین جبهه های هوایی که بر منطقه لواسان و شرایط اقلیمی آن تاثیر می‌گذارند آنهایی هستند که از دریاهای مدیترانه سرچشمه گرفته و پس ازعبور کشور به این منطقه رسیده اند.

    جبهه های هوایی که از دریاچه خزر سرچشمه می گیرند بعد از صعود و برخورد با سلسله جبال البرز در صورت کافی بودن قدرت باران زایی و رطوبت ایجاد بارندگی می کنند و بطور کلی این منطقه دارای آب و هوای مناطق کوهستای یعنی نواحی معتدل و مرتفع است به همین خاطر دارای زمستانهای سرد و طولانی، فصل یخبندان و تابستانهای خنک و مرطوب است (6).

    1-8-2- بررسی تغییرات درجه حرارت با توجه به آمار 14 ساله ایستگاه هواشناسی شمال تهران، میانگین درجه حرارت سالانه از جدول شماره ( ) برابر درجه سانتیگراد است.

    گرمترین روز در ماههای تیر و مرداد بوده که درجه حرارت به 5/39 و درجه سانتیگراد رسیده و سردترین روز مربوط به یکی از روزهای دی و بهمن ماه 21- درجه سانتیگراد می‌باشد (طبق نمودار شماره 2) (6).

    معدل حداکثر گرما طبق نمودار در ماههای تیر و مرداد برابر 9/33 درجه سانتیگراد و معدل حداقل تا ماههای دی و بهمن برابر 7/4- درجه سانتیگراد می باشد (6).

    دوره گرمای تابستانه با درجه حرارت متوسط روزانه متجاوز از 30 درجه سانتیگراد است که حدود 100 روز می باشد.

    با مقایسه معدل درجه سد لتیان و ایستگاههای دیگر اطراف تهران به آسانی مشاهده می شود که درجه حرارت لتیان در تمام سال نسبتاً ایستگاههای مهرآباد، نارمک، شمیرانات، کرج، و پالایشگاه سردتر بوده و فقط از آبعلی گرم‌تر می باشد(6).

    ردیفارتفاع از سطح دریا(متر)مساحت به هکتاردرصد مساحت کلدرصد تراکمی12000-150010810151522500-200023340234833000-250026170317943500-30001920169554000-3500301049964250-40005001100 تیپ اراضیواحد اراضیزیر واحد اراضیسایر مشخصات اصلیکوهستانی (شیب عمومی اختلاف سطح اراضی بیش از 1 متر و عموماً بین 1500-متر) مساحت کل 60900 برابر با 187 آبخیز(1-1) رشته کوههای بسیار مرتفع و ناهموار از سلسله جبال عموماص با سنگهای سخت آهکی و گاهی آذرین، ارتفاع 4250-2100متر از سطح دریا، مساحت 53000 هکتار(1-1-1) کوههای با پوشش خاکی کم عمق یکنواخت، نوع خاک رگوسل لیتوسل آهکی، مساحت 5200 هکتارسایر مشخصات اصلی دره‌های فرسایش یافته و رخنمون سنگیکوهستانی (شیب عمومی اختلاف سطح اراضی بیش از 1 متر و عموماً بین 1500-متر) مساحت کل 60900 برابر با 187 آبخیز(1-1) رشته کوههای بسیار مرتفع و ناهموار از سلسله جبال عموماص با سنگهای سخت آهکی و گاهی آذرین، ارتفاع 4250-2100متر از سطح دریا، مساحت 53000 هکتار(2-1-1) کوههای با پوشش خاکی کم عمق تا نیمه عمق، نوع خاک رگوسل و لیتوسل مساحت 9900 هکتارپای دامنه های دارای خاک نسبتاً عمیق و در بعضی قسمتها خاکهای Cambisol(3-1-1) کوههای با پوشش خاکی خیلی کم عمق تا عمق غیریکنواخت، نوع خاک رگوسل و لیتوسل مساحت 33000 هکتاررخنمونهای سنگی نسبتاً زیاد وجود خرده سنگ در دامنه ها(4-1-1) کوههای با پوشش خاکی کم عمق و متغیر، نوع خاک رگوسل و لیتوسل آهکی مساحت 600 هکتارگسلهای مرتفع و یخچالهای طبیعی(5-1-1) کوههای با پوشش خاکی متغیر، نوع خاک رگوسل و لیتوسل آهکی مساحت 600 هکتارسنگریزه های زاویه‌دار در سطح دامنه ها(6-1-1) کوههای با پوشش خیلی کم عمق تا کم عمق یکنواخت، نوع خاک رگوسل و لیتوسل مساحت 2400 هکتاررخنمونهای زیاد، وجود خرده‌سنگها در بعضی قسمتهای جزئی داخل دره‌ها خاک Cambisol(7-1-1) کوههای سنگی و بدون پوشش خاکی قله‌های نسبتاً مسطح نوع خاک و لیتوسل آهکی، مساحت 2000 هکتاربقایای درختان جنگلی،دره‌های با دیواره های عمودی و سنگی(8-1-1) کوههای سنگی و بدون پوشش خاکی، قله‌های نسبتاً مسطح نوع خاک و لیتوسل، مساحت 2300 هکتارتعداد کمی بقایای درختان و بقایای درختان جنگلی و رخنمونهای سنگی زیاد، دیواره‌های عمودی(2-1) رشته کوههای مرتفع ناهموار سلسله جبال البرز با سنگهای سست مارونی ماسه ای و سیلیسی، ارتفاع 2930-2000 متر از سطح دریا مساحت 7900 هکتار(1-2-1) کوههای با پوشش خاکی کم عمق که عمق نوع، نوع خاک لیتوسل، رگوسل مساحت 3300 هکتاروجود معادن گچ- رخنمونهای سنگی نسبتاً زیاد(2-2-1) کوههای با پوشش خاکی کم عمق تا نیمه عمق، نوع خاک لیتوسل رگوسل مساحت 4600 هکتاربقایای درختان جنگلیتپه ها (شیب عمومی 25- اختلاف سطح اراضی 250متر) مساحت هکتار یا 9% کل آبخیز(3-2) تپه های مرتفع و ناههموار با تشکیلات سست مارنهای آهکی و گچی و سنگهای ماسه ای و رسی، ارتفاع از سطح دریا بین 2300-1700 متر مساحت 5200(1-3-2) پوشش خاکی نیمه‌عمق و یکنواخت، نوع خاک رگوسل، مساحت 4100 هکتاررخنمونهای سنگی کم، معادن گچ(3-2) تپه های مرتفع و ناههموار با تشکیلات سست مارنهای آهکی و گچی و سنگهای ماسه ای و رسی، ارتفاع از سطح دریا بین 2300-1700 متر مساحت 5200(2-3-2) پوشش خاکی کم‌عمق و یکنواخت سنگریزه‌دار، نوع خاک لیتوسل رگوسل آهکی، مساحت 1100 هکتارناهمواری زیاد(4-2) تپه های مرتفع با تشکیلات منطبق کنگلومرای بختیاری غیرسنگی، کوههای آتشفشانی، ارتفاع 1900-1700متر، مساحت 1100 هکتار(1-4-2) پوشش خاکی کم عمق، نیمه عمیق با سنگ و سنگریزه‌های نسبتاً زیاد، نوع خاک لیتوسل و رگوسل آهکی، مساحت 1100 هکتارخاکهای آهکی، ناهمواری بسیار زیادفلاتها (شیب عموماً 50-0% شیب موثر تا 25% اختلاف سطح اراضی کمتر از 50 که مساحت 1000 هکتار با %کل آبخیز(1-3) فلاتهای با پستی و بلندی‌های زیاد بر روی تشکیلات سنگهای آهکی رسی و مارنی ارتفاع حدود 30000متر، مساحت 500 هکتار(1-1-3) پوشش خاکی نیمه‌عمق و سنگریزه‌دار، نوع خاک لیتوسل و رگوسل آهکی مساحت 500 هکتارخاکهای آهکی قطعات بزرگی سنگی در روی زمین(2-3) تراسهای فوقانی رودخانه‌ای بر روی سنگهای آهکی و ماسه‌ای ارتفاع حدود 1600 متر، مساحت 500 هکتار(1-2-3) پوشش خاکی نیمه عمیق نوع خاک رگوسل آهکی و Calcaro itaplis xerosol مساحت 500 هکتارطبقه بندی تجمع آهک در بعضی قسمتهادشتهای دامنه‌ای (شیل 5-1% به ندرت کمتر از شیب موثر بین 8-5% سطح اراضی کمتر از 5 مساحت 200 هکتار یا 2% آبخیز(1-4) دشتهای دامنه‌ای با مواد اولیه واریزه‌ای و آبرفتی از مواد سنگهای آهکی و ماسه‌ای ارتفاع حدود 1500 متر، به مساحت 200 هکتار(1-1-4) خاک عمیق و نسبتاً نوع خاک مساحت 200 هکتارزهکشی طبیعی خوب، اراضی مزروعی در بعضی قسمتها تجمع آهکبادبزنی شکل عمومی کمتر از 5% و شیب موثر 15-10% 950 هکتار یا 36/1 گسل آبخیز(1-5) واریزه های بابزنی شکل سنگریزه‌دار متشکل از سنگهای آهکی و مارنی، ارتفاع 2400-1500 متر، مساحت 950 هکتار(1-1-5) پوشش خاکی خیلی کم عمق و سنگریزه‌دار، نوع خاک رگوسل و لیتوسل آهکی مساحت 300 هکتارمناطق مسکونی، ناهمواری نسبتاً زیاد، آب بردگیهای زیاد و پهن(2-1-5) پوشش خاکی کم عمق سنگریزه‌دار، نوع خاک رگوسل آهکی، مساحت 500 هکتارمناطق مسکونی، ناهمواری نسبتاً زیاد، آب بردگیهای زیاد و پهن(3-5-1) پوشش خاکی نیمه عمیق با کمی خاک رگوسل آهکی مساحت 1500 هکتارنسبتاً مسطح، قسمتی مناطق

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

روش های جمع آوری و دفع زباله مقدمه زباله به مواد زاید جامدی گفته می شود که عمدتاً به واسطه فعالیت انسان در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و شهری تولید می شوند. انسان انواع مواد را با سختی از طبیعت به دست می آورد و به آسانی تبدیل به زباله کرده و به طبیعت باز می گرداند. در گذشته زباله ها در دوری تکوینی ایجاد و تبدیل می‌شدند؛ اما امروزه دیگر امکان چنین دوری وجود ندارد، زیرا میزان زباله ها ...

انسان و بسياري از موجودات به شيوه هاي مختلف زباله توليد مي کنند که توليد زباله بطور چشمگيري رو به افزايش است اين افزايش و توليد موجب بحرانهايي در زمينه محيط زيست گرديده است که حيات موجودات کره زمين را بامشکلات جدي روبرو ساخته است . توليد آلاينده هاي

خلاصه این تحقیق به منظور بررسی وضعیت مدیریت مواد زائد روستائی با هدف اجرای اصولی و بهداشتی طرح بازیافت ، جمع آوری ، حمل ونقل و دفع زباله ها صورت گرفته است. برای جمع آوری زباله های روستایی یا اصولا" اقدامات سیستماتیکی صورت نمی گیرد و یا هر روستا در حد توان خود با روشهای غیر اصولی و ابتدای مانند ، گاری ، تراکتور و .... زباله را جمع آوری و در فاصله کمی از روستا تخلیه می کنند. ...

توجه به محيط زيست و حفظ سلامتي انسان و کليه موجودات کره زمين يکي از اصول اساسي در بقاي زندگي و استفاده از مواهب خدادادي است که به وفور در اختيار ما قرار دارد. کنترل آلودگي‌هاي محيط ازجمله مواد زايد جامد، بخش مهمي از اين وظيفه را تشکيل مي‌دهد که با ت

توجه به محيط زيست و حفظ سلامتي انسان و کليه موجودات کره زمين يکي از اصول اساسي در بقاي زندگي و استفاده از مواهب خدادادي است که به وفور در اختيار ما قرار دارد. کنترل آلودگي‌هاي محيط ازجمله مواد زايد جامد، بخش مهمي از اين وظيفه را تشکيل مي‌دهد که با ت

ایران صدا : کلان شهرهای دنیا با گسترش جغرافیایی و افزایش جمعیت، معضلات فراوانی را پیش رو دارند که از اهم آنها میتوان به رشد روز افزون تولید زباله اشاره نمود، مشکلی که گاه به شکل یک تهدید جدی، سلامت جامعه را به خطر انداخته و در صورت عدم توجه دست اندرکاران امور شهری ، فجایع زیست محیطی جبران ناپذیری در پی خواهد داشت .../ گروه دانش و فناوری برای اولین بار در سال 1346 ، اولین واحد ...

تعریف زباله و انواع آن به مجموعه مواد ناشی از فعالیت‌هایی که در محیط سکونت انسان تولید می‌شود و دست کم از نظر مالکین آن مواد، به صورت جامد بوده و ناخواسته غیر فعال استفاده و دور ریختنی شده اند، زباله یا مواد زاید جامد، گفته می‌شود. هر چند که سکونتگاههای انسانی حوزه فعالیت انسان هستند، انسان هستند، اما در بستر طبیعی این حوزه سایر جانوران اعم از گیاهان و جانوران نیز به حیات خود ...

زباله های شهر ما چه می شود جمع آوری فاضلاب و زباله ها زمانی انجام گرفت که طایفه های مختلف انسانی به هم پیوسته و از صورت چادرنشینی تغییر زندگی دادند. مطالعات انجام شده شاهد آن است که محل دفن زباله های شهر اورشلیم قدیم در دره Kidnan قرار داشته است. در آن زمان مواد آلی زباله شهر به کود تبدیل شده و مواد غیر آلی سوزانده می شده است. این شهر در آن هنگام دارای کانال کشی فاضلاب بوده به ...

زباله های شهر ما چه می شود جمع آوری فاضلاب و زباله ها زمانی انجام گرفت که طایفه های مختلف انسانی به هم پیوسته و از صورت چادرنشینی تغییر زندگی دادند. مطالعات انجام شده شاهد آن است که محل دفن زباله های شهر اورشلیم قدیم در دره Kidnan قرار داشته است. در آن زمان مواد آلی زباله شهر به کود تبدیل شده و مواد غیر آلی سوزانده می شده است. این شهر در آن هنگام دارای کانال کشی فاضلاب بوده به ...

پیشگفتار: آب و هوای تمیز ، فرحبخش و زیباست . اما تقریبا تمامی ساکنین شهرها ، دیگر رایحه هوای تمیز و پاک ، درخشش دریاچه ها ، رودخانه ها و نهرهای زلال را فراموش کرده اند و امکان یافتن چنین منظرهای زیبای طبیعی نادر هر روز کنتر می شود . خیابانهای پر از زباله و بزرگراه های کثیف اماکن بی حفاظ جمع آوری زباله و زمینهای کنترل نشده دفع زباله . همه گواهی بر اثرات نامطبوع و ناخوشایند روشهای ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول