دانلود مقاله بلوک شیشه‌ای Poesia

Word 1 MB 3481 67
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • کشور سازنده: ایتالیا - کارخانه سازنده: Poesia Div.

    di Vetreria Resanese S.p.A.

    بلوک شیشه‌ ای Poesia که در قالب آجر، تایل و سنگ‌های شیشه‌ای و در رنگ‌های مختلف و نیز با استفاده از شیشه دست‌ساز، در شکل‌ها و اندازه‌های ویژه تولید می‌شود، دارای کاربردهای خلاقانه متعدد در فضاهای داخلی و نیز فضاهای بیرونی ساختمان‌هاست.

    از Poesia می‌توان در مبلمان شهری برای ساخت اینستالیشن هنری، و در طراحی داخلی برای پویایی‌بخشی به فضاهای فاقد تنوع و نور و رنگ استفاده کرد.

    از مهم‌ترین موارد کاربرد این بلوک شیشه‌ای که در کنار نورپردازی ویژه و به واسطه رنگ‌بندی متنوع، از قابلیت بی‌نظیری برای افزایش جذابیت‌های بصری محیط برخوردار است، می‌توان به ساخت دیوارهای کوتاه و پارتیشن، دیوارهای اطراف دوش و وان در حمام، پوشش تزیینی ستون‌ ها و بخشی از سطوح دیوارها و نیز پوشش کف اشاره کرد.

    چند دهه قبل، معماران تنها می­توانستند تصوری از ایده­های خلاقانه و بناهای شگفت انگیز خود داشته باشند، درحالی که امکان ساختن چنین پروژه­های جاه طلبانه­ای وجود نداشت.

    اما امروزه ساخت پهنه­ای شناور از حباب های شیشه­ ای یا استادیوم ورزشی بافته شده از تیرهای فولادی و یا حتی پوشش شفاف چادر مانندی بر روی هزاران متر مربع زمین - که صرفا می­توانست در تصور آدمی شکل بگیرد - جنبه عملی به خود گرفته است.

    هرچند عموم مردم، ساخت چنین بناهایی را حاصل ابتکار و خلاقیت معماران و مهندسان می­دانند اما حقیقت اینست که برپایی چنین سازه­هایی بیش از هر چیز مدیون ویژگی­های منحصر به فرد متریالی است که بطور مخفف ETFE نامیده می­شود.

    ETFE (Ethylene Tetrafluoroethylene) یک پلیمر پایه فلوئوروکربن بسیار بادوام و با قابلیت­های فوق العاده است که از آن به عنوان متریال ساختمانی آینده نام برده می­شود.

    این پلیمر شگفت انگیز یک پلاستیک شفاف تفلونی است که جایگزین شیشه و پلاستیک­های معمولی در بسیاری از ساختمانها شده است.

    هر چند این متریال با کارهای معماری شگفت انگیز به جهانیان معرفی شده است اما در حقیقت تاریخچه اختراع آن به دهه 70 میلادی برمی­گردد که نخستین بار در صنایع هوانوردی به کار برده شد.

    ETFEاز حدود 15 سال پیش مورد توجه معماران قرار گرفت و هم اکنون بناهای بسیاری در سرتاسر جهان با استفاده از آن ساخته می­شوند ETFE در مقایسه با شیشه، امتیازات فوق­العاده­ای دارد که از آن جمله می­توان به وزن بسیار کم آن اشاره کرد، به گونه­ای که با دارا بودن یک درصد وزن، هم نور بیشتری را از خود عبور می­دهد و هم عایق بهتری محسوب می­شود.

    از لحاظ هزینه­های نصب، بین 24 تا 70 درصد صرفه اقتصادی دارد.

    از دیگر ویژگی­های آن می­توان به حالت ارتجاعی فوق­العاده آن اشاره کرد که می­تواند تا 400 برابر وزن خودش را تحمل کند.

    این متریال به خاطر سطوح کربنی لغزنده خود، بصورت خودکار، گرد و غبار و چرک و لکه را پاک می­کند، همچنین طول عمر زیاد داشته و از قابلیت بازیافت برخوردار است.

    نمونه­ای از کاربردهای ETFE در جهان معماری: پروژه Eden در انگلستان (2001): این پروژه عظیم ترین بنای ساخته شده با استفاده از ETFE می­باشد.

    این بنا گلخانه بزرگی با گنبدهای ژئودزیک است که قابلیت پرورش انواع گونه­های گیاهی بومی اقلیم­های مختلف سرتاسر جهان را داراست.

    از اقلیم مدیترانه­ای گرفته تا جنگلهای پرباران استوایی.

    اما نکته اینجاست که تمام این ویژگی­ها مدیون قابلیتهای فوق­العاده ETFE نظیر انعطاف پذیری، سبکی، دوام و ...

    است که معمار پروژه نیکولاس گریمشاو را در طراحی و اجرای آن یاری نموده است.

    استادیوم Basel در سوئیس (2001): این پروژه توسط معماران هرزوگ و دمورن طراحی شده است.

    استادیوم شکل پف کرده خود را در نمای بیرونی از پانلهای بادکرده­ای به دست آورده است که از ورق­های ETFE ساخته شده­اند.

    برای ایجاد چنین پانلهایی، هوای خشک با فشار به داخل دو ورق­ ETFE که از تمام جهات به یکدیگر جوش داده شده­اند، دمیده می­شود.

    در نمای این استادیوم نام شهر باسل توسط ورق­های ETFE که دارای رنگ قرمز ثابتی هستند حک شده است و در سایر قسمت­ها، نما بصورت نیمه شفاف همانند پرده سینما است که با جلوه­هایی از طریق پرژکتورها روشن می­شوند.

    استادیوم Alianz-Arena در آلمان (2005(: این استادیوم فوتبال در مونیخ، ابتکار دیگری از هرزوگ و دمورن است.

    لقب (قایق بادی) این استادیوم، ریشه در شکل منحصر به فرد و نیز 2800 پانل پف کرده ETFE دارد که نمای خارجی آن را پوشانده­اند.

    همانند استادیوم باسل، پوسته استادیوم آلیانز هم، شب هنگام روشن می­شود و بسته به تیمی که در آن میزبان است به رنگهای قرمز، آبی یا سفید درمی­آید.

    مرکز بازیهای آبی پکن (2007): این ساختمان ملقب به مکعب آبی است و میزبان بازیهای آبی المپیک 2008 پکن خواهد بود.

    در طراحی و ساخت این بنا، بر اساس ایده خاص آن، از 4000 پانل ETFE در جداره­ها و سقف استفاده شده است تا جلوه­ای حباب مانند در داخل و خارج آن ایجاد شود.

    مکعب آبی دارای 5 استخر برای شنا، شیرجه و واترپلو و 17000 سکو برای تماشاگران است.

    همچنین این ساختمان جزء معدود بناهایی در جهان است که بیشترین بهره وری انرژی را داراست.

    لایه­های حبابی آبی رنگ در نما، این قابلیت را بوجود آورده تا ساختمان همانند یک گلخانه، تا 90 درصد انرژی تابشی خورشید را در خود حبس کرده و از آن برای گرمایش داخلی و گرمایش استخرها استفاده شود.

    استادیوم ملی پکن (2007): به فاصله نیم کیلومتر از مکعب آبی، محل استقرار آشیانه پرنده "Bird’s Nest" یعنی استادیوم ملی پکن است که کاری دیگر از معماران، هرزوگ و دمورن می­باشد.

    این پروژه تضادی است از یک اسکلت فولادی به هم تنیده صلب و لایه های نرمETFE که با یکدیگر ترکیب شده­اند و در واقع از لایه­های ETFE برای پوشش فضاهای میان استراکچر فولادی استفاده شده است.

    مرکز تفریحی Khan Shatyry در قزاقستان (2008): این پروژه که توسط دفتر معماری نورمن فاستر طراحی شده یک مرکز بزرگ تفریحی و فرهنگی است که در آستانه، پایتخت کشور قزاقستان واقع شده است.

    این مرکز که در حال ساخت می­باشد، شامل گستره­ای از فروشگاه­ها، کافه­ها، تئاترهای نمایش و ...

    می­یاشد.

    سازه این بنا به یک چادر غول پیکر برفراز یک کوهستان شباهت دارد.

    در حقیقت ETFE نقش یک ستاره را در ساخت این بنا بازی می­کند و غشاء عظیم خارجی آن را تشکیل می­دهد.

    در نتیجه این امکان فراهم می­شود که در عین عبور نور به فضاهای داخلی، مردم در مقابل اثرات نامطلوب آب و هوای ناملایم، محافظت شوند و کل مجموعه در سرتاسر سال قابل استفاده گردد ساگا گلس، پوشش رنگی کنترل نور طراحی داخلی ساگا گلس یک پوشش خارجی الکترونیکی است که با کنترل اشعه های خیره کننده خورشیدی، دید محافظت شده و بی نقصی را ارائه می دهد.

    بر خلاف محصولات لعابی موجود در بازار که با جذب UV، (پرتوهای فرابنفش) این عمل را انجام می دهند، ساگا گلس فیلم نازکی از چندین لایه اکسید تنگستن می باشد که با صرف 0.28 w/ft2 وات بر فوت مربع، در عرض چند دقیقه شیشه را از حالت کاملاً شفاف و بی رنگ به موقعیت رنگی مبدل ساخته و باصرف 0.1w/ft2 این موقعیت پایدار می ماند.

    استفاده از یک واحد پوشش ساگاگلس بر روی شیشه های شفاف معمولی، انتقال نور مرئی را از 62% به 3.5% کاهش داده و نیز باعث کاهش ضریب انتقال حرارت از 0.48 به 0.09 می گردد.

    استفاده از این محصول همچنین علارغم هزینه بالای آن نتایج بالقوه بسیاری شامل: بازدهی بالای ساختمان ها در استفاده از انرژی، آسایش مطلوب و ...

    را داراست.

    اختمان های آکاردئونی وارد بازار شد یک کارخانه کانادایی اقدام به ساخت مصالح تاشونده کرد.

    این مصالح برای سبکی نوین در معماری به نام سبک آکاردئونی کاربرد دارد.

    در واقع این مصالح انعطاف پذیر هستند یک کارخانه کانادایی اقدام به ساخت مصالح تاشونده کرد.

    در واقع این مصالح انعطاف پذیر هستند و قابلیت تاشونده دارند.

    این ایده هم مانند بسیاری ایده های نوین با انگیزه بهبود روند زندگی بشر ظهور کرده است.

    مبتکران این طرح افرادی با نام "استفان فورسیت" و "تاد مکالن" هستند که درصددند تا خانه هایی انعطاف پذیر بسازند که بتوان آن را به نحو دلخواه طراحی کرد و دیوار ها متحرک باشند و بتوان آنها را جابجا کرد.

    این طرح با استفاده از کاغذ های کنگره دار که در ساخت اسپیکر های استریو کاربرد دارد، انجام شد.

    بدین وسیله می توان فضاهای بزرگتری را در خانه پدید آورد و منزل را به شکل دلخواه در آورد.

    هم زمان با کارخانه "فورسیت" و "مکالن" در ونکوور در ژاپن هم 200 طرح بدین منظور اجراشد.

    "فورسیت" می گوید: ما راهی را برای ساختن فضاهای انعطاف پذیر منزل پیدا کرده ایم.

    به خصوص در مورد اتاق خواب که زمانی که نیاز به آن نداریم به کلی جمع شود و فضای بیشتری را در اختیار ما قرار دهد.

    استفاده از این مصالح به ساخت خانه های انعطاف پذیر منجر شده است که شکل ظاهری آنها شبیه به آکاردئون است و ساختار آن طوری طراحی شده که می توان از آن در کاربردهای متعدد استفاده کرد مثلا می توان با استفاده از دیوارهای متحرک برای بخشی از خانه حفاظ درست کرد و یا در صورت لزوم با برداشتن دیوارها به فضای آزاد خانه افزود.

    طراح خانه های انعطاف پذیر یکی از فینالیست های راه یافته به دوره پایانی مسابقه "جایزه نسل بعد" مجله متروپلیس است و یکی از 5 برنده رقابت های "گام اول" نیویورک بود که بمنظور یافتن راه حلی ابتکاری برای رفع معضل بی خانمانان ترتیب داده شده بود.

    طراحان امیدوارند که با اتمام این پروژه تا سال آینده پیش نمونه این خانه های آکاردئونی که یک خانه تک خوابه است را ارائه دهند.

    دیوارهای شیشه ای دو جداره؛ راهی بسوی استفاده بهینه از انرژی امروزه توجه بسیاری از کارشناسان به سوی مسائل مربوط به رفاه و آسایش شهروندان و همچنین کاهش هزینه های پرداختی انرژی معطوف شده است.

    در این راه اخیرا در اروپا دیوار هایی ساخته می شود که از جنس شیشه است.

    این دیوارها دوجداره هستند.

    این دیواره ها به گونه ای ساخته شده اند که هوا در فضای مابین دو شیشه جریان پویا دارد.

    ساخت این دیوارها مهر تاییدی بر ساخت دیوارهای نوین در معماری امروز است.

    دیوارهای حائل دوجداره نسل جدیدی از سیستم های گرماساز، تهویه هوا و سرماساز است که سیستم تعدیل کننده دما را که تا پیش از این در بخش مرکزی درونی خانه نصب می شد امروزه به پیرامون خانه انتقال داده است.

    فرضیه ساخت این دیوار ها بسیار آسان بوده و با توجه به سیستم های تهویه هوا که قبلا رایج بوده و ناکارآمد نشان داده است؛ معماران و مهندسین را به فکر واداشته است که بر روی مسائل مربوط به کنترل حرارتی متمرکز شوند.

    این طرح مشابه "پنجره های مونتیسلو" که توسط "توماس جفرسون" طراحی شده است می باشد؛ بدین ترتیب که هوا تمیز و تازه به سطح پایینی آورده می شوند و پس از جذب آلودگی ها و گرما به بلا می رود.

    مهم ترین تحول تکنیکی که این تولیدات پدید می آورند این است که این سیستم ها همگام با الگوهای معماری نوین بصورت کنترل و نظارت اتوماسیون پیش می رود.

    این کنترل ها احتمالا جوابگوی نیاز بشر امروز خواهد بود.

    کارشناسان اینطور برآورد کرده اند که این قبیل دیوارها نقش تولید دوباره انرژی را بر عهده دارند و به واژه "فرانمایی زیست محیطی" معنا می بخشد.

    سیستم این دیوارها به نحوی است که تمام ابعاد مثبت زیست محیطی را در خود دارد.

    سازندگان این دیوارها متخصصانی از کشور آلمان بوده اند که هدف اصلی آنها حفاظت از محیط زیست بوده است.

    در این دیوارها برای کنترل نور خورشید یک ورقه آلمینیومی سوراخدار با عرض 30 سانتی متر در فضای بین دو لایه شیشه ای دیوار قرار داده می شود.

    سوراخ های این ورقه آلمینیومی برای این است که بدون نیاز به نور زیاد و همچنین با حداقل نور خورشید بتوان از داخل نمای بیرون را دید.

    سایه سوراخ های موجود در این ورقه آلمینیومی بر روی بخش انتهایی ساختمان که از این دیوار ها در آن استفاده نمی شود، می افتد.

    بنابراین در هر دو قسمت انعکاس نور خورشید باعث پدید آمدن گرمای مضاعف در ساختمان نمی شود.

    در بین دو جدار شیشه ای هوا جریان دارد و همین امر باعث کنترل انتقال حرارتی می شود.

    ورقه آلمینیومی دو لایه متفاوت هوا را از هم جدا می کند.

    لایه بیرونی توسط نور خوشید گرم می شود و به بالا می رود و از سمت سمت پشت بام از بین دوجدار خارج می شود و هوای پاک و تمیز وارد می شود.

    وینیل ـ قابلیت برگشت به چرخه محیط تولید وینیل یک فرایند تولید بسته اتوماتیک با تکنولوژی بالا است و تقریبا تمام ضایعات آن به چرخه تولید بازمیگردد.

    مطالعات نشان داده است که تولیدات وینیل تنها یکدرصد آلودگی کل ناشی از مصارف گاز و نفت را تولید میکنند و انرژی مصرف شده برای تولید وینیل سه برابر کمتر از انرژی مصرف شده برای تولیدات آلومینیومی است.

    همچنین مطالعاتی که توسط Principia Partners انجام گرفته است، نشان میدهد که بیش از 98 درصد وینیل موجود میتواند به چرخه تولید بازگردد.

    ـ مقاومت و دوام وینیل در مقایسه با سایر مواد بهکار رفته در ساختمانسازی دوام قابل قبولی دارد.

    یک مثال ساده در این مورد، پوششهای بام وینیلی میباشد.

    این پوششهای تکلایه وینیلی، بیش از 30 سال عمر میکنند.

    وینیل بهترین انتخاب برای پوشش کفها و پوشاندن دیوارهاست، بهخصوص در محلهای پر رفتوآمدی همچون مراکز بهداشتی.

    انتخاب لولههای PVC برای مواردی که لولهها زیر خاک قرار میگیرند بسیار بهصرفه است، چرا که بدون هرگونه نیازی به نوسازی، بدون ترک خوردن و زنگ زدن عمر میکنند.

    ـ صرفهجویی در انرژی باتوجه به هدردهی انرژی کمتری که وینیل نسبت به سایر مواد مشابه دارد، از این رو بیشترین مصرف را در زمینه ساخت درب و پنجره داشته است.

    ـ مقاومت در برابر آتشسوزی معمولا استفاده از محصولات ساختمانی وینیل کمترین درصد ریسک را در بر دارد.

    وینیل نسبت به سایر مواد از مقاومت فوقالعاده بیشتری در برابر آتش دارد.

    سیستمهای جدید ساختمانی تولید شده از وینیل ترکیبات جدیدی که از وینیل بهدست میآیند، امکان عرضه سازههای جدیدی را میدهد که میتوانند جای فلز و چوب را در بسیاری موارد بگیرند.

    Royal Building Systems یکی از این نوع سیستمهای سازهای جدید است که از پیوند وینیلهای توخالی تولید میشود.

    داخل آن را با بتن پرنموده و به عنوان دیوار آماده عرضه میشود.

    این سیستم، قابلیت آن را دارد که انجام هرگونه عملیات اجرایی در سطح آن انجامپذیر باشد.

    این سیستم در تمام دنیا، برای ساخت خانههای یک یا دو خانواری، ساختمانهای اداری، صنعتی و تجاری به کار میرود.

    مزایایی که این سیستم دارد، باعث میشود که بتواند در کشورهایی که تغییرات دمای آنها در طی سال زیاد است و در معرض آسیبهای طبیعی مثل زمینلرزه، تندباد و سیلاب قرار دارند، بسیار مفید واقع شود.

    دیوارهای بهکار رفته در این سیستم، علاوه بر دارا بودن خاصیتهای وینیل، در برابر موریانه نیز مقاومند.

    امروزه، تولید محصولات متنوعتر تشکیل یافته از وینیل و کاربردهای تازه و مختلف آنها، امکان انتخاب و گزینش بسیاری را در اختیار معماران و طراحان قرار میدهد.

    ساندویچ پانل و سقفی پانل ها در ضخامت 5 الی 25 سانتی متر و به طول دلخواه بر حسب سفارش تولید می گردد و این امکان به مشتری کمک می نماید تا کاهش قابل توجهی در هزینه حمل، نصب و دور ریز به عمل آورد.

    پانل ها از 5 لایه تشکیل می شود، لایه محافظ درونی و بیرونی از جنس ورق های گالوانیزه و آلوزینک، آلومینیوم بوده و دو لایه چسب مخصوص جهت اتصال لایه های محافظ بیرونی و عایق پلی استایرن به کار برده می شود.

    فوم داخل ساندویچ پانل ها نیز از جنس پلی استایرن با وزن معادل 16 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد استایرن فوم جامد در مقابل حلال ها، روان کننده ها، روغن های معدنی اسیدها و بازهای رقیق دود نامناسب کارخانجات و همچنین ها قارچ ها و میکروب ها مقاوم بوده و به هیچ وجه نمی پوسد.

    این ماده مقاوم در برابر رشد گیاهان بوده و به علت نداشتن بو و خطر برای سلامت انسان و حیوان و عدم امکان زندگی حشرات موذی در داخل فوم بهترین نوع عایق مصرفی در انواع پوشش های سقف و دیوار و کف سردخانه ها می باشد دیوار قبل از جا زدن "چفت کردن پانل های دیواری" موارد زیر مورد اهمیت است: 1-برای حصول اطمینان از آببندی های لازمه در محل چفت شدن پانل ها قبل از چفت کردن پانل ها محل درز پانل ها با اسپری پلی یورتان پر شده و سپس پانل دیگر قبل از پف کردن کامل پلی یورتان جا زده می شود این کار باعث می شود: الف:آببندی پانل ها در محل اتصال به هم زیاد تر باشد.

    ب:چسبندگی پانل ها به هم در محل درز زیادتر شود.

    ج:تبادل حرارتی در محل اتصال بسیار کمتر گردد.

    طولی و عرضی" در محل اتصال به شاسی یا ساختمان توسط ناودانی های مخصوص به ضخامت 1.5 یا 2 میلیمتر یا بیشتر "بستگی به ضخامت و طول پانل مورد استفاده" است.نحوه اتصال این ناودانی ها به شاسی فولادی توسط پرچ با فواصل 25 الی 30 سانتی متر انجام می گیرد و در موارد استفاده روی بتن و ...از تفنگی مخصوص به نام میخ کوب زن چاشنی دار استفاده می شود اما استفاده از میخ کوب زن روی قطعات فولادی توصیه نمی شود.لازم به ذکر است قبل از جازنی پانل ها در داخل ناودانی ها بهتر است داخل ناودانی ها هم با اسپری پلی یورتان عایق کاری گردد.

    ویژگیهای ساندویچ پانل ها 1.

    عایق رطوبتی 2.

    مقاوم در برابر زنگ زدگی 3.مقاوم در برابر باد 4.عایق اشعه ماورابنفش 5.مقاوم در برابر مواد شیمیایی 6.غیر قابل اشتعال 7.عایق حرارتی 8.عایق صوتی 9.مقاوم در برابر رانش و زلزله 10.مقاوم در برابر حشرات 11.محافظ محیط زیست 12.حفاظت در برابر آلودگی 13.مقرون به طرفه 14.تنوع رنگی 15.مقاومت بسیار بالا 16.قابل بازیافت 17.انبساط و انقباض بسیار پائین 18.حمل و نقل سریع و آسان 19.سهولت در اجرای تاسیسات 20.عدم نیاز به قالب بندی 21.مناسب برای تمامی اقلیم ها 22.قابل شستشو و بهداشتی 23.

    وزن سبک اشنایی با المانهای ساندویچ پانل با توجه به وسعت کشور ایران و شرایط اقلیمی متفاوت در نواحی مختلف این سرزمین لازم است روشهای ساختمان سازی متناسب با ویژگیهای خاص منطقه ای تدوین و به مورد اجرا گذاشته شود .

    توجه به وسعت کشور ایران و شرایط اقلیمی متفاوت در نواحی مختلف این سرزمین لازم است روشهای ساختمان سازی متناسب با ویژگیهای خاص منطقه ای تدوین و به مورد اجرا گذاشته شود .

    نظر به اینکه این کشور روی یکی از کمربندهای فعال زمین لرزه در جهان قرار دارد لذا ایجاد سازه های مقاوم و امن از اولویت خاصی برخوردار است .

    بررسی نیاز کشور به واحدهای مسکونی نشان می دهد که با توجه به بافت جوان نیروی انسانی هر ساله به حدود ۶۰۰۰۰۰ واحد مسکونی جدید نیاز هست که روشهای سنتی ساخت جوابگوی بخش محدودی از این نیاز می باشد .

    علاوه بر نیازهای جدید ، کیفیت ضعیف ساخت باعث استهلاک سریع ساختمانهای موجود شده که این امر باعث افزایش نیاز به ساختمان سازی جدید می شود ؛ همچنین به مقوله مقاوم سازی سازه های موجود نیز باید توجه لازم مبذول گردد .

    با توجه به نیازهای وسیع ذکر شده و لزوم بهبود کیفیت تولید ساختمان همانطور که در غالب کشورهای بزرگ نیز متداول است باید روشهای تولید صنعتی ساختمان بطور جدی مورد توجه قرار گیرد .

    یکی از این فنون مطرح شده در دو دهه اخیر استفاده از صفحات ساندویچی متشکل از دو لایه بتن مسلح با شبکه جوش شده و یک لایه پلی استایرن است که در برخی طرحهای ساخت مسکن در ایران به کار گرفته شده است .

    در این مقال سعی بر این بوده که بیشتر با ضوابط آئین نامه ای اجرای این نوع ساختمانها آشنا شویم و برای تکمیل بحث ، فیلم مستندی از نحوه اجرای عملـی چنین ساختمانهایی تهیـه و ضمیمه ایــن بحث کرده ایم .

    اگر توجه کافی به مجموعه ایـن پروژه شود متوجــه خواهیم شد کــه بعضی از بحث های آئین نامه ای بطورکامل در اجرا پیاده نمی شود که دلایل متعددی از جمله محدودیت های اجرایی و غیره دارد .

    ● کلیات استفاده از پانلهای ساندویچی : صفحات ساندویچی ( ۳D ) از یک لایه پلی استایرن به ضخامت حداقل ۴ سانتیمتر و دو شبکه میلگرد جوش شده در دوطرف این لایه تشکیل شده است .

    برای انتخاب عرض و ارتفاع پانلها استفاده از مدل ۳۰ سانتیمتر توصیه می شود ( عرض های ۹۰ – ۱۲۰ – ۱۵۰ سانتیمتر و ارتفاع ۲۷۰ و ۳۰۰ سانتیمتر ) ، وزن متوسط هر صفحه با اندازه ۳۰۰ * ۱۵۰ سانتیمتر و بدون بتن سبک بوده و به سادگی توسط یک کارگر قابل حمل و نصب می باشد و سرعت عمل در نصب نیز قابل ملاحظه است .

    مقاومت صفحات در برابر آتش سوزی مناسب بوده و در جهت بهبود آن بکارگیری لایه مقاوم در برابر آتش سوزی توصیه می شود .

    با توجه به وجود لایه عایق بتن ، بکارگیری این صفحات علاوه بر بهبود خاصیت عایق حرارتی و صوتی بودن دیوارها باعث سبک سازی بنا خواهد شد که جدا از کاهش حجم مصالح مصرفی باعث کاهش جرم ساختمان خواهد شد .

    استفاده از این صفحات در پارکینگ ساختمانها ایجاد محدودیت نموده و لذا در شرایط لزوم تأمین پارکینگ در طبقات زیرین ساختمانها ، بکارگیری سیستم ترکیبی متشکل از اسکلت فلزی با بتن آرمه و صفحات ساندویچی به عنوان عامل جداکننده مورد توجه می باشد .

    با توجه به اطلاعات بدست آمده از کشورهای اروپایی ، غالب ساختمانهای اجرا شده به این روش در حد یک یا دو طبقه بوده است .

    لذا طرح و اجرای ساختمانها با تعداد طبقات بیشتر نیاز به مطالعات ویژه داشته و در اینصورت مطالعات مهندس طراح باید پاسخگوی شرایط آئین نامه های معتبر باشد .

    ▪ مزایای استفاده از پانلهای ساندویچی : ـ سبکی دیوارهای ساخته شده از پانلهای ساندویچی در مقایسه با دیگر مصالح ـ سرعت حمل و نقل و سهولت پانلهای ساندویچی در ارتفاع ـ مقاومت زیاد در برابر نیروهای برشی ناشی از زلزله ـ عایق در مقابل حرارت ، برودت ، رطوبت و صدا ـ مقاوم در برابر آتش سوزی بعلت وجود قشرهای بتونی طرفین پانل ساندویچی ـ نفوذناپذیری ساختمان در مقابل حشرات ـ امکان حمل و بکارگیری پانلهای ساندویچی در مناطق صعب العبور جهت احداث ساختمان بدون نیاز به کارگران متخصص ـ دستیابی به فضای مفید بیشتر بعلت ضخامت ناچیز دیوارهای پانل ساندویچی ـ آزادی عمل در اجرای طرحهای متنوع به علت انعطاف پذیری قطعات پیش ساخته پانلهای ساندویچی ـ صرفه جویی در هزینه پی سازی و اسکلت ساختمانهای بلندمرتبه بدلیل وزن اندک قطعات سقف و دیوار پانلهای ساندویچی ـ صرفه جویی در هزینه تهویه مطبوع ساختمان در تابستان و یا زمستان بدلیل جلوگیری از تبادل حرارت و یا برودت و در نتیجه صرف انرژی کمتر ـ افزایش عمر مفید ساختمان و دستگاههای تأسیساتی آن ـ عدم نفوذ نسبی آلودگی صوتی و ایجاد آرامش برای ساکنین ساختمان در شهرهای بزرگ ـ بازگشت سرمایه گذاری در امور ساختمان سازی در کوتاهترین زمان ـ عبور دادن لوله های آب و فاضلاب و برق و تلفن به سادگی از زیر شبکه پانل و نصب چهارچوب دربها و کلاف فلزی پنجره ها قبل از بتن پاشی و کلاً اجرای تأسیسات ساختمان با کمترین هزینه ـ عدم نیاز به کنده کاری و تخریب تأسیساتی دیوارها و سقف و در نتیجه عدم ایجاد نخاله های انباشته که صرفه جویی در هزینه و وقت را بدنبال دارد .

    ـ پس از بتن پاشی طرفین پانلها با ضخامت حداقل ۴ سانتیمتر ، پانلها بی نیاز از ملات گچ و خاک میباشد و با اجرای پلاستر گچ ( سفیدکاری ) ، دیوارها و سقف آماده برای نقاشی خواهد بود .

    ـ حذف نعل درگاه در سیستم پیشرفته پانلهای ساندویچی .

    ـ حمل و نقل پانلهای ساندویچی با هزینه اندک صورت می گیرد .

    بطور مثال یکدستگاه تریلر قادر است حدود ۱۰۰۰ متر مربع پانل سانویچی را حمل کند .

    ـ استفاده از دیوار و سقف پانلهای ساندویچی در ساختمان سازی ، بهره وری مناسب آهن آلات مصرفی را موجب میگردد .

    بطور مثال باصرف ۱۷ کیلوگرم در متر مربع فولاد بصورت مفتول و میلگرد می توان یک واحد مسکونی یک طبقه را بنا کرد .

    ● ضوابط بارگذاری ، تحلیل ، طراحی و مصالح ۱) گستره ▪ مشخصات مصالح ـ شبکه جوش شده و مفتولهای قطری ـ لایه عایق میانی ـ بتن پاشیدنی - بارگذاری و تحلیل - طراحی ساختاری ( سازه ای ) - کلیات - مقاومت خمشی - مقاومت برشی - مقاومت در خمش و بار محوری همزمان - چگونگی فولادگذاری ، قرارگیری مفتولها و پوشش بتن ـ بازشوها ـ معیارهای تحلیل و طراحی در برابر آثار زمین لرزه ضوابط این مجموعه معیارها ، صفحات ساندویچی ( ۳D ) و سازه های متشکل از این صفحات را در بر می گیرد .

    صفحات ساندویچی پیش ساخته که از این به بعد صفحه نامیده می شود از دو لایه شبکه فولادی جوش شده تشکیل شده است که در بین آنها یک لایه عایق از نوع پلی استایرن قرار گرفته و توسط اعضای قطری به یکدیگر متصل شده اند .

    مقاومت و انسجام این صفحات بوسیله مفتولهای قطری جوش شده به شبکه دو طرف تأمین می شود .

    این صفحات پس از بتن پاشی یا بتن ریزی بعنوان دیوارهای باربر داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قــرار می گیرند .

    سازه متشکل از صفحات ساندویــچی به سازه هایی اطلاق می شود که کلیه بارهای ثقلی و جانبی وارد بر آن توسط صفحات تحمل می شود .

    از این صفحات می توان بعنوان تیغه های غیر باربر الحاقی به سایر اجزای باربر نیز طبق ضوابط مربوط به دیوارهای جداکننده استفاده نمود .

    ۲) مشخصات مصالح : ـ شبکه جوش شده و مفتولهای قطری ـ شبکه جوش شده ( مش ) با ماشین آلات تمام اتوماتیک ساخته شده و بایستی الزاماً با استانداردASTMA۸۵ مطابقت داشته باشد .

    ـ مشخصات مفتول شبکه جوش شده و مفتول قطری باید مطابق الزامات ذکر شده در استاندارد ASTMA۸۵ باشد .

    ـ مشخصات جوش مفتولهای قطری باید مطابق با الزامات ذکر شده در استاندارد ASTMA۸۵ باشد .

    ـ در صورتیکه مقاومت جاری شدن مفتولهای بکاررفته در شبکه از ۴۰۰ NPA فراتر رود باید تنش نظیر کرنش ۵/۳ در هزار در نظر گرفته شود .

    ـ شکل پذیری مفتولهای بکاررفته باید مطابق با الزامات بند ۴-۶ آئین نامه بتن ایران باشد .

    ـ در مناطق با شرایط محیط بسیار شدید و فوق العاده شدید طبق بند ۸-۲-۹-۲ آبا باید از مفتولهای قطری گالوانیزه استفاده کرد که مشخصات آن مطابق با استاندارد ASTMA۷۹۷ باشد ، همچنین در صورت تشخیص مراجــع ذیصلاح می توان از شبکه جوش شده گالوانیزه استفاده کرد .

    ـ قطر اسمی مفتولهای شبکه جوش شده از ۳ میلیمتر با گام ۵/۰ میلیمتر می باشد.

    ـ قطر مفتولهای قطری حداقل ۳/۰ میلیمتر می باشد .

    ▪ لایه عایق میانی : ـ لایه عایق از فوم پلی استایرن منبسط شده تشکیل شده که دارای حداقل چگالی اسمی طبق استاندارد ASTMA۷۸ می باشد .

    ـ لایه عایق پلی استایرن تحت آزمایش استاندارد ASTMA۸۴ آزمایش می شود تا حراکثر پتانسیل گرمایی را دارا باشد .

    ▪ بتن پاشیدنی ( شاتریک ) : ـ اجزای بتن پاشیدنی : ـ مشخصات کلی سنگدانه ها برای بتن پاشیدنی باید مطابق با مندرجات استانداردهای "دت ۲۰۳ " و "دت ۲۰۱ " دفتر امور فنی و تدوین معیارهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور باشد .

    ـ بــزرگترین انــدازه اســمی سنـگدانــه ها نبــاید از هیچ یک از مقادیر زیر تجاوز کند: الف ) یک پنجم ضخامت فاصله آزاد بین شبکه جوش شده تا لایه عایق ب ) سه چهارم حداقل فاصله آزاد بین شبکه جوش شده تا لایه عایق ـ تبصره دانه بندی شماره ۲ جدول ۲-۱ آئین نامه AC۱۵۰۶R-۹۰ برای بتن پاشیدنی توصیه می شود .

    در صورتیکه مهندس طراح پس از آزمایشهای گوناگون از یک نوع مصالح سنگی بتواند بتنی با مقاومت ، کارایی ، پمپ پذیری ، دوام و محصور شدن مناسب آرماتورها بسازد می تواند از آن مصالح نیز استفاده نماید .

    ـ استفاده از مصالح گردگوشه با درصد دانه سوزنی و پولکی به میزان حداکثر ۱۰% درشت دانه توصیه می شود .

    ـ سیمان مصرفی در بتن پاشیدنی باید مطابق با شرایط بند ۳-۳ آبا باشد .

    ـ آب مصرفی در بتن پاشیدنی باید مطابق با شرایط بند ۳-۵ آبا باشد .

    ـ مواد افزودنی بکاررفته در بتن پاشیدنی باید با مندرجات بند ۳-۶ آبــا مطابقت داشته باشد ▪ طرح اختلاط : ـ مقدار نسبت آب به سیمان w/c بین ۴۰/۰ تا ۵۵/۰ می باشد .

    ـ حـداقل مقاومت مشخصه بتــن پاشیدنی مطابق بند ۶-۴-۲ آبــا مشخص می گردد .

    ـ عیار سیمان در هر متر مکعب بتن پاشیدنی حداقل ۳۵۰ بوده و حداکثر ۵۰۰ می باشد .

    ـ روش بتن پاشی در این نوع سازه ها از نوع بتن پاشیدنی تر می باشد .

    ـ کارایی بتن پاشیدنی به گونه ای باشد که پمپ پذیری آن تأمین گردد .

    محدوده مناسب نشست بتن ( اسلامپ ) را می توان بین ۴۰ تا ۱۰۰ میلیمتر در نظر گرفت .

    ـ چگونگی اختلاط بتن ، عمل آوری و بتن پاشی در هوای سرد و گرم باید بر اساس مندرجات فصل هفتم آبــا صورت پذیرد .

    ـ زمان استفاده از بتن تازه به شرط تأمین کارایی حداکثر ۹۰ دقیقه پی از اختلاط می باشد.

    ـ دمای محیط در زمان بتن پاشی حداکثر به ۳۵ درجه سانتیگراد و حداقل به ۵ درجه سانتیگراد محدود می گردد .

    ـ استفاده از مواد افزودنی باید مطابق با استانداردهای آبـــا باشد .

    ▪ آزمایشهای بتن پاشیدنی : ـ بهترین روش آزمایش بتن پاشیدنی مغزه گیری می باشد .

    بعلت محدودیت ضخامت بستن در این نوع سازه ها می بایست از نمونه مکعبی شکل ( چوبی یا فلزی به ابعاد حداقل ۷۵*۴۶۰*۴۶۰ میلیمتر و یا نمونه ۱۵۰*۷۵۰*۷۵۰ میلیمتر استفاده نمود .

    نمونه جهت آزمایش مقاومت فشاری و آزمایشهای دیگر از قبیل تخلخل ، وزن حجمی وغیره میباشد .

    ـ وضعیت پوشش میلگرد در نمونه های بند فوق بایستی مشابه شرایط اجرا باشد .

    ـ برای آزمایش مقاومت فشاری باید حداقل سه آزمایش که هر آزمایش شامل یک زوج نمونه مغزه گیری از قسمت بتن غیر مسلح وبرای سایر آزمایشها حداقل شش مغزه از قسمت بتن مسلح گرفته شود .

    ـ آزمایش مغزه ها باید مطابق "د ت ۶۵" صورت پذیرد .

    ـ ارزیابی نمونه های مغزه می بایست مطابق بند ۶-۶-۵ آبا صورت پذیرد .

    ـ بمنظور ارزیابی کیفی بتن پاشیدنی میتوان از آزمایشهایی نظیر آزمایش چکش اشمیت ، بیرون کشیدن فولاد و نمونه گیری به شکل قالبهای استاندارد مکعبی یا استوانه ای و غیره مطابق با استانداردهای مربوطه استفاده کرد .

    ▪ بارگذاری و تحلیل : ـ کلیه بارهای وارد به سازه بجز بارهای ناشی از زلزله باید براساس ضوابط استاندارد ۵۱۹ ایران تحت عنوان "حداقل بار وارده به ساختمانها و ابنیه فنی" تعیین شوند .

    ـ در محاسبات زلزله با رعایت کلیه ضوابط ذکرشده ضریب رفتار حداکثر معادل ۱۵ اختیار میشود .

    ـ اصول تحلیل سازه های صفحه ای و همچنین مشخصات مصالح ، مشخصات هندسی و مدل سازی آنها باید مطابق ضوابط بخش ۳-۱۰ آبا باشد .

    ● طراحی ساختاری ( سازه ای ) :

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

نورپردازی در فضای شهری طرح مسئله تاثیر نور پردازی بر افراد از لحاظ فیزیکولوژیکی و روانشناسی نور روشی به منظور تامین امنیت و آسودگی بهتر در محیط می باشد اهداف طرح نورپردازی فضاهای مختلف ، نیاز به شناخت روشها و فنون مختلف نورپردازی و استفاده صحیح از ویژگی های نور و ارتباط با محیط پیرامونش را دارد. دستیابی به روشهای جدید نورپردازی در محیط های شهری - شاخص نمودن فضا و نشانه های شهری ...

نورپردازی در فضای شهری طرح مسئله تاثیر نور پردازی بر افراد از لحاظ فیزیکولوژیکی و روانشناسی نور روشی به منظور تامین امنیت و آسودگی بهتر در محیط می باشد اهداف طرح نورپردازی فضا های مختلف ، نیاز به شناخت روشها و فنون مختلف نورپردازی و استفاده صحیح از ویژگی های نور و ارتباط با محیط پیرامونش را دارد. دستیابی به روشهای جدید نورپردازی در محیط های شهری - شاخص نمودن فضا و نشانه های شهری ...

طراحی،اجرا و نگهداری فضای سبز ادارات و منازل و ...(چمن کاری، گلکاری،درخت کاری، هرس و...) نظارت و رسیدگی به باغها ی میوه . حفاری چاه اب قابل توجه: کارگاها وکا رخانهای صنعتی:مرغداریها:دامداریها:گاوداریها:و کشاورزان: حفاری چاه اب عمیق ونیمه عمیق کف شکنی و طراحی پارک و فضای سبز مجموعه نرم افزاری طراحی پارک و فضای سبز این مجموعه شامل 9 سی دی می باشد جدید ترین و کاملترین مجموعه آموزشی ...

طرح مسئله تاثیر نور پردازی بر افراد از لحاظ فیزیکولوژیکی و روانشناسی نور روشی به منظور تامین امنیت و آسودگی بهتر در محیط می باشد اهداف طرح نورپردازی فضاهای مختلف ، نیاز به شناخت روشها و فنون مختلف نورپردازی و استفاده صحیح از ویژگی های نور و ارتباط با محیط پیرامونش را دارد. دستیابی به روشهای جدید نورپردازی در محیط های شهری - شاخص نمودن فضا و نشانه های شهری - ارتقا کیفیت محیط های ...

نورپردازي در فضاي شهري طرح مسئله تاثير نور پردازي بر افراد از لحاظ فيزيکولوژيکي و روانشناسي نور روشي به منظور تامين امنيت و آسودگي بهتر در محيط مي باشد اهداف طرح نورپردازي فضاهاي مختلف ، نياز به شناخت روشها و فنون مختلف نو

-در معماری ایرانی برای انتخاب جهت مناسب اقلیمی قرارگیری خانه از چه شکلی استفاده می نمودند الف-چهارضلعی ب-پنج ضلعی ج-شش ضلعی د-هشت ضلعی 2-مهمترین عامل در طراحی اتاق های یک هتل مجهز چه می باشد. الف-استفاده از پلان های تیپ وتکراری ب-ایجاد و دید مناسب از درون اتاق ها به بیرون ج-استفاده از دیوارهای خیس مشترک بین سرویس ها د-توجه به استقلال صوتی بین اتاق ها 3-مناسب ترین مکان برای طراحی ...

3 نور الف نور مناسب جهت فضاي بازي : براي تأمين نور زمين مسابقه فوتبال و پيست دو و ميداني از نورافکن هاي قوي در استاديوم تعبيه مي گردد استفاده مي شود . اين نورافکن ها بايد در مکاني تعبيه گردند که ميزان نور در تمام نقاط زمين به صورت يکسان باشد وهم

الف نور مناسب جهت فضای بازی : برای تأمین نور زمین مسابقه فوتبال و پیست دو و میدانی از نورافکن های قوی در استادیوم تعبیه می گردد استفاده می شود . این نورافکن ها باید در مکانی تعبیه گردند که میزان نور در تمام نقاط زمین به صورت یکسان باشد وهمچنین ارتفاع آن به اندازه ای باشد که برای بازیکنان ایجاد خیرگی ننماید . ( سعی شود در ارتفاع بالا باشد ) بدین منظور معمولاً در چهار جهت ...

امروزه گردشگري به عنوان يکي از مهمترين صنايع توسعه پايدار، فرصت بزرگ فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي براي کلانشهرها و مادر شهرهاي جهاني از جمله کلانشهرهاي ايران بوجود مي آورد.اين صنعت در ساختارهايِ فضايي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي عصر پسامدرن در جامعه ح

سیستم های صوتی و مربوط به صدا در کلیسای معاصر جیم براون یک مشاور صوتی در شیکاگوست جائیکه در طراحی سیستم های تقویت کننده بزرگ قابل استفاده در تئاتر و کلیساها، استادیوم ها، صحنه ها و امکانات پخشی کارهای تخصصی را انجام داده و نظارت می کند. او همچنین کار تولید گسترده و ترکیبی از آنها را در پخش، ضبط و نقویت انجام داده است. او BSEE خود را از دانشگاه سین سیاتی در سال 1964 دریافت کرد و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول