چکیده این پروژه برنامه ساخت یک وب سایت شخصی برای استاد است .
که شامل صفحات ایستا و پویای وب می باشد .
برنامه نویسی اسیتای آن توسط نرم افزار Dreamweaver و زبان HTML و برنامه نویسی پویای آن توسط زبان PHP انجام گرفته است .
بانک اصلاعاتی مرتبط با آن MYSQL می باشد .
امکانات این وب سایت شامل موارد زیر می باشد : 1 ) اطلاعات شخص استاد برای آشنایی بیشتر دانشجویان با سوابق استاد خود .
2 ) اطلاعات دروس ارئه شده توسط استاد که شامل بارم بندی دروس عنوان پروژه درس و منابع مورد استفاده در تدریس هر درس می باشد .
3 ) اعلام غرات دانشجویان .
4 ) اعلام عنوان پروژه های فارغ التحصیلی برای انتخاب دانشجویان .
5 ) صفحه تماس برای ارتباط دو طرفه بین دانشجو و استاد که شامل طرح سوالات و پیشنهادات از طرف دانشجویان و ارسال پاسخ توسط استاد می باشد .
6 ) دانشجویان هم چنین می توانند از طریق E .
mail نیز با استاد در ارتباط باشند .
مقدمه این روزها همه ما کلماتی نظیر اینترنت ، وب سایت – طراحی وب ، اطلاع رسانی از طریق اینترنت و .....
را از یاد می شنویم ولی آیا تا به حال نسبت به معنی این کلمات دقیق شدهایم ؟
کاربرد بسیار وسیع اینترنت در جوامع امروز بشری و استقبال از آن مرا بر این داشت تا تجربهای در زمینه اینترنت بدست بیاوریم و چه تجربهای بهتر از طراحی وب سایت .
در این فصل قصد داریم به مطالبی نظیر ضرورت انجام پروژه طرح سوالهای ابتدایی برای یک طراح وب سایت اهداف انجام این پروژه تعریف واژههای کلیدی در انجام این پروژه بپردازیم .
ضرورت انجام این پروژه : اینترنت رسانهای با توان بسیار گسترده و بالاست اما شرکتها، سازمانها و افراد نسبتاً کمی توانستهاند از آن به شکل موفقیت آمیز بهره برداری کرده و آنرا در جهت مقاصد خود به کار گیرند .
دردوران دانشجویی در اغلب موارد دنبال منبعی برای بدست آوردن اطلاعات لازم دررابطه با درس و استاد و اعلام نمرات بودم .
بعضی از استادهای محترم برای خود وب سایت داشتند و تا حدودی این نیاز را برای دانشجویان بر طرف می کردند ولی در اغلب اوقات این سایتها دچار نقصهایی بودند که مهمترین آنها عدم بروز رسانی سایت بود .
با توجه به این مسأله بر آن شدم تا وب سایتی طراحی کنم که دانشجویان بتوانند به راحتی اطلاعات مورد نظر خود را از این سایت دریافت کنند و همچنین بتوانند با استاد خود نیز به راحتی ارتباط برقرار کنند .
البته این وب سایت هم دچار نواقصی است که به دلیل کمبود وقت نتوانستم به آن بپردازم امیدوارم در آینده این وب سایت توسط خودم با سایر دانشجویان تکمیل گردد تا بتوانند به خوبی جوابگوی دانشجویان عزیز باشد .
طرح چند سؤال : در رابطه با طراحی سایت وب یکسری سؤالها مطرح است که شاید به نظر پیش پا افتاده برسد ولی تا درک درستی نیست به آن نداشته باشیم مسلماً نمی توانیم سایت خوبی هم طراحی کنیم .
اکنون به طرح بعضی از این سوالات و پاسخ آن میپردازیم : سایت وب چیست ؟
سایت وب مجموعهای از صفحات مرتبط به یکدیگر است که انبوهی از اطلاعات را در قالب متن ، تصویر، صدا ، و فیلم در اختیار بیننده قرار می دهد .
چه کسانی میتوانند سایت وب داشته باشند ؟
تمام اشخاص و سازمانها می توانند سایت وب د اشته باشند به جرأت می توان گفت که سریعترین و بهترین راه معرفی فعالیتها ، محصولات و شرکت ها سایت وب است .
در و اقع وب نقش کاتالوگ اینترنتی را بازی می کند .
سایت وب چه مزایایی دارد ؟
با داشتن سایت وب میتوان کلیه اطلاعات مربوط به یک سازمان ، شخص ، و یا ....
مانند بیوگرافی ، حوزه فعالیت و محصولات را در قالب یک کاتالوگ جامع ایجاد کرد .
با این تفاوت که بر خلاف کاتالوگهای عادی نیازی به چاپ و توزیع این کاتالوگ نخواهد بود و به سهولت درکمترین زمان برای کلیه افرادی که به اینترنت متصل هستند قابل دسترسی خواهد بود .
در ضمن افراد با دیدن سایت وب و در صورت نیاز برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانند از طریق اینترنت و با ارسال نامه با سازمان و یا شخص در ارتباط باشند .
مراحل ایجاد سایت وب چیست ؟
برای اینکه یک سایت وب د اشته باشید ابتدا باید برای سایت خود نامی اختصاری به ثبت برسانید که اصطلاحاً دامنه (Domain ) نامیده می شود پس برای سایت خود فضایی در اینترنت اجاره کنید و نهایتاً باید نسبت به طراحی صفحات سایت خود اقدام کنید .
اهداف : هدف این پروژه ایجاد یک سایت کاملاً پویا توسط PHP است .
منظور کلی اهداف سایت در دو بخش کاربر و مدیر سایت تعریف میشود بخش کاربر : الف) کاربران با ورود به سایت می توانند کلیه اطلاعات مرتبط با درس و استاد و پروژههای نمونه را دریافت کنند وبا استاد خود در ارتباط باشند ب ) مدیر سایت با وارد کردن کلمه و رمز عبور خود وارد بخش مدیر سایت می شود .
بخش مدیر سایت : ج) مدیریت سایت بروی کلیه اطلاعات سایت نظارت کامل دارد .
د) مدیر سایت در هر زمان که لازم بداند میتواند اطلاعات سایت نظیر اطلاعات دروس را به روز کند .
و ) همچنین استاد محترم می توانند به صحبتها و یادداشتهای دانشجویان خود پاسخ گوید .
تعریف واژههای کلیدی آپاچی (Apache ) سرویس دهنده HTTP با منبع باز (Open source ) است پی اچ پی ( php ) علامت اختصاری Hypertext pre processor :php نوعی زبان است که با مستندهای HTML بکار می رود تا عملکردهای محاورهای سرویسدهنده را اجرا کند .
php بروی تمام سیستمهای عامل اجرا می شود php ممکن است درون یک صفحه وب جای گرفته و برای دسترسی و ارائه اطلاعات پایگاه دادهای استفاده شود .
پسوند HTML که حاوی یک برنامه PHP است با پسوند PhP ذخیره می شود .
به طور کلی PHP به معنای Personal Home pageاست که در نسخههای بعدی اش با اصطلاح PHp Hypertext preprocessor یا PHP آمده است .
بارگذاری (down load ) در ارتباطات ، انتقال یک کپی فایل از کامپیوتری دوردست به کامپیوتر درخواست کننده از طریق مودم یا شبکه .
RDBMS علام اختصاری Relational DataBase Management system وب (web ) مجموعه اسنادی با پیوند داخلی در سیستم فوق متنی کاربران وب را از طریق صفحه مبدأ وارد میکنند .
صفحه وب (web page) سند ومتنی در شبکه وب جهانی صفحه وب شامل فایل HTML است که فایلهای گرافیکی و برنامهها را دارد و در داخل شاخه خاصی قرار د ارد ( توسط URL قابل شناسایی است ) معمولاً صفحه وب پیوندهایی با دیگر صفحات وب دارد .
ایستگاه وب (WebSite ) دستهای از اسناد و ابسته به HTML و فایلهای وابسته به آن برنامهها و بانکهای اطلاعاتی که توسط سرویس دهنده HTTP در وب جهانی به آنها سرویس داده می شود اسناد HTML در ایستگاه وب معولاً حاوی یک یا چند عنوان وابسته است و از طریق فوق پیوندهایی در ارتباط با یکدیگر قرار می گیرند .
Photoshop : محصول نرم افزاری Aobbe برای ویرایش و ارتقای تصویر دیجیتالی ، روتوش عکس و مدیریت رنگی تصاویر گرافیکی .
جبران سازی چند گانه ، ویرایش متنی با کنترل قالب بندی و مدیریت و کنترل پیشرفته رنگی از ویژگی های photoshop است .
زبان پرس و جوی ساخت یافته : (Structured Query Language ) زبان بانک اطلاعاتی که در پرس و جو به روزدرآوری و مدیریت بانکهای رابطهای مورد استفاده قرار می گیرد .
استانداری برای محصولات بانک اطلاعاتی است و علامت اختصاری آن SQL می باشد .
برگههای آبشاری (CSS ) ویژگی مربوط به HTML ( زبان نشانهگذاری متن ویژه وب ) که توسط کنسرسیوم وب (WBC ) توسعه یافته و به نویسندگان اسناد HTML و کاربران آن امکان می دهند تا برگههای آبشاری را به اسناد HTML خود متصل نمایند برگههای آبشاری شامل اطلاعات مربوط به آمادهسازی چاپ و چگونگی ظهور صفحه مانند متن داخل صفحه است .
CSS مخفف Cascading style sheets است رابط دروازه عمومی (CGI ) علامت اختصاری Common Gateway Interface است .
مشخصاتی که ارتباطات بین سرویس دهندگان اطلاعات (مانند سرویس دهندگان HTTP ) و سایر منابع روی کامپیوتر سرویس دهنده مانند بانگهای اطلاعاتی و سایر برنامهها را تعریف میکند .
HTML : علامت اختصاری Hypertext Markup Language که نوعی زبان کامپیوتری است این زبان برای مستندات شبکه جهانی وب مورد استفاده قرار میگیرد HTML کاربردی از SGML است که برچسبهایی رابرای علامت زدن عناصر متنی و گرافیکی دورن نوشتهای به کار میبرد تا به مرورگر نشان دهد که چگونه آنها را به کاربر نمایش دهد و به اعمالی از کاربر مانند فعالسازی ارتباطی به وسیله فشار ماوس و یاکلید پاسخ دهد .
PHP چیست ؟
PHP که در ابتدا در سال 1994 توسط Rasmus Lerdorf ایجاد شد ، مخفف واژگان Personal Home Pages به حساب میآمد.
با گسترش قابلیتها و موارد استفاده این زبان ، PHP در معنای Hypertext Preprocessor به کار گرفته شد .
( عبارت پییشپردازشگر (preprocessor ) بدین معنی است که PHP .
اطلاعات را قبل از تبدیل به زبان HTML .
پردازش می کند .
) مطابق مطالب سایت وب رسمی PHP که در آدرس www.php.net قراردارد (تصویر1-j )، PHP یک زبان اسکریپتی سمت سرویسدهنده (Server-side )، Cross-platform و HTML embeded می باشد .
سمت سرویس دهنده بودن PHP ، بدین معناست که تمام پردازشهای این زبان بر روی سرویسدهنده ، در حقیقت یک کامپیوتر مخصوص می باشد که صفحات وب در آنجا نگهداری میشوند و از آنجا به مرورگر کاربران منتقل میشوند .
چگونگی انجام این روند ، در ادامه این قسمت ، توضیح داده می شود ( به قسمت PHP چگونه کار می کند ؟
مراجعه کنید ).
منظور از Cross – platform بودن این زبان ، این است که بر روی هر سیستم و با هر سیستم عاملی از قبیل Unix و Windows ، Macintosh و o2/2 ، اجرا می شود .
توجه کنید که منظور از این سیستم عاملهای سیستم عامل هایی می باشد که بر روی سرویس دهنده نصب می شوند PHP نه تنها قابلیت اجرا بر روی هر سیستم عاملی را دارا می باشد .
بلکه برای منتقل کردن برنامههای آن از یک سیستم عامل به سیستم عامل دیگر ، احتیاج به تغییرات اندکی خواهید داشت و حتی در بعضی از موارد بدون احتیاج به هیچ تغییری می توانید یک برنامه به زبان PHP را از یک سیستم عامل به سیستم عامل دیگر منتقل کنید .
منظور از HTML embeded بودن PHP این است که دستورات این زبان در بین کدهای HTML قرار میگیرند .
بنابراین برنامهنویسی به زبان PHP کمی پیچیده تر از برنامه نویسی به زبان HTML به حساب میآید .
PHP برخلاف زبانهای برنامهنویسی ) programming Languages ) یک زبان اسکریپتی (scripting Language ) میباشد .
به عبارت دیگر دستورات PHP بعد از رخداد یک رویداد ( evevt ) اجراء میشوند .
این رویدادها میتوانند شامل ارسال یک فرم رفتن به یک URL مشخص ویا موارد دیگر باشند .
متداولترین زبان اسکریپتی ، زبان Java Script می باشد که معمولاً برای پاسخ به رویدادهای کاربر در مرورگر وب به کار میرود .
تفاوت عمده Java script با PHP در این است که Java Script یک تکنولوژی سمت سرویس گیرنده (Client – side ) یک تکنولوژی سمت سرویسگیرنده (Client – side ) میباشد .
زبانهایی مانند Java script یا PHP ، تفسیر شونده (interpreted)نامیده می شوند .
به عبارت دیگر برای اجرا به یک مفسر مانند مرورگر وب احتیاج دارند .
اما زبانهای برنامهنویسی مانند c یا Java بعد از ترجمه به زبان ماشین (compile ) به خودی خود قابل اجراء میباشند .
جدیدترین نسخه PHP میپردازد .
اما به دلیل جدید بودن این نسخه ، در حال حاضر اکثر سرویسدهندهها از نسخه 3.X استفاده می کنند .
تفاوت این دو نسخه PHP بسیار اندک می باشد و تغییرات مهم ، عموماً در مسیر اصلاح عملکرد این زبان ، صورت گرفتهاند .
شما برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد PHP 4.0 می توانید به آدرس وب www.zend.com مراجعه کنید .
به چه دلیل از PHP ا ستفاده میکنیم ؟
PHP در مقایسه با تکنولوژیهای مشابه سریعتر، بهتر و آسانتر است از جمله تکنولوژیهای مشابه برای طراحی یک سایت وب میتوان به این موارد اشاره کرد : اسکریپتهای Coccon Getaway CGI (Interface که معمولاً به زبان perl نوشته می شوند .
ASP (Active server pages )و JSP (Java server pagus ) Java script به عنوان یک گزینه جایگزین برای PHP درنظر گرفته نمی شود .
زیرا بر خلاف PHP ، یک تکنولوژی سمت سرویس گیرنده است و همانند تکنولوژیهایی مانند سرویسگیرنده است و همانند تکنولوژیهایی مانند CGT و PHP نمیتواند یک صفحه HTML را تولید کند .
مزیتی که PHP در مقابل HTML دارد این است که HTML یک سیستم محدود به حساب میآید و توانایی ایجاد ارتباط متقابل با کاربر را ندارد .
کاربران هنگامی که با یک صفحه HTML مواجه میشوند .
تنها یک صفحه ساده را روبروی خود مشاهده میکنند که توانایی ایجاد واکنش به اعمال کاربر را ندارد .
اما با استفاده از PHP .
شما میتوانید صفحاتی را ایجاد کنید که برای مثال عناصر موجود در صفحه بر اساس سیستم عامل کاربر و یا تاریخ مشاهده صفحه تنظیم شوند .
همچنین PHP می تواند با فایلها یا پایگاههای داده (Datahase ) ارتباط برقرار کند و بسیاری عملیات دیگر که HTML قادر به انجام به آنها نمی باشد .
طراحان صفحات وب ، از مدتها پیش به این نتیجه رسیدند که اگر در صفحات خود .
فقط از کدهای HTML استفاده کنند .
باید به طور مرتب آنرا تغییر دهند و اطلاعات آنرا به روز کنند .
به همین علت ، تکنولوژیهایی مانند CGI از همان آغاز، طرفداران بسیاری پیدا کردند .
این تکنولوژیها به طراحان این امکان را می داد که برنامههایی ایجاد کنند که به صورت دینامیک ، صفحات وب را تولید کنند .
همچنین در هنگام ارتباط با یک پایگاه داده بدون دخالت هر انسانی ، صفحات به روزآوری میشدند .
بنابراین سؤالی که اکنون به ذهن میرسد .
این است که به چه علت یک طراح صفحات وب بهتر است که از زبانPHP به جای زبانهایی مانند CGI و ASP و JSP برای طراحی سایتهای دینامیک .
استفاده کند ؟
دلیل اول ، سرعت بیشتر PHP چه در برنامهنویسی و ایجاد برنامههایی به این زبان و چه در اجراء می باشد .
همچنین PHP برای یادگیری بسیار ساده می باشد و افراد بدون نیاز به زمینههای قبلی در برنامهنویسی و تنها با مطالعه همین یک کتاب ، میتوانند به زبان PHP اسکریپت نویسی کنند .
در مقابل ASP احتیاج به دانستن زبانهای VBScript و CGI ( که نیازمند زبانهایی مانند perl یا c ) می باشد دارد و هر دو این زبانها زبانهای کاملی هستند که یادگیری آنها نیز آسان نیست .
دلیل دوم این است که PHP ، به صورت اختصاصی تنها برای ایجاد صفحات دینامیک طراحی شده است .
اما perl ، VBscript و یا Java اینگونه نیستند و به همین علت PHP سریعتر و سادهتر از تکنولوژیهای جایگزین میباشد .توجه کنید که این صحبتها هرگز بدین معنا نیست که PHP یک زبان کاملتر و یا بهتری نسبت به Java ، ASP ، perl و یا CGI میباشد ، بلکه ما تنها پیشنهاد می کنیم که در زمینههای خاصی مانند آنچه که اشاره شد، از PHP استفاده شود .
به عنوان آخرین مطلب در زمینه برتریهای PHP ، تنها به ذکر این مطلب بسنده میکنیم که هم اکنون نزدیک سه میلیون از سایتهای وب از تکنولوژی PHP استفاده میکنند .
PHP چگونه کار میکند ؟
PHP یک زبان سمت سرویسدهنده می باشد .
و این بدین معنی است که کدهای نوشته شده به این زبان در کامپیوتر میزبان ) host ) صفحات وب قرار میگیرد .
برای مثال ، هنگامی ک ه شما به سایت وب www.
DMCinsights.com میروید Internet ) ISP (Service provider شما ، درخواست (request ) شما را به سرویسدهندهای که اطلاعات این سایت رانگهداری می کند ارسال می کند .
در این هنگام سرویسدهنده بعد از خواندن کدهای PHP ، آنها را پردازش میکند .
برای مثال در این مورد ، PHP به سرویسدهنده فرمان می دهد که اطلاعات یک صفحه وب را به صورت برچسبهای HTML به مرورگر شما منتقل کند ( تصویر3-الف) بنابراین ، PHP یک صفحه HTML را تولید میکند .
این حالت با هنگامی که صفحه از ابتدا با کدهای HTML طراحی شده باشد ، تفاوت دارد .
در حالت دوم ، تنها یک درخواست به سرویسدهنده ارسال می شود و سرویس دهنده ارسال می شود و سرویس دهنده نیز اطلاعات HTML موجود را به مرورگر کاربر منتقل میکند بنابراین ، برای مرورگر کاربر تفاوتی بین home .
html و home .
php وجود ندارد .
اما تفاوت عمدهای بین این دو حالت وجود دارد و آن این است که در حالت اول صفحه به صورت دینامیک توسط سرویس دهنده تولید شده است و برای مثال می توان اطلاعات متفاوتی را در روزهای دوشنبه و یا سه شنبه ارائه داد و یا بین حالتی که کاربر قبلاً صفحه را مشاهده کرده باشد .
یا نکرده باشد .
تفاوت قائل شد .
بنابراین .
هر آنچه PHP انجام میدهد در همان سمت سرویسدهنده انجام می دهد و سپس اطلاعات مناسب را به سرویس گیرنده منتقل می کند .
شما به چه چیزی احتیاج دارید ؟
مهمترین نیاز برای کار با PHP ، دسترسی به سرویسدهندهای میباشد که PHP را پشتیبانی کند ( همانگونه که گفته شد ، PHP یک زبان اسکریپتی سمت دهنده میباشد ) با توجه به متداول بودن PHP، برآورده کردن این نیاز، کار مشکلی نمی باشد .
برای مطمئن شدن از اینکه آیا ISP و یا میزبان وب( web Host ) شما از PHP در سرویسدهندههای خود پشتیبانی میکنند یاخیر ، باید با آنها تماس حاصل کنید .
درهنگام چاپ این کتاب بیشتر از یک هزار ISP و میزبان وب از PHP پشتیبانی میکنند .
گزینه دیگر برای شما ، نصب PHP برروی سرویسدهنده خودتان می باشد – معمولاً دستگاهی که برروی آن Windows NT و یا Linux به همراه برنامههای سرویسدهنده وب web server ) (applications نصب شده باشد .
(برای مثال Apache یک برنامه سرویسدهنده وب رایگان برای Unix و سیستمهای NT به حساب میآید .
و یا شما میتوانید از Personal web sharing در Windows استفاده کنید .) برای این منظور تعدادی برنامه به صورت رایگان در سایت وب www.php.net در اختیار شما قرار داده شدهاند .
همچنین در ضمیمه 1 این کتاب شما چگونگی نصب راهاندازی PHP در سرویسدهنده خود را خواهید آموخت .
نیازمندی دیگر برای استفاده از PHP ، دسترسی به یک ویرایشگر متن(text editor) میباشد .
simple Text, Wordpad,Notepad نرمافزارهای رایگانی هستند .
که احتیاجات شما را برآورده می سازند .
همچنین نرمافزارهایی مانند BBEdit , Word perfect و یا Word نیز امکانات ویژهای را در این مورد در اختیار شما قرار می دهند.
نرمافزارهایی مانند Deramweaver و یا GoLve نیز برای این منظور قابل استفاده میباشند.
مقدمه ای بر MYSQL MYSQL مشهورترین سیستم مدیریت پایگاه دادهای رابطهای به صورت باز(RDBMS ) در دنیاست ، MYSQL از همه کیفیتهای لازم برخوردار است تا به عنوان یک RDBMS تجاری محسوب شود ، ولی بر خلاف رقبای خود میتواند تحت گواهینامه عمومی (GPL )GNU به طور رایگان مورد استفاده قرارگیرد .
MYSQL که به صورت my-ess-queue-ell تلفظ میشود نام خود را از SQL گرفته است .
SQL زبان پرس و جوی پایگاه دادهها می باشد که توسط شرکت IBM ارائه شد .
گفته می شود که MY از نا م دختر طراح نهایی MYSQL (Michael Monty Widenius ) گرفته شده است .
تاریخچه MYSQL به 10 سال پیش برمی گردد .
این سیستم زماین طراحی شد که Monty و Tex ( شرکت سوئدی که Monty برای آن کار می کرد ) در جستجوی یک سیستم پایگاه داده بودند تا مشکلات خاص تجاری مشتریان Tex را برطرف نماید .
آنها یک محصول پایگاه دادهای مشابه ، به نام msQL را امتحان کردند ،ولی متوجه شدند که این محصول نمی تواند به خوبی از عهده این کار برآید .
بنابراین ، یک سیستم جدید ایجاد کردند و آن را MYSQL نامیدند.
MYSQL شباهتهایی با mSQL داشت و حتی هنوز هم تعدادی از آنها را در خود حفظ کرده است .
گفته میشود که این موارد به خاطر سازگاری باقی ماندهاند .
به علاوه این موارد ، MYSQL دارای نظرات مختص به خود می باشد .
هر چند MYSQL توسط برنامهنویسان Tex نوشته شد تا راهحلهایی را در اختیار مشتریان آن قراردهد ، ولی به عنوان یک نرمافزار به صورت منبع باز در دسترس قرار گرفت .
این سیستم به سرعت توسعه یافت و به خاطر قدرت ، سرعت و کاربرد راحت در میان افراد برنامهنویس محبوبیت پیدا نمو د .
از آنجا که MYSQL یک منبع عمومی بود ، برنامهنویسان از این که می توانستند بدون پرداخت هیچ هزینهای به راحتی آن را به کار برند وآن را با انواع کاربردهای پایگاه دادهها سازگار نمایند .
بسیار خوشحال بودند .
اخیراً بسیاری از موارد گام را فراتر نهاده و پیشرفت کردهاند شرکت MYSQL AB شکل گرفت ( AB ، شکل سوئدی شرکت محدود یا ثبت شده می باشد ) این شرکت تحت مالکیت خصوصی بود یعنی که منبع و علامت تجاری MYSQL را در اختیار داشت .
در سال 2001 از لحاظ سرمایه گذاری پشتیبانی شد یک CEO ( مدیر اجرایی ) برای خود انتصاب کرد و تعداد کارمندان خود را در چندین کشور افزایش داد با وجود ا بهام نسبی از دنیای منبع باز ، MYSQL همچنان به وجود آمد و به کانون توجه تجاری گستردهتری گام نهاد .
هم اکنون ، چهارمیلیون نفر در سراسر دنیا این محصول را نصب کردهاند و هر روز 27000 بار از وب سایت MYQSL ، download می شود در واقع MYSQL به صورت منبع عمومی پایگاه دادهها پیشگام است و به سرعت در حال تبدیل به پایگاه داده هایی است که فراتر از بسیاری از برنامهای کاربردی حیاتی در تجارت محسوب می ش د و دارای ظرفیت بالا می باشد شرکتهای اصلی نظیرYahoo!
، موتورولا، ناسا، سیلیکون گرافیکس ، هیولت پاکارد ، زیراکس و سیسکو به خاطر سرعت و قابلیت اطمینان بالای MYSQL به آن متکی هستند .
ویژگیهای اصلی MYSQL MYSQL همه ویژگیهای یک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه ای را دارا می باشد .
اجازه دهید از نزدیک به عملکرد آن بپردازیم .
MYSQL یک سرور پایگاه دادههاست ( هر چند با تعدادی از برنامههای ساده کلاینت نیز به کار می رود ).
معمولاً در محیطهای کلاینت ضعیف مورد استفاده قرار می گیرد .
به عبارت دیگر در سیستمهای کلاینت – سرور که حجم عظیمی از پردازش و ذخیرهسازی در سرور رخ می دهد و کلاینت کمی بیش از یک ترمینال dumb می باشد ، مورد استفاده قرار می گیرد .
با وجودی که ترمینالهای dumb در دهه 1970 و 80 متداول بودند .
با این حال با ظهور کامپیوتر شخصی از دور خارج شدند ولی با این وجود ، هم اکنون با ارائه مرورگرهای وب ( نظیر نت اسکیپت و اینترنت اکسپلورر مایکروسافت ) آنها محبوبیت خود را مجدداً به دست آوردهاند .
از همه مهمتر این که MYSQL .
پردازش چند رشتهای را اجرا می کند ، بدین معنا که به کلاینت های مختلف امکان می دهد تا با آن ارتباط برقرار کنند و پرسو جوها را به طور هم زمان اجرا نمایند .
این امر باعث افزایش سرعت آن می شود و با محیطهای کلاینت – سرور (نظیروب سایتها) و محیطهایی که تراکنشها را برای کاربران مختلف انجام می دهند .
بسیار مناسب می باشد MYSQL یک سیستم مجوز کاربر را ارائه می دهد که با استفاده از آن می تواند دستیابی کاربران را به پایگاههای داده خود کنترل کند این سیستم به قدری پیچیده است که تعداد کمی از RDBMS های رقیب می توانند سطوح امنیت خود و گرانولیتهای را که مجوزهای کاربر طبق آن قابل تنظیم هستند را تطبیق دهند همچنین توسعههای اخیر به قابلیت MYSQL برای ا داره کردن ارتباطات رمزنویسی میافزایند و می توان از SSL2 (پروتکل استاندارد امنیتی ) و گواهینامه X509 برای محافظت از د ادهها در حین انتقال بین کلاینت و سرور استفاده نمود .
MYSQL با محصولات دیگری ( نظیرSQL server, DB2,sybase,oracle, مایکروسافت ) رقابت میکند .
همه موارد مزبور سرور پایگاه دادهای رابطهای محسوب میشوند .
ولی محصولاتی نظیر Access مایکروسافت و Filemaker کاملاً متفاوت میباشد .
این دو محصول نیز به عنوان پایگاه های دادهای محسوب میشوند ، ولی پردازش آنها روی کاربر نهایی .
کلاینت متمرکز است ؛ هر چند نگارشهای قابل اشتراک آنها ارائه شده است ، ولی فاقد سیستمهای مدیریت هستند که به عنوان بخش مهمی در یک RDBMS واقعی محسوب می شود .
از این سیستمها می توان به کنترل دستیابی کاربر و قابلیت پردازش چند رشتهای اشاره کرد .
مزیت منبع باز بودن هر چند MYSQL به خاطرعملیات تجاری توسعه مییابد .
ولی به عنوان یک نرمافزار رایگان به صورت منبع باز قابل download شدن و قابل استفاده می باشد .
منبع باز صرفاً به معنای ” رایگان ” بودن نیست ( بعداً از دیدگاه تجاری به بررسی MYSQL می پردازیم )، فلسفه آن بیش از اینها ارزش دارد .
منبع باز بودن MYSQL باعث آشکار شدن و تطبیقپذیری آن میشود که در محصولات دارای منبع بسته این امر مشاهده نمیگردد.
تعدادی از افراد ( خصوصاً آنهایی که عادت دارند نرمافزار را از یک فروشنده بزرگ خریداری کنند ) تصور می کنند که محصولات به صورت منبع باز به مزاحمین کامپیوتر امکان می دهد منافذ ورود به سیستم را پیدا کرده و از آنها سوء استفاده نمایند .
به همین دلیل بر این باورند که محصولات به صورت منبع باز ایمنی کمتری دارند .
اولین بخش این دستور درست است ، ولی عقیده آنها درست نمی باشد .
این که منافذ امنیتی یک محصول در منبع باز زودتر آشکار می شوند صحیح است .
دلیل این امر آن است که کد منبع آن قابل خواندن و آنالیز شدن می باشد و آسیبپذیریها به راحتی تشخیص داده می شوند و به خاطر همین وضوح، نقاط ضعف سریعاً برای برنامهنویسان آشکار می گردد و آنها می توانند در جهت رفع مشکل تلاش نمایند .
وب در خدمت افرادی است که محصولات دارای منبع عمومی را نصب می کنند ، آن را به کار می برند و آزمایش می کنند و سؤالات و تجربیات خود را در گروههای خبری عمومی و حوزههای بحث مطرح می نمایند .
محصولی که به صورت منبع باز است نقاط ضعف آن به سرعت مشخص می شود و صحبتهای زیادی در مورد آن مطرح می گردد .
بدین ترتیب توجه برنامهنویسان به این ضعف جلب می شود .
برخی از کاربران خودشان مشکل را برطرف می کنند و کد حاصله را برای تلفیق با محصول اصلی در دسترس قرار میدهند .
نمی توان یک مشکل عمده را در این محصولات پنهان کرد .
بدین ترتیب فکر می کنید که باید نقص امنیتی را به حال خود گذاشت !؟
برنامهنویس چارهای ندارد مگر این که سریعاً راه حلی برای آن پیدا کند .
این حالت را با محصولاتی مقایسه کنید که کد منبع آنها ( و حتی گاهی اوقات مشخصات فرمت فایل یا کارآیی) در اختیار بیگانهها قرار نمی گیرد .
فقط دستهای از برنامه نویسان داخلی به اطلاعاتی دسترسی دارند که برای تشخیص مشکلات در بهترین موقعیت ممکن می باشند .
بدین ترتیب ، مدت زمان بیشتری طول می کشد تا اشکالات بروز کنند و رفع شوند و وقتی یک نقص امنیتی کاربران زیادی را تحت تأثیر قرار دهد ، نتیجه امر مصیبت بار خواهد بود .
مقدمهای بردریم ویور دریم ویور، محیطی کامل برای توسعه وب می باشد که در آن یک ویرایشگر HTML ( زبان نشانهگذاری فوق متن)، یک ابزار تألیف ، یک ابزار توسعه صفحه وب پویا و یک ابزار مدیریت سایت وب با یکدیگر ادغام شده اند .
صفحات وب با استفاده از HTML ایجاد می شوند ولی شما می توانید کارهای بسیاری را حتی بدون در نظر گرفتن HTML انجام دهید .
در صورتی که قصد دارید صفحات وب با کیفیت بالایی( شامل برنامهنویسی) ایجاد کنید.
دریم ویور انجام این کار را آسان می کند .
HTML زبان صفحات وب می باشد .
این زبان عمدتاً از تک ( ضمیمک )های جفتی تشکیل شده است که در براکت (کروشه) های زاویهدار (> ) قرار گرفتهاند .
این تگ ها موضوعات موجود در یک صفحه وب ( نظیر متن)را احاطه نموده یا به طور مستقل عمل می کنند .
مثلاً کد (رمز) HTML برای ضخیم کردن متن ، شبیه > text b img src = smile .
gif دریم ویور ، یک ویرایشگر صفحه وب WYS IWYG ( آنچه میبینید همان است که به دست می آورید ) می باشد و با وجود کاربرد سادهای که دارد بسیار توانمند است .
شما می توانید با استفاده از دریمویور سایت های وب جدید ایجاد کنید و سایت های وب موجود را وارد کرده و ویرایش نمایید .
دریم ویور ، کد شما را تغییرنمی دهد یا آن را بازآرایی نمی کند .
یکی از متداولترین ویژگی های دریم ویور اینست که همیشه سایت های موجود را به طور دست نخورده رها می کند .
کارکنان ماکرومدیا (شرکتی که دریم ویور را ایجاد کرده است ) این ویژگی را Rowthoring tool نیز می باشد .
منظور از ابراز تألیف چیست ؟
دریم ویور می تواند به اجرای گروه هایی از صفحات بپردازد که شامل فعل و انفعالات و انیمیشن ( پویانمایی) می باشند .
ابزارهای تأل یف به شما امک آن میدهند تا یک برنامه کاربردی کامل ایجاد کنید .
گرچه دریم ویور به عنوان یک ویرایشگر HTML به کار می رود ، ولی می توان از آن برای ایجاد برنامه های کاربردی multimedia ( چند رسانهای ) استفاده کرد .
الته شما می توانید به راحتی با استفاده از دریم ویور ، HTML را ویرایش نموده یا برای بینندگان خود تجربهای را تألیف کنید .
دریم ویور MX میتواند صفحات وب پویای دارای کارآیی Macromedia Dreamweaver UltraDev4 ایجاد نماید .
صفحات وب پویا با استفاده از امریه نویسی طرف سرور (server-side scripting ) ایجاد می شوند و مستلزم شناخت فناوریهای سرور( خادم) و سایر عنوانهای پیشرفته توسط شما می باشند .
مقدمهای بر فتوشاپ فتوشاپ را می توان از جمله نرم افزارهای BIMAP به حساب آورد ، بدین معین که سیستم این نرمافزار بر خلاف برنامههایی همانند Corel Draw و FreeHand که بر اساس بردار عمل می کنند بر اساس پیکسل (pixel ) ساخته شده است .
در وا قع فایل های گرافیکی از تجمع این نقاط شکل می گیرند و اگر از تصویری که در این برنامه کشیده شده است .
بزرگ نمایی شود ، حالت پله مانند در آن دیده می شود .
فتوشاپ .
همانگونه که نامش پیدا است برای ویرایش و انجام اصلاحات بر روی تصویر همانند تغییر رنگ ، ابعاد، جلوههای ویژه ، کلاژکردن تصویر ، ایجاد تغییرات برای نمایش بهتر تصاویر ، تغییر کیفیت (مثلاً نوکردن عکسهای قدیمی) یا رنگی کردن تصاویر سیاه و سفید دارای قابلیتهای فراوان می باشد .
فتوشاپ را می توان استانداردی برای طراحان گرافیکی دانست .