قدمت:
در این حوزه بندی رنج 0-6 سال به دلیل نو سازی ابنیه؛ قابل استفاده بودن و عدم تمایل مالکان به تخریب یا جابجایی پایدار می باشد
که تفکیک و تجمیع و تخریب آنها مقرون به صرفه نیست و موجب هدر رفتن مصالح قابل استفاده می باشد.
در بازه 15-6 سال شاهد ابنیه نیمه با دوام تا با دوام هستیم که در ساخت بسیاری از این ابنیه از مصالح خوب و مرغوب استفاده شده
و تخریب و بازسازی این موارد مقرو به صرفه نیست .
اما در مواردی باز سازی ،تفکیک ،تجمیع و تغییر کاربری پیشنهاد می شود که این ابنیه در دسته ابنیه نیمه پایدار قرار می گیرد.
در قسمت های جنوبی و قسمتی از شمال شرق منطقه شاهد محلاتی با قدمت بالاتر از 16 سال هستیم که بسیاری از خانه ها بسیار
فرسوده هستند که تمایل مالکان هم در تخریب و نوسازی آنها نمایان است و جزوه ابنیه ناپایدار به شمار می آیند.
کیفیت:
در بازه ی 6-0 در مناطق شمالی محدوده شامل ابنیه با دوام و یا نوساز هستیم که این ساختمان ها هیچ گونه نیاز ساکنین انها تمایلی به باز سازی یا تغییر کاربری ندارند پس جزو حوزه ی پایدار محسوب می شوند.
در محدوده ما بین 2 خیابان جهان ارا و بهشتی ، قسمتی از شمال محدوده و قسمتی از جنوب شرق شاهد حضور ابنیه با کسفست نیمه با دوام هستیم که در بعضی از این موارد نساز به تخریب ، تجمیع، تفکیک و یا تغیر کاربری هستیم .
در بازه ی 16 سال به بالا شاهد ابنیه کم دوام و بی دوام هستیم که بیشتر در قسمت های جنوبی در شمال شرق منطقه به چشم می خورد که مالکان انها تمایل زیادی به بازسازی یا تخریب دارند و جزو حوزه ی نا پایدار ما به حساب می ایند .
همپوشانی دو لایه کیفیت و قدمت :
در قسمتهایی از شمال و شرق محدوده شاهد ابنیه با قدمت 0-15 سال و کیفیت با دوام هستیم که بیشتر در حوالی خیابان کوهسنگی به چشم می خورد در شمال محدوده شاهد ابنیه با قدمت 15-25 سال هستیم که جزو محدوده ی نیمه بادوام به شمار می ایند .
در محدوده مرکزی شرق و جنوب شرق شاهد ابنیه ی با قدمت 25-35 سال هستیم که این ساختمان ها کم دوام می باشند .
در محدوده شمالی ، شمال شرق ، مرکزی و جنوب غرب ابنیه با قدمت بیش از 35 سال به چشم می خورد که می توان انها را جزو محلات بی دوام به شمار اورد .
در محدوده دیدگاه لشکر و باغ استان قدس که در شمال محدوده به چشم می خورد ساختمانه دارای قدمتی بیش از 35 سال هستند اما جزو ابنیه ی با دوام به شمار می ایند که می توان گفت این ابنیه جزو ابنیه ماندگار و بسیار با ارزش هستند .
در محدوده به دلیل اینکه هیچ گونه بنایی قابل مشاهده نیست که دارای قدمت پایین و کیفیت نازل باشد بنابراین شاهد حضور ابنیه ی بحرانی نیستیم .
طبقات وضع موجود :
در محدوده ما بین خیابان بهشتی و جهان ارا ، قسمتی از محدوده های جنوبی و بخشی از شمال منطقه شاهد ساخت و ساز 1 طبقه هستیم که در نقشه با رنگ زرد مشخص شده است در قسمتهای شمالی ، قسمتی از شرق و جنوب غربی اکثریت ساختمانها 2 طبقه هستند که با رنگ قهوه ای روشن مشخص شده است . ابنیه 3 طبقه در قسمت شرق میدان کوشه ای بخش کوچکی از شمال شرق و همچنین شرق محدوده به چشم می خورد و با رنگ قهوه ای تیره مشخص شده است . در بخش کوچکی از شرق شاهد ابنیه 4 طبقه هستیم که رنگ ان در نقشه مشکی می باشد .
مالکیت:
در نقشه حوزه بندی پایدار بر اساس مالکیت قسمت اعظمی از غرب ، شمال و شرق منطقه به علت مالکیت خصوصی و یا استان قدس پایدار هستند.
در محلات با مالکیت خصوصی نمی توان مالکان را مجبور به فروش ملک و یا تغییر کاربری نمود به همین ترتیب مالکیت استان قدس ، فروش و یا تغییر کاربری بنا به سختی امکان پذیر است که بسیاری از مناطق مسکونی این منطقه دارای مالکیت استانه می باشد .
پادگان در مرکز محدوده واقع شده است جزو حوزه بندی نیمه پایدار به شمار می اید این نیمه پایداری به دلیل وجود فضای سبز ، بیمارستان و استادیوم ورزشی در محدوده داخلی پادگان می باشد که در بررنامه ریزی اینده باید ثابت باقی بماند .
در بخش های کوچکی در شمال و شرق محدوده خصوصا اطراف میدان دیدگاه لشکر محلات نا پایداری به چشم می خورد که به علت مالکیت دولتی می باشد.
دانه بندی :
در نواحی جنوب غرب و شرق منطقه شاهد حوزه بندی پایدار هستیم که این به علت کوچک بودن قطعات و دانه بندی ریز می باشد که تفکیک یا تجمیع قطعه بسیار سخت و هزینه بر است.
محدوه ما بین خیابن کوهسنگی و دکتر بهشتی جزو حوزه نیمه پایدار ما به شمار می ایند که این امر سبب وجود قطعات متوسط می باشد . در بخش هایی از شمال ، جنوب شرق و کل محدوه ی پادگان به علت دانه بندی نسبتا درشت می توان محدوده را جزو محلات نا پایدار به شمار اورد.