مقاله بنزودیازپین ها - Benzodiazepine

Word 47 KB 34972 7
مشخص نشده مشخص نشده شیمی - زیست شناسی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بنزودیازپینها - Benzodiazepine

     

    آیا میدانید راه متابولیسم لورازپام فقط از طریق گلوکورونیداسیون و سپس دفع است . به همین دلیل بیماران بعد از استفاده، صبح شادابتراند.
     
    از این دارو میتوان همزمان با داروهای دیگری که روی آنزیمهای کبدی تاثیر میگذارند استفاده نمود.
     
    چند نمونه از داروهای القا کننده آنزیمهای کبدی : فنوباربیتال،ریفامپین و سیگار با داشتن ماده بنزوپیرن
     
    چند نمونه از داروهای مهار کننده آنزیمهای کبدی :آزولهای خوراکی:کتوکونازول،فلوکونازول،ایتراکونازول ، اریترومایسین ، سدیم والپروات ، سایمتیدین
     
    بنزودیازپینها : دسته شیمیایی گروهی از داروها هستند که عموما به منظور القای خواب ، ضد اضطراب ، ضد تشنج ، ضد اسپاسم و القای بیهوشی بکار می روند.
     
    مانند : دیازپام (ضعیف و طولانی اثر) کلونازپام ( قوی و طولانی اثر) لورازپام (قوی و کوتاه اثر) فلورازپام (متوسط و طولانی) اکسازپام (ضعیف و کوتاه اثر) کلردیازپوکساید(ضعیف و طولانی اولین داروی سنتز شده از این دسته به سال 1961) و آلپرازولام (قوی و کوتاه اثر) ا)
     
    از میدازولام و دیازپام برای کمک به القای بیهوشی به فرم تزریقی نیز استفاده میشود.
     
    کلا استفاده از بنزودیازپینها به مدت طولانی باعث ایجاد تحمل Toleranceو وابستگی Dependenceمی شود .این حالت در بنزودیازپینهای کوتاه اثر شدیدتر بروز می یابد . در اینگونه موارد دارو به داروی دیگر از همان دسته سوئیچ میشود و این داروی جدیدبه آهستگی قطع می گردد Tapper Downتا علائم قطع مصرف شدید نباشد، بدترین دارو از این لحاظ داروی آلپرازولام میباشد ، آلپرازولام داروی انتخابی در حملات پانیک Panic Attack(وحشت) است .
     
    شروع علائم ترک Withdrawal Syndromبا داروهای کوتاه اثر سریعتر و در مقایسه کلی شدیدتر بروز دارد.
     
    اثر بنزودیازپینها بر کیفیت خواب
     
    کلا این داروها در دوره مصرف با کم کردن زمان حالت رمRapid Eye Movement خواب(در حالت رم یا حرکت سریع چشم متابولیسم بالا میرود و فرد رویا میبیند) در درمان کابوسهای شبانه Night Mares بکار میروند.اما باید توجه داشت که بعد از قطع مصرف دوره رم حتی طولانی تر از قبل شروع دارو میشود بنابراین مشاوره روانپزشکی به همراه دارودرمانی اکیدا توصیه میگردد.
     
    این داروها در بیماران مبتلا به آپنه Apneaخواب(حالتی که در آن به علت شل شدن عضلات گلو وقفه تنفسی در طی خواب ایجاد میشود) با احتیاط کامل مصرف شود و حتی المقدور از آنتی هیستامینهای سداتیو یا روشهای دیگر استفاده گردد
     
    استفاده از آنتی هیستامینها Antihistamines: دیفن هیدرامین ، هیدروکسیزین ، پرومتازین ، کلماستین و در مواقعی سیپروهپتادین میتوانند برای القای خواب و حفظ خواب بکار روند ، بهترین انتخاب دارو برای بچه ها و خانم های باردار دیفن هیدرامین و بدترین احتمالا پرومتازین به علت اثر آنتاگونیستی دوپامین و احتمال بروز واکنش اکستراپیرامیدالExtrapyramidal .
     
    از دوز پایین آنتی دپرسانهای سداتیو مثل آمی تریپتیلین ، دوکسپسن و ترازودون هم برای القای خواب استفاده شده ، با این توجیه که اکثر مبتلایان به بی خوابی مزمن دچار افسرگی هم هستند . با اینحال این دارو ها به علت عوارش آنتی کولینرژیکی ( افت فشار خون - بدتر کردن هایپرتروفی پروستات - گلوکوم - خشکی دهان - تاری دید - گیجی ) و عوارض آنتی هیستامینیک ( گیجی و گنگی ) و طول اثر معمولا بالا خصوصا در سالمندان انتخاب مناسبی نیست .
    داروی نیترازپام عموما برای پیشگیری حملات صرع استفاده میگردد از این دسته داروها داروی کلونازپام و کلوبازام هم به این منظور بکار میرود.
    مزیت کلوبازام به کلونازپام در بیماران مبتلا به صرع خواب آوری کمتر آن است
     
    { Seizure : تشنج - Epilepsy :بیماری صرع }
     
    مهمترین اقدامی که در مواجهه با مسمومین با دوزهای بالای این داروها باید انجام داد حفظ و برقراری تنفس مناسب است در مراجعه به اورژانس از داروی فلومازنیل به عنوان آنتی دوت (پادزهر) استفاده میگردد . خطر مرگ با این دسته داروها بر غلاف نظر عرف بسیار پائین است.
     
    از فرم رکتال (شیاف) دیازپام برای پیشگیری تشنج کودکان با تب بالا Febrile Seizure بکار میرود.در صورت عدم دسترسی به فرم رکتال از مایع روغنی موجود در آمپول هم به عنوان جایگزین میتوان استفاده نمود هر چند کاملا قابل اتکا نیست ،به علت دوز پایین تر دارو و جذب متغییر آن.
     
    از داروی دیازپام برای کنترل پریماچور اجاکولیشن Premature Ejaculationیا همان انزال زودرس استفاده شده چون نقش استرس را در این زمینه پراهمیت ارزیابی کرده اند،داروهای دیگری که در این زمینه توسط روانپزشک بعد از زمینه یابی کامل و به همراه روشهای درمانی غیر دارویی تجویز میشود شامل تیوریدازین و کلومیپرامین است .مهار کننده های اختصاصی بازجذب سروتونین(پاروکستین.فلوکستین و سرترالین و سیتالوپرام ) هم حتی به همراه داروی سیلدینافیل توما برای کمک به این مشکل بکار می روند. یک داروی اختصاصی جدید به نام داپوکستین Dapoxetine هم مجوز ورود به بازار یافت که از دسته مهار بازجذب اختصاصی سروتونین است با فارماکوکینتیک متفاوت شروع اثر سریع و نیمه عمر بسیار کوتاه .
    روشهای غیر دارویی به اختصار روش اسکوئیز (فشردن نوک آلت و کاهش احتقان آن) و روش نزدیکی-قطع که به محض احساس خروج منی بیمار فعالیت را کاملا متوقف میکند و روشهای حساسیت زدایی که در آن در طی آموزش نسبتا طولانی بیمار نسبت به کنترل خود آگاهی و تسلط می یابد
     
    از داروی دیازپام به عنوان شل کننده مرکزی عضلات هم اسفاده میشود ، داروهای دیگر شامل باکلوفن ، متوکاربامول و دانترولن و تیزانیدین Tizanidine-Sirdaludمی باشند که دانترولن از طریق محیطی یعنی اثر مستقیم بر عضلات مخطط و مهار آزادسازی کلسیم از غشای سارکوپلاسمی باعث برطرف شدن اسپاسم میگردد و تیزانیدین با مکانیسمی مثل داروی کلونیدین (آلفا آگونیست مرکزی) عمل میکند
     
    استفاده از بنزودیازپینها برای رفع اضطراب قبل از امتحان یا سخنرانی توصیه نمی گردد در این شرایط داروئی مثل پروپرانولول با پوشاندن علائم سوماتیکی مثل طپش قلب ، هایپرونتیلیشن (پر دمی) تعریق و..بدون ایجاد اختلال در عملکرد ذهنی گزینه بهتری به شمار می آید هر چند بایستی به عواض آن مثل اثر بر ریه و کاهش حجم تنفسی و پتانسیل آن در کاهش فشار خون توجه نمود.
     
    در اختلال خوابی که بیمار مشکل در شروع خواب دارد از داروهائی با شروع اثر سریع و طول اثر کوتاه استفاده میشود و در بیمارانی که در حفظ خواب مشکل دارند،از خواب می پرند ، از داروهائی با اثر طولانی استفاده میشود
     
    بوسپیرون Buspiron: این دارو با مکانیسمی متفاوت اما با اثراتی مشابه با بنزودیازپینها عمل می کند و بیشتر در اختلال اضطرابی جنرال بکار میرود این دارو پارشیال آگونیست سرتونین است .شروع اثر ضد اضطرابی آن بعد از حدود چند هفته ظاهر میشود در حالی که بنزودیازپینها شروع اثری کمتر از یک ساعت دارند ،بوسپیرون اثر کاهش توانایی ذهنی که بنزودیازپینها ایجاد میکنند را ندارد ، مورد سوء مصرف قرار نمیگیرند و عوارض ترک ندارن دبوسپیرون برخلاف بنزودیازپین ها اثر ضد تشنجی (کلونازبام – کلوبازام ) شل کننده عضلانی (دیازپام) ندارد . اثر سداتیو بسیار کمتری دارد دپرسیون تنفسی ایجاد نمی کند پوتنسی ضد اضطرابی تقریبا معادل دیازپام دارد
    بوسپیرون اثرمهمی بر روی الگوی خواب ندارد فقط باعث اندکی کاهش در طول دوره REM و کاهش وقفه در شروع آن میشود.خصوصا در افرادی که مشکل بی خواب مزمن بدون اضطراب دارند . در افراد مضطرب بوسپیرون میتواند علاوه بر کاهش اضطراب در بهبود کیفیت خواب بدون اثر خواب آور یا سداتیو موثر باشد. مصرف همزمان دارو با غذا جذب دارو را به تاخیر می اندازد و این تاخیر به نوبه خود باعث کاهش کلیرنس دارو و افزایش مقداری از دارو که وارد سیستم عصبی میشود می گردد.شروع اثر ضد اضطرابی از 2 هفته بعد آغاز میشود اما بهترین کارایی خود را حداق 3 تا 4 هفته بعد از درمان نشان می دهد.
    این دارو توسط ایزوآنزیم 3A4 متابولیزه میشود و داروهایی که این آنزیم را مهار میکنند-اریترومایسین-ایتراکونازول-نفازدون- غلظت را بالا و داروهای القا کننده مثل ریفامپین غلظت پلاسمایی آنرا کاهش میدهند
     
     
    اختلال اضطرابی جنرال GAD: اکثرا و تقریبا بدون دلیل مشخص مضطرب اند،تمرکز خوبی ندارند و از ضعف حافظه رنج میبرند.تحریک پذیرند ، به شلوغی و سوصدا حساس اند ، و علائم جسمانی مثل خشکی دهان ، نفخ ،تند شدن تعداد تنفس ، طپش قلب ، سردرد و... دارند..توجه! به علت مشترک بودن این علائم با بسیاری اختلالات دیگر تشخیص افتراقی صرفا توسط روانپزشک انجام میگیرد.
     
    کلیه داروهای بنزودیازپینی در دوره بارداری در رده ایکس قرار دارند یعنی منع مصرف مطلق

      نوشته شده در  یکشنبه ششم فروردین 1385ساعت 2:26  توسط هادی (نوید) اخوت 

    کدوم رو بگیم ؟؟

     

    انتخاب جمله مناسب درموقعیتهای مختلف در داروخانه
     
    اکثر این صحبتها بین پرسنل داروخانه (مسئول دریافت نسخه) با بیمار یا همراه بیمار اتفاق می افتد که نیاز به نظارت و اصلاح توسط مسئول فنی داروخانه (دکتر داروساز ) دارد.
     
    به نظر شما کدامیک از این جملات در این شرایط مناسب تر هستند ؟
    وقتی یک یا چند قلم از اقلام دارو در نسخه مورد تعهد بیمه نباشد :
    - این داروتون آزاده !
    - این داروتون بیمه نیست !
    - این قلم دارو رو باید آزاد بگیرین !
    - بیمه تون این دارو رو قبول نداره !
    - این دارو جزء تهد بیمه تون نیست !
    - بیمه تون پولی بابت این دارو نمیده ، ما هم نمی تونیم براتون بیمه کنیم !
    - اصلا چیزی نگیم ، اگه پرسید چرا گرون شد . بگیم چند قلمش بیمه نبود !
     
    وقتی ازتون داروئی می خوان که جزو اقلام بدون نسخه نیست :
     
    - نداریم!
    - تموم کردیم ! تموم شد!
    - فقط با نسخه !
    - نسخه شو لطف کنید !
    - باید حتما نسخه شو بیارین – همراه خودتون داشته باشین !
    - اینجا با نسخه تحویل میشه !
    - فروش بدون نسخه نداریم !
    - این دارو رو بدون نسخه نمیشه داد!
    - بدون نسخه نمی تونیم بهتون هر دارویی رو بدیم !
    - از داروخانه های دیگه تهیه کنین !
    - این دارو نسخه ایه !
    - فروش آزاد نداریم !
    - شما که نمی تونی تشخیص بدین چی براتون لازمه چی نیست ، شما مگه دکتری ؟
    - قانون قانونه ، هر کسی مسئول کار خودشه ، من نمی تونم مسئولیتشو قبول کنم !
    - صلاح نیست این دارو رو بدون مشورت با پزشک مصرف کنید !
    - ما باید هر داروئی که تحویل میدیم تو کامپیوتر ثبت کنیم . نسخه و شماره نظام پزشکی رو باید وارد کنیم !
     
    وقتی بیمار عجله داره و مدام سرک میکشه که همه رفتن ! نسخه ما چی شد :
     
    - یکمی صبر کنید ، حاضر میشه !(چند تا دیگه قل بزنه ! خوب بپزه!)
    - بگذارید قیمت بخوره ، چشم!
    - چقدر عجله می کنید!
    - داروهاتون که اورژانس نیست !
    - داروه آقای محترم ! باید دقت بشه !
    - مطب هم که میرین همینقدر عجله میکنین ؟!
    - شما یه ساعته اومدین ؟؟ الان ساعت چنده؟ چرا دروغ میگی آقای محترم!!
    - متوجه هستم بیمار دارین و عجله! ولی اینجا ما مسئولیم ، با اینحال سعی میکنیم سریعتر مال شما رو آماده کنیم !(انشاء شد)
    - می خواین نسختون رو بدم تشریف ببرین داروخانه دیگه ! اینجا ما مسئولیت داریم !
    - قضیه سلامتیه! نمیشه عجله کرد ، شوخی که نیست!
    - شما که اینقدر وقت گذاشتین که پزشکتون تشخیص بدن ، اینجا هم باید وقت بذارین تا داروتون درست تحویل بشه!
    - همه عجله دارن ! فقط شما که نیستی اینجا!
    - ما اینجا نه کسی رو میشناسیم نه با کسی پدر کشتگی داریم ! داروها طبق نوبت تحویل میشه !
    - بقیه هم تو نوبتن ! چرا دیگران چیزی نمی گن ؟
    - اونهایی که زودتر از شما دارو گرفتن . نسخشون تک قلمی بود!
    - صبر کن عزیز من! نمیشه که کار مریضهای دیگه رو ول کرد کار شما رو راه انداخت!
    - ما اینجا هستیم که کار شما رو راه بندازیم ، کار دیگه ای که نمی کنیم(استراحت که نمی کنیم )!
     
     
    وقتی نسخه از نظر شرط و شروط بیمه مورد قبول نیست :
     
    - نسخه تون قلم خوردگی (ایراد داره) باید تصحیح بشه !
    - تاریخ نسختون که اشکال داره ! باید دکترتون پشت نسخه تصحیح کنه ( پشت نویسی کنه )
    - اینو بفرستیم بیمه رد میکنه ! اینو اینجوری بیمه از ما قبول نمی کنه !
    - نسخه مثل چکه ! شما میری بانک چکت قلم خوردگی داشته باشه بانک ازت قبول میکنه ؟
    - ما این نسخه رو میدیم بیمه بقیه پول دارو رو میگیریم ، شما می آی پولشو بدی ؟
    - بدین یه داروخانه دیگه شاید ازتون قبول کرد!
    - تا به حال کلی از نسخه های ما بابت همین ایرادات برگشت !
    - شما می خوای فقط کار خودت راه بیفته ! راضی میشی داروخانه به خاطر شما ضرر کنه (البته که راضی میشه!)
    - یه کاری میکنیم ما براتون آزاد قیمت میزنیم ، شما ببر بیمه بگو اینو چرا برام بیمه حساب نکردن ؟!
    - این دست ما نیست که بخوایم قبول کنیم یا نه!
    - این که تقصیر ما نیست پزشکتون می بایست دقت می کرده!
    - همون اول وقتی دفترچه روتحویل میگیرین باید اینا رو بهتون میگفتن نه وقت خودتو بگیری نه وقت ما رو!
    - نداریم !(مگه چند سال میخوایم عمر کنیم که با هر مریضی سر و کله بزنیم ؟! )
     
    صداقت داشته باشیم با همه ؟ به قیمت بحث های اکثرا بی حاصل ، چون اکثر بیماران واقعا از شرایط بیمه نا آگاهند . معلوم نیست چرا در توضیحی که داخل دفترچه های بیمه نوشته شده . نگرانی فقط استفاده چند نفر از یک دفترچه هست به همراه هشدار و تهدید قانونی و اخلاقی ؟ تنها یک جا ذکر شده که نسخه جزو اوراق بهادار است .. اما در ادامه صحبت سوء استفاده مطرح شده نه الزامات بهادار شدن نسخه !
     
    چرا بروشورهایی برای این نکات سازمانهای بیمه گر تهیه نمی کنند تا در معرض دید بیماران باشد؟
    چرا بایستی برای مصلحت اندیشی متوسل به دروغ شد ؟
    از فرهنگ سازی نمی توان فرار کرد ، اما یک تنه هم نمی توان چیزی را تغییر داد.
    هر چقدر بیمار به حق و محدودیت های خود آگاه تر باشد تعامل بهتری میتوان با او برقرار نمود
    مطمئنا با همه به یک روش نمی بایست رفتار نمود .
    -آمادگی بیمار برای شنیدن توضیح
    -فرهنگ کلی جامعه نسبت به درمان
    -وقت و آرامش فکری داروساز
    -پرسنل آموزش دیده که نسبت به کار مسئول باشند و شرایط بیمار را درک نموده با وی همراهی نمایند .
     
  • فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

بنزوديازپين ها - Benzodiazepine آيا ميدانيد راه متابوليسم لورازپام فقط از طريق گلوکورونيداسيون و سپس دفع است . به همين دليل بيماران بعد از استفاده، صبح شادابتراند. از اين دارو ميتوان همزمان با داروهاي ديگري که روي آنزيمهاي کبدي تاثير ميگذا

دیازپام DIAZEPAM در مورد این‌ دارو دیازپام‌ برای‌ تسکین‌ اضطراب‌، اختلالات‌ خواب‌، و اختلالات‌ هراس‌ تجویز می‌شود. این‌ دارو همچنین‌ به‌عنوان‌ ضد تشنج‌ و شل‌کننده‌ ماهیچه‌ اسکلتی‌ استفاده‌ می‌شود. چگونگی‌ مصرف‌ دیازپام‌ بسته‌ به‌ شرایط‌ متفاوت‌ و در افراد متفاوت‌ با مقادیر متفاوتی‌ تجویز می‌شود. هیچگاه‌ بیشتر یا کمتر از مقدار تجویز شده‌ مصرف‌ نکنید. از دستورات‌ پزشکتان‌ به‌ دقت‌ ...

مقدمه خداوند در قرآن کریم می فرماید : « خودتان را به دست خود به هلاکت نیندازید .» آشنایی انسان با مسایلی که باعث تباهی و نابودی او می شود ، لازم و ضروری است . وظیفه هر انسانی است که با درس گرفتن از سیره ی پیامبر (ص) و امامان معصوم (ع) ، در زمینه ی سلامت جسم و روان خود بکوشد . یکی از مسائل و مشکلات جامعه ی بشری ، استفاده از دخانیات و مواد اعتیاد آور است . این مواد علاوه بر آن که ...

مواد افیونی مواد افیونی یا تریاکی نام عمومی گروه از مواد است که شامل مواد تهیه شده به صورت طبیعی و گرفته شده از گرز خشخاش است، مانند تریاک، مرفین و کدئین و یا مواد نیمه صناعی مانند هروئین، و مواد شبه افیونی یعنی فرآورده های کلاً صناعی مانند متادون، پتیدین و فنتانیل می باشند. مواد افیونی موجب افت کارکرد دستگاه عصبی مرکزی می شوند و بعنوان مسکّن درد، فرونشانی سرفه و ضد اسهال برای ...

(( مقدمه )) تصميم گيري مربوط به دارو درماني امري پيچيده و ذاتي است ، براي مثال بررسي بيمار، هم پيش ازتجويزدارو ، هم پس ازآن انجام مي شود. ازاين بررسي هاداده هايي راجع به : (1)ارزيابي کارآيي دارودرماني (2)ارزيابي کارآيي اقدامات پرستاري (3)ت

مقدمه سندرم نقص ایمنی اکتسابی (AIDS) و اختلالات وابسته به آن به همراه اعتیاد، ماهیت مراقبت های بهداشتی را در سراسر دنیا تغییر داده است0 تیم های بهداشت روانی در سه زمینه با مشکل AIDS درگیر هستند : 1) عوارض مغزی و عصبی 2) سندرم های روانپزشکی کلاسیک (اضطراب، افسردگی، سایکوز) و اختلالات وابسته بهHIV 3) کمک به جامعه و بیمار و خانواده او با اثرات اجتماعی و آموزش درمورد رفتار های جنسی ...

[Bayticol E. C] % 6 Flumethrine بطري يک ليتري – زمان پرهيز از مصرف ندارد – در دام آبستن و شيرده بي خطر است. يک ليتر/ 1200 – 2000 ليتر آب [Baytical pouron] 1 % Flumethrine بطري يک ليتري – روي خط طولي در حد فاصل شانه و دم در پشت دام بپاشيد – روي بطري

اختلالات تشنجی seizure disorder تشنج ← تخلیه خود به خودی سلول های عصبی. در این موارد ارگانهای حسی و حرکتی فعال می شوند. علت های تشنج← ایدیوپاتیک (ژنتیک و نقایص رشد) اکتسابی: هپیوکسی مغزی – بالا بودن فشار خون- اختلالات متابولیک (کاهش سدیم-هیپوکلسمی- هیپوگلیسمی) - تومور مغزی – تب انواع تشنج 1- تشنج ژنرالیزه (عمومی): در این نوع تشنج فرد هوشیاری خود را از دست می دهد. تشنج تونیک ...

بیماری کزاز کزازبیماری است عفونی مشترک بین انسان و دامها که معمولاً بصورت تک تک و پراکنده دیده می شود . بعلت آلوده بودن وسائل جراحی نیز ممکن است چند تن در بخش جراحی بدان دچار گردند . این بیماری متأسفانه در کشور عزیز ما زیاد دیده می شود . کزاز میکروب خاصی است که در انتهای آن اسپور وجود دارد ( سنجاق مانند ) در محیط خارج مقاومت زیادی از خون نشان می دهد و اسپوری تولید می کند که ...

کزاز بیماری است عفونی مشترک بین انسان و دام ها که معمولاً بصورت تک تک و پراکنده دیده می شود . بعلت آلوده بودن وسائل جراحی نیز ممکن است چند تن در بخش جراحی بدان دچار گردند . این بیماری متأسفانه در کشور عزیز ما زیاد دیده می شود . کزاز میکروب خاصی است که در انتهای آن اسپور وجود دارد ( سنجاق مانند ) در محیط خارج مقاومت زیادی از خون نشان می دهد و اسپوری تولید می کند که مقاومتش خیلی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول