استفاده از سلولهای بنیادین برای درمان ناشنوایی
دانشمندان امیدوارند که مطالعات بر روی سلولهای بنیادین منجر به کشف روشی برای درمان ناشنوایی ظرف 10 سال آینده شود.
به نقل از منابع اینترنتی، دانشمندان دانشگاه شفیلد تلاش میکنند تا از سلولهای بنیادین برای رشد سلولهای جدید در گوش داخلی که عضو اصلی شنوایی است، استفاده کنند.
دکتر مارسلو ریوولتا رییس این مطالعات در این باره گفت: ما نسبت به نتایج این تحقیقات بسیار خوشبین هستیم.
لذا ایاخیرا دانشمندان اعلام کردهاند که میتوان از سلولهای بنیادین چشم برای درمان ضعف بینایی استفاده کرد.ن احتمال وجود دارد که انجام آزمایشات بر روی نمونههای انسانی در 2 تا 3سال آینده امکانپذیر باشد
.سلولهای بنیادی
همچنین در New Scientist می خوانیم که کار بر روی سلولهای بنیادی ادامه دارد. عده ای از محققین در حال مطالعه در این زمینه می باشند و اعلام می دارند سلول های گوناگون توانایی تبدیل شدن به سلولهای شبکیه ای را دارند .
گزارش شده است که حتی سلولهای چشم افراد 60 ساله نیز دارای سلولهای بنیادی خاصی است که قابلیت تشکیل انواع سلولهای مختلف در شبکیه را دارند . همانطور که می بینیم تحقیقات جهانی در زمینه های مختلف برای دستیابی به روش درمانی قطعی ادامه دارد .
پژوهشکده رویان”بااستفاده از سلولهای بنیادی موفق به درمان ضایعاتنخاعیشد ۸۴/۰۸/12
پژوهشکده رویان”بااستفاده از سلولهای بنیادی موفق به درمان ضایعاتنخاعیشد ۸۴/۰۸/12
پژوهشگران پژوهشکده رویان با استفاده از سلولهای بنیادی جنینی انسان موفق به درمان ضایعات نخاعی موش صحرایی شدند.
روابط عمومی پژوهشکده رویان با ارسال نمابری با اعلام این خبر افزود:در این روش از سلولهای بنیادی جنینی انسان که قبل از پیوند برخی از مراحل تمایز را طی کردهو درون داربست جای گرفتهاند بر روی ضایعات نخاعی حاد استفاده شد.
از پیوند ابتدا بایستی از از توانایی سلولها بنیادی جنینی انسان در تمایز به سلولهای عصبی در آزمایشگاه اطمینان حاصل میشد که برای این منظور سلولها در آزمایشگاه به سلولهای عصبی تمایز داده شدند.
مدل استفاده شده موشهای صحرایی بودند که از طریق جراحی یک قطعه از یک طرف نخاع آنها برداشته شد و برای اطمینان از عدم بهبودی در نیمی از نخاع برشهای بافت شناسی تهیه شد.
در این تحقیق آزمایشگاهی ، سیستم ایمنی این حیوانات سرکوب شد و ۶روز پس از جراحی ،سلولهای آماده شده به همراه داربست در ناحیه ضایعه قرار گرفته شد.
موشهای صحرایی هر روز پس از پیوند از نظر حرکتی مورد بررسی قرار گرفتند، در این بررسی معیارهایی وجود دارد که توسط دانشمندان علم عصب تعریف شده است و در مراحل مختلف ،نمراتی بر اساس میزان حرکت به حیوان داده میشود.