دانلود ‫پروژه طراحی صنعتی کاتر دستی-چک اوت

Word 2 MB 35038 120
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه طی دو قرن اخیر ، قدرت بشر برای شکل دادن و کنترل محیط زندگی اش همواره افزایش یافته تا بدان حد که عبارت((جهان ساخت دست بشر)) مصداق پیدا کرده است.

    اسن دگرگونی به سبب ماشینی شدن صنعت پدید امده است.سیل عظیمی از مصنوعات و ابزار الات از کارگاه ها و کارخانه های ماشینی به بیرون سرازیر گشته تا هر دم نیاز ها و خواسته های بخش بزرگتری از جمعیت جهان را براورده سازد.

    این تغییرات صرفا کمی نبوده بلکه اساسا کیفیت زندگی و ارمانهای ما را دگرگون کرده است .

    در تاریخ طراحی صنعتی مضمونهای دوگانه تغییر و تداوم به اشکال متفاوت تکرار شده و گاه کشمکشهای شدیدی از ضرورتهای متعارض این دو ایجاد گردیده است .

    ماهیت تکامل تاریخی طراحی صنعتی نیز به این کشمکشها دامن زده است.

    گرچه طراحی صنعتی در صنایع دستی ریشه دارد، الگوی پیدایشش صرفا شامل سیر تحولی پیاپی کارهای دستی به تولیدات ماشینی نمی شود بلکه دگرگونی های پیوسته ای دارد که دامنه وسیعی از عوامل و تاثیرات دیگری را در بر می گیرند .

    با این حال انچه در مسیر این پیشرفت کاملا اشکار است ، جدایی تدریجی طراحی یا مفهوم بصری فرم از عمل ساخت است.

    فلسفه وجودی: فلسفه وجودی هر شی برطرف کردن نیاز کاربر ان است .

    ایستگاه کاری صندوق دار cashier work station که در فروشگاه های زنجیره ای یا سوپر مارکت های بزرگ استفاده می شود نیز در جهت برطر ف کردن نیاز کاربر ان یعنی صندوق دار فروشگاه ایجاد شده است.

    نیاز های اولیه: بارگیری اجناس خریداری شده مشتریان و رسیدگی به خریدهای ایشان و همچنین دادن صورت حساب به مشتری نیازهای ثانویه: امنیت در روند مراحل رسیدگی به خریدهای مشتری.

    محلی برای قرارگیری صندوق.

    دقت در انجام عملیات ارزش افزوده: تعبیه مکانی برای قرار دادن پاکت های خرید استفاده از فضای پرت زیر میز به عنوان مکانی برای قرار دادن وسایل شخصی صندوق دار ایجاد فضایی برای محصولات مرجوعی تفسیر مشکل کشف و شناسایی یک مشکل ، زمینه ساز نقطه شروع و آغازی است بر یک فرآیند ، جهت حل مشکل .

    با توجه به نوع مشکل این عمل در ظاهر می تواند به صورت یک جریان پیچیده و سیستماتیک گسترش یابد .

    بنا بر این جهت حل مشکل لازم است که آن را از مراحل مختلف عبور داد تا به نتیجه و حلی صحیح و منطقی رسید و در این راستا تفسیر مشکل یعنی اینکه مشکل موجود را به صورت کلی و بدون توجه به جزئیات آن تعریف کرده و سپس با مشخص نمودن اجزاء مختلف آن به شناخت حقیقی از آن دست یافت.با توجه به این تعریف در پی تفسیر مشکل مورد نظر بر می اییم.

    چک اوت میزهایی هستند با شکلهای مختلف که در قسمت خروجی فروشگاههای بزرگ قرار می گیرند.

    این میز در دو نوع ساده و برقی ساخته میشود.

    ابعاد و اندازه های این میزها متفاوت بوده و بنا بر سفارش ساخته میشود.

    در این میز محلی برای استقرار صندوق در نظر گرفته شده است که در کنار میز نوار نقاله قرار دارد.

    اجناس جمع آوری شده توسط مشتریان روی میز نقاله قرار میگیرد و توسط صندوقدار کنترل و بسته بندی و تحویل میگردد.

    در فروشگاه های بزرگ زنجیره ای که از سیستم های چک اوت استفاده می شود با نارضایتی کاربران این سیستم ها مواجه ایم.در مصاحبه ای که با ایشان داشتیم پی به قسمتی از مشکلات و نیاز هایشان بردیم.و در بخشهای بعدی به دنبال راه حل هایی برای این مشکلات هستیم.در این سیستم ها نیاز کاربر به طور جدی در نظر گرفته نشده در نتیحه افرادی که در پشت این سیستم مشغول به کار هستند دچار خستگی های جسمی و روحی شده و در روند کار ایجاد اختلال کرده و مشتریان و افراد منتظر را نسبت به صندوق دار معترض می کند.

    شناسایی مشکل عنوان پروژه : طراحی میز صندوق و تحویل کالا برای فروشگاه سیستمی که در ان محصولات انتخاب شده مشتریان چک گشته و بسته بندی شده و به مشتری تحویل داده می شود.

    ضرورت وجودی محصول :به دلیل حجم زیاد خرید مشتریان در فروشگاه های بزرگ نیاز به سیستمی است که در اسرع وقت محصولات خریداری شده را بازبینی ، محاسبه قیمت و بسته بندی کرده و به مشتری تحویل نماید .

    مشکلات وضع موجود : سطح شیب دار سیستم چک اوت فعلی فاقد ضربه گیر در قسمت شیب سیستم می باشد.

    در قسمت زیرین سیستم، فضای پرت زیادی وجود دارد.

    با توجه به فضای پرتی که در زیر سیستم وجود دارد، هیچ مکانی برای کیسه های خرید در نظر گرفته نشده است.

    جایگاه برای قرار گیری محصولات مرجوعی در سیستم وجود ندارد.

    فرم آن دارای تابعیت از عملکرد است و چندان بر روی زیبایی ظاهری آن کار نشده است.

    عملکرد سیستم در زمان ازدیاد مشتری کند میباشد.

    اشکال در ارگونومی فضای ما بین میز صندوق و نوار نقاله.

    بعضا عدم استفاده از متریال مناسب در محصولات.

    جدول تفسیر مشکل ضرورت انجام پروژه :با توجه به اینکه در فروشگاههای بزرگ ساعت کاری برای هر متصدی صندوق 8 الی 10 ساعت می باشد در طی این مدت زمان این افراد در حال رسیدگی به خریدهای مشتریان هستند.

    در روند رسیدگی به خریدهای مشتریان متصدی صندوق زاویه ای عمود بر صندوق را داشته و به وسیله ی اسکنر بارکد محصول را اسکن کرده اطلاعات وارد سیستم می شود در این بین اطلاعات برخی محصولات به دلیل پاک شدن بارکد به صورت دستی وارد سیستم می شود در نتیجه متصدی در این بین باید زاویه چرخش 90 درجه ای را طی کرده اطلاعات را وارد کند علاوه بر این چرخش مداوم او برای برداشتن کیسه های خرید و دادن انها به مشتری نیز در نظر گرفته می شود و حتی قرار دادن محصولات مرجوعی در کمد زیر سطح شیبدار در بین کار علاوه بر اینکه سرعت کار را پایین می اورد متصذی را مجبور به چرخش 180 درجه می کند.این چرخش های متناوب او را در ناحیه کمر ،کتف ،گردن دچار مشکل می کند.هنگام دادن صورتحساب و گرفتن وجه نقد متصدی باید خود را به سمت جلو بکشد این کار او را مجبور به بلند شدن از جای خود و دوباره نشستن می کند این کار او را در ناحیه کمر ازرده می کند.

    صندکی های در نظر گرفته شده متناسب با میز نبوده در نتیجه پاها بالاتر از سطح زمین قرار می گیرد که این حالت باعث جمع شدن خون در پاها می شو.

    با توجه به مشکلات فوق الذکر و نیز بررسی موارد فعلی مورد استفاده طراحی محصولی با شرایط استاندارد و ارگونومیک و دارای اجزای ویژه برای این طراحی خاص و در بر گیرنده خواسته های موجود لازم است.

    اطلاعات مورد نیاز : آگاهی از استاندارد های موجود شناسایی افراد مرتبط با محصول و درک خواسته های آنها شناسایی محیطی که محصول در آن استفاده می شود بررسی کامل عملکرد دستگاه تحلیل شرایط کامل کاری استفاده گر اصلی بررسی استیتیکی در زمینه رنگ و فرم شناخت متریال مناسب جهت ساخت نتیجه گیری بخش تفسیر مشکل : در طراحی محصول مورد نظر هر چند که باید قیمت تمام شده محصول در نظر گرفته شود اما از آنجا که هزینه های اقتصادی و زمان صرف شده برای آن زیاد بوده و در کنار این موارد آسیب های روحی و جسمی که به صندوقدار وارد گردد همه و همه باعث می گردند که عملکرد دستگاه تا حد ممکن بر قیمت تمام شده آن ارجح باشد .در کنار این مسئله با توجه به اینکه کاربر این محصول مدت زمان 8 ساعت در روز را در پشت سیستم است لازم و ضروری است که عوامل ارگونومیکی و وندالیزم را در طراحی محصول در نظر بگیریم .

    در حالیکه تطابق دادن محصول با انسان قیمت محصول را افزایش می دهد اما این مسئله با در نظر گرفتن این مسئله که محصول مورد بررسی ما خود به خود بخاطر مواد و متریال مصرفی در ان و پروسه ساختی که دارد از نظر قیمت نسبتا گران بوده و منطقی این است که محصول را با کاربر مناسب طراحی کنیم تا رضایت مشتری را کسب کنیم.در اخر باز هم به این نتیجه می رسیم که طراحی مناسب محصول مهمتر از قیمت ان است (تحلیل موضوع) در این بخش از تحقیقات ، برسی دقیق تری را بر موضوع مورد بحث انجام می دهیم .

    هدف از این تحقیقات فهمیدن صحیح و منطقی مسائلی است که در ایجاد مصنوع ایده آل ، نقش اساسی را ایفا می کنند .

    جهت کامل کردن یک تولید ، لازم است اطلاعات گسترده ای از فاکتورهای موثر مربوط به آن گردآوری شود و پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات ، نکات مهم آن جمع بندی و بر اساس نتایج جمع بندی ، قضاوت صورت گیرد که ما در ذیل به آن می پردازیم .

    آنالیز مقدار نیاز آیا محصولی که به عنوان هدف این پروژه مشخص شده است علاوه بر ملزومات استفاده گر، دارای بازاری برای فروش است ؟

    آیا اقناع نیازهای یک تولید کننده که هدفی جز کسب بهره اضافی ندارد را به انجام می رساند ؟

    پاسخ به این سوال ها نیازمند بررسی هایی است که آنالیز مقدار نیاز نام می گیرد.

    اهداف آنالیز مقدار نیاز: پیش بینی مقداری از محصول که در صورت تولید بهره اضافه را به دست می دهد تشخیص نیاز بازار و ایجاد اطمینان برای سرمایه گذاری شناسایی افراد و تعداد استفاده کنندگان از محصول تاریخچه ای بر فروشگاه های زنجیره ای 1_مقدمه: موضوع فروشگاههای زنجیره ای و مساله توزیع ، چندسالی است که در کشور مطرح شده است .

    اگرچه ایجاد این فروشگاهها پدیده جدیدی نیست و سابقه آن به سال 1328 وتاسیس تعاونی مصرف سپه برمی گردد، ولی در سالهای اخیر و بخصوص در دوره سازندگی به دلیل وجود مشکلات فراوان در بخش توزیع کالاها که بیشتر متاثر از دوعامل وضعیت نابسامان اقتصادی و ساختار نامناسب نظام توزیع سنتی است ، دولت برآن شد تا با تاسیس فروشگاههای نوین زنجیره ای ، وضعیت توزیع را در کشور بهبودبخشد و از آشفتگی در بازار جلوگیری کند.

    فروشگاههای رفاه و شهروند به دنبال این تصمیم ایجاد شدند، ولی علی رغم تلاشهای انجام شده ، به علت فقدان بینش کافی نسبت به چگونگی اداره این فروشگاهها و عوامل موثر در موفقیت آنها، این واحدها نیز توفیق چندانی در نیل به اهداف تعیین شده نداشته اند.

    مجموعه حاضر ضمن معرفی و بیان ویژگیهای یک فروشگاه زنجیره ای ، شرایط و عواملی را بررسی خواهدکرد که باعث موفقیت و رشد فروشگاههای زنجیره ای می شوند.

    2_تعریف - یک فروشگاه زنجیره ای از چندین فروشگاه خرده فروشی تحت مالکیت مشترک ومتمرکز تشکیل می شود.

    وظایف و کارکردهای عمده یک فروشگاه زنجیره ای (خرید،تبلیغات ، اجاره و...) توسط یک واحد فرماندهی مرکزی یا یک مدیریت مرکزی کنترل می شوند.

    - فروشگاههای زنجیره ای به شبکه ای از خرده فروشیهای کوچک و بزرگ اتلاق می گردندکه کالای یکسانی را با مالکیت انحصاری ارائه می نمایند.

    3_اهداف و علل شکل گیری از آنجا که سیستم توزیع ، رابط بین تولید و مصرف است ، هرگونه تغییر و تحول اساسی و عمده در یکی از دو بخش تولید و مصرف ، به تغییری بنیادی در بخش توزیع منتهی خواهدشد.

    قرون هیجدهم و نوزدهم میلادی در اروپا مبدا تحولات در روشهای تولید، حمل ونقل و...

    بوده است .

    در نتیجه سیستم توزیع نیز از این تغییرات بی ثمر نمانده است ، به طوری که روشها و نهادهای مدرن توزیع ، به تدریج و در ابعاد متنوع رشد و نموپیدا کرده اند و به صورت جایگزین و یا مکمل روشهای سنتی به فعالیت توزیعی پرداخته اند.

    شکل گیری نهادهای مدرن توزیع مرهون بعضی ابداعات و نوآوریها درروشهای توزیع نیز می باشد.

    اقدامات ابتکاری بوسیکو(1) - ازقبیل قیمتهای ثابت اعلام شده روی اجناس ، ورود و خروج آزاد و آزادی پرسه زنی در مغازه ، حق بر گرداندن اجناس و...

    - معامله نقدی و روش سلف سرویسی نمونه هایی از این نوآوریها هستند.

    فروشگاههای زنجیره ای یکی از این نهادهای توزیع است که پس از پیدایش ، مسیری اگرچه غیریکنواخت ، اما تکاملی را طی کرده است ، به طوری که فروشگاههای زنجیره ای کنونی ترکیبی از انواع روشهای نوین توزیع است .

    اهداف اولیه شکل گیری این فروشگاهها (البته در شرایط مساعد به وجود آمده پس از انقلاب صنعتی ) عمدتا اقتصادی بوده و به علت وجود حاشیه سود بالا بوده است که افراد، اقدام به تاسیس فروشگاههای زنجیره ای می کردند.

    ولی به تدریج این نهاد نوین توزیع نشان داد که علاوه بر سودآوری (برای صاحبان سرمایه در بخش خصوصی )، برای جامعه نیز مزایای عمده ای به ارمغان می آورد، و این سبب شده که امروزه دولتمردان ساخت و توسعه این فروشگاهها را بیشترتشویق و تبلیغ کرده و یا خود متولی ساخت این فروشگاهها باشند.

    اهم اهداف موردنظردولتها در این رابطه عبارتند از: _فراهم کردن کالاهای موردنیاز جامعه ; _هدایت و حمایت برای تولید اقلام مهم ; _حذف واسطه های غیرضروری میان تولیدکننده و مصرف کننده ; _جلوگیری از توسعه بی رویه واحدهای تجاری در فضاهای غیرتجاری ; _جلوگیری از فروش کالاهای غیراستاندارد; _توسعه و ترویج فرهنگ استانداردکردن کالاهای تولید داخلی و استفاده از بارکد ملی ; _تثبیت قیمت کالا در مناطق مختلف شهری باتوجه به یکسان بودن قیمت انواع کالاهای عرضه شده در کلیه شعب واحدهای زنجیره ای ; _اصلاح الگوی مصرف ; _بهبود نسبی ترافیک شهری با حذف مسافرتهای درون شهری غیرضروری ; _هدایت ، برنامه ریزی و نظارت بهتر و سهل تر دولت بر توزیع و اقتصاد.

    4_عوامل رشد : در این قسمت شرایط و عواملی که می توانند رشد و توسعه مداوم این نهادهای مدرن توزیع رافراهم کنند، موردبررسی قرار خواهندگرفت .

    این عوامل را می توان از دیدگاه کلی به دودسته عوامل بیرونی و عوامل درونی تقسیم بندی کرد: 4_1عوامل بیرونی : در اینجا منظور، بررسی عواملی است که از بیرون ، بر شرایط ووضعیت فروشگاههای زنجیره ای اثرگذار هستند.

    به عبارت دیگر، این عوامل در رابطه با اوضاع کشور و جامعه هستند.

    عوامل مذکور عبارتنداز: اقتصادی ، جمعیتی ، فنی ، تکنولوژیک وسلیقه ای .

    4_2عوامل درونی : این عوامل را درحقیقت می توان شرایطی دانست که صاحبان سرمایه فروشگاههای زنجیره ای باتوجه و عمل به آنها، موجبات موفقیت و پیشرفت این واحدهارا فراهم می کند.

    آنها عبارتند از: هریک از عوامل مذکور درجای خود نقش تعیین کننده و موثری در سازماندهی ورشد واحدهای زنجیره ای دارد، ولی آنچه که مسئولان فروشگاههای زنجیره ای باید به آن توجه داشته باشند، این است که قبل از هر برنامه ریزی و اقدام باید ابتدا نقاط ضعف وقوت خود را بشناسند و از وضعیت حال فروشگاه به خوبی آگاهی یابند، تا از این طریق ،ضمن بهره مندی مناسب از امکانات ، از بیراهه رفتن و اتلاف وقت و بودجه در امان بمانند.

    نتیجه و جمع بندی در این نوشتار ابتدا سعی شد ضمن ارائه تعریفی از فروشگاههای زنجیره ای ، برخی ویژگیهای عمده آنها از جمله امتیازات و معایبشان در مقایسه با خرده فروشیهای معمولی و همچنین فوائد اجتماعی آنها به اختصار بیان شودآنچه درمجموع می توان گفت این است که فاصله بین موفقیت یک فروشگاه مطلوب و موفق و وضعیت فروشگاههای زنجیره ای فعلی کشور، تاحدودی زیاد می باشد و این بدان معنی است که مسئولان باید توجه بیشتری به این نهادها مبذول دارند تا آنها بتواننددر عرصه توزیع کالا، نقش بارز و فعال را ایفا نمایند.

    با توجه به عوامل رشد فروشگاه های زنجیره ای و در نظر گرفتن این مسئله که با رشد فناوری و تکنولوژی افراد سعی در کم کردن زمان های اتلافی خود داشته و این مسئله در خریدهای انها برای امرار معاششان نیز صادق است.بنابر این باید در نظر داشت تا شرایط مطلوبی را برای خریداران فروشگاه ها ایجاد کرد که یکی از این عوامل رسیدگی به قسمتهای حسابرسی فروشگاه ها است.

    در این قسمتها عواملی مشغول به کارند که بیشترین زمان خود را در حالت نشسته و کاملا هوشیار به سر می برند.

    ناراحتی های ناشی از مشکلات فیزیکی کار یا مشکلات سیستم ها بر اعصاب و روند پیشروی فعالیت این افراد تاثیر گذار است و این با تلاش در حهت صرفه جویی در زمان برای مشتری در تداخل است.

    یکی از عواملی که به عنوان مشکل در فردشگاه های بزرگ مطرح است صندوق های فروشگاهی است که اغلب کاربران از انها ناراضی اند.

    علاوه بر این خریداران نیز در رابطه با این صندوق ها ابراز نارضایتی کرده و از کندی و سرعت پایین رسیدگی به خریدشان ناراضی اند.

    در این رابطه پرسشنامه هایی تدوین کرده و در میان مشتریان فروشگاه ها رفته و از انها در رابطه با این سیستم ها سوال کردیم در کنار مشتریان با کاربران اصلی صندوق ها نیز مصاحبه داشته ایم.در قسمت انالیز رابطه اجتماعی به خواسته های مشتریان رسیدگی کردیم و در جدول تفسیر مشکل ، مشکلات موجود در سیستم را بیان کردیم.

    لیست خواسته ها: تولید بر اساس میزان نیاز صورت گیرد محصول برتری خود را در قبال جایگزین های فعلی و اجتناب ناپذیر نشان دهد آنالیز رابطه اجتماعی : بررسی گروه های انسانی مرتبط با محصول ، شرایط اجتماعی سلایق و خواسته های آنها محور مورد بحث در این بخش است .

    یک محصول تنها به علت نیاز در سطح خواسته مشتریان خود است که وجود خارجی پیدا می کند.

    تفکر طراح نیز تنها در چارچوب آنچه ذکر شد شکل می گیرد و خلاقیت ناشی از فکر طراح تنها مجموعه ای از ایده های نو است که به منظور ارتقا و یا ارضای سلیقه مصرف کننده و بر طرف کردن نیازهای او بدون ایجاد نیازهای جدید شکل می گیرد .

    دانستن اینکه مشتری چه نیازهایی دارد از چه سطح سلیقه ای برخودار است و برای برطرف کردن نیاز خود چه اندازه می پردازد ، مجموعه ای از دانسته هایی مورد نیاز برای طراح – تولید کننده محسوب می شود که در کنار دیگر عواملی که در بخش های دیکر ذکر خواهد شد خواهد توانست محصولی را از ایده به طرح و از طرح به وجود تبدیل کند .

    اهداف آنالیز اجتماعی دسته بندی و شناسایی گروه های مرتبط با محصول بررسی میزان ارتباط گروه های مرتبط و تشخیص گروه های استفاده کننده مسدود نمودن عوامل تحمیل اسده کاملا شخصی در طراحی تعیین توانایی خرید کننده اصلی در پرداخت مالی(خرید کننده با استفاده کننده متفاوت است) 5_شناخت کامل نیازهای استفاده کننده اصلی افراد مرتبط با محصول تقسیم بندی کلی گروه اول :صندوقدار،مشتری،تعمیرکار،نظافتچی گروه دوم : طراح و مسئول خرید گروه سوم : عوامل تولید تا توزیع موضوع پرسشنامه : به نام خدا طراحی ایستگاه کاری صندوقدار پروژه 1 دانشگاه ازاد اسلامی مشهد فروشگاه پروما طراحی صنعتی بهار88 جنسیت : زن مرد سن [ ] میزان تحصیلات [ ] 1_کدام فورم را انتخاب می کنید؟

    2_کدام دسته از رنگها را برای گیت پیشنهاد می کنید؟

    3_ایا بافتی را که با ان در تماس هستید را می پسندید؟

    4_چه بافتی را برای این سیستم پیشتهلد می کتید؟

    5_ایا در برخورد با سیستم دچار اسیب دیدگی جسمی شده اید؟

    6_وجود چه مشکلاتی در سیستم موجب ازاردگی روح شما می شود؟

    7_شیفت هر یک از متصدیان صندوق چند ساعت است؟تقریبا چه مدت از انرا مشغول رسیدگی به خریدهای مشتریان هستند؟

    8_پس از گذشت چه مدت زمانی احساس خستگی می کنید؟

    9_بیشتر کدام نواحی بدنتان احساس خستگی می کند؟

    10_کدام قسمت سیستم عملکرد مناسبی ندارد؟

    11_به نظر شما ایا ایستگاه کاری مواد خطرساز برای کودک در پی دارد؟

    12_چه مواردی را به عنوان کاربری جدید برای ایستگاه کاری خود پیشنهاد می کنید؟

    صندوق دار: جنس : اکثرا مونث سن : بین 21 تا31 سلیقه : به فرمهای آرامش دهنده و رنگ های آرام کننده علاقه مندند تا از استرس خود بکاهند .

    از فرم تیز ، پیچیده و اجزاء گریزانند.

    میزان استفاده:بسته به نوع قراردادی بودن یا پارت تایم بودن صندوق دارها شیفت کاری انها مشخص می شود.افراد ثابت 8 ساعت در روز و افراد پارت تایم 10ساعت در روز.

    طبقه اقتصادی : شامل طبقات متوسط و ضعیف اجتماعی می باشد اما معمولا طبقات ضعیف در فروشگاههای دولتی و طبقه متوسط در فروشگاههای خصوصی فعالیت می کنند .

    خصائص روحی – روانی : تحت فشار بودن یک صندوق دار با توجه به شرایط کاری حساسی که دارد ، ارتباط مستقیمی با میزان تجربه و قدرت روحی اش دارد .

    پزشک معمولا منظم ، دقیق ، نکته سنج ، حساس و در عین حال پذیرنده است .از آنجا که شغل صندوق دار تقریبا تمام روز های هفته را اشغال می کند و حتی در موارد بسیاری زمان های فراغت را هم از آن خود می کند .

    این گروه معمولا خستگی فیزکی و روانی بالایی را تحمل می کنند.

    فرسودگی جسمی و روانی حاصل از کار زیاد این گروه منجر به بیماری هایی خواهد شد که معمولا در بسیاری موارد مشترکند .

    لیست خواسته های صندوق دار: او را در وضعیت راحتی قرار دهد زیبایی آن هر چند که در مراحل اول شاید به چشم نیاید اما تاثیر زیادی در آرامش صندوق دار دارد.

    دارای اجزای اشکال نباشد.

    میز دارای ظاهری مناسب باشند در دسترسی صندوق دار به مشتری اشکالی ایجاد نکند در زمان رسیدگی به خریدهای مشتریان شرایط مناسب را در اختیار صندوق دار قرار دهد .

    مشتری: جنس : شامل هر دو گروه می باشند.

    سن : بیشتر افراد گروه مورد بررسی بین 20 تا50 سال را به خود اختصاص داده اند .

    خصائص روحی – روانی : افراد در هنگام خرید بیشتر حواسشان معطوف صوورتحسابی است که متصدی در اختیار انها می گذارد علاوه بر این مشتری با این تفکر که ایستادن در صف صندوق وقت او را زایل می کند تحمل کمی دارد این حالت روحی او باعث می شود مدام به متصدی اعتراض کند و شرایط سختی را برای او ایجاد کند.

    سلیقه : مشتری در محیط فروشگاه به نیاز های خود رسیدگی می کند همه ی توجه خود را معطوف محیط اطرافش می کند در نتیجه به خوبی متوجه ایستگاه کاری صندوق دار قرار دا رد و چون فواصل بازدید از فروشگاه طولانی است در هر بار بازدید از فروشگاه چک اوت توجه او را جلب می کند در نتیجه در طراحی این سیستم باید سلایق مشتری را در نظر داشت در این گونه فضاها افراد به دنبال دیدن وجه تازه ای از نو اوری هستند فرم های جدید و فانتزی تر.

    میزان استفاده از محصول :مشتری صرفا زمانی با سیستم در تماس است که ممتصدی در حال رسیدگی به خریدهای اوست.

    برای هر مشتری حدود 10 دقیقه در نظر گرفته شده.

    لیست خواسته های مشتریان: میز دارای ظاهری مناسب باشند در دسترسی مشتری به صندوق دار اشکالی ایجاد نکند در زمان رسیدگی به خریدها خطری فرزندانشان را تهدید نکند.

    نظافتچی : هر چند جزو عوامل کاری نیست اما برای پاکیزه کردن سیستم و فضای اطراف آن با محصول بر خورد خواهد داشت .

    جنس : شامل هر دو گروه می باشد سن : محدودیتی ندارد.

    خصائص فرهنگی : دارای تحصیلات سطح پایین .

    جزو اقشار با فرهنگ اجتماعی پایین که در عین حال محیط کاریش اورا مجاب به رفتار طبقه بالاتر از خود می نماید .

    سلیقه : فرم های بدون لایه را برای پاکیزگی آسان می پسندد .

    از اجزاء کوچک بیزارند و فضاهای کوچک برایشان مشکل ایجاد می کند .

    میزان ارتباط : یک بار در هفته به صورت معمول و در غیر این صورت اگر آلودگی مقطعی پیش بیاید با محصول مرتبط می شوند.

    لیست خواسته های نظافتچی : محصول اجزای زیادی نداشته باشد.

    به راحتی جابجا شود .

    از موادی که راحت تمیز می شوند استفاده شود مسئول خرید : مسئول خرید رکن عمده ای ازفروش محسوب می شود زیرا نهایتا می تواند محل کارش را در قبال خرید محصول مجاب نماید.

    جنس : مذکر سن : دارای محدودیت خواصی نیست سلیقه : به محصولاتی که دارای زیبایی ، قیمت مناسب و متناسب با نیازمطرح شده باشد علاقه نشان می دهد خصایص فرهنگی : از هر گروه تحصیلی و با هر سطحی ممکن است باشد.

    میزان استفاده : اگر نیاز به تعویض نباشد فقط یک بار ، آن هم در موقع خرید با آن برخورد دارند .

    لیست خواسته ها مسئول خرید : به قدر کافی مجاب کننده برای سرمایه گزاران خرید باشد از قیمت مناسبی نسبت به کارکرد برخوردار باشد قطعات آن قابل تعویض باشد عوامل تولید تا توزیع این گروه به عنوان گروه اقتصادی و عملی تولید انبوه محصول محسوب می شوند .

    بالطبع خواسته های آنها مستقل از شرایط آنها ، از قاعده تولید و بازار پیروی می کند که در ذیل می آید : محصول تا حد امکان ارزان تمام شود عملیات ساخت و منتاژ آن تا حد امکان ساده باشد استاندارد ها را رعایت کرده باشد.

    برای بازار یابی هزینه اندکی از نظر تبلیغات در بر داشته باشد محصول با توجه به نیاز بازار فروش طراحی شود اطلاعات گرد اوری شده در این قسمت بر اساس پرسشنامه هایی که در اختیار افراد مرتبط با محصول قرار داده شده بدست امده.

    آنالیز کارکرد عملی : در بخش آنالیز کارکرد عملی قصد داریم تا مشکلات و معضلات و چگونگی کار با محصول مورد نظر را مورد بررسی قرار دهیم .

    در این بخش روند کلی مورد بررسی قرار می گیرد .

    در این قسمت سعی می کنیم روابط ما بین محصول و صندوق دار را در حین رسیدگی به خریدها بررسی کنیم .

    هدف از آن شناخت مشکلات استفاده از محصول و برطرف کردن آنها یا بهبود آنهاست.

    این قسمت از تحقیقات به صورت مشاهده بدست امده: افراد خریدهای خود را انجام داده در سبد خرید قرار داده به سمت گیت فروش حرکت کرده محصولات خریداری شده را بروی میز قرار می دهند.

    در این مرحله صندوق دار پای خود را از روی پدال برداشته نوار نقاله حرکت کرده اجناس به سمت جلو پیش میرود تا به چشمی های حساس رسیده در این حالت نوار نقاله از حرکت باز ایستاده کاربر جنس مشتری را برداشته توسط اسکنر بارکد خوان قیمت انرا برداشته وارد سیستم می شود ، گاه اتفاق می افتد که بارکد خوان نمی تواند بارکد محصول را بخواند در نتیجه کاربر مجبور است زاویه 90 درجه را چرخیده تا به صورت دستی ارقان را وارد کند.(1)سپس انرا در ابتدای سطح شیبدار قرار می دهد و به سراغ محصول بعدی رفته .در این زمان ممکن است در میا ن خریدهای مشتری جنسی وجود داشته باشد که از خرید ان منصرف شده باشد،در نتیجه این وظیفه صندوق دار است که محصول را برداشته و در جای مناسبی قرار دهد.

    در این زمان است که عدم وجود مکان مناسب برای قرار دادن محصولات مرجوعی را حس میکنیم.(2)زمانی که صندوق دار مشغول رسیدگی به خریدهای مشتریان است افرادی در حال گذشتن از ناحیه پشت او هستند،این عدم احساس ارامش در صندوق دار ایجاد نگرانی کرده و گاه دیده شده افراد سودجو از موقعیت صندوق دار سوئ استفاده کرده و از درون کشوی صندوق مبالغی را دزدیده اند.(3) با توجه به این مسئله که صندوق دار زمان طولانی از روز را (حدود 10 ساعت ازروز) در این ایستگاه کاری قرار دارد باید هر دو حالت ایستاده و نشسته کاری را برای او در نظر گرفت.

    عوامل موثر در طراحی ایستگاه های کاری: 1_ طراحی ایستگاه کاری به گونه ای که باعث حذف یا کاهش مصرف نیرو برای گرفتن یا نگهداشتن اشیا باشد.

    2-از وضعیت های خم شدنی و غیر طبیعی اجتناب شود.

    3_دست از بغل به مدت زیادی باز نماند یا اهرم ها در بالا باشد یا در جایی که ارنج بتواند بر روی ان تکیه کند.

    4_حد الامکان ایستگاه کاری نشسته باشد تا بیشترین انرژی مورد نیاز که برای ایستادن هدر می رود حذف شود.

    5_ در صورتی که نیاز به انجام دادن کارهای دستی است مثلا در هنگام کار با اهرم ها حرکات دست را به شکل قرینه یا مخالف طراحی کنید تا دو دست با قدرت و تمرکز بیشتری کار کنند.

    6_ درصورتی که در ایستگاه کاری نیاز به فشار دادن اهرم یا گرفتن گیره و دستگیره باشد باید حد اقل نیروی مورد نیاز و کوتاه ترین زمان و فاصله در ان لحاظ شود یعنی بهینه ترین حالت.

    7_در کارهایی که زیر دست ازاد است حائل زیر دست فراموش نشود.

    در حالت کلی دو وضعیت ایستگاه کاری وجود دارد: 1_وضعیت نشسته 2_ وضعیت ایستاده اگر در وضعیت کاری نشسته مسائل ارگونومیک مثل حذف نیروهای استاتیک لحاظ شود این وضعیت کاری ارجح تر از وضعیت کاری در حالت ایستاده می باشد ولی اگر در صورت اجبار وضعیت کاری ایستاده مورد نظر باشد باید ارتفاع مناسب در ان لحاظ شود.

    ارتفاع کار در وضعیت ایستاده : ارتفاع کار اهمیت ویژه ای در طراحی محیط دارد .

    چنانچه ارتفاع کار بلند باشد ، دست برای جبران این وضعیت بالا قرار می گیرد که این خود باعث دررد در ناحیه گردن و شانه ها خواهد شد و پایین بودن ارتفاع نیز باعث خم شدن فرد و نهایتا کمر درد می گردد .

    بنابر این باید ارتفاع کار به گونه ای متناسب با ارتفاع خم شدن فرد و نهایتا کمر درد می گردد .

    بنا بر این باید ارتفاع کار به گونه متناسب با ارتفاع بدن شخص طراحی شود .

    بهترین ارتفاع برای انجام کار در حالت ایستاده در فاصله 100-50 میلیمتر زیر ارتفاع آرنج می باشد .

    متوسط ارتفاع آرنج ( فاصله آرنج از زمین در حالتی که بازو به زمین عمود بوده و آرنج خم شده است ) 1050 میلی متر برای مردان و 980 میلیمتر برای زنان می باشد بنابر این می توان گستره 1000-950 را برای مردان و 930-880 میلیمتر را برای زنان پیشنهاد داد .

    علاوه بر ابعاد آنتروپو متریکی باید به طبیعت کار نیز توجه شود .

    تنظیم ارتفاع کار به لحاظ ارگونومیکی جایگاه و اهمیت خاصی دارد بنابر این باید ارتفاع کار قابل تنظیم بوده تا برای افراد مختلف با طول قد متفاوت قابل استفاده باشد .

    چنانچه به لحاظ اقتصادی و سایر شرایط مربوط به نوع کار امکان استفاده از میزهای قابل تنظیم وجود نداشته باشد باید تخت را برای بلند ترین قد طرراحی نمود و برای افراد دیگر تمهیداتی در نظر گرفت (محمد ارمکی ، 1378، 407) ارتفاع ایستگاه کاری در حالت ایستاده: بر اساس ارتفاع ارنج می باشد و در ان باید صدک بلندقد ترین مرد(95 مردان) لحاظ شود، زیرا اگر وضعیت کاری مثلا صدک 5 زنان باشد افراد بلند قد دچار مشکل خواهند شد ولی وضعیت کاری 95 مردان برای افراد بلند قد مناسب و برای کوتاه قد ها ، مشکل ارتفاع با لحاظ جسمی در زیر پا حل خواهد شد.

    ارتفاع ایستگاه های کاری در حالت ایستاده بر اساس فشار های کاری مختلف: 1_ کار سبک و دقیق:ارتفاع ایستگاه کاری باید 5 تا 10 سانتی متر زیر ارتفاع ارنج باشد.

    2_کار متوسط: در این کار باید فضایی برای ابزار و جا به جایی در نظر بگیریم در این صورت باید 10 تا 15 سانتی متر زیر ارتفاع ارنج باشد.

    3_کار سنگین: ارتفاع ایستگاه کاری باید 15 تا 40 سانتی متر زیر ارتفاع ارنج باشد.

    بهینه ترین حالت در ایستگاه کاری ایستاده این است که میز کار قابلیت تنظیم داشته باشد و بتوانیم انرا بالا و پایین ببریم.

    همچنین حد اکثر بهروری ایستگاه کاری ایستاده زمانی است که دستها در جلو و نه در بغل بدن ، بازو ها باز با زاویه مناسب نسبت به تنه قرار گرفته باشد.

    فاصله محل کار تا چشم نباید بیشتر از 50 سانتی متر و کمتر از 20 سانتی متر باشد.

  • فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

مقدمه شهر یک اثر هنری بزرگ است که آفرینندگانی به وسعت خود و به تعداد جمعیتش دارد «هدف غایی یک شهر ایجاد محیطی خلاق و پرورنده برای مردمی است که در آن زندگی می کنند» چنین محیطی با گوناگونی بسیار، آزادی انتخاب به افراد می دهد و زمینه خلاقیت را فراهم می آورد، فضای شهر حداکثر ارتباط را با مردم و زیستگاه پیرامونشان برقرار می سازد و تنها یک وسیله برای در اختیار گذاردن تمام این ها دردست ...

ویژگی های عمومی شرکت تولیدی – صنعتی میثاق شرکت تولیدی و صنعتی میثاق یک شرکت خصوصی است که در سال 1362 با هدف افزایش ظرفیت تولیدی در داخل کشور و خود کفایی کشور در زمینه تولید قطعات خودرو در شهرک صنعتی سیمین دشت شهرستان کرج تاسیس گردید . شرکت تولیدی و صنعتی میثاق در کرج – شهرکت صنعتی سیمین دشت – بعد از فلکه دوم شماره 36 واقع شده است . شرکت قطعه سازان میثاق تولید انواع قطعات و ...

-1- تعریف انتظارات کارفرما یا بازار و محدوده طراحی تمام مکانیزمها Can/over فرض می‌‌شوند. امکان استفاده برای فرمان چپ و راست با کمترین تغییرات ممکن باشد. به دلیل ارتقای سیستمهای مکانیکی (فنی موجود) نیاز به تغییر و بهینه سازی سیستم داشبورد جهت نمود ظاهری این تغییرات. موقعیت: Panel gauge و controler ها ثابت می‌باشد. مشخصات ارگونومی ثابت تعیین شده است. ثابت بودن H.point راننده و ...

طبیعت انسان به گونه ایست که همواره کوشیده با استفاده از نیروی عقل و خلاقیت خود و با کمک گرفتن از علم و دانش، وسایل رفاه و آرامش خویش را فراهم کرده و کارهای فیزیکی و سنگینی را به ابزار و ماشین هایی که خود ساخته منتقل نموده و با بهره گیری از نیروی تفکر، فقط دستور اجرا صادر کند. بدیهی است هنوز راه زیادی تا رسیدن به هدف نهایی که در ذهن می پرورد در پیش دارد. بنابراین، بحث انسان به ...

مقدمه: در سال مالي 1381 هيئت مديره شرکت با مطالعه وضعيت توليد و فروش سنوات قبل و در نظر گرفتن کشش بازار و با توجه به رهنمودهاي مجمع عمومي عادي سال 1380 برنامه عملياتي خود را در زمينه هاي توليد، فروش، نيروي انساني و تأمين مالي تدوين نموده و علير

مقدمه يک خانواده خوب بايد بتواند مشکلات فرزندان خود را به نجو احسن حل کند يعني به ما کمک کند که چگونه مسائل فرزندان خود را حل کنيم. امروزه نوع تربيت وحدت زماني که پدران و مادران صرف رسيدگي به مسائل و مشکلات کودکان خود مي کنند.

مفهوم بازاریابی : تجدید حیات جهانی محصولات هوگ هارلی، اشاره به قدرت بالقوه بازاریابی دارد. این موضوع همچنین دو ایده مهم را تداعی می کند: نخست اینکه تبلیغات، دقیقا بخشی از مجموعه تلاش های بازاریابی است. دوم ، راهبردهای بازاریابی- از جمله تبلیغات- به آسانی از یک فرهنگ به فرهنگ دیگر قابل انتقال نیست. هدف این کار، فراهم کردن چشم اندازی درکارکرد بازاریابی و چگونگی تأثیرآن برتلاش های ...

بسته بندی کالا به عنوان یک رسانه چکیده مقاله در تعریف بسته‌بندی آمده است که بسته‌بندی به معنای تهیه «ظرف محافظ یا سیستمی که سلامت کالای «مظروف» را در فاصله تولید تا مصرف حفظ کند و آن را از ضربات، صدمات، لرزش، فشار و ارتعاش، مصون نگه دارد». از سوی دیگر بسته‌بندی به مثابه یک فرهنگ بومی، یاملی و اقلیمی سیستمی است که از سویی موجبات ایجاد ارتباط بین تولید کننده و توزیع کننده را فراهم ...

مقدمه با گسترش علم و تکنولوژی شاهد تغییرات متنوعی در وسلیل گوناگون و یا ایجاد وسایل جدید هستیم . حال باید از این منظر به آن نگاه کرد که چرا تغییرات ایجاد میشوند ؟ ویا اینکه این نوع اوسیله چرا تغییر کرده و به گونه ای دیگر مطرح شده است ؟ و ما هم میتوانیم به این گونه سوالت به این گونه پاسخ دهیم گسترش علم است که باعث این گونه تغییرات می شود . حال باید گفت که چرا و چگونه ؟ پاسخ این ...

فصل اول مقدمه در سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف به دلیل وجود حجم بالای خریدها و گردش کالا نیاز به سیستم انبارداری جزء ملزومات اساسی مدیریت گردش کالا می باشد. بدین لحاظ و به منظور مدیریت مطلوب انبار نیاز به ضوابط و معیارهای انبارداری می‌باشد اما انبار به دلایل مختلفی برای موسسات و مراکز تجاری – صنعتی از اهمیت خاصی برخوردار می‌باشد که اهم آنها عبارتند از: ارزش بالای سرمایه در گردش ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول