. سیمان نوع 2
این نوع سیمان نوع مرغوبتری است و مواردی که در مقابل حمله سولفاتهای معتدل احتیاط لازم باشد، بکار میرود. سیمان تیپ 2 معمولاً کندتر از سیمان تیپ 1 میگردد و در گرفتن، حرارت کمتری تولید میکند. از این سیمان میتوان در ساختمانهای حجیم استفاده نمود تا در گرفتن بتن حرارت کمتری ایجاد شود و افزایش درجه حرارت و حجم بتن کمتر باشد.
3. سیمان نوع 3
سیمان نوع 3، سیمانی است که در مدت کوتاه، یعنی معمولاً در عرض یک هفته یا کمتر، مقاومت زیادی بدست میآورد و مقاومت هفت روزه آن حدود مقاومت 28 روزه سیمان نوع 1 است. این نوع سیمان نسبت به سیمان نوع 1 در هنگام گرفتن حرارت بیشتری تولید میکند. از این سیمان وقتی استفاده میکنند که بخواهند زودتر از معمول قالب را برداشته و بتن را مورد استفاده قرار دهند. در هوای سرد نیز میتوان از این سیمان استفاده کرد تا مدت زمان لازم برای محافظت بتن ریخته شده کوتاهتر شود. گرچه با بکار بردن مخلوط پر سیمان تر با سیمان نوع 1 هم میتوان بتنی تهیه کرد که در مدت کوتاه مقاومت بیشتری کسب نمود، ولی سیمان نوع 3 همین کار را به نحوی بهتر و باصرفهتر انجام میدهد. سیمان نوع 3 را سیمان زودگیر هم میگویند.
4. سیمان نوع 4
سیمان نوع 4، سیمانی است که هنگام گرفتن حرارت خیلی کمتری تولید میکند و مورد استفاده آن جایی است که شدت و مقدار حرارت تولید شده اهمیت دارد. بتنی که با این سیمان ساخته میشود، آهستهتر افزایش پیدا میکند، یعنی دیرتر میگیرد. کاربرد اصلی این نوع سیمان در ساختمانهای حجیم بتنی است. در ساختمانهای حجیم چون سدهای وزنی بتنی، به علت حجم زیاد بتن، افزایش درجه حرارت ناشی از گرفتن بتن میتواند بسیار زیاد و خطرناک شود. برای پایین نگاه -------------